2021-10-07 96 浏览
今日又係食火鍋既時候,今次入到黎將軍澳popcorn既大將食日式放題火鍋😆。黎到門口已經見到兩個日本軍甲模型,好有日本feel😝,而且入到黎比想像中更大,枱與枱之間又吾會好迫,好有空間感👍🏻。另外,最最特別既係餐廳入面有一個機械貓做送餐服務,勁可愛😍。。我食既係北海道黑毛和牛套餐,而鍋底就揀左生蠔土手鍋。個鍋底好鮮甜,入面有兩隻大大隻既蠔,個湯滾起左就忍吾住食左😂,蠔好肥美鮮甜,個湯底飲落都有淡淡既蠔香😚。。食物方面,北海道和牛切得好薄,望落脂肪分佈均勻,食落口好嫩滑,都有食到牛味👍🏻。而五花腩亦都好好食,又薄又肥美,而且又吾會肥到覺得成個脂肪,好正🙈。出面自助吧仲有好多新鮮蔬菜、丸、麵等等,另外仲有軟雪糕同自製格仔餅,岩晒一家大細黎自餅邊玩😝。

2021-09-25
2021-10-06 93 浏览
🍭因為疫情冇得去旅行,唯有食下石垣牛,回憶下冲繩啦,呢間自助餐火鍋店仲有機器人送餐,好過癮😂原來唔係所有食物都係機器人送餐的冲繩石垣牛$ 368 90分鐘一人一鍋,選左雞白湯,唔錯,石垣牛個質感幾好,都幾軟綿綿,牛味都足夠,食左好多碟,因為太細塊啦,但係係好味嘅🔸出面都有好多小食,蔬菜同丸類,好新鮮同好衛生,而個炸雞塊都好好味比較特別嘅就係有得俾客人自己整格仔餅,好開心呀😛整完仲可以加雪糕,以一個甜品結束完美的一餐

冲繩石垣牛$ 368 90分鐘
比較特別嘅就係有得俾客人自己整格仔餅,好開心呀😛
整完仲可以加雪糕,以一個甜品結束完美的一餐
2021-10-06 69 浏览
放假想同老婆食餐好既所以去大將叫個北海道和牛餐豪下!成個餐基本上個和牛已經係極大賣點,和牛既油花分佈好平均而且肉質真係好嫩,基本上20秒左右就會夠哂!!牛肉味好濃郁但又完全唔韌,未去到入口即溶但咁樣其實更加有咬口,個人比較鍾意呢款! 另外仲有澳洲和牛可以嗌,其實都好高質而且肉質都係嫩,但有比較之下北海道和牛真係更高層次D。我地仲額外叫生蠔土手鍋,蠔既鮮味十足而且可以帶起牛肉既鮮味,整體真係好好食! 另外仲有飲品任飲同埋少少熱食,基本上好似食放題咁但就每樣野既水準提升十倍,服務亦都好好會主動問你使唔使加牛肉同埋加湯!
放假想同老婆食餐好既所以去大將叫個北海道和牛餐豪下!

成兩年冇去旅行,好掛住日本,特別好掛住日本嘅野食,特別係和牛!!今晚去左大將打邊爐,見到有日本和牛,決定左要食佢!!🔹北海道黑毛和牛放題 $338呢個價錢可以食晒所有肉類,包括北海道和牛、澳洲和牛、美國SRF和牛、特上牛、山原島阿古豬五花、梅花肉等等。。。▫️生蠔土手鍋 +$22係期間限定嘅湯底,飲到有蠔味,湯底入面有兩隻蠔,好大隻添!值得升級~▪️日本北海道和牛🇯🇵🐮第一樣食嘅嘢緊係北海道和牛先啦!望見啲雪花紋已經覺得好吸引!靚牛肉淥兩下就食得,入口有濃郁牛味!!口感軟綿綿,店家切到好大片,成塊放入口充滿著濃郁牛味,好好味!淨係食佢都值回票價!▫️澳洲和牛亦有試到澳洲和牛,牛味都好濃,但相比日本個款,呢款較硬身,但同樣好好味▪️山原島阿古豬五花雖然望落肥肉較多,但佢真係好好味!豚肉味勁出,唔需要點醬汁都好夠味,十分出色!▫️送餐機械人🤖餐廳另一賣點就係呢部送餐機械人,佢會送牛肉去你個位(但都係要侍應放上枱)係一個幾特別嘅體驗▪️熟食好多款食物,壽喜燒牛肉、炸雞、天婦羅、麻辣豬耳都有,味道都好食,豬耳好辣好惹味,我見d熟食都俾人清得好快,好彩侍應refill速度都好快手▫️而丸類同蔬菜選擇都好多,蔬

🔹北海道黑毛和牛放題 $338

▫️澳洲和牛

▪️山原島阿古豬五花

▫️送餐機械人🤖

▪️熟食

▫️而丸類同蔬菜選擇都好多,蔬菜起碼有十幾款,任勻選擇!我特別鍾意日本葛粉,比普通粉絲更有口感,又掛湯,索晒湯汁勁好味!仲有出前一丁揀添~

▪️窩夫機🥞
餐廳提供左自助窩夫機,可以俾食客自己DIY,好貼心地有個漏斗,反轉就計時一分鐘,操作十分簡單,旁邊仲有得因應自己口味加醬同朱古力碎+綿花糖!新鮮食脆卜卜,食到有d軟糯嘅口感,估唔到咁好食!
窩夫

▫️自助雪糕機🍦
三款味道:雲尼拿、朱古力同混合!朱古力味好濃郁!又唔會好甜,好好味!

▪️整體性價比好高!平時係超市買靚牛食都唔平,1pack都過百,和牛價錢仲要再貴啲添!依個價錢食到和牛之餘,仲可以任食,難怪晚市出面排晒長龍~
日本北海道和牛
窩夫
2021-10-04 74 浏览
雖然唔少人都會鍾意食牛多,但我覺得好食既豬係更難搵.朋友今日帶我試大將既日式火鍋,雖然我已經食過幾次,但估唔到佢個豚骨湯都好有驚喜.我比較鍾意每人一鍋既感覺,因為往往一大鍋最後會搵唔到自己要食嘅嘢.哈哈豬肉依舊出色,原來十勝豚肉一向出名,好嘅豚骨湯其實都唔容易.除咗放題既餸料外,仲有雪糕,飲品等等,都叫做應有盡有.重點:地方幾大,坐得都幾舒服,職員都十分有禮貌,特別地方係佢用機械人送餐,慳到人手外,送餐亦十分快捷.
雖然唔少人都會鍾意食牛多,但我覺得好食既豬係更難搵.
2021-10-03 49 浏览
今日囝囝放學同咗佢去食日式火鍋放題🫕,餐廳環境好寬敞舒適,仲有一個可愛嘅機械人送餐🤖我哋揀咗北海道黑毛和牛放題,可以任點以下肉類➰日本北海道和牛➰澳洲和牛➰美國特上牛➰美國SRF和牛➰美國嚴選極上牛➰山原島阿古豬五花➰山原島阿古豬梅花肉➰特選雞腿肉整體肉類質素👍🏻————————————————————————-湯底就揀咗最新出嘅🦪生蠔土手鍋,🦪肥美又鮮甜😋仲有自助區火鍋配料同飲品任拎,好多選擇,除咗火鍋配料之外,仲有熟食,有炒烏冬、炸雞、玉子燒….最後小朋友梗係要自己整返杯雪糕先叫做完美啦!真係超滿足❣️

我哋揀咗北海道黑毛和牛放題,可以任點以下肉類
➰日本北海道和牛
➰山原島阿古豬梅花肉
➰特選雞腿肉
整體肉類質素👍🏻
————————————————————————-
湯底就揀咗最新出嘅🦪生蠔土手鍋,🦪肥美又鮮甜😋

最後小朋友梗係要自己整返杯雪糕先叫做完美啦!真係超滿足❣️
2021-10-03 62 浏览
周末愉快,約上朋友過來吃自助,簡直太開心了! 用餐環境很好,很寬闊,心情舒暢,不會壓抑。很人性話,很日系,很整潔,裝菜的盆很大,生怕吃少了:)日系火鍋,我最喜歡這間。 湯很鮮很清甜,肉很鮮美,牛肉煮久了也不會老,雞肉超級滑,鮮美入味之餘又有營養。 廚房是開放式的,透過玻璃可以看到現場製作食物,讓人很放心。飲料有很多選擇,還有雪糕。蔬菜新鮮很整潔,醬料選擇很多,很有特色,簡直就是火鍋的精髓。新鮮蔬菜配上如此鮮美的湯底,增加了進食的口感簡直一流。大將將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖
周末愉快,約上朋友過來吃自助,簡直太開心了!

廚房是開放式的,透過玻璃可以看到現場製作食物,讓人很放心。
飲料有很多選擇,還有雪糕。

大將
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖

2021-10-02 1384 浏览
今日阿妹請食飯,帶我去左popcorn 既大將打邊爐,既然有人請我就選個最貴既餐😆北海道黑毛和牛放題$338呢個餐可以食哂日本、澳洲、美國既牛,可以選擇既包括日本北海道和牛、澳洲和牛、美國SRF和牛、美國特上牛、美國嚴選極上牛、山原島阿古豬五花、山原島阿古豬梅花肉、特選雞髀肉,個人來說,我覺得日本同澳洲嘅和牛係最好食,因為佢哋嘅油花相對比較多,食落去比較軟滑,整體來說所有肉類嘅質素都好高自助區有好多唔同嘅蔬菜和丸類,而且仲有好多熟食提供,例如醬油蘿蔔、蜜糖紫薯、八爪魚、玉子燒、春卷、炸雞、煎薄餅等,我甜品方面有各款蛋糕、自製窩夫同軟雪糕,飲品方面有各類嘅汽水、樽裝飲品、咖啡、茶等等,選擇好多之餘仲要係質素高,味道好,樣樣都好想食完再食😍湯底選咗巨塔芫茜火山濃湯同生蠔土手鍋,芫茜打碎完全溶入湯底中,味道更濃更香,芫茜控必點!生蠔湯底入邊有兩隻大大嘅蠔🦪,湯底超鮮甜,真係估唔到呢個湯咁好飲,鍾意鮮味嘅朋友一定要試吓餐廳有機械人幫忙送餐,而且仲會播住輕快嘅音樂,無論大人定小朋友見到送餐機械人都好開心

北海道黑毛和牛放題$338

2021-09-30
2021-09-30 97 浏览
芫茜湯底!綠色湯底,係咪估唔到咩味芫茜湯,超級夠味,芫茜控可以食啦!因為真係成個湯都係芫荽絕對夠環境舒適乾淨明亮有機械人送餐🤣今次食澳洲和牛餐!獎勵自己~隨心食澳洲和牛、豬五花、豬梅頭片仲有特選雞腿肉,高質肉唔會老和牛肉味香濃牛味又嫩滑,同埋油脂味香濃當然都有豐富配料,可以自己去出邊發掘自助區可以拎丸、蔬菜🥬感覺好乾淨估唔到有熱食!有韓國🇰🇷炸雞🍗仲要係熱嘅,串燒等等都有自己都可以整窩夫🧇我覺得搭配雪糕更加好味😋超級正!地方夠大,樓底好高大概等20分鐘左右就有位,建議最好都係要訂台!
芫茜湯底!綠色湯底,係咪估唔到咩味
芫茜湯,超級夠味,芫茜控可以食啦!

因為真係成個湯都係芫荽絕對夠
環境舒適乾淨明亮
有機械人送餐🤣
今次食澳洲和牛餐!獎勵自己~
隨心食澳洲和牛、豬五花、豬梅頭片
仲有特選雞腿肉,高質肉唔會老

和牛肉味香濃牛味又嫩滑,同埋油脂味香濃
當然都有豐富配料,可以自己去出邊發掘

自助區可以拎丸、蔬菜🥬感覺好乾淨

估唔到有熱食!有韓國🇰🇷炸雞🍗仲要係熱嘅,串燒等等都有

自己都可以整窩夫🧇我覺得搭配雪糕更加好味😋超級正!
2021-09-30 50 浏览
嗰日去食可能比較夜所以冇乜人,可以係一個冇乜人嘅餐廳入面靜靜地食放題真係幾舒服,食物種類都幾多,有唔同嘅炸物同埋有甜品。值得一提嘅係呢度嘅服務幾好,當最後收野嘅時候我話仲想要啲配料,然後個服務員就好好地即刻攞俾我
2021-09-29 68 浏览
又到咗芫荽迷嘅時間啦~今次大將推出左巨塔芫荽火山濃湯,仲要係升級版本!唔單止有滿滿嘅芫荽,仲將芫荽打成芫荽蓉混合湯底,等芫荽既香氣更加衝擊!一聽到我就即刻拉埋鍾愛芫荽嘅朋友一齊去食啦~大將晚市放題價位由HK$228~HK$288,今次我同朋友都叫咗澳洲和牛肩肉,除咗打邊爐嘅豬牛雞之外,仲有多款的丸類同唔少嘅熟食可以揀!包括有串燒,薄餅,炸雞,咖喱飯,仲可以自製雜坎飯,同平時嘅打邊爐好唔同!今次試咗呢個巨塔芫荽火山濃湯,坦白講,芫荽嘅味道比我想像中淡,雖然佢都好有芫荽香氣,但對於我呢個芫荽迷黎講,我覺得可以再濃郁一啲,所以今次其實我都有少少失望!勝在澳洲和牛肉質好靚,成塊牛好軟熟,好有牛味!雞肉都好滑嫩,豬肉又有彈性,所以肉質真係取勝!而且喺門口仲有個大將超市,如果唔想堂食仲可以選擇買返屋企打邊爐!🤤🤤
又到咗芫荽迷嘅時間啦~
今次大將推出左巨塔芫荽火山濃湯,仲要係升級版本!

今日同女女去將軍澳睇屁屁展。當然要食飽飽先有氣有力行啦~ 一於食個放題先~位於Popcorn 內的「大將」, 係一樓一個角落位,如果唔係一早搵定地址,都幾難發現~呢度一邊既門口係排隊登記入座,門口另一邊竟然係迷你超市黎,估佢唔到~我一早Plan 定要黎呢度,因為有個好得意既貓貓樣送餐機械人會係個場地行走送餐的。雖然都係GIMMICK 野,不過見到佢出巡都好開心~待應會係門口登記客人食咩餐,咩湯底先俾入座,所以大家排隊時不妨諗定~呢度既餐主要分 60分鐘 同90分題放題~當中分別就係肉的質素越高價錢就越貴~ 其他的打邊爐配料同甜品,飲品都係一樣的~呢度係日式火鍋,室內的設計都以日式的木系為主樓底好高,通道好寬敞,環境好乾淨整潔,成個感覺好舒服每人既枱上都有呢種木架,上面的透明兜俾大家出去拎野食的。湯底係一人一兜,每人都可以揀自己的湯底呢度有成九款湯底可以揀,有D好特別的芫茜湯底, 生蠔湯底同埋係日式火鍋少見既花生沙嗲湯底女女揀左佢最愛,又係呢度NO 1 的黃金壽喜燒湯底,味道幾清,同牛肉超夾的~我就點左德州大將王豚骨湯底,有好大舊肉骨係入面架~ 呢個用黎淥豚肉同雞肉就最PREFECT

呢度既餐主要分 60分鐘 同90分題放題~
呢度係日式火鍋,室內的設計都以日式的木系為主
樓底好高,通道好寬敞,環境好乾淨整潔,成個感覺好舒服
每人既枱上都有呢種木架,上面的透明兜俾大家出去拎野食的。
湯底係一人一兜,每人都可以揀自己的湯底
我就點左德州大將王豚骨湯底,有好大舊肉骨係入面架~ 呢個用黎淥豚肉同雞肉就最PREFECT~

呢度既醬汁都算係餐廳特色,放正係中間,仲有好多不同選擇
愛辣人仕記得加麻辣紅油,非常香同好味
有隻椰子芫茜汁,開頭覺得好奇怪,但用黎配雞肉超正,一定要試~
擺放丸同菜的地方都好整齊,每樣都有蓋蓋住
菜,菇同瓜都好新鮮,處理得幾好
不過生菜太受歡迎,好快無哂,建議生菜放多D~~

前菜同熟食方面唔算特別多,但都幾有特色
前菜的有辣味豬耳(勁好味) ,有酸蘿蔔,蛋卷 仲有炸雞添~

今次我食豪D,叫左澳洲和牛肩肉
一坐底,就會先送上一盤牛同一盤豚肉加雞肉。因為任食,可以再RE ORDER的~
牛肩肉花紋好靚,肥瘦均勻,切得超薄,一淥即食得,非常地嫩滑
因為薄切既關係,拎起黎既時候就要小心D啦~ 處女座既我表示成塊牛感覺會完滿D~HAHA

豚肉入口幾爽,不過略膩肥肉太多,有少少膩~

大家食到尾仲可以用個湯底加飯同蛋自製坎飯架~ 仲有日式咖喱汁可以整日本咖喱飯添

而我當然要留番個肚食甜品啦~
呢度既甜品唔算多,但最吸引的,當然係呢個自製窩夫機啦~
有4部機咁多,唔使排長龍~ 有個牌俾你跟住整,仲有個沙漏俾你計時架,好細心又好好玩
阿女玩得不亦樂乎,自製左個雙色雪糕窩夫甜品,都幾靚架~
個雪糕幾實淨,唔會一攞即溶架~XD

雪糕上的TOPPING 就可以係飲品部攞
除左有TOPPING,仲有好多不同味道醬,好似朱古力,焦糖,士多啤梨,感覺好專業咁~HAHA

至於任飲方面,除左有汽水同COFFEE機,仲有雪櫃入面健康涼茶飲品,用黎打邊爐就最正啦~

如果大家珍惜食物,下次黎奬你多30分鐘食,好有愛呀~

2021-09-26
  • 牛肩肉
  • 壽喜燒
  • 自製窩夫
  • 椰子芫茜汁
2021-09-27 40 浏览
住將軍澳好友話大將有生日優惠,約我食日式放題,餐廳頗大環境寬敞舒適。我們點左北海道黑毛和牛套餐:有黑毛和牛、黑毛豬五花 、特選雞腿肉。湯底:巨塔芫茜火山濃湯,芫茜味濃郁。北海道黑毛和牛:肥瘦均勻色澤明亮,肉味香濃,很美味👍👍👍特選雞腿肉:很鮮嫩又滑。黑毛豬五花:肉質鮮嫩,油脂香,爽口肉味香。再落單有機械人送來:北海道黑毛和牛、澳洲和牛:肉質較有口感,味道不錯。自取區蔬菜類:有蕃茄、椰菜花、娃娃菜、生菜🥬南瓜片、准山、雲耳、 🌽擺放整齊乾淨。丸類、熟食、飲品、甜點,選擇多實有岩你。自製窩夫🧇軟雪糕,必試之選。
北海道黑毛和牛套餐:有黑毛和牛、黑毛豬五花 、特選雞腿肉。
湯底:巨塔芫茜火山濃湯,芫茜味濃郁。
北海道黑毛和牛:肥瘦均勻色澤明亮,肉味香濃,很美味👍👍👍
特選雞腿肉:很鮮嫩又滑。
黑毛豬五花:肉質鮮嫩,油脂香,爽口肉味香。
再落單有機械人送來:北海道黑毛和牛、
澳洲和牛:肉質較有口感,味道不錯。
丸類、
熟食、飲品、甜點,選擇多實有岩你。
自製窩夫🧇軟雪糕,必試之選。
  • 北海道黑毛和牛
  • 澳洲和牛
  • 自製窩夫
2021-09-21 45 浏览
呢間日式火鍋店成日都好多人食👥相信肉類選擇多係其一原因🤭.北海道黑毛和牛套餐🇯🇵有日本北海道和牛🐮澳洲和牛🐄美國SRF和牛、美國嚴選極上牛🐂美國特上牛、山原島阿古五花肉🐖山原島阿古梅花肉同特選雞腿肉🐓幾款和牛肉味都濃郁,不過口感同雪花紋都唔同🤤雞肉同五花肉色澤幾靚又嫩滑👍🏻.湯底🍲黃金壽喜燒味道唔會好甜,放蔬菜落去就最正🖤麻辣味噌湯少麻微辣🌶.蔬菜🥬包括番茄🍅金針菇、生菜、娃娃菜、粟米🌽仲有冬瓜、翠玉瓜一啲食火鍋少見嘅蔬菜😌.丸類區🍢包括黑椒牛丸、貢丸🍢芝士腸🧀年糕福袋🥰個人覺得牛丸嘅黑椒味幾重😋.熱食🔥有炸雞🍗玉子燒🍳烏冬😉韓式薄餅🇰🇷咖喱飯🍛.甜品🍮有自製窩夫🧇雪糕🍦草莓慕絲蛋糕🍰不過我就比較鍾意和風中秋丸子🍡煙韌得嚟甜度剛好😆.飲品,有咖啡☕️茶飲🍵同細支裝飲品
呢間日式火鍋店成日都好多人食👥相信肉類選擇多係其一原因🤭
熱食🔥有炸雞🍗玉子燒🍳烏冬😉韓式薄餅🇰🇷咖喱飯🍛
飲品,有咖啡☕️茶飲🍵同細支裝飲品
  • 澳洲和牛
  • 美國SRF和牛
  • 山原島阿古豬
  • 雪糕
  • 炸雞
  • 五花肉
1K
2021-09-17 61 浏览
係旺角試過大將, 印象不錯, 今日係將軍澳做完野見到有間大將, 見佢有勁多湯底揀, $208/位任食, 就入去食番個shabushabu!芫荽怪見到有芫荽湯底係無法抗拒架, 湯底勁綠仲見到d芫荽渣, 真係芫荽精華🤤食落芫荽味好出, 食豆苗都可以有芫荽味呀🤣朋友既土手蠔湯底, 入面有兩三隻蠔, 湯既味道就唔算好濃。依個餐食豚肉為主, 有兩款係北海道豚肉分別係五花肉同埋豬梅肉, 其餘仲有牛同雞食, 個人認為北海道豬梅肉最好食, 脂肪平均d入口夠香肉質又軟熟, encore左好多次! 另外北海道五花都有肉香, 有咬口d👍🏻除左肉之外, 出面仲有自助bar, 擺得好乾淨企理, 特別係蔬菜bar, d菜都係好新鮮。另外仲有小食,炸物, 飲品等等。食到尾記得去整番個甜品格仔餅, 調好味既蛋漿, 1分鐘就攪掂, 我自己整左個綠茶味加d朱古力漿, 熱辣辣好味, 最尾食完滿足哂❤

朋友既土手蠔湯底, 入面有兩三隻蠔, 湯既味道就唔算好濃。

另外仲有小食,炸物, 飲品等等。