呢間任食火鍋店就不嬲高質,知道佢依家仲推出左來自北海道既黑毛和牛,梗係要狗衝$338可以食到北海道黑毛和牛仲有多達83種野食,超抵!自助吧已經有多款熟食而且不論款式定係味道都好高質一般火鍋店完全不能夠相比熟食之外,當然唔少得就係各種火鍋料最特別梗係呢到有得自製窩夫,極力推薦窩夫再配埋雪料淨係呢個組合你要係出面食已經要差唔多成百蚊啦有時仲會見到呢位「店員」幫手上菜,好得意熟食既炸雞真係超好食直頭係炸雞店點水準外脆內嫩,而且熱辣辣牛肉串亦好高積食落JUICY又爆汁豆乳美人鍋 呢個豆乳鍋真係各位女士既寶藏因為唔洗下下都麻辣鍋果D咁HEAVY咁就可以又好味又唔怕肥用佢黎打邊爐令野食增添一種精淡爽口既豆味更令食物既質感更嫩滑超推薦呢個昆布湯底亦都好高質昆布味好香濃有種昆布獨有既鮮味而且口感更加清爽怕肥膩既必叫北海道黑毛和牛然後就當然唔少得呢個北海道黑毛和牛啦呢到既和牛油脂豐富,而且分布均勻入口果陣好似棉花糖融化一般,慢慢係你嘴入面化開濃而不膩既油脂香,越食越有味更加因為咁,令佢細緻的肉質口感極為軟嫩真係好少任食火鍋店既牛可以比到咁靚既貨再配埋呢個豆乳鍋就更加係一絕因為會有少少豆乳痴住肉既表面令肉
$338可以食到北海道黑毛和牛
仲有多達83種野食,超抵!
自助吧已經有多款熟食
而且不論款式定係味道都好高質
一般火鍋店完全不能夠相比
熟食之外,當然唔少得就係各種火鍋
最特別梗係呢到有得自製窩夫,極力推薦
窩夫再配埋雪料
淨係呢個組合你要係出面食已經要差唔多成百蚊啦
有時仲會見到呢位「店員」幫手上菜,好得意
熟食既炸雞真係超好食
直頭係炸雞店點水準
外脆內嫩,而且熱辣辣
牛肉串亦好高積
而且口感更加清爽
怕肥膩既必叫
北海道黑毛和牛
然後就當然唔少得呢個北海道黑毛和牛啦
呢到既和牛油脂豐富,而且分布均勻
入口果陣好似棉花糖融化一般,慢慢係你嘴入面化開
濃而不膩既油脂香,越食越有味
更加因為咁,令佢細緻的肉質口感極為軟嫩
真係好少任食火鍋店既牛可以比到咁靚既貨
再配埋呢個豆乳鍋就更加係一絕
因為會有少少豆乳痴住肉既表面
令肉口感更加滑溜
而且豆乳味道唔會好重
所以唔會搶左肉本身既香味之餘,更加令味道變得更有層次
超推薦
食完咁靚既和牛
就梗係要整返個甜品作結
真心極推薦大家一定要自製窩夫
製法簡單又方便,而且一定新鮮出爐,一定好食過出面食多多聲
我就因為太好味
成晚兩個人一共整左五個黎食!誇張!
亦因為咁有少少心得
因為呢部機整既窩夫既容錯率好高
你只要每隔一分鐘就開黎睇一睇唔會有問題
見到個窩夫上面有大約一半既位置變到焦糖色先拎起
咁就可以食到超爆脆既窩夫啦
大家一定要自己整下,真係超好味
2021-11-16 1649 浏览
人氣火鍋放題,天氣開始轉涼係時候要物色下D鍋物暖身,行將軍澳popcorn 見到有好多一家大細排呢間,見到價錢合理,就去左試下。入座前要選定套餐,選左澳洲和牛肩肉套餐,一個叫左新出既豆乳美人湯底,一個叫左花生沙嗲。佢既設計係一人一鍋,方便又衞生。首輪先上一盤澳洲和牛同埋一盤豬五花mix雞腿肉,緊記係店員上首輪就好諗定下一輪想食咩叫定啦! 豆乳美人湯底令到D食物更滑溜既感覺,花生沙嗲湯就令食物更香同惹味。等緊下一輪既期間就去左拎其他任食既配料,有一邊係蔬菜類(各類菜、菇菌、瓜),款式都幾多下,中間係熟食同埋醬汁區,日本既細細粒紫薯好味! 另一邊亦有各式丸子同麵食,丸子每樣我都有試過,爆漿既爆漿,其他都彈牙。甜品部有好多細細粒既cheese cake, brownie,mousse cake ,又有自助既waffle 同雪糕機。飲品選擇亦非常豐富,由茶或咖啡到各類汽水同支裝涼茶,應有盡有。其他牛我地都每樣試下,美國SRF和牛、美國特上牛、美國嚴選極上牛,每款既油花都唔同,牛味既濃度亦不一,但同樣都係夠嫩,點埋蛋漿就更滑。澳洲和牛係當中最好味,夠薄、嫩又好有牛味,非常唔錯。餐廳仲有用機械人送

餐廳仲有用機械人送餐,都幾得意。
  • 澳洲和牛
2021-11-15 65 浏览
呢日黎到將軍澳popcorn呢間大將打邊爐~ 岩岩下晝大約12點幾都唔算多人,但到一點個陣都開始多人入座,好彩早左黎如果唔係都要等一等位~辛苦搵黎至在食,我地揀左個北海道黑毛和牛套餐~我哋叫咗一個新出嘅生蠔土手鍋底同埋一個麻辣鍋底,麻辣鍋底真係夠晒麻辣,但係辣得來又唔會蓋過牛肉嘅味道,都係一個非常好嘅選擇!生蠔土手鍋嘅生蠔夠哂香蠔味,入邊都真係有生蠔喺度,食落好鮮味!北海道黑毛和牛嘅牛夠晒牛味,每塊嘅厚度都非常之夠,唔會話薄得滯食極唔夠,落完單冇耐店員都好快上咗啲牛!真係一定要叫呢個餐~出邊就有啲丸同菜可以拎,仲有一啲熟食,包括有炸雞等等,亦都有好多將可以喺出面自己調配!估佢唔到仲有自製嘅窩夫機,仲有一個沙漏俾你計住時間,真係好正!仲有乳酪雪糕機,真係一次過滿足晒咁多個願望!野食款式都有好多,啲肉又想得快!一定有下次!

2021-11-15 47 浏览
今日同朋友行開popcorn 咁其實自己都好耐未嚟過將軍澳度shopping,咁就睇下有啲乜嘢好食,咁見到呢度有間叫大將嘅餐廳 而且格局都幾特別,有一啲日式嘅將軍頭盔喺度 ,咁反正都好耐未食過火鍋,而且近排天氣又凍凍地,咁就入去試下 ,入面都幾骨子 都幾似日式style同乾乾淨淨, 最得意嘅就係有個機械人去送餐, 咁大家睇下我以下食咗啲乜嘢:朋友叫咗豆乳美人湯, 我就叫咗沙嗲, 咁呢個個鋪排都幾好,因為都係一人一煱就比較衛生啲。澳洲和牛肩肉, 如果大家都食和牛肩肉嘅話,呢個真係要起碼要食兩三盤,因為佢雖然係薄薄地,但係肉質亦都幾嫩口、入口即溶大,家睇我啲相都知佢個quality,仲有其他嘢食如美國SRF和牛、美國特上牛、山原島阿古豬和雞髀肉,雞髀肉都非常嫩口, 煮咗都幾耐下但係肉質都係鮮嫩。自助區例牌就有醬料、丸類( 如:牛丸同貢丸)、菜類、熟食、甜品和飲品, 醬料如有日本甜豉油、麻辣醬、 芫茜、蔥花和蒜蓉。 菜類非常新鮮, 有 娃娃菜 、粟米 、 雞髀菇、 冬菇、生菜、、南瓜、番茄、紅蘿蔔和菜苗, 熟食方面有炸雞和韓式pizza,  甜品有蛋糕、自製窩夫和雪糕, 飲品有檸檬茶、

自助區例牌就有醬料、丸類( 如:牛丸同貢丸)、菜類、熟食、甜品和飲品, 醬料如有日本甜豉油、麻辣醬、 芫茜、蔥花和蒜蓉。 菜類非常新鮮, 有 娃娃菜 、粟米 、 雞髀菇、 冬菇、生菜、、南瓜、番茄、紅蘿蔔和菜苗, 熟食方面有炸雞和韓式pizza,  甜品有蛋糕、自製窩夫和雪糕, 飲品有檸檬茶、 汽水( 可樂、雪碧、芬達)和咖啡。 咁其實自己食完啲牛肉呀、豬肉&雞都飽飽哋,所以其實自助區我主力都係食生菜。

經開popcorn 嘅朋友可以試下呢間火鍋店因為我覺得啲食物幾新鮮 ,而且價錢都算係咁。而且服務我覺得好好。 店員好勤力同細心。

2021-11-13 52 浏览
*💭大將位於將軍澳ⓅⓄⓅⒸⓄⓇⓃ的日式火鍋,𝟡𝟘分鐘放題,除了火鍋料外,還有炸雞、薄餅、炒飯,更可自製雜坎飯和格仔餅😍超吸引🤤我們選了澳洲和牛肩肉餐,有多種肉類可以任點🤤包括美國和牛、澳洲和牛和沖繩阿古豬😍第一次在香港放題看到有阿古豬🥰疫情前最後一次旅行便是沖繩🥺令我想起不了旅行的回憶呢😢湯底選擇了豆乳美人湯與麻辣味噌湯🍲豆乳湯非常濃稠,很有豆味,非常驚喜😍之前在其他日式店也點過豆乳湯,但是淡然無味,要一直點醬料🥲另外麻辣湯亦十分香濃惹味,辣度適中,而且不會咸😋一開始店員會各款肉類都先上一碟,之後便可以自己選擇要加點哪款肉🥰🐖阿古豬非常嫩滑易入口,而且豬味超濃🤤即使是豬梅花的位置也非常腍😋單看樣子有點像和牛呢😆🐂澳洲和牛是牛肩肉的位置,沒有過多脂肪,但牛味很重而且非常腍🤤🐓另外想不到連雞脾肉都非常出色,入口彈牙不鞋口😋總括而言,整體肉類質素十分高。
💭大將

2021-11-13 38 浏览
這家餐廳在地鐵站樓上,一到晚市的時候,都要排隊。今晚星期五,一早訂了枱和家人一起吃放題。我們選擇了北海道黑毛和牛放題$338。晚上六點,餐廳已經有很多食客,餐廳的特別之處是有送餐機器人,機器人能夠準確送餐,挺有趣的。⭐️豆乳美人湯$15一鍋雪白湯底,入口淡淡奶香。⭐️雞白湯雞湯味道清淡。店員先送上每人一盤日本和牛、山原島阿古豬肉和特選雞腿肉。北海道黑毛和牛偏瘦一些,我反而喜歡火鍋吃牛肉,不會遲到滿肚油脂。入口牛味濃郁,結果我一個人吃了三盤。雞腿肉也十分嫩滑彈牙,不俗。另外自助區還有不少選擇,蔬菜很有誠意,例如黑椒牛丸、仿鮮魷片、龍蝦丸、豬肉丸、貢丸、年糕、烏冬、出前一丁、拉麵、生菜、娃娃菜、金菇、蕃茄、黑木耳、萵筍、蓮藕、甘筍、芋絲、秋葵、南瓜等。
這家餐廳在地鐵站樓上,一到晚市的時候,都要排隊。

今晚星期五,一早訂了枱和家人一起吃放題

我們選擇了北海道黑毛和牛放題$338。

⭐️豆乳美人湯$15

一鍋雪白湯底,入口淡淡奶香。

⭐️雞白湯

雞湯味道清淡。

店員先送上每人一盤日本和牛、山原島阿古豬肉和特選雞腿肉。

雞腿肉也十分嫩滑彈牙,不俗。

依家天氣咁涼爽最好就係去打邊爐🍲呢間餐廳裝修得好日式,環境寬敞舒適💥北海道黑毛和牛放題 -北海道黑毛和牛-澳洲和牛-美國特上牛、SRF和牛、嚴選極上牛-生原島阿古豬五花、豬梅花-特選雞腿肉整體肉類幾有質素,完全唔會有雪味,和牛肉味濃郁,雪花均勻,入口嫩嫩湯底一人一鍋,我揀咗期間限定嘅南瓜🎃水軍湯,另外仲揀咗蕃茄湯底🍅兩個湯底都超濃郁😍南瓜🎃湯底入面仲有青口、章魚🐙海鮮,湯底好鮮甜😋除咗肉類仲有助區多款美食任揀,例如炸雞、糖心番薯🍠、玉子等等….火鍋配料都有好多種類選擇,例如蔬菜🥬,丸類等….仲有勁多款飲品最後緊係要食埋甜品先夠完美,可以自己整完格仔餅再加雪糕一齊食😋💕

依家天氣咁涼爽最好就係去打邊爐🍲
呢間餐廳裝修得好日式,環境寬敞舒適

💥北海道黑毛和牛放題

-北海道黑毛和牛
-澳洲和牛
-美國特上牛、SRF和牛、嚴選極上牛
-生原島阿古豬五花、豬梅花
-特選雞腿肉

火鍋配料都有好多種類選擇,例如蔬菜🥬,丸類等….
仲有勁多款飲品

2021-11-09
午餐
2021-11-09 35 浏览
今日我哋去咗將軍澳Popcorn食黑毛黃牛放題,因為你網上見到新出左北海道黑和黃牛放題,於是組隊要再黎試吓!一入門口介紹翻就係佢哋嘅大將超市,有各式各樣嘅日本食材,真係好特別今次我哋揀咗生蠔土手鍋同埋花生沙嗲湯真係十級正,價錢都只係$338 ,有83種食材可以任點任食,必點嘅一定係日本北海道和牛,除咗北海道之外仲有澳洲和牛可以揀!和牛牛味真係勁濃,而且由啲分布平衡,肥瘦分明,真係一級靚牛!另外仲有美國S R F黃牛、山原島阿古豬五花、梅花肉同埋雞腿肉呢個幾一大特色就係用啲客人送餐,非常智能化,而且上牛速度勁快,而且職員會主動問你需唔需要加牛肉另外出邊仲有一個自助區,有蔬菜類同埋日本小食可以任食,仲有咖喱飯同埋紅豆沙另外仲有四部窩夫機,可以自製窩夫,點解所有客人都玩得好開心,另外仲可以喺旁邊加個雪糕同埋配料!

今次我哋揀咗生蠔土手鍋同埋花生沙嗲湯

我又出動打邊爐啦🤣,不過今次係日式邊爐🫕,事實上大將係將軍澳都幾出名㗎。湯底好多款,人氣款有南瓜水軍湯、豆乳美人湯、完熟番茄海老濃湯、黃金壽喜燒等,共有9款湯底選擇。事實上每次黎佢地都會出新湯底,所以今次要試下[南瓜水軍湯底]🙈。湯底仲有青口同埋魷魚等海鮮,真心真材實料❤️。北海道黑毛和牛套餐 咁耐無去日本🇯🇵,梗係要食返d正宗既北海道黑毛和牛啦。食落比較清爽,油脂分佈均勻,肉質柔軟,切成薄片,更易入口。重點係呢款牛食完都唔油膩🥰。五花肉煮熟後既五花腩超爽脆,夠香口。🤤特選雞腿🍗肉雞腿肉肉質嫩滑可口,非常推薦!😋除左套餐內任食之外,出邊仲有好多肉類、丸、新鮮蔬菜、熟食、甜品、自助雪糕🍦機、飲品任何任飲,黎到一定要食夠本呀🤤🤤🤤

北海道黑毛和牛套餐
咁耐無去日本🇯🇵,梗係要食返d正宗既北海道黑毛和牛啦。

五花肉
煮熟後既五花腩超爽脆,夠香口。🤤

特選雞腿🍗肉
雞腿肉肉質嫩滑可口,非常推薦!😋

2021-11-08 1152 浏览
踏入十一月最好就係食暖笠笠嘅shabu shabu🍲見到大將出咗一個特色嘅北海道黑毛和牛放題 就俾佢吸引入去😛.🌟北海道黑毛和牛放題 ($338)呢個餐包括咗三款和牛肉 (北海道、澳洲、美國)🐮兩款特上牛肉同埋豬肉🐷、雞肉🐔.和牛絕對係重點 所以先拔頭籌 即刻食左先北海道黑毛和油脂分布平均 入口甘香嫩滑 仲有好濃郁牛肉味🥓澳洲和牛相比之下冇咁腍 不過味道依然唔錯 藉得一試而美國和牛就比澳洲和牛更滑 而且好香牛肉味所以大比拼下北海道和牛真係特別出色.相比之下其餘兩款牛肉就小巫見大巫所以加左錢嘅牛肉質素都真係高d而豬腩肉肥瘦適中 雞肉亦都夠嫩滑.湯底方面我哋揀咗一個期間限定嘅南瓜水軍湯🎃有南瓜、青口、章魚等等 所以湯底非常鮮甜我地仲點咗豆乳美人湯🥛湯底呈奶白色 有濃郁嘅豆乳味.餐廳仲有提供幾款熟食 可以去自助吧自己拎自助吧當然仲包括其他丸類、蔬菜🥬🌽同粉麵仲有一個牌教你自製雜坎飯料理🍚呢度仲有一個甜品區提供雪糕🍦、汽水🥤、枝裝飲品仲可以自己製作嘅waffle🧇.餐廳裝修得好日式 坐得舒服職員非常有禮貌同照顧我地既需要除左真嘅職員之外 仲有機械人會為客人送餐 真係好特別🤖
踏入十一月最好就係食暖笠笠嘅shabu shabu🍲
見到大將出咗一個特色嘅北海道黑毛和牛放題 就俾佢吸引入去😛
🌟北海道黑毛和牛放題 ($338)

呢個餐包括咗三款和牛肉 (北海道、澳洲、美國)🐮
兩款特上牛肉同埋豬肉🐷、雞肉🐔

和牛絕對係重點 所以先拔頭籌 即刻食左先

相比之下其餘兩款牛肉就小巫見大巫
所以加左錢嘅牛肉質素都真係高d
而豬腩肉肥瘦適中 雞肉亦都夠嫩滑

湯底方面我哋揀咗一個期間限定嘅南瓜水軍湯🎃
有南瓜、青口、章魚等等 所以湯底非常鮮甜

我地仲點咗豆乳美人湯🥛
湯底呈奶白色 有濃郁嘅豆乳味

餐廳仲有提供幾款熟食 可以去自助吧自己拎

自助吧當然仲包括其他丸類、蔬菜🥬🌽同粉麵

仲有一個牌教你自製雜坎飯料理🍚
呢度仲有一個甜品區提供雪糕🍦、汽水🥤、枝裝飲品

仲可以自己製作嘅waffle🧇

餐廳裝修得好日式 坐得舒服
職員非常有禮貌同照顧我地既需要

除左真嘅職員之外 仲有機械人會為客人送餐 真係好特別🤖
午餐
大將係將軍澳PopCorn入面既一間火鍋放題餐廳。餐廳入面有2個將軍既裝修擺設,環境光猛闊落。仲設有機械人送餐,每次送餐都會有音樂播,氣氛好歡樂☺️仲可以自製窩夫食添!😋😋👍🏻今次食左北海道黑毛和牛套餐。1.花生沙爹湯:真係有花生碎粒,味道幾香,食材滾完之後唔洗加醬料都已經好味。2.豆乳美人湯:幾有豆乳味,好適合滾蔬菜😋3.北海道和牛唔會好肥膩,肉味同質感都唔錯。4.但最驚喜唔係牛肉,反而係雞脾肉!滑到好誇張!又滑又有彈性😍5.自助區有熱食(咖哩牛肉、白飯、紅豆湯、燒豚肉、炸雞等)、有大量不同款式既蔬菜,仲可自製窩夫、加雪糕,同埋飲品區。
仲設有機械人送餐,每次送餐都會有音樂播,氣氛好歡樂☺️
仲可以自製窩夫食添!😋😋👍🏻

今次食左北海道黑毛和牛套餐。
2.豆乳美人湯:幾有豆乳味,好適合滾蔬菜😋
3.北海道和牛唔會好肥膩,肉味同質感都唔錯。
2021-10-31
下午茶
  • 窩夫
  • 雞脾肉
2021-11-06 79 浏览
今日去咗大將食90分鐘日式火鍋放題,揀咗南瓜海鮮湯底,包飲品、甜品、小食,加埋一,埋單$222!自助區:蔬菜及菇類:萵荀、秋葵、生菜、白蘿蔔、紅蘿蔔、粟米、大蔥、蕃茄、南瓜、金菇、雞髀菇、秀珍菇等等。✴️食材新鮮,擺放得好整齊,有透明蓋蓋住。小食類:蜜糖紫薯、醬油白蘿蔔、炸雞、生薑燒,沙律。✴️白蘿蔔清甜無榨,炸雞香脆可口,生薑燒炆到好入味,紫薯香甜。✴️甜品:芝士蛋糕、布朗尼、草莓慕絲蛋糕、貝殼蛋糕,整體味道一般。✴️紅豆湯:本人好鍾意飲紅豆湯,但食落有啲失望,一啲起沙既感覺都無無,似係用搞拌機搞既。✴️自製窩夫機:好想食,但真係食唔落,希望下次有機會試。✴️肉類:豚肉油脂分布平均,肉質淋滑,雞肉份量比較少,脂肪少,肉質好鮮嫩。✴️職員:態度友善,殷勤招待。

自助區:

✴️食材新鮮,擺放得好整齊,有透明蓋蓋住。

小食類:蜜糖紫薯、醬油白蘿蔔、炸雞、生薑燒,沙律。

✴️自製窩夫機:好想食,但真係食唔落,希望下次有機會試。

✴️職員:態度友善,殷勤招待。
2021-11-06
2021-11-06 44 浏览
每個禮拜都要打邊爐嘅我、又係時候搵好嘢食. 今次去咗將軍澳Popcorn一間叫大將嘅日式火鍋, 呢間分店木係設計夠晒大同舒適, 過往佢哋其實係主打日本生原島阿古豬, 我一直都是常客, 最近佢哋出咗個日本北海道黑毛和牛任食, 即係叫我一定要過嚟試吓啦🤗今次去到佢哋又有新玩意😂, 竟然有個機械人送餐🙈. 佢哋嘅送餐速度真係超快, 試過幾次都唔使1分鐘,真係要比個讚👍🏻. 日本北海道黑毛和牛真係名不虛傳, 好食過嗰啲澳洲和牛多多聲. 當然除咗和牛之外你可以叫埋其他種類嘅肥牛, 但係最緊要記住叫埋佢哋嘅日本阿古豬, 真係唔喺到到都食得到😎. 我最欣賞佢哋連日本蛋都有, 用嚟配咁靚嘅和牛簡直一絕, 最後一定要留肚試埋佢哋嘅軟雪糕, 配朱古力醬+朱古力脆脆簡直係完美嘅ending🥰.

2021-11-06 51 浏览
我哋叫咗個澳洲和牛肩肉放題♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️入邊有澳洲和牛肩肉、美國S R F和牛、美國嚴選極上牛、豬五花、雞腿肉等等♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️我同朋友成日都返嚟吃😀😀😀😀😀😀😀佢有好多款湯底,一人一鍋唔使爭湯底😀😀😀😀😀😀海老蕃茄濃湯♥️♥️♥️花生沙嗲湯♥️♥️♥️♥️仲有機械人送餐添😎😎😎😎佢有自製雜坎飯料理,將剩餘嘅湯底變成超簡單又好味嘅日式料理!😎😎😎😎醬料亦都好豐富,有椰子芫荽醬、芝麻味增汁、有子昆布等等!😎😎😎😎😎
我哋叫咗個澳洲和牛肩肉放題♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

佢有好多款湯底,一人一鍋唔使爭湯底😀😀😀😀😀😀

海老蕃茄濃湯♥️♥️♥️
花生沙嗲湯♥️♥️♥️♥️

仲有機械人送餐添😎😎😎😎

2021-11-05 43 浏览
最近和朋友很想去吃日式火鍋放題,而經過朋友的推薦。他說位於將軍澳的日式火鍋專門店也不錯,該餐廳名為大將。一進到這餐廳的環境,我便感到相當舒適,因為位置夠寬敞且燈光相當柔和。而且有樣我覺得很有趣的事就是該餐廳有送餐機械人,每當我們追加牛肉時,就會有送餐機械人給我們送上美味的牛肉。現在來談及食物方面,我相當滿意該餐廳的牛肉質素,牛肉不會過肥而且味道相當濃烈,絕對是超水準的牛肉片,我和朋友也追加了很多盤😍。除了牛肉以外,該餐廳的自助區還有提供很多食物,其中我覺得很滿意的便是該餐廳有提供生雞蛋,能夠給我們的牛肉沾點蛋液,令牛肉味道更有層次,還有該餐廳提供了窩夫機,可以自行製作窩夫,我相當滿意該餐廳的窩夫。還有相當好吃的雪糕,可見這間餐廳相當有誠意,我誠意推介大家來這間餐廳享用一下日式火鍋放題。