2022-06-24 74 浏览
今日朋友介紹呢間位於將軍澳站popcorn商場內嘅日式火鍋放題😍😍 門口係小型日式超市,有多款急凍火鍋料供應,走進店舖原來面積大到可容納送餐機械人穿梭每枱送餐😆😆🌟90分鐘放題(澳洲和牛肩肉套餐 + 追加大蟹棒)我哋選左以下兩款湯底🍲🌶麻辣味噌湯- 麻中帶辣,濃醇湯頭,嗜辣的朋友唔好錯過😎🥬巨塔芫茜火山濃湯- 一上枱就聞到濃濃芫茜味,淥丸類,肉類,出前一丁都十分適合🤩芫茜控真係要試吓😆🌟澳洲和牛肉汁豐富,脂肪紋分佈均勻而且肉味濃,不知不覺食咗好多盤😂 套餐仲包埋爽口五花肉同鮮嫩雞腿肉,食完大滿足😋🌟大蟹棒勁大條,啖啖肉超正😋🌟除左肉類,自助區望落寛敞乾淨,仲有多款新鮮蔬菜菇類,各式丸子,日式炸雞熟食,窩夫, 軟雪糕🍦質素都唔錯👍

🌟90分鐘放題(澳洲和牛肩肉套餐 + 追加大蟹棒)
我哋選左以下兩款湯底🍲

🌶麻辣味噌湯- 麻中帶辣,濃醇湯頭,嗜辣的朋友唔好錯過😎

🌟大蟹棒勁大條,啖啖肉超正😋

2022-06-21
  • 澳洲和牛
2022-06-23 58 浏览
今日由早忙到晚,放工就想搵間好嘢食下,到左將軍澳#大將 食下90分鐘放題😉,任飲任食內放任一下☺️,非常爽同滿足😚。餐廳環境衛生乾淨,食物放置整齊,熟食、飲品、甜點🍮都多選擇,坐位寬闊又坐得舒服,食物美味😗巧正啊😉。點了澳洲和牛肩肉套餐,老友點了完熟番茄海老濃湯,而我則配了巨塔芫茜火山濃湯🍲,仲追加左一份大蟹棒。巨塔芫茜火山濃湯🍲,至like芫茜的香味,澳洲和牛肩肉套餐,除了牛外,豚肉、雞肉都可以任叫。和牛肩肉很大的一片,色澤鮮明均勻,略帶點脂肪,只滾了一陣就食得,牛味重肉柔軟,亦帶些油脂香味,追加了一碟都保持水準。五花肉&雞腿都好新鮮。大蟹捧很長,仲長過個煲,味道鮮甜可口。最後甜點就玩自製窩夫, 可加入雪糕以及其他配料, 各取所好😉。

2022-06-23
2022-06-23 42 浏览
🍽 Japanese Hollaido Wagyu Beef All-You-Can-Eat💰 HK$348 (dinner, 10% service charge)Woohoo! Hotpot time! Who would say NO even during hot weather!☀️☀️ All you can eat for 90 mins!!First time trying @taisyou.hk Japanese style hotpot. 🍲 They got different hotpot sets, price ranges from $178-$348. The restaurant is spacious and the meat will deliver from a robot !🤖 So whenever you want to add meat, you need to tell the staffs and order for you. The restaurant placed a variety of food near the entrance

All you can eat for 90 mins!!

First time trying @taisyou.hk Japanese style hotpot. 🍲 They got different hotpot sets, price ranges from $178-$348. The restaurant is spacious and the meat will deliver from a robot !🤖 So whenever you want to add meat, you need to tell the staffs and order for you. The restaurant placed a variety of food near the entrance, including drink, veggie and dessert.

For the soup base, we picked Shrimp & Tomato Soup and Cheese & Curry Soup (extra HK$10) to share. Shrimp & Tomato Soup had a bit of sour flavor which was suitable for meat and veggie while we think Cheese & Curry Soup was suitable for meat and fish balls.

Since we picked the most expensive sets, it had included 9 choices to pick, including Hokkaido Wagyu, Australia Wagyu Beef, USA SRF Wagyu and US Sliced Beef etc. Since I am a big fan of crab stick, so I added on a dish of long crab stick (extra $32). It was super nice!

Last but not least, we made a waffle with ice cream for dessert. Adding on some orea, mashmallow and chocolate sauce with mixture of vanilla and chocolate flavour.

Super satisfying meal! We enjoyed our time here! Will defo be back!😜
2022-06-23 58 浏览
今次晚餐黎左將軍澳popcorn入面嘅大將食日式火鍋🍲😍今次我地揀左食北海道黑毛和牛餐($348/person)。呢個餐除左有北海道和牛外,仲有澳洲和牛、美國SRF和牛、美國特上牛美國嚴選極上牛、山原島阿古豬五花、山原島阿古豬梅花肉、五花肉以及特選雞腿肉,一共九款肉任揀任食!!另外,我地亦追加大蟹棒(+$32),呢個追加係超值呀!大蟹棒一共4條,除翻$8一條,大大條啖啖肉,滿足!邊爐放題有大量蔬菜、丸、甜品、飲品揀就基本!我最中意嘅就係我地可以自己整waffle🧇,好玩,汽水係玻璃樽裝,自己用開瓶器開,加分😆送餐亦可以安排機械人送餐,都幾得意架!
今次晚餐黎左將軍澳popcorn入面嘅大將食日式火鍋🍲😍

又多位舊同事將會移民, 今晚相約同佢食餐farewell 飯, 最滿足當然食一人一鍋火鍋放題啦。食過幾次Popcorn大將, 質素唔錯, 成為encore餐廳之一, 今晚又再幫襯。呢度有多個肉類套餐選擇, 今次揀咗價錢相對最貴嘅套餐---北海道黑毛和牛。入座前先選擇湯底, 九款湯底選擇, 我倆各人揀咗芝士咖哩鍋、雞白湯。餐廳環境光猛闊落企理, 正中間位設自助區, 分別有混醬區、丸類、蔬菜類、飲品類、甜品類; 區域長期有職員打點, 不但整潔, refill都幾頻密。肉類方面經職員落單, 所點嘅數量都齊, 呢個套餐主打和牛, 和牛佔大多數, 另有三款豚肉, 一款雞腿肉肉類經廚房由機器人代為送到, 新奇又衛生。每款和牛都很新鮮, 即點即由機器刨出, 整齊平佈每碟之上, 表面無雪氣, 確實高質。日本北海道和牛: 網絡式分佈嘅雪花牛脂, 稍為烚幾秒食, 肉質超嫩滑; 而我所點嘅芝士咖哩鍋, 濃度剛好, 咖哩味都幾出, 令肉更加惹味, 唔需要再額外點調味。美國嚴選極上和牛: 牛脂分佈集中偏向邊位, 熟後稍為皺疊, 嫩中帶少少層次質感。美國特上和牛: 熟後較為散開, 肉質偏林澳州和牛: 牛脂較少,
肉類方面經職員落單, 所點嘅數量都齊,
肉類經廚房由機器人代為送到, 新奇又衛生。

美國特上和牛: 熟後較為散開, 肉質偏林
澳州和牛: 牛脂較少, 肉質相對冇咁嫩, 有d厚實

至於美國SRF和牛就係以上兩重牛之間, 質素還可以。當然食貴餐, 主攻還是偏向狂食日本北海道和牛最正!

另外, +$32 追加大蟹棒: 特長蟹棒超鮮甜, 烚嘅時候稍為索咗少少湯汁, 味道很正, 值得追加。
甜品方面除了少量小甜點, 仲可以親手自家製格仔餅, 同埋超推介嘅軟雪糕, 自行配搭不同配料。特別係朱古力味, 朱古力相當濃郁, 超正!! 一定要留quota食埋雪糕就Perfect~

2022-06-20
2022-06-22 141 浏览
今日嚟將軍澳食日式放題,餐廳位於Popcorn 2樓,地點方便。門口有個紅色將軍鎮守,另外有間迷你超市,可以係等入座嘅時間逛一逛。餐廳空間好大好寬闊,裝修以簡約木色條子為主,搭配縷空圓形吊燈,好有現代日式風格。座位寬闊,枱面夠晒大,仲有個透明架俾你放多啲嘢食,向高空發展。職員服務態度不錯,帶位後會講解落單流程,如何使用電子爐,亦會主動加湯及執拾枱面,呢度仲有個小幫手 - 送餐機械人,好有效率👍🏻呢度採用一人一鍋,想自己一個獨獨食得,想同朋友一人一鍋share食都得👍🏻我哋揀咗巨塔芫荽火山濃湯&🍅完熟番茄海老濃湯。芫荽湯芫荽香味幾重,不過芫荽湯唔係同所有食材都咁夾;蕃茄濃湯蕃茄味比較淡,可能因為加湯只會提供清湯,所以我出去拎咗啲蕃茄茄落去。自助區食物款式多元化,有多種丸類和蔬菜🥬;另外仲會有少量伴菜同熱食;飲品亦有各款支裝飲品及熱飲;醬料亦有多款選擇;仲有雪糕同甜品;最特別係有窩夫機可以自製窩夫🧇,好受小朋友歡迎。伴菜酸酸甜甜幾開胃,可以作為餐前開胃菜同中間過渡消消滯;熱食有暖燈暖住暖暖地,如果好肚餓等唔切嘅朋友可以食住先。🧇自製窩夫好香脆好香牛油味,厚薄口感可自由調節,配上朱古力醬同雪

湯底

🧇自製窩夫好香脆好香牛油味,厚薄口感可自由調節,配上朱古力醬同雪糕🍨唔錯😋
自製窩夫

澳洲和牛肩肉
顏色鮮紅,油花唔算太多,切到非常薄,煮20秒左右就可以食啦,入口牛味香濃,口感細滑得來有咬口,可以配埋日本雞蛋食,好似壽喜燒咁。

美國SRF和牛
顏色鮮嫩,油花比較少,入口口感結實,肉味比較重。

美国嚴選極上牛
油花分布最多,入口比較細滑軟熟,牛味都幾香,個人最喜歡食呢一款。

山原島阿古豬梅花
豬肉片都切到好薄,油脂分布平均,口感爽口。
山原島阿古豬梅花

追加左大蟹棒,好大條,質感比較似蟹柳多過似蟹棒。
大蟹棒

整體來講,食物質素不錯,種類同款式多元化,可以考慮加入更多特色日式食材;服務態度貼心主動,上菜速度幾快;環境乾淨衛生,十分企理,座位都好舒適。

2022-06-22
自製窩夫
2022-06-21 29 浏览
上星期同呀媽去左將軍澳popcorn食火鍋放題,食到勁飽🤰🏻我地當晚揀左最貴個北海道黑毛和牛放題$348/pp同平時食開既唔同,呢到係一人一鍋,有成9款湯底揀。我地揀左芝士咖哩鍋(+$10)同麻辣味噌鍋。2個都係濃味既湯底😋>>>首先侍應會幫我地落左第一round野食先 : 日本北海道和牛,五花肉同特選雞腿肉。然後由送餐機械人負責送去我地張枱,好得意🤣肉類食完可以再搵侍應落單,上菜都上得好快。出邊自助區亦有啲前菜,沙律,蔬菜,丸類,麵,烏冬,雪糕機,waffle機,甜品,野飲etc有以下肉類食 :日本北海道和牛澳洲和牛美國SRF和牛美國特上牛美國嚴選極上牛山原島阿古豬五花山原島阿古豬梅花肉五花肉特選雞腿肉>>>我地主要都係食幾款肉類 :日本北海道和牛比起平時食開既和牛佢呢個無咁多脂肪,但食落去肉質都係嫩澳洲和牛呢個切得較薄,但食落牛味濃啲山原島阿古豬梅花肉雪花紋好靚呀好均勻,口感爽爽地特選雞腿肉唔覺意滾耐左,但一食肉質都係嫩到不得了!難以置信!😋大蟹棒 +$32真係好大條!仲要有成4條!啖啖肉雖然我不嬲知蟹棒入邊係無蟹既成份,但googl
>>>

五花肉
>>>
我地主要都係食幾款肉類 :
日本北海道和牛
比起平時食開既和牛佢呢個無咁多脂肪,但食落去肉質都係嫩

澳洲和牛
呢個切得較薄,但食落牛味濃啲

山原島阿古豬梅花肉
雪花紋好靚呀好均勻,口感爽爽地
特選雞腿肉
唔覺意滾耐左,但一食肉質都係嫩到不得了!難以置信!😋

大蟹棒 +$32
真係好大條!仲要有成4條!啖啖肉
雖然我不嬲知蟹棒入邊係無蟹既成份,但google左先知原來係由魚漿,澱粉,螃蟹口味調味料等製成既
2022-06-18 65 浏览
呢間入到黎就覺得好舒服,環境明亮,位又闊落又好坐。叫左SRF和牛,同試下巨塔芫茜火山湯,點埋個大蟹捧。個湯黎到嗰陣,聞到芫茜味真係好勁😝😝😝鍾意食芫茜既應該會覺得好掂👍跟住聽到聲,原來係個送餐機械人😍😍個機械人專送盤裝食物👏👏個人覺得好得意,男人見到,應該會叫多幾次牛🤣🤣🤣大蟹捧真係好大條😱😱😱長過我手掌,呢32蚊真係抵👍👍其他配菜同醬汁就自己出去拎,配菜款式都唔少,比起我上次去嗰間沙田日式火鍋店,真係多唔止一倍。而且仲有關東煮,煮到入哂味,呢樣真係加哂分。最正既係,佢地有日本雞蛋無限量供應😍😍😍😍啲牛質素唔錯,夠新鮮,顏色幾靚,芫茜湯配和牛真係幾正,點埋雞蛋汁黎食,又滑又爽。我一個人咁就清左4盤😋😋另外有樣係我覺得好正既,就係佢地飲品竟然有玻璃樽可樂😱😱😱其他都只係汽水機或罐裝,佢地竟然有枝裝,仲要係玻璃樽款。你話咁樣邊飮邊食,夫復何求呢😋😋😋食完正餐食甜品,呢度有得自己整窩夫,好簡單,有埋沙漏比你計時,唔錯👍👍個窩夫可以加糖槳或雪糕,我就加糖槳食,食落又唔會太甜喎。成餐真係冇野不滿,冇野可以投訴,又好食又滿足,飽到上心口。唔係講笑,呢間真係掂👍👍下次一定再黎!!!
呢間入到黎就覺得好舒服,環境明亮,位又闊落又好坐。

叫左SRF和牛,同試下巨塔芫茜火山湯,點埋個大蟹捧。

跟住聽到聲,原來係個送餐機械人😍😍

大蟹捧真係好大條😱😱😱長過我手掌,呢32蚊真係抵👍👍

下次一定再黎!!!
sdf和牛
自制窩夫
  • 關東煮
  • 美國SRF和牛
2022-06-16 37 浏览
🐝 大將 (將軍澳)🐝…今日同朋友去咗將軍澳一間日式火鍋放題到食飯,😆我哋揀咗澳洲和牛肩肉,✨每人$298。🫶🏻一個湯底揀咗巨塔芫茜火山濃湯 +$10,一個揀左雞白湯。我就比較推介大家揀芫茜湯底,芫茜味超級濃🥰👍我哋仲加配左大蟹棒 $32 ,有四大條,好值‼️🤑除咗和牛同豬肉雞肉係可以任添之外,出邊仲有好多嘢食可以任夾,例如係各種丸類,包括牛丸,豬肉丸,龍蝦丸等,又有唔同菜😋😋最重要係甜品❤️‼️種類超級多,有tiramisu,木糠布甸,泡芙,法式燉蛋,雪糕。仲有重頭戲係自製窩夫🧇,佢提供左一啲窩夫嘅蛋漿同窩夫機俾我哋自己整😆😆💗啱晒小朋友,啲蛋漿都好甜,我食極唔厭,勁中意🫶🏻🥳環境方面都幾乾淨,啲嘢食都放得幾衛生,大部分都有蓋❤️❤️…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍 將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖

🐝 大將 (將軍澳)🐝

整體評分
食物:🤍🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍 將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖

2022-06-14 43 浏览
Blue Monday唔想煮飯,同男朋友落街食好野😬 今晚去將軍澳站Pop corn 商場「大將」餐廳歎火鍋shabu shabu。靚和牛、甜品、飲品等放題式任食。每人一鍋,非常特別,大家又可以選擇唔同口味既湯底。-餐廳環境十分寛廣,日系裝潢簡約時尚。有大大小小的卡位,坐得舒適。外邊自助食物及飲品區,各式各樣分門別類擺放。-⭐️湯底❤️巨塔芫茜火山濃湯作為芫茜控,就是愛其獨特的清香脫俗的氣味。用大量新鮮芫茜熬煮,茜香濃郁。❤️黃金壽喜燒壽喜燒的甘甜香總是令人回味無窮。湯底的香氣,總令令食物味道昇華。-⭐️套餐❤️美國🇺🇸SRF 和牛套餐SRF 和牛是由日本和牛與美國黑安格斯牛混種培育出來。 所以其質素相當高😋有日本和牛的細緻油花,亦有美國黑安格斯牛的濃厚肉味。今晚的SRF和牛色澤新鮮,質感鬆化,牛味濃郁。除了和牛,沖繩山原島阿古豬五花亦很有質素及水準,口感軟綿鬆香。P.S 用智能機械人送餐,可愛又有效率。-⭐️任食自助火鍋配料外邊的火鍋配料,有多款蔬菜,丸類及甜品。有最愛的秋葵、准山、娃娃菜等等拎左好幾round 😆 其他既蔬菜類都很新鮮,有冬瓜、生菜、南瓜、金菇、黑木耳,粟米、萵荀👍🏻。其他配
餐廳環境十分寛廣,日系裝潢簡約時尚。

⭐️湯底

❤️巨塔芫茜火山濃湯
❤️黃金壽喜燒
⭐️套餐
❤️美國🇺🇸SRF 和牛套餐
有日本和牛的細緻油花,亦有美國黑安格斯牛的濃厚肉味。
今晚的SRF和牛色澤新鮮,質感鬆化,牛味濃郁。
P.S 用智能機械人送餐,可愛又有效率。
⭐️任食自助火鍋配料

外邊的火鍋配料,有多款蔬菜,丸類及甜品
其他配料都很出色:貢丸、黑椒牛丸都十分彈牙!
還有熟食自助區
🔸日式炸雞🥟
皮夠脆夠熱而且挺嫩口 !
🔸關東煮🍢
關東煮是每次到日本旅行都必食的料理。熱騰騰的關東煮配料,鮮甜蘿蔔、芝士魚廟總是令人滿足的comfort food
必定要留肚歎甜品
有雪糕機、窩夫🧇、還有牛乳布甸、Tiramisu、木糠布甸! 味道及水準都相當不錯
2022-06-12 39 浏览
前兩天下班和朋友去了大將吃北海道黑毛和牛 火鍋放題☺️湯底我選擇了芝士咖喱鍋朋友則完熟蕃茄海老濃湯😊喜愛這種,可以據個人喜好這個套餐肉類有,日本北海道和牛澳洲和牛,美國srf和牛,美國特上牛美國嚴選極上牛,山原島阿古豬五花山原島阿古豬梅花肉,五花肉,特選雞腿肉侍應會先給兩碟肉類,吃完可以無限再添加😋想不到香濃芝士咖喱配和牛味道真不錯~餐廳外面自助餐區分別了幾個位置包飲品區,醬油區,甜品區 ,熟食區丸和菜材料區等!選擇非常之多還可以自製waffle😍餐廳內有一部機械自由送餐非常可愛🥰追加大蟹棒~真是很飽的一天☺️

前兩天下班和朋友去了大將吃
北海道黑毛和牛 火鍋放題☺️
湯底我選擇了芝士咖喱鍋
朋友則完熟蕃茄海老濃湯😊
喜愛這種,可以據個人喜好

這個套餐肉類有,日本北海道和牛
澳洲和牛,美國srf和牛,美國特上牛
美國嚴選極上牛,山原島阿古豬五花
山原島阿古豬梅花肉,五花肉,特選雞腿肉
侍應會先給兩碟肉類,吃完可以無限再添加😋

想不到香濃芝士咖喱配和牛
味道真不錯~

餐廳外面自助餐
分別了幾個位置
包飲品區,醬油區,甜品區 ,熟食區
丸和菜材料區等!選擇非常之多
還可以自製waffle😍

餐廳內有一部機械自由送餐
非常可愛🥰

追加大蟹棒~真是很飽的一天☺️
2022-06-10 41 浏览
放題一向係香港人最愛,我都一樣😆大將火鍋放題套餐有平有貴,豐儉由人,我哋今晚食北海道和牛放題,滿意~北海道和牛放題$348/一位來自日本的牛肉質素有保證,雪花均勻紋理清晰,侍應會主動加湯,追加牛肉等,服務一流。湯底係芝士咖喱鍋,咖喱湯類似日式咖喱磚咁,係好熟悉嘅味道,唔會辣😙幸好芝士味不太突出,太多芝士食膩左食唔落其他野😛二人座位未至於十分闊落,但有透明膠架分層可以疊高食物,能夠盡用空間呢~追加的蟹棒有鮮味~也有送餐機械人,自助吧更加有不少熟食和甜品,今晚非常滿足😇

北海道和牛放題$348/一位

2022-06-09 58 浏览
🏯大將🏯⁡Popcornの🇯🇵日式火鍋火題⁡‼️90mins All you can eat‼️⁡🎆自選湯底⁡🆕️新出品🆕️⁡💥期間限定💥⁡咖哩芝士鍋!!!⁡咖喱味香濃,但唔會漏~⁡配肉類都幾惹味👍🏻~⁡🎆北海道黑毛和牛⁡牛肉油花唔錯~⁡入口好柔軟!! Oishi😋~⁡🎆澳洲和牛、美國SRF和牛⁡兩款都肉味濃郁,肉質都軟嫩~⁡好味呢😍⁡🎆山原島阿古豬五花、梅花肉⁡偏愛豬五花🥰⁡望落偏肥,點點柚子醬油,不油不膩🤤~⁡⁡🎆大蟹棒⁡追加ge🤭⁡長長一條,好滿足❤!!!⁡自助區🎆小食Area有d開胃小食同涼拌菜👏🏻仲有雞串、炸雞、玉子燒etc😊玉子燒綿密甜甜der,係我同朋友都like ge style~🎆蔬菜Area有秋葵,養生有益又好食呢💯~🎆火鍋配料Area有年糕福袋🧧腐皮索哂d湯底,好味😁~朋友最重視的甜品😍😍😍有得整waffle!!!!朋友整得超正,waffle外脆內軟❤❤,加埋朱古力醬,好得!!!朋友有心思的自己唧jor軟雪糕~之後叫朋友encore多一件先得🙈!!飲品竟然有玻璃樽裝coca cola🥤~~當然要飲支gur一gur😈🈵️大滿足~
🏯大將🏯⁡
Popcornの🇯🇵日式火鍋火題⁡
‼️90mins All you can eat‼️⁡

🎆自選湯底⁡
🆕️新出品🆕️⁡
💥期間限定💥⁡

咖哩芝士鍋!!!⁡
咖喱味香濃,但唔會漏~⁡
配肉類都幾惹味👍🏻~⁡

🎆北海道黑毛和牛⁡
牛肉油花唔錯~⁡
入口好柔軟!! Oishi😋~⁡

🎆澳洲和牛、美國SRF和牛⁡
兩款都肉味濃郁,肉質都軟嫩~⁡
好味呢😍⁡

🎆山原島阿古豬五花、梅花肉⁡
偏愛豬五花🥰⁡
望落偏肥,點點柚子醬油,不油不膩🤤~⁡

🎆大蟹棒⁡
追加ge🤭⁡
長長一條,好滿足❤!!!⁡

自助區
🎆小食Area
有d開胃小食同涼拌菜👏🏻
仲有雞串、炸雞、玉子燒etc

🎆蔬菜Area
有秋葵,養生有益又好食呢💯~

🎆火鍋配料Area
有年糕福袋🧧
腐皮索哂d湯底,好味😁~

朋友最重視的甜品😍😍😍
有得整waffle!!!!
朋友有心思的自己唧jor軟雪糕~
之後叫朋友encore多一件先得🙈!!

飲品竟然有玻璃樽裝coca cola🥤~~
當然要飲支gur一gur😈

🈵️大滿足~
2022-06-08 48 浏览
大將 將軍澳難得食一次火鍋放題,我通常都會選擇最貴嘅餐,因為牛嘅質素先比較值,始終肚皮有限北海道黑毛和牛和牛質素好好,入口嫩滑,牛味亦都唔會比湯底搶走,而且油脂啱啱好。我哋兩個人食咗八盤左右,每一盤質素都差不多。特選雞腿肉另外推薦嘅係雞腿肉,即使煮咗一陣都好都仲係好滑、亦都有啲彈口湯底今次試咗芝士咖喱鍋,新嘗試,其實同啲食材都幾夾!另外海路蕃茄鍋就可以提鮮!另外出面自取嘅食物,尤其蔬菜好新鮮,亦都有其他充足嘅食物選擇,另外推薦大家追加大蟹棒,係靚嘅蟹棒質素,唔係全部都係麵粉!另外最特別就係有得自製窩夫,提提大家,完之後拎返埋位俾佢攤凍少少,令到佢外層脆口啲,先至再加雪糕!
大將 將軍澳

北海道黑毛和牛

2022-06-06 52 浏览
約咗好耐冇見嘅朋友去食打邊爐,呢間喺Popcorn入面地點方便。呢度有不同套餐可以比大家選擇,我哋一心嚟到我哋決定叫北海道黑毛和牛放題再追加大蟹棒。我哋一人一鍋比較安全衛生,湯底可以自己選擇,我選擇了完熟蕃茄海老濃湯,朋友選擇了咖喱芝士濃湯,湯底好濃,正!叫完湯底我哋又可以出去自己拎嘢食,款式比較多,仲有得自製窩夫。和牛肉質嫩滑,肉味濃郁,真係要叫多幾碟。再叫第二轉嘅時候原來係機械人送餐。蟹棒勁長,鮮味十足。

蟹棒勁長,鮮味十足。