2022-05-05
放寛了可以一枱四人,見一家人好耐都冇去食日式放題今日就book 了位於沙田「大喜屋」,喜歡這裏有過百款食物選擇及質素不錯!店員安排入座之後我們就即時用手機點餐,第一樣點當然係刺身拼盤😋刺身點了三文魚、北寄貝、帆立貝、北寄貝和赤蝦等,樣樣色澤新鮮鮮甜,特別最鍾意三文魚,每件都厚切肥美,入口充滿油脂味勁香。帆立貝肉質晶凝通透,食落好鮮甜!燒香草羊鞍-即叫即燒,羊肉味好香好濃,咬落多汁嫩滑,啖啖肉!鮮蟹粥-粥底煮得軟綿綿好鮮甜,加入粟米粒食落增加口感,味道不錯👍紫心香芋丸/榴槤炸彈這兩款是食放題必點的,粒粒炸至金黃色外皮脆卜卜,好香口,香芋丸甜甜地食落不會太膩,榴槤炸彈一咬開即時流出,香噴噴的榴槤味道,鍾意食榴槤一定必點😋芝麻雞翼-雞翼外皮香脆,加入了芝麻特別香口!西京燒比目魚-魚皮燒至微焦,甜甜地好香口,魚肉鮮嫩,加少少沙律醬一齊食,魚的味道更加提升👍去到最後當然要留肚食甜品🍮甜品款式都有好多選擇,特別鍾意食榴槤雪條,每一啖都好似食緊榴槤一樣咁好味😋
紫心香芋丸/榴槤炸彈
芝麻雞翼-雞翼外皮香脆,加入了芝麻特別香口!