2022-07-16
今日嚟沙田食午市放題,果然係大喜屋,午市都咁多人,收費同餐牌都好透明,午市放題馬拉松式食足三個鐘,食物同晚市一樣不過價錢平啲。入座安排順暢,上菜速度都好快,我點完餐出左去自助區拎野醫肚先😝 自助區都有好多嘢食,有各類熱食,凍海鮮,凍飲熱飲,酒類,雪糕,甜品…任君選擇,總有一款啱你心水。環境好大好舒服。刺身:整體新鮮,款式多,厚身鮮味,數量同order一致,有一款比較特別嘅吞拿魚他他,厚切赤身刺身配上黑油醋汁,酸酸甜甜幾開胃,又可以帶出吞拿魚嘅鮮味。🍣壽司:有好多款式,一口一件,Size啱啱好,特別推薦創作壽司,帶子吞拿魚蓉塔&鵝肝帶子,帶子吞拿魚蓉塔好有心思,壽司飯加咗味素,上面放咗厚身鮮甜嘅帶子,加上細滑鮮味嘅吞拿魚蓉,再用黑魚子同三文魚子做點綴,賣相好睇得來口感層次都好豐富😍手卷:我叫左香蔥吞拿魚蓉手卷&海膽手卷,特別係海膽夠Creamy,我encore咗好多件😚燒物:🍍燒菠蘿酸酸甜甜好開胃,燒到好香,咬落小心爆汁🤩;西京燒比目魚:外皮燒得好香脆,肉質嫩滑,醬汁好香;牛油翠玉瓜 :好香牛油味,爽脆清甜;鹽燒牛舌: 加咗海鹽同黑椒燒得幾香,不過咬落去唔夠爽口,有少少老。一品料理:黑
一品料理:黑椒蜜汁一口牛
牛柳粒爽口唔韌,炒得幾香,加左黑椒好惹味,但醬汁有啲過甜
鍋物:雪花肥牛鍋
夠晒熱,牛肉好大塊,牛味香濃不過有啲老,壽喜燒湯底甜甜地配上豆腐好夾。
整體來講,放題食物質素不錯,款式種類多,上菜同執枱速度都好快,order齊單,埋單人均二百幾蚊,抵食。