自己一直都好鐘意食放題,而大喜屋一直都係我食放題既首選,今日中午黎到沙田店,發現好多人黎食宜家中午時段二百幾蚊,任食三小時,時間非常充裕,可以慢慢揀慢慢食,唔怕食得太急太飽呢間店係自己用手機QR code落單,既方便又快捷,而且送餐時間都好快,唔會漏單呢間店食物款式好多,有刺身、壽司、炸物、燒物、鍋物等等,加上刺身非常新鮮,絕對要食多d呀自助區都好多食物選擇,海鮮區有凍蝦同蜆,仲有其他小食、熱食、生果、甜品等等飲品種類都好齊全,茶類、汽水、凍熱飲品應有盡有我自己就非常鍾意軟糖區啦,可以夾不同口味既軟糖,同小朋友黎食就最岩我就非常推介食刺身,有三文魚、油金魚、赤貝,壽司方面就當然要食海膽壽司同左口魚裙邊啦,的確鮮甜肥美另外,鍾意食榴連既朋友必食炸榴連球,外脆內流心,榴連味好香好甜糖水就推介海燕窩椰汁紅棗露,椰香味濃,滋補養顏

呢間店食物款式好多,有刺身壽司、炸物、燒物、鍋物等等,加上刺身非常新鮮,絕對要食多d呀

飲品種類都好齊全,茶類、汽水、凍熱飲品應有盡有

糖水就推介海燕窩椰汁紅棗露,椰香味濃,滋補養顏

2022-04-06 88 浏览
前排咩食肆都關哂門,見到近排大喜屋開返。而且2:00後仲有88折,好耐都未食過放題,係時候又要比自己滿足吓刺身壽司🍣一嚟到就掛住食,都唔記得影D刺身😂三文魚籽手卷新鮮紫菜脆卜卜加上三文魚籽的脆卜卜,好有口感一口牛肉粒我最愛吃牛,燒得又香又夠軟熟,一口就更加正⋯⋯燒菠蘿又甜又香比目魚好滑的魚肉,點埋沙律醬配仲更加好味道燒牛脷又係我最鍾意食的一種串燒,燒得軟熟又夠香炸蝦天婦羅🍤呢度嘅炸蝦天婦羅個皮好薄,好軟熟香口豬軟骨拉麵豬骨炆得夠腍、湯又夠甜、麵唔會過腍、食埋碗麵真係超級大滿足。炸榴連又脆又香榴槤餡料又夠多Brownie 朱古力甜品味道唔錯,而且亦都唔會太甜,飯後甜品又有雪糕🍦、雪條、甜品任食👍👍又食到好飽的一個下午😂

刺身壽司🍣
一嚟到就掛住食,都唔記得影D刺身😂

三文魚籽手卷
新鮮紫菜脆卜卜加上三文魚籽的脆卜卜,好有口感

一口牛肉粒
我最愛吃牛,燒得又香又夠軟熟,一口就更加正⋯⋯

燒菠蘿
又甜又香

比目魚
好滑的魚肉,點埋沙律醬配仲更加好味道

燒牛脷
又係我最鍾意食的一種串燒,燒得軟熟又夠香

炸蝦天婦羅🍤
呢度嘅炸蝦天婦羅個皮好薄,好軟熟香口

豬軟骨拉麵

炸榴連
又脆又香榴槤餡料又夠多

Brownie 朱古力甜品
又食到好飽的一個下午😂
2022-04-05 73 浏览
次次都係出去油麻地食放題,今次唔想搭車出去,近近地係沙田吃個飽。外面有飲品、甜品和熟食等大家去拎。疫情期間好少食刺身和壽司,今次要食返夠本,點了大蝦、帶子、北寄貝等刺身,件件新甜,壽司點左餓肝帶子、燒左口魚、蟹子棒、海膽山、黑松露蝦等,每件都係我最愛,鵝肝帶子入口相當有驚喜,濃郁嘅鵝肝令帶子味道更豐富。熟食點左雞泡魚乾、燒牛舌、翠肉瓜、羊架,燒牛舌肉味夠濃,羊架大大件,肉質一啲都唔韌,非常嫰滑。炸物點左炸榴連、炸紫薯、雞翼和蠔,雞翼外脆內嫰,榴連熱辣辣,香到不得了。食飽飽要食返椰汁香芋雪條,正。

外面有飲品、甜品和熟食等大家去拎。

疫情期間好少食刺身壽司,今次要食返夠本,點了大蝦、帶子、北寄貝等刺身,件件新甜,壽司點左餓肝帶子、燒左口魚、蟹子棒、海膽山、黑松露蝦等,每件都係我最愛,鵝肝帶子入口相當有驚喜,濃郁嘅鵝肝令帶子味道更豐富。

食飽飽要食返椰汁香芋雪條,正。

2022-04-02 101 浏览
📍大喜屋 味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️返工咁辛苦 放假就獎勵吓自己啦🤩今次小編就挑戰下一個人自己食放題😈呢度嘅美食款式好多🙌🏻滿足感完全蓋過左我一個人獨食嘅孤獨感😹⭐️午市3小時放題 $208呢三個鐘簡直係一次過滿足我N咁多個願望✨食物款式相當多😳無論係前菜、冷盤、刺身、串燒、和物、小食、甜品、飲品、生果都一應俱全🏁而且放題嘅時間仲長達三個鐘 簡直係超滿足🙀小編就唔食生嘢嘅🍣所以今次嗌咗嘅主要都係一啲熟食同埋串燒🍱當中包括有:❶火炙鰻魚壽司❷火炙岩鹽燒左口魚壽司❸蟹子軍艦❹芝士軟殼蟹卷❺芝麻雞翼❻皇帝蟹棒天婦羅❼溫室南瓜天婦羅❽鹽燒牛舌❾燒溫室菠蘿❶⓪牛油燒翠玉瓜 ❶❶鹽燒雞翼❶❷豬軟骨串❶❸和風味淋燒魚乾❶❹香草燒羊鞍❶❺蒲燒鰻魚❶❻比目魚西京燒❶❼蒜香牛柳粒一個人食咗17款唔同嘅食物🐷當中我最鍾意嘅頭三款食物就係🏆🥇鹽燒牛舌舌相當爽脆 上枱嘅時候燒至金黃色💛🥈燒溫室菠蘿熱辣辣 同時又完全鎖住菠蘿嘅清甜🍍🥉風味淋燒魚乾係伴酒小食不二之選 小編超like🐡雖然我就唔食刺身🍥不過見隔離枱啲刺身都大大碟而且睇落好新鮮🎣鍾意食日本嘢嘅你哋又點可以錯過呢一間咁高質嘅放題呢🇯🇵叫埋三五知己一齊聚餐 或者獎勵吓
📍大喜屋

鍾意食日本嘢嘅你哋又點可以錯過呢一間咁高質嘅放題呢🇯🇵
叫埋三五知己一齊聚餐 或者獎勵吓自己👹
嚟呢一間三個鐘嘅放題店不失係一個好選擇👍🏻
2022-04-02 82 浏览
大喜屋位於沙田,係沙田區少有的大型日式放題店,環境寬鬆舒適,至於食物方面都多選擇,有刺身、壽司、燒物、炸物、甜品,餐廳係以手機落單,簡單夠方便又唔怕漏單,餐廳設有飲品區、自助甜品區和各式涼菜及水果、仲有同味噌湯,仲有飲品區有幾個大雪櫃放滿罐裝及紙包飲品,仲有一個暖櫃放熱飲。甜品區方面,有雪糕櫃、雪條櫃,特別推薦沖繩海鹽雪糕,每款亦算有質素。先點刺身,好厚切又冇雪藏味,食材新鮮,三文魚夠哂肥美。油甘魚,象拔蚌,希靈魚,赤貝我都有encore。壽司手握壽司唔錯,飯量唔算多燒物、炸物同一品料理最中意食蒲燒鰻魚蒲燒鰻魚色香味都唔錯,燒汁美味芝士開邊蝦好正,蝦肉肉質鮮甜另外重點推介一口牛,燒羊架和豉椒炒蜆。
大喜屋位於沙田,係沙田區少有的大型日式放題店,環境寬鬆舒適,至於食物方面都多選擇,有刺身壽司、燒物、炸物、甜品,餐廳係以手機落單,簡單夠方便又唔怕漏單,餐廳設有飲品區、自助甜品區和各式涼菜及水果、仲有同味噌湯,仲有
飲品區有幾個大雪櫃放滿罐裝及紙包飲
品,仲有一個暖櫃放熱飲。

壽司
手握壽司唔錯,飯量唔算多
燒物、炸物同一品料理

最中意食蒲燒鰻魚
蒲燒鰻魚色香味都唔錯,燒汁美味

芝士開邊蝦好正,蝦肉肉質鮮甜

另外重點推介一口牛,燒羊架和豉椒炒蜆。
1K
2022-04-02 64 浏览
因疫情停業左一排一開番朋友已經忍不住約我出去食第一次來到沙田店,環境夠大,坐得亦舒服由中午12點食到下午3點交枱,食足三小時,每人二百幾蚊,比想像中抵食外面自助區也有不少食物有沙律吧,熱食,小食,甜品,大類飲品,就連清酒梅酒都有用QR code手機落單先來個刺身拼盤下面鋪滿碎冰,保持魚生新鮮,整體質素都唔錯炸物質素佳,榴蓮炸彈、紫心香芋丸,就連芝麻雞翼都好食!每次來都會叫創意壽司,有海膽山,鵝肝帶子壽司必點!牛舌,燒翠肉瓜,最估不到有雞泡魚乾叫,燒得夠香,配啤酒一流!比目魚嫩滑又入味
因疫情停業左一排
一開番朋友已經忍不住約我出去食
第一次來到沙田店,環境夠大,坐得亦舒服

外面自助區也有不少食物
有沙律吧,熱食,小食,甜品,大類飲品,就連清酒梅酒都有

用QR code手機落單
先來個刺身拼盤
下面鋪滿碎冰,保持魚生新鮮,整體質素都唔錯

炸物質素佳,榴蓮炸彈、紫心香芋丸,就連芝麻雞翼都好食!

每次來都會叫創意壽司,有海膽山,鵝肝帶子壽司
必點!

比目魚嫩滑又入味
2022-04-01 71 浏览
每次食放題都好滿足,好開心,今次也不例外😋刺身必點:螺片,帶子、三文魚、甜蝦。食刺身最怕食到雪藏味,果然沒有令我失望,夠新鮮彈牙。自助區有炸物,沙律小食吧、海鮮冷盤、甜品、雪糕雪條、凍飲熱飲等。必點系列:鮮奶燉桃膠😍😍不僅有美容養顏的功效,還能增強體力。喝起來聞到很香的牛奶味道,很滑嫩。胡麻黄金卷龍蝦沙律,很特別的是外皮是班戟皮。伴櫻花蝦多士,略有少少甜。推介壽司系列:黑松露油甘魚,池魚王、柚子帆立貝、火炙岩鹽燒左口魚和鵝肝帶子。最近很喜歡吃燒魚乾,配上蛋黃醬一流。炸物推介:必點榴連波波、炸鮮奶、炸蠔和炸香芋丸。豉椒炒蜆,炒得很香,粒粒都有蜆肉。比目魚,煎得香脆可口,沾上甜甜的醬油味再沾長蛋黃醬,真的很美味。燒菠蘿燒得很香,多汁夠甜。
每次食放題都好滿足,好開心,今次也不例外😋

胡麻黄金卷龍蝦沙律,很特別的是外皮是班戟皮。
伴櫻花蝦多士,略有少少甜。

最近很喜歡吃燒魚乾,配上蛋黃醬一流。

炸物推介:必點榴連波波、炸鮮奶、炸蠔和炸香芋丸。

豉椒炒蜆,炒得很香,粒粒都有蜆肉。

燒菠蘿燒得很香,多汁夠甜。

2022-04-01 174 浏览
生活回歸正常的儀式就是過來吃一頓放題,幸福感瞬間爆棚。對於吃的,我一直秉承“要吃就要吃滿足”的理念,其實,很多時候,長胖不是因為餓,而是因為不滿足,只要合理的吃,且讓自己滿足,人心情愉快了,反而會更瘦更健康。 大喜屋就是值得 每過一段時間來一次的地方,不僅盡食物新鮮美味,重要的是品種多樣,可以讓我吃到滿足而規。 今次竟然吃到了小龍蝦,麻辣味十足,也是超級意外的事情。我盡量嘗試了每一種食物,絕對不虧本。烤羊排很入味,牛舌頭也很鮮美入味200塊的放題可以任吃3小時,也是值回票價。特別適合我這樣的,大胃王。大喜屋沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖

大喜屋
2022-03-30 78 浏览
自己最鐘意就係約埋d朋友週圍搵好嘢食,雖然而家因為疫情無左晚市堂食,但絕對影響唔到我地搵好嘢食既決心既,難得今日放假所以就出左黎食lunch日式放題啦,今次朋友揀左<大喜屋>,因為貪佢價錢夠晒大眾化,而且食物種類多,之前試過幾次都keep住高質,所以別無他選啦呢到係Scan QR Code落單,可能因為疫情成日都淨係食外賣,難得今日出到黎好似放監咁,我地點左勁多食物刺身:三文魚,劍魚腩,赤貝,帶子,北寄貝,螺片,虎蝦,仿鮑魚,象拔蚌,赤蝦,甜蝦壽司:火炙系列(鰻魚,帝王蟹棒,鵝肝帶子,岩燒左口魚,黑松露醬燒玻璃蝦),仲有特式鮑魚壽司,海膽山炸物:天婦羅(蟹棒,大蝦,蕃薯仔),另外仲點左炸鮮奶,榴槤炸彈,酥炸生蠔肉類:羊架,牛肉鍋,牛舌串食飽主食之後,記得係自取區仲有好多各式各樣既甜品,雪糕同埋雪條,千期唔好錯過,食埋就覺得好滿足啦

2022-03-30 86 浏览
大喜屋沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖早排因為第5波疫情,好多餐廳都唔開門,日日淨係食外賣真係好鬼悶,最近情況開始好轉,開始可以出返黎食d好嘢,我當然係揀放題啦,永遠都係我嘅最愛,各式各樣既食物都有,同屋企人或者朋友食都咁適合今次我地揀左<大喜屋>既沙田分店,我地book左中午12點鐘,早左10分鐘黎到已經見到門口排左條長龍,排隊等緊安排入座,估唔到平日都咁旺,好彩我地有訂位,而餐都職員都好快手,仲安排左張卡位畀我哋坐入到黎當然係出去自取區囉d食物充飢先啦,分別有2款既炸物,炒菜,沙律,仲有我最鐘意既螺肉,帶子裙邊,中華沙律,非常吸引,而飲品同埋甜品既選擇都好多,全部都係自取既至於其他放題既食物都係以QR Code落單,好方便而且又可以杜絕到漏單既情況,值得一讚。。我地點左2轉滿滿既刺身併盤,仲有我最鐘意既火炙壽司,好滿足呀,熟食方面,我地最鐘意就係牛肉鍋,羊架,榴槤炸彈,估唔到連花膠伴西蘭花都有,好驚喜呀
大喜屋

2022-03-28 81 浏览
好耐沒有出外堂食了,今日突然好想大吃一餐,所以就約了一位最鍾意虾人嘅朋友去任飲任食大滿足的午餐😛點解我呢個朋友最鍾意虾人,因為佢最鍾意食蝦。食得蝦多就虾得人多,今日又要睇吓佢表演食蝦。我又講咗一個唔會笑嘅爛gag😂😂😂😂😂—————————-呢間嘅放題質素唔錯,而且食物款類多,每次去都食到飽到唔識行😂放題來講呢度嘅刺身質素都算幾好,所以每次嚟到都會先吃刺身⋯😄——————————-刺身盆:朋友最鍾意食蝦🦐、通常鍾意食蝦嘅人都鍾意虾虾霸霸,所以我就成日比佢虾😂😂😂😂⋯⋯我就最鐘意食希靈魚🐟⋯⋯鍾意佢又爽又脆的口感👍👍👍👍👍仲有象拔丰,榮螺,螺片都係我較為愛吃的刺身。——————————榴連炸彈:最鍾意食呢度嘅榴槤炸波波,香脆熱辣辣雞軟骨:串燒又係我至愛,脆卜卜又有口感嘅雞軟骨😁豉椒炒蜆:豉椒炒蜆最愛吃、小小辣夠惹味⋯⋯雞泡魚乾:雞泡魚乾又燒得夠香、正👍花膠豆苗:滿滿骨膠原、豆苗夠哂甜😋咖喱蟹:好惹味又香口的咖喱蟹😋甜品時間:龍眼:竟然有龍眼食咁得意,咁當然要食反幾碗😂榴連雪條、椰子🥥雪條、泡芙,乳酪🧀️、糯米糍……包羅萬有的食物款式,甜品,飲品、又有清酒🥰一日食反夠哂皮😂下午2:00後全單
—————————-
——————————-
刺身盆:
我就最鐘意食希靈魚🐟⋯⋯
鍾意佢又爽又脆的口感👍👍👍👍👍
仲有象拔丰,榮螺,螺片都係我較為愛吃的刺身

——————————
榴連炸彈:
最鍾意食呢度嘅榴槤炸波波,香脆熱辣辣

雞軟骨:
串燒又係我至愛,脆卜卜又有口感嘅雞軟骨😁

豉椒炒蜆:
豉椒炒蜆最愛吃、小小辣夠惹味⋯⋯

雞泡魚乾:
雞泡魚乾又燒得夠香、正👍

花膠豆苗:
滿滿骨膠原、豆苗夠哂甜😋

咖喱蟹:
好惹味又香口的咖喱蟹😋

甜品時間:
龍眼:
竟然有龍眼食咁得意,咁當然要食反幾碗😂
榴連雪條、椰子🥥雪條、泡芙,乳酪🧀️、糯米糍……

包羅萬有的食物款式,甜品,飲品、又有清酒🥰
一日食反夠哂皮😂
下午2:00後全單八八折,認真抵食😁😁—————————
大滿足大喜屋.食得開心又知足😁
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-

2022-03-21 162 浏览
大喜屋可以話係任食放題既始早當年都係尖沙咀文遜大廈排過隊👯‍♀️同朋友去左位於沙田廣場既分店未到12點就排左人龍等開門😆香港人果然愛任食♥️·餐廳面積好大而大部分選擇卡位設計座位寬敞 · 叫多多野食都擺得哂👍🏻午市3小時任食放題($208)選擇用QR code落單🤳🏻有超過70樣食物選擇刺身|壽司|串燒|炸物|鍋物🍲絕對會令你瞬間選擇困難症😵‍💫而自助區方面有小吃|小炒|甜點|生果不得不選佢既自助飲品區🧃除左必備既罐裝紙包裝飲品外仲有提供即磨咖啡 |清酒梅酒🥃即時沖左杯美祿咖啡飲☺️幾有驚喜再拎左樽梅酒同sparkling 溝黎飲🍸實行要飲飽食醉😆ღ刺身方面唔理三七二十一叫左必點既刺身拼盤🍱魚生刺身都好新鮮厚切絕對唔會因為放題而將貨就價👍🏻裡面竟然有我最愛既劍魚腩♥️必點既仲赤貝同赤蝦🦐兩者都彈口爽嫩ღ壽司方面點左幾款壽司試一試🍣必推既有每枱都點左既海膽山火炙左口魚群邊同黑松露燒玻璃蝦🍤佢地既飯都細細舊 · 唔怕會塞飽個肚🧏🏻‍♀️ღ燒物串燒方面午市放題竟然有燒羊架🥩無論肉質定份量都唔差✨絕對值得一試然後就係翠肉瓜同燒菠蘿🍍前者外脆內軟後者清甜仲有每次見到既雞泡魚魚乾 · 再次怒吃魚乾😆ღ炸物方

大喜屋可以話係任食放題既始早
當年都係尖沙咀文遜大廈排過隊👯‍♀️
同朋友去左位於沙田廣場既分店
未到12點就排左人龍等開門😆
香港人果然愛任食♥️
餐廳面積好大
而大部分選擇卡位設計
座位寬敞 · 叫多多野食都擺得哂👍🏻

午市3小時任食放題($208)
選擇用QR code落單🤳🏻

牛肉唔會太肥 · 再撈埋蛋黃一齊食
口感幾嫩滑

臨尾再去食多條🍧
放題必備既榴連雪條作為Happy Ending☺️

༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ
小小總結:
午市放題食足3小時👻
絕對有夠時間比你食到飽
再抖抖然後再戰💪🏻
食到3點再食多條雪條作為3點3就完美😎
2022-03-21 107 浏览
同朋友去左沙田廣場既大喜屋無晚市唯有午市食好啲實行一餐打兩餐餐廳未開門已經現人龍·餐廳面積好大 · 空間感十足有別於一般放題店咁擠迫而座位為卡位設計 · 夠哂寬敞·午市任食放題為$208用餐時間有3小時絕對夠時間慢慢食呢度用QR code落單有刺身壽司 · 串燒燒物 · 炸物鍋物選擇種類繁多,絕對可以滿足到你·餐廳設有自助區有小吃小炒·甜點生果·飲品酒類單單係飲咩都諗到大頭佛·一黎叫左個既刺身先魚生好新鮮完全無未退哂冰既情況而且仲要件件厚切絕對可以食到回本·點左幾款壽司其中既海膽山海膽無異味而入口鮮甜黑松露玻璃蝦 黑松露味幾突出,幾有驚喜·串燒燒物其中翠肉瓜同燒菠蘿係必encore翠肉瓜燒到外脆內juicy燒菠蘿夠哂清甜·炸物方面榴連炸彈絕對係榴連愛好者必點臭得黎齒頰留香而芝麻雞翼香口嫩滑·臨尾可以去雪糕櫃拎雪條食食完榴連炸彈再食多條榴連雪條真係大滿足
同朋友去左沙田廣場既大喜屋
用餐時間有3小時
絕對夠時間慢慢食
呢度用QR code落單
刺身壽司 · 串燒燒物 · 炸物鍋物
選擇種類繁多,絕對可以滿足到你
餐廳設有自助區
點左幾款壽司
其中既海膽山
海膽無異味而入口鮮甜
黑松露玻璃蝦
黑松露味幾突出,幾有驚喜
串燒燒物
臨尾可以去雪糕櫃拎雪條食
食完榴連炸彈再食多條榴連雪條
真係大滿足
2022-03-07 139 浏览
呢排少咗好多出去食嘢,成日食外賣食到口都淡曬,前幾日終於忍唔住要食返個3小時大喜屋放題先見佢做係緊優惠,2點後2人同行一人半價喎,咁者係200蚊一位度,幾抵喎~個場除咗QR code點嘢食之外,佢個自助區有好多嘢食可以拎,有中華沙律,八爪魚果d,有雪糕櫃。熟食好似連日式章魚丸同薯條都有。嘢飲櫃都好大排,仲有熱飲。嘢食有大大粒帶子刺身食,新鮮甜美。個海膽壽司好好食,塊紫菜脆卜卜,海膽入口大滿足仲有牛肉鍋同豉椒炒蜆食,絕對係抵食日式放題

仲有牛肉鍋同豉椒炒蜆食,絕對係抵食日式放題
2022-03-05 108 浏览
呢排少咗出去食嘢,早幾日想出下街食下,一食食好D去食放題先大喜屋原來午市日式放題有成三個鐘,下午兩點後原來仲有第二位,半價應該一個人唔使200蚊,QR code落單好方便,嘟咗兩個人各自落單都OK。個場好大好多位,飲品櫃同自助區都有唔少嘢。飲品有好多,啤酒同清酒都有,仲有個暖櫃,入面仲有紙包麥精款式都好多下,而且任食刺身嚟講絕對係好高質嘅。三文魚肥美,蝦同帶子都新鮮。熟食都好多嘢選,好多種類都有,蟹粥嘅蟹都幾多蟹膏。服務員都好勤力幫收走唔要嘅碟。整算質素都好高
呢排少咗出去食嘢,早幾日想出下街食下,一食食好D去食放題