2022-07-16
今日同朋友出沙田行街,想多啲時間傾偈 揀咗差唔多好耐冇食過既放題 -大喜屋🥰。 食過n次, 等我推薦下必點推介😌。一入餐廳有已經有自助飲品區,飲品種類好多,酒類有:有清酒,梅酒,日本清酒,白酒,真路燒酒等等。仲有好多汽水選擇,最開心嘅係會有自家冷泡茶等等。🤭🤭有沙律區🥗🥗:有沙律菜,蕃茄仔,泰式雞腳,麻辣雞翼尖,是日水果等等。海鮮區🦐:有藍青口同蝦。熱食區🍗🥟:瑞士雞翼,日式炸雞翼,格格薯,紫薯紫米露等等。仲有夾糖區,雪糕區同甜品區。可以滿足我樣樣想試少少😍。🍰🧁🍫💕刺身食日式放題必點,必點帶子同甜蝦😋 好鮮甜。仲有好多選擇:三文魚,赤貝,帶子,北寄貝,螺片,吞拿魚他他,象拔蚌,赤蝦同甜蝦。 💕壽司同卷物🍙🍣帶子吞拿魚蓉塔壽司:新鮮帶子配上吞拿魚蓉,一口食落去口感層次好豐富。鵝肝帶子壽司: 帶子配上鵝肝,一口食落去鵝肝味好出,細細件啱晒我。龍蝦沙律伴櫻花蝦多士:多士烘得好香脆,上面配上龍蝦沙律,好好味。卷物:每次黎都會點芝士軟殼蟹卷,千島醬廣島蠔卷,鰻魚忌廉芝士卷。手卷:香蔥吞拿魚蓉手卷,海膽手卷細細件啱晒,可以俾我試多啲唔同種類嘅食物。💕炸物榴槤控必點脆炸貓山王,外層炸得香脆,裡面滿
海鮮區🦐:有藍青口同蝦。
熱食區🍗🥟:瑞士雞翼,日式炸雞翼,格格薯,紫薯紫米露等等。
💕刺身
食日式放題必點,必點帶子同甜蝦😋 好鮮甜。
💕壽司同卷物🍙🍣
💕炸物
榴槤控必點脆炸貓山王,外層炸得香脆,裡面滿滿榴連蓉。香芋炸丸,炸衣好簿 食落煙煙韌韌好香紫芋味💜。
💕串燒同熟食🍡🍢
雞軟骨爽口,牛舌食落簿身好香牛味。比目魚西京燒係必點😋 焗得魚皮好脆,魚身好滑再配上沙律醬減低油膩感。
另外,蒲燒鰻魚,黃金燒蠔,金蒜蓉粉絲蒸扇貝都可以一試。
💕甜品
甜品種類都有好多:有綠茶撻,布朗尼蛋糕,馬卡龍,乳酪,泡芙,冬甩等等。比較推薦藍莓芝士蛋糕同牛奶布甸🥰
💕雪糕
雪糕甜筒雪條都有好多選擇:比較推薦海鹽雪糕同榴槤雪條🥰。鍾意食麻薯嘅朋友:可以揀朱古力或忌廉味雪糕麻薯。
整體來講:
用QR code落單好方便,完全冇漏單情況,上菜好快。環境都比較舒服,坐足三個鐘好滿足。服務質素都好好,收碟好快。食物質素一直都keep到🥰 不枉我食過咁多次。來沙田食放題的話會推薦🤭