2018-10-01 47 浏览
今日又係午餐係呢度食今次叫咗溫泉蛋慢煮牛肉飯同埋炸雞飯不過牛肉飯就太多汁加多碗飯先可以索曬d汁同埋個汁甜左少少但牛肉就好出色同埋飯上都有小小酸黃瓜所以都唔會太漏兩歲大既仔仔都食咗大半碗飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個炸雞飯就平平凡凡炸雞未夠脆,因為有汁令到外皮林左不過就超級多雞!
今日又係午餐係呢度食

但牛肉就好出色
同埋飯上都有小小酸黃瓜所以都唔會太漏
兩歲大既仔仔都食咗大半碗飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
炸雞飯就平平凡凡
炸雞未夠脆,因為有汁令到外皮林左
不過就超級多雞!
2018-09-28 42 浏览
今日放工要出旺角去換信用卡禮品,咁就順便約個朋友去旺角食飯, 朋友介紹去旺角新城大勝丼食日本菜,話好啱傾下計食下飯,仲免加一。果然店舖環境乾淨寬闊,又有卡位坐得好舒服。朋友食完飯仲要去練舞,所以我地叫左個溫泉蛋慢煮燒牛丼、燒味琳醂雞泡魚乾、炸蒜香雞軟骨。晚餐套餐就包麵豉湯、飲品、甜品。溫泉蛋好靚,蛋黃混入牛肉感覺好正,雞泡魚乾好香好野味,雞軟骨新鮮炸起熱辣辣👍 飲品是罐裝飲品任揀一款,甜品是迷你雪糕糯米糍,好好味😋埋單先發現原來星期一至四仲有折添!
2018-09-27
2018-09-23 49 浏览
..試左個時令既海膽帆立貝丼飯。應該係HKD158。..話說我一坐低咩都未叫,佢地除左擺低menu同點餐紙,仲放低碗麵豉湯比你一路飲一路諗食啲咩⋯⋯😂我呢啲比人冷待慣既朋友有啲驚。..海膽味道鮮甜👍帆立貝都叫大粒了👍特別之處係中間會夾左幾片🍋🍋,鐘意既可以拎黎幫手提鮮😌丼飯配埋三文魚籽真係好好食。值得一提既係呢度會係白飯面加入少量日式飯素送飯😍😍😍..敗筆係飯太濕,痴埋一舊舊。啲飯乾身少少就好了👉🏻👈🏻.

試左個時令既海膽帆立貝丼飯。
應該係HKD158。
海膽味道鮮甜👍帆立貝都叫大粒了👍
特別之處係中間會夾左幾片🍋🍋,鐘意既可以拎黎幫手提鮮😌
丼飯配埋三文魚籽真係好好食。
值得一提既係呢度會係白飯面加入少量日式飯素送飯😍😍😍
敗筆係飯太濕,痴埋一舊舊。
啲飯乾身少少就好了👉🏻👈🏻
2018-09-18 753 浏览
呢排隊想食得清淡啲,所以同朋友決定食日本嘢,行過見到有簡簡單單嘅丼,正合我心意,一於試試先。睇完餐牌,樣樣都好吸引,最後我同朋友揀咗2款刺身丼。叫完嘢食,店員就先嚟麵豉湯,因為加咗洋蔥,飲落唔會死咸,味道清清哋,唔錯,我添飲咗幾碗。跟丼會有罐裝飲品,我要咗烏龍茶,呢款茶味都幾香濃。朋友要咗柚子蜂蜜,呢款就甜甜哋,好潤喉。終於到主角上場,我叫咗帆立貝海膽丼,帆立貝好厚身好大粒,食落又軟又甜,海膽係成板上,食落好甘香,仲有三文魚子卜卜脆,食完原味,就加醬油wasabi一齊食,更能帶出刺身鮮味。丼嘅飯粒分明,食到淡淡壽司醋味,加上有飯素,就咁食都好味,配上刺身就更加係令人胃口大增。朋友叫咗北海道魚生爆丼,貪佢樣樣刺身都有,可以試齊咁多款,每款刺身都好新鮮,鯖魚味濃,油甘魚鮮甜,吞拿魚鮮味,三文魚油脂好足,入口即溶,甜蝦又鮮又實肉,北寄貝彈牙,甜玉子面頭仲印有店名,好精緻,完完全全滿足朋友嘅慾望。因為刺身份量好多,所以我另外再添了一碗飯,跟麵豉湯一樣,都係免費添加,呢方面真係幾好! 食完凍嘅刺身,再飲返碗熱湯,平衡返晒。最後送上蒟蒻甜品,為呢餐畫上句號。呢餐除咗免加一,原來星期一至四晚市仲有8

睇完餐牌,樣樣都好吸引,最後我同朋友揀咗2款刺身丼。

跟丼會有罐裝飲品,我要咗烏龍茶,呢款茶味都幾香濃。

朋友要咗柚子蜂蜜,呢款就甜甜哋,好潤喉。

最後送上蒟蒻甜品,為呢餐畫上句號。

呢餐除咗免加一,原來星期一至四晚市仲有88折優惠,真係好抵食!

2018-09-12
$143.5 (晚餐)
2018-09-14 73 浏览
北海道魚生爆丼TGIF 又係時候要食好D,突然之間好想食日本嘢,今次就黎到朋友介紹嘅依間大勝丼試試,餐廳嘅環境唔太靚,感覺上好似去咗啲快餐店咁,打開個menu有勁多唔同嘅丼, 有選擇困難症嘅我最後都係揀呢個乜嘢都有嘅北海道魚生爆丼,呢個爆丼材料勁豐富,有三文魚、吞拿魚、三文魚籽、海膽、甜蝦、甜蛋、帶子等等,真係就咁食魚生都飽,而且啲魚生都好新鮮,厚切肥美, 不過可能啲飯太熱令到擺喺上面嘅魚生唔係好夠凍,我覺得如果個飯凍少少,好似平時食壽司咁嘅溫度嘅話,會令到成個感覺更加好,不過呢度真係cp值極高,會嚟再試😘

2018-09-14 484 浏览
大勝丼位於旺角新城, 在信和中心附近,很容易找到, 我和朋友經過附近有派傳單的姨姨說全日免加一仲有88折, 價錢十分實惠, 於是我們就上去試試看這平民也可以嘗到的日本料理!一坐下店員就按照人數給了面䜴湯, 裡面竟然有白蘿蔔, 十分特別! 鹹中清甜,好喝! 我和朋友分別點了3號三文魚帆立貝丼 ($108)和4 號火炙刺身丼($128)三文魚紋理分佈均勻,滑嫩多脂, 犹如果冻般的口感, 口口都散发淡雅鲜味! 带子大粒且濕潤, 充滿鮮甜風味! 三文魚籽則粒粒飽滿爆汁, 和添加了飯素的米飯混合是人間美味! 不得不說這間餐廳很夠誠意, 不僅用料豐富, 就連飯也 大大一碗, 普通女生應該吃不完吧!再說說火炙刺身丼, 我想吃到原本炙燒出的魚油味道, 所以要求走了沙律醬. 刺身分別有吞拿魚, 三文魚, 蟹子, 帶子 和一款白魚(我不知道具體叫什麼)魚肉經過火槍輕燙, 表面一層焦香, 裡面還是生的, 少許魚油滲透入飯中, 和惹味的飯素再加上少許醬油撈起真的可以吃光整豌飯呢!!好吃極了! 魚肉燒過後肉質變得結實些, 更有口感!每個丼都附有一杯飲品, 有果汁飲品和汽水等, 埋單最後不用加一還有88折! 友人

每個丼都附有一杯飲品, 有果汁飲品和汽水等, 埋單最後不用加一還有88折! 友人瘋狂話抵食, 下次會再來吃! 平民價可以吃到高質日本料理, 實在太滿足!
  • 三文魚帆立貝丼
2018-09-13 88 浏览
同老公2個人因為打風去吾成日本唯有係hk搵下有冇丼食下,彌補一下遺憾見lunch有75折就試下點知驚喜十分叫左🐮燒肉丼同饅魚左口魚丼(吾記得佢menu係咩名) 💯燒肉丼cp值高!多肉,吾會乾😋😋飯又有子薑係重點,即使多肉都吾會漏,飯又熱汁又正!饅魚左口魚丼係老公叫,係一舊大型既壽司不過好足料係真的😎之後仲叫左三文魚刺身同雞軟骨棒三文魚刺身係好厚,不過唔算好鮮甜冇乜特別🧐🧐但係雞軟骨棒就好正❗️因為掂埋個蛋汁,非常特別!咬落去似魚蛋,但係有好有雞味,仲會食到一粒粒嘅軟骨🐔
同老公2個人因為打風去吾成日本
唯有係hk搵下有冇丼食下,彌補一下遺憾
見lunch有75折就試下
點知驚喜十分
叫左🐮燒肉丼同饅魚左口魚丼(吾記得佢menu係咩名)
💯燒肉丼cp值高!多肉,吾會乾😋😋
飯又有子薑係重點,即使多肉都吾會漏,飯又熱汁又正!
饅魚左口魚丼係老公叫,係一舊大型既壽司
不過好足料係真的😎
之後仲叫左三文魚刺身同雞軟骨棒
三文魚刺身係好厚,不過唔算好鮮甜冇乜特別🧐🧐
但係雞軟骨棒就好正❗️因為掂埋個蛋汁,非常特別!
咬落去似魚蛋,但係有好有雞味,仲會食到一粒粒嘅軟骨🐔
2018-09-13 61 浏览
近期經常一個人喺旺角工作喺旺角覓食當然係必然嘅時晨早流流工作完畢 落住雨都一個人係街行行到去先達附近樓下有啲姐姐舉牌見到魚生飯有七五折優惠鍾意食魚生嘅我又見到有優惠就走左上去醫肚由於時間尚早我係店內第一位客人有一種包場嘅感覺魚生飯款式跟外邊同類型店舖參不多我就叫左一個有晒我最鍾意食嘅刺身嘅丼海膽牡丹蝦魚子丼魚生飯一上枱賣相非常吸引睇上去已經覺得好新鮮牡丹蝦大大隻yummy醋飯仲加咗啲粉令到味道唔會咁單調整個魚生飯嘅刺身都非常新鮮魚子非常新鮮可口。一點腥味也沒有海膽份量亦唔細清甜美味牡丹蝦大大隻除咗新鮮之外食落口啖啖肉非常吸引除咗有額外折扣優惠之外每個餐都憑餸一個湯、沙律及飲品價錢合理味道有不錯的確係一個可以再返食嘅好地方
近期經常一個人喺旺角工作

睇上去已經覺得好新鮮
牡丹蝦大大隻yummy

醋飯仲加咗啲粉令到味道唔會咁單調

整個魚生飯嘅刺身都非常新鮮
魚子非常新鮮可口。一點腥味也沒有

海膽份量亦唔細
清甜美味

牡丹蝦大大隻
除咗新鮮之外食落口啖啖肉
非常吸引

除咗有額外折扣優惠之外
每個餐都憑餸一個湯、沙律及飲品
價錢合理味道有不錯的確係一個可以再返食嘅好地方
2018-09-12 327 浏览
去旺角信和中心買幾本漫畫, 走著有點餓便看到樓下招牌介紹的這家大勝丼, 想著樓上食肆較價簾物美亦較易找座位. 不得不說, 看到免加一再75折是吸引我走入這家店的主要原因之一. 丼飯的價格算是頗為便宜, 品種亦不少. 坐下來還未決定點什麼套餐, 先上來了沙律及湯, 湯是較稀的感覺, 但可以無限添飲不錯. 最近全魚生好像吃得有點過多, 點了這款混著星鰻及左口魚邊的海賊丼. 感覺油份充足, 望到這碗飯已很開胃的感覺. 先吃這款左口魚, 用上的肉是鰭邊肉, 油份十足很香口, 魚肉細滑. 星鰻與常吃的鰻魚不同, 屬於海鰻. 肉質細嫩. 汁燒出來的效果不錯, 配上蔥同吃的感覺讓人完全吃不膩. 這個海賊丼的油份頗重, 要節制飯量的情況下, 只敢添了一碗飯. 飯上灑了飯素, 吃起來更開胃. 飲品選了唯一不甜的烏龍茶. 膳後提供了一個蒟蒻作甜品, 雖簡單但有心思. 75折後的價格不用$90, 有無限添飯添湯, 相當抵食之選.
丼飯的價格算是頗為便宜, 品種亦不少.
海賊丼
感覺油份充足, 望到這碗飯已很開胃的感覺.
左口魚
星鰻
星鰻與常吃的鰻魚不同, 屬於海鰻. 肉質細嫩.
汁燒出來的效果不錯, 配上蔥同吃的感覺讓人完全吃不膩.
飯上灑了飯素, 吃起來更開胃.
飲品選了唯一不甜的烏龍茶.
膳後提供了一個蒟蒻作甜品, 雖簡單但有心思.

2018-09-11
海賊丼
2018-09-11 118 浏览
今日同幾個朋友去開旺角, 四圍都係人, 又唔想食譚仔, 有人提意去食日本野~ 但係好少少既日本野, 叫得多又貴, 叫得少又唔夠飽, 我突然醒起係旺角新城有一間食魚生丼新開張幾個月叫大勝丼,再睇下OPENRICE, D魚生同熟食都好唔錯咁~ 星期一晚8點~ 去到大勝丼, 都幾FULL~ 8-9成入座, 好好彩我地WALK IN 都有2人卡位~ 實在係太好了~ 坐底睇下個餐牌又唔貴喎~ 一個最貴既北海道魚生爆丼, 即係乜都有D咁~ 都係$168 (日本價) , 我地再叫多個溫泉蛋慢煮燒牛肉丼$118, 原來佢叫每一個丼都送湯+汽水+甜品~ 又唔駛加一又真係幾扺食~入返正題, 北海道魚生爆丼---魚生好新鮮, 仲有海膽同三文魚子, 驚喜係佢個甜蛋做得好軟, 甜甜香香咁~ D小朋友一定好仲意食~溫泉蛋慢煮燒牛肉丼---唔知大家有冇去日本食過RED ROCK, 佢味道有85%似~ 係無咗D沙律醬~ 但個人覺得無沙律醬仲好味~ 勁多燒牛肉~ 食極都有咁~值得推介~ GOOD~

值得推介~ GOOD~
2018-09-10
2018-09-10 38 浏览
好滿足的一餐🤤餐廳都是卡座梳化!環境真不錯!雖然沒有高高的partition, 但都是一格一格,坐得很鬆動! 面豉湯任飲,跟餐一支飲品,選擇有bar table上的,!跟朋友點了海膽帆立貝同海膽蝦!每個大約$130,包無限飯,雖然我都食不完自己那碗😂😂因爲照片可見海膽同海鮮的份量絕不欺場,見幾多人order吞拿魚,更有如一座小山!雖然味道較淡但算新鮮,差不多平常的半板!好多刺身!要先把放一旁🤤😝登登登登~最後送雪糕糯米糍
好滿足的一餐🤤餐廳都是卡座梳化!環境真不錯!

面豉湯任飲,跟餐一支飲品,選擇有bar table上的,

好多刺身!要先把放一旁🤤😝
登登登登~

最後送雪糕糯米糍

2018-09-03
經openrice訂左星期六的中午12點,準時去到大勝丼門口,餐廳內外仍然烏燈黑火,又焗又熱,廚房仲忙緊準備食材,好似未開始營業咁,我哋唯有開手機照明,過左幾分鐘,刺身師傅終於發現我哋啦,話侍應未返,叫我哋是但搵個位坐。本來點左帆立貝海膽丼同燒肉元氣爆丼,過左一陣隱約聽到...刺身師傅:海膽未送黎喎。侍應反問:琴晚唔係仲有兩板咩?刺身師傅:最後兩份琴晚賣左啦... 北海道海膽就仲剩兩板。點解餐廳唔好好點算食材數量,及時補貨,或者明知送貨時間唔穩定,預留最低存貨量呢😓,老公係為左食海膽而黎,唯有轉食北海道魚生爆丼,但海膽比例就少好多😭。北海道魚生爆丼,可以試晒多款魚生,尤其是海膽、甘蝦、三文魚腩、魚子都好新鮮👍🏻,但帆立貝味道怪怪地,吞拿魚好多筋👎🏻。燒肉元氣爆丼,果然冇令人失望,牛肉同飯的比例大約係2:1,肉塔成坐山咁高,飯索晒牛肉汁同燒汁,好好味👍🏻😋,飯的份量比魚生飯少,所以添左碗飯。可能廚房未準備好,食到一半,味噌湯先黎,有肉碎、洋蔥,但味道偏淡,而甜品就係提子味䈮蒻,一般嘢所以冇影低。

本來點左帆立貝海膽丼同燒肉元氣爆丼,過左一陣隱約聽到...

刺身師傅:海膽未送黎喎。
侍應反問:琴晚唔係仲有兩板咩?
刺身師傅:最後兩份琴晚賣左啦... 北海道海膽就仲剩兩板。

燒肉元氣爆丼

免費添飯

2018-09-08
燒肉元氣爆丼
2018-09-08 112 浏览
今日lunch做下孝順女,同媽媽去了旺角食「大勝丼」!一入到去,就能感覺到日式feel, 地方很清潔乾淨,環境很寬敞舒服!全部Sofa位,好舒適!一坐低店員已經好細心為我們送上沙律同熱辣辣面豉湯!很體貼唷!飲料選擇很多,各式各樣,有不同的茶、汽水同埋韓式飲料!首先我們叫了一客火灸刺身丼,成碗也是非常新鮮既刺身,有很肥美的帶子,蟹柳,三文魚等等!味道很好,很甜美,加上是灸燒過,很香口又不肥膩,值得推介!我們當然不少得要點呢度出名既「北海道魚生爆丼」!睇價錢以為一個飯要$168好貴,但個飯黎到,就知一定是物超所值! 每款刺身都起碼有兩片,有牡丹蝦,北寄貝,海膽,帆立貝,吞拿魚,大大粒的三文魚籽,印有「大勝丼」既玉子等等,賣相很靚,刺身很新鮮,我同媽媽真的超級滿足!總括來說,這間餐廳很抵食,值得推介!
全部Sofa位,好舒適!
飲料選擇很多,各式各樣,有不同的茶、汽水同埋韓式飲料!
火炙刺身丼

北海道魚生爆丼

總括來說,這間餐廳很抵食,值得推介!
2018-09-08
火炙刺身丼
2018-09-06 51 浏览
同朋友兩個人食,叫左兩個丼飯。一個1 號係海膽帆立貝丼,另一個係三文魚帆立貝丼。附送味噌湯、飲品同甜品。利用openrice book 枱仲有9 折同免加一。味噌湯正常,無特別。飲品有好多選擇,全部係罐裝飲品。先講海膽飯,賣相ok 而且海膽鮮甜。但問題出係個飯到!唔知係咪雪凍定擺得太耐,個飯身偏硬,另到個飯失色不少。帶子、三文魚、同三文魚子都正常,但並不是特別鮮甜。飯都算大碗。吃一碗已十分飽。仲可以tim 飯。總括黎講,不過不失。如果飯煮好d 就好了!
2018-09-06
  • 甘蝦海膽丼
2018-09-03 72 浏览
比起排隊人氣餐廳,我更喜歡人情味重的小店。不用怕被趕,可以慢慢坐,慢慢聊。每個套餐包麵豉湯,飲品加甜品。每桌都有一瓶水,麵豉湯跟白飯都任添。店員解說清晰,飲品是罐裝飲料。丼飯都是即點即制,一上桌馬上要手機先吃。圖片與實物相符,是高顏值的丼飯。帆立貝海膽丼¥158 三文魚籽粒粒脹卜蔔,半版海膽十分鮮甜溫泉蛋慢煮燒牛丼 ¥118 很有驚喜,配有黃蘿蔔,牛肉很嫩加上滑溜的玉子,口感一流。決定了大勝丼成為我的口袋餐廳,一定要再試一試其他丼飯。

每個套餐包麵豉湯,飲品加甜品

帆立貝海膽丼¥158
三文魚籽粒粒脹卜蔔,半版海膽十分鮮甜

溫泉蛋慢煮燒牛丼 ¥118
很有驚喜,配有黃蘿蔔,牛肉很嫩加上滑溜的玉子,口感一流。

決定了大勝丼成為我的口袋餐廳,一定要再試一試其他丼飯。