2018-08-16 64 浏览
好耐無食過海鮮丼,唔想去爆X ,有D貴,咪search左下,搵到間大勝丼.比距廣告份北海道海鮮丼吸引左😏賣相好吸引.睇相好大滿足感雖然響5樓但lift都算方便.出門口就係.夜晚幾旺場,落左order都要等一陣.原來有午餐優惠啵,本來個價都算抵,簡直優惠大酬賓.去旺角無理由唔食.牛飯雞飯都有,照顧到唔食生嘢既人.今次係要食海鮮丼.下次先試牛.雖然睇到隔離檯D牛飯都幾吸引.居然係同相一模一樣.D海鮮滿到捨呀.顏色配搭得幾靚,層送真係好厚,係咁食落去都有.有幾款魚,吞拿三文帶子仲有幾款唔識既魚,件件都好厚,而且完全唔腥.海膽好濃味好似食緊鹹蛋黃咁.超級大滿足.
好耐無食過海鮮丼,唔想去爆X ,有D貴,
咪search左下,搵到間大勝丼.
比距廣告份北海道海鮮丼吸引左😏
賣相好吸引.
睇相好大滿足感

雖然響5樓但lift都算方便.
出門口就係.
夜晚幾旺場,落左order都要等一陣.

原來有午餐優惠啵,本來個價都算抵,
簡直優惠大酬賓.

去旺角無理由唔食.

牛飯雞飯都有,照顧到唔食生嘢既人.

今次係要食海鮮丼.
下次先試牛.
雖然睇到隔離檯D牛飯都幾吸引.

居然係同相一模一樣.
D海鮮滿到捨呀.
顏色配搭得幾靚,
層送真係好厚,係咁食落去都有.
有幾款魚,吞拿三文帶子
仲有幾款唔識既魚,
件件都好厚,而且完全唔腥.
海膽好濃味好似食緊鹹蛋黃咁.
超級大滿足.
  • 北海道海鮮丼
2018-08-16 44 浏览
日本丼真係食極都唔厭,所以今日就嚟試咗一間位於旺角新城5樓嘅新餐廳!午餐時段有七五折之餘,仲包左沙律、麵豉湯、飲品同埋飲品。湯入面有好多肉碎同埋白蘿蔔,好足料,可以任添,正!火焰刺身丼我最愛火炙過嘅刺身果種微微嘅焦香,輕輕一燒能夠帶出魚油嘅鮮味!最鍾意係肉質豐厚嘅帶子,口感鮮嫩味道甜美,切左一半依然好好口感!甘蝦海膽丼甘蝦同海膽都算新鮮。蝦有淡淡嘅甜味值,尤其喜愛黏黏嘅口感。得一讚嘅係海膽完全冇絲毫苦澀味,仲好瓣瓣飽滿好鮮甜,無出太多水。甜品係細細粒嘅維記糯米糍,香芋味我好鍾意!想食價格親民嘅日式丼飯,大勝屋係唔錯嘅選擇。

火焰刺身

甘蝦海膽丼

甜品係細細粒嘅維記糯米糍,香芋味我好鍾意!

想食價格親民嘅日式丼飯,大勝屋係唔錯嘅選擇。
2018-08-15 119 浏览
在旺角區工作,每天都為午餐吃甚麼而煩惱。工作了整個星期,星期五就對自己好一點,吃得好些吧!知道在信和中間鄰座的新城開了一家新的丼飯餐廳,跟鐵路站又非常近,於是去試試看。我點了吞拿魚腩碎併中拖羅剌身丼,吞拿魚腩碎堆積得整座山一樣,站起來約有10cm,非常足料。魚腩的碎肉及脂肪混合起來,有鮮魚肉味的同時又有油香,很棒!丼飯還有中拖羅剌身,油花分布細密,整個口都充滿魚油香。友人叫了鮮元貝海膽丼,海膽是完整一板上的,口感軟滑,份量很多。每一顆元貝都有三分一手掌大,每一口都是滿滿肥美的元貝,好滿足呢!
在旺角區工作,每天都為午餐吃甚麼而煩惱。
工作了整個星期,星期五就對自己好一點,吃得好些吧!

魚腩的碎肉及脂肪混合起來,有鮮魚肉味的同時又有油香,很棒!
丼飯還有中拖羅剌身,油花分布細密,整個口都充滿魚油香。

2018-08-10
2018-08-15 40 浏览
This restaurant, located in Mong Kok, is quite decent. Both of the price and the services from the workers are friendly. The portion was quite generous, and the taste was not bad. The don I have ordered include two slices of Chutoro (Fatty Tuna), two slices of Sake (Salmom), two pieces of amaebi (sweet shrimp) two slices of swordfish, two slices of red snapper, two slices of mackerel, two pieces of scallops, two pieces of surf clams, a spoonful of salmon roe, and some sea urchin. Furthermore, yo

Furthermore, you can refill the rice and the miso soup for free. P.S. shout out to the miso soup, it wasn’t too salty, did not take away the flavor from the Sashimi Don Bowl, which I really appreciated.

Overall, the experience was above average.
2018-08-03
午餐
2018-08-13 43 浏览
假期 旺角人多 個個地方都人迫人 想靜靜地 吾太多人的話 價錢不太貴喱間不錯👍🏻一坐低 店員立即程上味增湯帶子非常新鮮大大粒三文魚子配飯 好好味海膽 以喱個價錢 有半板份量 算抵食不過就吾好要求好鮮甜 但撈飯一齊食 味道都吾錯如果刺身丼有更多選擇會更好非常推薦大胃王黎喱間餐廳因為無限添飯同味增湯而且每個丼都包一杯飲品
假期 旺角人多 個個地方都人迫人

如果刺身丼有更多選擇會更好

非常推薦大胃王黎喱間餐廳
因為無限添飯同味增湯
而且每個丼都包一杯飲品

最近在OpenRice留意到這間新開的日本餐廳,適逢今天想吃日本菜,決定來試試!餐廳位於大廈內,很容易找到餐廳有各式丼飯,而且價錢親民,午餐時段更有優惠七五折很喜歡第三點!最緊要食飽午餐包括了沙律、麵豉湯、飲品及甜品沙律及麵豉湯沙律新鮮,沙律汁份量剛好,而麵豉湯也是熱烘烘的,不夠食也已可以隨意添加!三文魚帆立貝丼果然食物與圖片一樣,賣相十分吸引,而且魚生份量十足!令人有驚喜的是這個飯加了千本漬,特別照顧到一些很快吃完魚生沒有餸送飯的人三文魚及帆立貝十分新鮮,而且也是頗厚切的,再加上爽口彈牙的三文魚籽,每一口都十分滿足!火炙狂牛丼這個是喜歡吃牛的人必點!上菜時已香味撲鼻,牛肉份量多得要命而且燒過的牛肉十分香口惹味,牛肉粒軟硬度適中,十分適合送飯!唯一美中不足的是醬汁十分濃郁,要吃很多口白飯午餐的飲品是罐裝汽水及一些韓式飲品如忌廉溝鮮奶及檸檬茶,而甜品則是糯米糍。十分豐富的午餐,而且價錢相宜,CP值高!下次到旺角又有多間丼飯的選擇!

餐廳位於大廈內,很容易找到

餐廳有各式丼飯,而且價錢親民,午餐時段更有優惠七五折

很喜歡第三點!最緊要食飽

午餐包括了沙律、麵豉湯、飲品及甜品

火炙狂牛丼

這個是喜歡吃牛的人必點!上菜時已香味撲鼻,牛肉份量多得要命

2018-08-11
2018-08-12 147 浏览
星期日卜了12:00午餐時間。店內陳設簡單,大多是四人枱。我們由進店到離開,計我們在內也不過4枱客,而且都是一對對的年輕人,沒有有喧嘩嘈吵的食客,連環境音樂也沒有,只有店員的工作聲和對話,我們特別喜歡寧靜地用膳,所以很享受這樣的環境。午餐包沙律丶湯丶飲品和甜品。點了北海道魚生爆丼和火炙牛肉丼。前者真頗豐盛,既有海胆丶蝦丶帶子丶三文魚丶吞拿魚丶北寄貝丶三文魚子和其他,差不多有十款食材。魚生鮮味,撘配軟硬適中的飯,不醮醬油亦很好吃,不經意整碗一掃而空,一粒飯都不剩。火炙狂牛丼加上溫泉蛋,帶有乾蒜的汁很香口很好下飯。只是牛肉較為多筋,很有𡁻頭。午餐有75折折,埋單兩人都只係$200,以食物質素和服務而言,覺得幾抵。店員給了印花咭,一個歺印一個,儲够十個可當$100用。好了,要盤算一下下次來吃什麼。
北海道魚生爆丼
包沙拉
歺湯
2018-08-12
北海道魚生爆丼
歺湯
  • 北海道魚生爆Don
2018-08-10 111 浏览
香港丼飯越開越多 咁岩係旺角見到有間大勝丼新城5樓新開無耐就去試吓。一上去到見到個場第一眼感覺覺得好企理舒服.侍應埋枱就話每個餐都有跟湯跟野飲同甜品心諗咁好會唔會中伏㗎叫左個溫泉蛋慢煮牛肉丼118元仲要全日免收加一!!!!!比左個湯係我等餐既時候飲仲話湯同飯都可以添加 湯係有配料既味噌湯係旺角區搵到間咁人情味既小店真心無得輸。個慢煮牛丼一上到枱面隻眼即刻發光第一眼感覺要手機食先。我唔係咩食評家食落去只係覺我好好食無咩根有牛味。佢肉上既牛汁好香勞埋飯食勁好食最尾仲有甜品雪米滋 簡直係良心小店食過爆丼屋同丼贏我覺得大勝丼完爆完佢地。超滿足下次要試埋佢果個狂牛丼聽店員講係用黑毛和牛粒諗起都流曬口水

最尾仲有甜品雪米滋 簡直係良心小店
食過爆丼屋同丼贏我覺得大勝丼完爆完佢地。
2018-08-09 83 浏览
預先在Open Rice訂了位,所以一到達便能安排入坐!店員態度十分親切!一坐下,店員便送上湯,並問及是否需要點餐飲?因為我第一次來這餐廳,原來是包湯及飲品的,我連餐牌都未打開,所以有點錯愕!店員親切的說:唔緊要,你地慢慢揀,飲品在那邊可以睇!我轉身一望,那邊的店員已很落力的指著不同的飲品!由於還有一位朋友未到,於是我們在選擇吃甚麼,打開餐牌,每個款式都十分吸引,有選擇困難症的我實在是覺得花多眼亂,每一款都想吃,突然,友人們都說已決定好吃甚麼,於是便問她們吃那一款,聽了後,因為想試不同的款式,最後點了四款不同口味!送餐時,那碗飯確實跟餐牌上的一模一樣,現在很多餐廳都做不到了,相還相,真實還真實!飯如果不夠還可以添、湯不夠喉也可以添,但我覺得份量已足夠,友人添了湯,每款飯都很美味,已相約下次飯聚時,也要來這家店!

,現在很多餐廳都做不到了,相還相,真實還真實!
飯如果不夠還可以添
,已相約下次飯聚時,也要來這家店!
2018-08-08
上星期終於去左試呢間大勝"井"之前食過旺角間爆"井" 屋 雖好味 但價錢偏貴通常d 新餐廳因為新開張關係都味道唔會太差我無用openrice book 就甘walk in 食lunch 都一樣有75折 免加一餐廳明顯唔夠人手 得兩手人 waitress 好忙我同老公叫左兩樣野唐揚飯 同 慢煮牛肉飯唐揚飯好大份 d 雞皮係脆 不過好多都淋淋地慢煮牛肉飯 佢同爆"井"屋完全唔同level 佢只係將牛扒煮成半熟 唔係薄身牛肉 唔太好味每餐包一支飲品 沙律 湯 同雪米滋不過份量夠大係事實呢個價錢都無咩好要求不過我見到壽司台 個師父無戴口罩, 帽同手套隻手裝完飯就甘切魚生感覺唔乾淨於是叫左熟食
上星期終於去左試呢間大勝"井"
之前食過旺角間爆"井" 屋 雖好味 但價錢偏貴

佢只係將牛扒煮成半熟 唔係薄身牛肉 唔太好味
每餐包一支飲品 沙律 湯 同雪米滋

不過份量夠大係事實

呢個價錢都無咩好要求

不過我見到壽司台 個師父無戴口罩, 帽同手套
隻手裝完飯就甘切魚生
感覺唔乾淨
於是叫左熟食
琴晚同朋友去左旺角食飯,於是去左試下呢一間鋪頭我地兩個人叫左牛肉丼同一個生蝦海膽丼,另外要一提店鋪會送埋麵豉湯,不過個人認為附送的麵豉湯有d似中式湯水,味道上可以更進一步牛肉丼的份量十足,特別適合大胃口既朋友仔,呢間鋪頭為左滿足一班大胃王,可以免費添加白飯。燒牛肉味道不錯,但有d牛肉可能太熟又好大舊,好難咬爛同食落去。呢個刺身丼不錯,d蝦同海膽食落都幾新鮮食過兩個丼,呢間店味道可以,有一點個人認為可以改善,白飯煮得太林,d飯可以更加乾身同有彈性
琴晚同朋友去左旺角食飯,於是去左試下呢一間鋪頭

呢個刺身丼不錯,d蝦同海膽食落都幾新鮮
2018-08-02 85 浏览
雖然是一間小型餐廳,舖頭面積不算很大,但係意想不到整出咁高水準的食物品質,環境好闊落讓我感受到好舒適地和女朋友用餐,作為一個好的餐廳品質和服務都十分重要,我和女朋友多次在這裡用餐,無論在品質和服務都能夠保持到,真係要俾個讚,價錢相對合理還有很多丼飯和小食選擇,午餐還有75折,免加一!本人最愛食火灸狂牛丼,慢煮燒牛丼都非常好食,份量多,味道正,午市套餐包沙律,麵豉湯,飲品,甜品,沙律菜很新鮮,麵豉湯好夠味,一個字表達到我的意見:正雖然我個人很少食刺身,但我有幾次和朋友一齊去食,他們都會大讚帆立貝海膽丼和吞拿魚腩碎中拖羅刺身丼超好食,除左份量豐富,還要好新鮮!
2018-07-31 139 浏览
一到夏天咁熱既天氣,腦入面只係諗到日本菜呢樣野!最近見呢間丼飯店新開又全日免加一,一於試下放工6點幾就到,未有太多人店內不算太大,但地方都乾淨坐得舒服餐牌有勁多款丼飯,花多眼亂款款都想食一坐低店員就俾碗麵豉湯我地湯味濃仲有湯料我地揀左兩款丼飯甘蝦海膽丼勁多隻甘蝦,隻隻都好鮮甜海膽有一大板,都好新鮮飯係勁大碗,好滿足三文魚帆立貝丼呢碗都好足料,帆立貝好大粒厚身,三文魚又好新鮮每個餐都附送飲品仲有雪米糍送非常抵食又飽肚一餐
一到夏天咁熱既天氣,腦入面只係諗到日本菜呢樣野!
最近見呢間丼飯店新開又全日免加一,一於試下

放工6點幾就到,未有太多人
店內不算太大,但地方都乾淨坐得舒服
餐牌有勁多款丼飯,花多眼亂款款都想食
一坐低店員就俾碗麵豉湯我地
湯味濃仲有湯料
我地揀左兩款丼飯
甘蝦海膽丼
勁多隻甘蝦,隻隻都好鮮甜
海膽有一大板,都好新鮮
飯係勁大碗,好滿足

三文魚帆立貝丼
呢碗都好足料,帆立貝好大粒厚身,三文魚又好新鮮
每個餐都附送飲品
仲有雪米糍送
非常抵食又飽肚一餐
2018-07-27 105 浏览
丼飯在香港愈開愈多趁大勝丼現在試業期間午市75折 即管一試!魚生、鰻魚的丼飯價錢$108-158,隨餐附送麵豉湯,沙津及飲品。(三文魚帆立貝魚生飯) (折後$81)(炙燒魚生飯) (折後$103)內含三文魚、呑拿魚、帶子、蟹柳賣相及份量也十分討好可惜魚生下竟然加上Mishima! 可能餐廳會覺得是誠意之舉,但丼飯原來就是要吃魚生,豉油及飯,三者之間配合的魚香,現在mishima的味道搶過了魚生的香,反倒令丼飯的精髓消失了,實在是畫蛇添足,可惜可惜~總括而言: 就價錢及份量上是不錯的,魚生也算鮮甜,亦夠厚身不過飯面加上mishima這一舉實在為一大敗筆,建議大家可以在落單時走掉這個配料。
丼飯在香港愈開愈多
趁大勝丼現在試業期間午市75折 即管一試!

(三文魚帆立貝魚生飯) (折後$81)

(炙燒魚生飯) (折後$103)
內含三文魚、呑拿魚、帶子、蟹柳

賣相及份量也十分討好

總括而言: 就價錢及份量上是不錯的,魚生也算鮮甜,亦夠厚身
2018-07-27
作為丼飯控,每當有新「丼鋪」開業,都會立即去試試,今次就比我搵到位於旺角新城嘅大勝丼,一於試下。搭𨋢上到五樓,一出𨋢就會見到。店面走日式風格,簡潔俐落,都幾寬敞,坐得好鬆動。餐牌上面寫住:- 本店全日免加一- 堅持即叫即煮(所以要等15-20分鐘)- 最重要食飽(麵豉湯、米飯可隨意添加)哇!!呢間簡直係我食過最人性化嘅丼飯店,米飯、麵豉湯無限任添呢樣野聞所未聞,老闆好波!晚餐套餐包括:麵豉湯、飲品、甜品飲品有以下款式,任君選擇:甘蝦海膽丼 $138最鍾意食蝦仔嘅我一定點呢款,甜蝦五大隻,加一大堆海膽,仲有三文魚籽,相當豐富!蝦同海膽都甘甜美味,估唔到最令人喜出望外嘅係三文魚籽,新鮮到一個點,喺口腔內拼發,簡直鮮味無窮!米飯嘅份量好多,喺底下壓得幾結實,我食晒成碗真係好飽,相信一般人都唔需要添飯。北海道魚生爆丼 $168朋友飢腸轆轆,點左招牌爆丼,一上桌我地都心心眼,好吸引呢!配料有三文魚、吞拿魚、海膽、帶子、甜蝦、三文魚籽、玉子燒等等,太豐富了。本來覺得丼飯略貴,但見到刺身咁肥美、新鮮,其實只不過係一分錢一分貨,價錢都合理。是夜甜品係雪糕糯米糍,綠茶味,正合我心意🤗仲有印仔可以儲,每嗌

餐牌上面寫住:
- 本店全日免加一
- 堅持即叫即煮(所以要等15-20分鐘)
- 最重要食飽(麵豉湯、米飯可隨意添加)

晚餐套餐包括:麵豉湯、飲品、甜品

飲品有以下款式,任君選擇:

甘蝦海膽丼 $138

北海道魚生爆丼 $168

是夜甜品係雪糕糯米糍,綠茶味,正合我心意🤗

仲有印仔可以儲,每嗌一碗丼飯就儲到一個印,儲夠十個就可以當$100用。

旺角丼飯店有唔少,但大勝丼絕對有競爭力,大家一定要試吓呀!
2018-07-19