2022-07-29 175 浏览
呢一間韓式餐廳係由韓國人主理🇰🇷韓式前菜竟然有八款咁多😍平時淨係食過醬油蟹🦀都未食過醬油蝦🦐蝦肉爽口又彈牙 索晒鹹香嘅醬油 但係都仲保持到鮮甜味 唔錯喎❤️
2022-07-29 184 浏览
呢到除左醬油蟹係必食✨個牛肋骨都超正😍牛肋骨烤到好軟腍 肉汁豐富 仲好入味 濃郁醬汁味🫶🏻仲要唔洗自己切 已經切好晒一舊舊 啖啖肉🐮再點埋個芥末醬 更加惹味呀❤️❤️
因為朋友都唔係好敢食醬油蟹,難得見到有間韓國餐廳有一人份就過嚟試。尼排香港熱到痴線,點知尼間店都一樣。成間的冷氣開左好似無開咁,每次有人出入門口都有一大陣熱氣沖入嚟,行行吓街想坐低涼冷氣食野真係千祈唔好食尼間。🥵🥵佢D野食都唔錯,不過價錢真係偏貴。叫左水冷面、雪花牛肉、厚切五花腩、醬油蟹。水冷面個湯好清爽好清甜,而家食真係唔錯。雖然間店咁熱但係都堅持食燒肉😂,個人覺得五花腩比牛更出色。由於無係韓國食過醬油蟹,所以無得比較,但佢一D都唔腥,紫菜飯的紫菜同麻油好香。

佢D野食都唔錯,不過價錢真係偏貴。
叫左水冷面、雪花牛肉、厚切五花腩、醬油蟹。
水冷面個湯好清爽好清甜,而家食真係唔錯
,紫菜飯的紫菜同麻油好香。

雪花牛肉
2022-07-24
2022-07-25 210 浏览
餐廳由韓國人主理,部分食材由韓國直送,還原韓國既味道! 一坐低就有幾款地道小菜比大家食住先! 😊 醬油蟹$250/1隻 +$10白飯韓國延坪島直送既醬油蟹! 一直未試過醬油蟹,見到呢間餐廳即刻試下!呢個價錢吾算太貴,蟹身偏細,不過都有蟹膏。本身都擔心腥味,不過食落係冇腥味,口感似啫喱,但係又吾算鮮甜,醬汁吾咸,不過吾可以提升到蟹既鮮味。加左碗白飯,店員會幫手整蟹蓋飯。不過小妹係香港都係食一次算😂 😋 厚切五花腩 $170呢個夠邪惡!! 雖然可以再厚切啲同份量多啲😂 不過食落油脂充足,夠哂肥美,建議要點啲鹽可以更加提升豬肉既鮮味🐽😊 調味牛小排 $200牛小排不過不失,佢話調左味但係食落又吾太似,都係要自己再落啲醬汁先有味😊 牛舌 $150小妹都係中意厚身牛舌,呢款係薄切牛舌,食落有牛既香味,係彈牙爽口😋 Dancing papa apple cider $55本身有幾款apple cider,可惜得反呢隻,飲落比普通款會香濃啲,淡淡蘋果味,吾太甜,酒味多少少P.S. 店舖長期多人,建議bk 位,walk in多數冇位! 抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛

😊 醬油蟹$250/1隻 +$10白飯

員工態度:⭐️⭐️⭐
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

偶爾間經過寶勒巷 竟遇到家鄉招牌韓文路牌是想念的味道( ¨̯ ) 就決定要約frd去eat!!韓國人主理仲好親切desu~主打韓牛燒肉.鍋物.各款地道韓式料理落單後會先送上8碟小菜 全部都醃得剛好很對味 竟然仲有豆卜食物質素好好很地道 真的大滿足耶🥺尤其是醬油蟹真的很讚! 是香港吃過最好食的店面都幾大間 可以叫多d frd一齊回鄉開心些牙🤪.▫醬油蟹 $250推介!! 由韓國延坪島新鮮直送ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)有勁多濃郁的蟹膏🥺 一咬味道鮮美質地還很滑溜 配上了特製醬油味道更甘甜 之前食過某店價錢更貴 但味道無咁出眾所以今次更有驚喜 真的好好吃🤤提示大家要加$10配紫菜飯 蠢蠢的我們以為會有🥲最後只好用白飯拌蟹膏 但同樣都好惹味滿足!.▫調味牛肋骨 $360店員會先問你要幾成熟 稍為烤好四邊後貼心地會以韓式長切法切成小塊 再供客人/代燒牛肋骨用上醃製的醬汁 很入味juicy!牛味濃厚 軟腍且有肉感 每啖都充滿肉汁推介點埋wasabi +sauce會更香更滋味耶🥰.▫大醬牛肉湯 $120超喜歡飲湯的😽 大醬和辣度互相平衡!味道香濃唔會過鹹 隔左一陣飲仲keep到熱辣辣配料有牛肉.豆腐.蘿蔔等
偶爾間經過寶勒巷 竟遇到家鄉招牌韓文路牌
是想念的味道( ¨̯ ) 就決定要約frd去eat!!
韓國人主理仲好親切desu~
主打韓牛燒肉.鍋物.各款地道韓式料理

落單後會先送上8碟小菜
全部都醃得剛好很對味 竟然仲有豆卜

食物質素好好很地道 真的大滿足耶🥺
尤其是醬油蟹真的很讚! 是香港吃過最好食的
店面都幾大間 可以叫多d frd一齊回鄉開心些牙🤪
▫醬油蟹 $250
醬油蟹

推介!! 由韓國延坪島新鮮直送ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
有勁多濃郁的蟹膏🥺 一咬味道鮮美
質地還很滑溜 配上了特製醬油味道更甘甜

之前食過某店價錢更貴 但味道無咁出眾
所以今次更有驚喜 真的好好吃🤤
提示大家要加$10配紫菜飯 蠢蠢的我們以為會有🥲
最後只好用白飯拌蟹膏 但同樣都好惹味滿足!

▫調味牛肋骨 $360

店員會先問你要幾成熟 稍為烤好四邊後
貼心地會以韓式長切法切成小塊 再供客人/代燒

牛肋骨用上醃製的醬汁 很入味juicy!

牛味濃厚 軟腍且有肉感 每啖都充滿肉汁
推介點埋wasabi +sauce會更香更滋味耶🥰
▫大醬牛肉湯 $120
大醬牛肉湯

超喜歡飲湯的😽 大醬和辣度互相平衡!
味道香濃唔會過鹹 隔左一陣飲仲keep到熱辣辣
配料有牛肉.豆腐.蘿蔔等 拌飯一齊食真係輕鬆ko( ⋅֊⋅ )‎و
▫藍莓生米酒 $140
藍莓生米酒

米酒同清酒比較 都是較喜歡米酒( ˶ˊᵕˋ˶)
第一次聽藍莓🫐口味 比較新奇!
呈淺紫色 (幾靚🤪 聽說是店家特調的
先有帶點藍莓的香甜 後勁又有點米香
口感順滑creamy 果香味好重好易入口🥰
大醬牛肉湯
藍莓生米酒
2022-07-24 211 浏览
朋友想食韓國嘢,於是上網睇吓邊間多人介紹,發覺呢間很多KOL介紹,於是便book了星期六,去到發覺Booking有問題,經過幾分鐘等待,終於有位。一入去便開始點餐,可能客人太多的關係,有漏單嘅情況出現,四個人只比得兩個杯飲酒,叫他比多兩個杯,埋單走人,杯都未有,refill 前菜,個侍應忘記咗是邊一枱!最終都找到是我們的😅,不過侍應們都很有禮貌👍🏻1. 醬油蟹 (白飯另叫) - 味道較淡,加上白飯,只食到紫菜味,其他味道欠奉😔 (侍應會幫我們將啲蟹泌出蟹膏,撈入白飯)2. 生牛肉 - 生雞蛋,加上其他材料撈埋一齊食,滑嘟嘟嘅感覺,口感唔錯,不過冇牛肉味3. 燉牛肋骨 - 這個味道唔錯,蘿蔔好入味,牛肉唔靭,喺香港嚟講,已經很好👍🏻4. 薄切豬腩肉 - 將佢燒到濃濃地,加埋醬油,入口脆脆地,唔錯5. Honey Makgeolli - 飲唔到有蜜糖味,很多泡泡,泡泡有很淡很淡嘅啤酒味,飲完冇面紅,唔覺自己飲咗酒,我諗酒精濃度很低很低😔6. Salted Pollock Roe - 比較鹹😔

6. Salted Pollock Roe - 比較鹹😔

生牛肉
燉牛肋骨
薄切豬腩肉
Salted  Pollack  Roe
燉牛肋骨
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:由韓園人親自主理大部分員工都以韓文及英文溝通裝潢簡約樸實,乾淨企理樓高兩層,仲有多間廂房私隱度不錯,幾適合一大班人飯聚.◈ 韓式前菜八式食得韓國菜,前菜係其一大特式有泡菜,芽菜,醃土豆,魚糕片,涼拌茄子酸羅蔔絲,調味豆卜,菠菜同一般韓國餐廳不同望得出的精緻用心食得出的地道味道,真係各有特式架~淨係前菜就比到sᴜʀᴘʀɪsᴇ我.◈ 醬油蝦 $²⁴⁰以新鮮蝦及醬油生醃而成既保持鮮味,醬油咸香更滲入蝦肉中蝦肉吸收左濃濃醬油精華入口結實爽口富彈性淡淡既醬油咸香,真係食到LAM LAM 脷.◈ 海鮮豆腐鍋 $¹³⁰望落蕑單,其實材料超豐富的豆腐鍋湯頭放入沙白,海蝦,小墨魚去熬煮海鮮既鮮味滲人湯中仲有嫩豆腐,脆玉瓜再有拌勻後既蛋花味道辛辣惹味,更帶鮮香配上白米飯,送飯真係一流.◈ 調味豬排骨 $¹⁸⁰豬排骨簡單調味後,將豬肉鮮味鎖入肉中令肉質更嫩滑多汁豬排骨為厚切,仲好大一塊添店員會主動幫我地燒同切件排骨蘸上香油粗鹽食豬香味濃厚而不臊有口感之餘,香口帶微焦若再配上泡菜,生菜等,更添清爽.◈ 煎餃子 $¹²⁰韓國菜中最爱既小食就係香炸韓國餃子大大隻既餃子,包裹住滿满既豬肉粉絲餡每
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
由韓園人親自主理
大部分員工都以韓文及英文溝通
裝潢簡約樸實,乾淨企理
樓高兩層,仲有多間廂房
私隱度不錯,幾適合一大班人飯聚

◈ 韓式前菜八式
食得韓國菜,前菜係其一大特式
有泡菜,芽菜,醃土豆,魚糕片,涼拌茄子
酸羅蔔絲,調味豆卜,菠菜
同一般韓國餐廳不同
望得出的精緻用心
食得出的地道味道,真係各有特式架~
淨係前菜就比到sᴜʀᴘʀɪsᴇ我

◈ 醬油蝦 $²⁴⁰
以新鮮蝦及醬油生醃而成
既保持鮮味,醬油咸香更滲入蝦肉中
蝦肉吸收左濃濃醬油精華
入口結實爽口富彈性
淡淡既醬油咸香,真係食到LAM LAM 脷

◈ 海鮮豆腐鍋 $¹³⁰
望落蕑單,其實材料超豐富的豆腐鍋
湯頭放入沙白,海蝦,小墨魚去熬煮
海鮮既鮮味滲人湯中
仲有嫩豆腐,脆玉瓜再有拌勻後既蛋花
味道辛辣惹味,更帶鮮香
配上白米飯,送飯真係一流

◈ 調味豬排骨 $¹⁸⁰
豬排骨簡單調味後,將豬肉鮮味鎖入肉中
令肉質更嫩滑多汁
豬排骨為厚切,仲好大一塊添
店員會主動幫我地燒同切件
排骨蘸上香油粗鹽食
豬香味濃厚而不臊
有口感之餘,香口帶微焦
若再配上泡菜,生菜等,更添清爽

◈ 煎餃子 $¹²⁰
韓國菜中最爱既小食就係香炸韓國餃子
大大隻既餃子,包裹住滿满既豬肉粉絲餡
每口都好香脆呢~
如果跟埋醋汁,咁就最ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ啦~

◈ ʏᴜᴊᴀ ᴀᴅᴇ 。ᴏʀᴀɴɢᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ $⁴⁰
2022-07-22 154 浏览
呢間韓國餐廳係由韓國人主理 可以食到正宗嘅味道呀🇰🇷🍴前菜都嚇親我 有成十款咁多!!推介炸八爪魚豚肉🐙八爪魚好大隻彈牙煙韌😍底仲有超多豚肉片同其他配菜 好豐富 全部炒得好香 入晒味 夠晒惹味!!
2022-07-22 141 浏览
去到韓國餐廳🇰🇷見到有醬油蟹都一定會嗌嚟食🍴蟹肉再加埋甘香蟹膏 食落真係好鮮甜 完全冇腥味🦀醬油味好濃郁 建議加多個紫菜飯🍚撈埋一齊食 一滴都唔好曬 真係大滿足💓😍
2022-07-22 119 浏览
食韓國菜 最鍾意就係食白飯小偷🇰🇷呢度嘅醬油蟹真係超好食😍大大隻 勁多鮮甜嘅蟹肉同金黃甘香蟹膏🦀再加埋個醬油 勁惹味🥰當然就係要配埋個紫菜飯 撈勻一齊食 真係百般滋味✨😚
2022-07-20 150 浏览
𝕋𝕊𝕋 • 夜首爾 𝕊𝕖𝕠𝕦𝕝 ℕ𝕚𝕘𝕙𝕥 𝕂𝕠𝕣𝕖𝕒𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 🌙📍 尖沙咀寶勒巷𝟙𝟛-𝟙𝟝號寶力大廈地舖::::::::::::::::::::::::::::::由韓國人主理的韓國餐廳 seoulnight_hk ,提供多款地道韓式料理,包括醬油蟹、烤牛腸、燒五花腩、冷麵、雪濃湯等,食物質素有水準,而且店員親切有禮,值得一試!甫坐下,店員先遞上前菜小吃,有茄子、豆卜、菠菜、芽菜、魚腐、翠玉瓜、薯仔、醃蘿蔔、泡菜等,全部可無限任添的。韓燒推介燒原條調味牛肋骨($360)🐂,店員會貼心地將牛肋骨肉剪成小塊,大理石狀的油花分明,牛味香濃,如果配點菜吃沒這麼膩~被喻為「白飯小偷」的醬油蟹($250/1; $460/2)🦀,由韓國延坪島直送,店員幫忙把濃郁的蟹肉蟹膏與紫菜白飯、醬油拌勻,賣相吸引,不過味道偏淡,一隻的份量也足夠分享,價錢合理。很喜歡這個辣炒八爪魚麵 ($350)🐙,八爪魚和蔬菜的份量慷慨,是韓式甜辣的味道,醬汁掛麵惹味🌶🍶 一百億乳酸菌米酒 $100🍯 蜜糖/藍苺生米酒 $140酒精濃度不算太高的米酒,米味很香,入口順滑~
📍 尖沙咀寶勒巷𝟙𝟛-𝟙𝟝號寶力大廈地舖

🍶 一百億乳酸菌米酒 $100
🍯 蜜糖/藍苺生米酒 $140
酒精濃度不算太高的米酒,米味很香,入口順滑~
2022-07-14 177 浏览
【尖沙咀】夜首爾即興嚟到尖沙咀寶勒巷一間新開無耐嘅韓國餐廳,晚市時段去因為無book位大概等咗15分鐘左右,前枱接待我哋嘅係一位韓國人。餐廳整體裝修感覺和諧,座位寬敞配以大大張韓用餐枱,感覺仿如去咗明洞嘅宵夜之地。落單後首先附送8份小菜,我非常鍾意涼拌蒟蒻,平時比較少食,而且好適合夏天食!✨特級雪花牛肉 180g $250喺餐牌上價格比較相宜嘅牛款,食落肉質都不錯,脂肪分布平均,肉味濃郁。店員仲主動替我哋燒好,全程只需坐底等食。😆✨醬油蟹 $250/1 ; $460/2嗌咗2隻醬油蟹,因為蟹季未到所以蟹形未算大,嗌咗一人一隻(唔使爭蟹蓋)✌🏻不過只係配一碗飯,我哋都加多咗一碗。醬油味偏淡,勝在蟹夠新鮮,完全不腥。蟹膏表現都幾好,因為醬油偏淡更食到膏味,撈埋做拌飯食到停唔到,期待蟹季再嚟多次。👉🏻呢餐人均三百幾,食燒肉又食到醬油蟹。兩個人食啱啱好,原本想嗌多杯嘢飲收尾都飲唔落🤣下次嚟嘅話想試韓牛同埋特別餐牌上嘅明太子拌飯!😆📍夜首爾尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
【尖沙咀】夜首爾

✨特級雪花牛肉 180g $250

✨醬油蟹 $250/1 ; $460/2

下次嚟嘅話想試韓牛同埋特別餐牌上嘅明太子拌飯!😆

📍夜首爾
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
嗚呀太開心太好食了吧!呢間今年新開嘅韓國餐廳由韓國人主理,夠晒正宗,老闆相當好客同細心介紹餐目☺️ 夜晚去到好熱鬧,真係好有置身韓國餐館嘅感覺!同埋最鍾意韓國菜好多小碟小菜😍 呢間款式都好多同好食👍🏻✦ 𝐒𝐨𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛醬油蟹|$𝟐𝟓𝟎/𝐩𝐜 🦀 超抵食!我覺得佢個醬油味整得冇出面平時食個啲咁死鹹,有返本身生蟹嘅原味係到,啲蟹膏勁新鮮滑溜好食👍🏻 滿滿幸福感~好想encore‼️✦ 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐋𝐨𝐧𝐠-𝐜𝐮𝐭 𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐑𝐢𝐛𝐬 調味牛肋骨(韓式長切法)|$𝟑𝟔𝟎好推介!落單會問你想要幾熟,我地要咗medium rare,上枱已切好一粒粒,份量都幾多!然後自己再放上爐燒兩下就食😋 佢牛味好香濃,同埋質感勁軟熟彈牙,超好食👍🏻 完全唔鞋又冇筋痴住!✦ 𝐍𝐮𝐭𝐫𝐢𝐭𝐢𝐨𝐮𝐬 𝐇𝐨𝐭 𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞 𝐏𝐨𝐭 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐁營養石鍋飯定食𝐁|$𝟐𝟐𝟎 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧(營養石鍋飯 + 白灼豬肉生菜包 + 鮮生菜盤+ 泡菜湯 / 海鮮大醬湯)令我最有驚喜係佢個壓力鍋營養飯,黎到噴晒煙一打開,見到栗子、紅棗、松子、白果等,職員拌勻就會勺一大碗

✦ 𝐒𝐨𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛
醬油蟹|$𝟐𝟓𝟎/𝐩𝐜

調味牛肋骨(韓式長切法)|$𝟑𝟔𝟎

營養石鍋飯定食𝐁|$𝟐𝟐𝟎 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧

令我最有驚喜係佢個壓力鍋營養飯,黎到噴晒煙一打開,見到栗子、紅棗、松子、白果等,職員拌勻就會勺一大碗係你面前😝 好有紫米feel望落好素,本身唔太好嘅都會鍾意食😍 食落真係非常唔錯,好香紅豆粟子味,而且感覺非常健康👍🏻 傳統韓國食法係食完飯之後會加熱茶係鍋中,刮返鍋巴嚟食。好似食粥咁,好清好舒服,食燒肉伴黎食一流!

另外豬肉生菜包配埋韓國泡菜蘿蔔好有份量,湯我地揀咗海鮮大醬湯,飲第一啖好意外,因為佢大醬湯底好濃郁,好有誠意,唔會水汪汪👍🏻 另外有條醬燒鯖魚落檸檬汁亦都好唔錯😊

✦ 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐌𝐚𝐤𝐠𝐞𝐨𝐥𝐥𝐢 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥
蜜糖生米酒|$𝟏𝟒𝟎

全晚bonus又係好有驚喜,老闆話係呢度獨有特調,一壺裝住,未飲嘅時候暫時未知有咩特別,倒出嚟試咗啖,超creamy,甜甜地又好冰涼,超!好!飲!未試過咁好飲嘅米酒🙊 佢有別平時飲開個種,而且酒味唔strong,咩人都好啱飲👍🏻

💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:
Feel到餐廳好用心,所有用料新鮮,各樣菜式都落足料好好食👍🏻 重點價錢覺得合理,份量都偏大,好啱一家人一班朋友嚟食😍 菜式選擇好多,雪濃湯,海鮮鍋,醬油海鮮,燒肉應有盡有,唔錯!值得回訪🥰

2022-07-12 128 浏览
每次去韓國必食既醬油蟹❣️🦀口感真係超級無敵霹靂咁正·今次去左呢間由韓國人開設🇰🇷位於尖沙咀既夜首爾主打韓國一品料理 | 烤肉🥓餐廳裝修簡潔明亮 · 而且空間感十足坐得舒舒服服 · 完全無焗促感🎈餐廳有8款小菜提供最深刻印象一定係青陽辣椒 · 因為辣得好爽🌶♡ 醬油蟹($250)黃澄澄既蟹膏在召集我🥰超級鮮甜 · 無敵咁鬼正輕輕一雪 · 啲蟹肉即刻啜哂出黎朋友第一次食係由驚變喜👻幻想唔到平時札實既蟹肉係咁柔軟嫩滑🦀而家一啲都唔腥 · 醬油又唔會太咸而蓋過鮮味加點左個紫菜飯撈落蟹蓋一齊食蟹呀蟹呀 · 我絕對有好好咁享用你🥹🥹謝謝你♡ 調味牛肋骨 |韓式長切法($360)以長切形式 · 切出超長既牛肋骨🥩店員先比你望一望 ·然後拎入廚房輕烤再分割開小塊切開既牛肉粉嫩 · 紋理分明👍🏻輕輕再燒一燒 · 迫哂啲油脂出離軟腍富彈性既口感再加埋油脂香 · 每啖都係一種享受🥰♡ 海鮮煎餅 ($150)煎餅煎到香脆乾身 · 而裡面仲好軟綿💨海鮮切碎 · 滿滿咁舖係煎餅配埋特調醬汁 · 鬼咁滋味✨♡ Seoul Night ($130)話明夜首爾 · 點可以唔飲酒 😌同店名一樣既燒酒Seoul Night
每次去韓國必食既醬油蟹❣️🦀
餐廳裝修簡潔明亮 · 而且空間感十足
坐得舒舒服服 · 完全無焗促感🎈

餐廳有8款小菜提供
最深刻印象一定係青陽辣椒 · 因為辣得好爽🌶

♡ 醬油蟹($250)
黃澄澄既蟹膏在召集我🥰
超級鮮甜 · 無敵咁鬼正
輕輕一雪 · 啲蟹肉即刻啜哂出黎
朋友第一次食係由驚變喜👻
幻想唔到平時札實既蟹肉係咁柔軟嫩滑🦀
而家一啲都唔腥 · 醬油又唔會太咸而蓋過鮮味
加點左個紫菜飯撈落蟹蓋一齊食
蟹呀蟹呀 · 我絕對有好好咁享用你🥹🥹謝謝你

♡ 調味牛肋骨 |韓式長切法($360)
以長切形式 · 切出超長既牛肋骨🥩
店員先比你望一望 ·然後拎入廚房輕烤再分割開小塊
切開既牛肉粉嫩 · 紋理分明👍🏻
輕輕再燒一燒 · 迫哂啲油脂出離
軟腍富彈性既口感
再加埋油脂香 · 每啖都係一種享受🥰

♡ 海鮮煎餅 ($150)
煎餅煎到香脆乾身 · 而裡面仲好軟綿💨
海鮮切碎 · 滿滿咁舖係煎餅
配埋特調醬汁 · 鬼咁滋味✨

♡ Seoul Night ($130)
話明夜首爾 · 點可以唔飲酒 😌
同店名一樣既燒酒
Seoul Night 🌃
加tonic water|檸檬|冰🧊
超級易入口 · 好清爽既燒酒🍸
岩哂飲少少 · 增加下氣氛情調💃🏻🕺🏻

༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ
小小總結:
餐廳超級full • 見到有walk in 都無得食🙈
所以如果想食・一定一定要訂位
最重點一定要試醬蟹 · 無論調味定質素都很可以
岩哂同朋友黎個香港既首爾夜😌
行過呢間舖頭,即刻挑起我想食醬油蟹嘅慾望,望多兩眼餐牌都幾岩食就入去一戰!👍🏻醬油蟹醬油嘅味道相當濃郁,剝開殼嘅時候亦明顯聽到清脆嘅聲音,證明醃製時間足夠。蟹肉食落鮮甜,腥味唔算重,但略嫌蟹膏份量如果多啲就更加完美啦。額外加多$10叫碗紫菜飯,品嚐埋醬油蟹嘅精髓:店員會將白飯放入蟹蓋與蟹膏一起攪拌,食落滿口甘飴,盡是精華~👍🏻調味牛肋骨份量極之驚人,絕對飽肚!建議讓餐廳職員幫忙燒至半生熟,順便砌肉離骨再端上枱,自己再因應喜愛嘅生熟程度擺上爐火到燒,食落牛脂感都幾重,質感軟淋,近邊位置帶點嚼頭,加上已經預先調味咗,入口帶甜!👍🏻豆腐海鮮辣湯海鮮味道嘅鹹香索係湯汁,而且海鮮配料一啲都唔吝嗇,章魚仔、海鮮、海蝦,加上一嚿嚿滑嫩嘅豆腐,而且入口有埋洋蔥粒、翠玉瓜感覺更加豐富。👍🏻1000億乳酸菌米酒食燒肉點可以無米酒!呢枝入咗微甜,酒味一啲都唔濃,更加含有1000億乳酸菌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)💡 餐廳職員大部份都係韓國人,主要落單要用返英文~食物質素都好切合韓國嘅傳統口味!

👍🏻醬油蟹

👍🏻調味牛肋骨