2022-05-24 537 浏览
朋友推介就試下,未食就已經火都嚟。叫咗牛肋骨和腩肉,一個鍋和海鮮煎餅,先嚟長肋骨話唔可以自己燒,仲好勁咁問你幾成熟,等咗半粒鐘,medium rare變八成,上食物次序亂曬大籠,似足茶記水準。食物一般,牛無牛味,鍋無味,連煎餅都唔好食,第一次食韓國嘢覺得無味,無下次。
2022-05-24
2022-05-07 737 浏览
行過見到新開嘅韓國餐廳,入邊大部份都係韓國人,就入去試吓。最欣賞佢哋地方闊落,唔會太迫,同埋食物種類都好多。最後我哋叫咗兩樣嘢海鮮豆腐鍋,同埋牛肉蘑菇火鍋。一嚟就俾咗幾耐前菜,味道唔錯,最緊要係任添海鮮豆腐鍋會配埋白飯,份量好足,味道好鮮甜仲叫左牛肉蘑菇火鍋,味道甜甜地一路滾住,一路食,啲粉絲入晒味不過啲牛肉就要快啲食,如果唔係就會好快太熟。整體來講都好好味,去唔到韓國,喺呢度都可以食到正宗韓國菜
海鮮豆腐鍋會配埋白飯,份量好足,味道好鮮甜
仲叫左牛肉蘑菇火鍋,味道甜甜地
一路滾住,一路食,啲粉絲入晒味
2022-05-03 544 浏览
座位和檯都比較闊,坐得都算舒服,前菜分別有茄子、芽菜、蒟蒻、泡菜、豆腐乾,服務員姐姐熱情地下單,告知可以免費無限添加。來這間餐廳的目的是品嚐醬油蟹,250一隻,460兩隻。經過商議,我地最終order左兩隻,一個牛肉石鍋飯。醬油蟹的size還算可以,不會細隻,但肉不算肥美,蟹膏都唔多,而且味道十分腥,完全食不到蟹肉的甜品,十分失望。石鍋飯80幾蚊頗大份,味道中規中矩。兩個人食午餐還算飽,主要是前菜無限添
醬油蟹
2022-04-29 692 浏览
真係嬲到第一次要寫食評!見公司附近開咗間新韓國餐廳,外賣仲有八折,今日就order左一個蜆肉刀削麵試吓,返到公司一揭開蓋的時候已經見到有三隻蜆冇開口心知不妙,跟住將冇開口嘅蜆放上碟蓋上嚇然發現全部都係泥沙!狀甚恐怖🤮🤮🤮跟住再望吓個湯灰灰黑黑咁好顯然整個湯都充滿泥沙!你話點樣食?😡😡😡個麵我一啖都冇食過,只係勉強食咗啲前菜,居然前菜的味道都好難食!真係唔知點解?谷鬼氣一定唔會再幫襯!!!
2022-04-26
2022-04-28 319 浏览
🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷新開韓國餐廳🍴🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷眼見大部分店員都係韓國人,簡單英文對答無問題,店員熱情有禮。店內都好多客人,都有唔少韓國人嚟幫襯。入坐後會送上8碟前菜 味道都唔錯,飲品叫咗米酒同蘋果酒,啲酒杯都有事先雪凍 特別清涼☃️☃️醬油蟹🦀🦀無腥味,但可以再入味啲 有啲淡。叫咗飯諗住撈蟹蓋食 佢有配埋紫菜,아줌마可能見我地雞手鴨腳,親自落手幫我哋撈,好有親切感,撈撈吓仲走去加多啲紫菜落去😋部隊鍋🥘好足料,落埋個拉麵索晒啲汁。中途店員會不斷幫我哋加湯,如果上面有多啲芝士,味道會更加正✨辣魷魚配麵 &海鮮餅&拌飯,味道都唔錯,魷魚唔會好辣偏甜少少。每樣都好大碟,包你飽🙈推薦菜式💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️燉牛排✨牛肉燉得好冧 好入味.每舊都好大舊,入面仲有啲蘿白超入味.伏伏地🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️原味豬手好乾 無味,得一碟醬俾你蘸下。如果有啲泡菜 生菜包住食會更好。牛肉雜菜炒粉絲唔知點解係一舊舊,碎晒🤔同埋無味。
🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷新開韓國餐廳🍴🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷

醬油蟹🦀🦀
無腥味,但可以再入味啲 有啲淡。
叫咗飯諗住撈蟹蓋食 佢有配埋紫菜,아줌마
😋

部隊鍋🥘

推薦菜式💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️

燉牛排✨
牛肉燉得好冧 好入味.每舊都好大舊,入面仲有啲蘿白超入味.

伏伏地🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

原味豬手

牛肉雜菜炒粉絲
唔知點解係一舊舊,碎晒🤔同埋無味。
✦呢度有無人都好鍾意食醬油蟹😂呢幾年冇得去🇰🇷 所以基本上每半年就會係🇭🇰去食一次醬油蟹😂😂😂一見到呢間新開張嘅韓國菜有醬油蟹秒速bookmark去試😛呢間除咗韓燒亦有其他韓國菜式😛overall覺得幾有驚喜😋😋😋▾▾👍🏻👍🏻👍🏻醬油🦀. $𝟐𝟓𝟎/𝐩𝐜 ▾喺🇭🇰試過幾間醬油🦀 敢講呢到算係食過數一數二好食🤣🤣👍🏻👍🏻👍🏻 蟹算幾大隻🙈而且完全唔腥😍蟹膏好濃郁🤪🤪🤪撈飯食超幸福😂特別欣賞醬油蟹可以一隻隻叫 所以兩個人去食都好適合☺️美中不足係白飯要另外叫🥲👍🏻👍🏻🦐🦑🥘豆腐海鮮鍋. $𝟏𝟑𝟎 ▾原本係驚唔夠飽先嗌呢個😂點知意外地覺得好好食😂海鮮配料超豐富🤩而且味道調得啱啱好😋湯 唔會太辣 飲落又有鮮甜嘅海鮮味😚😚😚又係送飯一流😍🐮🐮燉牛排骨 $𝟐𝟐𝟎 ▾另一個推介👍🏻牛排骨燉得好淋好入味 而且每舊牛排骨都有手掌咁大😂食咗兩舊已經好飽😂😂😂如果多啲人share會好啲☺️🐮🍴牛肉雜菜炒粉絲 $𝟏𝟒𝟎 ▾大失望‼️🥲一上菜嘅時候已經覺得有少少中伏 雖然味道尚可 但粉絲炒得又淋又油🙃建議可以唔使叫😂✦✦╼ ╾💰 $𝟒𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟐 𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)🏃環境舒適度: 𝟜.𝟙 /

▾▾
👍🏻👍🏻👍🏻醬油🦀. $𝟐𝟓𝟎/𝐩𝐜 ▾

👍🏻👍🏻🦐🦑🥘豆腐海鮮鍋. $𝟏𝟑𝟎 ▾

🐮🐮燉牛排骨 $𝟐𝟐𝟎 ▾

🐮🍴牛肉雜菜炒粉絲 $𝟏𝟒𝟎 ▾

✦✦
╼ ╾

💰 $𝟒𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟐 𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)

🏃環境舒適度: 𝟜.𝟙 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟡 /𝟝
👀回頭率:𝟜 / 𝟝
2022-03-22 999 浏览
新開張第一時間探店,店舖空間大,座位安排合理,工作人員親切有禮。食物方面,前菜樣式多,其中凉粉、紫菜、茄子都好好味,我們點咗海鮮鍋,海鮮多樣式,份量十足,湯底鮮味,辣味也剛剛好。算是近期吃過最美味的韓國料理。
新開張第一時間探店,店舖空間大,座位安排
合理,工作人員親切有禮。
食物方面,前菜樣式多,其中凉粉、紫菜、茄
子都好好味,我們點咗海鮮鍋,海鮮多樣式,
份量十足,湯底鮮味,辣味也剛剛好。
算是近期吃過最美味的韓國料理。
2022-03-22
2022-03-17 701 浏览
尖沙咀新開韓國餐廳🇰🇷被醬油蟹吸引✨這間餐廳以隻數去點醬油蟹👍🏻《醬油蟹》$250/一隻超!好!味!蟹膏的味道在口腔徘徊,很夢幻!🤭而且完全沒有腥味!很鮮!很甜!蟹膏也很多!🧡🧡🧡醬油味也不會太咸!👍🏻午市亦有抵吃的午市套餐☀️《牛尾骨湯》$95很清甜的牛尾骨湯,配上白飯,很開胃,牛尾骨亦啖啖肉,好吃!吃完之後不會覺得口渴,很好!👍🏻《石鍋伴飯配牛肉》$85足料的石鍋飯,香噴噴熱辣辣,牛肉也是大大舊的!足料好吃!👍🏻另外加$10罐裝飲品,有韓國的飲品。前菜小吃是任添的,店員很有禮,很好,經常問要不要添前菜小碟!☺️餐廳十分乾淨!座位也寬敞👍🏻總結:醬油蟹必吃!午市套餐也抵吃!👍🏻👍🏻
尖沙咀新開韓國餐廳🇰🇷

被醬油蟹吸引✨

這間餐廳以隻數去點醬油蟹👍🏻

《醬油蟹》$250/一隻

午市亦有抵吃的午市套餐☀️
《牛尾骨湯》$95

《石鍋伴飯配牛肉》$85

另外加$10罐裝飲品,有韓國的飲品。

餐廳十分乾淨!座位也寬敞👍🏻

總結:醬油蟹必吃!午市套餐也抵吃!👍🏻👍🏻
  • 醬油蟹
2022-03-03 760 浏览
今日剛經過這新開的韓國料理,見他人不多,枱也分得比較有距離就入去食了個午餐。嘩,超過我預期,前菜有6碟,各有特色及美味。我點了營養牛骨湯,跟我在韓國時食的一樣,很有水準,在尖沙咀,食一個午餐要$100差不多。但水準一定沒有咁好。我覺得直得一試,全店人都是韓國人,那一刻幻想下自己在韓國也可。
嘩,超過我預期,前菜有6碟,各有特色及美味。
2022-03-03
午餐
2022-02-18 1164 浏览
Very yummy. Side dishes(Banchan) are beyond expectation. Food tastes homemade and fresh! Tried samgyeopsal(pork). So juicy and fresh. Did not have port smell at all. Samgyetang tasted like that of Tosokchon in Seoul, Korea. Very genuine taste. Yukgyejang tasted like that from Hanilkwan in Seoul because it has rich tastes from true meat broth. Marinated beef had wonderful cut and subtle but original Korean flavour. Spicy beef jjim is a bit sweat for my taste but could be perfect for children or p

Spicy beef jjim is a bit sweat for my taste but could be perfect for children or people cannot eat too spicy food.

Strongly recommend to try out!
2022-02-18
  • Samgyepsal
  • Yukgyejang
  • Samgyetang
  • Jeyukboggeum
  • Bibim Naengmyon (spicy cold noodle)
  • Japchae