2023-03-31
太耐冇去韓國,好掛住韓國美食,尤其是醬油蟹🦀見有人講lee間醬油蟹都唔錯,即刻去食先😍一坐底,就會奉上8小碟,仲要8款唔同啊,有辣泡菜、涼拌大豆芽、涼拌菠菜、醬油茄子、甜薯仔、橡子涼粉、辣翠玉瓜同辣蘿蔔絲,樣樣都好開胃,醬油茄子有驚喜添。醬油蟹 $250/1隻,$460/2隻醬油蟹色澤鮮艷,調味剛好,不會過鹹,有橙色蟹膏鮮甜,多肉仲好軟綿綿,帶點辣,好惹味。海鮮煎餅 $150餡料豐富,比一般厚身少少,但不會覺得多粉,有大量香蔥,入面仲有八爪魚🐙同蝦🦐,外皮香脆,沾上佢自己調製嘅醬汁,夠滋味。牛肉石頭鍋飯 $130石鍋好夠熱,牛肉碎都幾多,連配菜都好足料,有紅蘿蔔絲、菠菜、大豆芽、椰菜絲、冬菇絲,中間仲有蛋黃添,加埋辣醬撈勻黎食,好味。尾尾仲有飯焦添。烤鯖魚 $90鯖魚都幾大條,烤到外皮微微焦脆,有少少細骨,啖啖肉,完全唔覺腥。
見有人講lee間醬油蟹都唔錯,即刻去食先😍
醬油蟹 $250/1隻,$460/2隻
海鮮煎餅 $150