2020-08-21 832 浏览
吃了這次後過了兩天又恢復堂食,還好可以再預約下次,覺得黃大仙地點比佐敦的好,已經來過三,四次也沒有失望⋯⋯食品都很新鮮,最喜歡赤蝦,三人吃叫了10碟,鮮味冇得頂,次選厚切三文魚,很有口感,比普通的三文魚好吃😋第三款次次都要吃的豬骨湯拉麵,拉麵彈牙,湯底濃郁,不過面的份量真的太少了,只有兩啖⋯薯條也是每次來到必點的,奇怪壽司店有薯條,但最受小朋友歡迎👏這個朱古力雪糕,日本製造,比那個玻璃杯裝的雪糕還好👍

這個朱古力雪糕,日本製造,比那個玻璃杯裝的雪糕還好👍
2020-07-27
  • 厚切三文魚壽司
2020-08-15 918 浏览
疫情關係,黃大仙又係重災區,難得見到壽司郎晏晝唔係好使排隊,app話等5分鐘,就急急腳即刻衝過去walk in拎飛。最後等咗25分鐘終於有得食~(12:50等到13:15)最鍾意食嘅係油甘魚,又平又大塊,抵食!拖羅就一般般,唔值咁嘅價錢,仲要有筋。蟹膏蟹肉軍艦都好食,蟹膏真係好香濃,夾埋啲蟹肉食啱啱好。最後一個人大概食咗6碟,$140左右,唔算平唔算貴,對得住佢質素啦。唔係好洗排隊嘅話都食得過嘅!另外,防疫措施都做得唔錯,例如店內唔俾大量人聚集排隊,入座之前量體溫同埋要用搓手液,仲會派口罩袋。

蟹膏蟹肉軍艦都好食,蟹膏真係好香濃,夾埋啲蟹肉食啱啱好。

2020-08-05 1002 浏览
好開心  食左三次都唔洗等15分鐘!以前聽人講話要等成3個鐘 所以要好好珍惜連續食左三日最主要我係比佢個甜品吸引黎食三日!就係個個鹽味焦糖甜品 我超鍾意食另外壽司都幾新鮮,又快,性價比好高
2020-07-27 1120 浏览
今日就最後一次出街,就揀食《壽司郎》避開午飯高峰期十一點半就去到不用等位。第一次食堂食,女待應半跪式介紹如何下單。壽司碟顏色主要有4類,收費為$12/$17/$22/$27握壽司原條海饅$27:賣相非常精緻,原條海饅,好抵食,魚骨幼細可吞,魚肉入口感覺變魚蓉。雪花和牛雙味 $17:有2件,雪花紋理均勻,和牛配手握壽司,第一次嘗試,蔥花或蒜蓉同樣出色。吞拿魚$12:色澤非常美麗,鮮紅帶油光,藝術品一樣, 美味。特盛帆立貝$27:真的超大超厚肉, 白色肉身通透,鮮味不斷。鯛魚湯蜆肉拉麵$32:鯛魚湯底偏淡不太鮮,拉麵份量少面條好硬。蝦:有黑色蝦腸,嘔。手握飯大小不一。

壽司
原條海饅握壽司

雪花和牛雙味

吞拿魚壽司

特盛帆立貝

鯛魚湯蜆肉拉麵

蝦:有黑色蝦腸,嘔。

手握飯大小不一。
雞扒
原條海饅握壽司
雪花和牛雙味
吞拿魚壽司
特盛帆立貝
之前幫襯過佐敦個間係朋友卜左,但今次係黃大仙呢間,我11:15剛剛經過無咩人,我又未食野就試下問洗唔洗卜同可唔可以即入去食啦即刻入到去食因為平時既我見到多人要等我係唔會去食一個人食左6碟已經好飽海膽壽司係絕對會叫既壽司,27蚊一碟,不過海膽無我第一次係佐敦個時食咁多,同我好似記得之前係20蚊一碟,唔知有無記錯呢另外醬烤碟魚鰭邊好好味帶子壽司相當之大粒同新鮮。食完張單139蚊。價錢我覺得係正正常常,未去到人地講到好平好平。服務方面都幾有禮貌如果唔介意排隊可以照去排,介意就可以好似我咁試試早啲去睇下可唔可以直入
即刻入到去食

因為平時既我見到多人要等我係唔會去食

一個人食左6碟已經好飽

另外醬烤碟魚鰭邊好好味
帶子壽司相當之大粒同新鮮。
食完張單139蚊。
價錢我覺得係正正常常,未去到人地講到好平好平。
服務方面都幾有禮貌

2020-07-22
大排長龍嘅日本過江龍連鎖壽司店食完出返黎就會明白真係值得㗎☺️每個月都有特別嘅主題 更新唔同款式我六月份去嘅時候食到特盛祭 件件壽司用料都好豐盛呀-🐟三文魚配特盛三文魚子 ($27 兩件)唔使多講先睇相已經見到個特盛嘅份量😍食材用料果然好新鮮 三文魚子粒粒都大粒 咬落去會係口入面爆晒出黎-🐠特選中吞拿魚腩 ($17 一件)非常欣賞中拖羅用料出色睇相都見到魚上嘅油分好多而無筋 口感近乎入口即溶 好正呀-🐠特選大吞拿魚腩 ($27 一件)大拖羅係魚腩最前嘅位置 油分多而筋位同時都較多食落比較有咬口 亦係非常新鮮-🐠特盛長鰭吞拿魚 ($27 一件)有三件吞拿魚!!! 上面仲有吞拿魚蓉同埋葱加上葱調味令魚味更鮮 三塊吞拿魚真係要分開食 太滿足啦-📏原條海鰻 ($27 一件)長長嘅原條海鰻好抵食 海鰻完全無骨加上有醬油淋面 配搭一流-🦀特盛蟹雙味<深海紅蟹+松葉蟹> ($27 兩件)無論係蟹腳定蟹肉 兩款都有非常非常鮮甜嘅蟹味係其中一碟encore之選-🐚醬烤日本產帆立貝 ($22 一件)好大隻呀 而且經過醬烤令帆立貝更有味呢-🐮雪花和牛雙味 ($17 兩件)從未試過壽司上面食和牛
大排長龍嘅日本過江龍連鎖壽司
食完出返黎就會明白真係值得㗎☺️
每個月都有特別嘅主題 更新唔同款式
我六月份去嘅時候食到特盛祭 件件壽司用料都好豐盛呀

🐟三文魚配特盛三文魚子 ($27 兩件)
唔使多講先睇相已經見到個特盛嘅份量😍

🐠特選中吞拿魚腩 ($17 一件)
非常欣賞中拖羅用料出色
睇相都見到魚上嘅油分好多而無筋 口感近乎入口即溶 好正呀

🐠特選大吞拿魚腩 ($27 一件)
大拖羅係魚腩最前嘅位置 油分多而筋位同時都較多
食落比較有咬口 亦係非常新鮮

🐠特盛長鰭吞拿魚 ($27 一件)
有三件吞拿魚!!! 上面仲有吞拿魚蓉同埋葱
加上葱調味令魚味更鮮 三塊吞拿魚真係要分開食 太滿足啦

📏原條海鰻 ($27 一件)
長長嘅原條海鰻好抵食 海鰻完全無骨
加上有醬油淋面 配搭一流

🦀特盛蟹雙味<深海紅蟹+松葉蟹> ($27 兩件)
無論係蟹腳定蟹肉 兩款都有非常非常鮮甜嘅蟹味
係其中一碟encore之選

🐚醬烤日本產帆立貝 ($22 一件)
好大隻呀 而且經過醬烤令帆立貝更有味呢

🐮雪花和牛雙味 ($17 兩件)
從未試過壽司上面食和牛 估唔到咁好味
和牛入口都係近乎即溶 質素好高
和牛上面嘅配料恰到好處 令牛味更出

🍤柚子胡椒炸軟蝦天婦羅 ($27 四件)
少有叫左呢碟唔係壽司 炸蝦天婦羅有四件好抵
而且隻隻都好大隻 炸得好酥脆 蝦肉亦好新鮮

🍮雙層卡達拉娜 <咖啡+牛奶味> ($22 一件)
第一次食卡達拉娜 (Catalana) 係震撼式好食嘅甜品!
凍食嘅佢食落又有好滑順 又有啲似硬身嘅芝士蛋糕
甜品面頭係燒脆咗嘅焦糖 真係好好味!!
搵返啲資料原來甜品本身係源自意大利
而係日本又被稱為<不會溶化嘅冰淇淋> 食完覺得形容得非常貼切!!!
壓軸呢個真係必必必食推介!!
係香港好少食到呢款甜品 嚟到千祈唔好錯過呀❤️
性價比非常高嘅壽司郎🍣
真係必食之選!!
希望分店越開越多
香港人唔使再食另一間大家都唔想再幫襯嘅連鎖壽司店嘿嘿💛
我當日朝早10:45到達 攞36號飛
黃大仙店11點開門 第一輪放左50幾張飛入座
好彩可以第一輪入座先唔使排幾個鐘✌🏻

GOOD FOOD
GOOD MOOD 🎈

follow me 👣 ig: foodietummyyy
說了每個月都要到訪的壽司郎,偶然有機會在一星期前撿漏預約成功,於是7月新品完食👏🏻店員收拾時有充份清潔消毒,位子之間也有好好相隔,就算疫情之下人潮不減,依然吃得放心。廢話不多說,馬上進入正題,食評開始↓極大北海道產帆立貝:真的很大一顆,完全對得起它的名字,不過失望在味道有點淡,還帶點很輕微的腥。北海道產真烏賊:口感比上一次吃到的略韌,牙齒不好咀嚼了很久,好在稱得上鮮甜。北海道產粒鰈:較少接觸到的魚類,忘了之前有否吃過,不過這次吃過後頗喜歡的,爽口的質感,清淡的魚味和紫蘇葉很配,是適合夏天的一款壽司。北海道產稻烤三文魚:標榜稻草高溫快烤,的確一入口就嚐到烤味,可惜很快被三文魚子和紫蘇葉的味道蓋掉,還幸這次的魚子不錯,鮮而不鹹。北海道產稻烤八爪魚:與宣傳照不符,看起來不像烤過,烤味也是淡淡的,生鮮但咬起來有一點韌。鯡魚卵昆布:沒有油膩感,鯡魚卵原來是希靈魚,本來不怎麼愛吃,但炸過後感覺跟海葡萄有點像,食感清脆,搭配昆布提升了鮮味,對鯡魚的好感度有上升。北海道產燒鱈魚子海苔包:用鹽醃過的鱈魚子帶濃重鹹香,甚至蓋掉了醬和蔥的味道,海苔正好起調和作用,很不錯。北海道產海螺:爽脆味鮮,保持6月的水

廢話不多說,馬上進入正題,食評開始↓
極大北海道產帆立貝
上:北海道產真烏賊、下:北海道產粒鰈
北海道產稻烤三文魚
北海道產稻烤八爪魚
上:鯡魚卵昆布、下:北海道產燒鱈魚子海苔包
北海道產海螺
北海道產海螺:爽脆味鮮,保持6月的水準。
焦糖鹽味卡達拉娜
焦糖鹽味卡達拉娜:鹹甜鹹甜的矛盾感很有趣,不過這次的焦糖表層有點苦苦的。

一個人吃不了太多,光吃新品就飽了,還有很多想吃的呢。本來怕獨個去吃會尷尬,但叫籌號時發現頗多一位的,有這強心針,以後一定會更常獨訪。
p.s.多了外賣自取,連結帳也要排隊,不過要是有機會的話也想試試外帶呢。
2020-07-19 312 浏览
訂左好耐都無位,唯有試下walkin,都等左差吾多四十分鐘,腳仔軟首先佢哋紫菜好差,好大陣味, 好似嗌左嗰啲味, 有淋又韌蒸蛋無味,吾滑食材用料好一般係預料之內,無失望感但店內十分十分十分嘈,比人地開演唱會更嘈,無誇張,但不是客人嘈,是員工佢哋好似更洗腦甘,有人叫,就跟著大叫, 係擘大喉嚨大叫嗰隻,嚇死人咩,其實我真是吾知佢哋叫物,但嘈死人就真,我估佢地叫" 歡迎光臨 ,拜拜,多謝"既日文,離吾開里幾句,但都可以溫柔D,有感情D,分分鐘佢地根本吾知自己嗌甘物

首先佢哋紫菜好差,好大陣味, 好似嗌左嗰啲味, 有淋又韌

蒸蛋無味,吾滑
食材用料好一般係預料之內,無失望感

2020-07-07
2020-07-13 227 浏览
日日見到勁多人排隊 排隊拎飛等成2個鐘諗住book枱下次再黎食 要等成2個月後 仲要係得下午時段🥴🥴太受歡迎啦食過其他壽司 真係會覺得壽司廊係真係抵食 同其他店比 佢價錢係相藝平啲 重點係好味啲鐘意食鰻魚嘅我 第一碟就食呢個先 鰻魚完全冇土味,入口濃郁,好好食呀性價比高 雖然等位耐 但係值得架
日日見到勁多人排隊 排隊拎飛等成2個鐘

性價比高 雖然等位耐 但係值得架
2020-07-01
午餐
2020-07-13 203 浏览
真係好跨張,2個月前訂枱來到都仲要等位,呢度就係新開既壽司🍣郎!👍🏻👍🏻👍🏻一邊同朋友等位,一邊fingercross 希望一陣入到去係好食啦🙏🙏🙏,好在,都無令我地失望!🤣🤣自助點餐,每枱都有個pad 可以自己下單,當然你都可以拎係條街度轉轉轉嗰啲啦🤣🤣Menu 分晒類,清晰可見,炸天婦羅🍤好食,熱辣辣,又唔會太油,仲有個炸小柱軍艦都好食,呢度炸物不錯!👍🏻👍🏻👍🏻 期間限定帶子,好厚身,好鮮,唔錯,蟹膏好似罐頭蟹膏咁,普通,三文魚🍣夠厚身,好食,海鮮太卷推介,幾好食!👍🏻👍🏻同朋友食左個凍蒸蛋,幾特別,將高湯變成啫喱雪凍食,不過我下次都係會prefer 熱多啲。🤣🤣🤣👍🏻👍🏻 60mins 用餐,其實都不太夠,不過無辦法,真係太多人等🤣啲度啲Sushi 幾鮮幾好食,又平,唔怪得要排成2個月,但honestly 如果係真係太多人要排好耐,我會下次再食🤣🤣🤣🤣 (餓不得的懶人)

排成兩三個鐘先食到嘅「壽司郎」係咪真係咁正咁抵食?小編同小妹嘅答案:係!🙌🏻🙌🏻日本🇯🇵迴轉壽司嘅水準,爭鮮壽司嘅價錢,明將壽司嘅創意(帶比我呢種感覺嘅係香嫩烤雞排、茄子🍆田樂味噲🙂),真係算係性價比高 !唔怪得咁多人排幾個月,幾個鐘去食!😋推薦😋1. 7月限定嘅極大北海道產帆立貝($27/件)目測有成S至M級咁大,超鮮甜,又juicy!2. 赤蝦($12/件)目測M級咁大隻,鮮甜爽彈!3. 特選大吞拿魚腩($27)未至於日本大拖羅爆油花嘅質素,但其實都好肥美,好少可在香港可以食到咁高質嘅吞拿魚!4. 大吞拿魚腩蓉潤紅色嘅大吞拿魚蓉,比普通嘅吞拿魚蓉更香滑美味!☺️小妹我覺得好食到仲encore左兩件tim~5. 油甘魚($17)幾新鮮,魚油脂香,不錯吃!6. 焦糖鹽味卡達拉娜($22)吃口感介乎芝士蛋糕與慕絲蛋糕中間,幾香滑,味道香濃,加上焦脆嘅焦脆嘅焦糖面,好味道!普通啦!1. 北海道海膽($27)比想像中差,可能係圖片始終只供參考,不過其實味道還好,唔會腥味。🤢唔推薦🤢1. 粟米沙律軍艦($12)個沙律醬係甜嘅,好古怪。2. 日式焦糖番薯($12)上枱嘅時候係凍嘅,不過小妹覺得整熱
排成兩三個鐘先食到嘅「壽司郎」係咪真係咁正咁抵食?
小編同小妹嘅答案:係!🙌🏻🙌🏻

日本🇯🇵迴轉壽司嘅水準,
爭鮮壽司嘅價錢,
真係算係性價比高 !
唔怪得咁多人排幾個月,幾個鐘去食!

😋推薦😋
1. 7月限定嘅極大北海道產帆立貝($27/件)
目測有成S至M級咁大,超鮮甜,又juicy!

2. 赤蝦($12/件)
目測M級咁大隻,鮮甜爽彈!

3. 特選大吞拿魚腩($27)

4. 大吞拿魚腩蓉
潤紅色嘅大吞拿魚蓉,比普通嘅吞拿魚蓉更香滑美味!☺️
小妹我覺得好食到仲encore左兩件tim~

5. 油甘魚($17)
幾新鮮,魚油脂香,不錯吃!

6. 焦糖鹽味卡達拉娜($22)
吃口感介乎芝士蛋糕與慕絲蛋糕中間,
幾香滑,味道香濃,
加上焦脆嘅焦脆嘅焦糖面,好味道!

普通啦!
1. 北海道海膽($27)
比想像中差,可能係圖片始終只供參考,
不過其實味道還好,唔會腥味。

🤢唔推薦🤢
1. 粟米沙律軍艦($12)
個沙律醬係甜嘅,好古怪。

2. 日式焦糖番薯($12)
上枱嘅時候係凍嘅,
不過小妹覺得整熱返會好食啲,
凍食有點兒硬。

😎預約攻略:
1. 用壽司郎 APP 預約
(不過羊群效應下,APP都已經預約到9月先有幾個位)
2. Carousell買service,人地幫你拎飛,$25起
食少舊壽司,有人幫你拎埋飛等埋位係最好!Time cost大嘅foodie可以一試!
3. Walk-in (小妹知慳識儉做法!)
其實最簡單直接嘅方法係早你想食嘅時間2-3個鐘之前自己去拎飛(星期五六日要預起碼3個鐘以上),
安裝個壽司郎 APP隨時去睇住幾時到自己個號碼,之後行住街等食!Yeah✌️
第二次食sushiro啦!個人覺得黃大仙分店比佐敦好食😋平日下午walk in攞籌等左一個鐘到就可以入。極大北海道產帆立貝好鮮甜,超有滿足感,第一次食咁大隻既帆立貝,唔會有唔新鮮個種苦味,忍唔住嗌多碟,呢個冇令我失望原條海饅真係好長,分開左幾啖先食完,一直覺得海饅壽司好食過普通既饅魚壽司,因為佢唔洗靠好多醬汁已經好好食,骨細到好似冇骨咁,又係好正!平價壽司則較為普通,食完沙律醬蟹柳同三文魚腩配三文魚子冇咩特別感覺。特選大吞拿魚腩食落好香,不過依然不及日本既水準,因為油脂分佈唔夠均勻。咁既價錢對得住佢個質素啦,朋友話上次黎食個碟大拖好似質素好啲🤭一碗足料既茶碗蒸,有蝦同元貝,蒸蛋本身就有濃濃既甲殼海鮮既味,我對熱食冇咩期望反而有驚喜!仲嗌左特盛甜蝦,蝦唔夠新鮮,但係俾成6隻甜蝦,所以都係食得開心🥳一舊飯配6隻蝦既比例係非常好。特盛海螺同北海道產海螺兩碟比較,我更喜歡特盛海螺,因為佢更加爽口彈牙。炸蝦天婦羅拼盤又係唔錯既熱食,一定要嗌埋佢個天婦羅汁,唔洗額外收錢,佢入面既炸菜幾特別又好食。貼心附上膠袋仔裝口罩。食完覺得一定要嗌多啲黑碟或者貴啲既款,因為真係會好食幾倍😍尤其係分店限定既款實在
貼心附上膠袋仔裝口罩。
食完覺得一定要嗌多啲黑碟或者貴啲既款,因為真係會好食幾倍😍尤其係分店限定既款實在令人回味。熱食熟食方面都做得唔錯,可以嗌一兩款咁就一定食得夠飽啦!下次會再返黎食
2020-07-07 241 浏览
好記得當日朝早紅雨猶豫仲去唔去 好彩去左 30/5係第一日正式營業 開十一點 十點半去到拎33號籌 然後好似一個網上預約客都冇到!walkin直接入座兩個人坐吧枱對住個輸送帶 感覺仲正過坐梳化位其實~店員態度友善有禮~店面都頗大同乾淨~冇特別睇價錢去食 同一邊街買啲壽司冇得比咁岩有即開吞拿(黑色碟最貴)當然唔執輸 不過我同友人都食唔慣好野覺得太有鮮味甜品一定要試 細細件可以試多一兩個都食得落今次都係多叫壽司 下次想試下啲熱食同埋每個月都有啲限定款!好吸引!唔睇價錢食到飽都係二百幾
好記得當日朝早紅雨
兩個人坐吧枱對住個輸送帶 感覺仲正過坐梳化位其實~

店員態度友善有禮~店面都頗大同乾淨~

覺得太有鮮味

甜品一定要試 細細件可以試多一兩個都食得落
今次都係多叫壽司 下次想試下啲熱食

同埋每個月都有啲限定款!好吸引!

唔睇價錢食到飽都係二百幾

2020-05-30
2020-07-05 313 浏览
之前已試過一次荔枝角分店下午時段 今次再book黃大仙分店夜晚時段 今次有新壽司海膽 味道唔錯 有海膽味 其他三文魚系列既壽司都好出色 但吞拿魚就比較遜色 因為食落口是淋的魚 完全唔似食緊吞拿魚 食夠壽司就試小食 雞軟骨好脆好熱 好味 但甜品布甸就無特別 而朱古力雪芭都無抹茶咁正 另外想食壽司燒牛這個分店都無 有點失望 其實用app都好難訂位 今次都要等到9點先食到 佢既性價比係比其他壽司店好 價錢亦合理唔係平 如果想食就有緣book到先再食 而唔會特登去食囉
2020-07-04
2020-07-05 195 浏览
唔係第一次幫襯喇呢間迴轉壽司既佐敦分店,剛剛喺香港開業既時候,已經要排隊排好耐,估唔到開咗幾間分店之後,依然都係要排咁耐⋯建議大家首先喺網上攞飛,差唔多時間先過嚟,雖然舖頭入邊有座位等候區,但係時常爆滿,如果同行有小朋友或者老人家真係唔係咁方便壽司款式都多,魚生新鮮度係正常可接受鍾意食熟食或者火炙壽司的朋友都有好多選擇限時1個鐘,都幾速食😅 如果唔想浪費時間排隊,又想輕輕鬆鬆同朋友食個飯傾下偈⋯相信有更加好嘅選擇既⋯
唔係第一次幫襯喇

壽司款式都多,魚生新鮮度係正常可接受
鍾意食熟食或者火炙壽司的朋友都有好多選擇

限時1個鐘,都幾速食😅