2019-11-11 1009 浏览
我地選擇咗$169火鍋+$59人頭一份海鮮船 🍤🦞我揀咗就咁打邊爐, 因為想試下佢個四川麻辣鍋+骨膠豚骨湯四川麻辣鍋都夠麻夠辣👍🏻滿意海鮮船有鮑魚,龍蝦,聖子,帶子,蠔,翡翠螺,海蝦,珊瑚蚌,青口,花甲每人一份款夠多,但新鮮就一般仲送咗一碟牛肉,肉質不錯另外超喜歡金錢牛展,口感爽脆雪花見牛肉都好吃👍🏻鵝腸比較肥,清得唔係好乾淨是日海鮮係沙白,無沙又清甜🤤其他的配料都不錯呢個價錢值得一食
我地選擇咗$169火鍋+$59人頭一份海鮮船 🍤🦞
我揀咗就咁打邊爐, 因為想試下佢個四川麻辣鍋+骨膠豚骨湯
四川麻辣鍋都夠麻夠辣👍🏻滿意

款夠多,但新鮮就一般

仲送咗一碟牛肉,肉質不錯
另外超喜歡金錢牛展,口感爽脆
雪花見牛肉都好吃👍🏻
鵝腸比較肥,清得唔係好乾淨
是日海鮮係沙白,無沙又清甜🤤
其他的配料都不錯
呢個價錢值得一食

數數手指,原來我都成年無去打邊爐,今次難得約左中學時期既好朋友食dinner, 緊係要帶佢去食我其中一間好鐘意食既打邊爐餐廳 - 壹火鍋。 餐廳裝修都唔錯 湯底我地要左鴛鴦湯底 - 鮮番茄湯同骨膠豚骨湯。好采我聽朋友講叫蕃茄湯,因為真係比你想像中好味好多。 蕃茄湯又濃又新鮮!! 必叫!!餐廳裹面既野飲係任飲,我上次黎好似無荔枝烏龍茶飲,落落真係幾好飲,又唔算好甜 😍好大隻蝦 同埋建議大家唔好滾太耐,如果唔係就會無晒口感。肉啊 全部都係肉啊 😍呢個食落真係好有肉味好好味!大家記得肉真係唔使煮太耐,否則會鞋左就無甘好食。刺身拼盤我地叫左三文魚,甜蝦,蟹棒,鮑魚片,榮螺片等等我自己食法係一半食刺身,一半放響湯底煮熟黎食,兩種食法。打邊爐點都要叫d 蔬菜既。 d 蔬菜又係好新鮮!!會變色架 我地叫左海鮮船,因為上次我同fds 食過覺得好正好岩叫黎影相呃likes!! haha龍蝦真係好多肉又新鮮好味!!而且飽魚口感又唔使嚼好耐,岩晒我呢d牙齒唔好既朋友 出面有好多料比你地任意配搭有xo醬,辣椒,炸蒜等

餐廳裝修都唔錯

湯底我地要左鴛鴦湯底 - 鮮番茄湯同骨膠豚骨湯。

好采我聽朋友講叫蕃茄湯,因為真係比你想像中好味好多。
蕃茄湯又濃又新鮮!! 必叫!!

好大隻蝦
同埋建議大家唔好滾太耐,如果唔係就會無晒口感。

肉啊 全部都係肉啊 😍

呢個食落真係好有肉味好好味!

大家記得肉真係唔使煮太耐,否則會鞋左就無甘好食。

刺身拼盤

我地叫左三文魚,甜蝦,蟹棒,鮑魚片,榮螺片等等

我自己食法係一半食刺身,一半放響湯底煮熟黎食,兩種食法。

打邊爐點都要叫d 蔬菜既。

d 蔬菜又係好新鮮!!

會變色架

龍蝦真係好多肉又新鮮好味!!

而且飽魚口感又唔使嚼好耐,岩晒我呢d牙齒唔好既朋友

出面有好多料比你地任意配搭
有xo醬,辣椒,炸蒜等

2019-10-30
  • 湯底
  • 飲品
  • 牛肉
2019-10-30 481 浏览
這裡位子舒適,高朋滿座,食物新鮮!而且雞煲的雞十分入味!不得不提!點了一個中辣一個不辣,中辣很夠辣味,不辣的則有甜醬酒味,飲品款式都挺多!可以選擇不同款式!兩小時任食很足夠
2019-10-28 459 浏览
今晚約左個好耐無見嘅朋友出嚟打邊爐去左人氣火煱放題之一嘅壹火煱入到去地方幾大喎可以混的醬料好多隨自己喜歡便可飲品款式包羅萬有有凍有唔凍夠曬貼心我地揀左椰子雞火鍋湯底服務員送到的時候已經聞到香噴噴超正頓時令我胃口大開黎呢度打邊爐點可以唔點海鮮船所以我地都點了一個海鮮種類繁多勁豐富兼勁新鮮真係好抵食超讚因為大蝦我地喜歡吃散叫再追加多幾隻除了海鮮我哋還點了牛肉生菜豆腐牛肉又係要狂點因為好好味今次一定肥死之後再點了一盆刺身入口即溶非常鮮食完之後我地仲出去攞甜品食但只吃了一條雪條已經飽到反艇了。服務員多服務態度非常好面帶笑容食飯質素高一定會再幫襯
今晚約左個好耐無見嘅朋友出嚟打邊爐

入口即溶
非常鮮
食完之後
我地仲出去攞甜品
但只吃了一條雪條已經飽到反艇了。

服務員
服務態度非常好面帶笑容
食飯質素高
一定會再幫襯
1K
2019-10-21 596 浏览
在旺角區有好多餐廳選擇,想食得超值又好食,我會推薦兆萬中心「壹火鍋」,有齊刺身、海鮮、火鍋及放題,任飲任食,每位平均200蚊左右,確實抵食。今次同朋友在晚上來到「壹火鍋」, 享用一個刺身火鍋,每位$199另加一服務費,以入座計2小時。可選麻辣雞煲,如不吃雞煲,可揀中日鴛鴦鍋底或中式湯底,雞煲共有8款仲可調整辣度,有BB辣、中辣及大辣,而湯底共有14款選擇。因想打邊爐,所以選擇了四川麻辣湯及芫茜皮蛋湯底,四川麻辣湯底不算太辣夠惹味,而芫茜皮蛋湯清清地,用嚟淥海鮮及蔬菜一流。職員送上湯底後,隨後會送上海鮮拼盤,有龍蝦、帶子、鮑魚、 翡翠螺、青口、海中蝦、蟶子、 鮮脆鯇魚腩等等,樣樣都新鮮,入口甜美,水準不錯。刺身料理都係任食, 包括有三文魚、甜蝦、八爪魚、墨魚片、鮑魚片、章紅魚、刀馬貝、鯛魚、榮螺片、希靈魚、玉子及蟹棒。個人喜歡墨魚片及鮑魚片,因為夠鮮甜彈牙。火鍋配料多款選擇,雪花肥牛紋路清晰,肉質嫩腍,一點都唔肥膩,淥數秒就可馬上食,夠牛味又脆口,好味,大推!蔬菜新鮮, 午餐肉外脆內軟,滑豆腐十分滑溜,海中蝦好食到不停order, 酥炸魚皮及響鈴必吃, 蝦子墨魚滑、鮮田雞、醬爆芝士丸及手
在旺角區有好多餐廳選擇,想食得超值又好食,我會推薦兆萬中心「壹火鍋」,有齊刺身、海鮮、火鍋放題,任飲任食,每位平均200蚊左右,確實抵食。

蔬菜新鮮, 午餐肉外脆內軟,滑豆腐十分滑溜,海中蝦好食到不停order, 酥炸魚皮及響鈴必吃, 蝦子墨魚滑、鮮田雞、醬爆芝士丸及手打牛丸都不可錯過。

飲品及甜品都任拎,飲品仲要有凍熱選擇,非常細心,推介溫暖的「 黑糖薑母茶」, 一點都不甜薑味濃郁,十分養身。
2019-10-19 498 浏览
是日聚會 約左呢間有得食雞煲 刺身 打邊爐滿足多人願望店內環境唔算大 位與位之間都可以接受既空間放題本身就可以選雞煲食 有幾款選擇~至於邊爐湯底清湯為主如果要其他味道就要另加60蚊想食刺身既朋友每位需另加30蚊大家簡左花膠雞煲bb辣雞份量多 幾惹味~ 唔錯上雞煲店員會有計時器送上唔洗怕會過時 痴晒底刺身賣相都唔錯 食落都鮮甜甜蝦好食火煱料選擇都多~ 牛肉質素幾好墨魚滑超級好食海中蝦 = 生猛海蝦 上台時仲識郁 幾驚喜另有海鮮船可以加飲品唔太多種類選擇不過任飲既最鍾意係佢既調味bar 幾多味道簡整體上抵食 份量唔差 呢個價錢都好超值地點都方便
是日聚會 約左呢間有得食雞煲 刺身 打邊爐

雞煲店員會有計時器送上
唔洗怕會過時 痴晒底

刺身賣相都唔錯 食落都鮮甜
甜蝦好食

火煱料選擇都多~
牛肉質素幾好

地點都方便
花膠麻辣雞煲
2019-10-17
花膠麻辣雞煲
今日上咗嚟兆萬中心食壹火鍋嘅火鍋放題,每位$169,依然保持高水準!加$30有刺身任食,都幾多選擇,仲要排到靚一靚,呃like影相一流,正!每人$59就可以升級龍蝦鮑魚海鮮船,每兩位仲有半隻龍蝦,陣容鼎盛,超級抵食!海鮮好新鮮,有啲仲喺度郁添。 有鮑魚、龍蝦、蠔等等,我至愛係龍躉,好香魚味,又滑又肥肥美。雖然係百幾蚊任食火鍋,火鍋料選擇都唔少架。牛肉碟碟都咁正,鮮紅有牛味,ENCORE之選。另一樣必點嘅係海鮮,鮮甜大隻又新鮮,超好食!另一樣要讚係有熱飲櫃,裏面有啲無糖飲品,最推介係牛蒡茶,比較少見又解膩。甜品仲有雪糕雪條壹火鍋依然係性價比好高嘅火鍋放題!
今日上咗嚟兆萬中心食壹火鍋火鍋放題,每位$169,依然保持高水準!

雖然係百幾蚊任食火鍋火鍋料選擇都唔少架。

牛肉碟碟都咁正,鮮紅有牛味,ENCORE之選。

另一樣必點嘅係海鮮,鮮甜大隻又新鮮,超好食!

甜品仲有雪糕雪條

火鍋依然係性價比好高嘅火鍋放題
2019-10-10 359 浏览
天氣秋涼又勾起香港人對打邊爐的熱情。今晚放左工同老公去旺角打邊爐,今次去人氣火鍋店-壹火鍋。位於兆萬商場十六樓全層,地方好大又坐得舒服。我地六點九左右到,客人都開始多了。一坐低當然是點火鍋湯底,我地揀左椰子雞好多紅棗,陣陣椰子飄香,好正一開始當然是飲左啖湯先雞同湯是分開上的。之後便是選擇火鍋料的時候,種類繁多,有選擇困難的我都唔知應該食咩好火鍋放題又無咩理由唔食刺身,點都點左少少試下,真心唔錯好新鮮,全部入口即溶寫下寫下原來點左咁多美食,係一檯都係,好豐富好滿足特別推介的當然是海鮮船,一定一定要叫呀,海鮮種類多不勝數,包你無蝕底。飲品款式勁多,仲為客人提供室溫飲料,夠曬貼心。總結: 任食任飲火鍋來講性價比超高,尤其是海鮮,非常新鮮,有隻蝦生猛到飛左落地平平地已經可以食到咁豐富,值得再幫襯
位於兆萬商場十六樓全層,地方好大又坐得舒服。
我地六點九左右到,客人都開始多了。
一坐低當然是點火鍋湯底,我地揀左椰子雞
好多紅棗,陣陣椰子飄香,好正
一開始當然是飲左啖湯先
雞同湯是分開上的。
寫下寫下原來點左咁多美食,係一檯都係,好豐富好滿足
飲品款式勁多,仲為客人提供室溫飲料,夠曬貼心。

平平地已經可以食到咁豐富,值得再幫襯
Gathering又想滿足唔同人口味, 食放題就最好不過! 放題集中地第一時間諗起兆萬, 大家都喜歡打邊爐, 其中一間以火鍋命名, 似乎係招牌主打, 於是我地決定去呢間食返餐!7:30餐廳內尚有空位, 可以順利安排入座。餐廳內面積不大, 但地方整齊, 設自助混醬區,飲品方面以罐裝飲品為主湯底方面, 有普通湯底選擇外, 仲有特色雞煲選擇~我地揀左最邪惡既芝士雞煲, 雞煲本身已經預先整熟, 灑上芝士碎, 依據計時器再加熱焗8分鐘就食得!一打開蓋, 芝士味什濃, 聞到流哂口水!! 每件雞件原來已被炸過, 表面都有一層炸皮, 雖然已經唔脆, 但皮索左芝士汁, 肉質幾嫩, 超級正啊!!我地每人額外加左$59升級食埋海鮮船, 可以自選蒸/作火鍋配料我地就揀左蒸, 於是食完雞煲之後, 店員換上清湯底, 再將併得整齊既海鮮盤放於爐上, 蒸6分鐘就食得!海鮮併盤好豐富, 半邊龍蝦、海蝦、帶子、鮑魚、蟶子、螺、蠔、蜆、龍躉片同埋大量粉絲,部份海鮮加左蒜蓉吊味, 令鮮味更突出~ 原來每位另加HK$30, 可以任食埋刺身!! 價錢唔貴, 當然加埋試試!!馬刀貝非常爽口鮮甜, 三文魚雖然薄, 但質地唔係林pat

飲品方面以罐裝飲品為主

湯底方面, 有普通湯底選擇外, 仲有特色雞煲選擇~
我地揀左最邪惡既芝士雞煲

一打開蓋, 芝士味什濃, 聞到流哂口水!!

部份海鮮加左蒜蓉吊味, 令鮮味更突出~

馬刀貝非常爽口鮮甜, 三文魚雖然薄, 但質地唔係林pat pat果種~

火鍋任食款式都不少, click 紙仔落單, 食物都黎得幾快, 而且冇miss

不過食完雞煲、海鮮、刺身, 都已經飽左7,8成, 所以打邊爐只係order左少量款式食

當中脆鯇腩值得推介, 肉質爽口彈牙, 魷魚鬚肥美爽口,

不過鵝腸質素就較差, 每條都有肥油連住, 而且味道苦苦地, 又唔爽
至於一般打邊爐會食既芝士腸、丸類、牛柏葉等等...都有

牛既質素亦唔錯, 色澤鮮紅, 牛脂分佈幾平均

甜品方面, 有雪條同雪糕任食!

雪糕為海鹽味, 其他地方較少有

眼闊肚窄, 食物款式多, 可以自由加錢升級, 滿足唔同人既胃口....
2019-09-30
2019-09-28 617 浏览
首先啲食物巳經冇話特別好, 啲丸上嘅時候仲有雪。咁我地叫左份蝦, 嚟到嘅時候有隻跌左落地下,位姐姐仲要話咁先係新鮮, 就拎走左隻蝦, 後尾翻嚟話洗完, 不過係用隻手拎住隻蝦。然後本來我地大概9點半到完, 大概9點last order, order完之後一直唔嚟,到問佢嘅時候竟然話翻我地轉頭,問點解咁遲夠鐘先問佢, 咁大佬我唔知你上菜時間係幾耐㗎嘛。後尾又過翻嚟好似豪多啲時間俾我地, 話俾多少少時間我地重新落單,咁啫係你同事收到我地張單之後唔見左啦, 豪多少少時間俾我地係咪要調轉頭多謝你?等嗰批嘢食嚟之後第二位又係咁催我地,大佬啊,熟都熟唔切點食?咁其實主要嚟講我覺得你miss我地單唔係問題,不過你態度咁就好有問題下, 你地餐廳嘅錯可以俾你講到好似啲客嘅錯真係厲害👍🏼
2019-09-26 520 浏览
平時打邊爐都算多,有咁多新鮮海鮮嘅就真係少見!呢間火鍋店成日都好爆滿,唔提早訂位分分鐘冇得食,今次提早book位,唔使等位就有得食。今次入到去裏面已經有好多人啊!原來呢度除咗基本嘅火鍋之外,仲可以升級唔同美食,豐儉由人,因為今次想食好啲,就試吓升級啦!首先揀湯底可以食雞煲或者直接打邊爐,我哋重點想打邊爐所以就直接揀咗兩款湯底,包括沙嗲湯及芫荽皮蛋湯,沙嗲湯口味比較濃郁,芫荽皮蛋湯味道比較清新。任食刺身每位就需要加$30 ,不過刺身選擇都好多,包括成日都會見到嘅甜蝦、三文魚、希靈魚、赤貝等等,估唔到都幾新鮮!特別係啲甜蝦你會見到佢好晶凝通透,最少都有放題嘅質素!仲可以不停食添!因為我哋都好鍾意食海鮮,每位加$58就可以好豐富地升級海鮮,呢個海鮮原來要兩人起先可以叫,所以一個人打邊爐係唔可以升級!裏面有好多生猛海鮮,鮮蝦同埋鮑魚都仲識郁,其他例如龍蝦、青口、蜆肉、帶子、聖子、翡翠螺等等⋯見到都係非常新鮮同埋大隻!仲有一兜靚靚嘅牛肉,見到花紋分布適中,每一片size均等,牛味十足。食咗個超多嘢食嘅海鮮拼盤同埋任食刺身之後,個胃已經少咗好多空間,之後雖然都知道任食餐牌有好多選擇,還是隨意選了幾

平時打邊爐都算多,有咁多新鮮海鮮嘅就真係少見!

食咗個超多嘢食嘅海鮮拼盤同埋任食刺身之後,個胃已經少咗好多空間,之後雖然都知道任食餐牌有好多選擇,還是隨意選了幾款。

火鍋任食當然不少得任飲,飲品有好多選擇,平時見唔到嘅呢度都一樣有,如果鍾意食甜品嘅可以留肚,特別牌子雪糕甚至乎特別啲嘅榴槤味雪條都有,都幾得意。
2019-09-24 382 浏览
位於旺角兆萬中心嘅火鍋店,有一間都幾出名:壹火鍋,之前啲朋友成日都講,今次就真係約咗朋友去試一試佢。本身單價貴,百幾蚊就可以任飲任食,火鍋配料選擇多多,而且嘢飲都比想像中有更多選擇。如果想升級嘅話亦都可以加錢,我哋就加咗兩款唔同嘅嘢1.加$30任食刺身,有大概10款左右刺身可以任點任食味道新鮮,最推介就係甜蝦,味道鮮甜,其他刺身都唔錯,有想像中的質素。2.加$59每位升級海鮮(兩份起) 我諗分分鐘仲平過出去買,有好多款唔同嘅海鮮包括鮑魚、生蠔、龍蝦、鮮蝦、帶子等,特別會見到佢嘅鮑魚同埋試吓仲係識郁,可見非常新鮮。湯底方面一開始可以選擇雞煲或者直接揀湯底,湯底仲可以雙拼,因為朋友唔係太鍾意食雞,所以就直接揀咗個雙拼湯底,沙嗲湯底拼皮蛋荽茜湯!味道兩邊都好香,如果鍾意濃味少少可以嘅沙嗲湯嗰邊,清新啲就另一邊。不停食升級嘅食物都已經飽咗一大半,配料仲可以任你揀。最後仲有甜品添!

如果想升級嘅話亦都可以加錢,我哋就加咗兩款唔同嘅嘢
1.加$30任食刺身,有大概10款左右刺身可以任點任食

2019-09-21 279 浏览
一大班人真係唔知出去食咩好,我諗放題應該係最好嘅選擇。嚟咗呢間火鍋放題,本身都係諗住食普通打邊爐,不過原來呢度仲有其他湯底,見到有芝士雞煲即刻心心眼,原來食完第一次嘅芝士雞煲之後職員會加啲清湯落去俾我哋打邊爐。咁樣變咗一次有兩款湯底可以食。芝士雞煲都唔錯芝士味超濃,雞呢就應該係冰鮮雞唔係新鮮雞啦。另外佢哋唔記得咗加幾多錢可以轉做海鮮拼盤餐會每人有鮑魚啦聖子啦鮮蝦啦生蠔啦龍蝦等等咁我覺得都幾抵食嘅埋單一人大概$200總括來講我覺得都算幾平仲要係任食質素又有海鮮下次都想試吓佢哋嘅烤魚湯底

2019-09-20 214 浏览
今天想食「兩味」又不要太多肉類,最後決定刺身加火鍋。 我們想起旺角兆萬找找吧! 🤩看看單張,《壹蒸鍋》最為划算,特別是追加 HKD 59 後有龍蝦鮑魚海鮮船,正! 首先點了一個較為清清地又可以下火的香茜皮蛋湯底(內有馬蹄)很多湯料。 味道調較剛好,不會太咸~ 適合一家大小隨後職員端上 海鮮船 內有各式各樣如 青口、鮑魚、石班、聖子、蜆、龍蝦,全都鮮甜、肉質厚、有彈性也易於咀嚼。其中蠔、螺可以做得更好 還未滿足,可以填任點火鍋紙,想吃的東西都有,難得家人最近健康報告顯示非常好,那今天破例就批準多吃一點啦😂 蝦、九肚魚、蟹子墨魚滑、鮮魚頭雲、田雞、黃鱔片、鮮紅色牛肉等等 的食物質素滿意,仲要重覆添加 😋 刺身如三文魚前後都吃了10片😁 整體價錢、食物新鮮程度、服務態度、環境、等候時間都很稱心滿意。
今天想食「兩味」又不要太多肉類,最後決定刺身火鍋。 我們想起旺角兆萬找找吧! 🤩

看看單張,《壹蒸鍋》最為划算,
特別是追加 HKD 59 後有龍蝦鮑魚海鮮船,正!

2019-09-16 265 浏览
同一班朋友聚會嘅話一定會揀旺角,地點方便之餘價錢都相對平啲,特別係食放題之類,以前就好鍾意食燒肉放題近排轉左口味覺得雞煲或者火鍋放題都唔錯。通常喺旺角食火鍋或者雞煲放題大概$200樓下就搞掂所以我哋成日都會去食,依家求其出去食一餐都幾百蚊。今次嚟到兆萬呢一間,除咗火鍋任食之外佢哋嘅湯底比較特別,想食雞煲嘅可以揀雞煲雞煲都有幾款口味,唔想食嘅雞煲嘅話我哋就揀咗椰子雞湯,椰子味都幾重仲送咗半隻雞俾我哋。另外其實佢哋仲有烤魚湯底揀,就好似大陸探魚咁,食完烤魚可以叫餸打邊爐。既然係仼食都真係有好多野揀,叫咗無限咁多碟牛肉同埋豬肉,海鮮我哋就麻麻哋啦。另外佢哋好似唔知加幾多錢揀加刺身,不過呢喺火鍋店食刺身好似都唔會好食得去邊所以我哋都淨係叫咗火鍋放題咋。