2019-02-08
今日局長我諗住過海行下街 所以就去左灣仔搵野食啦行過見到哩間好多人推介既 聲稱係日本人主理門口大大隻字寫住無味精既坐忘食下野由於局長我都算係半個咖哩狂熱fans 不論港式泰式印巴日式咖哩局長都非常喜歡食 每種咖哩都各有特色 所以今次局長我都決定係坐忘度點咖哩飯食!而今次日式咖哩亦都係局長我係咖哩入面比較喜既一種因為易入口 而且開胃 唔會有太濃烈到頂唔順既香料味都算係老少咸宜 相信有接近85.3%既朋友都會喜日式咖哩個menu真係花多眼亂呀 好多唔知點揀好 所以我決定就點我最喜歡既牛肉做膽結果佢有個咖哩牛肋 咁我就點左黎食呀一上到枱發現都好大碟wo值得一讚牛肋好腍 佢仲加左d蕃茄味係入面 令到成個咖哩多左層次幫成餐飯昇華左呀!本身咖哩都已經好送飯 佢整到勁開胃 令到比較細食既局長我都決定清哂d份 同埋真係健康之選 因為佢除左肉之外仲有好多野菜係入面每種蔬菜都十分之爽脆新鮮 茄子就好透索哂d咖哩味 真係滴水不漏呀講真坐忘既質素真係拍得住局長我係東京食果d排哂長龍既人氣咖哩店完全唔輸蝕 仲要無味精哩一下抵讚 同埋哩間餐館都有好多素食選擇 同行如果有素食朋友黎哩度食都唔錯呀大家經過天后都可以黎
行過見到哩間好多人推介既 聲稱係日本人主理
門口大大隻字寫住無味精既坐忘食下野
局長都非常喜歡食 每種咖哩都各有特色
所以今次局長我都決定係坐忘度點咖哩飯食!
而今次日式咖哩亦都係局長我係咖哩入面比較喜既一種
因為易入口 而且開胃 唔會有太濃烈到頂唔順既香料味
都算係老少咸宜 相信有接近85.3%既朋友都會喜日式咖哩
野菜咖哩牛肋配飯
幫成餐飯昇華左呀!本身咖哩都已經好送飯 佢整到勁開胃
令到比較細食既局長我都決定清哂d份
同埋真係健康之選 因為佢除左肉之外仲有好多野菜係入面
完全唔輸蝕 仲要無味精哩一下抵讚
大家經過天后都可以黎試下!