2024-02-27 806 浏览
係APM睇完戲又係醫肚的時候, 同BUDDY揀左係APM商場4樓的四湯八麵餐廳, 晚餐有套餐及散叫, 睇返套餐最抵, 由$88起而且款式選擇多。餐廳光猛整潔,裝修以木色系列, 簡單舒服, 還有數張卡位, 可以自成一角。我和BUDDY選擇了最旁邊位置, 有些枱面配有橙色懷舊燈, 款式獨特。我同BUDDY 叫左2個晚市套餐,  食物會職員送上時, 職員細心說明, 甜品會稍後奉上。 :古早藥膳燉排骨手工麵 $89配小食 : 滷味雞翼配糖水 : 四季桂花雪耳糖水飲品 : +$8 轉熱桂圓紅棗茶 (可免費享用熱檸水 / 季節茶 – 當日係烏龍茶)阿嫲無骨豬手便當 $93配小食 : 沙爹豬皮蘿蔔配糖水 : 四季桂花雪耳糖水飲品 : +$12 轉無糖冷泡薄荷烏龍茶 (可免費享用熱檸水 / 季節茶 – 當日係烏龍茶)古早藥膳燉排骨手工麵 (配有燉排骨, 肉丸, 肉札)麵類有3款可選, 有台灣扁麵, 上海幼麵, 日式食拉麵。燉排骨好入味, 而且炆得好淋, 易咬又JUICY。小食 : 滷味雞翼滷水味重, 但又不會口乾, 趁熱食最滋味熱桂圓紅棗茶桂圓紅棗茶可以補血, 養氣, 治失眠, 味道有桂圓的甜, 口感
四湯八麵
古早藥膳燉排骨手工麵 $89
配小食 : 滷味雞翼
糖水 : 四季桂花雪耳糖水

阿嫲無骨豬手便當 $93
配小食 : 沙爹豬皮蘿蔔
糖水 : 四季桂花雪耳糖水

古早藥膳燉排骨手工麵 (配有燉排骨, 肉丸, 肉札)
小食 : 滷味雞翼
滷水味重, 但又不會口乾, 趁熱食最滋味
熱桂圓紅棗茶
桂圓紅棗茶可以補血, 養氣, 治失眠, 味道有桂圓的甜, 口感極佳
熱桂圓紅棗茶
阿嫲無骨豬手便當(配有溏心蛋, 滷肉, 滷豆腐, 醃酸菜)

無骨豬手分開上, 份量也不少, 豬手夠滑, 肉身又唔會鞋。加上便當本身已有溏心蛋, 滷肉, 滷豆腐, 整個飯已經好豐富, 滷肉肥瘦均勻, 性價高, 滷豆腐好入味, 用心之作
阿嫲無骨豬手便當
阿嫲無骨豬手便當 (配蝦湯)
小食 : 沙爹豬皮蘿蔔
沙爹帶辣, 豬皮夠爽, 特別一讚係蘿蔔十分鮮甜, 加上沙爹汁亦突出
無糖冷泡薄荷烏龍茶
原本只係烏龍茶, 但加上新鮮薄荷葉碎入去, 口感更加清涼, 食了帶辣的沙爹豬皮蘿蔔, 飲一啖無糖冷泡薄荷烏龍茶, 好爽
四季桂花雪耳糖水

職員好細心留意到我地用餐完畢, 收拾碗碟外然後馬上奉上熱糖水, 雖然只係套餐送的糖水, 但不會馬虎。桂花數量多得很, 而且唔會好甜, 夠清潤.
四季桂花雪耳糖水
係APM竟然可以用八十幾蚊可以係一間用心製作的晚餐, 有主菜, 小食, 飲品, 糖水的晚餐。用餐期間見到不少客人取外賣, 原來外賣自取有85折, 難怪外賣及堂食咁受歡迎。
阿嫲無骨豬手便當
阿嫲無骨豬手便當 (配蝦湯)
2024-01-17 754 浏览
這天晚上我約了朋友在觀塘吃晚飯,經過家人的推薦,我們便決定來到這間台灣菜餐廳試一試,環境舒適和清潔衛生,地點非常方便,非常鄰近地鐵站出口宜蘭紅燒牛腱手工麵($96)用牛骨,牛油,蘿蔔熬製嘅湯底,十分入味,滷牛腱稔香軟彈,濃汁牛筋丸爽彈鮮美,蘿蔔爽口微彈,完全吸收了湯底的味道,十分入味,醃酸菜,扁面軟彈煙韌福州蝦湯手工麵($89)湯底用蝦殼蝦頭經過長時間熬製而成,十分入味,餐廳非常細心,將蝦殼除掉,蝦爽彈鮮美,肉札爽口微彈,青口軟彈煙韌,糖心蛋軟綿綿,蛋拉麵稔香軟彈,洋蔥麻辣滷鴨血豆腐豆腐稔香軟彈,鴨血軟彈煙韌,用麻辣醬調味,味道廷辣醬油小棠菜小棠菜十分爽口,非常新鮮,用醬油調味,恰到好處,不會太鹹四季桂花雪耳糖水味道十分清甜,十分足料桂圓紅棗茶桂圓和紅棗都是對身體有益處,非常滋補自家伯爵檸檬茶檸檬茶是自家調製,味道恰到好處,不會太酸,不會太甜整體來說,食物的質素非常高,食物的份量非常多,食物的選擇足夠多,食物的用料非常新鮮,食物的賣相非常吸引,一個套餐價錢有齊主食小食飲品糖水,價錢十分合理,而店員亦有良好的服務態度和積極,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧

宜蘭紅燒牛腱手工麵($96)

福州蝦湯手工麵($89)

麻辣滷鴨血豆腐
豆腐稔香軟彈,鴨血軟彈煙韌,用麻辣醬調味,味道廷辣

醬油小棠菜
小棠菜十分爽口,非常新鮮,用醬油調味,恰到好處,不會太鹹

四季桂花雪耳糖水
味道十分清甜,十分足料

桂圓紅棗茶
桂圓和紅棗都是對身體有益處,非常滋補

自家伯爵檸檬茶
檸檬茶是自家調製,味道恰到好處,不會太酸,不會太甜

福州蝦湯手工麵
宜蘭紅燒牛腱手工麵
2024-01-15
福州蝦湯手工麵
宜蘭紅燒牛腱手工麵
桂圓紅棗茶
係香港美食多到數唔晒!今日我去咗觀塘APM嘅一間台灣菜餐廳「四湯八麵」!🌆裏面嘅美食就真係令我難以忘懷。私房烤雞扒飯🍲,被烤得酥脆的雞扒,超好食香香既醬汁入味,真係美味之至!🍗🤤而跟住上桌的福州大蝦•肉扎湯手工麵配上滑溏心蛋,每一口都令人感到豐盈之極,蝦蝦係彈牙既,肉扎係扎實既豬肉,食到超爽! 🍤🛎️再食一口麻油菠菜,麻油既香味同菠菜好夾,減低左菠菜既苦味!而紅油拌豆芽食物簡單,麻辣與爽脆的口感唔錯! 😋 🌬️🌿 無論係主菜定係配菜,每一條菜單上的食品都超越普通台菜店的味道,無論係熱力超強的雞扒飯,或者係精細入微的肉扎湯麵,甚至係香脆的焗菠菜,令我難以忘懷。🍖🍤🍲🍛
而紅油拌豆芽食物簡單,麻辣與爽脆的口感唔錯! 😋 🌬️🌿

朝夕相處,行街打卡,係拍拖嘅日常。今日終於搵到間「四湯八麵」,位於觀塘APM,想要睇電影之前先享受一頓美食嘅你,可以考慮嚟度。🛄🎬🍜呢間餐廳燈光好猛,可以影靚相🤳。「滷味雞翼3隻」嚟開胃,然後叫咗份「私房烤雞扒飯」同一碗「藥膳湯無骨海南雞手工麵」。講真,我同男朋友share食,好開心呀!🐽🍖🍚🍜😋男朋友覺得烤雞扒香香脆脆,牌上一舖嘅醬汁又香又好味。我就係喜歡佢個海南雞手工麵🐔🍜,湯底好有滋味,麵又足夠彈牙,真係惹味!👏👏👏至於滷味雞翼,我哋都讚好!肉質入口即化,味道留住喺口中,真系好滿足🤤😊。我哋兩個人食得好開心,齊齊滿足🈵!來到「四湯八麵」,就係為咗享受美食,分享歡樂嘅時光。我哋一齊嘆咗一餐飯,一齊分享美食,一齊分享歡樂,這就係「四湯八麵」给我哋嘅回憶。😊👍🏻🎉🎊

呢間餐廳燈光好猛,可以影靚相🤳。

我帶媽媽黎觀塘嘅APM《四湯八麵》享用美味晚餐慶祝。我哋嗰晚選擇咗兩味特制手工麵,每款都豐富美味,令人食指大動。1️⃣首先,藥膳湯無骨海南雞手工麵🍲 ,海南雞肉煮得十足入味,口感輕柔多汁,再配上滋潤嘅湯底,譲人一試難忘。最美嘅係佢嘅香氣,食落去,猶如被雞肉嘅味道同藥膳湯嘅甜美咁包圍,雞香濃郁,雞滑嫩,湯甜爽口。2️⃣番茄麻辣紅燒肉手工麵,紅燒肉鮮嫰滿口,酱香四溢,充滿著口感嗰種回味無窮。手工麵正好吸左燒肉嘅香味,令人垂涎欲滴,配上番茄麻辣湯底,飲一啖,食一啖,湯辣而不燥,刺激得來又唔會過火🔥🍅3️⃣我哋嘅最後一道甜品,香葉黃金芋泥球,真係完美結束咗我哋嘅晚餐。芋泥帶有淡淡嘅甜味,配合奶昔般嘅口感。🍠🍨甜品最搶鏡嘅一點,就係食落口就如同綿綿糖般熔化,甜而不膩,再配合外面佢黃澄澄嘅色澤!
我午飯試過一次「四湯八麵」,大為滿意其味道,所以當同事建議晚餐再來,心諗正阿。到店發覺原來這裡的人氣這麼旺🕣。環境🏡:店內環境寬敞舒適美食篇🥘:1️⃣無骨海南雞麻辣拌麵:海南雞滑嫩得來又富有彈性,湯底麻麻辣辣的,非常開胃,再配上足足的雞肉,絕對是堪稱滋味。2️⃣麻油菠菜:菠菜的麻油香香的,跟菠菜的清甜味道完美融合,讓人一試便愛上。3️⃣紅油拌豆芽:豆芽的口感爽脆,沾著些許的紅油,微辣又帶有那麼一絲清爽,相信會讓您愛不釋口。服務:僱員見到我哋入到黎就隨即帶位,又快速上碟,實在貼心得不能再貼心,加分!👩🏻‍💼再者,這裡的價格也挺公道,服務又好到位,我跟我同事們已經打算要再來一次了!💞

環境🏡:店內環境寬敞舒適

美食篇🥘:

今天與同事來到位於觀塘APM的新品牌「四湯八麵」🍜。裝修簡單舒適,而且位置又非常方便,真的非常吸引✨!🌸 一試「蜜汁烤叉燒麻辣拌麵」,賣相好,飯量十足💯。烤叉燒炙烤的恰到好處,外表金黃烤焦,內裡則肥美十足,加上香口辣麵,吃一口,又甜又咸又辣,超豐富,又有層次,好好食❤️。🌸「慢煮叉燒飯配溏心蛋」值得一試!叉烧肉質扎實,配上柔軟的飯和滑溜的蛋蛋,very good🌸 菜單上的「麻油菠菜」同樣給人驚艷。菠菜鮮嫩多汁,拌上香氣四溢的麻油,清甜爽口😍。🌸 加上自家製的陳皮醬汁,再配上「私房沙爹陳皮魚蛋」,簡直好吃得停不下來💕。每一口都能嚐到陳皮的香氣和沙爹的滋味,忍不住讓人一口接一口。四湯八麵的食物都非常美味,並且也已經開始強烈推薦給所有同事們!🏆

哈囉大家~我地今次就要嚟講下喺觀塘APM嘅四湯八麵。😃 佢係一間專門做台灣菜嘅餐廳,簡單嘅裝修,溫馨舒適嘅環境,讓我地好似坐咗喺台灣嘅小吃店一樣啊! 🥰首先試咗佢哋嘅「藥膳湯無骨海南雞手工麵」。湯底好味,微微嘅藥材味,在寒冷的天氣裡喝下去真的十分滋補啊!海南雞肉煮得好嫩,配上手工麵條,口感就好大一變化,你咬一咬肉,再咬一碗麵,真係好享受!🍜接著試咗「私房炸雞髀飯」。雞髀炸得外脆內嫩,肉質Q彈有嚼勁,配上味道恰到好處嘅香飯,一啖一啖都想食多啲!🍗🍚另一道私房菜就係「沙爹陳皮魚蛋」。魚蛋嘅口感好特別,微微嘅彈牙感覺,配合沙爹嘅滋味同陳皮帶來嘅微微苦味,真的是新鮮感十足!🍡🍢再嚟,就唔少得甜品同飲品啦!首先我哋試咗「凍檸檬薄荷梳打」,一試之下就覺得係夏天嘅清新之選!🍋❄️ 再試咗「凍紅豆紫薯生椰乳甜飲」,甜度適中,口感細膩,真係一試之下就愛上啦!🥥🍨總結嚟講,四湯八麵嘅菜色新穎,口味也很地道,性價比高,絕對值得一試!等我下次再去試嘅時候,再慢慢同大家分享啦!期待到時見!👋😘

好耐冇食台灣菜喇,記得上一次食過(四湯八麵),味道確實不錯😍。所以今日就book左同朋友黎呢度lunch,秒速Order 福州大蝦•肉扎湯手工麵,配溏心蛋,再加埋一份慢煮叉燒飯配溏心蛋🍛 ,完全不虧是大師級廚師細心烹調,高質料理,物超所值。講返口感先呢,無論係湯嘅鮮味,定係麵條嘅彈性,都可以話係完美組合👌。再加上肉扎嗰種肥而不膩,和新鮮爽口的大蝦,及溏心蛋嗰種綿滑嘅口感,一切都令人驚艷。另外,叉燒飯配溏心蛋又係另一款杰作,叉燒嘅松軟與煙香味道perfectl match 緊熱滾滾的白飯,口感絕對一流🤩。最後,係飲品方面拉,我哋點咗份【凍愛文芒果乳酸梳打🥭】同【凍楊枝甘露甜飲🍹】。實際上,兩者都以獨特口感贏得食客青睞,不僅夏日消暑,仲帶點甜味解膩,非常滋味。您且試,無論係美味嘅湯麵定係滿足嘅叉燒飯,我相信您必定滿意。以我目前為止嘅經驗來講,四湯八麵做嘅台灣風絕對值得嚟
從未有一間餐廳可以樣樣都掂,今次終於揾到呢間位於觀塘APM嘅台灣餐廳 - 四湯八麵,有機會享受到佢哋嘅晚餐美食。🔔🤝🤝🤝私房烤雞扒飯🤝🤝🤝首先試嘅係私房烤雞扒飯。火候控制得剛剛好,雞扒香噴噴,充滿濃厚嘅炭燒味。🔥非常下飯, 簡直係! 入口既剎那就感到驚喜萬分,覺得自己似乎飛到咗台灣!真材實料🙌🏼。再配上獨特秘製醬汁,喺口感同味道上面都添咗分。夠味夾滑,絕對值得推薦!😻😻😽😽😽阿嫲• 紅燒肉便當😽😽😽跟住就係阿嫲嘅紅燒肉便當。每一塊肉都食落去都好滋味,好似返到阿嫲嘅廚房!跟住一啖飯,感覺到滿嘴都係濃厚嘅家鄉味,食落有厚實嘅口感,飽足感十足! 肥瘦適中,入口即溶,超過癮。🥘🥘😻😻😻麻油菠菜😻😻最後就係麻油菠菜。初看之下真係好普通,但實際食落,才明白嗰把火候控制得恰到好處。啲菠菜炮製得極度精緻,每一口都飽滿麻油香味,再配合菠菜嘅爽口,實在係最啱話嘅鮮味重口!✨✨ 總之,四湯八麵喺便當飯同菜式上面絕對做足功夫!👏🏼👏🏼 四湯八麵無論係環境抑或食物嘅味道都絕對推介,喺觀塘APM咁繁華都能找到呢間""山中藏珍"",實在難得。去到最後,我就只係會諗住
🤝🤝🤝私房烤雞扒飯🤝🤝🤝
😽😽😽阿嫲• 紅燒肉便當😽😽😽
😻😻😻麻油菠菜😻😻

餐廳透過簡單而企理的風格,營造出一種自在享受美食的氛圍,賦予食客一種高級feel!♦️ 藥膳湯無骨海南雞手工麵 ♦️首推呢個藥膳湯無骨海南雞手工麵,雞肉味道鮮美,好食有嚼勁,麵條Q彈爽口😝😝😝。湯底香而唔膩,一試就會愛上,惹味嘅湯底搭埋飽滿嘅雞肉,一試就記住味道😉,直到而家都會想念佢嘅味道👍👏🏼👏🏼!♦️ 宜蘭紅燒牛腱牛筋丸手工麵 ♦️紅燒牛筋丸麵篤實味美,既有牛腱又有牛筋丸,一碗麵滿足你所有口腹之慾!牛肉質地韌而唔疳,濃厚嘅湯底讓人回味無窮,就連平常唔鍾意食肉嘅你都會喜歡佢😊!光是一碗牛肉麵就已經足夠讓你飽得滿滿的,每一次都吃得好滿足😤。♦️ 私房麻辣滷鴨血豆腐 ♦️私房麻辣滷鴨血豆腐,辣風味濃郁, 鴨血綿綿滑口,豆腐醇厚, 真係太美味了。少少辣, 潤潤嘴, 滿口都是豆腐香,而且鴨血吸滿麻辣滷汁, 每一口都飽滿嘅口感,會喊叫箇中滋味嘅😝 🙋🏼‍♀️。♦️ 凍檸檬薄荷梳打|凍楊枝甘露甜飲 ♦️最後配上一杯冰凍梳打,清冽爽口, 瞬間就流入你嘅心底。而個凍楊枝甘露更加係出乎意料,甜而唔膩,就算飽都飲得落😀 。 每一款口味都㗎整體配搭得刚刚好,絶對不清新健康,係咁滋味又耐飲🥤。四湯八麵,美食新寵,物有所值!💖
♦️ 藥膳湯無骨海南雞手工麵 ♦️

♦️ 宜蘭紅燒牛腱牛筋丸手工麵 ♦️
♦️ 私房麻辣滷鴨血豆腐 ♦️
♦️ 凍檸檬薄荷梳打|凍楊枝甘露甜飲 ♦️

四湯八麵,美食新寵,物有所值!💖食客們,快啲將你地嘅味蕾帶去嘗試佢哋嘅美食啦!👏👏👏
放工過APM無聊調查下新開嘅店,見到一間新開台式麵食店""四湯八麵""引人注目🔥,就去嚐下。見到佢哋嘅菜單,原來佢哋賣台灣風味嘅湯麵,仲有多款小食可以任選🤩。1️⃣湯麵:藥膳湯無骨海南雞手工麵🍲無骨海南雞,湯頭味濃加上藥膳香氣撲鼻,每一啖都係滿足嘅體驗。2️⃣湯麵再嚟:福州大蝦•肉扎湯手工麵🍥大蝦又肥又鮮,味道濃郁,配埋手工麵跟溏心蛋,一起煮落去更加出味。3️⃣鐘意既小食:寧夏鹽酥雞🐥淋上特製醬汁,雞塊一口咬落炸得酥酥脆脆,完全係台灣街頭小吃嘅風味。睇過菜單就已經好期待,試完之後我覺得真心好足味同好划算👍🏻!佢哋嘅料理手法獨特,環境又舒適,每樣食物嘅份量足同質素高,真作得來絕對係性價比超高嘅選擇!下次一定會再pull埋其他朋友一齊嚟,讓他們都試試這個獨特風味嘅的台式湯麵🍜!
1️⃣湯麵:藥膳湯無骨海南雞手工麵
2️⃣湯麵再嚟:福州大蝦•肉扎湯手工麵
3️⃣鐘意既小食:寧夏鹽酥雞

同朋友喺apm逛街,行到足疲力盡又好肚餓,剛好見到""四湯八麵"",底價實在相宜,值得一試,就同朋友一齊去試下啦。▶️私房烤雞扒飯◀️煮嘅時間好夠,雞扒煮得好入味,好容易咬。真材實料,落口肥美滑口,飽飽嘅杏香風味,絕對好評👍🏽。▶️無骨海南雞麻辣拌麵◀️面裡頭放了無骨海南雞,喺嗰嘅震撼味蕾下,我發覺香滑爽口的海南雞吃得我停唔下口。甚至面都做得那麼考究,肯定係真材實料之作😋。▶️麻油菠菜◀️食到中間,就嚟嚟盤麻油菠菜,帶有點點的辣味,與菠菜的清香完全結合,令人食之有味,喜歡這個麻辣味道的朋友一定不可以錯過👍🏽。▶️香葉黃金芋泥球◀️另外,佢地嘅香葉黃金芋泥球,我話你知,嗰種出其不意的爆料感覺,一口吃落去,扎實有嚼勁,真正做足料👍🏽。▶️邊個話一餐飯非要有肉先夠好食◀️聽住四湯八麵的名字就已經好期待佢地嘅湯品,味道實在係深入人心,湯底味道濃郁,一碗飯飽到爆,事實證明,有時下香一碗熱湯,同樣可以讓我們心滿意足😄。「四湯八麵」簡單又不失格調,地道的台灣菜色,是與三五知己共進晚餐的好地方,大家一定要試試看喔!👍🏽💖🥳💯🔥
▶️私房烤雞扒飯◀️
▶️無骨海南雞麻辣拌麵◀️
▶️麻油菠菜◀️
▶️香葉黃金芋泥球◀️

▶️邊個話一餐飯非要有肉先夠好食◀️

半年前初次踏入食品滿載的APM購物中心,四湯八麵的菜單上的台灣美食就已經深深地吸引住了我😉。如今,親身品嘗過他們的菜之後,這種吸引力只有增無減。一邊回味著美味的午餐,一邊我已經迫不及待地進入了晚餐時間🌙。🍜無骨海南雞麻辣拌麵🍜這一道菜,真的超乎我們的期待👏🏻。雞肉嫩滑多汁的口感,配上特制的麻辣醬,讓我真正體驗到了什麼叫做舌尖上的美味👍🏻。🍱阿嫲•紅燒肉便當🍱接下來輪到這一天的主角出場了,那就是標配紅燒肉的便當。香糯的米飯上頭頂著飽滿的肉油,一口咬下,滋味立馬傳遍每一個味蕾🕺🏻。最後, 我們試了他們的私房麻辣滷鴨血豆腐。雖然是最後上的菜,但它的味道卻絲毫不遜色,尤其是鴨血豆腐,滷得恰到好處,吃起來簡直是人間至味🌞💦。總的來說,【四湯八麵】是一道集視覺饗宴和味覺盛宴於一身的高級台灣料理。我完全滿足了我對美食的追求。我期待在未來的日子裡,再次走進這裡的時候,能夠有更多的驚喜等著我🐮😃。

喺忙碌嘅下班時間約咗閨密去試新餐廳,我同閨密喺APM發現咗間新嘅台灣餐廳「四湯八麵」🥰 呢度嘅菜色同環境都令人滿意到~!來,我地就分享一下我地嘅美食之旅!💫 🍜藥膳湯無骨海南雞手工麵香滑嘅雞肉再加上藥膳湯底,清香撞滿口腔,今晚嘅首選💖🥘慢煮叉燒飯配溏心蛋這個叉燒又香又滑,配上溏心蛋,好有飽足感,真系岩晒我地👍💕私房沙爹陳皮魚蛋獨特嘅沙爹醬加上魚蛋,再撒上陳皮,香辣交疊,無法抵擋😋🥤凍愛文芒果乳酸梳打愛文芒果跟梳打的配搭清新又開胃,清潔口腔,簡直係小清新嘅代表🍹💗凍紅豆紫薯生椰乳甜飲呢個口感滑溜的紫薯配上香甜紅豆,再配上清甜的椰乳,可謂甜品中的經典之作🌟試過「四湯八麵」嘅我地,好滿足,都會向大家推薦去試試呢間餐廳,無論係口感還是環境都绝對水準之上💯 閨密們,有空就去幫襯下,一定唔會令你地失望嘅!💕 再者,我地嘅閨密聚會都要有一個好地方嚟舒壓啦🥳🎉將心情轉化為對美食嘅喜愛,感受每一口食物帶來嘅滿足感呢!💪🏻💯

🍜藥膳湯無骨海南雞手工麵
香滑嘅雞肉再加上藥膳湯底,清香撞滿口腔,今晚嘅首選💖

🥘慢煮叉燒飯配溏心蛋
這個叉燒又香又滑,配上溏心蛋,好有飽足感,真系岩晒我地👍

💕私房沙爹陳皮魚蛋
獨特嘅沙爹醬加上魚蛋,再撒上陳皮,香辣交疊,無法抵擋😋

🥤凍愛文芒果乳酸梳打

💗凍紅豆紫薯生椰乳甜飲