招聘中
$18,000-$19,000
月薪
$20,000-$22,000
月薪
哈啰大家~我地今次就要嚟讲下喺观塘APM嘅四汤八面。😃 佢系一间专门做台湾菜嘅餐厅,简单嘅装修,温馨舒适嘅环境,让我地好似坐咗喺台湾嘅小吃店一样啊! 🥰首先试咗佢哋嘅「药膳汤无骨海南鸡手工面」。汤底好味,微微嘅药材味,在寒冷的天气里喝下去真的十分滋补啊!海南鸡肉煮得好嫩,配上手工面条,口感就好大一变化,你咬一咬肉,再咬一碗面,真系好享受!🍜接著试咗「私房炸鸡髀饭」。鸡髀炸得外脆内嫩,肉质Q弹有嚼劲,配上味道恰到好处嘅香饭,一啖一啖都想食多啲!🍗🍚另一道私房菜就系「沙爹陈皮鱼蛋」。鱼蛋嘅口感好特别,微微嘅弹牙感觉,配合沙爹嘅滋味同陈皮带来嘅微微苦味,真的是新鲜感十足!🍡🍢再嚟,就唔少得甜品同饮品啦!首先我哋试咗「冻柠檬薄荷梳打」,一试之下就觉得系夏天嘅清新之选!🍋❄️ 再试咗「冻红豆紫薯生椰乳甜饮」,甜度适中,口感细腻,真系一试之下就爱上啦!🥥🍨总结嚟讲,四汤八面嘅菜色新颖,口味也很地道,性价比高,绝对值得一试!等我下次再去试嘅时候,再慢慢同大家分享啦!期待到时见!👋😘