从未有一间餐厅可以样样都掂,今次终于揾到呢间位于观塘APM嘅台湾餐厅 - 四汤八面,有机会享受到佢哋嘅晚餐美食。🔔🤝🤝🤝私房烤鸡扒饭🤝🤝🤝首先试嘅系私房烤鸡扒饭。火候控制得刚刚好,鸡扒香喷喷,充满浓厚嘅炭烧味。🔥非常下饭, 简直系! 入口既刹那就感到惊喜万分,觉得自己似乎飞到咗台湾!真材实料🙌🏼。再配上独特秘制酱汁,喺口感同味道上面都添咗分。够味夹滑,绝对值得推荐!😻😻😽😽😽阿嫲• 红烧肉便当😽😽😽跟住就系阿嫲嘅红烧肉便当。每一块肉都食落去都好滋味,好似返到阿嫲嘅厨房!跟住一啖饭,感觉到满嘴都系浓厚嘅家乡味,食落有厚实嘅口感,饱足感十足! 肥瘦适中,入口即溶,超过瘾。🥘🥘😻😻😻麻油菠菜😻😻最后就系麻油菠菜。初看之下真系好普通,但实际食落,才明白𠮶把火候控制得恰到好处。啲菠菜炮制得极度精致,每一口都饱满麻油香味,再配合菠菜嘅爽口,实在系最啱话嘅鲜味重口!✨✨ 总之,四汤八面喺便当饭同菜式上面绝对做足功夫!👏🏼👏🏼 四汤八面无论系环境抑或食物嘅味道都绝对推介,喺观塘APM咁繁华都能找到呢间""山中藏珍"",实在难得。去到最后,我就只系会谂住
🤝🤝🤝私房烤鸡扒饭🤝🤝🤝
😽😽😽阿嫲• 红烧肉便当😽😽😽