2020-09-20
📍囍源古早蛋糕 (深水埗)識我既都知我係古早味蛋糕迷,今日又黎試試位於深水埗既囍源古早蛋糕。呢間古早蛋糕有別於一般既古早蛋糕店。同鋪頭傾計感覺到佢哋嗰份熱誠,對於古早味蛋糕嘅研究,製作都好認真,師傅仲專誠去台灣學師歸來!.囍源古早蛋糕超過30款口味,每日都會係社交平台update 每日出爐蛋糕款式,仲有預約服務,想幾時食咩味只要預約就可以享用到,唔洗成日排哂隊👍🏼除左上網,實體店仲會展示出多款唔同口味嘅真古早味蛋糕喺櫥窗,方便我哋選購。就算放幾日蛋糕都唔會縮水、變壞。.最重要係店舖的蛋糕都是少油少甜,餡料係由師傅自家製作,並非現成,而且用咗正宗烘焙方法,先可以做到黃金底黃金邊。🤲🏻入口濕潤軟熟!.香脆肉鬆古早味:朋友最愛,表面鋪滿肉鬆,每一啖都有咸香肉鬆,令到個蛋糕口感更有層次!.香甜榴槤古早味:特別的榴連口味,好香滑喔!.鹹蛋流心芝士拉絲:食到粒粒嘅鹹蛋,唔係平時嘅卡夫芝士係用咗日本嘅芝士,切開真係做到拉絲嘅效果,勁足料!重牌首選!.溫馨提示:儲滿12個印花,仲可以換一件原味蛋糕📌地址:深水埗北河街123號地舖.
香脆肉鬆古早味:
香甜榴槤古早味:
特別的榴連口味,好香滑喔!
鹹蛋流心芝士拉絲:
溫馨提示:儲滿12個印花,仲可以換一件原味蛋糕