2020-08-02
話說古祖蛋糕我已經食咗三間,見呢間門口會擺實物展示,睇到蛋糕蛋糕橫切面,比到人哋種信賴感,一睇就知有咩餡,流晒口水呢間系我見到賣最多口味嘅古祖蛋糕:合桃、杏仁、咸蛋流沙、朱古力、黃金芝士、流心奶黃、流心紫薯、香脆肉鬆、原味等等!唔嫌多,特登買多幾款口味同屋企人試一試💋💋💋💋💋💋💋👉🏻咸蛋流沙味三款入面最鐘意口味,中間軟綿綿蛋香味蛋糕連埋帶流沙效果嘅咸蛋餡系中間個層,咸甜味道混合埋一齊非常之夾,一咬落去略似溶化口感,唔會過甜過膩💋💋💋💋💋💋💋👉🏻香脆肉鬆味平頭滿滿肉鬆外,中間個層都有加到肉鬆,肉鬆一啲都冇手軟,放唔少,特別在肉鬆口感、味道,帶甜嘅味道再配個蛋香味,似乎略帶甜口味都會同古祖蛋糕幾配合💋💋💋💋💋💋💋👉🏻流心朱古力味流心層系做系面頭,除咗繽紛色彩碎餅系面頭外,面頭層帶略溶嘅朱古力粒系到,熱力下做出微流心效果,而且為咗唔過甜膩特登安排下半層為原味蛋糕,一個蛋糕可體驗到兩種口味,我比較貪戀成個都系朱古力味,不過成個都系朱古力的確食唔到多,店家嘅細心食客系感受到💋💋💋💋💋💋💋食過三間古祖蛋糕後🏆最鐘意囍源因為佢口味多、系窗台到展示晒唔同口味蛋糕,等人可以睇到橫切狀況、服務態度
👉🏻咸蛋流沙味
👉🏻香脆肉鬆味
食過三間古祖蛋糕後🏆最鐘意囍源
因為佢口味多、系窗台到展示晒唔同口味蛋糕,等人可以睇到橫切狀況、服務態度好,仲有埋蓋印章,滿12送一個原味蛋糕
真系幸福台灣將嘅手勢帶到番嚟香港,聽佢哋話上年花咗好耐時間先佢功系台灣學到手藝,而且一切餡料都係由酒店業師傅整出嚟,提昌健康,所有產品一律底糖少油,所以家人同我都食得好放心