2019-07-11 116 浏览
轉手後第一次再試下,去到門口見到無人排隊,已經覺得有點奇怪,因為以往都起碼有3、5、7人最少喺度排隊,有時條龍要排到對面馬路添......入到去坐低後叫咗一件蛋治烘底,兩舊豆腐,1隻滷水蛋同一杯紅豆冰。蛋冇蛋味又冇蛋汁,豆腐凍冰冰帶一點宿味,味道差,滷水蛋啲蛋白望落去係一層層嘅好似酥皮咁,食落去好硬,非常奇怪。杯紅荳冰味道還可以.......未轉手之前都間唔中去吓,但係轉左手之後呢,真係比以前差好多,總之可一不可再

蛋冇蛋味又冇蛋汁
,豆腐凍冰冰帶一點宿味

杯紅荳冰味道還可以.......

2019-07-11
2019-07-08 168 浏览
睇到介紹專登走去食...點知就中伏 嘢唔係特別好食都算了 d姐姐態度超差😩叫咗三樣嘢食 仲有杯涼粉奶茶冰 你以為係奶茶冰其實係奶茶+一大堆冰...卡位超窄兩個人並排坐會批掙隔離 如果對面有人搭檯 哎多樣嘢都擺唔落!無下次...見到門口寫咗張紙叫人對面馬路欄杆排隊...唔好話唔值得排隊 我認為唔值得試添啊
2019-07-08
2019-07-01 664 浏览
鹹牛肉蛋三文治 $27 (👅:8/10)鮮牛蛋三文治 $27 (👅: 7.5/10)兩份都係4隻蛋份量既蛋牛治 絕對係必食!推薦鹹牛肉!鮮牛好太塊所以會比較難咬開😹最緊要記得烘底😛火腿小奄列 $32提起嘉樂冰廳 招牌6隻蛋既滑蛋細奄列 入面仲有蛋汁同勁多火腿饀 加埋美極豉油👍🏻😋豉油王雞翼 $36嘉樂既鹵水雞翼第二度係一定食唔返咁嫩 咁入味 因為佢係你落單既時候先會再幫你煮熟 唔係浸定晒再俾你!😭好立克/阿華田奶昔 $29個人鐘意好立克 味道最濃👍🏻 真係奶昔質感 唔係沙冰 阿華田視乎個人喜好仲可以加肧芽
鹹牛肉蛋治
鹹牛肉蛋三文治 $27 (👅:8/10)
鹹牛肉蛋治

鮮牛蛋三文治 $27 (👅: 7.5/10)
鮮牛肉蛋治

2019-02-28
鮮牛肉蛋治
豉油皇雞翼
2019-07-01 222 浏览
星期六,過楊屋道街市買餸煮飯,行過老店,嘉樂冰廳,點知奇境出現喇!竟然門口得6個人排隊,當然,我唔執輸一齊排啦,大約10分鐘就坐低喇鹵水雞翼,每次都必叫,鹵水汁香濃,唔會太咸,又有香料味,雞翼夠大隻,肉又滑,頂呱呱炸鮮蝦雲吞,細細粒,每粒都有蝦仁,絕不偷工減料,再醮埋個泰式辣醬,真係一流鮮油多,塊牛油夠厚又夠凍,多士烘到脆卜卜,自己加d砂糖,真係超級好食,唔好怕舊牛油,驚咩膽固醇!食咗先算!杯凍朱古力,太甜喇,飲比一半就飲唔落聽聞間鋪轉咗手,真的嗎?但食物,裝修,依舊喎

杯凍朱古力,太甜喇,飲比一半就飲唔落

聽聞間鋪轉咗手,真的嗎?但食物,裝修,依舊喎
2019-06-27 194 浏览
平日兩點鐘去到竟然無人排隊直入坐低,不過位置比較逼,網上吹捧厚蛋治但比預期中失望咸牛肉蛋治,蛋略偏乾 味道平平,真係無咩特別但勝在大大份,蛋厚。咖哩牛腩撈粗跟湯,湯就普通味精湯,但個撈粗有驚喜,個咖哩汁真係好好食,牛腩又夠腍一啲都唔韌,直得一試。鼓油王雞翼,一定要食,隻隻雞翼又大又肥美又多肉,仲要又滑,入曬味。涼粉奶茶,第一次呢種配搭,原來好夾總括黎講,嘉樂冰室食物大大份加上呢個價錢呢個食品質素絕對底食。
平日兩點鐘去到竟然無人排隊
直入坐低,不過位置比較逼,網上吹捧厚蛋治但比預期中失望
,仲要又滑,入曬味。涼粉奶茶,第一次呢種配搭,原來好夾

涼粉奶茶
咸牛肉蛋三文治
咖哩牛腩撈粗
2019-06-26
涼粉奶茶
咖哩牛腩撈粗
  • 咖哩牛腩撈麵
2019-06-26 157 浏览
人龍茶餐廳,一般都要排隊,誇張到要排去對面馬路,見到條隊都卻步今日經過唔洗排隊,二話不說去試下!點咗d人氣小食,同大家分享下:凍檸茶 - 傳統茶記沖嘅檸檬茶,一飲就感覺到同普通連鎖快餐店不一樣,檸檬茶粉絲要試呀!紅豆鴛鴦 - 大大杯,好多紅豆,正火腿小奄列 - 小奄列,應該叫大奄列先啱不過個人覺得,唔落豉油好味啲,因為豉油個味道同個奄列唔係好夾豉油王雞翼 - 雞翼好入味,難怪咁多人食鹹牛肉蛋治 - 餡料大份過麵包,份蛋厚到呢,食完飽晒
人龍茶餐廳,一般都要排隊,誇張到要排去對面馬路
,見到條隊都卻步
今日經過唔洗排隊,二話不說去試下!

點咗d人氣小食,同大家分享下:

紅豆鴛鴦 - 大大杯,好多紅豆,正

火腿小奄列 - 小奄列,應該叫大奄列先啱

豉油王雞翼 - 雞翼好入味,難怪咁多人食

鹹牛肉蛋治 - 餡料大份過麵包,份蛋厚到呢,食完飽晒
2019-06-26
  • 凍檸茶
2019-06-25 188 浏览
知道嘉樂轉左手, 試下佢的味道係唔係keep返之前的水準. 叫左佢的招牌菜.雞翼份量一樣, 但係好咸! 落得唔夠糖, 自己整得好味過佢 !炸雲吞好多油, 佢絕對係即炸, 因為好熱, 但真係啖啖油, 如果佢可以炸完用隔油紙或者等一陣, 絕對會好少少,  炸雲吞其實係好味, 但如果少油d會好d同健康d.火朖蛋奄列唯一keep到水準可能只有呢款, 份量十足, 蛋都夠滑, 加上美極係佢的傳統, 一份足夠2個人食. 但麵包如果焗熱少少會好d.西多士 又係太多油, , 都係果句, 如果用左隔油紙會好D, 同埋佢炸得唔夠乾身, 未能用得出西多士的特式.柯華田脆脆 唯一覺得好飲就係呢杯, 上面加左華田脆脆, 感覺之前細個成日偷食華田粉咁, 好有懷舊的味道
雞翼
份量一樣, 但係好咸! 落得唔夠糖, 自己整得好味過佢 !

炸雲吞

火朖蛋奄列

西多士

柯華田脆脆
2019-05-29
2019-06-15 211 浏览
呢間餐廳 十年如一日都大排長龍 現在d野好唔好食就唔知 今早9點多入去 好彩唔駛等位 點知d位窄到兩個人逼埋坐 咁都算 正想叫野食時 即比侍應要求我同兩位已叫和等緊野食既食客同一行4位岩岩黎既自由行調位 d野食貴都不得止 樣樣單叫 重好似擺明做自由行生意 香港老牌餐廳又比自由行攻佔
2019-06-13 214 浏览
今天來到荃灣一間十分出名的茶餐廳,出名厚蛋治。它豈止厚蛋治,我地仲有試其他食物,例如炸雲吞,瑞士雞亦粗面,好立克沙冰。瑞士雞亦粗面十分抵食又好美,它的瑞士雞亦做得出色,十分入味,但不會鹵得過火,太鹹,仲要大大隻,粗面就普通喇🤣,一碗面有4隻雞亦,叫一碟雞得6隻,相對抵食,價錢差不多。另一個推介就是好立克沙冰,好少地方有,沒有放奶,只有好立克,感覺回到少時候喜歡把不同的果汁,益力多放到雪櫃做冰吃,滿足。最後就是炸雲吞,即炸,一定唔會難食,但一定要快食,因為凍左真係唔好食😂。缺點可能係人手少,要等得好耐好耐,沒時間建議不要吃喇。有時間再到荃灣我會再一戰。

• 好立克沙冰
2019-06-12 285 浏览
今日下就見好耐冇食嘉樂去踫下運氣,點知唔洗等位。我同小朋友都好肚餓,快趣叫左一杯阿華田爆脆,火腿通粉,火腿小奄列。阿華田爆脆:脆脆好小,好彩華田味都夠濃火腿通粉:火腿絲好多但切得比較粗身幼啲口感會好啲,份量好多,都有3碗飯碗份量火腿小奄列:好大份,但蛋唔滑,用左美極調味,我覺得好咸(我轉左外賣)。後記:賣左盤之後,人情味欠奉佢地而家唔係手寫落單,對住部機落單,份奄列轉外賣都話等下先(都等左大約10分鐘)。
阿華田爆脆:脆脆好小,好彩華田味都夠濃

後記:賣左盤之後,人情味欠奉

火腿通粉
凍阿華田爆脆
2019-06-12
火腿通粉
凍阿華田爆脆
曾經好喜歡既荃灣排隊店, 嘉樂冰室❤️有齊懷舊、大份量、特色食物、好味道既要素, 一直都令我靈牽夢縈。近排見到報紙話去試伏😕好多食客都投訴換咗手後面目全😭週末大約6點黎到, 門口已經再無令人肝腸寸斷既長龍😮 係時候錯? 場地錯? 也許天氣體溫也猜度錯… 入到去坐門口位, 木造淺橙色既卡位🛋️牆上既風景畫🖼️天花既燈罩💡裏頭既水吧🍸 甚至連餐牌 (包括價錢) 都無變😎 只係換咗一批新人, 係收銀位, 無咗阿姐不停手咁包雲吞😟水吧既店員亦無咗份怱忙🙄係相同既狹窄空間下, 涼粉奶茶冰成為重遇既首發🍼甜度合乎現時訴求, 涼粉切開同冰差唔多大小沉底, 要小心翼翼棒上黎😖第二位係炸鮮蝦同菜肉雲吞, 有點唏噓, 雲吞無以前包得咁靚, 或者係受左歲月摧殘, 但內裏還是有著舊日味道☺️ 用番完隻蝦🦐菜肉亦👌雞翼既出現🐥 帶住往日亮麗色彩, 漲卜卜既外型帶住一點點醬汁係表面😍就似運動完努力既汗水留係幻滑肌膚表面🏃‍♂️🏃‍♀️ 咬入去, 醬汁大部份都保留到係度, 唯獨入味程度同以前比稍稍差一籌😑最後既火腿奄列, 上黎既時候, 淨係得份蛋🤷‍♂️原來係店員比少咗🤦‍♂️份量大既特色無改變過, 其實以前都係粗豪地將一大份蛋包

豉油王雞翼

最後既火腿奄列, 上黎既時候, 淨係得份蛋🤷‍♂️原來係店員比少咗🤦‍♂️份量大既特色無改變過, 其實以前都係粗豪地將一大份蛋包住火腿, 今時今日呢份簡單既暴力都係無變👍

火腿小奄列

價目同以前一樣, 兩人埋單128。總括黎講, 今次既再遇都係愉快😃其實嘉樂仲保持到以前8-9成既水準👏👏如果係經開荃灣, 我絕對會再幫襯, 加上條龍如果係KEEP 住短咁多, 更加more than happy to 重遇這位舊歡😘
2019-06-09
  • 炸鮮蝦/菜肉雲吞
2019-06-10 208 浏览
懷舊冰室既模樣象徵住40年既權威👑一入去就聞到好濃既瑞士汁味🍗🤤但今次冇叫😛怕食唔哂 下次再戰瑞士汁雞翼🤤🔻火腿小奄列🍳 ($32) 🌟🌟🌟小?邊到小呀?😂😂係🍳山呀😍😍🤤聽講用左6-7隻蛋去煮 火腿份量又多😎🤘🏻一食落口係估唔到會有豉油香🤩🙀似係炒果陣加左豉油 唔係後期先加🙈為奄列提供左咸香🤤 蛋唔算好滑但唔鞋🤘🏻就係奄列既口感😂火腿味出 唔係劣貨👍🏻小餐包睇落平平無奇 又估唔到係甜甜地🤩🔻香甜奶水☕️ ($21)叫佢少冰 👩🏻話盡量少 見佢落單都冇寫話少冰🥺上枱飲落底係暖既 唔怪得之唔少得冰啦🙈但成杯野都幾難飲下🤢茶味淡得來奶又淡🤯收我額外$21買左杯💩水 真係唔飲好過飲🤮仲諗住冰室/叫茶記必試奶茶 實無死 點知中大伏🤯🤦🏻‍♀️💁🏻‍♀️可能佢既🍳類產品真係做得出色👍🏻果日同👨🏼‍🦳去食 佢叫左雲吞麵 話麵質唔好🤭但係店員真心態度差 唔通真係40年既權威?🤷🏻‍♀️
懷舊冰室既模樣象徵住40年既權威👑
似係炒果陣加左豉油 唔係後期先加🙈
為奄列提供左咸香🤤 蛋唔算好滑但唔鞋🤘🏻
就係奄列既口感😂火腿味出 唔係劣貨👍🏻
小餐包睇落平平無奇 又估唔到係甜甜地🤩
🔻香甜奶水☕️ ($21)
叫佢少冰 👩🏻話盡量少 見佢落單都冇寫話少冰🥺
💁🏻‍♀️可能佢既🍳類產品真係做得出色👍🏻
果日同👨🏼‍🦳去食 佢叫左雲吞麵 話麵質唔好🤭
但係店員真心態度差 唔通真係40年既權威?🤷🏻‍♀️
2019-06-09 204 浏览
聽講荃灣呢間冰廳既蛋牛治係好出名, 睇相睇得多.鍾意食蛋牛治既我地點都要黎食一次先得!咁岩嗰日落雨冇乜人排隊 平時要排成個鐘架😂鹹牛蛋治😍😍😍😍呢到既蛋牛治最大既特色就係超超超厚蛋😛 雖然唔係好滑 不過就好有蛋味我地去食嗰日咁岩冇鮮牛 得鹹牛 不過都冇失水準 值得食一次!豉油王雞翼😛😛😛我地嗌左半份既雞翼 食完就後悔點解無嗌一份!😫肉質好滑 食落好有以前呀媽整既味道 好食呀🤣脆炸鮮蝦雲吞😛😛😛呢到既炸雲吞細細粒 同埋係自己包既 食落真係好脆同埋蝦味好新鮮 我地都係嗌左半份 有5粒 唔小心食左粒先記得影相🤣整睇黎講我地覺得呢到食物都好有得色 值得黎試一試呀😄
聽講荃灣呢間冰廳既蛋牛治係好出名, 睇相睇得多.
鍾意食蛋牛治既我地點都要黎食一次先得!
咁岩嗰日落雨冇乜人排隊 平時要排成個鐘架😂

我地都係嗌左半份 有5粒 唔小心食左粒先記得影相🤣
炸鮮蝦雲吞

整睇黎講我地覺得呢到食物都好有得色 值得黎試一試呀😄
2019-03-10
$50 (早餐)
鹹牛蛋治, 華田脆脆
炸鮮蝦雲吞
  • 蛋牛治
2019-06-06 208 浏览
香港愈走商業化,呢種舊式冰室就賣少見少。今次聽朋友介紹,去試一試呢間o係荃灣楊屋道附近嘉樂冰室。朋友同我講,平時呢間冰室好多人排隊,仲會排到出馬路。所以今次我地就好早出去左,剛剛好o係人龍出現前排到入去食。據稱呢間冰室最出名係巨型火腿奄列,咁我地當然都湊熱鬧叫左一份。另外仲叫多左份咸牛肉蛋治,一份雞翼同埋一個咖哩牛腩撈麵。最後仲叫多左2杯阿華田脆脆。落單大約10-15分鐘就有野食啦,以咁多人黎講,速度都幾好。雞翼係瑞士汁雞翼,一份有6隻。隻隻雞翼都大大隻,好飽肚。而且瑞士汁好入味,好濃同好甜,都唔錯ge。咖哩牛腩撈麵就有少少普通,個麵餅有少少硬終於黎到重頭戲,今日黎呢到嘅目的!!!巨型奄列!!!!!一黎到,忍唔住嘩左一聲!!真係山咁高嘅奄列呀!!!一食到口,除左食到好多火腿就係好濃嘅美極豉油味.....er...又唔可以話佢唔好食 (美極豉油都幾好食呀嘛),但係就黎冇左原有嘅蛋香...放入口就係一陣又一陣嘅調味料味咁...至於個方包呢,我地全程冇人掂過。因為碟蛋已經夠餵飽我地啦。今次最意外嘅係咸牛肉蛋治!!!!雖說咸牛肉蛋治基本上唔會整得唔好食,但因為佢份蛋好厚而且今次冇落美極豉油,再
香港愈走商業化,呢種舊式冰室就賣少見少。
今次聽朋友介紹,去試一試呢間o係荃灣楊屋道附近嘉樂冰室。

咖哩牛腩撈麵就有少少普通,個麵餅有少少硬

終於黎到重頭戲,今日黎呢到嘅目的!!!
巨型奄列!!!!!
一黎到,忍唔住嘩左一聲!!真係山咁高嘅奄列呀!!!
一食到口,除左食到好多火腿就係好濃嘅美極豉油味.....
放入口就係一陣又一陣嘅調味料味咁...
至於個方包呢,我地全程冇人掂過。
因為碟蛋已經夠餵飽我地啦。

但因為佢份蛋好厚而且今次冇落美極豉油,再加埋厚厚嘅咸牛肉同埋烘脆左嘅方包。
淡淡嘅蛋香加埋咸牛肉,確實係pecfect match

最後就係呢一杯阿華田脆脆,感覺有少少飲美綠恐龍咁。
加左脆脆豐富左成杯野嘅口感,不過原本阿華田就已經好甜,再加埋脆脆就甜上加甜。
由於我不太好甜,所以覺得麻麻。不過鐘意阿華田嘅人應該會好鐘意。

最後整體黎講,呢間冰室食物份量就好足,好大份。
真係比個巨型奄列嚇親架,不過食物嘅味道就略為普通左少少。
如果帶住好高嘅期望去試,可能就會有少少失望啦。
最後冰室嘅環境的確好懷舊,雖然食物味道普通,但冰室裡懷舊嘅味道,並唔係其他餐廳有嘅。
2019-06-04 2244 浏览
好難得唔駛排隊…平常到條人龍都驚, 我哋早早12:30去到, 唔駛排隊! 正’s當我哋仲研究緊餐牌時, 姐姐已經話: 雞翼同埋炸雲吞啦….咁好啦…豉油王雞翼 36/6隻 ~ 堅。好。味。!隻隻雞翼都好似我咁肥嘟嘟, 入晒味, 食得出濃濃的花椒八角味道, 肉質嫩滑, 絶非一般豉油王雞翼! 我哋一行3人, 每人得2隻勁想嗌多碟! 酥炸鮮蝦雲吞 $36/10隻 ~ 超。好。味!一粒雲吞有2粒蝦, 爽口彈牙, 炸到外皮脆卜卜, 放到最後食都依然鬆脆! 火腿蛋三文治 $31 ~ 個蛋駛唔駛咁厚呀…一份三文治用上4隻蛋嗎?????? 竟然連火腿都係厚切, 救命…也太抵食了吧! 鮮牛蛋三文治烘底$31 ~ 睇OR 食評話好多時都賣晒, 咁我哋胆粗粗問下, 點知有 wor…沙嗲牛肉滑滑的, 但我覺得個牛肉有點咸! 牛腩河 $30 ~ 邊個嗌呢碗粉架, 食左以上既嘢, 呢碗粉就算幾好食大家都已經遺忘佢喇….凍華田爆脆 $26 ~ 勁好味, 超香濃, 從未試過喺街可以飲到咁香濃既華田! 熱奶茶 $19 ~ 聽聞好醇香濃滑! 凍鴛鴦 $21 ~ 聽聞勁好飲, 人哋話好難得係唔酸既!

酥炸鮮蝦雲吞
鮮牛蛋三文治烘底

鮮牛蛋三文治烘底

牛腩河
凍華田爆脆
熱奶茶 $19 ~ 聽聞好醇香濃滑!
凍鴛鴦 $21 ~ 聽聞勁好飲, 人哋話好難得係唔酸既!
午餐
酥炸鮮蝦雲吞