2018-12-21 85 浏览
喜膳燒喺尖沙咀寶勒巷, 門面唔算太顯眼, 不過出面都有一堆餐牌, 見到餐牌就知道餐廳喺邊。 餐廳唔算十分大, 以高而為主,然後係一個半開放式廚房, 一睇就知係日本居酒屋式的嘅格局。既然主打係食串燒,咁當然要試番幾串。燒山賊雞翼雞翼燒得皮脆肉嫩, 充滿胡椒的香辣, 仲好惹味香口 。海鹽燒牛肩胛牛肩胛肉質結實多汁, 有彈性同咬口, 以海鹽輕輕 燒後肉汁仍能夠保持在肉的入面, 非常好味。燒生蠔味道鮮味, 最欣賞係師傅火喉拿捏得很準, 上枱時生蠔仍然保持多汁嫩滑, 並附有青檸和檸檬一小片, 可隨意加添。肉質鮮嫩 細緻 , 肥瘦兼備,入口溶化。自家製磯煮南非鮑南非 鮑魚以日式磯煮方法 烹調, 糖心鮑魚層次鮮味,膠質豐富。 蘿蔔滿是日本醬汁和昆布的味道, 非常濃郁。牛油蒜蓉焗田螺薯蓉滿是牛油香 ,田螺肉質嫩滑。
見到餐牌就知道餐廳喺邊。

餐廳唔算十分大, 以高而為主,然後係一個半開放式廚房,

一睇就知係日本居酒屋式的嘅格局。

既然主打係食串燒,咁當然要試番幾串。

燒山賊雞翼

雞翼燒得皮脆肉嫩, 充滿胡椒的香辣, 仲好惹味香口 。

海鹽燒牛肩胛

牛肩胛肉質結實多汁, 有彈性同咬口,
以海鹽輕輕 燒後肉汁仍能夠保持在肉的入面, 非常好味。

燒生蠔

味道鮮味, 最欣賞係師傅火喉拿捏得很準,
燒安格斯肉眼串

肉質鮮嫩 細緻 , 肥瘦兼備,入口溶化。

自家製磯煮南
非鮑

自家製磯煮南非鮑

蘿蔔滿是日本醬汁和昆布的味道,

非常濃郁。

薯蓉滿是牛油香 ,

田螺肉質嫩滑。
燒安格斯肉眼串
2018-12-17 38 浏览
今日終於可以同朋友去試下呢間喜膳燒啦!平時經過都見到有人等位,今日唔駛等就決定一試! 雖然喺主打串燒,但入到去油煙味又唔算勁喎。餐廳面積唔算大,感覺幾熱鬧。Menu都有好多選擇,睇到花多眼亂呀!肉類,海鮮,蔬菜都有多款選擇。燒雞肉串有沙嗲同埋bbq味,我地叫左沙嗲。沙嗲味果然同雞肉好夾呀。雞肉非常入味,配料沙嗲勁惹味! 肉質唔會燒得太硬,推介! 叫左2款我至愛嘅牛!一款喺日本霜降和牛串。肉質較軟身,脂肪較多。另一款喺海鹽美國安格斯肉眼串。肉質較實在,牛味非常重,配搭少少海鹽提升左味道之餘唔會遮掩左啲牛味,唔錯! 極力推介燒蜜糖雞中翼。表皮味道帶蜜糖香味,脆身,咬落非常juicy! 燒到入面嘅肉汁冇流失到,讚! 肉質又好入味同嫩滑!海鮮方面叫左燒蠔,隻蠔嘅熟度啱啱好,一啲都唔乾。配搭番提供嘅檸檬,增加味道嘅層次感,仲要冇腥味。蔬菜方面叫左燒粟米。粟米色澤帶金黃色,微焦嘅感覺。好juicy, 又好方便食。另外茄子亦唔錯,有大量蒜蓉,茄子又燒到好淋,入晒味!

另外茄子亦唔錯,有大量蒜蓉,茄子又燒到好淋,入晒味!
2018-12-17 34 浏览
串燒癮發作, 同朋友入左喜膳燒進食晚餐。一人一碗烏冬, 加幾款串燒, 滿足滿足! 我們點了一豌熱烏冬, 一碗冷烏冬。稻庭烏冬豬骨湯很好吃, 它的湯有種鮮甜香滑, 溫泉蛋煮得剛好。胡麻醬涼拌稻庭烏冬令人吃出清新, 麻醬甜香, 烏冬彈牙。串燒也是有心之作, 特別喜歡燒新鮮白膳及燒原隻魷魚。 白膳軟滑而皮脆, 燒汁香甜。 魷魚很軟熟, 配上酸甜香辣汁, 惹味! 燒皇牌牛舌及燒豚肉龍躉卷也是不錯之選, 簡單的鹽燒, 把食物本質的鮮味托出, 值得試試! 最後要讚我最愛的炸美國穀飼雞塊, 它貌似麥樂雞, 但外皮香脆鬆口, 絕不油膩, 且雞肉鮮香, 食得出炸法的烹飪水準之餘, 也食出用心。 如果想點, 要早點叫, 因為製作需時, 即叫即炸! 喜膳燒絕對是串燒愛好者的好選擇。
稻庭烏冬豬骨湯
燒新鮮白膳, 燒皇牌牛舌及燒豚肉龍躉卷
燒原隻魷魚
炸美國穀飼雞塊
2018-12-16 20 浏览
同一大班朋友gathering想搵個地方食下野丶吹吹水👭👬有咩好地方推介?不如食串燒🍢也是個不錯的選擇😋。🍢霜降一口和牛🐂 $59係和牛啊😍見到仲要係廚師推介就立刻tick黎試吓 因為是燒的關係,所以鎖住肉汁,食落去勁Juicy,而且燒得好淋身👍🏻。🍢燒山賊雞翼 $39味道有點似譚仔土匪雞翼🧐但沒有它的那麼重口味 淡淡的孜然味 不好那麼重口味的朋友可以一試🌝。🍢明太子燒雞翼 $45賣相好吸引啊🤩燒到漲臌臌🍗裏面仲有明太子餡料 不過就有少少咸。🍢燒車厘茄煙肉卷 $29本身小編唔好車厘茄🍅但試左勁有驚喜😍💓車厘茄同煙肉勁夾 酸酸甜甜 小編私心推介❤️。🍢泰式燒原隻鮮魷魚🦑 $78食串燒當然要叫海鮮啦😆魷魚原隻上枱,而且燒得爽口彈牙 配上泰式醬汁 惹味十足❤️。📍喜膳燒 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號地舖

🍢霜降一口和牛🐂 $59

🍢燒山賊雞翼 $39

🍢明太子燒雞翼 $45

🍢燒車厘茄煙肉卷 $29

🍢泰式燒原隻鮮魷魚🦑 $78

📍喜膳燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號地舖
2018-12-16 30 浏览
好耐無去過燒烤,突然挑起條根好想食燒烤肉,但又唔想自己郁手燒,搞到全身燒烤味。同事介紹喜膳燒有師父燒埋食物,時間仲控制得啱啱好,食物新鮮;種類多有創意又好味,就去試試。係尖沙咀地鐵站行幾分鐘就到,地方唔算大;天花燈罩有懷舊氣氛;馬賽克磁磚圍住小酒吧,增添幾分色彩。美國珍寶燒蠔足足6吋長;啖啖肉,有海產鮮味👍。燒紐西蘭羊架;醃得入味,師父燒得恰到好處。日本霜降和牛串;入口淋嫩😋。沙爹燒厚魚肚同燒黑豚肉龍躉卷都係幾矜貴食材,好有創意又估唔到魚肚有口感彈牙;豚肉龍躉卷兩種肉類卷埋一齊入口,風味獨特。燒香脆日本雪魚乾,一片片薄條好鬆脆,同朋友嚟一邊飲酒一邊嘆最好不過。

美國珍寶燒蠔足足6吋長;啖啖肉,有海產鮮味👍。

燒紐西蘭羊架;醃得入味,師父燒得恰到好處

日本霜降和牛串;入口淋嫩😋。

• 美國珍寶蠔  紐西蘭羊架  燒魚肚  黑豚肉龍躉卷
2018-12-15 741 浏览
話說每年我都會去睇尖沙咀啲燈飾,之前好傻仔咁會揀聖誕節睇,逼人到爆!宜家老喇,只係想搵個無乜人既位打個卡就算_______________________🔹芝士響鈴 $19響鈴打邊爐就食得多,第一次見到烤成串燒,仲要加芝士,完全想像唔到係點既味.一食,不得了!響鈴好薄脆好鬆化,芝士好流心,都幾重芝士味!超完美組合!.🔹明太子釀雞翼 $45/2隻雞皮烤得好香脆內餡明太子唔係勁濃,但幾香.🔹黑松露鵝肝多士 $44要讚既係多士好脆,不過鵝肝味略嫌唔夠濃,黑松露聞落好香,但唔太食得到.🔹燒蒜蓉茄子 $24茄子唔係夠厚身大條既中國種,反而有啲似日本種,細條啲無乜籽,唔可以瘋狂加蒜蓉但蒜蓉味依然好夠.🔹燒黑豚肉龍躉卷 (鹽燒) $59用豚肉包住魚呢個組合真係幾特別龍躉味超強,魚肉札實彈牙豚肉其實都幾好味,不過相比之下完全變左大配角.🔹法式牛油蒜蓉焗田螺 $39新鮮焗出黎,夠晒熱田螺味香,而且有好多粒薯蓉染上牛油蒜蓉既咸香兩樣一齊食,味道真係好香濃.🔹貴妃蚌 隻蚌都幾大隻,食落非常爽口上面放上粉絲,蒜蓉同蔥配料份量同味道都剛剛好唔會搶過蚌既鮮甜.最後要大力讚一讚既係串燒都有鐵板上上枱時 吱吱聲而且啲
_______________________
🔹芝士響鈴 $19

🔹明太子釀雞翼 $45/2隻
雞皮烤得好香脆
內餡明太子唔係勁濃,但幾香
🔹黑松露鵝肝多士 $44
🔹燒蒜蓉茄子 $24
🔹燒黑豚肉龍躉卷 (鹽燒) $59
用豚肉包住魚呢個組合真係幾特別
龍躉味超強,魚肉札實彈牙
豚肉其實都幾好味,不過相比之下完全變左大配角
🔹法式牛油蒜蓉焗田螺 $39
新鮮焗出黎,夠晒熱
田螺味香,而且有好多粒
薯蓉染上牛油蒜蓉既咸香
兩樣一齊食,味道真係好香濃
🔹貴妃蚌
隻蚌都幾大隻,食落非常爽口
上面放上粉絲,蒜蓉同蔥
配料份量同味道都剛剛好
唔會搶過蚌既鮮甜
最後要大力讚一讚既係串燒都有鐵板上
上枱時 吱吱聲
而且啲串燒真係會熱好耐,好食好多!
2018-11-28
  • 燒芝士響鈴
2018-12-15 479 浏览
咁岩經過尖沙咀有d肚餓,凍冰冰又忽然很嚮往食串燒,於是來到這間喜善燒食返幾串。這裡用日式木質感的裝修,感覺温暖。食物水準不錯,讓我很懷念去日本🇯🇵旅遊行的某間居酒屋。 我同女仔朋友兩個,叫了幾串串燒及海鮮:牛肉都有幾款揀,我地揀左兩款,分別係日本霜降和牛(好香好有牛味又一d都唔膩)同埋安格斯肉眼串(有咬口,又唔靭,正)豬脛肉(以為燒完硬硬的,點知好 Juicy,有d似食肥美既叉燒)燒雞肉串 (揀左BBQ 汁,甜甜地味道好㚒)燒雞翼(燒雞翼~我鐘意食🎵味道調較得岩岩好,好野味~)蔬菜類叫左燒粟米 (個面有少少黑,擔心會苦苦地,點知又係估佢唔到既 Juicy ,加上同牛油既配撘,簡直無得輸)仲有燒茄子🍆,竟然半條開邊上,好抵食喎~海鮮呢,就叫左一隻蠔咁大把,因為朋友唔食蠔,而我.... 梗係唔理佢叫自己個份食啦。隻蠔好大隻好肥美呀,旁邊配左檸檬同青檸俾人選擇,又幾細心喎⋯⋯當然,最重要係新鮮同燒得剛剛好至於大蜆,又真係名副其實的幾大隻,肉身脹卜卜。至於係咪來自馬來西亞🇲🇾,我就梗係....食唔出啦🤣總之食落好鮮味~最後仲叫左隻燒魷魚🦑,咬咬下感好過癮,最適合做黎送酒啦!而且,非常抵食,份量
我同女仔朋友兩個,叫了幾串串燒及海鮮:
牛肉都有幾款揀,我地揀左兩款,分別係
日本霜降和牛(好香好有牛味又一d都唔膩)同埋
安格斯肉眼串(有咬口,又唔靭,正)
燒雞肉串 (揀左BBQ 汁,甜甜地味道好㚒)
燒雞翼(燒雞翼~我鐘意食🎵味道調較得岩岩好,好野味~)
仲有燒茄子🍆,竟然半條開邊上,好抵食喎~
最後仲叫左隻燒魷魚🦑,咬咬下感好過癮,最適合做黎送酒啦!而且,非常抵食,份量好足,食極都仲有咁🤣
偶然發現到間好味日式小店,都幾開心,我最鍾意既,竟然係燒粟米,整最簡單既食物但令人留下深刻印象,先係高手....
放左工好想食串燒就黎左呢間野 之前聽fd 講話佢門口好似間bar 原來真係 真心似 so chill haha行入去間舖唔算大 同埋都係六點零七點 所以唔多人 唔洗等位 可以食個early dinnerfirst round 嗌左個芝士響鈴卷 牛舌同和牛 等緊個陣已經聞到好香好想食 黎到個陣佢用個鐵板放住啲串燒 好貼心 可以keep warm 同埋唔洗用咁多碟 本身想食個響鈴先嘅不過岩岩整起好熱所以食左啲牛先啦 啲牛好香好juicy 同埋好軟身 岩晒我呢啲豆腐牙😂 之後試埋響鈴 個fd真係冇介紹錯 好脆同埋啲芝士好夠 雖然攤涼左陣 但都有少少拉絲效果 滿意😆 之後再嗌左蒜蓉扇貝 焗田螺 雞翼 燒茄子同埋流心鵪鶉蛋🤤🤤🤤扇貝好香好夠蒜味 田螺份量足 雖然細細兜咁但起碼都有六隻田螺 雞翼就正常燒雞翼 係有少少辣 燒茄子一向係我最愛所以都係好味的不得不提係個鵪鶉蛋 真心好正!!!一咬開啲黃係流心 細細粒可以成粒啪 正🤤🤤🤤 最後嗌左個大蜆 真心大粒 都好鮮甜 但就唔似燒出黎 可以再香啲呢間舖有得嗌手工啤 不過聽日要返工就唔好啦 唯有等下次happy friday 再試😝

今日同個舊同事食,傾下計咁😊,佢係個酒鬼來的,😂所以問下佢有咩想食咁啊。佢話佢想食串燒🍢,考起我nah🤨,平時好少食,所以都要openrice 搵下,尖沙咀嘅專食串燒,飲酒傾計嘅餐廳。搵到呢間見佢有海鮮🍤、牛🍖、蔬菜🥗,款式幾多又近近地,所以就揀左佢。位置都幾容易搵到,入面雖然唔大,但都坐得幾舒服,😘每枱都有多一個好似椅子咁嘅野俾你放袋。野食款式同種類都幾多,仲有d時令海鮮提供,呢個就要留意佢個牆。咁食物方面我地就叫左⭐️貴妃蚌 (時令海鮮)好有鮮味,上面又有粉絲👍🏼⭐️泰式燒原隻鮮魷魚🦑魷魚好大隻,點埋啲泰式醬幾好食❤️⭐️牛油蒜蓉焗什菇個人認為牛油蒜蓉焗咩都好食😂⭐️燒金菇肥牛卷呢個超級正🤤!配埋佢嗰啲肥牛醬❤️⭐️黑松露鵝肝多士

咁食物方面我地就叫左
⭐️貴妃蚌 (時令海鮮)
好有鮮味,上面又有粉絲👍🏼

⭐️泰式燒原隻鮮魷魚🦑
魷魚好大隻,點埋啲泰式醬幾好食❤️

⭐️牛油蒜蓉焗什菇
個人認為牛油蒜蓉焗咩都好食😂

⭐️燒金菇肥牛卷
呢個超級正🤤!配埋佢嗰啲肥牛醬❤️
⭐️黑松露鵝肝多士
2018-12-11 26 浏览
今日放工約咗friend 去尖沙咀行街shopping,行完已經9點幾,興奮到完全唔記得要食晚飯。行過寶勒巷,見有間串燒店,因入在香港未試過類似的店,所以就决定試下。首先見有燒蠔就叫一隻試下,非常肥美鷄翼就正正常常,菠蘿就非常鮮甜另外露笋就麻麻地,不夠爽趣
首先見有燒蠔就叫一隻試下,非常肥美

鷄翼就正正常常,菠蘿就非常鮮甜

另外露笋就麻麻地,不夠爽趣

• 燒菠蘿
2018-12-10 22 浏览
放工未夠鐘睇戲不如去食啲野先,行到寶勒巷見到街上放咗好多食肆招牌日本菜、韓國菜、泰國菜等等,不過我突然想食串燒咁啱見到哩間就入去食靚靚燈飾裝修都好精緻自己填串燒紙見款式都有好多唔同種類見到有當然要試啦!海鹽燒牛肩胛 $48牛肩胛燒得好嫰入口唔嚡。海鹽燒皇牌牛舌 $49牛舌好厚身咬左一啖有驚喜好腍身燒得脆身,正 果然是皇牌呀!燒黑豚龍疐卷 $59 (鹽燒)好少見豚肉包住魚一齊燒,這款仲要係黑豚肉卷龍疐即刻升價十倍。兩者一齊食好夾外面黑豚肉燒得脆脆內裡包住嫰嫰龍疐魚肉好鮮味。燒玉桂焦糖金菠蘿 $32好特別唔同平時食開既燒菠蘿,師傅係放咗玉桂粉同糖一齊燒,令到菠蘿燒到金黃色。 令件食落都脆卜卜好香菠蘿味又有玉桂味同焦糖味燒蒜蓉茄子 $24原隻茄子燒得剛剛連埋蒜蓉一齊食好夾。(特大)蒜蓉貴妃蚌 $48粉絲蒜蓉放係海鮮到一齊燒這個組合是絕配啦!青檸梳打 $38食咗串燒飲杯青檸梳打酸酸地好醒胃。

靚靚燈飾裝修都好精緻

自己填串燒紙見款式都有好多唔同種類見到有
當然要試啦!

海鹽燒牛肩胛 $48
牛肩胛燒得好嫰入口唔嚡。

海鹽燒皇牌牛舌 $49
牛舌好厚身咬左一啖有驚喜好腍身燒得脆身,正
果然是皇牌呀!

燒黑豚龍疐卷 $59 (鹽燒)

燒玉桂焦糖金菠蘿 $32

令件食落都脆卜卜好香菠蘿味又有玉桂味同焦糖味

燒蒜蓉茄子 $24

原隻茄子燒得剛剛連埋蒜蓉一齊食好夾。

(特大)蒜蓉貴妃蚌 $48

粉絲蒜蓉放係海鮮到一齊燒這個組合是絕配啦!

青檸梳打 $38
食咗串燒飲杯青檸梳打酸酸地好醒胃。
2018-12-10 18 浏览
收工同老公 行到過嚟 寶勒巷 就係為咗食呢間串燒。 因為之前 聽友人介紹過 話呢間餐廳 味道唔錯, 而且價錢合理 值得推介,所以今日就 專程過嚟試一試餐廳座位不多, 但勝在五臟俱全, 好多種酒類都有提供, 啱曬邊食串燒邊摸酒杯底串燒種類都繁多, 樣樣都想試,不過同老公 都驚眼闊肚窄, 所以 幾樣幾樣咁 落order和牛串燒 牛肉味很濃郁 肉質嫩滑 好香口 烹調時間 非常 準確燒白鱔 皮脆內軟 口感非常嫩滑 而且沒有骨 值得推介醬燒午餐肉 從來未試過燒午餐肉可以咁好食 因為佢配埋 秘製燒汁 好惹味 食到停唔到口蒜蓉蒸扇貝 蒸嘅時間非常 合適, 扇貝沒有過硬, 口感非常軟熟, 而且粉絲亦非常入味 配合埋一齊食簡直一流蒜蓉焗田螺 薯蓉 易都非常香口 田螺口感不錯 入面仲有起碼四至五粒 非常抵食呢款菜式非常特別 係用五花腩包住 魚柳, 再配合埋泰式醬,別有一番風味, 好特別 味道完全配合 值得推介一試蒜蓉燒茄子 雖然茄子係bb 但係冇影響過佢嘅味道 蒜味和蔥 份量 配合得 啱啱好芝士午花腩 芝士味非常 濃郁 肉質很嫩滑

燒白鱔 皮脆內軟 口感非常嫩滑 而且沒有骨 值得推介

芝士午花腩 芝士味非常 濃郁 肉質很嫩滑

2018-12-10 61 浏览
早排食完串燒未過夠癮,今日同朋友嚟尖沙咀再食過今次揀左間比較港式裝潢都幾型格Menu有兩大版,海鮮啊肉啊丸啊都齊嘢飲都有好多選擇泰式燒原隻鮮魷魚 🦑 ($78)個汁好惹味,酸酸地辣辣地,食得好過癮😙鮮魷魚唔會燒得好乾,可以輕鬆咬得開燒美式豬肋排 ($88)個醬汁好濃味啖啖肉燒芝士響鈴 ($19)原本已經好鐘意食響鈴,依個加埋芝士真係不得了仲要唔係好頹咁鋪係面,而係釀左入去咁另外仲嗌左5串串燒🍢🤤最正係會用返熱板嚟上啲串燒食到最後,啲串燒都仲係熱辣辣燒午餐肉 ($24) 燒到脆既午餐肉,加埋沙嗲汁,真係無得頂黑胡椒燒肥腸 ($29)好一條肥腸,加埋調味料海鹽燒皇牌牛舌 ($49)燒玉子 ($16) 燒頂級墨魚丸 ($26)整到成粒章魚燒咁個汁正啊
早排食完串燒未過夠癮,今日同朋友嚟尖沙咀再食過
今次揀左間比較港式

裝潢都幾型格

Menu有兩大版,海鮮啊肉啊丸啊都齊

嘢飲都有好多選擇

泰式燒原隻鮮魷魚 🦑 ($78)

泰式燒原隻鮮魷魚

個汁好惹味,酸酸地辣辣地,食得好過癮😙
鮮魷魚唔會燒得好乾,可以輕鬆咬得開

燒美式豬肋排 ($88)

燒美式豬肋排

個醬汁好濃味
啖啖肉

燒芝士響鈴 ($19)
原本已經好鐘意食響鈴,依個加埋芝士真係不得了
仲要唔係好頹咁鋪係面,而係釀左入去咁

另外仲嗌左5串串燒🍢🤤最正係會用返熱板嚟上啲串燒
食到最後,啲串燒都仲係熱辣辣

燒午餐肉 ($24)
燒到脆既午餐肉,加埋沙嗲汁,真係無得頂

黑胡椒燒肥腸 ($29)
好一條肥腸,加埋調味料

海鹽燒皇牌牛舌 ($49)
燒玉子 ($16)
燒頂級墨魚丸 ($26)
整到成粒章魚燒咁
個汁正啊
2018-12-05
泰式燒原隻鮮魷魚
燒美式豬肋排
  • 燒芝士響鈴
2018-12-09 24 浏览
.🎏日本霜降和牛串 ($59)入口香軟淋滑.🎏燒新鮮白鱔 ($64)白膳新鮮而且爽口師傅燒得很香脆.🎏燒珍寶蒜蓉大扇貝 ($48)扇貝配上蒜蓉粉絲大隻到一口吃不下 很鮮甜.🎏海鹽燒皇牌牛舌 ($49)燒得夠腍身 但又爽口.🎏頂級海鹽燒多春魚 ($28/3pcs) 肥美而且燒得甘香.喜膳燒 Happy Q📍尖沙咀寶勒巷10號地鋪🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏#hkfoodieslife🎏 #hkfoodieslife尖沙咀🎏 #喜膳燒 #串燒 #尖沙咀 #尖沙咀串燒 #尖沙咀宵夜
🎏日本霜降和牛串 ($59)
入口香軟淋滑
🎏燒新鮮白鱔 ($64)
白膳新鮮而且爽口
師傅燒得很香脆
🎏燒珍寶蒜蓉大扇貝 ($48)
扇貝配上蒜蓉粉絲
大隻到一口吃不下 很鮮甜
🎏海鹽燒皇牌牛舌 ($49)
燒得夠腍身 但又爽口
🎏頂級海鹽燒多春魚 ($28/3pcs)
肥美而且燒得甘香
喜膳燒 Happy Q
📍尖沙咀寶勒巷10號地鋪
🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
#hkfoodieslife🎏
#hkfoodieslife尖沙咀🎏
#喜膳燒 #串燒 #尖沙咀 #尖沙咀串燒 #尖沙咀宵夜
2018-12-07 21 浏览
男友心血來潮話想食日式串燒,嚟到尖沙咀上網一check之下發覺呢間係寶勒行嘅喜膳燒評語不錯,一於同佢黎試吓!串燒嘅款式及種類很多,亦可以選擇味道,十分細心!(左起)雞軟骨、牛舌、日本霜降和牛串、雞腎、芝士豚肉及四季豆。雞軟骨燒得非常脆口,日本霜降和牛亦十分鮮嫩,入口即溶,非常有水準👍🏻燒鰻魚十分鮮嫩惹味,非常好吃!我最鍾意食嘅日式番薯!甜到入心!燒山賊雞翼,原來好辣!雞皮燒得非常脆口,雞肉嫩滑多汁!燒山根及燒賣,個山根吸晒啲辣粉,又係辣到噴火🔥🔥啱晒愛辣之人!燒馬來西亞大蜆,蜆肉十分新鮮,配上餐廳嘅特製泰式醬汁,非常好味燒韭菜亦係我既至愛

串燒嘅款式及種類很多,亦可以選擇味道,十分細心!

燒鰻魚十分鮮嫩惹味,非常好吃!

我最鍾意食嘅日式番薯!甜到入心!

燒山賊雞翼,原來好辣!雞皮燒得非常脆口,雞肉嫩滑多汁!

燒韭菜亦係我既至愛
2018-11-24