2019-04-03 876 浏览
今個星期好想食串燒,不停上網search發現有間原來係寶勒巷,咁近我都唔知,見食評又OK就即刻去試下。呢度都幾就腳,商廈行入去就見到,得佢一間舖我幾鐘意佢天花D 燈,細心睇,發現應該係自己整個燈罩,貼滿不同貼紙入黎地方細細但好在今日唔算多人,佢用佐高枱高椅設計店面,而我就幾鐘意佢天花D 燈,細心睇,發現應該係自己整個燈罩,貼滿不同貼紙餐牌同人地講既一樣,超多野食,簡單至燒茄子,燒韮菜,勁既燒意大利磨菇,蟶子皇,基本上諗得到既都有我地就大把時間一樣一樣試先黎點佐個燒新鮮白鮮,都幾大串,但有小小貴,要64蚊,但食落又真係物有所值,落足漿料,咬落去外層有小小脆,一咬入去就好膠好淋﹗入曬味,正再黎就叫佐個雞心同埋魚肚,雞心就34蚊,魚肚就貴小小要45蚊,但幾特別,因為個魚肚真係好大舊,好淋好入味又無沙而雞心就比平時食既雞心大,幾有咬口,唔會太乾身,都燒得幾靚黑松露鵝肝多士,其實我自己唔太鐘意黑松露,但又好鐘意食鵝肝,爭扎佐一陣都叫佐,黎到鵝肝好大塊,滿油,好在黑松露唔算太濃味(唔知算好定唔好)所以我覺得幾正呢個係燒馬來西亞大蜆,79個大洋,8 隻,唔算好平,但食落真係幾鮮幾清甜,同埋洗得好乾淨
我地就大把時間一樣一樣試
而雞心就比平時食既雞心大,幾有咬口,唔會太乾身,都燒得幾靚
)所以我覺得幾正
燒馬來西亞大蜆
呢個係燒馬來西亞大蜆,79個大洋,8 隻,唔算好平,但食落真係幾鮮幾清甜,同埋洗得好乾淨,一D 沙都無
呢個係全晚唯一點既菜,海鹽燒法國蘆荀,30蚊,價錢一般啦,但原來用海鹽去燒而無落其他漿係真係幾好食,同埋大大支好有口感,仲一D 都唔乾

燒鈕西蘭羊架76 X2
呢個西利啊,燒紐西蘭羊架76蚊有兩大舊,真心好食,出曬油,好香,不過呢個真心飽肚,如果真係想食多D其他野可以唔點呢個,但當然真係鐘意羊架呢個必食啊﹗我覺得係最抵食最正既

最後我地點佐個炙燒野生海虎蝦 ,真係無呃人,真係特大,因為個盤都爭D 放唔落啊

蝦肉好鮮好彈,蝦頭都食埋,都有幾多蝦膏
整體黎講環境幾舒服,食品種類好多好齊,同埋上菜都好快,而且燒野技巧都好多,無咩OVER COOK ,同埋用料都好好,但價錢就唔算特別平啦。不過一分錢一分貨,香港地淨係搵間坐得舒服既串燒店已經唔易了,仲要有咁多野揀,所以都算唔錯
燒馬來西亞大蜆
燒鈕西蘭羊架76 X2
2019-04-02 39 浏览
熊貓一向都鍾意食串燒,近來食過一間尖嘴的串燒,好想推薦比咁多位熊貓粉。呢間食串燒嘅小店,非常神秘。入到去呢間鋪頭,座位唔算多,而且每台都坐滿。呢間小店其中一樣主打就係海鮮,所以熊貓都叫咗幾款。首先推介就係你隻大扇貝,非常鮮甜,而且燒嘅時間拿捏得啱啱好👍🏽不會食落有乾爭爭感覺。我亦都十分推薦大家食燒花甲同大蝦。同樣亦都係鮮甜,食過返尋味👍🏽除咗海鮮以外,相信大家都知道熊貓最鍾意食牛肉。所以難得嚟到食串燒,一定要嗌牛肉啦!我分別叫咗兩款牛肉,安格斯同埋日本和牛。兩款都幾好食,不過個人推介就覺得安格斯更加好食。正所謂燒雞翼我自細鍾意食,食串燒點可以少左雞翼👍🏽👍🏽👍🏽除咗食肉之外,大家最緊要均衡飲食,食多啲菜。所以我推薦呢度嘅牛油焗娃娃菜👍🏽😻最後,如果你鍾意食串燒,又鍾意飲啤酒,熊貓非常推薦你來👍🏽各位去食嘅朋友,最好事先book位。

正所謂燒雞翼我自細鍾意食,食串燒點可以少左雞翼👍🏽👍🏽👍🏽

• 燒山賊雞翼
  • 燒玉子
  • 燒芝士響鈴
  • 燒扇貝
2019-04-02 64 浏览
尖沙咀好多人搵食都鐘意去厚褔街個邊,但其實原來寶勒巷個頭都有好多好野食,今日朋友就帶我黎佐間小店食串燒。餐廳都幾易搵,就係寶勒巷馬會隔離幾棟大廈,門牌大大隻字寫住 "10 PRAT" 行入去就見到,叫做 "喜膳燒"店入面唔算大,但坐位間隔都幾闊,環境幾舒服,天花掛住好多貼佐貼紙既燈,都幾有特式我地兩個人食,望下餐牌,都幾多特式野,仲要唔貴,點下點下都點佐幾多野食先黎既係一份墨松露鵝肝多士44蚊都幾大舊,鵝肝燒得岩岩好,外層薄薄焦香,入面好軟好滑仲要好夠肥,加埋黑松露既香味,好夾沙嗲燒厚魚肚 45蚊,呢個魚肚都唔差,雖然唔算平,但一分錢一分貨,靚料,又厚又棉,外層燒汁入曬味再黎就係我覺得今日既三寶啦海鹽燒牛肩胛,用海鹽黎吊味,比用其他醬料去燒牛更正,唔會搶佐牛既味道,牛肩胛燒得好淋,好正海鹽燒秋葵,呢個都幾得意,秋葵真係食得多,但係就咁燒真係第一次,原來又真係唔差,咬落口個口感同平時食好唔同,外層好似青瓜表皮咁有小小脆,但入面又燒得好淋好好食燒雞心,我估呢個唔係成日有,因為MENU 上面都係手寫,呢隻雞心比平時泰式燒雞心大隻差唔多一倍,口感梗係仲強一倍啦,唔係用辣汁燒,係用燒汁,外層感覺

先黎既係一份墨松露鵝肝多士
海鹽燒牛肩胛48 + 海鹽燒秋葵 24 + 燒雞心34
黑松露鵝肝多士
泰式鹽燒烏頭
再黎就係我覺得今日既三寶啦
燒雞心,我估呢個唔係成日有,因為MENU 上面都係手寫,呢隻雞心比平時泰式燒雞心大隻差唔多一倍,口感梗係仲強一倍啦,唔係用辣汁燒,係用燒汁,外層感覺有小小彈牙,入面都好淋,呢個可以推介,唔錯

最後就係今日最貴一樣...其實都唔算貴,因為係原條鹽燒鱸魚
沙嗲燒厚魚肚
呢個正,泰式風味,鹽燒魚真係我最外,用錫紙包住粗海鹽去燒,外層好香,通常我都會夾D 魚肉點D 鹽去食,超級野味
魚入面都鑲佐好多香料,同泰式魚做法一樣,令魚肉有一種香味。
魚肉唔會燒得太耐令到肉質變鞋,火喉岩岩好。正

可能當日早黎,都唔算多人,又加上枱同枱之間個間隔都幾闊落,野食質素又唔錯,所以都食得幾開心。
下次可以同班FD 黎試下其他海鮮
2019-03-24
黑松露鵝肝多士
泰式鹽燒烏頭
沙嗲燒厚魚肚
  • 燒鈕西蘭羊架
2019-04-01 19 浏览
今天來到這間位於寶勒巷的小店,進店才發現面積不大,但七時左右已有過半數桌子入座了我們首先點了個泰式原隻燒魷魚,魷魚十分新鮮,只要輕微炭燒一下已經能將鮮味帶岀,而且口感彈牙然後每人點了一隻蒜蓉燒大扇貝,大扇貝有半隻手掌般大,吃到啖啖肉再點了芝士磨菇釀雞翼。一上桌已聞到濃厚的芝士味,香口得來不會過燶,推介!最後我們以燒菠蘿作結尾甜品,菠蘿面應該塗上了蜜糖去烤,吃起來先甜後有菠蘿的微酸,作為甜品來說不會太膩

泰式原隻燒魷魚

2019-03-28
泰式原隻燒魷魚
尖沙咀都有抵食又好食嘅串燒!😻😻辣酒煮花東風螺 $68 一定要叫呢樣嘢食!超大隻嘅東風螺,用竹籤撩佢出嚟嘅時候真係嘩咗一聲!🤩螺肉好爽口彈牙,最重要係個辣酒超好味,沾滿鹹鹹辣辣嘅辣酒嚟食,螺肉真係超惹味!😍😍😍佢一共有六舊,每一舊都份量十足,食完令人舔舔脷,絕對返尋味啊!🥰🥰燒馬來西亞大蜆$79 8件D大蜆好鮮甜啊!脹卜卜嘅蜆肉,記住一定要點配左嘅甜酸醬,勁似泰國地道嘅醬汁,真係好好味😍😍😍磯煮大連鮑$62 好貼心烹調嘅鮑魚,預先已經切左一塊塊,夾起嚟嘅時候更加容易,都幾鮮味彈牙,建議味道可以濃啲,最後我決定點埋嗰個甜酸醬食,發現都唔錯😚海鹽燒牛肩胛$48 呢一串肉好多汁肥美,超讚,一定要叫!😻🤩🤩燒多春魚三條$28 唔錯呀,多春魚燒得幾香口😋燒蒜蓉茄子仔🍆$24 果然係茄子仔,雖然細細條,但係沾滿左蒜蓉,連皮食都得!燒韭菜(孜然味)$18 一直都愛食韭菜😃勁誇張呀,佢上嘅時候係用一塊鐵板,其他燒物上嘅時候都可以放上塊板保溫☺️青檸梳打$38 其他照片:
尖沙咀都有抵食又好食嘅串燒!😻😻

辣酒煮花東風螺 $68

燒馬來西亞大蜆$79 8件

磯煮大連鮑$62

海鹽燒牛肩胛$48
呢一串肉好多汁肥美,超讚,一定要叫!😻🤩🤩

燒多春魚三條$28
唔錯呀,多春魚燒得幾香口😋

燒蒜蓉茄子仔🍆$24
果然係茄子仔,雖然細細條,但係沾滿左蒜蓉,連皮食都得!

燒韭菜(孜然味)$18

青檸梳打$38

其他照片:

2019-03-30
  • 辣酒煮花東風螺
2019-03-30 333 浏览
這裏的佈置很有日本風味,雖然這裏不是太大,但適合三五知己在此吹水。喜歡特別的朋友,訂枱時可要求坐這裏獨一無二的大樹枱。串燒來到嘅時候,不禁讚賞小店嘅細心,因為串燒放在熱石板上,令食物保持溫度,這一點真的加分不少。.燒珍寶大扇貝蒜蓉$88兩隻:幾巨型,而且一啲都唔乾,最欣賞佢粉絲煲鋪面,粉絲下面竟然仲有大量嘅蒜蓉,非常入味。.燒流心鵪鶉蛋$25:呢個真係驚喜,因為粒鵪鶉蛋咬落去真係流心嘅,有啲蛋汁流出黎。鹽燒西班牙黑毛豬五花肉$38西班牙黑毛豬肉質較結實,肉味都較濃。.海鹽皇牌牛舌$49喜歡食牛的朋友,一定要試試這裏的海鹽燒王牌牛舌。除了有牛的鮮味愛,肉質非常嫩滑,一點也不韌。.燒肉桂焦糖金菠蘿$32特別推介這裏的燒菠蘿,燒的時候加上糖及玉桂粉,其他地方是不會有這種味道的。.明太子釀雞翼$45兩隻呢個雞翼係必點,因為外皮燒得香脆,肉質好嫩,一點也不乾身,而且入邊釀入了大量的明太子,整隻雞翼的狀態也是脹卜卜的,真材實料。.燒日本一口甜薯 $24燒蒜蓉茄子$24海鹽燒秋葵$24另外這三吋的味道也是正常,雖然不至於很驚喜,但是味道也不錯。餐廳也要比了泰式酸辣汁,配上串燒,份外惹味。自家製冰糖雪

燒珍寶大扇貝蒜蓉$88兩隻:

鹽燒西班牙黑毛豬五花肉$38
西班牙黑毛豬肉質較結實,肉味都較濃。
海鹽皇牌牛舌$49
喜歡食牛的朋友,一定要試試這裏的海鹽燒王牌牛舌。
除了有牛的鮮味愛,肉質非常嫩滑,一點也不韌。

燒肉桂焦糖金菠蘿$32
明太子釀雞翼$45兩隻

燒日本一口甜薯 $24
燒蒜蓉茄子$24
海鹽燒秋葵$24
餐廳也要比了泰式酸辣汁,配上串燒,份外惹味。

自家製冰糖雪耳雪梨水$32
這間餐廳唯一的缺點就是沒有水奉送,必須要點飲品,點了這一款自家製的飲品。雪梨水不算太甜,而且有很多雪梨和雪耳在飲品內,感覺也頗清潤。
近排返工好chur,要搵個老友出嚟吐一吐苦水。搵咗間串燒小店,食串燒、飲啤酒、吹水一流呢度裝修令人感覺好舒服自在我地兩個人都叫咗唔小野食:燒牛肩胛、豬頸肉、雞腎、法國鮮蘆筍。牛肩胛燒完仲好juicy,豬頸肉好彈牙,推介雞泡魚干,這不是完全乾身的那一種,好好咬口,送洒一流呢個真心推薦可以一試,燒芝士響鈴。我都係第一次食燒響鈴,外面香脆又鬆化,咬下去時芝士會爆出來,超級邪惡燒山賊雞翼,比較typical的串燒,也是我最愛之一茄子都係串燒店常點的食物之一,但呢度的茄子同出面的不同,可以連皮一起吃,而且亦比較多汁,唔會好乾燒海鮮永遠係我的最愛,隻珍寶大扇貝真係很大隻多肉,又很鮮味,就算係上層的粉絲亦非常入味燒玉子又係我第一次見,所以好想試下。吃下去的感覺有啲似整熱咗嘅蛋糕仔,甜甜地,幾好食追加咗魷魚,隻魷魚食落好似不只燒,仲蒸/煮過下,好鮮甜同彈牙,配合埋啲酸辣醬一流食串燒又點可以冇啤酒

呢度裝修令人感覺好舒服自在
我地兩個人都叫咗唔小野食:

雞泡魚干,這不是完全乾身的那一種,好好咬口,送洒一流

燒山賊雞翼,比較typical的串燒,也是我最愛之一

食串燒又點可以冇啤酒

2019-03-18
2019-03-28 19 浏览
尖沙嘴少有的一間平民日式燒烤,一入去少少暗,無咩油煙味已經好好,平時其他餐廳留多陣,以為自己沖完涼黎。坐低d環境幾舒服,而且見到師傅係廚房燒嘢,但咁都無話好吵或者好大油煙,所以環境真係唔錯。燒烤本來就需時,一邊叫同等的同時,都係同fd吹水。朋友出黎做嘢,真係難得一見,所以等d嘢食都唔算耐。最早黎嘅係雜菇,好重牛油味,份量多,夠我同朋友兩個食。個豬頸肉好食到食左d先記得影相lol 唔好以為個荷葉係睇,其實放d肉係上面,加上石板的熱力,有葉香、可以keep住熱食。呢個真係冒險叫嘅,因為平時唔多叫海鮮,但份量好彩都多,而且又大隻。

最早黎嘅係雜菇,好重牛油味,份量多,夠我同朋友兩個食。

個豬頸肉好食到食左d先記得影相lol

2019-03-27 27 浏览
友人推薦這裡的串燒,今晚有空便來到試試。燒香脆日本鱈魚乾$42 ,口感有些似咸化餅,香脆帶點魚味,佐酒之選。燒蒜蓉茄子🍆$24 ,跟四川的燒茄子不同,沒有太多油,醎道適中,蒜蓉和茄子🍆真的很配合。燒肉桂焦糖金菠蘿$32,菠蘿面上的肉桂焦糖,令菠蘿的甜味,層次豐富。燒黑豚肉龍躉卷(鹽燒)$59,豚肉香脆,內裡的龍躉,魚味十足,兩者味道互相配合。黑胡椒燒肥腸$29,大腸燒得香脆,而且沒有羶味,第一次吃到香脆的大腸,感覺不錯。蒜蓉貴妃蚌兩隻$88,蒜蓉和蔥花,令人原本美味的貴妃蚌,更加鮮甜爽口。
友人推薦這裡的串燒,今晚有空便來到試試。

2019-03-27 22 浏览
日本料理是我最喜歡的食物之一,不過近期吃得太多刺身,想要轉變一下,便來到吃日式燒烤。燒馬來西亞大蜆(8隻)$79,蜆肉鮮甜,還帶點海水鹹味,夠新鮮👍海鹽燒皇牌牛舌$49,沒有燒得過火,牛舌不會靱,只用少許鹽就帶出鮮味。日本霜降和牛串$59,和牛有點嚼勁,味道不錯。燒山賊雞翼(三隻)$39,以七味粉為調味料,雞翼皮脆肉嫩,入口還有肉汁。燒芝士響鈴兩卷$19,香脆的響玲,包著流心芝士,一脆一軟,亦剛亦柔。青檸梳打$38,酸酸甜甜,吃串燒一流。泰式鹽燒烏頭$138,和在泰國食肆所吃到一様,以鹽粒烤焗,魚肚內有大量香矛,烏頭肉質鮮嫩,鹽味帶起了魚的鮮味。

日本霜降和牛串$59,和牛有點嚼勁,味道不錯。

青檸梳打$38,酸酸甜甜,吃串燒一流。

2019-03-26 283 浏览
大熱天時不想打邊爐, 就趁跟朋友相聚,選了串燒店, 坐住店內涼冷氣, 又可以喝點啤酒,何等relax~喜膳燒還是頭一次光顧, 都是經朋友介紹才知道的美食.店內環境很舒適,  座位間的隔距不太近, 不會感到局促.牆上用木牌寫住的菜單名, 十分有特色.雞、牛、豬串燒是必點的食物, 而我私心推介日本霜降和牛串、海鹽燒牛肩胛和燒雞心特別是日本霜降和牛串, 入口牛肉味道濃郁, 而且肉脂豐腴, 充滿牛油香自己整整食完一串也不夠喉.海鹽燒皇牌牛舌, 燒得不會太過火, 表面乾身但入口爽口, 不會太乾.味道剛剛好, 也相當不錯.燒珍寶大扇貝蒸扇貝最忌蒸得太熟, 大概八成熟就是最鮮味. 扇貝厚肉肥美, 加上粉絲將醬汁就精華全都吸收晒, 味道可以~貴妃蚌又是私心推介其中一款要食的, 真的超級鮮味, 而且貴妃蚌肉質柔軟不韌, 是encore之款.蒜蓉燒廣島生蠔 蠔的尺寸不算大, 入口沒有任何腥味, 而且帶有海鮮的甜味, 可見也十分新鮮.鵝肝煎到兩邊微焦, 而且油份很充足,不會煎得過熟, 配上香脆的法包, 食落入口即溶, 油脂於口內散開,甘香無比很綿口, 相當不錯.
大熱天時不想打邊爐, 就趁跟朋友相聚,選了串燒店,
坐住店內涼冷氣, 又可以喝點啤酒,何等relax~

喜膳燒還是頭一次光顧, 都是經朋友介紹才知道的美食.
店內環境很舒適,  座位間的隔距不太近, 不會感到局促.
牆上用木牌寫住的菜單名, 十分有特色.

自己整整食完一串也不夠喉.
味道剛剛好, 也相當不錯.
燒珍寶大扇貝
蒜蓉燒廣島生蠔
鵝肝煎到兩邊微焦, 而且油份很充足,
甘香無比很綿口, 相當不錯.
2019-03-19
2019-03-25 73 浏览
今日係附近上完堂,就過黎赫德道chill下,見到有間串燒,一於填飽肚先落下場。店鋪不大,但勝在五臟俱全,播住波食串燒,真係爽皮到一個點。我們點了燒紐西蘭羊架,可以每人一件,唔洗爭!生熟程度岩岩好,完全接受到!沒有羊蘇味,不喜歡嘗羊的,可以試下。我點了燒鵝肝多士,比我想像中份量少了一點,但朋友試完,認為質素中上。牛肩胛、牛舌和一口和牛都不錯,廚師燒得剛剛好,把握火喉,肉質鮮嫩,保持口感。值得一提的是,串燒店會放一塊熱的石頭興住串燒,好有誠意!另外,也點了雞軟骨、燒雞皮、雞腎串。都是串燒必備!亦燒得非常彈牙,可以再試。肉汁都被鎖住。當然也要點我最愛的一口甜薯和牛油蒜蓉焗金菇,甜薯是平常食開紫色的那種小甜薯,燒得岩岩好。正!
店鋪不大,但勝在五臟俱全,播住波食串燒,真係爽皮到一個點。
燒紐西蘭羊架

鵝肝多士

燒雞泡魚干
2019-03-04
燒紐西蘭羊架
鵝肝多士
燒雞泡魚干
2019-03-24 16 浏览
同朋友係尖沙咀行街行到攰, 於是就想坐低食下野傾下計, 無意中見到呢間串燒店就入去試下啦~一坐低就梗係睇下食咩啦~選擇都有好多款, 有兩頁紙揀, 實有野岩食~朋友叫左個燒北寄貝食, 我剩係試左粉絲, 好香蒜蓉味, 朋友話都幾好味, 唔會燒到過火咬唔爛~跟著仲叫左個燒馬來西亞大蜆, 真係粒粒都咁大隻啖啖都係肉, 而且唔會食到有沙~燒豬頸肉同雞腎, 呢兩款都係串燒必定要食既野~跟著叫左雞皮同燒黑豚肉龍躉卷, 呢個真係第一次見, 因為平時好少會將呢兩樣食物混埋一齊, 不過估唔到夾埋一齊食又幾特別, 豚肉同魚都唔會燒到過哂火, 口感岩岩好另外個雞皮都好正, 燒到脆卜卜好好味~跟著仲叫左雞軟骨食~食串燒梗係唔少得食茄子啦, 雖然細細條, 但唔會冇肉食~呢間餐廳最特別係會用塊鐵板放住d串燒, 咁就唔怕放到凍哂, 保持串燒既溫度

燒豬頸肉同雞腎, 呢兩款都係串燒必定要食既野~

另外個雞皮都好正, 燒到脆卜卜好好味~

跟著仲叫左雞軟骨食~

食串燒梗係唔少得食茄子啦, 雖然細細條, 但唔會冇肉食~

2019-03-24 26 浏览
出到尖沙咀行街食飯,晚餐有很多選擇,這次選擇了日式燒烤,因為我想慢慢一邊享受食物,一邊和朋友暢談近況。這間餐廳很近地鐵站,所以地點十分方便。我和朋友坐下後第一時間就點了飲品,因為行街行到好口渴。我覺得日式燒烤配上啤酒最好,就點了日本kirin 啤。這個就是菜單,其實有不少選擇,由於第一次來吃,我就點了幾個廚師推薦。下面3串分別是燒韮菜,燒雞腎,芝士豆卜。韮菜燒得好香,曬上孜然粉燒,味道濃郁,但不會太過火。雞腎很爽,用料不錯。辣椒芝士豆卜賣相相當吸引,外皮燒到金黃色,脆卜卜,內裏則是豆卜軟綿綿加上流心芝士加辣椒醬,外脆內軟之外,亦有少少辣味,中和芝士的膩,互相配合,我十分推薦。下面這個是燒雞皮,我食日燒最中意點這個佐酒小吃,雞皮燒到沒什麼油脂,脆卜卜又有淡淡雞香。這個燒鱈魚乾都是佐酒小吃,點沙律醬食令人食到停不到。這個是燒芝心響鈴,響鈴本身已經好脆,燒完更加是一咬即碎,內裏是芝士很多,略嫌太醎。法式鵝肝,多士很香脆,鵝肝不油膩。燒魷魚配酸辣醬食味道更佳另外,我們也點了燒流心鵪鶉蛋(左二),燒沙嗲魚皮餃(右二)。鵪鶉蛋流心熱辣辣,好好味,吃的時候要小心一點燙到嘴。沙嗲魚皮餃是自家製的,醬汁

這個燒鱈魚乾都是佐酒小吃,點沙律醬食令人食到停不到。
燒魷魚配酸辣醬食味道更佳
另外,我們也點了燒流心鵪鶉蛋(左二),燒沙嗲魚皮餃(右二)。鵪鶉蛋流心熱辣辣,好好味,吃的時候要小心一點燙到嘴。沙嗲魚皮餃是自家製的,醬汁有少少酸辣味,很開胃,餡有沙嗲味,值得一試。

整體而言,味道不錯,菜單推薦的燒物有驚喜,配搭新鮮。唯一要抱怨的是坐位,高枱高櫈坐得不舒服,店舖不大,如果多人的話可能會有點逼。
2019-03-23 24 浏览
尖沙咀北京道有好多美食可以選擇,今日揀咗一間食串燒嘅鋪頭,鋪頭唔算話顯眼,但入到去又別有一番風味,裝修幾特別:)呢間嘅價錢小貴,但都可以接受嘅範圍,叫咗7樣嘢食。1️⃣海鹽燒牛肩胛$48呢個果然係推介嘅熱門串燒,肉質鮮甜,好正!2️⃣日本霜降和牛串$593️⃣燒山賊雞翼$39雞翼嘅粉好特別,食落唔錯👍因為我唔係好食得辣,所以我覺得佢係屬於小小辣,但係辣得黎係正嘅。4️⃣燒芝士西班牙黑毛豬五花肉$46好似係第一次食五花肉配芝士,配搭幾新鮮:)5️⃣黑松露鵝肝多士$44鵝肝同多士係Perfect match😀🤟🏻6️⃣燒汁大珍寶扇貝$48五個字可以形容:色香味俱全🥳7️⃣燒芝士響鈴$19佢賣相係幾吸引嘅,食嘅時候要小心啲,唔好一口哎晒,因為都幾熱😝附上Menu:

呢間嘅價錢小貴,但都可以接受嘅範圍,叫咗7樣嘢食。

1️⃣海鹽燒牛肩胛$48
呢個果然係推介嘅熱門串燒,肉質鮮甜,好正!
2️⃣日本霜降和牛串$59
3️⃣燒山賊雞翼$39
4️⃣燒芝士西班牙黑毛豬五花肉$46
好似係第一次食五花肉配芝士,配搭幾新鮮:)

5️⃣黑松露鵝肝多士$44
鵝肝同多士係Perfect match😀🤟🏻