2019-06-17 45 浏览
最近下了班常在尖沙咀覓食, 前幾天想吃串燒, 意外找到藏在寶勒巷裡的喜膳燒 就進來吃看看 環境還不錯,算乾淨, 不會有很重的煙和油膩感簡單點了幾道串燒就等著吃啦!燒馬來西亞大蜆 蜆好大隻呀!每隻都肉質鮮甜飽滿單吃已經很新鮮很好吃! 再配上自家特製甜,酸,辣的泰式醬汁, 又是另一種風味!這次點了兩種牛肉,分別是 海鹽燒美國安格斯肉眼串 日本霜降和牛串兩種牛肉肉質都不錯, 我比較喜歡日本和牛, 肉質嫩滑,牛味很濃香。 肉眼口感比較有嚼勁芝士響鈴 響鈴是我吃火鍋必點的, 喜膳燒竟然有燒烤版! 還配上芝士,一定要嚐嚐看。 吃下去酥脆可口, 還帶著芝士香。吃完兩串,新的就來了, 會放進原本的盤子裡 桌上不會有很多碟燒墨魚丸配沙嗲汁 墨魚丸肉質彈牙,是優質墨魚丸的口感, 配上沙嗲汁,好好味!燒四季豆脆脆的燒玉子 跟一般的玉子燒不一樣,加上蜜糖去燒, 口感綿密,更像一道甜品燒蜜糖牛油栗米 栗米超甜!又多汁, 加上牛油再加上蜜糖好好味炸美國穀飼雞塊用吉列的方式炸到黃金色, 很脆口,有配沙律醬外面香脆,裡面肉質鮮嫩, 後來我試了沾燒大蜆送的泰式醬, 也很好吃!餐廳
最近下了班常在尖沙咀覓食,
前幾天想吃串燒,
意外找到藏在寶勒巷裡的喜膳燒
就進來吃看看
環境還不錯,算乾淨,
不會有很重的煙和油膩感

簡單點了幾道串燒就等著吃啦!

燒馬來西亞大蜆
蜆好大隻呀!每隻都肉質鮮甜飽滿

單吃已經很新鮮很好吃!
再配上自家特製甜,酸,辣的泰式醬汁,
又是另一種風味!

這次點了兩種牛肉,分別是
海鹽燒美國安格斯肉眼串
日本霜降和牛串

兩種牛肉肉質都不錯,
我比較喜歡日本和牛,
肉質嫩滑,牛味很濃香。
肉眼口感比較有嚼勁

芝士響鈴
響鈴是我吃火鍋必點的,
喜膳燒竟然有燒烤版!
還配上芝士,一定要嚐嚐看。
吃下去酥脆可口,
還帶著芝士香。

吃完兩串,新的就來了,
會放進原本的盤子裡
桌上不會有很多碟

燒墨魚丸配沙嗲汁
墨魚丸肉質彈牙,是優質墨魚丸的口感,
配上沙嗲汁,好好味!

燒四季豆脆脆的

燒玉子
跟一般的玉子燒不一樣,加上蜜糖去燒,
口感綿密,更像一道甜品

燒蜜糖牛油栗米
栗米超甜!又多汁,
加上牛油再加上蜜糖好好味

炸美國穀飼雞塊

用吉列的方式炸到黃金色,
很脆口,有配沙律醬

外面香脆,裡面肉質鮮嫩,
後來我試了沾燒大蜆送的泰式醬,
也很好吃!

餐廳:喜膳燒

地址:尖沙咀寶勒巷10號地舖
2019-06-15 104 浏览
燒馬來西亞大蜆$88 八隻 馬來西亞大蜆肥美無沙,大口咬下去, 蜆肉鮮甜滑溜, 鮮味突出, 令人回味。 海鹽燒美國安格斯肉眼串$54 和日本霜降和牛串$59安格斯肉眼、和牛串燒得剛好, 內裏仍然保持肉汁 , 油脂豐盛, 肉質柔軟冇筋,十分滋味。 燒新鮮白鱔 $64白鱔外皮燒到焦脆, 沾上芝麻粒, 蜜甜照燒汁口中沁出鮮味, 魚油豐富, 爽口彈牙, 配上香口的芝麻 ,每口細膩窩心。 海鹽燒法國鮮蘆筍 $28和海鹽燒鮮白菌 $24蘆筍和白菌新鮮爽脆,表面灑上海鹽, 簡簡單單帶出蘆筍和白菌的鮮甜原味道。稻庭烏冬豬骨湯本溫泉蛋 $72稻庭烏冬粗滑彈牙,份量多,吸收了豬骨甜湯,味道香甜, 用筷子叉 開半熟流水心溫泉蛋, 金黃的蛋黃緩緩流下, 配埋甜甜的粟米粒及 紫菜絲, 感覺暖意窩心。 燒玉子 $16玉子呈現明顯的甜香,綿密豐厚和細緻的口感, 既簡單又好味。芝士燒日本廣島蠔$68元三隻蠔身完全被滿滿半溶芝士蓋著,十分吸引,夾起來發現蠔身肥美,咬下去蠔汁在口中爆開, 好嫩滑,混合埋半溶芝士,更加滋味。味啉燒雞泡魚乾 $48雞泡魚乾入口不太硬 ,帶嚼勁, 越越鮮味,滋味過人 , 燒得出色, 好味到

燒馬來西亞大蜆$88 八隻

海鹽燒美國安格斯肉眼串$54 和
日本霜降和牛串$59

燒新鮮白鱔 $64

海鹽燒法國鮮蘆筍 $28和
海鹽燒鮮白菌 $24

稻庭烏冬豬骨湯本溫泉蛋 $72

燒玉子 $16
玉子呈現明顯的甜香,綿密豐厚和細緻的口感, 既簡單又好味。

芝士燒日本廣島蠔$68元三隻

味啉燒雞泡魚乾 $48
雞泡魚乾入口不太硬 ,帶嚼勁, 越越鮮味,滋味過人 , 燒得出色, 好味到唔停得口, 送酒一流。
2019-06-15 17 浏览
今日就嚟咗呢間食串燒嘅餐廳,係尖沙咀,係食日式燒烤嘅,入到去個格局都幾大,個天花都幾靚仔。😌😌睇menu 見佢有好多海鮮可以揀,仲有啲肉呀菜呀咁,帶子控嘅我,就當然有叫到帶子啦,再加多幾種海鮮,試吓先!😎一上枱,咦,原來會用鐵板上,好處係啲食物唔會咁易凍!加分!!😉😉帶子同各項海鮮上嚟都無咩沙,調味都做得啱啱好,其他串燒都燒得唔錯!👍🏿當日有啲唔舒服所以就無飲酒,唔係的話,飲吓酒食吓串燒,傾下香港家事,都幾開心既。🙈

Happy Q✨✨ Happy Skewer🍢🍢🍢🍺💫..尖沙咀食串燒既地方好多,今次黎到寶勒巷。夜猛猛黎串一串🍡 燒一燒🍢,感覺不錯吧。呢間串燒店除左一般既肉類🐽`牛肉類🐮`丸腸餃類🍢`蔬菜瓜果類🥬`主食🍜`特色小食🥟外,仲有特式串燒類🍢`時令海鮮類🐚`特色海鮮推介🦐,樣樣都想吃呢。海鮮類 2款都好大隻 厚肉彈牙,而蒜蓉粉絲係首選配搭 惹味又能提鮮,吸盡海鮮甜味呢。特色海鮮類大蜆🐚 真的好大 吃得出鮮味,加上秘製醬汁蘸點同吃,真的有一番馬來西亞風味。另一款避風塘生蠔🐚 第一次吃,配搭挺新穎呢。熱石板串燒類皇牌牛舌🐮 真的好嫩滑 一點都不韌,愛吃牛既你不能錯過。而五花肉🐽 質較為實 肉味較重而濃。釀雞翼🐥 滿滿餡料 啖啖肉,食起上黎好方便 愛肉肉既朋友會喜歡。特別推介一客2件羊架🐏 份量不少,燒得剛好 保留住肉汁也不羶,連怕羶味既朋友都岩吃。肥腸🐽 好香黑胡椒味,是一款不錯既串燒呢 平時也很少見。蔬菜類蔬菜🥬 最後不能少,燒茄子總是串燒類必選。蒜蓉茄子🍆 惹味亦唔乾,軟淋茄子配上蒜蓉蔥香;娃娃菜🥬 亦清甜 滿滿蒜香呢。..放工後 來到一間有特式既串燒店,飲杯啤酒🍺 吃串燒🍢 感覺好放鬆
Happy Q✨✨ Happy Skewer🍢🍢🍢🍺💫

[黑胡椒燒肥腸]

蔬菜類

[蒜蓉牛油焗娃娃菜]

[燒蒜蓉茄子]

放工後 來到一間有特式既串燒店,飲杯啤酒🍺 吃串燒🍢 感覺好放鬆。雖然店舖不大,但食物種類挺多呢,閒時與三五知己吃住串燒 傾下計,呢種感覺還真的不錯呢。
2019-06-14 22 浏览
今日行到尖沙咀想搵啲特別啲既野食,就比我搵到呢間位置比較入既串燒店。去到果時7點,店入面都唔算好多人。餐牌選擇都幾多,我地兩個人都要簡一論先決定到食咩首先叫左個稻庭烏冬,上面有溫泉蛋,味道唔錯,驚淨係食串燒唔夠飽既可以點呢個黎醫肚啊然後係燒馬來西亞大蜆,蜆入面冇沙,同埋真係算大隻,味道唔錯,可以點埋佢既醬汁,醬汁有點微辣然後係蒜蓉燒廣島蠔,夠大隻,同埋蒜蓉都好香,唔錯燒龍躉京蔥卷蔥既皮唔太好咬,不過龍躉味道唔錯啊,加埋啲醬汁好夾。山賊雞翼上面有調味粉,有少少辣,燒得岩岩好,呢個幾好食!食串燒一定叫食牛舌,呢到既牛舌夠厚身,好腍同埋多汁,唔錯。呢到既野飲都比較貴所以我地冇叫到,最後兩個人都食左$300幾
餐牌選擇都幾多,我地兩個人都要簡一論先決定到食咩

首先叫左個稻庭烏冬,上面有溫泉蛋,味道唔錯
,驚淨係食串燒唔夠飽既可以點呢個黎醫肚啊

然後係蒜蓉燒廣島蠔,夠大隻,同埋蒜蓉都好香,唔錯

2019-06-09 21 浏览
串燒平時都係比我一個貴夾唔飽嘅感受,但今次食呢間喜膳燒完全顛覆咗我呢個諗法!舖仔細細唔算多枱(或者可以更有效控制食物質素?),成個格局又有d酒吧feel。可能我去果陣算早,唔算多人個menu都算幾豐富,有d高檔野得黎亦有大家平時串燒熟悉嘅食物,調味方面有得揀鹽燒或孜然。叫左一堆野食最推介係羊架、明太子雞翼、牛舌,牛肚!其他野唔係唔好食呀,但印象最深刻係呢幾樣🤣 仲有燒莞荽同肉桂燒菠蘿!超正!呢度最正係會有塊燒熱咗嘅石板黎serve野食,食到尾塊石板都仲係熱嘅,仲可以整暖返其他攤凍咗嘅野食。雖然價錢唔可以算得上平,但係係物有所值嘅!

雖然價錢唔可以算得上平,但係係物有所值嘅!
2019-06-07 9 浏览
飲啤酒 🍻 食串燒 🍡🍢🍡🍢Holiday mood ~~ 享受人生 好似日式小店 你order 完會見到店員即時準備!!!!!!!Yeahhhhhh 黎個蜆先配上佢地獨家秘制嘅泰式辣醬 哇哇哇 堅系幾好味嫁😛😛😛燒扇貝 都相當大粒 好有誠意!!串燒 有一樣真系好special 芝士響鈴 你出面食過味 內熱外脆 幾過癮🤤🤤🤤燒金菇 一向小編最愛蒜味 牛油味 夠哂重 好好食 好快就比人搶哂雞翼 一向都唔輸得 好正內入有好多料 esp 明太子😍😍😍😍
飲啤酒 🍻 食串燒 🍡🍢🍡🍢
Holiday mood ~~ 享受人生
好似日式小店
你order 完會見到店員即時準備!!!!!!!

Yeahhhhhh 黎個蜆先
配上佢地獨家秘制嘅泰式辣醬
哇哇哇 堅系幾好味嫁😛😛😛

燒扇貝 都相當大粒 好有誠意!!

串燒 有一樣真系好special

好快就比人搶哂

雞翼 一向都唔輸得 好正
內入有好多料 esp 明太子😍😍😍😍

2019-06-06 20 浏览
串燒是一件好奸惡的事。我上星期食完,今個星期又想再食。我們叫咗貝類。粉絲夠入味,帶子都幾鮮甜👍🏻另外我叫了杯凍柚子蜜。都落足料👍🏻我超愛這間餐廳的牛舌。一拿上手就香氣撲鼻、質感更是軟熟又有一點彈性。喜歡牛舌的人一定不能放過!另一道我喜歡這一間的就是燒秋葵。好多其他餐廳掌握不到火喉,一係太乾、一係冇燒過咁。這間燒得夠火喉之餘,更能鎖住裡面的汁😍😍。絕對是手藝和原材料新鮮的成效!👍🏻另外,韭菜又是難燒的食物。但這店燒得一點都不燶,而且都好夠味!😍茄子都燒得幾好。當然不能不點雞翼啦。雞翼皮脆又夠味!結論: 除了價錢有點難經常來食之外,間餐廳的手藝是不錯的。
串燒是一件好奸惡的事。我上星期食完,今個星期又想再食。

我們叫咗貝類。粉絲夠入味,帶子都幾鮮甜👍🏻

另外我叫了杯凍柚子蜜。都落足料👍🏻

茄子都燒得幾好。
當然不能不點雞翼啦。雞翼皮脆又夠味!

結論: 除了價錢有點難經常來食之外,間餐廳的手藝是不錯的。

呢間主打串燒既餐廳入口唔太明顯入到去裝修有好有日本feel好似係秘密基地咁同戰友們討論戰略😎/串燒有超級多選擇 而且每款都平平地可以叫好多款一齊share👯唔少得當然有好多款酒揀啦💁食物首推芝士響鈴🧀🔔真係冇諗過響鈴都可以燒 仲要好食架喎面頭超鬆脆 入面芝士熱辣辣仲拉到絲😆仲有翠玉瓜超級juicy🙆/老實講食物唔算超級驚喜無敵好食但尖沙咀地區可以傾下計飲下酒🍻重點價錢唔太貴💰👍/尖沙咀 - 喜膳燒#Hanako_尖沙咀🌻 #Hanako_日式🌸
呢間主打串燒既餐廳入口唔太明顯
用餐优惠
試食活動
  • 燒芝士響鈴
2019-06-05 909 浏览
壓力山大偶爾都想去放鬆啤一啤,與生啤的天作之合莫過於炭火燒烤。🍺🍺麒麟果味生啤: 當天果味可選白桃/青蘋果/荔枝;今次點的是白桃味生啤,清甜可口又解渴,差不多兩吋厚的泡泡非常綿密,泡白桃味道最濃,泡下面就是清爽的白桃生啤。🍢🍢串燒基本上都是燒完即刻上枱,在石上滋滋的聲響就是賞心悅耳。🐔🐥雞肉串: 嫩滑多汁,蘸滿沙嗲,香料十足。🥓🥚鵪𪂹蛋: 煙肉在外,油份甘香,百搭之作。墨宜演: 爽彈惹味,看似外乾,實際爆汁。🍡🍡響鈴卷: 流心芝士,一咬即融,外脆內軟。🌭🌭小香腸: 外層脆皮,燒出油光,咸中帶甜。雞腎串: 味道濃烈,嚼勁夠強,爽口彈牙。雞軟骨: 兩種調味,照燒鹽燒,同樣入味。🐔🐔釀雞翼: 嫩滑肉內,藏明太子,脆皮無骨。🐚🐚燒大蜆: 肉質較厚,新鮮甜美,富海水味。🦑🦑燒魷魚: 原條炭燒,又肥又厚,口感彈牙。🥬🥬娃娃菜: 牛油蒜蓉,香口惹味,油而不膩。🍆🍆燒茄子: 舖滿蒜蓉,重口之選,蒜香撲鼻。串燒店麻雀雖小,五臟俱全。飲料同食物種類多而且每款都是好吃的。三五知己間中來一聚十分合適。

🍺🍺

🍢🍢
串燒基本上都是燒完即刻上枱,在石上滋滋的聲響就是賞心悅耳。

🐔🐥
雞肉串: 嫩滑多汁,蘸滿沙嗲,香料十足。
🥓🥚
鵪𪂹蛋: 煙肉在外,油份甘香,百搭之作。
墨宜演: 爽彈惹味,看似外乾,實際爆汁。

🍡🍡
響鈴卷: 流心芝士,一咬即融,外脆內軟。
🌭🌭
小香腸: 外層脆皮,燒出油光,咸中帶甜。
雞腎串: 味道濃烈,嚼勁夠強,爽口彈牙。
雞軟骨: 兩種調味,照燒鹽燒,同樣入味。

🐔🐔
釀雞翼: 嫩滑肉內,藏明太子,脆皮無骨。

🐚🐚
燒大蜆: 肉質較厚,新鮮甜美,富海水味。

🦑🦑
燒魷魚: 原條炭燒,又肥又厚,口感彈牙。

🥬🥬
娃娃菜: 牛油蒜蓉,香口惹味,油而不膩。

🍆🍆
燒茄子: 舖滿蒜蓉,重口之選,蒜香撲鼻。

• 燒馬來西亞大蜆
  • 燒蒜蓉茄子
  • 燒芝士響鈴
2019-06-04 28 浏览
#喜膳燒約咗朋友去尖沙咀飲嘢🤣但自已早咗放工又有啲肚餓,時間尚早所以叫咗同事陪我食幾串串燒醫下肚仔😁分別叫左:腸仔、墨魚丸、燒豬頸肉串、燒雞肉串、燒手切雞腎串、挑戰級激辣頂級魚片頭、燒玉子串、涼拌牛舌同燒生蠔。超值得推介:燒生蠔🤤燒得咁剛剛熟,蠔新鮮飽滿多汁鮮甜,配上兩款檸檬🍋加小小檸檬汁更能帶出鮮味。燒豬頸肉串,🐷爽爆豬頸肉,多汁彈牙,肉味重。燒雞肉串,面上有甜甜既燒醬,🐤雞肉嫩口。燒玉子串,🐣其他地方好少見到,好的骰,味道同平時食嘅玉子燒一樣但比係較實淨,外乾身,內juicy。喜歡食辣嘅人可以挑戰「激辣魚片頭」充滿辣椒同孜然粉,一入口辣到口水鼻涕流,好彩留返最後食😛如果唔係會食唔到其他野既味道🤣P.S 原來呢度仲可以飲酒🍻類似日式居酒屋。串燒加酒,最佳伴侶,下次會建議埋朋友揀呢度同朋友又食又飲邊吹水。
#喜膳燒

超值得推介:

燒豬頸肉串,🐷爽爆豬頸肉,多汁彈牙,肉味重。

燒雞肉串,面上有甜甜既燒醬,🐤雞肉嫩口。

$150 (其他)
2019-06-04 19 浏览
食得串燒都預左人均三百蚊樓上先落到樓,而呢間雖然貴但食物質素非常高,絕對值得一試既餐廳!餐廳細細,目測7張枱左右。我地雖然被安排坐高枱,但好適合傾計。我地由晚上8點坐到11點。一打開食物紙,琳琅滿目既選擇。淨係雞翼都有6款,再分不同既味道同食法:燒雞全翼(沙嗲/蜜糖/鹽燒)、蜜糖雞翼、燒雞皮、燒山賊雞翼、明太子釀雞翼、燒芝心磨菇雞翼。我地點左燒山賊雞翼,師傅好有心機燒,起碼燒左15分鐘先上碟。其間有易熟既食物(蘆筍/牛柳等)已上碟可讓我地邊食邊等。。。由於種類太多,未能盡錄。簡略講一d推介同不推不介既食物吧!值得一試- 鹽燒燒雞軟骨:非常推介,夠乾身鹽味好香。- 燒雞皮:第一次食,無諗過可以燒到咁脆。極推- 燒山賊雞翼(下圖中間):外皮烤到好乾身,非常脆口,完全不油膩。雞翼既骨仲係被分開爲單骨方便進食,非常讚!我地點左兩轉可以不試- 芝士響令(左一): 有新鮮感比個名呃到但唔好食燒牛舌(右二):個人不喜歡太厚同覺得味道可以再濃d燒玉子(右一):正常發揮肉桂燒波蘿:波蘿配肉桂味道好怪,個喜歡無調味既燒波蘿多d順帶一提,呢到既啤酒好好飲,面層既泡好似沙冰咁。

值得一試
- 鹽燒燒雞軟骨:非常推介,夠乾身鹽味好香。
- 燒雞皮:第一次食,無諗過可以燒到咁脆。極推

可以不試
- 芝士響令(左一): 有新鮮感比個名呃到但唔好食
燒牛舌(右二):個人不喜歡太厚同覺得味道可以再濃d
燒玉子(右一):正常發揮

肉桂燒波蘿:波蘿配肉桂味道好怪,個喜歡無調味既燒波蘿多d

順帶一提,呢到既啤酒好好飲,面層既泡好似沙冰咁。

• 燒山賊雞翼
2019-06-03 21 浏览
一間好食嘅串燒我個人認為都幾難搵 因為我好怕啲串燒牛會燒到好韌 啲海鮮會吾新鮮 但係我今日去咗呢間喜膳燒我係誠意推介俾大家 首先講咗海鮮 因為我覺得係最好食 尤其是係佢嗰隻廣島蠔 就算佢係燒完都保留着本身生蠔嘅鮮味 同埋仲有少少海水味 另外我哋仲叫咗個蒜蓉燒蠔 佢都燒得超野味 好鮮果一向最怕啲肉好韌嘅我 呢度嘅肉類串燒令我刮目相看 尤其係佢啲牛一D都唔韌 佢個芝士五花腩好特別 佢用既系肥瘦均勻 另外我哋叫咗兩款唔同嘅雞翼一個係蜜糖雞翼 另一個係明太子 明太子雞翼超好食 亦都唔係間間串燒餐廳都有同整得好食另外我哋仲叫咗蒜蓉金菇我想講佢都幾大份 呢個價錢來講我係一定會叫 亦都好好食好惹味 佢仲有丸類串燒 我哋就叫咗個燒魚片頭 你試吓佢個感覺好似平時我哋出街燒嘢食嘅味道一樣 好有BBQ既feel😋今次嚟到呢間串燒餐廳我覺得好滿足 下次我一定會再去👍🏻
今次嚟到呢間串燒餐廳我覺得好滿足 下次我一定會再去👍🏻
2019-06-03 22 浏览
今日原本約左朋友去尖沙咀飲野。難得放假,但係卻天陰陰,時不時落下雨 ,氣溫涼咗唔少,最後大家決定咗唔去酒吧,改咗去食燒烤。可以食啲熱辣辣嘅嘢,再飲返啖啤酒。上網見依家食評都唔錯,所以最終就嚟咗呢間度食嘢。食串燒,開頭就梗係要食啲貴嘢,到甘上下先食啲飽肚嘢。呢度嘅燒扇貝幾好食,扇貝size適中,唔會細。而且上面鋪嘅粉絲亦都多,索曬啲扇貝燒出嚟嘅鮮味,好鮮甜。貴妃蚌亦都燒得好正, 貴妃蚌燒完之後好爽脆,而且粉絲一樣索咗貴妃蚌嘅鮮甜,好食。食完海鮮食番啲可以送酒嘅串燒。呢度嘅燒牛舌size偏大,而且廚師燒嘅手藝唔錯,對嘢食嘅熟度掌握得幾好,牛舌燒得外乾內嫩。送啤酒就梗係唔可以唔叫燒雞軟骨啦。燒雞軟骨比平時就咁煮既雞軟骨乾身好多。因為水分少咗,食落口,雞軟骨嗰陣香口感覺就更加強烈,絕對係送酒嘅number one菜式。另一樣送酒嘅絕配菜色就當然係燒雞翼啦。呢度嘅燒雞翼,唔會好似出面啲串燒雞翼咁,燒到雞翼既皮起哂焦。依度既雞翼燒完都仲保持到雞皮完整光滑,食落口 雞肉又嫩又有汁,好味。食完 玉女就當然要食番少少蔬菜 咁先至食得健康㗎嘛燒蔬菜就唔逐一講啦。只係用幾句概括一下就算啦:師傅嘅手勢幾好,就

食串燒,開頭就梗係要食啲貴嘢,到甘上下先食啲飽肚嘢。

食完海鮮食番啲可以送酒嘅串燒。

食完 玉女就當然要食番少少蔬菜 咁先至食得健康㗎嘛

燒蔬菜就唔逐一講啦。只係用幾句概括一下就算啦:師傅嘅手勢幾好,就算燒啲蔬菜,都無燒得太乾身呢個問題,食落口唔會有苦澀味,值得一讚。
一啖菜,一啖啤酒,再吹下水,唔使陣間,兩個鐘就過咗去。

2019-06-02
2019-06-02 7 浏览
平時黎到尖沙咀,都係打邊爐多,今次嚟想搞搞新意思,突然間想去食串燒,就即刻search下有咩正野,就比我搵到呢間喜膳燒。由於我地太早黎食晚餐,所以暫時都唔算好多客人,呢度坐得好舒服,唔算太逼。食物選擇有好多款花多眼亂,都有好多特別嘅串燒,例如燒菜心苗燒莞茜,調味料仲有鹽燒或者孜然揀,唔洗淨係食孜然味!呢度啲串燒用鐵板上,可以保持溫度,慢慢食都唔怕會攤凍啲串燒,呢方面真係好貼心!最最最令我驚喜係個甜品,玉桂焦糖菠蘿係勁好食,菠蘿唔乾,好juicy好甜,焦糖又夠脆,玉桂味又香,真係要試,一定唔會中伏!