2023-11-14 11 浏览
通常想任食生蠔都係去buffet,第一次喺日本餐廳任食生蠔,仲有焗蠔同焗帆立貝,個set食物好豐富,價錢合理🔸生蠔串燒放題(2小時) $598 1️⃣時令海鮮湯2️⃣炸牡丹蝦3️⃣喜多嬉懷石八品(松葉蟹羊羹、象拔蚌刺身、A4和牛沙律、燒雞軟骨棒配生雞蛋、牡蠣茶漬飯 、炭燒活鰻 、秋葵冷盤、三文魚籽吞拿魚蓉)4️⃣任食北木島日本生蠔/焗蠔/焗帆立貝(原味、芝士醬、蒜味、辣蒜味)5️⃣任食時令串燒6️⃣松葉蟹五島手延烏冬7️⃣白桃雪葩最中餅配黑糖厥餅8️⃣任飲梳打特飲/汽水揀左$598生蠔串燒放題,喜多嬉懷石八品超靚🍱,好岩打卡❣️店員教由順時針方向咁食,有蟹/牛/象拔邦/吞拿魚等,款式特別又豐富🦪生蠔夠大隻新鮮,每隻配辣蘿蔔蓉🌶️、土佐酢啫喱同蔥花,配埋食好有日式風味同層次,另外仲有焗蠔同焗帆立貝都好正,上菜時間快唔會要等好耐仲有串燒任食係鹽燒風味,即叫即燒熱辣辣,火喉岩岩好,食完生蠔凍凍地食番d熱野正,仲有松葉蟹烏冬清甜鮮美,最後食埋個甜品完美呀😋Overall餐廳位於中環,呢個價錢有懷石料理同日式生蠔任食都抵食💕專攻生蠔既朋友叫最平個餐都好夠食🤭店員服務好周到,環境寧靜舒適,好岩生日節日慶祝黎食
🔸生蠔串燒放題(2小時) $598
7️⃣白桃雪葩最中餅配黑糖厥餅
8️⃣任飲梳打特飲/汽水
Overall
2023-11-01
中環區可謂香港高級餐廳的集中地,今天和老朋友聚舊,喜歡串燒的他帶我來到中半山扶手電梯旁邊的喜多嬉享受生蠔串燒放題!裝修簡約,整潔舒適,座位寬敞。💰生蠔串燒放題(2小時)$598。💰生啤放題另加 $58。時令海鮮湯,用茶壺連小火爐上枱,感覺良好。海鮮湯味道濃郁,尤以蠔味最為突出,鮮到一個點 😍😋😍😋😍酥炸大蝦,炸蝦酥脆惹味,蝦隻中間部份去殼,易食之餘又保持靚靚賣相👍👍喜多嬉懷石八品,單是擺盤賣相,已經贏盡歡心。一次過嚐盡八道日式的經典菜餚,量少款多,正是心中大愛 😍😍😍1️⃣松葉蟹羊𡙡 2️⃣象拔蚌刺身3️⃣燒牛肉沙律4️⃣月見雞肉棒5️⃣茶漬飯6️⃣燒白鰻魚7️⃣明太子秋葵8️⃣吞拿魚蓉任食喜多嬉生蠔🦪,蠔隻全是採用牡蠣由北木島直送。生蠔刺身少不了,新鮮肥美帶點海水味,那種鮮甜是熟蠔無可媲美的 😍😍😍😍刺身過後,也得來一客焗蠔及焗帆立貝,四款口味分別是原味、蒜味、辣蒜味及芝士醬,任食優點就是可以試齊各款口味 🥰🥰🥰,來個任性大滿足;而且蠔隻全是採用牡蠣由北木島直送,超值抵食。任食時令串燒,朋友是串燒愛好者,當然選擇十款全上。雞中翼、雞腿肉、雞頸肉、雞腳筋、豬頸肉、七里香、雞心、翠玉瓜及日本番薯🍠仔。松葉蟹五島手延烏冬
裝修簡約,整潔舒適,座位寬敞。
💰生蠔串燒放題(2小時)$598。💰生啤放題另加 $58。
1️⃣松葉蟹羊𡙡
2️⃣象拔蚌刺身
3️⃣燒牛肉沙律
4️⃣月見雞肉棒
5️⃣茶漬飯
6️⃣燒白鰻魚
7️⃣明太子秋葵
8️⃣吞拿魚蓉
松葉蟹五島手延烏冬,原隻半殼松葉蟹蟹鉗,相當吸引;烏冬嫩滑,份量適中,瞬間清碟!
汽水及梳打特飲無限任飲,點了白桃🍑梳打及柑桔🍊梳打
甜品是蕨餅白桃雪葩,賣相精緻,白桃雪糕味道清新,蕨餅軟糯,好味道。
朋友生日想食蠔🦪今晚book左中環喜多嬉牡蠣屋日本生蠔放題😊餐廳提供$498/598/698三種價位兩小時任食任飲無酒精飲品放題🤩我地就揀咗中間598套餐😬而鍾意飲酒嘅朋友可以加$58 Sapporo啤酒任飲添🍻先付時令海鮮湯配料有蝦仁🍤帶子及蜆肉☺️飲落鮮味十足👍頭盤特色八宮格🍱蟹肉凍🦀象拔蚌刺身、牛肉沙律🥗月見免治雞肉串🐣茶漬飯、燒白鱔、涼拌秋葵及拖蘿三文魚子蓉🤩酥炸牡丹蝦🦐即叫即炸熱辣辣😊肉質彈牙仲非常香口😍任食北木島生蠔🦪伴土佐酢啫喱🥰生蠔唔算大隻但肉質嫩滑帶有海水味🤩任食蒸蠔及帆立貝🐚蒸蠔好講究火喉🤭蠔身仲充滿蠔汁唔乾身😬燒帆立貝相對乾身但鮮甜☺️餐廳仲提供幾款醬汁選擇🤗我地就鍾意原味或蒜味令蠔身鮮味提升👍松葉蟹五島手延湯烏冬烏冬幼身彈牙爽滑🤗蟹鉗啖啖肉🦀湯底夠清甜👍飲埋啲湯胃變得暖粒粒🥰串燒都多選擇🤗我地點左🐥七里香、雞大腿肉串、雞心🐣豬頸肉及雞中翼、雞腳根😊仲有燒蕃薯仔及翠玉瓜串👍甜品櫻花🌸脆餅夾住葡萄酒雪芭及黑糖厥餅唔會太甜🤩賣相仲好靚😍總結呢間放題食物豐富款式選擇又多🤗鍾意食蠔放題既您地快啲book位試下啦🥰

先付時令海鮮湯配料有蝦仁🍤帶子及蜆肉☺️飲落鮮味十足👍

頭盤特色八宮格🍱
蟹肉凍🦀象拔蚌刺身、牛肉沙律🥗月見免治雞肉串🐣
茶漬飯、燒白鱔、涼拌秋葵及拖蘿三文魚子蓉🤩

酥炸牡丹蝦🦐即叫即炸熱辣辣😊肉質彈牙仲非常香口😍

松葉蟹五島手延湯烏冬

• 松葉蟹五島手延烏冬
  • 焗蠔
2023-11-13 12 浏览
喜多嬉牡蠣屋中環些利街2-4號LL Tower3樓今晚同朋友去中環食飯,大家咁啱都話想食生蠔,醒起中環既「喜多嬉牡蠣屋」既放題套餐一直都好多人推介,於是我哋就慕名嚟食喇。我哋揀選598 2個鐘任食放題,除左生蠔可以任食之外,仲有焗蠔、焗扇貝同埋各類串燒可以任食,好正嫁。套餐先嚟個時令海鮮湯,個湯非常鮮甜,而且會點蠟燭坐暖個湯壺,咁就唔怕個湯會變凍,可以放耐啲幾時飲都得,非常細心。另外個炸牡丹蝦好爽脆,好香口,我哋都覺得好好味。另外我哋亦預先亦叫定飲品,揀左比較特別既白桃梳打,甜度剛剛好。接住嚟就係懷石8品,擺盤非常精緻,賣錯一流又適合打卡。8品有建議進食既先後次序,分別係:松葉蟹羊羹 象拔蚌刺身和牛沙律免治雞肉棒茶漬飯燒活鰻秋葵小食盤三文魚籽呑拿魚蓉每一小碟食材都好新鮮,為之後既放題揭開序幕。生蠔嚟喇,我唔客氣喇!!本身加左少少特備既醬汁,第一round會先俾我地品嘗左先,之後再order可以自行決定需唔需要加醬。我哋叫左一打生蠔,另外焗蠔同扇貝有4種唔同口味,我哋每個口味都叫左一種品嚐,個人覺得芝士味最好食,唔會太濃,食完之後亦唔會太滯,所以可以繼續作戰。食完焗蠔同扇貝之後我哋就叫左
喜多嬉牡蠣屋

茶漬飯
燒活鰻
秋葵小食盤
三文魚籽呑拿魚蓉

每一小碟食材都好新鮮,為之後既放題揭開序幕。

食完焗蠔同扇貝之後我哋就叫左串燒以及松葉蟹烏打嚟食。串燒每樣各一,有羊、豬、雞,蔬菜方面有翠玉瓜同埋蕃薯仔。個人覺得羊肉串好香口,而朋友就覺得蕃薯仔好好食。

鍾意食生蠔既朋友仔千祈唔好錯過,一定要嚟試下呀。

2023-11-11 9 浏览
📍喜多嬉牡蠣屋呢間餐廳喺擺花街嘅時候曾經大排長龍,如果冇book位嘅話,晏晝真係要撞彩先可以入去食🫡一年之後佢哋已經可以細舖搬大舖,餐廳環境都好咗好多,餐廳既牡蠣仲係北木島直送👅 📍喜多嬉牡蠣屋呢間餐廳喺擺花街嘅時候曾經大排長龍,如果冇book位嘅話,晏晝真係要撞彩先可以入去食🫡一年之後佢哋已經可以細舖搬大舖,餐廳環境都好咗好多,餐廳既牡蠣係北木島直送,保證新鮮😙👅 生蠔串燒放題(2小時)$598呢個套餐包咗時令海鮮湯,味淋魚干,喜多嬉懷石八品,仲有任食生蠔,焗蠔,焗帆立貝,任食串燒,松葉蟹五島手延烏冬仲有汽水梳打任飲~焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬我幾鍾意佢哋嘅海鮮湯,一路會煲住,超級鮮味,入面有蝦有蜆。之後嘅魚干好香口好好咬🤤份量好多,幾開胃既小食。然後就到佢地既懷石八品,好精緻,有牛舌,鮑魚,吞拿魚蓉,秋葵,蟹肉凍,茶漬飯,燒魚仲有個雞棒。每樣都可以試下,又唔會勁飽,質素仲要幾高😋之後就到重頭戲喇!首先我哋要咗生蠔,生蠔上面有士佐酢啫喱,酸酸甜甜,配埋好Creamy嘅牡蠣,感覺冇咁滯。然後就可以食佢地既焗蠔同帆立貝,焗既口味可以揀原味,蒜味,辣蒜味或者芝士醬,其
📍喜多嬉牡蠣屋

👅 📍喜多嬉牡蠣屋

👅 生蠔串燒放題(2小時)$598

焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬

我幾鍾意佢哋嘅海鮮湯,一路會煲住,超級鮮味,入面有蝦有蜆。

之後嘅魚干好香口好好咬🤤份量好多,幾開胃既小食。

之後就到重頭戲喇!首先我哋要咗生蠔,生蠔上面有士佐酢啫喱,酸酸甜甜,配埋好Creamy嘅牡蠣,感覺冇咁滯。然後就可以食佢地既焗蠔同帆立貝,焗既口味可以揀原味,蒜味,辣蒜味或者芝士醬,其他口味都好特別,不過我最鍾意都係原味,咁先食到海水同鮮味👍🏻

如果想飽肚啲,佢哋仲有烏冬,蟹肉都好鮮甜。

最後嘅甜品亦都好有特色,係蜜桃雪芭,消滯一流👍🏻

2023-11-10 12 浏览
餐廳既生蠔由日本直送。只要$598就可以任叫任食生蠔120分鐘,除左蠔之外,仲有凡立貝~串燒同飲品任飲。蠔魔一定要去~🥣時令海鮮湯入面有蝦、帶子等等既海鮮,味道鮮甜,用茶壺裝住,再倒落茶杯飲,可能保持温度🍤炸紅蝦紅蝦夠大隻,肉興爽彈,入面仲保持到肉汁🍱喜多嬉懷石八品放題每位都會有一客,包括有蟹肉羊羹、象拔蚌、燒牛肉、月見雞肉棒、杜麗泡飯、鰻魚、秋葵同吞拿魚蓉,作為前菜非常豐富👍🦪生蠔黎自岡山縣既新鮮生蠔,肉質爽口,入口鮮甜肥美,帶少少海水既咸味。另外再加上土佐醋啫喱,辣蘿蔔蓉同蔥花,令鮮味更加凸出焗帆立貝、生蠔帆立貝同生蠔都岩岩好熟,仲飽持好鮮味。生蠔仲係好飽滿。仲有芝士、蒜蓉等等多種口咪,每走試一隻都飽哂~燒烤🐓雞大腿肉一串有3塊肉,每塊都連埋脆卜卜既雞皮,雞肉都保持到肉汁,好有驚喜。🐔雞心雞心爽口,唔會燒得太乾,加d辣椒粉更加惹味仲有羊肉、蕃薯仔、脆肉瓜同雞既其他部位,樣樣都好出色🍜松葉蟹五島手延烏冬烏冬麵質彈牙,秘製醬汁食落有d似卡邦尼,加埋鮮味既松葉蟹,味道一流👍🍹飲品有各種唔同口味既梳打同汽水,另外仲可以加$58升級啤酒放題,邊食邊飲最爽

🥣時令海鮮湯

🍤炸紅蝦
紅蝦夠大隻,肉興爽彈,入面仲保持到肉汁

🍱喜多嬉懷石八品

🦪生蠔

焗帆立貝、生蠔

燒烤
🐓雞大腿肉

🐔雞心
雞心爽口,唔會燒得太乾,加d辣椒粉更加惹味

仲有羊肉、蕃薯仔、脆肉瓜同雞既其他部位,樣樣都好出色

🍜松葉蟹五島手延烏冬

🍹飲品

用餐优惠
試食活動
2023-11-10 13 浏览
跟老友去了這間位於中環,食生蠔、串燒放題的餐廳,套餐分了3個價錢,我哋㨂左中價位$598既的套餐,飲品任飲有汽水及特飲梳打,但我哋喜歡飲啤酒🍻,故加了$58/人,慢慢飲下食下品嘗美食。酥炸牡丹大蝦🍤,大蝦炸得香口酥脆,成隻蝦連外殼都可以食埋,肉質肥美彈牙。時令海鮮湯,店員將湯倒入茶杯內,再將食材拎出,有大蜆、元貝以及蝦仁,湯飲落香濃鮮甜。喜多嬉懷石八品,共有8款食材,擺盤好靚,店員介紹由淡味的蟹肉啫喱食到濃味,最後的秋葵可解解膩,款款都有特式很好吃😋。鮮甜的生蠔🦪,雖然不是很大隻,但勝在夠新鮮,蠔味重幾有咬口~再黎有原味、蒜味、辣蒜味&芝士醬,調味得恰到好處的焗蠔,焗後仍保留鮮味,愛蒜的老友十分喜歡吃蒜味,好多蒜啊。焗帆立貝😉,肥美大粒鮮甜又厚肉,真是大滿足😚。松葉蟹五島手延烏冬,松葉蟹鉗入口肉質鮮道鮮甜,烏冬是扁身的,配搭海鮮湯湯底,味道很讚。時令串燒任食,款款都各有特色,有雞心、七里香、雞頸肉、雞腿肉、豬頸肉、羊肉、雞腳筋、雞中翼,翠肉瓜同埋番薯仔,好惹味送酒一流。甜品是厥餅、雪葩,甜而不膩很可口。

焗帆立貝😉,肥美大粒鮮甜又厚肉,真是大滿足😚。

甜品是厥餅、雪葩,甜而不膩很可口。
2023-11-05
位於中環的日式燒牡蠣屋,沿著電梯一直上至近蘇豪區的一棟大廈裡,環境空間闊落,沙發座椅舒適。晚市供應2小時的生蠔放題,另外還可升級到其他套餐,連串燒、刺身放題。飲品則是汽水梳打任飲的。生蠔串燒放題時令海鮮湯:茶壺倒進小杯裡的是海鮮湯,湯頭以蝦、蜆肉及元貝熬成,鮮甜非常。炸牡丹蝦:整隻牡丹蝦大大一條,炸得酥脆。喜多嬉懷石八品:擺盤精緻,分別有羊羹、時令刺身、和牛沙律、免治雞肉棒、牡蠣茶漬飯、燒活鰻、秋葵及吞拿魚蓉。品嚐這八品的順序由淡開始至濃味的,每一款都是小份量的前菜。任食喜多嬉生蠔:牡蠣均來自北木島,帶海水味,上面鋪上啫喱、蘿蔔及蔥花,擠點檸檬汁,味道鮮味,不腥。吃完還可無限追加。任食焗蠔、焗帆立貝:一共有四種味道,原味、蒜味、辣蒜味及芝士醬,各有特色,不過原味不用額外添加調味料,保留原汁原味,也很出色。任食時令串燒:串燒主要是以雞為主,有不同部位,如雞腿肉、雞中翼、雞心、七里香、雞膝軟骨等等,還有燒羊肉及豬頸肉,蔬菜則有蕃薯仔及翠玉瓜,燒得焦香,惹味。松葉蟹五島手延烏冬:湯底清淡,烏冬麵條幼細,配料有原隻蟹鉗、菇菌及甜豌豆。白桃雪葩配抹茶厥餅: 甜品方面,甜甜的白桃雪葩,配上本身沒有
環境空間闊落,沙發座椅舒適。
飲品則是汽水梳打任飲的。
生蠔串燒放題
時令海鮮湯:

炸牡丹蝦:

整隻牡丹蝦大大一條,炸得酥脆。
喜多嬉懷石八品:

品嚐這八品的順序由淡開始至濃味的,每一款都是小份量的前菜。
任食喜多嬉生蠔:

任食焗蠔、焗帆立貝:

一共有四種味道,原味、蒜味、辣蒜味及芝士醬,各有特色,
不過原味不用額外添加調味料,保留原汁原味,也很出色。
任食時令串燒:

松葉蟹五島手延烏冬:

湯底清淡,烏冬麵條幼細,配料有原隻蟹鉗、菇菌及甜豌豆。
白桃雪葩配抹茶厥餅:

甜品方面,甜甜的白桃雪葩,配上本身沒有味道的櫻花形狀脆餅;旁邊的厥餅,抹茶濃香甘澀,中和甜度。
2023-11-08 28 浏览
沿住扶手電梯一直行到大館,位置係為食龍樓上,超方便好易搵💕入門餐牌498,之後598就多左串燒同飲品任飲,698就再多一碟三色吞拿魚刺身,今日同🐷先生就簡左$598🔸時令海鮮湯+吉列虎蝦用茶壺裝上熱左嘅海鮮湯,飲到尾再幫我地取出湯料鮮蝦、貝柱及蜆,份量十足,鮮甜美味。虎蝦大大隻,蝦肉緊緻彈牙👍🏻🔸喜多嬉懷石八品店員建議進食次序由此以下品嚐:1.伊勢海老羊羹2.象拔蚌刺身3.燒牛肉沙律4.月見手工燒鳥軟骨棒5.蟹肉茶漬飯6.炭燒活鰻7.明太子拌秋葵8.吞拿魚蓉配魚籽由清新食到濃郁,擺盤相當精美🔸北木島新鮮生蠔、帆立貝生蠔口感爽身,但唔夠飽滿,燒蠔反而比較飽滿,而且熟左味道蠔味更濃郁,再加埋大大隻帆立貝都係即叫即燒,芝士味比蒜蓉味突出。🔸任食串燒有8款選擇,每串串燒熱辣辣調味岩岩好,香口惹味。🔸松葉蟹五島手延烏冬靚靚松葉蟹鉗、甜豆配幼長烏冬,幼長既烏冬比較少見,更加容易滑入口🔸甜品:白桃雪葩配蕨餅櫻花造型蕨餅打卡一流,連擺放嘅碟都好有誠意,雪葩酸酸甜甜,口感清爽🔸汽水同梳打特飲任飲點左白桃梳打及荔枝梳打,清甜解渴,推介餐廳除左生蠔任食set,都有d set lunch,大概都係百零蚊,係e
沿住扶手電梯一直行到大館,位置係為食龍樓上,超方便好易搵💕

🔸時令海鮮湯+吉列虎蝦

5.蟹肉茶漬飯
6.炭燒活鰻
7.明太子拌秋葵
8.吞拿魚蓉配魚籽
由清新食到濃郁,擺盤相當精美

🔸北木島新鮮生蠔、帆立貝

🔸任食串燒
有8款選擇,每串串燒熱辣辣調味岩岩好,香口惹味。

🔸松葉蟹五島手延烏冬

🔸甜品:白桃雪葩配蕨餅

🔸汽水同梳打特飲任飲
點左白桃梳打及荔枝梳打,清甜解渴,推介

餐廳除左生蠔任食set,都有d set lunch,大概都係百零蚊,係e個地段黎講,都算抵食😋
2023-11-07 22 浏览
我真係好鐘意食生蠔,岩岩去日本都特登搵一間生蠔放題去試一試原來香港都有一間專食日本生蠔既居酒屋,仲可以食埋懷石料理今次真係唔駛飛去日本都可以食牡蠣食到飽店內以日式居酒屋為主,設有大量卡位,環境舒服食物方面:生蠔串燒兩小時放題時令海鮮湯 : 非常有儀式感,用茶壺上枱,仲會用微火暖住海鮮湯,入便仲有蜆肉、鮮蝦及元貝,充滿鮮味前菜 : 是日前菜係炸牡丹蝦,蝦身己經預先剝殼再炸,外皮香脆,肉質彈牙喜多嬉懷石八品,賣相非常吸睛既懷石料理,入便有八種食,由松葉蟹肉羊羹開始,由淡味到濃味去品嘗為最佳松葉蟹肉羊羹 : 羊羹入便係滿滿蟹肉絲,味道清甜愛知縣象拔蚌刺身 : 味道鮮甜,肉質結實,唔需要蘸任何醬料就可以品嘗到象拔蚌既鮮味A4和牛沙律 : 和牛油脂均勻,肉質嫩滑,牛味濃郁手工月見燒雞軟骨棒 : 每日以人工新鮮打成,再蘸上滑溜既日本蛋,又有口感又Juicy喜多嬉牡蠣茶漬飯 : 牡蠣茶漬飯勝在蠔味濃郁,一啖食盡蠔粒同喜多嬉牡蠣既精華蒲燒白鰻 : 味道濃郁又唔會腥味,口感柔軟,嫩滑多汁明太子秋葵 : 秋葵加入少少麻吊味,再撈少少明太子醬,清一清味道再品嘗吞拿魚腩蓉伴三文魚子醬油漬 : 吞拿魚腩蓉夠曬肥
我真係好鐘意食生蠔,岩岩去日本都特登搵一間生蠔放題去試一試

原來香港都有一間專食日本生蠔既居酒屋,仲可以食埋懷石料理

今次真係唔駛飛去日本都可以食牡蠣食到飽

店內以日式居酒屋為主,設有大量卡位,環境舒服
食物方面:
生蠔串燒兩小時放題

松葉蟹肉羊羹 : 羊羹入便係滿滿蟹肉絲,味道清甜

A4和牛沙律 : 和牛油脂均勻,肉質嫩滑,牛味濃郁

蒲燒白鰻 : 味道濃郁又唔會腥味,口感柔軟,嫩滑多汁

吞拿魚腩蓉伴三文魚子醬油漬 : 吞拿魚腩蓉夠曬肥美,再配上咸香感十足既三文魚子醬油漬,咸鮮味一流
任食喜多嬉生蠔 : 選用日本北木島生蠔,生蠔新鮮肥美、口感creamy 帶少少海水味,再配埋柚子汁啫喱及蔥花,帶出鮮味
任食喜多嬉焗蠔、焗帆立貝 : 焗蠔焗完之後脤卜卜有口感,比刺身更加鮮甜,更加濃味,帆立貝厚肉大粒有鮮味,再配搭原味、蒜蓉味、辣蒜蓉味及芝士醬味,各有不同味道
任食時令串燒 : 有羊肉、雞中翼、雞腿肉、雞頸肉、雞腳筋、豬頸肉、七里香、雞心、翠玉瓜及燒日本番薯仔,串燒質素高,款式選擇多
任飲飲品 : 有多款汽水及梳打選擇,當中白桃梳打及柑桔梳打配搭串燒就最夾
松葉蟹舞茸五島手延烏冬 : 手延烏冬口感少少似米線,再配上松葉蟹鉗、舞茸,夠曬鮮味
白桃雪葩最中餅 : 選用日本古時最高級御用點心「最中餅」,白桃雪葩再陪上日本抹茶蕨餅,為放題畫上完美嘅句號
Ours Tips : 用餐時間為 120 分鐘,90分鐘截單,記住夠時間之前 order 埋美食
2023-11-06 5 浏览
慶祝紀念日,當然要去中環地區搵食今次揀左呢間日本餐廳,晚餐食北木島直送牡蠣放題每位 $598 .首先係品嚐一壺熱住既海鮮濃湯,滿口鮮味全因湯料豐富,有蝦、蜆、元貝!.跟住就係小食 - 炸牡丹蝦最緊要係已經剝晒殼,入口啖啖肉又香口.喜多嬉懷石八品 - 呢個八款特色小食,款款都係廚師精心炮製由味道最清淡但鮮味既木魚汁蟹肉羊羹開始順時針,然後係醬油漬鮑魚,好林既鮑魚肉醬油入晒味仲有燒牛肉沙律、月見照燒雞肉軟骨棒,我好鍾意既串燒,因為蛋香同雞肉真係好夾接住有紫菜炊飯、炭燒鰻魚、秋葵漬最後係吞拿魚拖羅蓉+三文魚子刺身.之後就係期待已久既任食項目啦先黎半打生蠔!生蠔新鮮、肥美、creamy、有海水味外,配以既柚子汁啫喱同埋紅蘿蔔蓉一齊食好夾好好味結果....encore又encore, 質素keep住靚!回本之選!.除左生蠔,仲有焗蠔、焗帆立貝(原味、蒜蓉味、芝士醬味 同埋 辣蒜味)帆立貝厚肉大大粒,個人鍾意蒜蓉味/芝士味,前者濃烈蒜油、後者有芝士咸香.仲有10款串燒都係任叫,推介雞心、雞中翼、翠肉瓜串!.最後仲有一碗松葉蟹鉗手延烏冬,湯底清甜,烏冬麵質滑,出色的.最後既甜品,打卡位黎!櫻花餅夾住

慶祝紀念日,當然要去中環地區搵食

跟住就係小食 - 炸牡丹蝦

最緊要係已經剝晒殼,入口啖啖肉又香口
喜多嬉懷石八品 - 呢個八款特色小食,款款都係廚師精心炮製

接住有紫菜炊飯、炭燒鰻魚、秋葵漬
最後係吞拿魚拖羅蓉+三文魚子刺身
之後就係期待已久既任食項目啦
先黎半打生蠔!

仲有10款串燒都係任叫,推介雞心、雞中翼、翠肉瓜串!

最後仲有一碗松葉蟹鉗手延烏冬,湯底清甜,烏冬麵質滑,出色的

最後既甜品,打卡位黎!櫻花餅夾住白酒雪芭,以佢做今晚結尾,清清口腔。
2023-10-15
2023-11-03 18 浏览
趁星期日,朋友話要去試新餐廳,可以任食生蠔放題!一聽到生蠔任食,秒同朋友衝去試!呢間日本餐廳,主打係黎至日本北木島既喜多嬉牡蠣。而牡蠣係生蠔較正統既叫法。大家都知日本蠔都肥美鮮甜,確係信心保證。首先,頭盤會有時令海鮮湯作開胃菜。麻雀雖小,五臟俱全。一壺小小的茶壺,包含蜆,帶子,蝦及螺肉。集各家之鮮味,濃縮於壺中。用茶杯品嚐,清甜美味,入口即化,既保留海鮮的鮮甜,又容易打開客人的味蕾。而喜多嬉懷石八品更有驚喜。除咗賣相精美,味道確實一流!因為懷石料理本身一人的份量,以量少,精緻,講究為特色。就選幾款特別中意既介紹比大家。先有蟹肉羊羮,一梳梳鮮甜蟹肉刺激味蕾。帶有木魚的清湯啫喱,口感嫩滑,入口即溶。再黎磯煮鮑魚,鮑魚爽口彈牙。微微的酒香及醬汁就如融入鮑魚中。再鮮味再提升一個層次。而燒雞軟骨棒沾新鮮生雞蛋液,軟糯嫩滑既口感令人一試難忘。可惜只得一枝,好想再叫!而牡蠣茶漬飯更係神來一筆。飯粒完全吸收哂牡蠣既精華,令濃郁既牡蠣湯汁一口爆發於口腔中。醒神又惹味的感覺,令人好想再來一碗!而燒鰻魚令我驚喜係,佢咬落口時,依然保持脆身的質感。卡察既聲音正好係燒得恰到好處既證明。外脆內嫩既口感,鎖住鰻魚汁
趁星期日,朋友話要去試新餐廳,可以任食生蠔放題
一聽到生蠔任食,秒同朋友衝去試!

大家都知日本蠔都肥美鮮甜,確係信心保證。

首先,頭盤會有時令海鮮湯作開胃菜。
麻雀雖小,五臟俱全。

一壺小小的茶壺,包含蜆,帶子,蝦及螺肉。
集各家之鮮味,濃縮於壺中。

而喜多嬉懷石八品更有驚喜。
除咗賣相精美,味道確實一流!
因為懷石料理本身一人的份量,以量少,精緻,講究為特色。

就選幾款特別中意既介紹比大家。

而燒鰻魚令我驚喜係,佢咬落口時,依然保持脆身的質感。卡察既聲音正好係燒得恰到好處既證明。外脆內嫩既口感,鎖住鰻魚汁的特別,深深吸引住我!

在喜多嬉牡蠣方面,店家花樣百出。

牡蠣的鮮甜美味是無可挑剔。入口淡淡的海水味口腔擴散。由於牡蠣較大隻,所以肉質飽滿嫩滑,有種入口即溶的感覺。由淡淡的咸味到牡蠣肉質的鮮甜味,係普通生蠔無法比擬的。

而為咗滿足我哋愛試新款式的心態。
店家有蒜味焗蠔,芝士焗蠔。
必推芝士焗蠔!濃而不膩,香滑無比。

而店家有一系列的串燒。燒雞軟骨,燒豬頸肉及雞翼,係我最最愛愛既串燒。強烈推薦必翻點之選!

最後記得留肚試甜品
雪葩最中餅,白桃味清甜,正好洗滌味蕾,酸甜的口感令人感到舒服。為今餐劃上完美既句號!
未搬舖前有到訪過一次 食蠔食得好滿足🦪今次二訪小店 舊舖後環境更大坐得仲舒服🥰菜單有所唔同 擺盤精緻 前菜頭盤都幾好味✨除左日本生蠔仲有串燒日本產帆立貝都係任食大胃王同中意食蠔既朋友不能錯過💖Total食左30隻生蠔仲未計焗既 超級滿足🕶️📍HKD598 生蠔🦪串燒🍢兩小時放題一開始會先上一壺海鮮湯🫖用陶瓷壺裝起仲有火暖住好有儀式感味道幾鮮甜 一開始暖一暖胃先前菜有炸牡丹蝦🦐蝦身預先剥殼再炸炸衣夠薄脆 蝦肉彈牙仲有蝦膏食📍喜多嬉懷石八品擺盤好吸睛 每個容器都唔同好別緻🙏🏼1️⃣松葉蟹羊羹🦀 食到蟹肉絲仲係好清甜2️⃣象拔蚌刺身 夠爽口彈牙3️⃣A4和牛沙律 和牛牛味濃郁4️⃣燒雞軟骨棒 雞軟骨爽脆 蘸上蛋漿肉味更出5️⃣喜多嬉牡蠣茶漬飯 蠔味夠鮮食碗熱飯打打底6️⃣炭燒活鰻 有驚喜 厚切口感好豐富魚油味濃外層又燒到脆脆地👌🏻7️⃣秋葵冷盤 用意清清味蕾再享用吞拿魚蓉8️⃣三文魚籽吞拿魚蓉 三文魚籽既咸香同拖羅油脂非常夾📍任食北木島日本生蠔 焗蠔 焗帆立貝每人各叫了一打生蠔fatfat🫢每隻已預先配上蔥花同醋 可以再落檸檬汁調味每隻都好肥美 蠔味超濃🩷食到咁上下轉換下口味叫左一打焗蠔同帆立貝可以揀原味 芝士醬🧀蒜味同辣蒜
未搬舖前有到訪過一次 食蠔食得好滿足🦪

每隻都好肥美 蠔味超濃🩷
食到咁上下轉換下口味叫左一打焗蠔同帆立貝
可以揀原味 芝士醬🧀蒜味同辣蒜味
我地最中意係蒜味⭐️
味道咸咸香香帶少少甜味無咁膩~

📍任食串燒

櫻花脆餅配上白桃雪葩同埋黑糖厥餅
非常和風 厥餅煙煙unun白桃雪葩味道幾清新
2023-10-18
2023-11-01 54 浏览
👧🏻😋👅🍽✨牡蠣串燒 我要兼得 🤝🏻-喜多嬉牡蠣屋🇭🇰 中環些利街2-4號LL Tower3樓 🇭🇰-生蠔串燒放題2小時 $598/位🎏除左生蠔放題, 仲有靚料頭盤, 唔會2個鐘由頭到尾都得生蠔咁寡; 最平$498個餐都包生蠔任食同前菜, 加多$100就有埋串燒任食多啲肉再豐富好多 🎏一開始所有野送一set黎先, 之後任食無論生蠔定串燒, QR code一落完單好快就送到, 2個鐘食到飽飽好滿足🥳-單次🫶🏻🍲時令海鮮湯: 滿滿既蝦肉同蜆肉係個湯壺入面, 難怪個湯咁鮮甜!🦐炸牡丹蝦: 大頭牡丹蝦炸到脆卜卜, 仲有蝦膏添🍱喜多嬉懷石八品: 擺盤超級靚既懷石料理, 和牛沙律同拖羅蓉極驚艷, 仲係揀時令食材, 黎之前睇食評相都有幾款唔同, 即係次次黎都會有驚喜😆🦀松葉蟹五島手延烏冬: 有原隻鮮蟹鉗勁鮮甜, 手延烏冬幼身但彈牙, 仲好滑🍧甜品: last order後送上粉紅色最中夾住雪葩配蕨餅, 雪葩清新解膩, 唔會太甜-任點💪🏻🦪生蠔: 所有牡蠣都由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送, 招牌擔保新鮮生蠔來源, 隻隻都好新鮮肥美🫕焗蠔、焗帆立貝: 可選原味/蒜/辣蒜/芝士味; 我地食左一輪就繼續all
👧🏻😋👅🍽✨
牡蠣串燒 我要兼得 🤝🏻
喜多嬉牡蠣屋
🇭🇰 中環些利街2-4號LL Tower3樓 🇭🇰
生蠔串燒放題2小時 $598/位

單次🫶🏻
🦐炸牡丹蝦: 大頭牡丹蝦炸到脆卜卜, 仲有蝦膏添

喜多嬉懷石八品

任點💪🏻
生蠔

🫕焗蠔、焗帆立貝: 可選原味/蒜/辣蒜/芝士味; 我地食左一輪就繼續all in生蠔, 但如果唔食得太生又想享受任食蠔, 原味都好鮮甜, 值得encore

🍢時令串燒: 有羊肉串、雞中翼、雞腿肉、雞頸肉串、雞腳筋、豬頸肉、七里香、雞心、翠玉瓜、番薯仔; 全部都好好味, 特別大推出面少見既七里香同雞腳筋; 七里香極重油香但食極唔膩; 雞腳筋有少少咬口但唔會韌

🥤汽水、梳打特飲: 梳打唔會太甜, 食濃味既串燒同生蠔最岩就爽爽佢
喜多嬉懷石八品
生蠔
2023-10-28 30 浏览
平時食生蠔通常都係蠔店多適逢今日有人生日轉下新意思@kitaki.kaki 有生蠔串燒放題亦有懷石料理之前已經食過今次係新餐牌㗎時令海鮮湯貝類蝦元貝煮成飲完仲有海鮮食味淋魚干轉咗椒鹽紅蝦蝦身已剝殼蝦頭肥美又夠味懷石八品高貴又精緻就住味蕾順序吃生蠔焗蠔焗帆立貝四種口味任你揀食完唔夠無限添我自己就鍾情芝士醬味時令串燒羊肉雞中翼雞腿雞頸肉雞腳跟豬頸肉七里香雞心串翠玉瓜日本番薯仔喜歡雞腳跟爽口感食完再用QR code落單松葉蟹五島手延烏冬其實已經幾飽見到松葉蟹唔捨得放手烏冬清清地放喺串燒後剛剛好最後一個雪葩甜品做終結
平時食生蠔通常都係蠔店多
適逢今日有人生日