2023-12-28 33 浏览
蠔🦪の愛好者恩物🤍放題套餐我哋選擇咗$598生蠔串燒放題$598/per person✨時令海鮮湯海鮮味超濃郁,材料有蝦、蜆、元貝仔等時令海鮮,仲有小火爐熱住啲湯,好似茶壺咁樣倒出嚟喺杯仔度飲,貼心得來又儀式感滿滿🥰✨味淋魚干厚身又有嚼頭,送酒一流。✨ 喜多嬉懷石八品擺盤好有心思,食嘅次序都有講究,從海老羊羹開始淡味到濃味咁樣逆時針逐樣品嚐:- 伊勢海老羊羹- 象拔蚌刺身- 北海道烤牛肉沙律- 自家製手工雞肉棒- 牡蠣茶漬飯- 活燒白鰻魚(原味及汁燒)- 明太子秋葵- 藍鰭吞拿魚蓉伴三文魚籽味道都相當有驚喜,每一樣都好精緻,層次豐富。✨嚟到重頭戲:任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝全部生蠔都係由日本直送,每一隻都新鮮又飽滿,海水味濃郁,肉質肥美冇腥味。焗蠔都有四種口味任君選擇:原味、蒜蓉味、辣味蒜蓉、芝士味🦪每種都各有特色,推薦大家第一次先要一個拼盤,有齊四種口味,可以試吓自己比較鍾意邊一種再追加😉✨任食時令串燒
羊肉 雞中翼 雞腿肉 雞皮雞腎 豬頸肉 七里香 雞心 翠肉瓜 日本番薯仔 雞軟骨選擇好多,即叫即燒,仲有好多款唔同嘅調味料可以自由選擇~✨松葉蟹五島手延烏冬其實食到呢度已經好飽,但個烏
蠔🦪の愛好者恩物

✨時令海鮮湯

✨味淋魚干
厚身又有嚼頭,送酒一流。

✨ 喜多嬉懷石八品

- 伊勢海老羊羹
- 象拔蚌刺身
- 北海道烤牛肉沙律
- 自家製手工雞肉棒
- 牡蠣茶漬飯
- 活燒白鰻魚(原味及汁燒)
- 明太子秋葵
- 藍鰭吞拿魚蓉伴三文魚籽

味道都相當有驚喜,每一樣都好精緻,層次豐富。

✨嚟到重頭戲:任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝

✨任食時令串燒

選擇好多,即叫即燒,仲有好多款唔同嘅調味料可以自由選擇~

✨松葉蟹五島手延烏冬
其實食到呢度已經好飽,但個烏冬好滑。

✨最後仲有一個雪糕作為結尾~

✨ 汽水,梳打,冷泡茶全部任飲~

🤍呢個套餐真係份量超大,大家都食到好飽,我尤其鍾意佢哋嘅冷泡茶,清清地又健康,推薦各位生蠔愛好者過嚟嘗試🫶🏻

• 松葉蟹五島手延烏冬
  • 喜多嬉生蠔
2023-12-23 46 浏览
有3款價錢,$498、$598、$698。因為$498包1杯野飲同冇得任食串燒,所以揀左$598。⭐️生蠔串燒放題 $598♥時令海鮮湯飲落清清地,有蝦、蜆、元貝仔,有爐仔熱住唔怕湯凍會腥。♥味淋魚干魚干厚身,味道香甜。♥喜多嬉懷石八品✿ 蟹肉羊羮 ✿ 茶漬飯✿ 象拔蚌刺身 ✿ 炭燒鰻魚✿ 和牛沙律 ✿ 明太子秋葵✿ 免治雞肉棒 ✿三文魚子吞拿魚蓉擺盤有驚喜,食既次序由蟹肉羊羮開始逆時針由淡味到濃味,當餐前小食幾好,當中象拔蚌刺身鮮甜爽口;和牛沙律肉質柔嫩,如果每人一盤既🐻覺得4款都夠🤭♥任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝🦪黎自北木島,肉質肥美,海水味濃;焗蠔有原味/🧄/🌶️🧄/🧀,原味食到🦪鮮味,醬汁就更惹味;帆立貝焗完都幾大粒,肉質爽滑。♥任食時令串燒✿羊肉 ✿雞中翼 ✿雞腿肉 ✿雞皮✿雞腎 ✿豬頸肉 ✿七里香 ✿雞心✿翠肉瓜 ✿日本番薯仔 ✿雞軟骨串燒燒到焦香,啖啖肉,串燒本身都夠味,唔夠既可以加調味料🧂,孜然/辣椒粉/鹽/蒜粉。♥松葉蟹五島手延烏冬湯頭清,烏冬既幼度似米線,好軟滑。♥汽水梳打特飲 任飲

⭐️生蠔串燒放題 $598

♥時令海鮮湯
飲落清清地,有蝦、蜆、元貝仔,有爐仔熱住唔怕湯凍會腥。

♥味淋魚干
魚干厚身,味道香甜。

♥喜多嬉懷石八品
✿ 蟹肉羊羮 ✿ 茶漬飯
✿ 象拔蚌刺身 ✿ 炭燒鰻魚
✿ 和牛沙律 ✿ 明太子秋葵
✿ 免治雞肉棒 ✿三文魚子吞拿魚蓉

如果每人一盤既🐻覺得4款都夠🤭

♥任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝

♥任食時令串燒
✿羊肉 ✿雞中翼 ✿雞腿肉 ✿雞皮
✿雞腎 ✿豬頸肉 ✿七里香 ✿雞心
✿翠肉瓜 ✿日本番薯仔 ✿雞軟骨

♥松葉蟹五島手延烏冬
湯頭清,烏冬既幼度似米線,好軟滑。

♥汽水梳打特飲 任飲
✔️生蠔串燒放題(2小時)$598✨時令海鮮湯✨✨喜多嬉懷石八品✨每件都細細件 好精緻🤩有蟹肉凍、象拔蚌刺身、和牛沙律、豬肉串、茶漬飯、吞拿魚蓉、醃秋葵、燒鰻魚🤤店員教我哋由最淡味順時針食到最濃味 味道就不過不失😌講唔停覺得頭兩款都比較淡 而豬肉串有啲過硬實 最好食會係和牛沙律同埋燒鰻魚👍🏻✨任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝✨聽講呢間餐廳嘅蠔全部都係由北木島直送 講唔停食完覺得真係幾高質🥰啲蠔雖然唔係話好大隻好厚身 但係十分鮮甜 口感偏爽身 重鐵味❤️而且嗌咗幾round水準都好穩定 講唔停食咗差唔多兩打☺️而焗蠔同焗帆立貝就可以揀原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬 帆立貝好大粒好厚肉 超正 講唔停最推薦芝士醬同辣蒜味☺️ ✨任食時令串燒✨有成10幾款串燒可以任食 而且都好有水準 唔會燒得過乾😋講唔停最鍾意豬頸肉同埋雞腿肉串 豬頸肉油香十足 而雞腿肉雞皮燒得香脆 而抵下嘅雞肉十分之嫩🤤✨松葉蟹五島手延烏冬✨呢個味道比較清冇咩特別😣手延烏冬感覺上更加似係煙靭版嘅拉麵 勝在有隻松葉蟹鉗😚
✔️生蠔串燒放題(2小時)$598

✨時令海鮮湯✨

✨喜多嬉懷石八品✨

✨任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝✨

✨任食時令串燒✨

✨松葉蟹五島手延烏冬✨
上到去坐低一個字好狹逼,個料石料理盤大到咩咁,但張枱就好細,基本上放咗兩個大盤其他嘢都好難擺。。。個湯都係毫無驚喜,個蝦一睇就知係急凍蝦,總之個湯應該都係用急凍嘢煲出嚟,都唔係好對得住個價位。講返個懷石料理,除咗個龍蝦羊羹過得去之外,其他都好普通,個鰻魚無調味咁,個吞拿魚蓉都好差,完全唔新鮮。。。到生蠔,見到上網話無咩蠔殻,我朋友話幾乎隻隻都食到,生蠔個感覺有時唔係好新鮮,有部份好似梅梅地,食咗二,三輪都已經無好想食。最過分係個串燒,我完全唔知食緊鹽定食緊舊串燒,咸到飛起,完全唔放得入口,跟手同佢講少啲鹽,結果感覺差唔多。叫咗5串,基本上全部入唔到口。個麵好軟pat pat 唔知點食。。。到個焗蠔,蒜蓉辣椒太辣,無平衡好個味,蒜蓉醬個嗰係日式,有啲奇怪。。。總之650一個人我寧願食其他,以間好似好多嘢食,其實真係好無嘅無幾樣。

個麵好軟pat pat 唔知點食。。。

2023-12-13 37 浏览
每年冬季到翌年春季都是吃蠔(牡蠣)的最好日子😍今年當然也不能錯過! 路過中環這一家以生蠔吃到飽為主打的餐廳,就試一試!吃到飽的話有三個價位可以選擇,當然食物種類亦會有所不同。和朋友商量後選擇的是晚餐$598一位的套餐,生蠔、焗蠔、焗帆立貝、日式串燒和非酒精類飲品任點,另外還有海鮮湯、烤魚乾、懷石八品、松葉蟹烏冬和甜品隨餐附送。(真係好多選擇啊!)生蠔非常乾淨肥美!我吃了兩打還覺得意猶未盡🫣焗蠔有原味、蒜蓉、辣蒜蓉和芝士醬選擇,辣蒜蓉和芝士醬稍嫌太重口味了,我喜歡原味。焗帆立貝和焗蠔一樣可以選擇口味,在吃蠔之上多一樣海鮮選擇,算是貼心的安排。日式串燒每一項單品都有不同的調味,已經非常貼近日本的水準!個人很喜歡雞軟骨和雞皮。懷石八品看賣相已經很吸引,想不到吃到飽的餐廳也會有這麼精緻的菜式奉上。其中更不乏高級食材如:象拔蚌刺身、拖羅和白鰻魚等,味覺和視覺都得到飽足👍總體而言,餐廳食材新鮮,菜式見用心!整體體驗絕對對得起付出的價錢👍

生蠔
非常乾淨肥美!我吃了兩打還覺得意猶未盡🫣
焗蠔
焗帆立貝
日式串燒
懷石八品
2023-12-10 51 浏览
之前已經好鍾意呢間餐廳,因為佢哋個頭盤好靚好靚✨❤️靚靚八種懷石料理,淨係用嚟打卡已經值回票價,朋友仔本身唔知道生蠔都係任食,佢真係嚇親因為覺得好抵!放題入邊包左懷石料理、海鮮湯、生蠔、焗蠔、串燒、甜品、飲品!入面嘅生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒、飲品全部都係任飲任食🙀而家仲係兩個鐘頭!嘢食嘅質素真係冇得輸,生蠔、海鮮、串燒全部都係高質素,絕對唔係連加放題。餐廳已經佈置左聖誕裝飾,燈光暗暗地,非常之有情調!一坐低職員就攞咗個茶壺過嚟,原來係海鮮湯咁樣嘅上菜方式真係好靚,飲完湯之後入邊原來有好多海鮮,有元貝、蝦同蜆肉等等。懷石料理真係好靚,每一碟都好精緻,我最鍾意就係炭燒活鰻,鰻魚皮焦脆,唔會太多汁,比較乾身脆脆地好食。蟹肉羊羹賣相好靚睇落去好似啫喱,咬落去會食到一絲絲蟹肉,清清地已經好出色!前菜方面本身係味醂魚乾,師傅話冇貨,所以轉咗做原隻炸蝦🍤隻蝦本身接近手掌咁大隻,全隻都炸得均勻,基本上蝦殼都可以食埋😋終於去到生蠔部份😍生蠔唔算好大隻,但係味道香濃,上面仲有少少啫喱醋同蘿蔔蓉調味,就咁食已經好好食,感覺回本!本身自己好鍾意食生蠔以為已經好正,但係焗帆立貝、蠔同樣好出色,帆立貝大大粒,有蒜

本身自己好鍾意食生蠔以為已經好正,但係焗帆立貝、蠔同樣好出色,帆立貝大大粒,有蒜香、辣蒜蓉、芝士口味🫶🏻真心辣蒜蓉好好食,好香口!肉質爽,真係狂食!

串燒種類多每款先上一串😁雞翼、雞心、軟骨、豬頸肉、雞腎、雞腳筋、羊肉、翠玉瓜、蕃薯仔。本身見到一串黃黃地色唔知咩嚟,咬落去有種油脂香,原來係雞腳筋咬落去好香,皮有少少焦出奇地好食。另外豬頸肉好爽口我鍾意。

松葉蟹五島手延烏冬湯汁清甜,烏冬口感滑❤️好在真係幾啖,最重要係食佢上面隻蟹鉗,夠晒爽口。
最後甜品白桃雪葩配蕨餅,好靚,用嚟打卡最啱!

📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓

#中環美食 #生蠔放題 #懷石料理 #串燒
  • 焗帆立貝
2023-12-07 32 浏览
第二次嚟呢間牡蠣放題,搬咗新鋪,喺中環大館附近,更大更有空間感!新店採用懷舊水手風⚓️,大部份都係梳化座位同卡位,坐得更加舒服。食材用料依然高質,餐廳依舊主打牡蠣任食放題,採用北木島直送嘅牡蠣,每隻都肥美新鮮!今次仲加入咗多款焗蠔同焗帆立貝口味選擇,最平$498就可以可以任食日本直送嘅生蠔同帆立貝,90分鐘瘋狂任食,CP值爆燈!🔥呢個格局都好適合聖誕節🎄過嚟食大餐,豪一蠔佢!🎅------------------------------🦪◖生蠔串燒放題◗ $598佢任食生蠔有三個價錢可以揀,今次揀咗個中間價位,可以120分鐘任食佢嘅日式串燒同埋牡蠣,已經好豐富超滿足!佢係一個套餐嚟,每樣嘢都會先上一轉先,再會被QR code客人點單📱。先順序上咗海鮮湯、味淋魚干、懷石八品,再送上重頭戲嘅生蠔帆立貝同串燒,超豐富!🫕/時令海鮮湯一個茶壺裝住,放上蠟燭座上面,黐住個蠟燭他保持魚湯嘅溫度,倒落個小棧嗰度飲,店員會將入面嘅海鮮夾出嚟放一邊,裏面都幾足料,有花紅蝦、花甲、帆立貝,鮮味好濃郁!🐟/味淋魚干會送上啱啱燒起嘅味淋魚干,作為一個餐前小食,魚干好厚肉,又香又甜。🍱/喜多嬉懷石八品 擺盤滿滿嘅
🦪◖生蠔串燒放題◗ $598

🫕/時令海鮮湯

🐟/味淋魚干

🍱/喜多嬉懷石八品
擺盤滿滿嘅儀式感,順時針由蟹肉羊羹食起,跟住係象拔蚌刺身、生牛刺身、手工月見雞軟骨棒、牡蠣茶漬飯、燒活白鱔、明太子拌秋葵、吞拿魚蓉,咩都可以試下,好鍾意呢種精緻嘅日式小品料理!❤️

🦪/任食牡蠣帆立貝
可以無限追加喜多嬉牡蠣、焗蠔、焗帆立貝,有原味、蒜味、辣蒜味同芝士醬四款口味可以選擇,熟咗嘅蠔口感好綿密,啖啖肉,個人覺得蒜味同原味口味配配得唔錯,辣蒜同芝士醬就稍微濃味咗少少,會蓋過咗蠔嘅鮮味~帆立貝出品亦都好高質,原味最好食,大大粒肉,彈牙鮮甜,encore咗三轉!

🍢/任食串燒
有羊肉、雞中翼、雞腿肉、雞皮、雞腎、雞心、七里香、雞軟骨、豬頸肉、翠玉瓜同日本番薯仔,即叫即燒,上枱仲要熱辣辣!推薦佢個雞皮,好似薯片咁脆卜卜!另外,羊肉、雞腿肉、雞中翼同翠玉瓜都值得一試,肉質軟腍嫩滑;翠玉瓜好多汁,搽咗啲燒汁更加香!

🍜/松葉蟹五島手延烏冬
湯頭係用10斤白象貝經過24小時熬煮而成嘅濃湯,好清甜,加上原隻松葉蟹鉗,成個面滿滿都係海鮮嘅精華同鮮味!

🍨/甜品
食到最後,仲會每人送上一份甜品,係白桃雪葩,淡淡嘅白桃清香,配上黑糖蕨餅,呢個豐盛大餐作結。

🍵/任飲汽水&梳打特飲

🌟Encore指數:9.2/10
餐廳環境好有日本feel,主打生蠔放題任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝、焗蠔、焗帆立具 。我地當然選擇左性格比最高的$598,2小時放題啦!時隔1年再次探訪喜多嬉牡蠣屋,想不到體驗更加好了,無論環境服務食物質素上,都有更美好的體驗。⭐時令海鮮湯好鮮甜既湯!仲有火暖住,將湯從茶壺中倒入小杯,慢慢品嚐海鮮湯的風味。⭐味淋魚干好香好香的魚干,愈咬愈香回味咸鮮。⭐喜多嬉懷石八品賣相好靚,打卡一流,而且仲好好味,入邊有蟹肉凍、拖羅蓉、A4和牛沙律牛肉、燒白鱔、雞肉棒配生雞蛋、象拔蚌刺身、茶漬飯和秋葵等。真係好有懷石風味,小篇全部都好喜歡,好似去左日本甘。⭐牡蠣刺身生蠔好新鮮,落口感偏爽甜而且帶有海水味,肉質飽滿食色澤光亮,加小小檸檬落去,更加清爽。⭐烤牡蠣•烤帆立貝烤蠔好似比生蠔更飽滿肥美,有幾款配料可以選擇包括原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬。烤蠔•烤帆立貝甜多汁,小篇最喜歡蒜味,更能帶出蠔的鮮甜。帆立貝爽口鮮甜,配搭芝士更佳。⭐任食時令串燒串燒有好多種選擇,有番薯仔、羊肉、九里香、豬頸肉、五花腩片、雞心、雞軟骨等。日式串燒注重食材本身的味道,加小小鹽燒就已經好正。⭐松葉蟹五島手延烏冬松葉蟹鮮食果然好

⭐時令海鮮湯

⭐味淋魚干

好香好香的魚干,愈咬愈香回味咸鮮。

⭐喜多嬉懷石八品

⭐牡蠣刺身

⭐烤牡蠣•烤帆立貝

⭐任食時令串燒

⭐松葉蟹五島手延烏冬

松葉蟹鮮食果然好甜,食埋個烏冬,質感滑溜,實在滿足。

⭐汽水&梳打特飲 任飲

推介蜜桃梳打‼️
位於中環的「喜多嬉牡蠣屋」絕對是生蠔愛好者的天堂。套餐不僅包含豐盛的生蠔串燒,還有多款精緻料理。套餐首先端上一壺用陶瓷裝著的時令海鮮湯,蜆、蝦、小元貝交融出濃郁的鮮味。炸牡丹蝦外脆內嫩,一口咬下是滿滿的幸福感。懷石八品展現了廚師高超的技藝,每一道都是精心的藝術品。包括魷魚刺身、燒活白鰻、牡蠣茶漬飯等,味道由淡至濃巧妙搭配,令人嘆為觀止。松葉蟹五島手搖鳥冬帶點清甜,讓人感受到濃郁的日式風味。而最令人期待的當屬生蠔、焗蠔和串燒的放題,保證令你回味無窮。燒蠔,焗帆立貝有4款口味選擇,XO醬,沙茶醬,蒜蓉,原味,一定有一款岩你口味。而串燒則提供多款選擇,包括羊肉、雞中翼、雞腿肉等,無盡享受。飲品方面都係無限供應,有汽水、梳打特飲和冷泡茶任飲,無論是冰凍清爽還是熱情怡人,都應有盡有。最後以桃味雪葩搭配黑糖蕨餅,結束美饌,讓今晚體驗更添完美。

炸牡丹蝦外脆內嫩,一口咬下是滿滿的幸福感。

松葉蟹五島手搖鳥冬帶點清甜,讓人感受到濃郁的日式風味。

最後以桃味雪葩搭配黑糖蕨餅,結束美饌,讓今晚體驗更添完美。
2023-12-06 21 浏览
呢日同老公食好西,來到中環食蠔😋餐廳已經聖誕佈置好有feel😍.🦪 生蠔串燒放題 $598/一位.呢個放題係超級豐富!兩小時任食,坐低安排左一壺海鮮湯,有火keep住坐熱👍🏻入口鮮味不錯!炸牡丹蝦超正,多膏大大隻脆卜卜😋好多飲品任點,最愛荔枝梳打😌.喜多嬉懷石八品真心好有驚喜😍無諗過食放題會有咁精緻的日式料理😍竹盤上放上八碟日式小食,相當吸睛igable🤩順敍由淡味食到濃味:➡️松葉蟹羊羹味道清新➡️象拔蚌好爽口➡️北海道牛肉沙律,牛肉淋身,酸酸地滿開胃➡️ 手工免治雞肉棒配生雞蛋和自家醬汁正➡️ 蠔湯茶漬飯滿特色➡️ 汁燒/原味鰻魚,超正好彈牙!➡️ 明太子秋葵➡️ 吞拿魚蓉.到主角任食蠔🦪店家一點都唔吝嗇,一開始已經安排左一打生蠔😍 sauce少辣好正,濃濃嘅海水味道,好鮮味我一口氣食左8隻🤣老公就最愛辣蒜口味焗蠔同帆立貝,香辣惹味🌶️另外仲有原味/芝士醬和蒜味!.再來一大盤串燒😍 最特別係有雞腳筋,好少見,食落脆卜卜😋日本番薯仔有驚喜,甜甜地又煙韌,好好味🤤.已經食到好飽,仲有松葉蟹五島手延烏冬,本身諗住食兩啖,入口食到柚子口味,酸酸地令湯底更鮮甜,幼烏冬口感滑同煙韌,蟹鮮味十足啖啖肉,最後好飽都

🦪 生蠔串燒放題 $598/一位

➡️松葉蟹羊羹味道清新
➡️象拔蚌好爽口
➡️北海道牛肉沙律,牛肉淋身,酸酸地滿開胃
➡️ 手工免治雞肉棒配生雞蛋和自家醬汁正
➡️ 蠔湯茶漬飯滿特色
➡️ 汁燒/原味鰻魚,超正好彈牙!
➡️ 明太子秋葵
➡️ 吞拿魚蓉

已經食到好飽,仲有松葉蟹五島手延烏冬,本身諗住食兩啖,入口食到柚子口味,酸酸地令湯底更鮮甜,幼烏冬口感滑同煙韌,蟹鮮味十足啖啖肉,最後好飽都成碗食哂🤣

最後竟然仲有甜品白桃雪芭!用櫻花🌸餅裝住,口味清甜,黑糖蕨餅煙煙韌韌超好味大滿足😌
完全無諗過放題可以咁高質豐富,店員又服務殷勤,絕對推介聖誕節同親友嚟一齊食餐好😋
同老公一個月至少一次嘅約會,今次揀咗呢間,因為佢鍾意食蠔,我諗呢間嘅生蠔串燒放題應該幾啱佢,食足兩個鐘,仲要超多嘢食,我地食到超飽!我哋揀咗$598呢個set,有呢啲嘢食👇🏻-時令海鮮湯-味淋魚干-喜多嬉懷石八品任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬-任食時令串燒雞腳筋串雞頸肉串翠玉瓜雞腿肉串豬頸肉串雞心七里香串蕃薯仔串羊肉串雞中翼串-松葉蟹五島手延烏冬汽水&梳打特飲 任飲-採用牡蠣由北木島直送呢一餐食到超飽飽,淨係睇相都知我食咗幾多野啦,食到最後都叫多左半打辣蒜味焗蠔,不得了,野飲都飲咗兩杯,但其實已經飲咗湯,老公評分都滿意,但係佢覺得如果包埋啤酒任飲咁就更加Perfect🤣Ps其實可以加$58升級生啤放題,因為我唔飲,所以佢就冇加😆

我哋揀咗$598呢個set,有呢啲嘢食👇🏻
-時令海鮮湯
-味淋魚干
-喜多嬉懷石八品

任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝
焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬

-任食時令串燒

汽水&梳打特飲 任飲
-採用牡蠣由北木島直送

2023-11-20
2023-12-04 1322 浏览
上網搵到呢間日本蠔放題,訂位之後已經期待咗好耐,當日我哋叫咗生蠔串燒放題餐。首先前菜有誠意,海鮮湯用微火保持住溫度,好細心,湯底好甜,除咗蜆仲有帶子仔,蝦等,鮮味十足。吉列蝦炸到好脆,蝦肉爽彈,蝦殼都食得,好正!到懷石八品,一上台哇咗出聲,好靚好精緻,侍應哥哥教我哋由淡食到濃味,松葉蟹肉凍好鮮甜,和牛沙律夠開胃,牛味濃,燒活鰻魚好香,三文魚籽吞拿魚蓉係本人最愛🥰食完依個前菜已經好滿足,差啲唔記得嚟依度嘅重點🤣首先上咗一輪生蠔,係日本空運北木島蠔,蠔鮮嫩甜度夠,海水味足,完全唔洗加檸檬汁,配埋蘿蔔容同蔥粒好正,食完滿口濃濃鮮甜蠔味🤭🤤。餐廳仲好細心,幫你切埋粒蠔殼肉出嚟,蠔痴一定明白食蠔一定要食埋佢🥲🥲食到凍凍地,侍應哥哥上咗燒蠔同焗帆立貝,有原味,蒜味,辣蒜味同芝士味,其實每隻味都好正,但本人最愛係辣蒜味,估唔到好夾,仲唔會口味過重蓋過蠔味,同埋個人覺得燒蠔size好似仲大啲,啖啖滿足感🤤到串燒,當然每樣試一份啦,種類太多無辦法樣樣講晒,但當中我哋狂encore嘅有:雞腳筋串,比雞軟骨更正更過癮,送酒真係一流;雞腿肉串,外脆內軟,極多肉汁,肉嫩,燒得好好;羊肉串,羊味夠,肉味香濃最後e

吉列蝦炸到好脆,蝦肉爽彈,蝦殼都食得,好正!

食完依個前菜已經好滿足,差啲唔記得嚟依度嘅重點🤣

最後encore咗兩round生蠔,兩round燒蠔,佢哋啲蠔質素真心高,比酒店嗰啲即開蠔更正重點係任食得黎上蠔速度又快,中環有依個性價比真係估唔到🥰

本身好想去日本食蠔放題,依家唔洗了🤭
2023-11-20
午餐
庆祝纪念
纪念日
  • 喜多嬉生蠔
  • 串燒
2023-12-02 26 浏览
第二次嚟呢度食日本岡山縣北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送新鮮生蠔。今次嚟到新店,比舊店大同舒服,牡蠣放題仲加碼由1.5到2小時,平嘅$498有生蠔燒蠔扇貝任食加一杯飲品,加多$100就可以任食串燒同任飲。仲可以加碼食吞拿魚腩刺身。先上海鮮湯同前菜燒大蝦,之後就上每人一大盤嘅喜多嬉懷石八品,有松葉蟹羊羮、象拔蚌刺身、燒和牛沙律、手工月見燒鳥串、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、涼拌秋葵、三文魚子吞拿魚蓉。之後就開始任食佢啲生蠔同燒蠔。生蠔配上柚子醋啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,帶出蠔鮮味,加上質地軟滑。平時少食生蠔嘅我都食咗半打。串燒都好正,雞翼皮脆多汁,七里香,脆而不油。中間上埋個松葉蟹五島手延烏冬,係好滑身嘅烏冬。最後飲包食醉原來仲有甜品,係櫻花型狀嘅柚子雪葩最中餅.外皮特別脆,少少甜解一解串燒啲熱氣。

2023-11-29 20 浏览
喜多嬉 北木島牡蠣🦪任食放題。餐廳有三款唔同既sets。我哋叫咗$598 sets食埋串燒放題,比多$100可以食埋串燒梗係食呢個啦!時令海鮮湯清清哋但飲落好鮮甜好有海鮮味。炸牡丹蝦Menu 係味淋魚干今日轉咗。牡丹蝦好脆口好惹味。喜多嬉懷石八品店員建議由淡味食起。蟹肉啫喱、象拔蚌刺身、和牛沙律、免治雞肉🍗、牡蠣茶漬飯、燒鰻魚、秋葵沙律、吞拿魚蓉。樣樣都精緻美味😋象拔蚌刺身爽甜大塊😍喜多嬉生蠔生蠔肥美肉厚好滑溜正呀!即時追加多一轉先😆焗蠔、焗帆立貝有四款味原味、蒜味、辣蒜味同芝士醬我最喜歡蒜味好惹味。帆立貝好大粒食落好有口感😋串燒每款叫咗一串好惹味送啤酒就一流。松葉蟹五島手延烏冬蟹拑啖啖肉烏冬好嫩滑。甜品白桃雪葩同厥餅
喜多嬉 北木島牡蠣🦪任食放題
餐廳有三款唔同既sets。

我哋叫咗$598 sets食埋串燒放題
比多$100可以食埋串燒梗係食呢個啦!

時令海鮮湯
清清哋但飲落好鮮甜好有海鮮味。
炸牡丹蝦
Menu 係味淋魚干今日轉咗。
牡丹蝦好脆口好惹味。

喜多嬉懷石八品
店員建議由淡味食起。
蟹肉啫喱、象拔蚌刺身、和牛沙律、
免治雞肉🍗、牡蠣茶漬飯、燒鰻魚、
秋葵沙律、吞拿魚蓉。樣樣都精緻美味😋

象拔蚌刺身爽甜大塊😍

喜多嬉生蠔

生蠔肥美肉厚好滑溜正呀!

即時追加多一轉先😆

焗蠔、焗帆立貝有四款味
原味、蒜味、辣蒜味同芝士醬
我最喜歡蒜味好惹味。

帆立貝好大粒食落好有口感😋

串燒每款叫咗一串
好惹味送啤酒就一流。

松葉蟹五島手延烏冬
蟹拑啖啖肉烏冬好嫩滑。

甜品
白桃雪葩同厥餅
2023-11-29 26 浏览
今次同朋友食一餐好一點的,到位於中環的北木島喜多嬉牡蠣屋吃晚餐。這間餐廳主打日本蠔放題,生蠔熟蠔都提供,而且有串燒及其他日本料理,適合任何人。首先品嚐到菜單上的前菜,喜多嬉懷石八品顏值高,又好食又可以打卡。主角喜多嬉生蠔肥美鮮甜,我就喜歡配柚子醋品嚐到,增加風味。串燒方面的,我最推薦雞脾肉,口感外脆內軟,而且肉汁豐富。吃過串燒後,再吃一碗松葉蟹五島手延鳥冬,溫暖又滿足。愛喝酒的朋友可以加配啤酒放題,美酒佳肴,盡興一晚。I recently had a great meal with my friends here. This restaurant specializes in Japanese oysters and offers both raw and cooked oysters. They also serve delicious grilled skewers and other Japanese dishes, making it suitable for everyone.We started with the appetizers, and I must say, th

We started with the appetizers, and I must say, the Hokkigai Eight-color Assorted Appetizers looked amazing and tasted even better. The star of the show was definitely the fresh and succulent Hokkigai oysters. I loved pairing them with a hint of yuzu vinegar to enhance the flavors.

When it came to the grilled skewers, my top recommendation would be the chicken thigh meat. It had a crispy exterior, tender inside, and was bursting with juicy goodness. After enjoying the skewers, I indulged in a bowl of Matsuba Crab and Wajima Handmade Tsubu Domburi. It was warm, comforting, and incredibly satisfying.

For those who enjoy a drink or two, you'll be happy to know that they offer all-you-can-drink beer. It's the perfect accompaniment to the delectable food, allowing you to have a fantastic evening filled with great drinks and delicious cuisine.

Overall, my experience at Hokkigai Oyster House was fantastic. The combination of fresh oysters, flavorful skewers, and other Japanese delights made for a memorable dining experience. Whether you're a seafood lover or simply enjoy Japanese cuisine, this restaurant is definitely worth a visit.