2023-12-07 32 浏览
第二次嚟呢間牡蠣放題,搬咗新鋪,喺中環大館附近,更大更有空間感!新店採用懷舊水手風⚓️,大部份都係梳化座位同卡位,坐得更加舒服。食材用料依然高質,餐廳依舊主打牡蠣任食放題,採用北木島直送嘅牡蠣,每隻都肥美新鮮!今次仲加入咗多款焗蠔同焗帆立貝口味選擇,最平$498就可以可以任食日本直送嘅生蠔同帆立貝,90分鐘瘋狂任食,CP值爆燈!🔥呢個格局都好適合聖誕節🎄過嚟食大餐,豪一蠔佢!🎅------------------------------🦪◖生蠔串燒放題◗ $598佢任食生蠔有三個價錢可以揀,今次揀咗個中間價位,可以120分鐘任食佢嘅日式串燒同埋牡蠣,已經好豐富超滿足!佢係一個套餐嚟,每樣嘢都會先上一轉先,再會被QR code客人點單📱。先順序上咗海鮮湯、味淋魚干、懷石八品,再送上重頭戲嘅生蠔帆立貝同串燒,超豐富!🫕/時令海鮮湯一個茶壺裝住,放上蠟燭座上面,黐住個蠟燭他保持魚湯嘅溫度,倒落個小棧嗰度飲,店員會將入面嘅海鮮夾出嚟放一邊,裏面都幾足料,有花紅蝦、花甲、帆立貝,鮮味好濃郁!🐟/味淋魚干會送上啱啱燒起嘅味淋魚干,作為一個餐前小食,魚干好厚肉,又香又甜。🍱/喜多嬉懷石八品 擺盤滿滿嘅
🦪◖生蠔串燒放題◗ $598

🫕/時令海鮮湯

🐟/味淋魚干

🍱/喜多嬉懷石八品
擺盤滿滿嘅儀式感,順時針由蟹肉羊羹食起,跟住係象拔蚌刺身、生牛刺身、手工月見雞軟骨棒、牡蠣茶漬飯、燒活白鱔、明太子拌秋葵、吞拿魚蓉,咩都可以試下,好鍾意呢種精緻嘅日式小品料理!❤️

🦪/任食牡蠣帆立貝
可以無限追加喜多嬉牡蠣、焗蠔、焗帆立貝,有原味、蒜味、辣蒜味同芝士醬四款口味可以選擇,熟咗嘅蠔口感好綿密,啖啖肉,個人覺得蒜味同原味口味配配得唔錯,辣蒜同芝士醬就稍微濃味咗少少,會蓋過咗蠔嘅鮮味~帆立貝出品亦都好高質,原味最好食,大大粒肉,彈牙鮮甜,encore咗三轉!

🍢/任食串燒
有羊肉、雞中翼、雞腿肉、雞皮、雞腎、雞心、七里香、雞軟骨、豬頸肉、翠玉瓜同日本番薯仔,即叫即燒,上枱仲要熱辣辣!推薦佢個雞皮,好似薯片咁脆卜卜!另外,羊肉、雞腿肉、雞中翼同翠玉瓜都值得一試,肉質軟腍嫩滑;翠玉瓜好多汁,搽咗啲燒汁更加香!

🍜/松葉蟹五島手延烏冬
湯頭係用10斤白象貝經過24小時熬煮而成嘅濃湯,好清甜,加上原隻松葉蟹鉗,成個面滿滿都係海鮮嘅精華同鮮味!

🍨/甜品
食到最後,仲會每人送上一份甜品,係白桃雪葩,淡淡嘅白桃清香,配上黑糖蕨餅,呢個豐盛大餐作結。

🍵/任飲汽水&梳打特飲

🌟Encore指數:9.2/10
餐廳環境好有日本feel,主打生蠔放題任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝、焗蠔、焗帆立具 。我地當然選擇左性格比最高的$598,2小時放題啦!時隔1年再次探訪喜多嬉牡蠣屋,想不到體驗更加好了,無論環境服務食物質素上,都有更美好的體驗。⭐時令海鮮湯好鮮甜既湯!仲有火暖住,將湯從茶壺中倒入小杯,慢慢品嚐海鮮湯的風味。⭐味淋魚干好香好香的魚干,愈咬愈香回味咸鮮。⭐喜多嬉懷石八品賣相好靚,打卡一流,而且仲好好味,入邊有蟹肉凍、拖羅蓉、A4和牛沙律牛肉、燒白鱔、雞肉棒配生雞蛋、象拔蚌刺身、茶漬飯和秋葵等。真係好有懷石風味,小篇全部都好喜歡,好似去左日本甘。⭐牡蠣刺身生蠔好新鮮,落口感偏爽甜而且帶有海水味,肉質飽滿食色澤光亮,加小小檸檬落去,更加清爽。⭐烤牡蠣•烤帆立貝烤蠔好似比生蠔更飽滿肥美,有幾款配料可以選擇包括原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬。烤蠔•烤帆立貝甜多汁,小篇最喜歡蒜味,更能帶出蠔的鮮甜。帆立貝爽口鮮甜,配搭芝士更佳。⭐任食時令串燒串燒有好多種選擇,有番薯仔、羊肉、九里香、豬頸肉、五花腩片、雞心、雞軟骨等。日式串燒注重食材本身的味道,加小小鹽燒就已經好正。⭐松葉蟹五島手延烏冬松葉蟹鮮食果然好

⭐時令海鮮湯

⭐味淋魚干

好香好香的魚干,愈咬愈香回味咸鮮。

⭐喜多嬉懷石八品

⭐牡蠣刺身

⭐烤牡蠣•烤帆立貝

⭐任食時令串燒

⭐松葉蟹五島手延烏冬

松葉蟹鮮食果然好甜,食埋個烏冬,質感滑溜,實在滿足。

⭐汽水&梳打特飲 任飲

推介蜜桃梳打‼️
位於中環的「喜多嬉牡蠣屋」絕對是生蠔愛好者的天堂。套餐不僅包含豐盛的生蠔串燒,還有多款精緻料理。套餐首先端上一壺用陶瓷裝著的時令海鮮湯,蜆、蝦、小元貝交融出濃郁的鮮味。炸牡丹蝦外脆內嫩,一口咬下是滿滿的幸福感。懷石八品展現了廚師高超的技藝,每一道都是精心的藝術品。包括魷魚刺身、燒活白鰻、牡蠣茶漬飯等,味道由淡至濃巧妙搭配,令人嘆為觀止。松葉蟹五島手搖鳥冬帶點清甜,讓人感受到濃郁的日式風味。而最令人期待的當屬生蠔、焗蠔和串燒的放題,保證令你回味無窮。燒蠔,焗帆立貝有4款口味選擇,XO醬,沙茶醬,蒜蓉,原味,一定有一款岩你口味。而串燒則提供多款選擇,包括羊肉、雞中翼、雞腿肉等,無盡享受。飲品方面都係無限供應,有汽水、梳打特飲和冷泡茶任飲,無論是冰凍清爽還是熱情怡人,都應有盡有。最後以桃味雪葩搭配黑糖蕨餅,結束美饌,讓今晚體驗更添完美。

炸牡丹蝦外脆內嫩,一口咬下是滿滿的幸福感。

松葉蟹五島手搖鳥冬帶點清甜,讓人感受到濃郁的日式風味。

最後以桃味雪葩搭配黑糖蕨餅,結束美饌,讓今晚體驗更添完美。
2023-12-06 21 浏览
呢日同老公食好西,來到中環食蠔😋餐廳已經聖誕佈置好有feel😍.🦪 生蠔串燒放題 $598/一位.呢個放題係超級豐富!兩小時任食,坐低安排左一壺海鮮湯,有火keep住坐熱👍🏻入口鮮味不錯!炸牡丹蝦超正,多膏大大隻脆卜卜😋好多飲品任點,最愛荔枝梳打😌.喜多嬉懷石八品真心好有驚喜😍無諗過食放題會有咁精緻的日式料理😍竹盤上放上八碟日式小食,相當吸睛igable🤩順敍由淡味食到濃味:➡️松葉蟹羊羹味道清新➡️象拔蚌好爽口➡️北海道牛肉沙律,牛肉淋身,酸酸地滿開胃➡️ 手工免治雞肉棒配生雞蛋和自家醬汁正➡️ 蠔湯茶漬飯滿特色➡️ 汁燒/原味鰻魚,超正好彈牙!➡️ 明太子秋葵➡️ 吞拿魚蓉.到主角任食蠔🦪店家一點都唔吝嗇,一開始已經安排左一打生蠔😍 sauce少辣好正,濃濃嘅海水味道,好鮮味我一口氣食左8隻🤣老公就最愛辣蒜口味焗蠔同帆立貝,香辣惹味🌶️另外仲有原味/芝士醬和蒜味!.再來一大盤串燒😍 最特別係有雞腳筋,好少見,食落脆卜卜😋日本番薯仔有驚喜,甜甜地又煙韌,好好味🤤.已經食到好飽,仲有松葉蟹五島手延烏冬,本身諗住食兩啖,入口食到柚子口味,酸酸地令湯底更鮮甜,幼烏冬口感滑同煙韌,蟹鮮味十足啖啖肉,最後好飽都

🦪 生蠔串燒放題 $598/一位

➡️松葉蟹羊羹味道清新
➡️象拔蚌好爽口
➡️北海道牛肉沙律,牛肉淋身,酸酸地滿開胃
➡️ 手工免治雞肉棒配生雞蛋和自家醬汁正
➡️ 蠔湯茶漬飯滿特色
➡️ 汁燒/原味鰻魚,超正好彈牙!
➡️ 明太子秋葵
➡️ 吞拿魚蓉

已經食到好飽,仲有松葉蟹五島手延烏冬,本身諗住食兩啖,入口食到柚子口味,酸酸地令湯底更鮮甜,幼烏冬口感滑同煙韌,蟹鮮味十足啖啖肉,最後好飽都成碗食哂🤣

最後竟然仲有甜品白桃雪芭!用櫻花🌸餅裝住,口味清甜,黑糖蕨餅煙煙韌韌超好味大滿足😌
完全無諗過放題可以咁高質豐富,店員又服務殷勤,絕對推介聖誕節同親友嚟一齊食餐好😋
同老公一個月至少一次嘅約會,今次揀咗呢間,因為佢鍾意食蠔,我諗呢間嘅生蠔串燒放題應該幾啱佢,食足兩個鐘,仲要超多嘢食,我地食到超飽!我哋揀咗$598呢個set,有呢啲嘢食👇🏻-時令海鮮湯-味淋魚干-喜多嬉懷石八品任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬-任食時令串燒雞腳筋串雞頸肉串翠玉瓜雞腿肉串豬頸肉串雞心七里香串蕃薯仔串羊肉串雞中翼串-松葉蟹五島手延烏冬汽水&梳打特飲 任飲-採用牡蠣由北木島直送呢一餐食到超飽飽,淨係睇相都知我食咗幾多野啦,食到最後都叫多左半打辣蒜味焗蠔,不得了,野飲都飲咗兩杯,但其實已經飲咗湯,老公評分都滿意,但係佢覺得如果包埋啤酒任飲咁就更加Perfect🤣Ps其實可以加$58升級生啤放題,因為我唔飲,所以佢就冇加😆

我哋揀咗$598呢個set,有呢啲嘢食👇🏻
-時令海鮮湯
-味淋魚干
-喜多嬉懷石八品

任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝
焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬

-任食時令串燒

汽水&梳打特飲 任飲
-採用牡蠣由北木島直送

2023-11-20
2023-12-04 1322 浏览
上網搵到呢間日本蠔放題,訂位之後已經期待咗好耐,當日我哋叫咗生蠔串燒放題餐。首先前菜有誠意,海鮮湯用微火保持住溫度,好細心,湯底好甜,除咗蜆仲有帶子仔,蝦等,鮮味十足。吉列蝦炸到好脆,蝦肉爽彈,蝦殼都食得,好正!到懷石八品,一上台哇咗出聲,好靚好精緻,侍應哥哥教我哋由淡食到濃味,松葉蟹肉凍好鮮甜,和牛沙律夠開胃,牛味濃,燒活鰻魚好香,三文魚籽吞拿魚蓉係本人最愛🥰食完依個前菜已經好滿足,差啲唔記得嚟依度嘅重點🤣首先上咗一輪生蠔,係日本空運北木島蠔,蠔鮮嫩甜度夠,海水味足,完全唔洗加檸檬汁,配埋蘿蔔容同蔥粒好正,食完滿口濃濃鮮甜蠔味🤭🤤。餐廳仲好細心,幫你切埋粒蠔殼肉出嚟,蠔痴一定明白食蠔一定要食埋佢🥲🥲食到凍凍地,侍應哥哥上咗燒蠔同焗帆立貝,有原味,蒜味,辣蒜味同芝士味,其實每隻味都好正,但本人最愛係辣蒜味,估唔到好夾,仲唔會口味過重蓋過蠔味,同埋個人覺得燒蠔size好似仲大啲,啖啖滿足感🤤到串燒,當然每樣試一份啦,種類太多無辦法樣樣講晒,但當中我哋狂encore嘅有:雞腳筋串,比雞軟骨更正更過癮,送酒真係一流;雞腿肉串,外脆內軟,極多肉汁,肉嫩,燒得好好;羊肉串,羊味夠,肉味香濃最後e

吉列蝦炸到好脆,蝦肉爽彈,蝦殼都食得,好正!

食完依個前菜已經好滿足,差啲唔記得嚟依度嘅重點🤣

最後encore咗兩round生蠔,兩round燒蠔,佢哋啲蠔質素真心高,比酒店嗰啲即開蠔更正重點係任食得黎上蠔速度又快,中環有依個性價比真係估唔到🥰

本身好想去日本食蠔放題,依家唔洗了🤭
2023-11-20
午餐
庆祝纪念
纪念日
  • 喜多嬉生蠔
  • 串燒
2023-12-02 26 浏览
第二次嚟呢度食日本岡山縣北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送新鮮生蠔。今次嚟到新店,比舊店大同舒服,牡蠣放題仲加碼由1.5到2小時,平嘅$498有生蠔燒蠔扇貝任食加一杯飲品,加多$100就可以任食串燒同任飲。仲可以加碼食吞拿魚腩刺身。先上海鮮湯同前菜燒大蝦,之後就上每人一大盤嘅喜多嬉懷石八品,有松葉蟹羊羮、象拔蚌刺身、燒和牛沙律、手工月見燒鳥串、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、涼拌秋葵、三文魚子吞拿魚蓉。之後就開始任食佢啲生蠔同燒蠔。生蠔配上柚子醋啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,帶出蠔鮮味,加上質地軟滑。平時少食生蠔嘅我都食咗半打。串燒都好正,雞翼皮脆多汁,七里香,脆而不油。中間上埋個松葉蟹五島手延烏冬,係好滑身嘅烏冬。最後飲包食醉原來仲有甜品,係櫻花型狀嘅柚子雪葩最中餅.外皮特別脆,少少甜解一解串燒啲熱氣。

2023-11-29 20 浏览
喜多嬉 北木島牡蠣🦪任食放題。餐廳有三款唔同既sets。我哋叫咗$598 sets食埋串燒放題,比多$100可以食埋串燒梗係食呢個啦!時令海鮮湯清清哋但飲落好鮮甜好有海鮮味。炸牡丹蝦Menu 係味淋魚干今日轉咗。牡丹蝦好脆口好惹味。喜多嬉懷石八品店員建議由淡味食起。蟹肉啫喱、象拔蚌刺身、和牛沙律、免治雞肉🍗、牡蠣茶漬飯、燒鰻魚、秋葵沙律、吞拿魚蓉。樣樣都精緻美味😋象拔蚌刺身爽甜大塊😍喜多嬉生蠔生蠔肥美肉厚好滑溜正呀!即時追加多一轉先😆焗蠔、焗帆立貝有四款味原味、蒜味、辣蒜味同芝士醬我最喜歡蒜味好惹味。帆立貝好大粒食落好有口感😋串燒每款叫咗一串好惹味送啤酒就一流。松葉蟹五島手延烏冬蟹拑啖啖肉烏冬好嫩滑。甜品白桃雪葩同厥餅
喜多嬉 北木島牡蠣🦪任食放題
餐廳有三款唔同既sets。

我哋叫咗$598 sets食埋串燒放題
比多$100可以食埋串燒梗係食呢個啦!

時令海鮮湯
清清哋但飲落好鮮甜好有海鮮味。
炸牡丹蝦
Menu 係味淋魚干今日轉咗。
牡丹蝦好脆口好惹味。

喜多嬉懷石八品
店員建議由淡味食起。
蟹肉啫喱、象拔蚌刺身、和牛沙律、
免治雞肉🍗、牡蠣茶漬飯、燒鰻魚、
秋葵沙律、吞拿魚蓉。樣樣都精緻美味😋

象拔蚌刺身爽甜大塊😍

喜多嬉生蠔

生蠔肥美肉厚好滑溜正呀!

即時追加多一轉先😆

焗蠔、焗帆立貝有四款味
原味、蒜味、辣蒜味同芝士醬
我最喜歡蒜味好惹味。

帆立貝好大粒食落好有口感😋

串燒每款叫咗一串
好惹味送啤酒就一流。

松葉蟹五島手延烏冬
蟹拑啖啖肉烏冬好嫩滑。

甜品
白桃雪葩同厥餅
2023-11-29 26 浏览
今次同朋友食一餐好一點的,到位於中環的北木島喜多嬉牡蠣屋吃晚餐。這間餐廳主打日本蠔放題,生蠔熟蠔都提供,而且有串燒及其他日本料理,適合任何人。首先品嚐到菜單上的前菜,喜多嬉懷石八品顏值高,又好食又可以打卡。主角喜多嬉生蠔肥美鮮甜,我就喜歡配柚子醋品嚐到,增加風味。串燒方面的,我最推薦雞脾肉,口感外脆內軟,而且肉汁豐富。吃過串燒後,再吃一碗松葉蟹五島手延鳥冬,溫暖又滿足。愛喝酒的朋友可以加配啤酒放題,美酒佳肴,盡興一晚。I recently had a great meal with my friends here. This restaurant specializes in Japanese oysters and offers both raw and cooked oysters. They also serve delicious grilled skewers and other Japanese dishes, making it suitable for everyone.We started with the appetizers, and I must say, th

We started with the appetizers, and I must say, the Hokkigai Eight-color Assorted Appetizers looked amazing and tasted even better. The star of the show was definitely the fresh and succulent Hokkigai oysters. I loved pairing them with a hint of yuzu vinegar to enhance the flavors.

When it came to the grilled skewers, my top recommendation would be the chicken thigh meat. It had a crispy exterior, tender inside, and was bursting with juicy goodness. After enjoying the skewers, I indulged in a bowl of Matsuba Crab and Wajima Handmade Tsubu Domburi. It was warm, comforting, and incredibly satisfying.

For those who enjoy a drink or two, you'll be happy to know that they offer all-you-can-drink beer. It's the perfect accompaniment to the delectable food, allowing you to have a fantastic evening filled with great drinks and delicious cuisine.

Overall, my experience at Hokkigai Oyster House was fantastic. The combination of fresh oysters, flavorful skewers, and other Japanese delights made for a memorable dining experience. Whether you're a seafood lover or simply enjoy Japanese cuisine, this restaurant is definitely worth a visit.

「超豪華生蠔刺身放題❣️」🌟藏在中環的些利街上,絕對意想不到的角落❣️竟然有一家很有情調的日式放題店🫣小店以生蠔串燒為主,有刺身和烏冬等各式美食前菜也是經典之作的懷石料理🍣這一餐真的吃到撐到不行主要是生蠔真的太鮮美了~🌟刺身生蠔扇貝放題 $698/1pp -時令海鮮湯-味淋魚干-藍鯨吞拿三色料理-喜多嬉懷石料理八品-任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗扇貝-任食時令串燒-松葉蟹五島手延烏冬-任飲梳打&汽水🌟喜多嬉懷石料理八品-松葉蟹肉凍-象拔蚌-燒牛肉-月見雞肉棒-牡蠣茶漬飯-烤鰻魚-秋葵料理-吞拿魚蓉🌟生蠔 烤生蠔 烤帆立貝最推薦的是生蠔,在沒有任何調配下依然是跟鮮甜多汁,清甜新鮮感油然而生🌟烤生蠔&烤帆立貝有辣蒜蓉味,蒜蓉味,芝士味和原味,最推薦蒜蓉味🌟時令串燒-羊肉串-雞中翼串-雞腿肉串-雞頸肉串-雞腳筋串-豬頸肉串-七里香串-雞心串-翠玉瓜-日本番薯仔最喜歡的是最簡單的烤番薯仔和雞腿肉~一個甘甜不膩,一個就是肉質好嫩好多汁🌟甜品白桃雪葩配黑糖蕨餅超級喜歡這個蕨餅配黃豆粉的感覺,太香了!喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4號LL Tower3樓

「超豪華生蠔刺身放題❣️」

🌟藏在中環的些利街上,絕對意想不到的角落❣️
竟然有一家很有情調的日式放題店🫣
小店以生蠔串燒為主,有刺身和烏冬等各式美食
前菜也是經典之作的懷石料理🍣
這一餐真的吃到撐到不行
主要是生蠔真的太鮮美了~

🌟刺身生蠔扇貝放題 $698/1pp
-時令海鮮湯
-味淋魚干
-藍鯨吞拿三色料理
-喜多嬉懷石料理八品
-任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗扇貝
-任食時令串燒

-秋葵料理
-吞拿魚蓉

🌟生蠔 烤生蠔 烤帆立貝

🌟烤生蠔&烤帆立貝
有辣蒜蓉味,蒜蓉味,芝士味和原味,最推薦蒜蓉味

🌟時令串燒
-翠玉瓜
-日本番薯仔

🌟甜品
白桃雪葩配黑糖蕨餅
超級喜歡這個蕨餅配黃豆粉的感覺,太香了!

喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
2023-11-27 55 浏览
今日揀咗「生蠔串燒放題(2小時) 」,每人只需$598 就可享以下食品:✨時令海鮮湯🫕充滿海鮮味,飲得出係由多款海鮮熬製,飲完仲可以食埋湯底d 海鮮tim😊✨炸牡丹蝦🦐 香脆可口,連蝦頭位都食得😍✨喜多嬉懷石八品🍱食得出入面嘅食材高質,由前菜,主食,小食同甜品都有齊晒😍我最中意食🍣三文魚籽吞拿魚蓉,啖啖新鮮魚生!✨任食日本生蠔/焗蠔/焗帆立貝🦪(原味、蒜味、辣蒜味、芝士醬)生蠔上面仲放咗蘿蔔蓉、柚子啫喱同蔥花,充滿日式風味😊如果想原汁原味都可以同店員講ga😉至於焗蠔同焗帆立貝黎講,個心比較中意辣蒜味帆立貝😛較為惹味!✨任食時令串燒🍢全部即叫即燒,款式仲夠多樣化!✨松葉蟹五島手延烏冬🍲烏冬較幼身,湯底清甜,加埋松葉蟹真係幾唔錯!✨白桃雪葩最中餅配黑糖厥餅🍧最尾記得留番個胃食甜品😂 白桃雪葩口味清新!✨任飲梳打特飲/汽水🍹
✨時令海鮮湯🫕

✨炸牡丹蝦🦐
香脆可口,連蝦頭位都食得😍

✨喜多嬉懷石八品🍱

✨任食日本生蠔/焗蠔/焗帆立貝🦪
(原味、蒜味、辣蒜味、芝士醬)

✨任食時令串燒🍢
全部即叫即燒,款式仲夠多樣化!

✨松葉蟹五島手延烏冬🍲
烏冬較幼身,湯底清甜,加埋松葉蟹真係幾唔錯!

✨白桃雪葩最中餅配黑糖厥餅🍧
最尾記得留番個胃食甜品😂 白桃雪葩口味清新!

✨任飲梳打特飲/汽水🍹
2023-11-24 20 浏览
因為朋友好鍾意食生蠔,留意到呢一間生蠔放題好出名,就一齊去試吓!一入到去,服務員已經好熱情招呼,服務態度好好。我哋就叫咗一個套餐,咁就唔使諗又乜都可以試吓。首先登場係海鮮湯。雖然細細壺,但好多蜆肉同蝦肉熬製,鮮味非常出色,又唔會過鹹。加上用小蠟燭火㷫住,全程都熱辣辣,用心!然後就上炸牡丹大蝦,手板咁大隻,蝦頭又膏,好正。懷石八品體現日本料理精神:精緻漂亮,個好似藝術品咁。店員亦好細心介紹用咩次序食最能夠食到每一品料理嘅原味。每一品嘅口感同味道都相當唔同又配合得好,一次過滿足晒所有願望。當然就要去到主角:生蠔!唔係話好大隻,但就每一隻都好新鮮!加埋店家獨有嘅柚子醬同埋醃蘿蔔蓉,加上檸檬汁,更加帶出生蠔嘅鮮味:四個字,回味無窮!重點係可以任食!當然我哋到時試埋各式焗蠔,扇貝,同埋串燒,每一樣都好好味,火候剛剛好!加埋烏冬,甜品⋯ 大滿足。餐廳無論睇服務態度,食物質素,都非常滿意,值得再來。

然後就上炸牡丹大蝦,手板咁大隻,蝦頭又膏,好正。

餐廳無論睇服務態度,食物質素,都非常滿意,值得再來。
2023-11-24 23 浏览
一間生蠔放題真係要推介俾大家,因為佢唔使$500就可以任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗帆立貝。而且佢嘅熟海鮮仲可以揀唔同口味,包括麻辣,蒜香同埋芝士,都真係幾正。而且食海鮮之前首先仲會有前菜同主食。包括海鮮湯,炸牡丹蝦/味啉魚乾,喜多嬉懷石八品。佢個石八品,超有驚喜,除咗擺盤好靚之外,裏面嘅嘢食都好有特色,而且味道由淡到重,令人可以一步一步咁樣食落去。由開始分別會係羊羹,刺身,和牛沙律,雞肉棒,茶漬飯,燒魚,秋葵同埋吞拿魚他他。佢嘅羊羹好有特色,鹹鹹地裏面仲會有啲海鮮。而佢嘅茶漬飯非常之好食。食完食完以上咁多之後仲會有一碗烏冬添,而且仲有甜品附送,超級飽。如果想試多啲仲可以加$100加配串燒任食,同飲品任飲,都滿足㗎。

牡蠣放題店之任吃生蠔,新開業的店子,主打的蠔食懷石風放題大受歡迎,特地提前預訂跟朋友吃這生蠔燒蠔放題,希望朋友喜愛牡蠣放題吃到的牡蠣刺身及燒牡蠣,質素很高!串燒款式很多,加上日式烏冬,味道很棒。店員在點餐後,立馬送上懷石八品。這前菜不可錯過,有令人驚喜的小吃喜多嬉牡蠣刺身新鮮又好吃,月見燒鳥丸和二色燒活白鰻,燒得提升了鮮味最令人捧腹是喜多嬉牡蠣茶漬飯,豐富感大,喜多嬉牡蠣茶漬飯以牡蠣高湯炮製而成,濃郁的精華包口感彈牙之米,滿滿蠔香!拼盤精美,每款小吃特色又好吃,令人快樂之一天。 店員分享生蠔全部喜多嬉牡蠣養殖場直接進口,因此生蠔有質素,肥美鮮甜,令人難忘。燒牡蠣也是我的最愛,燒過蠔肉,鮮甜度更高,網上看過,生蠔最好吃是煮熟,鮮味會大大提升,味蕾更接受,醬汁方面也有不同選擇呢,XO醬~沙茶醬~蒜蓉串燒方面,蠻不同又多款式喔,以燒雞串為主的,最好吃是鳥膝軟骨和手羽,串燒香口,吃下去油脂豐富,味道棒,佐酒好食物。邪惡感滿滿,整個感覺滿足喔。更重要,包了汽水和冷泡茶,朋友表示冷泡茶吸引,味道清新解膩,好好品賞日式感滿滿之放題。蠔放題,還是日式生蠔,感覺鮮甜,生蠔要吃到它的鮮味,很多人喜歡加數滴

牡蠣放題吃到的牡蠣刺身及燒牡蠣,質素很高!

串燒款式很多,加上日式烏冬,味道很棒。

拼盤精美,每款小吃特色又好吃,令人快樂之一天。

放題,還是日式生蠔,感覺鮮甜,生蠔要吃到它的鮮味,很多人喜歡加數滴檸檬汁,配白酒進食。想吃到生蠔鮮甜味,最好加熱令蠔中化合物可以轉化為甜味,因此這餐廳放題值得推介
  • 生蠔
  • 時令海鮮湯
  • 喜多嬉生蠔
依間🦪蠔放題我bookmark 左好耐♥️📌些利街LL Tower 喺中環街市搭扶手電梯上去好快就到🦪📝生蠔串燒放題我哋呢就叫咗佢嘅生蠔串燒放題🦪🇯🇵咁佢就可以食120分鐘⏱️其實時間都幾夠㗎🌟📝時令海鮮湯佢係一碗由蜆、海蝦同元貝熬成嘅湯用一個壺裝住🫖再倒入去茶杯仔度飲都幾清甜好味㗎👍🏼加上呢店家會攞個爐暖住佢😗咁就唔怕凍咗冇咁好飲啦📝喜多嬉懷石八品呢個應該係呢間舖頭最signature嘅一個嘢食✌🏼每一款菜得好精緻😍而且呢侍應哥哥呢都會好耐心咁樣介紹每一款菜式🤭❣️睇到咁靚都想即刻試下而我覺得以下呢幾款都真係好好味嘅:📝象拔蚌刺身佢呢個係超級鮮甜爽口🦪而且一啲都唔會有腥味❣️😍📝雞軟骨棒不嬲呢食日式串燒🍡雞軟骨棒都係我嘅最愛加埋蛋汁一齊食超正♥️📝炭燒鰻魚佢嘅鰻魚呢燒得啱啱好係有一浸油香嘅但識落又唔會漏🫶🌟🌟🌟🌟🌟🌟📝任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝依間舖頭呢係主打任食生蠔嘅生蠔都好肥美架🦪🌊海水味都好足我同朋友一輪就已經食咗一打啦😎🤭佢嘅焗蠔同帆立貝我哋都有叫佢有三種口味選擇 食落都唔錯㗎😆📝任食串燒🍡🍢開啟串燒種類呢大約就有十種左右有肉類同埋菜類🥗我同朋友就叫咗佢嘅雞腿肉同雞腳筋試吓🍗🫶燒出嚟都唔

依間🦪蠔放題我bookmark 左好耐♥️

📝生蠔串燒放題
我哋呢就叫咗佢嘅生蠔串燒放題🦪🇯🇵
咁佢就可以食120分鐘⏱️其實時間都幾夠㗎🌟

📝時令海鮮湯
佢係一碗由蜆、海蝦同元貝熬成嘅湯
用一個壺裝住🫖再倒入去茶杯仔度飲

📝炭燒鰻魚
佢嘅鰻魚呢燒得啱啱好
係有一浸油香嘅但識落又唔會漏🫶

🌟🌟🌟🌟🌟🌟
📝任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝
依間舖頭呢係主打任食生蠔嘅生蠔都好肥美架🦪

📝松葉蟹五島手延鳥冬
真係唔使驚唔夠飽😆
佢去到最後呢總會有碗細細碗嘅松葉蟹烏冬俾你🍜
✌🏼其實都幾好味㗎清清地

如果開到中環,又想食生蠔任食嘅話呢間係一個唔錯嘅選擇