♡♡♡📍 唐坊火鍋私房菜 (油麻地)油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓二人套餐 $678喺旺角都可以一邊望住日落海景一邊打邊爐🌅 真係好幸福啊♥️呢個二人套餐啱晒情侶 /朋友上嚟望住靚景嘆火鍋💖依家係openrice 訂台仲有優惠🤭⭐️煲冬瓜瑤柱美腿鍋🍲湯底奶白色 入口鮮甜,材料有鮮甜冬瓜、大大粒瑤柱同金華火腿,湯底真係好有驚喜停唔到口 夏天冬瓜當做特別好味!建議喺未開始打邊爐之前已經要飲返幾碗湯👍⭐️三寶丸三寶丸有墨丸、牛丸、蝦丸,粒粒手打爽口彈牙。牛丸咬落爆汁,墨丸仲有墨魚肉好有咬口。一式三款,就算只得兩個人都已經可以試盡唔同嘅丸😊⭐️海鮮拼盤份量充足款式又多,一個拼盤有齊鮮蝦、扇貝、大蜆、鮑魚、魚片,唔使再驚得兩個人試唔晒咁多海鮮🦐🐟!將海鮮嘅鮮甜混合埋冬瓜湯底滋味再提升⬆️✨✨最後加埋個手打烏冬最完美🤩⭐️韭菜餃及蟹肉餃一入口 第一樣要即刻讚賞餃子皮夠薄夠滑😻😋而且餃子餡料口感紮實夠曬厚肉,入面包住滿滿既韭菜同蟹肉。絕對係出色既火鍋配料😎👍👍⭐️邪惡響鈴由於湯底太好味☺️ 立即追加多個響鈴吸收湯底精華。響鈴新鮮鬆脆,淥多幾秒又滑溜軟嫩,讓人欲罷不能,必須要有!😗⭐️刺身拼盤⭐️手切特級牛(細)⭐️田
♡♡♡
📍 唐坊火鍋私房菜 (油麻地)
油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓

二人套餐 $678

⭐️煲冬瓜瑤柱美腿鍋🍲

⭐️三寶丸

⭐️海鮮拼盤

⭐️韭菜餃及蟹肉餃

⭐️邪惡響鈴

⭐️刺身拼盤
⭐️手切特級牛(細)
⭐️田園雜菜籃
⭐️手打烏冬
⭐️竹蔗茅根水
2025-07-03
2025-06-26 66 浏览
見有人介紹這間火鍋,Openrice 訂座有優惠,$678二人套餐,最後吃了大滿足的一餐🥰🥰🥰🌟 唐老鴨湯兩個湯底,我和朋友選了唐老鴨湯。湯底超正,朋友形容湯嘅清甜度根本係燉湯等級,所以打邊爐前我飲咗三碗,後來盛起了一大個湯碗打完邊爐之後再喝。超正😍🌟手切封門柳:高質、香嫰、好味❤️❤️❤️🌟三寶丸:牛丸、蝦太、花枝丸新鮮彈牙😋🌟朋友鍾意韭菜餃,我鍾意蟹肉餃,兩款都好味🌟海鮮拼盤:非常豐富,有五款咁多,帶子、鮑魚、脆鯇魚片、蝦、蜆,全部都好鮮🥰🥰🥰🌟田園雜菜籃(有幾款菜👍🏻👍🏻)🌟炸響鈴三件🌟飲品推介:竹蔗茅根水,清甜解渴👍🏻👍🏻🌟甜品大驚喜😱無留意到原來套餐仲有個甜品!有個好味嘅北海道牛乳椰汁雪燕,為呢一餐劃上完美的句號😍😍😍最鍾意二人套餐每人每款都可以食到1-2件,這樣就可以食到好多款式,唔會只係食得幾款就飽晒👍🏻👏🏻最重要係高質,價錢合理。朋友一試愛上話會再去😍望住彌敦道街影食飯,感覺唔錯😊
🌟 唐老鴨湯
🌟手切封門柳:高質、香嫰、好味❤️❤️❤️
🌟三寶丸:牛丸、蝦太、花枝丸新鮮彈牙😋
🌟朋友鍾意韭菜餃,我鍾意蟹肉餃,兩款都好味
🌟田園雜菜籃(有幾款菜👍🏻👍🏻)
🌟炸響鈴三件
🌟飲品推介:竹蔗茅根水,清甜解渴👍🏻👍🏻

2025-06-19
2025-06-22 190 浏览
今次透過OpenRice見到呢間火鍋,見到好評唔錯,而且透過OpenRice訂座仲有優惠😍今次同朋友嚟試呢間主打新鮮食材同手工製作嘅火鍋店,整體感覺幾好,環境乾淨企理,坐得舒服,店員服務態度都好親切,落單有問必答,仲會主動介紹特色食材,感覺幾貼心。講返食物,煲冬瓜瑤柱美腿鍋湯底夠清甜,瑤柱味突出,打邊爐開波即刻暖胃。海鮮盤有魚片、帆立貝、鮑魚、蜆肉同鮮蝦,全部都係即日入貨,新鮮度高,尤其鮮蝦同帆立貝,食落爽口彈牙,完全唔腥!三寶丸(牛丸、花枝丸、蝦丸)全部手打,花枝丸有粒粒花枝,彈牙又帶鮮味,其他兩款都唔輸蝕。手切封門柳牛肉香濃,手工切片厚薄適中,牛味突出又唔鞋口,份量都算大方。韭菜餃同蟹肉餃都係人手包製,蟹肉餃比較少見,餡料足又新鮮,值得一試。田園雜菜籃提供油麥菜、娃娃菜,份量新鮮,打邊爐必備。善良響鈴係店內即炸,外脆內軟,用嚟蘸湯特別香口,比起坊間現成貨更加出色。手打烏冬煙韌有咬口,吸湯好入味。飲品方面叫咗兩杯竹蔗茅根水,大大杯冇冰,夠清熱解渴。最後甜品3.6牛乳椰汁雪燕,椰香濃郁,雪燕滑溜,作結一流。整體嚟講,依間火鍋店食材新鮮,手工製作有誠意,環境同服務都令人舒服,價錢合理,會

田園雜菜籃提供油麥菜、娃娃菜,份量新鮮,打邊爐必備。

手打烏冬煙韌有咬口,吸湯好入味。

飲品方面叫咗兩杯竹蔗茅根水,大大杯冇冰,夠清熱解渴。

最後甜品3.6牛乳椰汁雪燕,椰香濃郁,雪燕滑溜,作結一流。

整體嚟講,依間火鍋店食材新鮮,手工製作有誠意,環境同服務都令人舒服,價錢合理,會再encore同朋友再嚟聚會!👍
2025-06-22
  • 海鮮拼盤
  • 手切特級牛
  • 韭菜餃及蟹肉餃
2025-05-17 669 浏览
今日約左朋友食火鍋私房菜,位置响油麻地鐵路站附近,地點方便。餐廳响大廈頂樓,近望係樓景同街景,遠望就係大嶼山海景,7點鐘去到仲睇到日落。而餐廳環境同座位都好舒服,好啱同朋友食飯傾計,另外仲見到有客人包房慶祝生日。老公响openrice訂左個港式養生火鍋四人套餐,都幾多嘢食,好豐富。而家响openrice訂位做緊優惠,晚飯9點前有88折,過咗9點仲有8折添。唐老鴨:新湯底系列,職員話先飲湯,然後再做火鍋湯底。湯好清甜,味道好濃,鴨已燉到軟稔,配料有冬菇、陳皮、薑、白蘿蔔同紅棗等,好飲好滋補。4人海鮮拼盤:海鮮拼盤係每日都唔同㗎,視乎嗰日有咩好嘢。拼盤真係好吸引,尤其係佢哋嘅size。扇貝,係手掌咁大隻,另外仲有海蝦、鮑魚、大蜆同脆鯇腩,所有海鮮都好新鮮,食落帶鮮甜味道。脆鯇腩真係非常之有咬口,從未食過,整體唔錯。手切封門柳 (大):油脂分內均勻,牛味濃,切得厚薄適中,有口感,幾好。伊比利亞像果豬:豬肉味濃,食落唔覺得油膩,肉質嫩滑軟熟,幾好食。三寶丸:有蝦丸、花枝丸同極品牛丸,三款丸都係手打,入口極之彈牙,味道濃,好味。餃子拼盤 (8粒):有蟹肉餃、韭菜餃、自製雲吞同自製水餃,餡料多,每

餃子拼盤 (8粒):有蟹肉餃、韭菜餃、自製雲吞同自製水餃,餡料多,每粒較都包到脹卜卜,材料亦新鮮,每款都好好。
善良響鈴 (大):輕輕一淥帶湯汁,咬落輕脆。我好鍾意佢個名,化邪惡為善良。

田園菜籃:有油麥菜、生菜、黃芽白同粟米,蔬菜乾淨爽口,粟米都幾甜喎。

烏冬 (兩份):係日本烏冬黎,口感彈牙,最後先食吸晒火鍋湯底精華,好味。

竹蔗茅根水:甜度剛好,食火鍋最佳配搭,清熱氣。
椰汁雪燕糖水:入口啖啖雪燕,甜甜地,好足料,滋潤養生之選,食完好滿足。
2025-05-14
二訪「唐坊火鍋私房菜」,店員上菜時會詳細解釋下每道菜式,又好Nice,會同客人傾下偈。佢哋嘅湯底無味精,主打採用純天然食材製作,飲多幾碗都唔會覺得涸喉。*此餐廳收取加一服務費。濃蝦番茄鍋(單點$168),不辣,採用鮮蝦、蝦膏、蝦膠、蝦殼炒醬製作極濃蝦湯,味道鮮甜,加入番茄,味道酸甜。橡果豬(單點$148),黑毛豬豬肉紋理呈大理石紋,肉質肥瘦適中,口感嫩滑、軟腍,肉味濃厚,食落帶點橡果香味。手打花枝丸(單點$86),口感爽彈,花枝好大粒,食落有鮮味,配以蟹籽食用,味道更佳。極品牛丸(單點$78),口感彈牙,內有牛筋,食落肉汁飽滿。邪惡響鈴(單點$78),表面鋪有鹹蛋黃醬、番荽、白芝麻,響鈴口感鬆化,鹹蛋黃醬味道鹹香,略嫌味道未夠濃郁、若有鹹蛋黃蓉則會較好。雲吞拼水餃(單點$72),自製雲吞,好足料,內有蝦肉、蝦籽、豬肉,味道鹹鮮;自製水餃,皮薄餡多,內有蝦仁、豬肉、木耳,口感好豐富。白豬仔午餐肉(單點$68),肉質厚身,肉味濃香。醬料(兩人$30),包括有豉油、指天椒、芫荽、香蔥、炸蒜、油蔥酥、蒜蓉、麻醬、沙茶醬。豆腐紙(單點$28),食落有點類似腐皮,豆香味濃。前菜(跟餐$0),鹽焗花

*此餐廳收取加一服務費。

極品牛丸(單點$78),口感彈牙,內有牛筋,食落肉汁飽滿。

白豬仔午餐肉(單點$68),肉質厚身,肉味濃香。

豆腐紙(單點$28),食落有點類似腐皮,豆香味濃。

前菜(跟餐$0),鹽焗花生,食落好香口。

2碗甜品(跟餐$0),椰汁雪燕,雪燕口感滑溜,椰汁味道香甜。
  • 橡果豬
  • 豆腐紙
  • 前菜
  • 鹽焗花生
6天前 0 浏览
👧🏻😋👅🍽✨油麻地靚料邊爐-🏡 港式養生火鍋四人晚市套餐, 網上預付價$1358, 另到場收加一, 靚料多元又坐得舒服🏡 另店內都有四人餐貴少少但多條刺身魚都有得諗! ▪️湯底二選一🦆 唐老鴨用半隻鴨熬足六個鐘, 加上素翅冬菇蘿蔔鹹香入味仲好滋補▫️四人海鮮拼盤🦐 鮑魚厚身彈牙, 扇貝大大隻多肉, 鮮蝦新鮮爽彈, 沙白無沙鮮甜, 魚片脆身而帶軟筋, 款款出色▪️手切封門柳(大)🥩 肉味香濃, 厚切而軟滑, 吸滿鴨湯精華味道更有層次▫️伊比利亞像果豬🐖 店員上菜有溫馨提示唔使淥咁熟, 幾秒就夠香甜彈爽▪️手打丸餃🧆 三寶丸蝦/牛/花枝各兩粒, 全部都係手打好彈牙🥟 餃子拼盤四款餃子各兩粒, 滿滿蝦肉好鮮甜, 餃皮都好滑▫️善良響鈴🫔 即炸熱辣辣, 店員有溫提上碟即食, 保持脆卜卜又有濃湯鮮味▪️其他🥬 田園菜籃/烏冬/無酒精飲品/糖水🍹 飲品可揀汽水或竹蔗茅根水🍯 椰汁雪燕糖水好甜但好潤, 一絲絲雪燕好滋補💓
👧🏻😋👅🍽✨
油麻地靚料邊爐
🏡 另店內都有四人餐貴少少但多條刺身魚都有得諗!

▪️湯底二選一

▫️四人海鮮拼盤

▪️手切封門柳(大)
🥩 肉味香濃, 厚切而軟滑, 吸滿鴨湯精華味道更有層次

▫️伊比利亞像果豬
🐖 店員上菜有溫馨提示唔使淥咁熟, 幾秒就夠香甜彈爽

▪️手打丸餃
🧆 三寶丸蝦/牛/花枝各兩粒, 全部都係手打好彈牙
🥟 餃子拼盤四款餃子各兩粒, 滿滿蝦肉好鮮甜, 餃皮都好滑

▫️善良響鈴

▪️其他
🥬 田園菜籃/烏冬/無酒精飲品/糖水
🍹 飲品可揀汽水或竹蔗茅根水
🍯 椰汁雪燕糖水好甜但好潤, 一絲絲雪燕好滋補💓

週末繼續留港消費,經OpenRice 找到這間位於旺角的唐坊火鍋店,餐廳在23樓高層,能看到旺角的街景🏙️ 而我是衝著它們的燉湯底而來的!唐老鴨湯底以陳皮、紅棗及半隻鴨等燉足2個多小時,打邊爐前必定要先喝一碗清甜的湯底及吃嫩滑的鴨肉!而打邊爐的食材亦能吸收湯汁的鮮甜及陳皮味,根本不用加任何調味料! 2人海鮮盆🦞有新鮮鮑魚、珍寶扇貝、大蝦、蜆及脆肉鯇,海鮮都十分新鮮鮮甜😍超推介 2人餐的牛肉份量不少,牛味香濃卻不會太肥,帶口感但不會韌👍🏻 菜餃拼蟹肉餃🥟餃子飽滿,蟹肉尤其紮實彈牙 三寶丸🍡分別是蝦丸、墨魚丸、牛丸,全手打所以非常彈牙! 響鈴亦夠香脆、田園雜菜籃🥬非常新鮮、還有彈牙的手打烏冬,2個人是一定捧著肚回家! 最後還有椰汁燉雪燕作甜品🥥香甜又養顏!

菜餃拼蟹肉餃🥟餃子飽滿,蟹肉尤其紮實彈牙

三寶丸🍡分別是蝦丸、墨魚丸、牛丸,全手打所以非常彈牙!

最後還有椰汁燉雪燕作甜品🥥香甜又養顏!
2025-07-06
  • 2人海鮮盤
  • 老鴨湯底
港式打邊爐的鮮味盛宴 「煲冬瓜瑤柱美腿鍋」實為「冬瓜瑤柱火腿鍋」,名趣而味正——湯底清甜透亮,瑤柱提鮮,金華火腿賦予鹹香,冬瓜吸盡精華,$98物超所值。 「手切封門牛柳」($248)紋理細膩,輕涮五秒嫩如絲絨;「橡果豬」($148)油花勻稱,帶獨特果香,肉脂甘潤不膩。驚喜是「紙豆腐」($28),薄如蟬翼卻煮不散,豆香綿長。 「雲吞拼水餃」($72)皮滑餡足,鮮蝦彈牙;「白豬仔午餐肉」($68)煎至微焦,肉感扎實,非尋常罐頭可比。田園雜菜($88)解膩,竹蔗茅根水($18/杯)清甜降火。整體用料講究,湯底與鮮肉尤為出色,人均$400嘗到細緻風味,值得回頭。
港式打邊爐的鮮味盛宴

2025-07-03 0 浏览
奇怪的友人最喜歡熱天食火鍋,推介了這間位於旺角的私房菜,果然充滿驚喜。地方不算很大, 冷氣充足,侍應十分有禮貎,食材十分新鮮是上等的火鍋料。餐前小食:#邪惡響鈴,響鈴舖滿了咸蛋黃碎,微微沙沙口感,鹹香濃郁, 每一口都好有層次。#椒鹽粟米,椒鹽恰到好處唔會蓋過粟米的味道,咸香中帶住清甜,惹味又唔膩,是不錯的前菜。湯底選了冬瓜瑤柱火腿鍋, 是一粒粒的小瑤柱, 十分有咬口。#日本豆腐,入口即化帶有淡淡的豆香。#黑墨魚滑, 爽口彈牙。#紙豆腐, 薄薄的一層,口感十分特別, 像超薄的腐皮。#牛胸爽,平時較少吃的, 十分有咬口。#花雕雞件, 充滿酒香,十分嫰滑。#本地鮮牛,十分贊,入口軟嫩如棉,肉質鮮味。

餐前小食:

湯底選了冬瓜瑤柱火腿鍋, 是一粒粒的小瑤柱, 十分有咬口。

#日本豆腐,入口即化帶有淡淡的豆香。

#黑墨魚滑, 爽口彈牙。

#紙豆腐, 薄薄的一層,口感十分特別, 像超薄的腐皮。

#牛胸爽,平時較少吃的, 十分有咬口。

#花雕雞件, 充滿酒香,十分嫰滑。

#本地鮮牛,十分贊,入口軟嫩如棉,肉質鮮味。

2025-06-30
  • 手切頂級鮮牛
2025-07-02 0 浏览
唐老鴨湯老鴨火鍋的湯底以老鴨為材料,味道鮮美豐富,湯底顏色濃郁的金黃色,散發著香氣,老鴨湯底既營養又美味封門柳封門柳牛肉的味道獨特,清香鮮嫩,牛肉肉質鮮美,口感滑嫩,每一口肉汁鮮甜,牛肉的油脂甘香,味道更加清爽,自然的鮮美,令人回味無窮海鮮拼盤海鮮有扇貝、鮑魚、蜆肉、虎蝦和鱔片,扇貝肉質鮮嫩,味道清甜,鮑魚的彈性,口感細膩,味道鮮香濃郁,蜆肉鮮美帶有鹹味,十分鮮甜,虎蝦肉質結實,富有彈性,味道鮮甜,鱔片滑嫩的鱔片口感極佳,味道清淡而鮮美豚肉片豚肉片的味道鮮美,肉質柔嫩,脂肪與瘦肉均勻,帶有自然的油脂香氣,煮熟後,豚肉片的表面微微焦香,肉汁鎖住,咬下去時口感滑嫩,入口即化,味道鮮甜三寶丸花枝丸的味道鮮美,口感滑嫩,彈性十足而且鮮甜,保持豐富的肉汁,牛肉丸肉質緊實,咬下去時有彈性,帶有濃郁的牛肉香氣,味道鮮香四溢,肉汁在口中爆發,牛肉的鮮美與香醇,蝦丸的味道清新,鮮甜可口,蝦肉的彈牙口感保持著鮮嫩響鈴輕輕一灼,口感脆香,層次分明
唐老鴨湯

封門柳

海鮮拼盤

豚肉片

三寶丸

響鈴
輕輕一灼,口感脆香,層次分明
2025-07-01 0 浏览
收工約朋友去咗唐坊火鍋私房菜,環境乾淨寧靜,好有私隱度,仲有包廂!啱晒三五知己慢慢傾住食。我地2個人唔算叫左好多野但已經好飽🙈•靈芝椰子雞鍋:湯底用上原個椰青熬製,湯底入口清甜帶少少藥材味,飲落無負擔,仲要即場加埋靈芝粉超足料。雞件份量足,肉質滑唔嚡口,啖啖都吸到湯味。•手切封門柳(小):牛肉油花靚,手切厚薄適中,淥幾秒就食得,封門柳比較重牛味 ,岩晒鍾意食肉味重既我。•三寶丸:手打丸有三款,造型精緻,入口彈牙,唔會一煮就散晒,咬落去有層次,食得出用料唔馬虎。•白豬仔午餐肉:好靚既擺盤 ,切出嚟心形好靚,煮完保持厚實,食落唔腍唔爛,有鹹香味又唔太油膩,幾有驚喜。•紙豆腐:薄切豆腐皮捲成筒狀,落湯後吸晒湯底精華,軟滑唔爛,賣相特別,隔離枱見到我地order完佢地都即刻試下!•油麥菜:菜夠新鮮,洗得乾淨,落湯煮幾秒已經食得,保持清爽同甘甜。•邪惡魚皮:五星推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!!!超好食~炸得香脆,外層包住鹹蛋黃,唔會太油,配鍋前小食一流,食落幾停唔到。Like左佢地社交平台仲有竹蔗茅根送!😍佢呢到有多款唔同嘅湯底,啱晒想食得舒服嘅朋友。服務都幾貼心,可以慢慢食慢慢傾~不過地方唔算大 所以預先b

我地2個人唔算叫左好多野但已經好飽🙈

Like左佢地社交平台仲有竹蔗茅根送!😍
佢呢到有多款唔同嘅湯底,啱晒想食得舒服嘅朋友。服務都幾貼心,可以慢慢食慢慢傾~不過地方唔算大 所以預先book位會比較好!

2025-06-18
2025-06-30 0 浏览
朋友係要見嘅,兩個月冇見已經有好多嘢講,約咗打邊爐就係可以俾我哋痛痛快快傾三四個鐘。今次去咗呢間唐坊火鍋,見到而家系open rice 訂台仲有另外優惠,二人餐都係幾百蚊,今時今日香港打邊爐呢個價錢絕對優惠。訂呢個二人餐最吸引係可以揀燉老鴨湯,個湯係燉出嚟,真係要飲多幾碗,味道好濃郁,好好味,套餐中包咗一碟封門牛,牛味濃郁有口感。另外仲有海鮮拼盤,隻蝦大大隻,鮑魚滾4分鐘就食得,好彈牙,大蜆鮮甜美味,另外手打墨魚丸蝦丸同牛肉丸都非常彈牙好食,餃子入邊皮薄餡多。二人套餐幾百蚊開頭都擔心可能要額外再加餸,點知食埋成盤菜同個烏冬原來都好飽,最後仲有送碗椰汁甜品,冰涼好味,呢個價錢有呢個環境同埋食物質素,真係幾優惠,下次要叫多兩個朋友再叫個四人餐試吓先!

2025-06-29 0 浏览
湯底方面推介酒筲箕藥膳鍋(花雕雞鍋),酒味香濃,食落去好舒服!鍋入面有紅棗、杞子、淮山等藥材,搭配嫩滑嘅雞肉,滋味一流,最重要係冇味精,食完唔口渴,真係健康之選!🌿肉類方面,推介手切封門柳同漿果豬肉😋肉味香濃,口感嫩滑,啱晒食肉獸🥩另外,手打三寶丸同蟹肉雲吞拼韭菜餃,味道不錯😋三寶丸彈牙,蟹肉雲吞餡料飽滿,真係食得停唔到口!🥟依家晚市來打邊爐仲有八八折,性價比高!啱晒同朋友同三五知己一齊來🎉 #唐坊 #火鍋 #打邊爐 #私房菜 #油麻地 #中菜 #香港美食 #油麻地美食 #油麻地必食 #油麻地好去處 #油麻地中餐 #彌敦道 #譽發廣埸 #香港火鍋 #旺角火鍋

2025-06-23 0 浏览
每年父親節都出去食飯,今年都唔例外,黎到油麻地唐坊打邊爐,呢晚特別多人訂枱慶祝,所以記得要提前預約😎店內環境勁靚好多波波燈,好適合影相打卡🌹我地人唔多食得比較簡單,嗌左個靈芝椰子雞鍋,d雞好嫩滑,飲埋個湯好一流👍🏻封門牛柳好鮮嫩,雲吞啖啖肉,好多肉汁😽手打蝦滑好爽口彈牙,紙豆腐好特別~第一次食😻浸一秒即食好滑溜好得意~好豐富豆腐味🫶🏻而邪惡魚皮就成為今晚寵兒🙌🏻🙌🏻每塊香脆魚皮都沾滿濃郁咸蛋黃醬,食到停唔到口🤤🤤最後竟然仲送埋糖水~係椰奶燉雪燕,好sweet好圓滿💛所以都係食埋今餐先減肥🤤🤫前菜醬油 靈芝椰子雞鍋(椰子雞鍋)手切封門柳(小)蟹肉雲吞拼九菜手打蝦滑紙豆腐菜心苗邪惡魚皮

店內環境勁靚好多波波燈,好適合影相打卡🌹
封門牛柳好鮮嫩,雲吞啖啖肉,好多肉汁😽
最後竟然仲送埋糖水~係椰奶燉雪燕,好sweet好圓滿💛

所以都係食埋今餐先減肥🤤🤫

前菜醬油
靈芝椰子雞鍋(椰子雞鍋)
手切封門柳(小)
蟹肉雲吞
拼九菜
手打蝦滑
紙豆腐
菜心苗
2025-06-23 0 浏览
和朋友來唐坊吃火鍋,這裏的火鍋配料,精緻又好味,職員服務週到,值得一試呢!湯底選了胡椒豬肚雞湯,經過細心熬煮,湯色清澈,散發著胡椒香氣,豬肚煮得夠軟,吃下很香。煮滾後,先品嚐一口湯,瞬間感受到暖流在身體裡流淌,胡椒的辛辣與雞肉的鮮香交融,不禁要再喝一碗。小食邪惡魚皮,鹹蛋黃包住炸魚皮,加上芝麻,一上桌已經聞到鹹蛋黃香,香脆得不得了,真的超邪惡!隨後,開始慢慢享用火鍋配料。豆腐紙是這次火鍋的一大亮點,質地柔嫩,口感滑順,吸附著湯底的鮮香,咬下帶一點爽口,每一口都感受到滿滿的幸福感。蟹肉雲吞與韭菜餃的搭配也相當出色,雲吞皮薄餡多,蟹肉餡煮過後令雲吞很鮮甜;韭菜的香氣配新鮮豬肉,爽口鮮甜,一口一個剛好。手打三寶丸,更是讓這頓火鍋的層次感升級。牛丸、蝦丸、花枝丸各具特色,牛丸嚼勁十足,蝦丸彈牙,花枝丸則帶有海鮮的鮮味。每一口都有不同的滋味,手工做的果然不同。西班牙伊比利亞橡果豬肉,是這次火鍋的奢華之選。由於黑毛豬以橡果飼養,肉質極為柔軟,輕輕一煮便熟,帶有濃郁的豬肉味,讓人不自覺地想要多吃幾片。豆腐,清淡的豆腐與豬肉的濃郁形成絕妙的對比,煮在濃湯裏,讓整體的味道更加平衡。午餐肉,砌成心形的造型

午餐肉,砌成心形的造型,讓火鍋增添了一絲趣味,讓人心情愉悅。

最後,油麥菜的加入,不僅增添了色彩,還帶來了清新的口感,讓整個火鍋的味道不會過於油膩。

總結來說,這頓火鍋,無論是湯底還是配料,都是高水準的,還體會到這裏的配料的魅力。環境舒適寬敞,職員服務好,值得再回頭。
2025-06-16