牛頭角哥哥添飯妹妹泡茶最近新出左下午茶餐啊~有地道台灣鐵板蛋餅,仲有經典的芋泥刈包,唔係到到都有得食呢~最正係下午茶跟埋餐,滿滿台灣味落肚啊~-新推出的鐵板蛋餅有幾款口味,今次揀左鐵板蟹籽蟹肉蛋餅,入口蛋餅 煙煙靭靭 超好食,( 當然堂食係鐵板上吧), 餡料有蟹子同蟹肉鹹鹹香香,蟹子咬落去仲爆曬啲海水味出嚟。- 跟餐可以揀椰菜沙律或者薯條, 薯條即叫即炸 金金黃黃 超大盒-椰菜沙律夠多纖維。跟餐揀左海鹽愛玉檸檬氣泡茶,呢杯 超解暑又解渴,愛玉檸檬清新酸甜, 飲落去悶熱 全消。芋泥肉鬆刈包這款要大推!刈包賣相飽滿綿密柔軟的芋泥層,加埋肉鬆一口咬下去帶鹹又帶微甜。口感很特別,非常吸引-QQ 紫芋波即叫即炸 出面係 煙韌軟糯的糯米皮, 入面係香甜的紫薯波波, 軟綿香滑。有時想渴紅豆奶茶紅豆大粒自帶香甜,是台灣的味道呢。-起司肉鬆蛋餅另外仲叫左起司肉鬆蛋餅,起司暖暖的可以拉絲!大愛。肉鬆微咸,放在蛋餅裡簡單好食。迷你滷肉飯跟餐配滷肉飯,十足台灣風味!加埋重碳培桂香烏龍奶茶簡直perfect.-每份tea set 仲包埋甜品啊, 小小一口大滿足~

牛頭角哥哥添飯妹妹泡茶最近新出左下午茶餐啊~
新推出的鐵板蛋餅有幾款口味,
今次揀左鐵板蟹籽蟹肉蛋餅,

入口蛋餅 煙煙靭靭 超好食,( 當然堂食係鐵板上吧),

餡料有蟹子同蟹肉鹹鹹香香,蟹子咬落去仲爆曬啲海水味出嚟。
 跟餐可以揀椰菜沙律或者薯條,
薯條即叫即炸 金金黃黃 超大盒

椰菜沙律夠多纖維。

跟餐揀左海鹽愛玉檸檬氣泡茶,

呢杯 超解暑又解渴,愛玉檸檬清新酸甜, 飲落去悶熱 全消。

芋泥肉鬆刈包

QQ 紫芋波

有時想渴紅豆奶茶

紅豆大粒自帶香甜,是台灣的味道呢。
起司肉鬆蛋餅

迷你滷肉飯

跟餐配滷肉飯,十足台灣風味!

加埋重碳培桂香烏龍奶茶簡直perfect.

每份tea set 仲包埋甜品啊, 小小一口大滿足~
2022-06-19 43 浏览
平常只會在APM二期逛一逛,想不到今日來到一期辦工,看到一間台式料理小店,很有簡約文青風格,便放工後跟朋友來一場甜蜜蜜芋圓下午茶。位置:在牛頭角站 B5 出口,步行十鐘就到APM一期,看到巨型落地玻璃窗就是了。環境:主打木系白色裝潢,簡潔明亮,樓底較高,充滿空間感,坐得寬鬆和舒適。如果有多一些植物會更添生氣!服務:先在門口櫃檯下單,再等食物送上,上菜速度算快!下午茶:提供三款下午茶套餐,有主食或甜品,配一款小食,可加錢配特飲。🔸黃金滿芋 $46我很愛😍楊枝甘露,所以看到此配搭,都不用再想。除了芒果和柚子,另外有三色芋圓和滑溜的白玉,材料很豐富,最棒是芋圓大大粒的,很有嚼勁,酸酸甜甜的味道配Q彈的芋圓,是夏日炎炎消暑良品。🔸混一色綜合手工芋圓 $68這是朋友點叫,配料十分豐盛,三色芋圓、珍珠、蘆薈、愛玉等,糖水是補血的薑茶味,味道不會甜,有淡淡的薑辣,吃起來很有滋補的感覺,是女生的養生至愛。🔸 九層塔鹽酥🐔雞球(跟餐)鹽酥雞炸得很香脆,配上幾片炸過的九層塔葉子,雞肉炸得有點硬實,但鹹香十足,跟餐的份量比想像中多。🔸鐵板蟹籽蟹肉蛋餅🥪拼薯條🍟 $88份量如同正餐,配椰菜絲沙律和綠茶蕨餅紅豆

服務:先在門口櫃檯下單,再等食物送上,上菜速度算快!

🔸黃金滿芋 $46

🔸混一色綜合手工芋圓 $68
這是朋友點叫,配料十分豐盛,

🔸 九層塔鹽酥🐔雞球(跟餐)
鹽酥雞炸得很香脆,配上幾片炸過的九層塔葉子,
雞肉炸得有點硬實,但鹹香十足,跟餐的份量比想像中多。

🔸鐵板蟹籽蟹肉蛋餅🥪拼薯條🍟 $88
份量如同正餐,配椰菜絲沙律和
綠茶蕨餅紅豆,
煎香的薄餅將蟹柳肉和蛋卷起,再灑上蟹籽和木魚絲,口感豐富,軟韌有餘,味道主要靠蟹籽的鹹鮮。

🔸鐘觀音☕ $11
很大杯的茶飲,茶色淺啡,淡淡茶香。

🔸薰衣草芒果烏龍🍹 $25
這杯味道很獨特,因為將三種不同的味道溝起來,有時不知道自己在喝什麼,不過還是薰衣草味較突出。
2022-06-16
  • 混一式綜合手工芋圓
  • 黃金滿芋
2022-06-18 33 浏览
早兩日同事去咗哥哥妹妹食下午茶,佢話好正呀。今日放假即刻同🐽🐽嚟食吓先。下午茶餐時間係3點至6點。我哋5點幾去到都趕到尾班車🤣睇吓個menu 都好多款式揀。睇吓食咩先🤔鐵板蛋餅下午茶餐有鐵板蛋餅+薯條/椰菜沙律+餐飲/(升級台式特飲可減$10)鐵板蟹籽蟹肉蛋餅拼薯條嘩個蛋餅好多餡料,食落啖啖蟹肉,薯條卜卜脆 好食呀😋我升級咗台式特飲特選水果玫瑰花茶勁大杯好抵飲😍刈包下午茶套餐鹽酥雜菌刈包配紫菜汁椰菜絲沙律特色蛋餅下午茶餐玉米起司蛋餅配魯肉飯蛋餅爆哂芝士同玉米配埋啲醬幾好味😋水蜜桃果粒愛玉
下午茶餐時間係3點至6點。我哋5點幾去到都趕到尾班車🤣
睇吓個menu 都好多款式揀。睇吓食咩先🤔

鐵板蛋餅下午茶餐
鐵板蟹籽蟹肉蛋餅拼薯條

嘩個蛋餅好多餡料,食落啖啖蟹肉,薯條卜卜脆 好食呀😋

我升級咗台式特飲

配魯肉飯
蛋餅爆哂芝士同玉米配埋啲醬幾好味😋

水蜜桃果粒愛玉

2022-06-18 37 浏览
朋友今日在我公司附近開會,說不如一齊Tea 一 Tea ..咁啱我不午放假,就不如去創紀之城一期地下的「哥哥添飯•妹妹泡茶」😉「哥哥添飯•妹妹泡茶」下午茶有特色蛋餅或台式刈包選擇…當然一次試曬佢🤣經典酸菜控肉刈包,刈包最特別的部分是餅皮,它是像饅頭一樣蒸出來的,然後肉則是很經典的臺式滷肉,減輕左肥膩感🤣🤣九層塔鹽酥雞肉球,香脆可口,配上胡椒鹽、九層塔更惹味🤤鐵板墨西哥Nacho 蛋餅拼薯條,(牛油果,芝士醬)蛋皮餡料是粟米片配牛油果芝士醬特別得來又幾夾🤭乳酪芝芝六重天綜合奶茶,第一層係杯芽然是乳酪芝士,黑糖珍珠,芋圓,芋泥,烏龍奶茶一次過將不同口感入口🤣不錯👍🏻

九層塔鹽酥雞肉球,香脆可口,配上胡椒鹽、九層塔更惹味🤤

2022-06-17 34 浏览
下午茶.之前嚟食過晚餐 覺得味道都唔錯 份量又夠豐富原來而家3-6pm有下午茶 就試吓佢個蛋餅同刈包.- 墨西哥Nacho蛋餅 配 薯條蛋餅皮係軟身 唔係脆脆嘅款入面有牛油果同芝士醬味道唔算好濃 都唔錯外賣嘅關係 啲nacho拎到返屋企已經林咗🥲堂食應該會更出色薯條就都仲keep到脆脆地 唔會太濃不過就無茄汁提供 有啲可惜.- 手工芋泥刈包 配 QQ紫薯波芋泥餡嘅刈包 真係第一次試另外仲有啲肉鬆同鹹蛋黃碎 味道又幾夾雖然係一大片芋泥 但食落又唔會好飽滯.- 雪燕桃膠烏龍奶茶 (微糖走冰)- 芋泥奶茶 (微糖走冰)下午茶餐飲品減$10兩款都好味 微糖嘅甜度啱啱好桃膠 / 芋泥嘅份量都好多 而且都幾大杯.滿足的下午茶 食完唔洗食晚飯嚕
下午茶

芋泥餡嘅刈包 真係第一次試
另外仲有啲肉鬆同鹹蛋黃碎
味道又幾夾
雖然係一大片芋泥 但食落又唔會好飽滯

- 雪燕桃膠烏龍奶茶 (微糖走冰)
- 芋泥奶茶 (微糖走冰)
下午茶餐飲品減$10
兩款都好味 微糖嘅甜度啱啱好
桃膠 / 芋泥嘅份量都好多
而且都幾大杯

滿足的下午茶 食完唔洗食晚飯嚕
2022-06-17 40 浏览
同事有時過黎食lunch,話哥哥唔錯今日早收工就過黎試下買tea 番屋企食見到好多台灣小食,就好懷念蛋餅一層層入面有蟹肉面頭有蟹籽再加木魚係好耐無食過既蛋餅呀!!!煎得好靚,味道多層次薯條都仲脆~ 而且份量都唔少,估唔到芋泥好厚實 , 夠芋頭味同肉鬆蛋黃 甘配搭就係鹹甜鹹甜,比較特別鹽酥雞簡直係台灣必食😆😆😆外面脆口,口感比較硬身味道係夠黑糖珍珠奶茶 奶茶底唔錯,珍珠又有咬口!芋波好好食!!! 入面d 芋泥好濃味,又夠match台灣甜品梗係唔少得芋圓左面係楊枝甘露配豆腐花配芋圓三種味道都好夾,而且碌柚唔會苦,芒果又夠甜,芋圓又夠口感右面係芋圓西米露,芋圓真係有各自既味道,唔係一舊粉味,芋泥超大舊,好足料
同事有時過黎食lunch,話哥哥唔錯

今日早收工就過黎試下買tea 番屋企食

見到好多台灣小食,就好懷念

鐵板蟹籽蟹肉蛋餅

蛋餅一層層入面有蟹肉
面頭有蟹籽再加木魚
係好耐無食過既蛋餅呀!!!

煎得好靚,味道多層次

薯條都仲脆~ 而且份量都唔少,估唔到

鹹蛋芋泥肉鬆刈包

芋泥好厚實 , 夠芋頭味
同肉鬆蛋黃 甘配搭就係鹹甜鹹甜,比較特別

鹽酥雞球

鹽酥雞簡直係台灣必食😆😆😆
外面脆口,口感比較硬身
味道係夠

黑糖珍珠厚奶茶

黑糖珍珠奶茶 奶茶底唔錯,珍珠又有咬口!

QQ  紫芋波

芋波好好食!!! 入面d 芋泥好濃味,又夠match

芒芒甘露,鮮芋圓芋泥椰汁西米

台灣甜品梗係唔少得芋圓

左面係楊枝甘露配豆腐花配芋圓
三種味道都好夾,而且碌柚唔會苦,芒果又夠甜,芋圓又夠口感

2022-06-16
下午茶
2022-06-16 28 浏览
下午茶時間係觀塘食左呢間台式餐廳。下午茶menu 都幾多配搭。叫左套餐肉鬆起司卷蛋餅+ 滷肉飯,蛋餅好q彈,有蛋香。滷肉飯有半粒滷蛋,份量啱啱好。另外叫左套餐經典酸菜焢肉刈包 + 紫芋波,刈包入面有片好厚嘅焢肉,紫芋波入面有啲麻薯,好q。套餐仲叫左楊枝金露芋圓+ 九層塔鹽酥雞,楊枝金露好多芒果粒,鹽酥雞好香脆。大腸包小腸味道同係台灣食嘅差唔多,台式香腸煎得脆皮。避風塘炸燒賣炸得幾香脆,胡麻青瓜雞絲沙律幾清爽。混一式綜合手工芋圓好足料。飲品叫左肉桂蘋果紫蘿蘭鮮果茶同桂花甘香柚子鐵觀音鮮果茶,好大杯!
下午茶時間係觀塘食左呢間台式餐廳。
下午茶menu 都幾多配搭。
叫左套餐肉鬆起司卷蛋餅+ 滷肉飯,
蛋餅好q彈,有蛋香。
滷肉飯有半粒滷蛋,份量啱啱好。
另外叫左套餐經典酸菜焢肉刈包 + 紫芋波,
刈包入面有片好厚嘅焢肉,
紫芋波入面有啲麻薯,好q。
套餐仲叫左楊枝金露芋圓+ 九層塔鹽酥雞,
楊枝金露好多芒果粒,鹽酥雞好香脆。
大腸包小腸味道同係台灣食嘅差唔多,
台式香腸煎得脆皮。
避風塘炸燒賣炸得幾香脆,
胡麻青瓜雞絲沙律幾清爽。
混一式綜合手工芋圓好足料。
2022-06-14 25 浏览
做到悶悶哋,約咗同事去食下午茶,我見到個名好特別叫做:哥哥添飯 妹妹泡茶,即刻衝入去試,睇下點樣添飯同泡茶。話時話佢個妹妹泡嘅茶真係好鬼好飲,嗌咗杯鐵觀音完全係靚嘅品質。 我嗌咗個蟹子蟹肉蛋餅配薯條,食落去個好咁好豐富,有蟹肉嘅鮮味亦都有蟹子嘅海水味,同一時間蛋餅嘅嗰種口感,充斥住成個口腔感覺十分滿足。同事嗌咗杯老細萬歲黑糖珍珠奶茶,佢話飲得出裏面有蜜糖嘅香味,同平時嘅珍珠奶茶完全兩個級數,加多個經典酸菜焢肉刈包,基本上呢個茶餐夜晚都唔使再食飯,除咗味道勁好之外,份量亦都十分之滿足。

2022-06-13 39 浏览
🥡早前已經嗌過幾次外賣,質素相當唔錯,包裝緊密,價錢亦都好合理。想念台灣時必叫嘅台式餐廳「哥哥添飯•妹妹泡茶」炸物系列:🥩大大塊炸豬扒($26):滿滿一整個外賣盒,厚切炸豬扒啖啖肉。沒有過多調味,純粹豬扒香味及炸粉嘅香脆。🍗九層塔鹽酥雞($28):九層塔炸至酥脆。鹽酥雞約八件,雞肉嫰滑,外表稍帶鹽粒。正常未至突出。🍗黃金脆炸單骨雞翼($28):店員積極推介菜色。有鹹蛋黃醬加持嘅雞翼真係幾惹味,鹹香酥脆,易脫骨。🫔起司肉鬆蛋餅($26):足料超司及肉鬆,蛋餅皮煙韌有蛋香。有台灣早餐店嘅味道!呢個價錢抵食到不得了!🫓鹹蛋芋泥肉鬆刈包 下午茶套餐($68):刈包本身鬆軟。芋泥口感軟滑,肉鬆粗糙。鹹甜組合,加上唔同口感嘅搭配,讓刈包口感更濃郁更有層次!🍡隨套餐跟一份小食及餐飲。免費拼 QQ紫芋波($22)或者椰菜沙律。小編揀咗QQ紫芋波,油炸後外層Q軟,夾心喺滿滿嘅芋泥~真係好邪惡~ 🫘混一式綜合手工芋圓糖水($44):材料豐富,包括:愛玉、珍珠、芋圓、紅豆、綠豆、蘆薈,搭配黑糖薑汁。偏甜,份量大,建議三至四人分享。包裝十分緊密,唔怕倒瀉~外賣可以放心。🧋重碳焙桂香烏龍奶茶($26):微微

炸物系列:

🧋重碳焙桂香烏龍奶茶($26):微微烏龍茶香,易入口。提醒奶茶之選。選購套餐再獲減$10折扣。

🧋鮮手工製芋圓奶茶($26):小編嗌咗少冰少甜,入口微甜帶微茶香。芋圓偏向有糯勁,紫薯、地瓜,及芋頭味芋圓十分精準地各兩粒。

💞整體而言:
1. 抵食,質素好,份量足,仲要價錢比坊間更便宜。
2. 肉食炸物方面,炸豬扒喺最好食,亦最抵食。
3. 外賣包裝企理,暫時嗌咗數次外賣都無倒瀉情況。
4. 除咗小食,餐廳仲有飯/麵類提供!

哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)
地址:觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號舖
電話:97616138
營業時間:星期一至四11:30-20:30;五/六11:30-20:30

#香港食好西 #觀塘 #創紀之城 #台灣菜 #野生代言人
  • QQ紫芋波
  • 起司肉鬆蛋餅
  • 混一式綜合手工芋圓
2022-06-13 37 浏览
星期六和朋友來到apm買電話,三心兩意,諗左好耐也是不能決定,差不多已經到6點,找個地方休息和醫肚。朋友推薦在創紀一期的台灣菜。原來這裡新推出了下午茶套餐,款式都幾得意。鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條平時食開肉鬆芝士蛋餅,墨西哥口味真係第一次,餡料是牛油果醬和脆脆,加上香濃的芝士醬很惹味。旁邊還有很多墨西哥脆脆,和份量不吝嗇的清新牛油果蓉和蕃茄。鹽酥雜菌刈包傳統台灣風味刈包,鹽酥雜菌很鬆脆,配芝麻醬很香,如果醬汁可以多些會更好味。QQ紫芋波餡料軟棉棉,紫芋味道很突出,外層金黃色的QQ波,顏色很吸引。九層塔鹽酥雞鹽酥雞很香脆,而且配襯炸過的九層塔,雞肉嫩滑有肉汁,跟餐的份量比想像中多。楊枝甘露芋圓超推薦這個甜品,之前都沒有見過這個組合,原來楊枝甘露和芋圓是很match的,楊枝甘露有很多芒果和柚子,酸酸甜甜的味道配QQ的芋圓,女生會很喜歡的。混一色綜合手工芋圓材料十分豐富,芋圓、珍珠、蘆薈、愛玉…真的是大滿足。味道不太甜,而且有點點的薑味,很滋補的感覺。

鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條

鹽酥雜菌刈包

QQ紫芋波

九層塔鹽酥雞

楊枝甘露芋圓

混一色綜合手工芋圓
材料十分豐富,芋圓、珍珠、蘆薈、愛玉…
真的是大滿足。味道不太甜,而且有點點的薑味,很滋補的感覺。

🥢咸蛋芋泥肉鬆刈包茶餐👉🏻綿密香甜嘅芋泥配上鹹香肉鬆 夾在甜軟的刈包中 味道豐富又飽足👉🏻茶餐跟配芋泥地瓜球 外皮香脆 內裡塞滿了地瓜和芋泥蓉 芋泥fans必點👉🏻甜點係煙韌香濃嘅紅豆抹茶蕨餅 🥢鐵板蟹籽蟹肉蛋餅👉🏻食台灣野必試蛋餅 今次試左特別嘅配搭 蟹籽蟹柳蛋餅 估唔到又都幾夾 加左蟹籽嘅鹹香味重啲 與蛋香味很配👉🏻跟坑紋薯條 熱氣地開心🥢大腸包小腸👉🏻茶餐嘅小食份量唔會超大份 可以滿足地食到小食👉🏻軟糯的糯米腸 夾著脆皮台灣腸 一咬落去台灣腸嘅油香留哂落糯米腸到 好滋味👉🏻表面加左啲半肥瘦嘅魯肉 惹味之選🥤水蜜桃果粒愛玉👉🏻有嚼口的果味飲品 食到果粒同愛玉 味道唔會好甜 👉🏻加左玫瑰花落去帶點玫瑰香🥤海鹽愛玉檸檬氣泡茶👉🏻海鹽飲品突出了檸檬汽泡茶嘅甜酸果味 解渴解膩👉🏻每一口都飲到滑捋捋嘅愛玉

🥢咸蛋芋泥肉鬆刈包茶餐

🥤海鹽愛玉檸檬氣泡茶
👉🏻海鹽飲品突出了檸檬汽泡茶嘅甜酸果味 解渴解膩
👉🏻每一口都飲到滑捋捋嘅愛玉
2022-06-11 39 浏览
呢間個名好得意既台灣菜餐廳位於牛頭角,木系簡約既裝潢令人有種置身係文青Café既感覺😚不過今次就外賣左幾款野食返屋企開餐~🌟 鹽酥豬排拼魯肉飯 $54店家細心咁將鹽酥豬排同魯肉飯分開裝載,拎到返屋企都Keep到鹽酥豬排既鬆脆~魯肉甜甜地、唔太肥膩,用黎撈飯好好味,就咁單食都OK~佢仲有啲酸菜、青瓜絲配料,可以解滯。🌟 台式蚵仔湯麵拼脆米窩巴 $60另一款揀左湯麵,台式蚵仔細細粒又幾鮮甜;仲有啲肉碎咁~配搭脆米窩巴食落有少少卜卜脆。🌟 起司肉鬆蛋餅 $26次次食台灣菜都忍唔住一定要叫埋蛋餅!起司x肉鬆係不敗既組合,微溶既芝士配甜甜地既肉鬆,加埋有蛋香既蛋餅,好味喔~🌟 鮮手工製芋圓奶茶 $26佢地既芋圓size唔會好細粒,食落微甜,煙煙韌韌幾有咬口~

🌟 鹽酥豬排拼魯肉飯 $54

🌟 台式蚵仔湯麵拼脆米窩巴 $60

🌟 起司肉鬆蛋餅 $26

🌟 鮮手工製芋圓奶茶 $26
佢地既芋圓size唔會好細粒,食落微甜,煙煙韌韌幾有咬口~

2022-06-11 61 浏览
好耐冇食過台灣嘢啦,今日收早去到公司附近一間台式餐廳見到仲有下午茶餐😋咁就買返屋企食啦😋好掛住台灣嘅早餐呀😭😭所以買咗兩個台式蛋餅下午茶,每一個餐配有餐飲,炸薯條及沙律。鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條及沙律有墨西哥片牛油果醬,味道清新。蛋餅入邊夾住好多材料好好味😋鐵板蟹子蟹肉蛋餅薯條及沙律蛋餅入面有大量蟹肉蟹子好滿足😋好好味👏👏餐飲選擇左檸檬泡沫紅茶及烏龍奶茶另外叫咗兩個甜品:混一色綜合手工芋圓材料好多,有蘆薈,珍珠,愛玉,芋圓好彈牙,好掛住台灣呀😋楊枝甘露芋圓有大量西米芒果西柚肉及芋圓,味道甜甜好好味😋
好耐冇食過台灣嘢啦,
好掛住台灣嘅早餐呀😭😭

鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條及沙律
有墨西哥片牛油果醬,味道清新。
蛋餅入邊夾住好多材料好好味😋

鐵板蟹子蟹肉蛋餅薯條及沙律
蛋餅入面有大量蟹肉蟹子好滿足😋
好好味👏👏

餐飲選擇左檸檬泡沫紅茶及烏龍奶茶

另外叫咗兩個甜品

混一色綜合手工芋圓
材料好多,有蘆薈,珍珠,愛玉,芋圓好彈牙,好掛住台灣呀😋

楊枝甘露芋圓
有大量西米芒果西柚肉及芋圓,味道甜甜好好味😋
應該唔少人明我講咩我冇咩資格寫食評,因本人食得好求其,所以我唔講食物質素,淨係講份量你地d雞既份量(面又好飯又好)唔明點解可以咁少?定係要我食埋d骨?因為d⻣佔左雞既一半另外仲有員工問題,我明你地可能多野做,兼顧唔到咁多,但你地有個阿姐好奇怪,已經唔係第一次,係幾乎每一次都係咁,每次去叫外賣或者拎外賣,例如我去到同佢講攞外賣,同佢講完野佢都係企係度冇反應,繼續諗自己既野或者同其他同事講野,做完自己野先問返個客要d咩。。即係我講果陣你係完全冇聽到?你企係你角度可能覺得需要處理完自己野先serve到個客,但我想問係咪就咁由個客人企係度?連叫個客“麻煩等等”都冇句?我唔知你會唔會覺得我咁講係小事化大,但你試諗下每次同一個客人同你講親野你都冇反應,要個客人呆左企係度,咁你會明我到底點解咁燥點解要係度講呢件事出黎。花雕雞湯麵 - 有花雕味,雞肉都嫩但份量少而且多⻣哥哥招牌盬趜雞配香菇蝦米飯 - 味道唔差,但同湯麵一樣,又係雞既份量出事厚豚拼魯肉飯 - 食咁多樣野,發覺味道都係ok的,相對於雞,佢塊豚肉係夠份量,但問題係好鞋口!快餐店既豬扒飯塊肉都好過你珍珠奶茶 - 就係一杯普通既珍珠奶茶,普通到
應該唔少人明我講咩

花雕雞湯麵 - 有花雕味,雞肉都嫩但份量少而且多⻣

珍珠奶茶 - 就係一杯普通既珍珠奶茶,普通到冇必要買,冇茶味,其實直接飲佢跟餐送既野飲就ok
2022-06-07
午餐
2022-06-10 34 浏览
-🔸避風塘炸燒賣 $16🔸起司肉鬆蛋餅 $26🔸夜市小香腸 $15/1條🔸芋泥肉鬆刈包拼QQ紫芋波 $68🔸鐵板墨西哥Nacho蛋餅拼薯條 $88🔸靚靚雪燕桃膠烏龍奶茶 +$30🔸桂花甘香柚子鐵觀音 +$25-收工見口痕又唔係太餓,就去食個下午茶餐,就同男朋友一齊食,懷念一下台灣夜市小食~台灣小食必叫蛋餅啊!叫咗兩款,最標準嘅起司肉鬆蛋餅係冇得輸嘅。另外仲試埋好創新嘅墨西哥Nacho味,估唔到配牛油果醬又幾match喎~刈包揀咗芋泥肉鬆,少少鹹少少甜幾得意,餡料滿瀉好正吖,仲要拼紫芋波波,煙煙韌韌同好有芋頭味。仲有港式嘅避風塘炸燒賣,炸得脆卜卜好香口,啱晒燒賣控男朋友啊!飲品又靚又好飲,下次要試埋其他小食同飲品先得!
🔸避風塘炸燒賣 $16
🔸起司肉鬆蛋餅 $26
🔸夜市小香腸 $15/1條
🔸芋泥肉鬆刈包拼QQ紫芋波 $68
🔸鐵板墨西哥Nacho蛋餅拼薯條 $88
🔸靚靚雪燕桃膠烏龍奶茶 +$30
🔸桂花甘香柚子鐵觀音 +$25

飲品又靚又好飲,下次要試埋其他小食同飲品先得!