2022-06-09 49 浏览
哥哥添飯妹妹泡茶和友人在觀塘搜索決定吃early晚餐,餐廳名字十分有趣,環境簡潔光亮,員工衣服寫上自家名字,一致整齊!都有不少台灣夜市的小食,叫了幾款代替正餐,好開心。人均:$ 123.大腸包小腸台灣經典小食,一款可愛下午茶版本,糯米包住台灣腸,加上少少酸菜、滷肉,有口感,上枱還熱辣辣!.鐵板蟹籽蟹肉蛋餅拼薯條店員推介,十分豐富,蛋餅醬汁加上明太子,層次鮮明,薯條新鮮炸好,點一下附上的醬汁很滋味,這個set還有沙律和甜品,$88抵食。.九層塔鹽酥雞球九層塔炸得夠脆,雞球份量又多,皮質香脆肉嫩。.胡麻青瓜雞絲沙律叫點沙律平衡一下,食點菜,而且胡麻醬冇得輸!.飲品:靚靚雪燕桃膠奶茶、重碳焙桂香烏龍奶茶奶茶香濃,雪燕桃膠份量也不少,奶茶熱飲很不錯!.@gorgormuimuitw

哥哥添飯妹妹泡茶
都有不少台灣夜市的小食,叫了幾款代替正餐,好開心。
人均:$ 123
大腸包小腸

鐵板蟹籽蟹肉蛋餅拼薯條

九層塔鹽酥雞球
九層塔炸得夠脆,雞球份量又多,皮質香脆肉嫩。

胡麻青瓜雞絲沙律
叫點沙律平衡一下,食點菜,而且胡麻醬冇得輸!

飲品:
靚靚雪燕桃膠奶茶、重碳焙桂香烏龍奶茶
奶茶香濃,雪燕桃膠份量也不少,奶茶熱飲很不錯!
@gorgormuimuitw

2022-06-09
2022-06-09 42 浏览
食物🦐🦐🦐皮蛋醬乾拌麵 配盬酥雜菌餐 HK$92 (免加一)包一碟杞子青菜包三小碟小食(炸蝦🥰🥰🥰& 牛蒡& 苦瓜?)包一小兜甜品 (抹茶蕨餅配紅豆🥰) 包一杯凍鐵觀音(可加錢轉其他或特飲)皮蛋醬乾拌麵: 餐牌相有皮蛋 現實係冇嫁;食落冇皮蛋味;味道似蔥油拌麵冇蔥油 得小小咸味;普通盬酥雜菌: 見到啲調味粉不過食落冇味;超厚炸粉 厚到食唔出嚿菇;係脆嘅;冇下次杞子青菜: 正常 有落盬嘅焯菜小食: 炸蝦-酥脆 有調味 成餐最好食💜 想單買;牛蒡-正常;苦瓜?-唔知係乜不過正常涼拌小食嘅味)飲品: 凍鐵觀音- 正常不過偏淡甜品: 抹茶蕨餅配紅豆-唔錯 正常甜💜份量: 正常餐廳🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻🏃🏻‍♀️服務: 12點堂食lunch唔洗等位 外賣超長隊;啲人勁忙 爆多外賣 等咗好耐先上嘢食衛生: 乾淨冇異味款式: 堂食超少選擇價錢: 屬於中環/銅鑼灣lunch價 牛頭角區嚟講算貴CP值: 普通偏中下 建議: 唔好叫呢個餐! 朋友叫咗牛肉麵 差唔多價錢 望落大大嚿肉;外賣好似吸引啲 平啲 多啲款📝試過就算(堂食)
食物🦐🦐🦐
皮蛋醬乾拌麵 配盬酥雜菌餐 HK$92 (免加一)
包一碟杞子青菜
包三小碟小食(炸蝦🥰🥰🥰& 牛蒡& 苦瓜?)
包一小兜甜品 (抹茶蕨餅配紅豆🥰)
包一杯凍鐵觀音(可加錢轉其他或特飲)

杞子青菜: 正常 有落盬嘅焯菜

衛生: 乾淨冇異味
款式: 堂食超少選擇
價錢: 屬於中環/銅鑼灣lunch價 牛頭角區嚟講算貴
CP值: 普通偏中下

📝試過就算(堂食)
皮蛋醬乾拌麵 配盬酥雜菌
2022-06-08
  • 前菜(炸蝦)
朋友推介此店的台式美食。今日去牛頭角探她,便順路去創紀之城一期地下的店買外賣和她分享。此店下午茶套餐選擇多,其他台式小吃、甜品和特式飲品都好吸引。推介台式刈包下午茶餐。經典酸菜焢肉刈包可口有特色,五花肉香軟入味肥瘦適中,和微辣酸甜的酸菜很配合,夾在香軟的刈包裡入口美味有層次。配餐的QQ紫芋波一份五粒,粒粒甜糯彈牙有口感,好食!鐵板墨西哥Nacho蛋餅拼薯條配椰菜沙律也不錯。蛋餅香,加埋牛油果和芝士醬更好味。堂食應更美味。小食多元化。推介大腸包小腸,小香腸夾在腸衣包住糯米和肉碎做的大腸中間,見到都想食,好食又有玩味。大大塊炸豬排名不虚傳,真係又厚又大塊又鬆脆好食,超值!特選水果玫瑰花茶凍飲好正,酸酸甜甜解渴醒神,內有檸檬,橙和蘋果片。雪燕桃膠烏龍凍奶茶飲過番尋味,雪燕桃膠有骨膠原有益身體,奶茶香,好飲。混一式綜合芋圓是我和朋友欣賞的甜品,內有芋圓,地瓜圓,紫薯圓,愛玉,珍珠,紅豆,綠豆,蘆薈,黑糖薑汁,椰汁等。正!紅雨下大家吃外賣很暢快,朋友真的無介紹錯。

紅雨下大家吃外賣很暢快,朋友真的無介紹錯。
外卖自取
2022-06-08 78 浏览
第二季公司營業額六月都未完已超額完成,老闆心情超靚派錢任叫下午茶,L 與同事跟足指示。鮮手工製芋圓奶茶及老細萬歲黑糖珍珠厚奶茶,前者茶芋圓Q彈,後者珍珠特多茶味濃。咸蛋芋泥肉鬆刈包 ,古早味肉鬆配上咸蛋芋泥那種甜度,夾在鬆軟的刈包內。另外配上清新紫菜汁椰菜絲沙律。QQ 紫芋波即使不太好甜的人都接受,那種外脆內軟又有點彈牙很有趣。大腸包小腸就是切開烤過的糯米,烤過的台式香腸,加上生大蒜及台式酸菜等材料,香口濃味,令人想起於台灣夜市狂吃的情景。鐵板蟹籽蟹肉蛋餅拼薯條外層軟熟,配合蟹籽,蟹肉及明太子帶點海鮮味。粗薯條另上超大盒。楊枝金露芋圓拚鹽酥雞是最佳配搭楊枝金露芋圓酸甜度剛好,材料豐富,一人價錢二人份量。九層塔鹽酥雞球外脆內嫩滑,味道剛好。吃完不用吃晚飯,結果換來OT,幾時都話做老闆唔會做蝕本生意。

楊枝金露芋圓拚鹽酥雞是最佳配搭

楊枝金露芋圓酸甜度剛好,材料豐富,一人價錢二人份量。

九層塔鹽酥雞球外脆內嫩滑,味道剛好。

20 分钟 (外卖自取)
  • 九層塔一口鹽酥雞球
  • QQ紫芋波
  • 鮮手工製芋圓奶茶
  • 大腸包小腸
2022-06-06 20 浏览
1)特選水果玫瑰花茶。我鐘意佢飲落唔太甜,生果唔係切粒,佢係一片片有蘋果、青檸檬、橙、再澆上玫瑰花碎。2)桂花甘香柚子鐵觀音。以為鐵觀音溝埋怪怪地,錯了,非常之好飲,佢片柚子都好大片,柚子上面有桂花飄浮。3)鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條蛋餅上有牛油果,芝士醬,蛋餅唔太厚,沾上左醬汁都唔錯。4)紫菜汁椰菜絲沙律,因為蛋餅比較飽肚,食d椰菜絲就化解左。5)咸蛋芋泥肉鬆刈包,呢幾樣材料夾埋一齊又唔錯,😋食落亦唔會膩。刈包的起源(割包,亦作刈包,為臺灣知名小吃之一,是在蒸過的半圓形麵團中夾入炕肉、酸菜及其他餡料)6)QQ紫芋波5件。外面炸過,咬落煙韌,餡料是紫芋,好好食。7)九層塔鹽酥雞球,炸過d肉都唔乾,外面又脆,正。8)混一式綜合手工芋圓。蒟蒻芋圓同珍珠又大又彈牙,望落去幾種顏色都已經好吸引,佢嘅甜味係黎自紅豆,所以唔係太甜。
1)特選水果玫瑰花茶。
2)桂花甘香柚子鐵觀音。
3)鐵板墨西哥nacho蛋餅拼薯條
蛋餅上有牛油果,芝士醬,蛋餅唔太厚,沾上左醬汁都唔錯。
刈包的起源
6)QQ紫芋波5件。
外面炸過,咬落煙韌,餡料是紫芋,好好食。
7)九層塔鹽酥雞球,炸過d肉都唔乾,外面又脆,正。
8)混一式綜合手工芋圓。
2022-06-06 36 浏览
哥哥添飯•妹妹泡茶今日試咗觀塘呢間台灣菜,位置都幾易揾,見到都幾多人介紹過佢地既定食,但今日黎到係下午茶時間,試咗下午茶menu,選擇都幾多,價錢唔貴,性價比都幾高🌟咸蛋芋泥肉鬆刈包 $68配咗QQ 紫芋波(5件)刈包配芋泥肉鬆會偏干身,味道唔差,見到有款係配肉既,應該都幾好食QQ 紫芋波好脆好食,上面仲加咗啲沙律醬🌟肉鬆起司卷蛋餅 $58配魯肉飯每次食台灣菜都會叫蛋餅,肉鬆起司幾夾,餡料多,外皮夠薄魯肉飯唔係台灣個種好多肥肉,係半肥瘦,飯太多,唔係好夠魯肉🌟靚靚雪燕桃膠奶茶 $30本身套餐有飲品,但都可以加錢轉其他雪燕桃膠都幾多,飲落都好似健康啲🌟九層塔鹽酥雞球 $28🌟大腸包小腸 $36另外仲加咗兩款小食 兩款都好食📍哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號舖
哥哥添飯•妹妹泡茶

🌟咸蛋芋泥肉鬆刈包 $68
配咗QQ 紫芋波(5件)
QQ 紫芋波好脆好食,上面仲加咗啲沙律醬

🌟肉鬆起司卷蛋餅 $58
配魯肉飯
每次食台灣菜都會叫蛋餅,肉鬆起司幾夾,餡料多,外皮夠薄
魯肉飯唔係台灣個種好多肥肉,係半肥瘦,飯太多,唔係好夠魯肉

🌟靚靚雪燕桃膠奶茶 $30
本身套餐有飲品,但都可以加錢轉其他
雪燕桃膠都幾多,飲落都好似健康啲

🌟九層塔鹽酥雞球 $28
🌟大腸包小腸 $36
另外仲加咗兩款小食 兩款都好食

📍哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)
觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號舖
2022-06-04 109 浏览
之前已經食過幾次, 見佢哋平時都會定期轉Menu,有食過佢哋嘅醉雞拼盤同胡椒豬肚已經印象深刻。最近開返晚市之後再去試,見到佢哋又轉左新Menu,好多新嘅菜式真係睇到都流晒口水🤤🤤 今次我就試tea set menu嘅鐵板墨西哥Nacho蛋餅,我揀咗牛油果醬,邪惡得來又健康😈😋唯一挑剔就係啲脆片有啲太碎,最後我哋用匙食😁朋友就叫咗鐵板四色芝士脆煙肉蛋餅,我自己覺得好岩一家大細食,小朋友食到舔舔脷😂 另外仲配有手切椰菜,本身以為淨係食吉列豬扒先至會食到呢種椰菜,估唔到食台式蛋餅都會有,椰菜配埋個醬汁感覺好fresh! 我見佢lunch set有個長腳蟹泡飯都好吸引,下次搵個lunch time去試下先🤩🤩

鐵板墨西哥Nacho蛋餅

鐵板四色芝士蛋餅

下午茶
鐵板墨西哥Nacho蛋餅
鐵板四色芝士蛋餅
2022-06-03 29 浏览
之前已經上網見到有人介紹呢間食台灣嘢嘅餐廳今次就同朋友一齊嚟食下兩個人叫咗三樣嘢食有牛肉麵芝士肉鬆蛋餅同埋烤雞配薯餅首先牛肉麵湯底好濃,唔會好咸面嘅質地啱啱好牛肉都唔會好韌好入味個湯都可以飲晒然後芝士肉鬆蛋餅都好好食個醬汁超好味肉鬆同芝士好夾同台灣嗰啲差唔多。最後就係烤雞配薯餅,份量好大跟住烤雞醬汁配咗黑松露勁夾更香另外個薯餅又係好好食蔬菜薯餅黎然後佢每樣餸都有前菜炸蝦仔 仲要配咗個綠茶果子整體來講好好食
2022-06-01 60 浏览
餐廳裝潢簡潔清新,光線亦非常充足,整體感覺舒。小店主打台灣料理,雖然一般常見的如台式牛肉麵、滷肉飯、珍珠奶茶等都不會少,但還是有較特別少見的如油飯,大腸包小腸。🔸哥哥招牌塩麴雞拼傳統台南香茹蝦米油飯來張$83見到油飯感覺好特別所以點了一份,油飯香氣很足,但鹹度不重,用來配麴雞剛剛好。初頭以為是一份飯而已,但原來是一個套餐,除了主菜+油飯外,還有配菜、青菜和甜品😍 配菜中以蝦仔最特別,非常鹹香惹味。甜品是煙韌的紅豆蕨餅。🔸沙茶厚豚乾拌麵 $85因為好鍾意食沙茶醬所以叫左呢個麵,味道不錯但麵質偏軟,個人還是偏好有咬口點的麵。同樣是套餐有配菜、青菜等。豬扒份量很大,而且幾香,唔錯。🔸大腸包小腸 $36雖然係台灣著名夜市小食之一,但係香港的確唔常見,見價錢還可以接受即該點了一份。味道不錯,但如果有芫茜的話,會更加完美。🔸九層塔一口鹽酥雞 $28無骨雞肉食用方便,加埋九層塔好香。🔸桂花甘香柚子鐵觀音 + 重碳焙桂香烏龍奶茶桂花甘香柚子鐵觀音私柚子味好突出,個人覺得太重味了,如果你喜歡柚子應該會愛。重碳焙桂香烏龍奶茶正正常常沒有特別。整體感覺唔錯,也十分舒適。

🔸哥哥招牌塩麴雞拼傳統台南香茹蝦米油飯來張$83

🔸沙茶厚豚乾拌麵 $85

🔸大腸包小腸 $36

🔸九層塔一口鹽酥雞 $28
無骨雞肉食用方便,加埋九層塔好香。

🔸桂花甘香柚子鐵觀音 + 重碳焙桂香烏龍奶茶

整體感覺唔錯,也十分舒適。
2022-05-31 245 浏览
個日經過創紀之城一期見到呢間餐廳哈哈,好得意既名好奇心之下拎左佢傳單黎睇原來係台灣餐廳今日終於有機會同朋友試下佢哥哥招牌塩麴雞拼傳統台南香菇蝦米油飯套餐包三小碟前菜,涼瓜甘甜,唔會太苦漬物夠酸開胃,仲有我朋友大推既椒鹽爆溪蝦塩麴雞都好好味,雞肉夠滑,煮既火侯岩岩好點上醬料食一啖飯,真係好滿足😋起司肉鬆蛋餅蛋餅即叫即整,蛋餅皮夠軟熟包裹上雞蛋、肉鬆和芝士真係好好味大腸包小腸估唔到呢到都有呢樣夜市出名小食糯米腸包小香腸,仲加上肉醬花生菜脯真係好有台灣感覺QQ紫芋波真係好Q彈入邊好重香芋味麻薯夠煙靭好味😚九層塔鹽酥雞球黎食台灣野點少得鹽酥雞炸得好香口加上九層塔同鹽酥粉調味啱晒重口味嘅人👍🏻焦糖正山小種奶茶有得揀微糖唔使飲太甜水蜜桃果粒愛玉原來有乾花起入邊飲得出有淡淡花香味混一式綜合手工芋圓最後share一份甜品佢個底係黑糖薑汁,好正呀有少少薑汁吊起黑糖味真係好有水準

個日經過創紀之城一期見到呢間餐廳
哈哈,好得意既名
好奇心之下拎左佢傳單黎睇
原來係台灣餐廳
今日終於有機會同朋友試下佢

哥哥招牌塩麴雞拼
傳統台南香菇蝦米油飯
套餐包三小碟前菜,涼瓜甘甜,唔會太苦
漬物夠酸開胃,仲有我朋友大推既椒鹽爆溪蝦
塩麴雞都好好味,雞肉夠滑,煮既火侯岩岩好
點上醬料食一啖飯,真係好滿足😋

起司肉鬆蛋餅
蛋餅即叫即整,蛋餅皮夠軟熟
包裹上雞蛋、肉鬆和芝士
真係好好味

大腸包小腸
估唔到呢到都有呢樣夜市出名小食
糯米腸包小香腸,仲加上肉醬花生菜脯
真係好有台灣感覺

原來有乾花起入邊
飲得出有淡淡花香味

混一式綜合手工芋圓
最後share一份甜品
佢個底係黑糖薑汁,好正呀
有少少薑汁吊起黑糖味

• 起司肉鬆蛋餅
  • 混一式綜合手工芋圓
  • 大腸包小腸
2022-05-31 35 浏览
哥哥添飯。妹妹泡茶係我近期最愛既餐廳,餐廳簡約清新帶點輕奢華,坐得舒服有去左台灣旅行既感覺,而且食物十分出色,無論主菜、小食、飲品等等都令我回味無窮。✨👏🏻長腳蟹濃湯泡飯配脆米鍋巴$158餐廳有多款套餐,濃郁無比既蟹湯+長腳蟹啖啖新鮮蟹肉,脆米鍋巴沾上濃湯非常好味😋,而套戲仲有鹵肉清菜同小食,抵食好味。🍱👍🏻起司肉鬆蛋餅$26最吸引我既台灣食品就係街頭小食,去台灣旅行必定每晚去夜市,芝士配肉鬆蛋餅香濃好味,肉鬆夠多,蛋夠厚芝士夠濃,絕對推介。🥪🌯黃金脆炸單骨雞翼$28炸得非常香脆既雞翼沾滿黃金鹹蛋黃醬,食完想再encore。🥂九層塔鹽酥雞球$28每一舊鹽酥雞球大細適中,外脆肉軟,一d都唔油膩,而且份量夠多,非常抵食。🍻👍🏻夜市小香腸$15(一條)帶甜有口感既台灣香腸係台灣小食之中我最鍾意之一,一條唔夠喉,要打孖上。🥖🥖菠菜起司一口薯餅$22一口萬餅混合菠菜及芝司,口感豐富,同樣炸得香脆好味。🫔🫶🏻特選水果玫瑰花$28食左多款脆炸小食飲返杯水果茶可以平衡一下,甜度適中,包含多種新鮮水果,清新好飲。🧋😄靚靚雪燕桃膠奶茶$35台式奶茶加入雪燕香桃膠,增加骨膠原蛋白,養顏好選擇。🍹✨楊枝金露芋

長腳蟹濃湯泡飯配脆米鍋巴$158

起司肉鬆蛋餅$26

黃金脆炸單骨雞翼$28

九層塔鹽酥雞球$28

夜市小香腸$15(一條)

菠菜起司一口薯餅$22
一口萬餅混合菠菜及芝司,口感豐富,同樣炸得香脆好味。🫔🫶🏻

特選水果玫瑰花$28

靚靚雪燕桃膠奶茶$35
台式奶茶加入雪燕香桃膠,增加骨膠原蛋白,養顏好選擇。🍹✨

楊枝金露芋圓$46
響menu似仲未有既新款甜品楊枝金露配芋圓,可以一次過食到港式台式混合甜品,出色好味。🍧👏🏻
2022-05-30 18 浏览
完全就係俾佢個店名吸引咗入去試 好搞笑😆嗰日就去咗食起司肉鬆蛋餅🥞個擺盤都幾有心思 蛋餅份量都幾厚 入面包住勁多芝士同肉鬆 鹹香十足 好足料!再加埋個雞蛋一齊食 口感好豐富 抵食!
完全就係俾佢個店名吸引咗入去試 好搞笑😆
2022-05-28 1082 浏览
哥哥添飯•妹妹泡茶係觀塘開咗分店啦!係創紀之城一期,鄰近地鐵站夠哂方便~木系簡潔裝潢,散發文青FEEL~樓底夠高,好有空間感,坐得舒適。主打台式料理,午市定食都幾抵食,又多選擇,難怪經常滿座~🔸破布子煎封比目魚配蟹肉菠菜比目魚肉身雪白,煎得好嫩滑細緻,入口肉質Q彈鮮美,充滿魚油香。蟹肉菠菜好得意既配搭,健康又滋味~🔸紅燒牛肉湯麵配滷肉青菜湯頭香氣十足,牛肉滑嫩,入口即化,麵條麵條軟硬適中,彈牙得黎好有咬口!西蘭花配甘甜鹹香既滷肉,拌飯一流~🔸起司肉鬆蛋餅蛋餅口感軟Q,食落都幾煙韌,內餡係起司+肉鬆,經典既美味組合!🔸綠茶紅豆麻糬,濕潤軟熟,煙煙韌韌好正。🔸老細萬歲黑糖珍珠厚奶茶口感滑順唔會過甜,黑糖珍珠好Q彈有咬口。🔸鮮手工製芋圓奶茶芋圓大大粒,煙韌彈牙,仲好有芋頭香!
哥哥添飯•妹妹泡茶係觀塘開咗分店啦!
係創紀之城一期,鄰近地鐵站夠哂方便~

木系簡潔裝潢,散發文青FEEL~
樓底夠高,好有空間感,坐得舒適。

主打台式料理,午市定食都幾抵食,
又多選擇,難怪經常滿座~

🔸破布子煎封比目魚配蟹肉菠菜
比目魚肉身雪白,煎得好嫩滑細緻,
入口肉質Q彈鮮美,充滿魚油香。
蟹肉菠菜好得意既配搭,健康又滋味~

🔸紅燒牛肉湯麵配滷肉青菜
湯頭香氣十足,牛肉滑嫩,入口即化,
麵條麵條軟硬適中,彈牙得黎好有咬口!
西蘭花配甘甜鹹香既滷肉,拌飯一流~

🔸起司肉鬆蛋餅
蛋餅口感軟Q,食落都幾煙韌,
內餡係起司+肉鬆,經典既美味組合!

🔸綠茶紅豆麻糬,
濕潤軟熟,煙煙韌韌好正。

🔸老細萬歲黑糖珍珠厚奶茶
口感滑順唔會過甜,黑糖珍珠好Q彈有咬口。

🔸鮮手工製芋圓奶茶
芋圓大大粒,煙韌彈牙,仲好有芋頭香!
2022-05-28
午餐
2022-05-26 95 浏览
最近都好想食台灣菜🇼🇸,琴晚就同朋友去咗呢間台灣餐廳大止台灣癮,有好多款台式小食可以嗌,服務態度一流。🍴牛肉麵 $88配一份青菜,可以揀滷肉或者杞子燙青菜,亦有三款小食,其中涼瓜幾令人驚喜,唔會好苦,清新爽脆。仲有一份甜品,係紅豆抹茶蕨餅🫘,成個餐好豐富。個牛肉麵🐂有好多舊牛腱肉同牛筋,個紅燒湯底高質。🍴起司肉鬆蛋餅 $26🧀幾乎所有台式小食都係$20左右就食得到啦,蛋餅呢個價錢真係幾抵。肉鬆嘅份量唔吝嗇,蛋餅個皮好台灣,好食!🍴黃金脆炸單骨雞翼 $28呢個單骨雞翼炸得好Juicy,加埋濃厚嘅鹹蛋黃🥚醬,即刻想配返杯啤酒。🍴菠菜起司一口薯餅 $22🥔呢個薯餅入面嘅質感唔會單一,芝士菠菜薯仔粒融合得恰到好處。🍴鹹蛋黃炸薯條 $28同樣鹹蛋黃非常濃郁,同薯條混合冇得輸。🍟🍴夜市小香腸 $15煎得好好,朋友最鍾意食台灣腸。🌭🧋老細萬歲黑糖珍珠口奶茶 食套餐有優惠價,珍珠係好食嘅珍珠,黑糖加奶茶嘅味道好喝!🍸水蜜桃果粒愛玉都幾大杯,飲品有好多口感,清新!🍑

🍴牛肉麵 $88

🍴起司肉鬆蛋餅 $26🧀

🍴黃金脆炸單骨雞翼 $28

🍴菠菜起司一口薯餅 $22🥔
呢個薯餅入面嘅質感唔會單一,芝士菠菜薯仔粒融合得恰到好處。

🍴鹹蛋黃炸薯條 $28
同樣鹹蛋黃非常濃郁,同薯條混合冇得輸。🍟

🍴夜市小香腸 $15
煎得好好,朋友最鍾意食台灣腸。🌭

🧋老細萬歲黑糖珍珠口奶茶
食套餐有優惠價,珍珠係好食嘅珍珠,黑糖加奶茶嘅味道好喝!

🍸水蜜桃果粒愛玉
都幾大杯,飲品有好多口感,清新!🍑
2022-05-25 35 浏览
哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)聽到個店名都覺得好印像深刻 ,幫我去喺觀塘新開嘅台式餐廳,估唔到裝修都幾別緻,木係小清新空間感十足。Menu 超級多選擇,我感覺就好似去咗台灣餐廳咁。今次選擇咗個兩個set dinner,比目魚同醉雞 ,加台式飲品。 set dinner 超豐富,有好多前菜,醉雞好好味😋,比目魚都好好食😋,配埋大大碗飯!十分滿足!芋圓蛋捲味道就不過不失,我就encore左台灣腸兩次🥰用餐心情:🌾離開觀塘鬧市去到呢個靜靜的地方同朋友傾吓計都好OK!環境真係好唔錯!服務態度仲好好!
哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)

芋圓蛋捲味道就不過不失,我就encore左台灣腸兩次🥰