2022-08-11
好耐無去旅行好耐無飛過啦😞😞好掛住台灣既美食啊!不過好在香港都有得俾我食番個台灣風味,果然無令我失望呢!同朋友特登去食呢一間舖頭門面好靚個名亦都好特別🤣食完你都會覺得好似去咗台灣咁岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包以為俾佢個名呃咗真係會好鹹但味道又唔會喎!仲好夾個皮蛋醬 令啲豬肉既味道昇華晒,加埋生菜同包一齊食 好正呢!完完全全台灣風!避風塘風沙排骨酥配椰菜絲+沙律及魯肉飯排骨炸得勁勁勁似台灣個啲啊好酥脆食落去又唔會好油🥹好爽啊,仲有好多炸蒜香😍至旅滷肉飯好多肉粒 好肉肥亦好多汁,每啖飯都有一定既水準以上2 set我都配左小菜,好好好好好食,我最愛食醃苦瓜 甜甜的,仲有牛蒡西好爽脆呀✌🏻好想成條拎番屋企!乳酪芝芝鮮芒+乳酪芝芝水蜜桃今次無叫珍珠奶茶,就叫左2杯飲品新鮮嘢食都好大杯,芒果同水蜜桃用新鮮生果去做,超多果肉既亦唔酸,建議飲微糖,更加突顯啲乳酪味😍
同朋友特登去食呢一間舖頭
門面好靚個名亦都好特別🤣
食完你都會覺得好似去咗台灣咁
岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包
避風塘風沙排骨酥配椰菜絲+沙律及魯肉飯
至旅滷肉飯好多肉粒 好肉肥亦好多汁,每啖飯都有一定既水準
乳酪芝芝鮮芒+乳酪芝芝水蜜桃
飲微糖,更加突顯啲乳酪味😍