2014-03-23 6785 浏览
I have been to Coffee Alley many times, the long line ups make it very difficult to meet with friends for a nice chit chat. However, one thing I love about this place is their style and service. Personally I find the staff very efficient and friendly. You will notice that sometimes when it gets really busy, they tend to forget to Today, I visited their new store in TST and to my surprise, there weren't very many people lining up. It could be because many people don't know about the new store cuz

Today, I visited their new store in TST and to my surprise, there weren't very many people lining up. It could be because many people don't know about the new store cuz it opened up a few days ago. Again, the staff were friendly and welcoming.

The renovations of this Coffee Alley is very signature to all their stores, with pots of plants lining the walls. Only downside of all this is that the eat time is only 1.5hrs which isn't quite long enough for any chit chat with friends or large groups. Waiting for the eat time to be timeless

Today, I had their signature Iced Fruit Tea. It was awesome as usual, but my friend who ordered the same drink didn't like hers. She couldn't taste the Passion Fruit that was in her drink. We also had their Shrimp toast which was very tasty according to my friends. The wedge fries that came with it were crispy on the outside and soft on the inside.

Highly recommend both locations.
2014-03-23
2014-03-23 6293 浏览
之前已聽聞台灣咖啡弄有靚仔侍應同好靚既甜品 一直好想去香港呢間 但知道呢間要等好耐 所以由夏天等到冬天 終於黎左 11點半到都入唔到第一ROUND唯有拎籌去FOREVER21行下先 派飛姐姐好嗲同客人講"請不要過號,過號就沒了" 行到差唔多先返去玉米可頌 - 好好食 食番台灣既味道冰淇淋鬆餅 - 外觀好靚 但鬆餅太硬 冰淇淋吸收唔到 鮮果茶 - 太有桔味 好sour

玉米可頌 - 好好食 食番台灣既味道
冰淇淋鬆餅 - 外觀好靚 但鬆餅太硬 冰淇淋吸收唔到
鮮果茶 - 太有桔味 好sour

2014-01-27
2014-03-23 5822 浏览
上星期四同好朋友放學就衝左去咖啡弄去到大約1550到果時我張籌114但係果時嗌到90幾咁諗住去行下點知1625打點話問原來已經過左咁唯有再排過啦,排多45分鐘就入得其實可能好彩啦,我去過3次咖啡弄都係排45分鐘到入得咖啡弄要每位客人叫一杯野飲草莓歐蕾飲落去好似士多啤梨乳酪咁好fresh但係飲到最后D冰溶左變得好淡友人嘅抹茶歐蕾好香好好飲,我飲過一啖覺得抹茶好飲過草莓我地剩係想食甜品所以就叫左御之茶水同埋雜果waffle將旁邊嘅expresso淋落去個棉花糖到就會溶左D棉花糖之后就見到底下嘅3球雪糕同埋D nuts呢3樣野一齊食實在太正!perfect match之后我地仲叫左雜果waffleWaffle質感依然好似pancake咁,大過勝在蛋味夠香!可惜菠蘿好酸,火龍果落左梅粉所以我同友人都吾係太鐘意,舊橙同蘋果就無咩特别,我覺得普普通通都係草莓waffle最好味!呢個tea食得好開心埋單total 200幾期待下星期六嘅第4次咖啡弄p.s. 我今次咁o岩坐左喺個喇叭下面所以有D嘈不過服務好好
上星期四同好朋友放學就衝左去咖啡弄

其實可能好彩啦,我去過3次咖啡弄都係排45分鐘到入得
咖啡弄要每位客人叫一杯野飲
草莓歐蕾飲落去好似士多啤梨乳酪咁
好fresh但係飲到最后D冰溶左變得好淡
友人嘅抹茶歐蕾好香好好飲,我飲過一啖覺得抹茶好飲過草莓

我地剩係想食甜品所以就叫左御之茶水同埋雜果waffle

p.s. 我今次咁o岩坐左喺個喇叭下面所以有D嘈
不過服務好好
  • 御之茶水
2014-03-20 6543 浏览
首先便是鄭重地多謝至好食友,因為她在店舖12:00pm開舖前、1個半小時到達為今次午飯作出最完美安排..(排隊) 一向對於要排隊、更可能排得驚人之餐廳,縱使更味美、也不能推動我之身軀今次一試,實屬難得...準時開業,國語: 歡迎光臨一下陣無比之喜悅盡湧腦內,就如同小學生般排隊進埸友人對今次十分期待,餐牌已令我們冲昏頭腦、朋友與我總共叫上三份食物跟每人一份冰果茶 冰果茶$58.用上玻璃瓶子盛上、感覺上頗夠份量橙、蘋果、奇異果、青檸等等,貫注入內、而且切得很大粒、口感實在啜一口果茶味濃,冰塊不算甚多、只是底部越飲越甜、而且一個半小時加上食物最終也是不能盡於收肚皮之內 朋友老早已對這份玉米里肌起士可頌$62.嘩..多麼長的名字哦,港式簡單一點便是牛角酥配已腿肉加上片片芝士及粟米粒粒 上枱之牛角酥也頗大件,論件頭十分有睇頭、芝士配上腿肉味道上也算匹配醬汁滿載,只是覺得牛角酥如能熱一點就更顯牛油香氣咖喱吞那魚巧巴達$56.包身用上法式軟白包,包着豐富之咖喱吞那魚一口咬下,包身軟軟、咖喱味道很香濃,隨後辣度漸漸提高個人來說,是一個中級辣度版、如你愛更辣,身旁之辣醬更能幫到你不錯,值得
為今次午飯作出最完美安排..(排隊)

今次一試,實屬難得...

準時開業,國語: 歡迎光臨
一下陣無比之喜悅盡湧腦內,就如同小學生般排隊進埸
跟每人一份冰果茶
冰果茶$58.用上玻璃瓶子盛上、感覺上頗夠份量
最終也是不能盡於收肚皮之內
朋友老早已對這份玉米里肌起士可頌$62.

醬汁滿載,只是覺得牛角酥如能熱一點就更顯牛油香氣
咖喱吞那魚巧巴達$56.
包身用上法式軟白包,包着豐富之咖喱吞那魚
一口咬下,包身軟軟、咖喱味道很香濃,隨後辣度漸漸提高
不錯,值得推介
友人之食慾更伸延至沙律身上,一個燻鴨沙拉$64.
份量也見十足,大大件橙肉、鸭胸、青紅椒、以及沙律菜
滿滿的盛於高碗之內,沙律汁就另行奉上、自行撈起後
最初還想會不足夠那麼大之沙律菜、最後原來是剛好
盡收酱汁之沙律菜,入口沒有過於偏酸、大大件鸭胸,令我儀態盡失
皆因每件食物切功過於大件,要将嘴巴擴張才能得到享用哦
原因我們今次二人行,枱子當然偏細、所以我們見意將草莓冰淇淋鬆餅$58.
壓後到最尾上場..
來者熱氣還騰,看着它輕烟薄薄、香氣依在,帶着萬分期盼之心情

咬一口、偏實而不鬆,質感厚而不帶香、沒有(比較)還可收貨
剛才那股芳香撲鼻、熱氣烟騰、一下子幻滅了...
趕快.繼續趕快将餘下之二十五分鐘,讓鬆餅吞進兩人之肚皮上
幸好草莓雪糕達標,果槳味美、沾一下咬一口、暪天過海之心情又拾回來
眼前之瑰寶,便是萬千少艾、瘋魔一時之甜魔之冠
我想.還要有改進之空間,
愛是盲目..當一個、兩個、十個告訴你,它有多味美時刻
你的舌頭又會給朦蔽上嗎?

今次一訪,絕對認為咸食勝於鬆餅。
题外话/补充资料: 缺點: 音樂甚大加上人多,環境絕不稱得上寫意 限時一個半小時,除非一人一份食物加上一杯飲品、如果像我們兩人要上三份食物 就如快速地将食物倒進肚皮內,最後半小時、我們更要放低所有說話,全程投入進食過程。
2014-03-17
2014-03-19 4943 浏览
之前一路好想試,但係長龍令我卻步,每次都見條龍排到大廈外面,最少等兩粒鐘,怕怕。今次去開附近做嘢,未到12點攪掂,唸住行去睇吓開左未,食個early lunch。11:45去到已經見樓梯有人排隊,心唸咁早就有人等,誇左d。不過唔理,一於等佢15分鐘等開門。12點正大門打開,人們慢慢進入餐廳,行近門口先聽到侍者係講普通話,台灣人?!個侍者話要個半鐘內交枱,冇問題,食晏好快啫。第一次唻,覺得佢裝潢幾簡潔,有大長枱,又有圓枱,幾feasible. 個個侍者都好後生同勤快,差唔多個個都講普通話,真係全部台灣人?!我地點左冰滴咖啡、抹茶latte、總匯三文治、玉米里肌起司可頌,可能真係要快回枱,嘢食好快到。先嚟總匯三文治,佢其實係類似公司治嘅照燒雞肉青瓜雙層三文治加蛋沙律同墨西哥脆片。份量唔細,食晒好飽,不過冇咩特別。玉米里肌起司可頌賣相吸引,鬆化牛角包中間夾左粟米、蕃茄、多層里肌肉同芝士醬,個餡超豐富,另外仲跟一小碗粟米同什菜沙律,個人鍾意依個多d。咖啡弄出名嘅冰滴咖啡,賣相好似好得,上枱時,侍者仲特別提你可以先試原味黑咖啡,之後根據自己口味,再加奶同糖水,幾細心。友人試後話味道淡淡地,唔落任

咖啡弄出名嘅冰滴咖啡,賣相好似好得,上枱時,侍者仲特別提你可以先試原味黑咖啡,之後根據自己口味,再加奶同糖水,幾細心。友人試後話味道淡淡地,唔落任何奶同糖都得,否則可能會蓋過咖啡味。我要左抹茶latte,佢個名好台灣,我唔記得佢喺餐牌個名,不過,味道好好,夠濃抹茶味,上枱時,侍者跟左個細細嘅打蛋器,話有需要時,可以用個打蛋器,攪吓沉澱左嘅抹茶粉,幾得意。

未食之前,唸住食完正餐,可以試埋甜品,好想試waffle。睇餐牌見好靚,見隔離枱食,好吸引。可惜,太飽。唯有等下次,人龍短d再嚟試啦。
2014-03-19
2014-03-19 3721 浏览
星期二下午4點10分來到,已有十幾人在等。攞左號碼係又焗又人多的樓梯等,真不是味兒。呢次係我次三次黎, 次次都好多人。 等係因為佢個冰淇淋鬆餅真係我食過最好食的!今次叫左鮮果冰淇淋鬆餅,一上台已聞到香香的蛋味。外層脆脆的,內裡軟棉棉好似雞蛋仔既質感。點上忌廉同香橙汁,更加口感豐富。出面的鬆餅/窩夫一般都做到無咁厚,也好少表皮脆內香軟,熱食一流!其實一份都幾多, 最少要2個人先食得晒!!另每人叫左杯凍蜜桃果茶,外表好靚,味道酸酸甜甜好好飲。啲桃都有幾塊, 足料! 唯一係甜左少少!雖然等左個幾鐘都幾辛苦, 不過有時食一餐覺得好食既甜品個人都幾滿足。希望之後唔好咁多人要等咁耐就好啦~
真不是味兒。

其實一份都幾多, 最少要2個人先食得晒!!

希望之後唔好咁多人要等咁耐就好啦~
鮮果冰淇淋鬆餅
2014-03-18
鮮果冰淇淋鬆餅
2014-03-16 3745 浏览
檸檬特意在假日相約友人從澳門過大海到香港大吃特吃。火紅已久的咖啡弄是今次香港遊的主要目的之一。openrice飯友一睇就知呢度最出名就係排隊吧!戰績:星期四晚上輪候時間:1小時55分。我們等得快瘋了,這時間足夠從澳門坐飛機到台北咖啡弄了啦。可是沒辦法,在香港地,好食的或出名的食店,總是大排特排,當然要入鄉隨俗囉!愚蠢的我們行完街才去拿籌,本已非常攰冇心情再去逛,加上下着毛毛雨濕笠笠,只好乖乖地在樓梯排呀排,為左食件餅,你可以去到幾盡?就在近2小時候,臨入去時,侍者送上特別的餐牌,Menu到手的一刻,感動過大學畢業攞到證書呀!咩叫做得來不易的食物?see?3月時分,檸檬喜愛的星巴克的聖誕限定焦糖海鹽咖啡早已消失在店中,然而在這裡,可以找到我的最愛^^海鹽焦糖咖啡。侍應端上時亦細心講解飲法,還未嚐到食物就先感受到優質的服務。順帶一提,檸檬寫食評向來少有提到服務一環,然而咖啡弄的「台灣式優質服務」卻令我印象深刻並且記得一定要表揚的,他們讓我感受到在朋友家作客一般的輕鬆愉悅,除了清楚解釋特別食品的食法外,他們亦能及時注意到我們桌上所缺少的紙巾或餐具,咸點與甜點轉換之間亦為我們送上另一套碗碟餐具

順帶一提,檸檬寫食評向來少有提到服務一環,然而咖啡弄的「台灣式優質服務」卻令我印象深刻並且記得一定要表揚的,他們讓我感受到在朋友家作客一般的輕鬆愉悅,除了清楚解釋特別食品的食法外,他們亦能及時注意到我們桌上所缺少的紙巾或餐具,咸點與甜點轉換之間亦為我們送上另一套碗碟餐具,少有的滿分服務。希望能夠一直保持。
講番咖啡,侍應建議是將一口海鹽焦糖cream含着,再緩緩飲咖啡,咖啡入口時混和鹽味的忌廉,口感層次豐富,咸味亦能提起咖啡香。正!

煙鴨胸沙律配菜水果都非常新鮮而且份量十足,煙鴨胸不會過咸,而且算是較為稔身,好味!

人人推介的三明治個人認為不算特別,但麵包烘得香脆非常,若是食量較大或者一心前來晚餐的朋友可點這個三明治,本以為是薯蓉的配料原來是蛋沙律,有驚喜到。

黃金金萡千層派每層都做得很薄很鬆脆,裡面層層的忌廉不會很甜,像加入少量蜂蜜的微甜質感很是討喜,但多吃亦略嫌有點滯,建議4~6人分吃。

最後便是咖啡弄的鎮店之寶鬆㑘。這裡的鬆餅實在很大一份,外皮脆身但內裡咬下去比起平常吃到的鬆餅多了一點偏向蛋糕的軟熟,草苺雪糕和士達醬亦非常香甜,令人一口接着一口的吃。
對於三個人而言,這樣的份量略多了點。
  • 總匯三文治
  • 草莓冰淇淋鬆餅
2014-03-15 4425 浏览
今日約班frd去銅鑼灣食飯,本身諗住求其去間餐廳,想聚下舊吹下水。點之有個朋友突然之間話去咖啡弄朝聖,就一行人行左去拎飛。排隊同等待嘅過程真係唔想多講😂 總之最後就入左去張四人枱啦。之前都聽過minimum charge 係要叫杯嘢飲,身為綠茶迷嘅我就叫左杯green tea latte嘅東西,個人就覺得普普通通冇特別,定係我期望過高呢?之後到主食,簡單總結,每個主食不乎麵包,芝士,火腿。最好食嘅係牛角包,可能新鮮啦就好熱好脆,而入面嘅cheddar cheese 都好夾個牛角包。而三文治同所謂嘅pizza都係好多包,食完嘅感覺就好似食左好多塊方包咁太飽啦。但係又點會唔試最出名嘅窩夫呢~我唔知係我對食太高要求定點,我覺得成碟夫嘅擺盤係好靚嘅,但係塊窩夫真係好硬!我覺得街邊雞蛋仔仲好食😩😩😩 仲有啲吉士好甜,連埋窩夫一齊食根本入唔到口。我就一定唔會再花時間排多次隊幫襯啦。唯一可取之處係,合理價錢,可以食到你好飽。

但係又點會唔試最出名嘅窩夫呢~

2014-03-12 4097 浏览
今次是第三次來到咖啡弄, 去到餐廳拎飛,在附近逛街,大約等侯了一個半多小時。第一次來的時候,在未開舖的時間11:20開始等候,第一回就可以進入餐廳。之前吃過咖哩牛腩, 味道較普通, 所以今次沒有選擇。今次依舊吃總匯三文治,因為這款份量較多,除了可以吃到雞肉,蛋沙津,蔬菜,還可吃到墨西哥脆,感覺豐富,味道很不錯。玉米里肌起司可頌,是牛角包裡面夾著芝士,煙肉等,上面鋪滿粟米粒和火腿粒增加口感。芝士味香濃,而且有生菜粟米,沙律醬伴碟,賣相很吸引!海鹽焦糖拿鐵及榛子咖啡,味道比抺茶歐蕾更好,下次也要試試水果茶。香蕉朱古力冰淇淋鬆餅,鬆餅鬆軟,味道還是草莓味較可口。
之前吃過咖哩牛腩, 味道較普通, 所以今次沒有選擇。
總匯三文治
芝士味香濃,而且有生菜粟米,沙律醬伴碟,賣相很吸引!
玉米里肌起司可頌
海鹽焦糖拿鐵/ 榛子咖啡
香蕉朱古力冰淇淋鬆餅,鬆餅鬆軟,味道還是草莓味較可口。
2014-01-11
總匯三文治
玉米里肌起司可頌
海鹽焦糖拿鐵/ 榛子咖啡
2014-03-11 4538 浏览
又係一間近期人氣旺到不得了既cafe, 之前見朋友排個幾鐘都要去食, 就自然令人覺得"乜好好食架咩?" 去之前都做下功課先, 睇下大家通常等幾耐,見個個都at least等一個鐘...不過而家有飛拎應該好d,我都去挑戰下...星期四黎, 6點幾去到, 行上樓梯都見有人等, 可能唔想miss左台...我去到都拎左飛, 店員都係講普通話, 我唔佢真係台灣人定因為台式cafe要扮下野...我拎左飛就走左去第二度, 都有打去問叫到幾多號, 一個鐘後...返去時都知已經過台, 佢果然係唔會補台, 當時已經8點,佢仲話已經唔派飛...不過見我就真係過左幾張...特登比多張飛我等....咁我又等多一個鐘...正常就走台應該唔食, 不過我又好想試下...嘻嘻, 到有台時已經係9點, 佢地10點就唔比客入, 我地等台時都見到好多人上黎拎台, 但已經唔派飛, 店員話可以排隊, 等有飛既入晒就可以安排佢地入座....真係巴閉...當晚已經食左飯, 上去都係同朋友一人一杯野飲, 同叫左個waffle食...朋友叫左個水果茶, 有舊夾左冰既檸檬,試左啖, 酸酸甜甜好開胃呀, 生果加上紅茶, matching!

果茶
我睇menu諗左好耐唔知飲乜好, 黎得cafe又想試下佢杯咖啡, 本來想試下d手工咖啡,但又驚訓唔著, 最後就睇相為左支糖棒幾得意,就叫左杯latte飲下, 用啡糖整左支棒棒好得意, 杯野好多泡似cappucino多d...都好香濃好味既...但佢附上既餅就好硬...
latte
waffle佢地叫係鬆餅, 揀左個焦糖海鹽雪糕味, 個waffle係厚野黎, 香蛋味, 只係乾少少, 要加上佢既cream同雪糕食就ok喇, 個焦糖帶少許咖啡味, 但個雪糕我又唔覺有海鹽...不過整體都幾好食...
焦糖海鹽雪糕鬆餅
要等咁耐位,真係誇張d..仲要係撘台, 限時食90分鐘, 試下無妨既...
不過都唔便呀, 我地咁樣已經200蚊了...

$100 (宵夜)
果茶
焦糖海鹽雪糕鬆餅
由我得知香港有一間叫咖啡弄的食店時, 已很想去試一試, 而且吃過的朋友也預先提醒我, 需要最少等1小時才會有位置, 因為食店等候的人實在多, 要作好心裡準備!去之前, 我一早作好心裡準備, 就是等! 可是人龍實在太長了, 由拿票所得知的號碼, 也要等百多張號碼, 結果前後去了2趟也沒能一試心願!去了2 趟都沒機會試到, 實在心有不甘呀! 這天提早點來, 心想應該不會有太多人吧, 但也沒想到4點多已有不少人在排隊, 不過比對之前, 等候的人少了一半, 所以決定..等!老實說, 不要看等候人龍少, 其實只是個假象, 因為很多拿完票便離開一會後, 再回來等! 所以要提醒大家, 不要只站在人龍後, 便以為在排隊, 這樣會白等的!最安全做法:1) 到步後, 先到店門內拿張票後再等候!2) 為免輪後號碼過掉, 離開不要超過半個小時多, 免得要重申拿票等候!3) 雖然門外是有號碼顯示牌, 但店是以真人發聲叫號(沒有用麥克風, 所以比較細聲) 為準4) 由於只有1.5小時的用餐時間, 一入坐便開始計時, 所以不要以為可一邊等人一邊坐, 這只會浪費你用餐時間!註: 銅鑼灣店的營業時間是12:00pm -
最安全做法:
1) 到步後, 先到店門內拿張票後再等候!

註: 銅鑼灣店的營業時間是12:00pm - 11:00pm(最後點餐時間10:00pm)
我足足等了一個小時才到我們! 而且店裡地方比較少, 所以有機會是需要搭枱而坐!
蔬菜吞拿魚鬆餅
當初想來吃的原因, 是看到朋友POST 出的鬆餅(又稱:窩夫) 相所吸引! 由於大少不太愛甜, 所以我點了這款蔬菜吞拿魚鬆餅 ($56/份)!
蔬菜吞拿魚鬆餅
鬆餅的厚度, 比平常所見到的厚身, 都有2CM 厚的! 鬆餅的質感十分柔軟, 很濃的蛋香味, 不要以為這份量很少, 當吃了二塊後已感飽肚!
香草雞肉巧巴達
另外, 便點了這款香草雞肉巧巴達($56/份), 這個包外脆內軟, 配上香草雞肉, 味道不錯, 而且不油膩, 也是值得一試! 惟獨伴菜的沙拉汁, 不太合我口味, 但也不會影響到飽子的分數!
香草雞肉巧巴達
而飲品方面, 我眼見搭枱的人都是點了一壺冰果荼類的飲品(不知是什麼名)! 但我反而想試它們的抺茶!
冰抺茶歐蕾
所以我跟大少便點了冰抺茶歐蕾($44/杯) 及 綜合咖啡($44/杯)! 如果你不愛抺茶的苦, 但又愛抺茶的味, 這款一定合你, 抺茶及甜度剛好, 而且口感幼滑!

而大少點的咖啡, 好像很平凡的飲品, 但送來時, 見到擺設及心思, 很多地方都很少做到! 大少稱咖啡味道是不錯, 但美中不足的是, 奶的冷的, 如改用熱的, 這會令咖啡的口感更好!
綜合咖啡
終於可一嚐這裡的美食, 這裡食物的水準我覺得挺不錯的, 不過這裡售賣的食物好像以甜點/飽類為主(定期也會推出特別菜式供應), 想來這裡吃飯/麵食可能幫不到你! 雖然是以甜點/飽類為主, 但份量足夠, 我們倆個吃完這2份餐已經很飽!
這裡我會推介大家來一試的, 不過便需要輪後很久, 所以來之前, 記得作好心裡準備呀!
另外一提, 這裡的店員大部份都是講國語的, 所以點餐時也是用國語溝通的!

2014-02-21
冰抺茶歐蕾
2014-03-07 4198 浏览
當天同男友去完青衣公園睇紅葉,係青衣城丼丼屋食完晚飯,好似唔夠飽,就返銅鑼灣吃甜品。一心抱著撞彩的心情去咖啡弄等位,9:00去到見唔係好多人等緊,於是就排隊等下。點知一等就等住半個鐘,仲要10:15 last order。一坐低就睇餐牌,當然要點招牌的士多啤梨窩夫同雜會水果茶。不過兩人share一個窩夫又好似好少,所以點多一個特濃咖啡棉花糖。雜會水果茶(熱)因小妹不喜歡飲咖啡,加上有點咳,所以點了熱飲。這個真的超好飲~豐富的雜果粒~酸酸甜甜的,一小壺酙到約三杯。士多啤梨窩夫份量足夠,四塊1/4 size窩夫,厚度比預期厚,食完好飽。配上一個士多啤梨雪糕球,有果肉,很好味。另一個球係忌廉球,這個沒有特別。特濃咖啡棉花糖這個好誇張,賣相好得。巨型的棉花糖配上一小杯咖啡。台灣美媚還在上菜時還會在客人身邊介紹食法。搞到男友好緊張,因為無預計到美媚會咁做。男友話唔敢轉頭望佢,因為佢挨得好近食法是將咖啡順時針在棉花糖上倒下,一刹那棉花糖就縮晒,與底部雪糕杏仁粒結伴。賣相好,有得玩,不過就真係食唔到棉花糖的味道。食完尼餐好飽,相對亦好貴,仲貴過我地晚飯。下次再有機會就吃下午茶,可以錯耐d傾下計。

雜會水果茶(熱)
雜匯水果茶
士多啤梨窩夫
Strawberry Waffle
特濃咖啡棉花糖
棉花糖

2013-12-25
$150 (宵夜)
雜匯水果茶
Strawberry Waffle
2014-02-26 5905 浏览
呢間野就係傳說中等好耐不過值得既餐廳,而我認為,一個鐘都可以既食物係好一般既coffee shop 食物,質素好都不算勁好總匯就係好大份,幾好食塊雞排咖喱牛腩包,叻喱做得幾好,一款基本好多人鐘意既食物水果茶,好fresh 既水果,未試過可以試下,飲過既就會feel到無咩特別,即係唔係等左兩粒鐘仙飲重頭戲,窩夫,勁就在於熱到出煙,不過太厚,令士多啤利味道比例唔平均試下無壞,等兩個鐘無下次
總匯就係好大份,幾好食塊雞排
咖喱牛腩包,叻喱做得幾好,一款基本好多人鐘意既食物

試下無壞,等兩個鐘
無下次
2014-02-24 5476 浏览
野食好味。好飽。因為D野食份量好多。飲品又大杯,D鬆餅又好厚,D公司三文治材料又太多,兩個人食都食唔曬,飲唔曬,仲食到好飽。但唯一一樣野就係D服務員係講國語,有D難溝通。不過有禮貌。
2014-02-24
之前已經黎過咖啡弄,但係太多人排隊,最後就無緣食到佢。咁岩今日放假,本來去希慎食晏就點知遇著朋友排緊咖啡弄頭位二話不說,就一齊排隊啦。過左十二點後,開始放人入去。就叫左下面既食物SHARE#牛角包PRESENT得好靚。。圖文並茂呢個真係唔講得笑。鐘意MATCHA既你一定唔可以放過佢紅豆蓉頗多下。MATCHA味重唔太甜。呢度係每人要叫一杯野飲的。大家不妨考慮呢個!至於呢個WAFFLE,真係要SHARE黎食基本上,食完個牛角包之後,食一塊呢個已經好飽。重有,呢度會先上鹹食後上甜食。服務態度不錯!!!不過,下次要排咁耐既隊都未必會黎食。除非又遇到朋友排緊啦WAKAKAK!
之前已經黎過咖啡弄,但係太多人排隊,最後就無緣食到佢。
咁岩今日放假,本來去希慎食晏就

點知遇著朋友排緊咖啡弄頭位

二話不說,就一齊排隊啦。
過左十二點後,開始放人入去。
就叫左下面既食物SHARE#
煙肉碎牛角包
牛角包PRESENT得好靚。。圖文並茂
抺茶紅豆
呢個真係唔講得笑。鐘意MATCHA既你一定唔可以放過佢
紅豆蓉頗多下。MATCHA味重唔太甜。
呢度係每人要叫一杯野飲的。
大家不妨考慮呢個!
士多啤利WAFFLE!
至於呢個WAFFLE,真係要SHARE黎食
基本上,食完個牛角包之後,食一塊呢個已經好飽。

重有,呢度會先上鹹食後上甜食。
服務態度不錯!!!

不過,下次要排咁耐既隊都未必會黎食。
除非又遇到朋友排緊啦WAKAKAK!
2014-02-05
午餐
煙肉碎牛角包
抺茶紅豆
士多啤利WAFFLE!