餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
最愛燒肉品牌之一登陸荃灣!🤩高質肉肉盛宴,令人食極都唔厭~ 除咗多款新鮮燒肉,😍更加要試牛肉刺身!雪糕控,記住試勻兩個雪糕高櫃先好走😎 🐮Set B特選牛と嚴選牛weekday $448任食102 款 + 舟+盛合桶+盛合 😉新店採用全新密封式傳送帶,上菜速度快,而且可以更衛生!當中可任食精選牛肉25款,🍢BBQ風味牛肉角切一口牛,熟成壺酒牛外橫膈膜,🥣味噌牛肋,👍🏻必試極上厚切牛舌同大判壽喜燒牛里脊肉!壽喜燒配上滋味日本蛋,🥚煎熟之後沾上生蛋漿超正~😋厚切牛舌,爽滑,多汁,彈牙口感,令人留戀忘返❤ 🥢少見牛肉刺身味道鮮美,🥗沙律吧新鮮衛生,建議一試!🐷日本豚肉,雞肉,海鮮,大大隻海蝦同帶子,都唔可以錯過呀🤤

🐮Set B特選牛と嚴選牛weekday $448
任食102 款 + 舟+盛合桶+盛合

😉新店採用全新密封式傳送帶,上菜速度快,而且可以更衛生!

呢度無珍寶海鮮舫,但有珍寶和牛舫平時食燒肉放題都要加錢先有和牛食呢間就唔洗,因為佢係和牛燒肉專門店💙😜餐廳以橙、白色為主調走cyber 型格路線🧡🤍就算店內燒爐全開仍能保持無煙狀態👍🏻👍🏻🌬今次揀左最受歡迎嘅B餐[$498/位]點完餐店員就會遞上一隻木船同一個木桶上面放滿牛、豬、雞肉同海鮮其他野可掃QR code落單💁🏻💁🏻‍♀️🌬除點單QR code外下面列明左你今晚食嘅係咩編號嘅和牛仲附有日本網站比你查清楚佢嘅來歷🤭🌬點單App入面有過百款食物比你揀肉類|海鮮|炸物|飯麵|蔬菜為免重複,最好睇左兩個木盛合有咩先落單🫶🏻😎🌬建議必點🙋🏻‍♀️厚切牛舌|特上牛舌捧|薄炙蔥花牛舌薄炙牛肋肉|薄炙牛里脊肉大判壽喜燒牛里脊肉|甜麵鼓醬醃和牛🌬較薄身嘅肉類容易黐底後來發現食完扇貝留返個殼再放啲薄切肉類上去燒只要殼面保持濕潤就唔會燶🤗❥外面設有沙律|飲品|甜品專區從未見過燒肉放題嘅週邊食品咁齊備👀🫣沙律醬汁用管道傳送🤭好型各款自家製甜品列有賞味限期,令人食得放心👍🏻最開心係有多款明治同樂天雪條💗😺飲品除左汽水,仲有果汁之類如8:30pm後入座仲可以任飲啤酒🍻🌬後記呢個放題相當高質完全有被驚艷到🤭😜返

呢度無珍寶海鮮舫,但有珍寶和牛舫
平時食燒肉放題都要加錢先有和牛食
呢間就唔洗,因為佢係和牛燒肉專門店💙😜

餐廳以橙、白色為主調
走cyber 型格路線🧡🤍
就算店內燒爐全開
仍能保持無煙狀態👍🏻👍🏻

🌬今次揀左最受歡迎嘅B餐[$498/位]
點完餐店員就會遞上一隻木船同一個木桶
上面放滿牛、豬、雞肉同海鮮
其他野可掃QR code落單💁🏻💁🏻‍♀️

🌬除點單QR code外
下面列明左你今晚食嘅係咩編號嘅和牛
仲附有日本網站比你查清楚佢嘅來歷🤭

🌬點單App入面有過百款食物比你揀
肉類|海鮮|炸物|飯麵|蔬菜
為免重複,最好睇左兩個木盛合有咩先落單🫶🏻😎

🌬建議必點🙋🏻‍♀️

只要殼面保持濕潤就唔會燶🤗

❥外面設有沙律|飲品|甜品專區

從未見過燒肉放題嘅週邊食品咁齊備👀🫣
沙律醬汁用管道傳送🤭好型

各款自家製甜品列有賞味限期,令人食得放心👍🏻
最開心係有多款明治同樂天雪條💗😺

飲品除左汽水,仲有果汁之類
如8:30pm後入座仲可以任飲啤酒🍻

🌬後記
呢個放題相當高質
完全有被驚艷到🤭😜
返到屋企忍唔住係咁同👨🏻分享
完全無理過佢on diet嘅感受👋🏻🤣

2022-06-23
2022-07-02 297 浏览
見到餐廳新開業而座位寬敞 就入咗去試吓呢度可以放題任食120分鐘 可以慢慢品賞食物質素 同朋友慢慢傾吓偈餐廳有分燒肉新幹線嘅枱,會經由電車運輸帶將食物高速傳送到食客枱上;亦有分普通枱,由店員將食物送上,送上時亦會簡單介紹牛肉嘅部位、食法而且當天所食用嘅和牛都會有「和牛番號」 可以追查到牛肉嘅來源,保證所用嘅係真。日本和牛🐮初次送上各種肉類拼盤 總有乾冰營造IGable嘅效果 🧊其中有一塊巨型特級和牛仲用一個寶盒for 打卡專用👀牛肋肉有嚼勁 牛肋骨脂肪口中溶化 肉質豐厚帶子超爽 鮮味滿滿豬 滲出香油 表面煎到脆香西冷和牛 脂肪湧出 超搶火 唔膩 自帶甜味蝦超爽口 大大隻牛里脊肉分佈平均甘荀蘋果美人水係我飲過最清甜 同具備下火美顏嘅飲品 兩小時內不斷encore 熟食方面我幾鍾意佢嘅蒜茸蝦、扇貝、炸雞➕韓式醃蘿蔔同泡菜!仲有我最鍾意嘅甜品放題甜品種類繁多 例如芝士蛋糕、石板街(即係朱古力、棉花糖,上邊佈滿可可粉)、蘋果肉桂布甸、牛奶布甸、波子汽水雪條等等 質素對得住價錢
見到餐廳新開業而座位寬敞 就入咗去試吓

牛肋肉有嚼勁 牛肋骨脂肪
口中溶化 肉質豐厚
帶子超爽 鮮味滿滿
豬 滲出香油 表面煎到脆香
西冷和牛 脂肪湧出 超搶火 唔膩 自帶甜味
蝦超爽口 大大隻
牛里脊肉分佈平均

熟食方面我幾鍾意佢嘅蒜茸蝦、扇貝、炸雞➕韓式醃蘿蔔同泡菜!
仲有我最鍾意嘅甜品放題
  • 日本產黑毛和牛及極上花盛合
香港燒肉店林立有日系及韓系兩大派別本人喜歡日系燒肉 不像韓式燒肉般那麼大份今天來到荃灣廣場的和牛燒肉一郎試試新餐廳.這裏也是一間放題式燒肉有不同的價位可選擇第一次來只選擇了B餐 $448/位價錢不算便宜 所以有一定的期望和要求這裏的放題時間是120分鐘 最後90分鐘last order.下了單後便可以到自助區拿取飲品、沙律及醬料沙律及醬料的選擇很多 除了基本可看到的罐裝飲品 還有一個酒吧可與職員說 想喝什麼啤酒(當然要另外加錢 才能享受酒精放題).開始燒肉時 職員會先奉上燒肉拼盤讓顧客嘗試每一種肉類覺得好吃的 可再下單擺盤很精緻 燒肉前先用餐廳提供的牛油塗抹燒烤網可讓牛肉不會黏着燒烤網 .最喜歡他的牛里脊肉肉質鮮嫩 燒幾秒鐘便可以吃這裏最特別的地方 是有生牛肉提供生牛肉再混合蛋黃 肉質更加滑.最驚喜的是 這裏的牛舌也分成不同種類有厚身、有薄切、也有預先煮好的厚身的牛舌不會太硬 讓你咬掉牙薄新的牛舌 也令人耳目一新雖然看似很薄 但是每一口也非常彈牙.雖然這裏的價位屬於中上但是亦算性價比高的一間餐廳
香港燒肉店林立
這裏也是一間放題式燒肉
有不同的價位可選擇
第一次來只選擇了B餐 $448/位
價錢不算便宜 所以有一定的期望和要求
下了單後便可以到自助區拿取飲品、沙律及醬料
沙律及醬料的選擇很多

肉質鮮嫩 燒幾秒鐘便可以吃
這裏最特別的地方 是有生牛肉提供
生牛肉再混合蛋黃 肉質更加滑

最驚喜的是 這裏的牛舌也分成不同種類
有厚身、有薄切、也有預先煮好的
厚身的牛舌不會太硬 讓你咬掉牙
薄新的牛舌 也令人耳目一新
雖然看似很薄 但是每一口也非常彈牙

雖然這裏的價位屬於中上
但是亦算性價比高的一間餐廳

♡♡♡📍和牛燒肉一郎 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621至630A號舖成間餐廳第一個俾個我嘅感覺就係好乾淨🥰!而且格局簡單直接,可以比客人一個舒服嘅感覺😜。真係可以講話一分錢一分貨,呢個價錢都有佢嘅道理!嘢食嘅質素真係極極極極級好😻❤️!真係冇得彈!另外都覺得店員幾貼心,因為我哋之前都未食過,所以佢都會介紹吓點樣燒先至最好味~咁都係對食材嘅一種尊重同埋對餐廳嘅尊重😻😍!所以都真係幾鍾意呢個餐廳嘅文化~🍽舟•盛合成個賣相真係勁靚🥰!真係成架船擺上枱~入邊有好幾款唔同嘅食物😋。當中會有兩粒大嘅帶子,亦都有牛肋條,仲會有海蝦喺入邊,另外仲會有少量嘅蔬菜~咁樣嘅配搭都幾健康唔會淨係食肉😜!而且可以避免食濟🤣🤣~🍽寶箱一上菜就用個好似月光寶盒咁冚住,打開會覺得幾神奇😂!因為入邊嘅擺盤都好靚,以蔬菜同埋肉類切成,而且牛肉係以玫瑰花嘅形態組成😜,睇落真係超級靚而且超級有內涵👅!因為牛肉嘅質素真係超靚,真係睇得出係一分錢一分貨😆😆😆!🍽桶•盛合桶盛合當中會包括牛肉以及豚肉,牛肉會有牛肋肉同埋牛里脊肉,味道鮮嫩可口😻😻!真係可以食到一啖接一啖!另外亦都會有五花肉,油脂分布好平均,
♡♡♡
📍和牛燒肉一郎 (荃灣廣場) (荃灣)

🍽舟•盛合

🍽寶箱

🍽桶•盛合
桶盛合當中會包括牛肉以及豚肉,牛肉會有牛肋肉同埋牛里脊肉,味道鮮嫩可口😻😻!真係可以食到一啖接一啖!另外亦都會有五花肉,油脂分布好平均,燒果陣真係超正👅🤤!

🍽極上花盛盒/和牛肉眼
呢個真係超級靚❤️❤️🫶🏻!打開嗰陣仲會有乾冰噴煙出嚟😝!超級igable🤣!就咁睇到塊既和牛肉眼,真係超級高質!和牛肉眼嘅色澤好靚,食落去質感嫩滑,會有一種入口即溶嘅感覺🥳🥳👅!

🍽生牛肉壽司
生牛肉色澤好靚😜,好嫩口,亦都唔會有腥味,其他地方真係食唔到😻😻!呢個壽司真係超正,勁中意👅~

🍽甜品
覺得甜品個size真係啱啱好🫣😂,都係細細粒咁超可愛!因為甜品個size細細粒咁就可以試多幾款唔同嘅味道咁樣都真係好好😻😻!當中我最鍾意嘅係牛奶布丁同焦糖布丁,因為真係超級滑而且係我最鍾意嘅味道🤣❤️👅!
呢間荃灣新開嘅牛放題其實其他區都已經有分店,今次終於進駐荃灣啦😍是日夜晚同男朋友去食放題,當日係閒日去都已經坐無虛席,見到咁多人幫襯質素實有返咁上下啦!晚餐叫套餐B,已經包左一個舟盛合同桶盛合,入面有晒牛、海鮮、雞肉豬肉等,擺盤都好有心思,未食已經流晒口水!另外仲有涼拌小菜同熱食,食物種類有成102款,非常豐富,肯定捧腹而回除左兩款盛合,大家可以掃個QR code 任點套餐內指定既食物,限時120分鐘,時間充足,可以盡情任叫任燒,以下係個人推介必食嘅推介:特選簿炙牛肋肉特選牛里肌肉特選牛肋肉&特選牛肋條薄蔥花牛舌牛肉刺生以上推介既牛身好濃味,肉汁豐富,如果較啱燒烤時間,係會燒到和牛口感,因為牛肉好有脂香感😋大食啲真係可以食十幾碟牛,真係好回本❤️除咗燒肉之外仲有沙律吧同甜品,沙律夠晒凍,非常清新,仲有係啲雪糕同埋甜品都好高質,記住留肚食埋啲甜品,飲品方面除咗罐裝飲品之外仲有一啲調製嘅水果茶,清熱解油膩,飲多幾杯就自然食多幾碟肉啦😍

特選簿炙牛肋肉

特選牛里肌肉

特選牛肋肉&特選牛肋條

薄蔥花牛舌

牛肉刺生

除咗燒肉之外仲有沙律吧同甜品,沙律夠晒凍,非常清新,
仲有係啲雪糕同埋甜品都好高質,記住留肚食埋啲甜品
2022-06-29 163 浏览
呢間燒肉店平時我係銅鑼灣返工都見過, 專食和牛燒肉🐄而且有好幾間分店亦都感覺唔錯 , 今日就同爸黎兩個一齊食飯!😁Menu上有好幾個Course選擇, 而我地就選擇左Course B $488(120mins), 比較過其他呢款已經可以食到好多唔同款同部位既牛肉, 例如牛肋肉, 牛肋條, 角切同牛肉刺身等等!😋當選擇好後, 店員會首先比一條船🚤, 內裡已經有幾款唔同既肉類同海鮮, 所以時間上一點都唔會浪費, 可以一邊燒一邊選自己之後想食咩👍🏾我哋基本上都試晒所有呢個餐唔同嘅選擇, 而每一款牛肉都好美味, 肉質新鮮🤤, 而重點會推介牛肋肉因為肉質細緻嫩滑, 係必點之選!👍🏾除左牛肉, 其實佢地仲有雞, 豬肉同埋海鮮, 不過我地牛魔王主力緊係食牛啦!🤭另外, 出邊會有個自助吧, 有齊沙律🥗, 飲點同雪條雪糕🍦, 我地兩個每人都食左兩條, 呢一餐相當滿足味蕾!

2022-06-25 275 浏览
牛小芙又出動喇‼️今次去「和牛燒肉一郎」新開嘅荃灣店👏🏻宜家港九新界都有和牛燒肉一郎喇‼️啱晒好似小芙咁係牛魔王嘅你🤭120分鐘放題Course B有特選同嚴選牛「舟·盛合」同「桶·盛合」擺盤啱晒打卡📸呢度有全港首創嘅「燒肉新幹線」小芙見到智能化嘅送餐好興奮🤣🤣除咗牛,仲有豬、雞同海鮮每款肉、海鮮、蔬菜都好新鮮好吸引牛小芙獨愛牛里脊肉,佢話好嫩滑😋帆立貝同蝦都encore咗幾次😆連野菜拉麵都話好好食仲有平時少食雪糕嘅小芙都食咗兩條睇得出佢今餐食得好開心好滿足🤣🤣
牛小芙又出動喇‼️
今次去「和牛燒肉一郎」新開嘅荃灣店👏🏻
宜家港九新界都有和牛燒肉一郎喇‼️
啱晒好似小芙咁係牛魔王嘅你🤭

120分鐘放題Course B有特選同嚴選牛
「舟·盛合」同「桶·盛合」擺盤啱晒打卡📸
呢度有全港首創嘅「燒肉新幹線」
小芙見到智能化嘅送餐好興奮🤣🤣
除咗牛,仲有豬、雞同海鮮
每款肉、海鮮、蔬菜都好新鮮好吸引
牛小芙獨愛牛里脊肉,佢話好嫩滑😋
帆立貝同蝦都encore咗幾次😆
連野菜拉麵都話好好食
仲有平時少食雪糕嘅小芙都食咗兩條
睇得出佢今餐食得好開心好滿足🤣🤣
2022-06-24 401 浏览
諗住同舊同事一舊happy Friday簡左Plan C 食下和牛開心下星期五晚8:00入到去好荒蕪⋯醬料除左檸檬鹽⋯其他醬料都係吉⋯沙津區 係無點打理過 蕃茄仔只有10粒⋯栗米粒都係得返DD⋯ 除左一開場開果盒肉同西冷⋯其他肉品好麻麻⋯連和牛類都係D好唔靚既部位⋯去到9:30終於有人俾芝麻醬我一小時後先開始有D好少少既肉出現⋯甜品區 得2款 仲要無匙⋯9:45 又識準時cut Order…每人700 蚊 但大家都食得唔太開心太多不足啦 連拎把剪刀都問2次先有⋯
諗住同舊同事一舊happy Friday

連和牛類都係D好唔靚既部位⋯

去到9:30終於有人俾芝麻醬我
一小時後先開始有D好少少既肉出現⋯

甜品區 得2款 仲要無匙⋯
9:45 又識準時cut Order…

每人700 蚊 但大家都食得唔太開心
太多不足啦 連拎把剪刀都問2次先有⋯

2022-06-24
係荃灣想搵高質又可以既任食食到飽既燒肉店,今日我地黎到既 和牛燒一郎 就岩哂大家。見到間餐廳開左唔係好耐就咁多人就知正野啦。我同朋友食左Course B,嚴選牛肉及盛合。除左有成25款精選既牛肉,幾款牛肉刺身,其他肉類,海鮮,野菜,仲有好多款湯,飯,同其他炸物。一至四既價錢係448hkd一人,可以食足120分鐘。選擇好食邊個餐之後店員會送上一隻舟盛り,同一個桶盛り。有幾款唔同既肉等大家可以燒黎食下先。打完卡我地就即刻掃QR code落單。鐘意食牛舌既我地叫左好多款牛舌,有薄切上等牛舌芯,兩色蔥花牛舌,極上厚切牛舌,特上牛舌棒。食落款款都爽口又彈牙,肉質相當唔錯呢。我最鐘意既就係薄切既牛肉,例如大判壽喜燒牛里脊肉,特選薄炙牛肋肉,油花少,燒一燒就熟,牛味香濃,仲可以選配隻溫泉蛋撈埋蛋汁同壽司燒醬汁一齊食。有幾款牛肋肉就塊塊佈滿雪花,燒完係入口即溶,好肥美又邪惡。海鮮方面,我地食左蝦,多春魚,蠔,同帶子,都好新鮮。餐廳既中間有條送餐既通道,落單之後食物會經通道自動送過黎,好先進又方便。另外個火爐都幾猛火,可以燒得勁快,唔使驚燒唔切,絕對可以食到回本呀😆餐廳仲有個位置係有大量既飲品,除左汽水

有幾款牛肋肉就塊塊佈滿雪花,燒完係入口即溶,好肥美又邪惡。

海鮮方面,我地食左蝦,多春魚,蠔,同帶子,都好新鮮。

餐廳仲有個位置係有大量既飲品,除左汽水,茶之類仲有好幾款自家mix既果汁,雪條,甜品,同沙律吧。可以係最後冇得再落單果半個鐘沖刺!

和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)

2022-06-24 161 浏览
荃灣廣場近來好熱鬧,去完香江花月打邊爐,食完飽飽走嘅時候,見到旁邊又有燒烤店啵,門口仲有對一大一小牛擺設,同朋友係咁八吓八吓😅店員殷勤地同我哋介紹,佢哋兩間都係同一集團嚟,仲邀請我哋入去參觀,所以約埋朋友又試吓囉!店內環境唔錯,同一般放題一樣啦⋯都有個自選醬料區、沙律、汽水、甜品、茶、雪條⋯我覺得最開心有成十款雪條選擇,真係食雪條食飽🤭講番燒烤部分先,我哋今次揀咗個最經濟嘅A set ,有11款精選牛肉、8款豚肉、3款雞肉、4款海鮮、10款野菜,仲有其他炸物、韓式石頭飯溫泉蛋飯、冷麵⋯。我就建議大家必定要點特選薄灸牛肋肉,配溫泉蛋飯好一流,不過朋友嫌油花唔夠多,我就鍾意冇咁肥膩。其他牛肉類都係反映返喺價錢上嘅質素啦⋯不過整體都ok嘅,平日$298(五、六日$348),以呢個價錢同款式選擇,價錢算OK,不過肉類質素可以再好少少會更好。特選牛~嚴選牛精選牛肉11款(牛肋肉、牛肋條、薄灸牛肋肉,牛里脊肉、薄灸牛里脊肉,牛外橫膈膜、牛肉角切(一口牛)、牛肋肉角、兩色蔥花牛香舌(鹽味),薄切上等牛舌芯、熟成壼漬牛外橫膈膜)豚肉8款雞肉3款海鲜4款野菜10款 其他36款

特選牛~嚴選牛

野菜10款

其他36款
  • 特選薄灸牛肋肉
2022-06-24 1488 浏览
今日終於嚟試咗和牛燒肉一郎, 呢間荃灣廣場係新分店,係西鐵站行過嚟都係五分鐘👍 裝修好靚, 環境好,食嘢自然開心好多😆燒肉放題有好多選項,我哋今日揀咗經濟實惠嘅B餐,$448 120分鐘任食🤩🤩 餐廳用QR code落單方便快捷, order完食物就會經運輸帶送到去你張枱度,幾先進😆落完單即刻出去佢個自助區度攞嘢, 飲品選擇好多, 除咗果汁汽水之外,都有佢哋自家製嘅飲品, 實有一款你鍾意😋😋 記得要試下沙律,冰凍爽口,醬汁選擇又多, 甜品有勁多日本嘅雪條🤩🤩餐廳一入坐即刻奉上兩個燒肉拼盤, 有牛肉、豬肉、雞肉、仲有其他海鮮,全部都好新鮮,賣相吸引🤩🤩其中我就推介以下幾種👍🌟特選薄燒牛里脊肉油花好均勻, 燒嘅時候記住係金屬網上塗上牛脂, 之後將牛肉捲起浸入有日本雞蛋嘅醬汁食,好味😋🌟極上厚切牛舌呢個係餐廳嘅名物, 真係唔錯, 牛舌燒到外脆內嫩, 點鹽同黑椒已經夠好食😋🌟牛油大蝦及帆立貝餐廳嘅海鮮都好新鮮, 無限提供真係正😎 我哋叫咗四五轉,水準都好穩定😋🌟香蔥薄切牛舌燒嘅時候有少少技巧, 唔好畀佢啲蔥跌落嚟, 最後夾埋呢啲蔥一齊食, 好正😋😋 瘋狂encore😂其實仲有好多唔同部位嘅牛肉

🌟特選薄燒牛里脊肉

🌟極上厚切牛舌

🌟牛油大蝦及帆立貝

🌟香蔥薄切牛舌

其實仲有好多唔同部位嘅牛肉選擇,真係講都講唔曬, 放題仲包埋餐前小食,泡菜、大豆芽、菠菜等。 仲有牛肉刺身、卷物、鍋物、炸物,超級豐富🥰🥰

🌟又係甜品嘅時間😍😍 佢自家製嘅甜品我最欣賞嘅就係玉桂蘋果芝士餅😋😋 另外佢啲明治雪條我都好喜歡, 角十棒同埋北海道紅豆栗子雪條都好好味呀😋

下次試吓佢其他價位既放題, 經理話C餐已經有日本和牛😍😍 期待下次再戰😎
2022-06-20
和牛燒肉一郎喺荃灣廣場開左新分店,新店設計簡潔明亮,店內有唔少卡位,座位十分闊落舒適。和牛燒肉一郎仲首創左「燒肉新幹線」智能送餐列車🚄,用QR code落完單之後好快就自動送到你面前,方便又好玩🤣ʙ ᴄᴏᴜʀsᴇ $448 (ᴡᴇᴇᴋᴅᴀʏs) 限時120分鐘,有102款食物可以選擇,當中包括25款特選牛肉,仲有日本豚肉、雞肉、海鮮、小食、麵食等,種類繁多,啱晒各位大胃王🫢由於選擇太多時間有限,個人覺得最值得encore有以下幾款牛肉🥩:❶ 特選薄炙牛里脊肉❷ 特選牛肋肉❸ 大判壽喜燒牛里脊肉❹ 熟成壺漬牛外橫膈膜❺ 極上牛舌棒值得一讚嘅係,雖然係燒肉放題,但係啲肉嘅擺盤都好精緻,望落都俾人一種高級嘅感覺😙除左牛肉之外,海鮮同小食都好高質,極度推薦帆立貝同埋吉列蠔!甜品仲有多款樂天、明治出品嘅雪條,十分有誠意!

ʙ ᴄᴏᴜʀsᴇ $448 (ᴡᴇᴇᴋᴅᴀʏs)

❶ 特選薄炙牛里脊肉
❷ 特選牛肋肉
❸ 大判壽喜燒牛里脊肉
❹ 熟成壺漬牛外橫膈膜
❺ 極上牛舌棒

2022-06-24 82 浏览
荃灣新開日式燒肉放題Course D 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合 $888120分鐘任砌肉 嘢飲雪糕爆谷沙律任拎首先會上一次set裝先 全部都好打卡able 食晒先再散嗌肉就唔會做大嘥鬼啦 仲有啲前菜小食飯好多選擇~舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)充滿驚喜嘅特選牛豬雞船,仲有埋扇貝同蝦比你一次過燒,雖然主打燒肉放題,不過海鮮嘅質素真心抵讚,燒蝦啖啖肉好新鮮,扇貝都夠味道!桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)另一個桶上嘅係特選牛部位,精心挑選嘅牛當然入口都肉汁豐富,肉質比較有咬口!極上花盛合(和牛牛肋肉&和牛里脊肉&里脊肉&牛外橫隔膜&豚肋肉&牛舌&蔬菜)有齊和牛不同部位,可以每一個位置都試吓~是日寶箱(當日新鮮即切)嗰日係和牛西冷,店員都會好有心機介紹然後會幫你燒,真心至高嘅享受,入口即溶嘅感覺一試難忘,西冷嘅油脂分佈得剛剛好,燒嘅時候肉汁同油慢慢滲透整件和牛,食落去由外到內都得到滿足感!4天梯(和牛4種)黑毛和牛分開四種和牛部位,由即溶口感嘅西冷至到慢慢咀嚼肉汁嘅牛肋條,或者係享受和牛油脂係口腔徘徊嘅里脊肉,正!極上和牛夏多布里昂部位口感肉汁真心一流,牛味好夠香但係唔會過份濃烈,大
荃灣新開日式燒肉放題

Course D 日本產黑毛和牛放題及極上花
盛合 $888
120分鐘任砌肉 嘢飲雪糕爆谷沙律任拎

舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)

桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)

有齊和牛不同部位,可以每一個位置都試吓~

是日寶箱(當日新鮮即切)

4天梯(和牛4種)黑毛和牛

極上和牛夏多布里昂部位
口感肉汁真心一流,牛味好夠香但係唔會過份濃烈,大約六至七成熟入口半溶嘅口感,伴隨住牛油燒肉汁帶出晒成件和牛嘅質感!

和牛燒肉一郎 (荃灣廣場) (荃灣)
2022-06-22 259 浏览
荃灣新開「和牛燒肉一郎」,原來已是第四間分店啦!係燒肉放題嚟。新店地方好闊落,座位舒適,企理乾淨~有「燒肉新幹線」模式,用QR code落單,就會智能化送餐到你面前,撳開玻璃門就拎到食物啦!但我哋張枱隔離就係廚房,所以店員好多時都係直接拎俾我哋🤭有ABCDE餐選擇,我揀咗中價錢course C $598,120分鐘任食,已有110款,其中有黑毛和牛四種+舟 • 盛合+桶 • 盛合+是日寶箱+極上花盛合~❇️是日寶箱每日都選用唔同新鮮部位,當日新鮮即切,今次就喺和牛西冷,其油花紋理細緻,恰到好處如「霜降」,經加熱後油脂更是鮮甜,牛味極重,肉質細嫩,口感柔軟多汁,入口即溶😋食呢塊已經抵返晒😆❇️花畑Box擺盤很美,有和牛肋肉、和牛里有肉、里有肉、牛外横隔膜、豚肋肉、牛舌和蔬菜,幾款和牛都口感Q彈有嚼勁,脂肪味道濃郁~❇️桶盛嚟到煙霧彌漫,相機記得準備好,有4 類:牛肋肉 、牛里脊肉、豚肉和雞肉~❇️舟盛呢架船打卡一流,是特選牛、豚、鷄 、海鮮和野菜。以上四樣是C餐有的前菜,其他就用QR code落單,其餘和牛都可以任食,當中薄灸和牛同壽喜燒牛里脊肉仲會有溫泉蛋俾你沾嚟食,加埋蛋真係超正超滑,簡直人

❇️是日寶箱

❇️花畑Box

❇️桶盛

❇️舟盛
呢架船打卡一流,是特選牛、豚、鷄 、海鮮和野菜。

以上四樣是C餐有的前菜,其他就用QR code落單,其餘和牛都可以任食,當中薄灸和牛同壽喜燒牛里脊肉仲會有溫泉蛋俾你沾嚟食,加埋蛋真係超正超滑,簡直人間享受😎

❇️仲有海鮮類、野菜、前菜、涼拌小食、炸物等…..款式多到試唔哂😜

❇️不得不提自助吧嗰邊,除了有沙律,仲有八款自家製飲料、罐裝飲品和Popcorn都有😲

❇️甜品有幾款都好好味,牛奶、焦糖、朱古力布甸等,我食咗三杯😆絕對唔係hea整👍🏻
雪條都有五六款,是日本製,食完咁多肉類食返支雪條,真係透心涼,為呢餐作完美的結尾👍🏻