2022-06-24
係荃灣想搵高質又可以既任食食到飽既燒肉店,今日我地黎到既 和牛燒一郎 就岩哂大家。見到間餐廳開左唔係好耐就咁多人就知正野啦。我同朋友食左Course B,嚴選牛肉及盛合。除左有成25款精選既牛肉,幾款牛肉刺身,其他肉類,海鮮,野菜,仲有好多款湯,飯,同其他炸物。一至四既價錢係448hkd一人,可以食足120分鐘。選擇好食邊個餐之後店員會送上一隻舟盛り,同一個桶盛り。有幾款唔同既肉等大家可以燒黎食下先。打完卡我地就即刻掃QR code落單。鐘意食牛舌既我地叫左好多款牛舌,有薄切上等牛舌芯,兩色蔥花牛舌,極上厚切牛舌,特上牛舌棒。食落款款都爽口又彈牙,肉質相當唔錯呢。我最鐘意既就係薄切既牛肉,例如大判壽喜燒牛里脊肉,特選薄炙牛肋肉,油花少,燒一燒就熟,牛味香濃,仲可以選配隻溫泉蛋撈埋蛋汁同壽司燒醬汁一齊食。有幾款牛肋肉就塊塊佈滿雪花,燒完係入口即溶,好肥美又邪惡。海鮮方面,我地食左蝦,多春魚,蠔,同帶子,都好新鮮。餐廳既中間有條送餐既通道,落單之後食物會經通道自動送過黎,好先進又方便。另外個火爐都幾猛火,可以燒得勁快,唔使驚燒唔切,絕對可以食到回本呀😆餐廳仲有個位置係有大量既飲品,除左汽水
有幾款牛肋肉就塊塊佈滿雪花,燒完係入口即溶,好肥美又邪惡。
海鮮方面,我地食左蝦,多春魚,蠔,同帶子,都好新鮮。
餐廳仲有個位置係有大量既飲品,除左汽水,茶之類仲有好幾款自家mix既果汁,雪條,甜品,同沙律吧。可以係最後冇得再落單果半個鐘沖刺!
。
和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621至630A號舖