餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-08-25 116 浏览
一路都係牛x既忠粉,直至遇到佢,我決定要變心了😂😍真係燒肉放題店世一‼️-🤍Course C 日本產黑毛和牛 (120mins)110款+舟•盛合+桶•盛合+是日寶箱+極上花盛合Weekdays:$598/Fri-Sun:$648-自助區有沙律、飲品、甜品,唔同日本牌子既雪條,自家製既,爆谷機都有,香甜焦糖味。當中和牛薄炙壽喜燒里脊肉最正,肉質柔嫩多汁,入口即溶,牛味濃郁😍其他特別既,岀面唔夠成日食到既生牛肉壽司,香蔥生牛肉腹肉碎壽司,特選拌生牛肉,都好推薦❗️

🤍Course C 日本產黑毛和牛 (120mins)
110款+舟•盛合+桶•盛合+是日寶箱+極上花盛合
Weekdays:$598/Fri-Sun:$648

2022-08-24
2022-08-19 159 浏览
📍和牛燒肉一郎 - #YFF荃灣 💎【食盡日本產高質靚牛🐂 全港首推使用「和牛識別番號」追溯來源】相信各位牛魔王對呢間主打日本直送和牛嘅燒肉店應該都唔會陌生,最近佢地踩入荃灣開設第4間分店,一眾新界食肉獸有口福喇🤩 新店繼續以「燒肉新幹線」作為賣點,除左裝修風格模仿日本新幹線列車之外,食物會以「新幹線」智能化送餐,經運輸帶直送客人桌上;門口都模擬咗日本車站螢幕設置,顯示當日所供應牛肉嘅「和牛識別番號」,for大家可以用黎查詢返和牛出產資料。❝Course B 嚴選牛肉放題盛合❞ — $448(星期一至四) / $498(星期五至日)呢個set食物種類頗豐富,包括25款特選牛肉、3款牛肉刺身、8款日本豚肉、4款雞肉、8款海鮮,仲有近五十款野菜、壽司、天婦羅、湯品等食物,total超過一百款!附餐奉送舟·盛盒 同埋 桶·盛盒,包括有三款牛肉 (牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條)、豚肉、雞肉、海蝦、帆立貝同埋野菜,擺盤精緻得黎又氣勢如虹,緊係要相機食先啦~呢到提供嘅牛肉款式繁多,平均質素偏高,脂肪分佈均勻,肉質軟嫩。其中最有驚喜嘅一定係熟成壺漬牛外橫隔膜,厚切長條型嘅牛外橫隔膜預先醃製過,加埋蔥花一
📍和牛燒肉一郎 - #YFF荃灣 💎

呢到提供嘅牛肉款式繁多,平均質素偏高,脂肪分佈均勻,肉質軟嫩。其中最有驚喜嘅一定係熟成壺漬牛外橫隔膜,厚切長條型嘅牛外橫隔膜預先醃製過,加埋蔥花一齊燒,調味恰當,肉味香濃且口感十足,肉質厚身但比想像中嫩滑。

身為牛舌控,我最推介嘅緊係兩色蔥花牛舌、薄切上等牛舌芯、極上厚切牛舌同埋特上牛舌棒啦! 將牛舌燒至5成熟,豐富嘅油脂滋滋流出,柔軟而多汁嘅肉質係口中瞬間融化,口感非常鮮嫩juicy😋 平時鐘意食beef tartare嘅你記得要試下呢到嘅炙燒拌生牛肉! 將生蛋、黃香蔥同輕輕炙燒過嘅生牛肉拌勻,口感非常綿滑😝

出面仲有自助區俾大家任拎沙律、飲料、熟食、甜品同埋日本雪糕,款式選擇都幾多架~ 好推介大家留肚試下店家自家製嘅甜品,例如有肉桂青蘋果芝士杯同埋檸檬忌廉杯,酸甜清新,解膩之選,飯後食埋甜品先係perfect ending架嘛😎
呢間燒肉一郎都聽過幾次 原來依家已經開咗四間分店荃灣廣場呢間就係最新嘅 身為大胃王嘅我哋當然要去試吓😜 呢度和牛都係日本直送 入座張單仲寫埋今日用嘅和牛番號 我地揀咗course B $448一位食足兩個鐘~落單都係用QR code 而甜品、沙律同飲品就喺出面攞環境都好企理乾淨 用餐舒適呢度送餐方式超得意🫢 原來係佢哋首創嘅燒肉新幹線智能送餐 撳個掣就可以開門攞~送餐速度都好快 冇咩點漏單 牛肉超多款選擇 我哋大多都嗌特選牛肉 我哋覺得薄切嘅比較好食 牛舌都係高質之選 不過我地覺得個網比較難燒 技術差🤣除咗肉類都有海鮮、野菜、炸物、小食、前菜 超多種類🫣 質素都唔錯出面餐廳嘅自家製甜品更加喜出望外👍🏻

呢間燒肉一郎都聽過幾次 原來依家已經開咗四間分店
荃灣廣場呢間就係最新嘅 身為大胃王嘅我哋當然要去試吓😜

呢度和牛都係日本直送 入座張單仲寫埋今日用嘅和牛番號
我地揀咗course B $448一位食足兩個鐘~

落單都係用QR code 而甜品、沙律同飲品就喺出面攞
環境都好企理乾淨 用餐舒適

送餐速度都好快 冇咩點漏單

牛肉超多款選擇 我哋大多都嗌特選牛肉
出面餐廳嘅自家製甜品更加喜出望外👍🏻
2022-08-15 203 浏览
高質系列 – 和牛燒肉一郎💚------------------------------環境: 岩岩係荃灣廣埸新開張一排☺️夠哂新淨座位算多同夠哂闊落🥰叫到成枱野食都唔怕逼衛生良好👍🏻又無油煙味又無油漬💓食得安心又放心------------------------------食物: Course B:$448(平日) / $498(星期五及假日)🥩套餐基本先會有隻木船同一個桶🚤有齊大部分套餐必食有齊哂豬🐖雞🐓牛🐂同海鮮🦐試清楚先再叫返自己鐘意食既小編叫呢個餐CP值都幾高🤩即刻Mark 返啲重點俾大家知⭐️過百款食材任叫任食🥰仲要有成120分鐘🥳保證食到飽⭐️除左燒肉外🤤仲有大量炸物,壽司等等🤗唔怕食肉食到悶 ⭐️自助區仲有沙律,汽水同雪糕任拎任食😚大人細路都岩食大判壽喜燒牛里脊肉: 超大一塊既薄切牛里脊肉😋只要輕輕一燒可以選擇點一啲蛋汁或者不加調味😊口感入口即溶🤤小編大愛呀仲有款薄灸牛肋肉都唔錯😀味道口感都相似☺️但小編鐘意大塊多啲海鮮小編最推薦海蝦🦐爽口彈牙又唔霉😍放題好少食到咁高質另外唐揚炸雞都可以一試🍗外脆內嫰多肉汁😚升級埋啤酒就正到暈--------------------------
高質系列 – 和牛燒肉一郎💚
環境: 岩岩係荃灣廣埸新開張一排☺️夠哂新淨
座位算多同夠哂闊落🥰叫到成枱野食都唔怕逼
衛生良好👍🏻又無油煙味又無油漬💓食得安心又放心

套餐基本先會有隻木船同一個桶🚤有齊大部分套餐必食

有齊哂豬🐖雞🐓牛🐂同海鮮🦐試清楚先再叫返自己鐘意食既
小編叫呢個餐CP值都幾高🤩即刻Mark 返啲重點俾大家知

⭐️過百款食材任叫任食🥰仲要有成120分鐘🥳保證食到飽
⭐️除左燒肉外🤤仲有大量炸物,壽司等等🤗唔怕食肉食到悶
⭐️自助區仲有沙律,汽水同雪糕任拎任食😚大人細路都岩食

大判壽喜燒牛里脊肉: 超大一塊既薄切牛里脊肉😋只要輕輕一燒

店員亦都會細心留意客人有無換網既需要😊唔錯唔錯

環境: 8 /10
食物: 9 /10
服務: 8 /10

地址: 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621至630A號舖
人均消費: $ 200 - $ 400
2022-08-14 171 浏览
今日過到嚟荃灣去食之前食過返尋味嘅燒肉,和牛燒肉一郎起荃灣廣場嗰邊開左一間分店。咁啱我就去葵芳返工,好開心公司附近就有一間分店❤️。餐廳裝修好骨子,空間感非常寬敞,而且特別嘅喺佢仲有一個自動送餐服務🤩,餐桌旁邊就好似有一條高速鐵路咁,Order咗嘅菜匯景隔離嘅自動送餐軌道送到我哋面前🤣。。今次我哋叫咗Set B燒肉放題套餐,佢除咗有舟盛合同桶盛合之外,仲有108款肉類可以order,豬肉牛肉定係海鮮都有,真係包羅萬有🙈。。佢肉類唔單止豐富,味道亦都好出色,肉質好靚👍🏻。而必點嘅牛肉,除咗有牛肋條同牛里脊之外,仲有薄切嘅牛舌🤩,如果想食到大牙嘅好感,亦都有厚切嘅肉類可以叫。。另外佢嘅豚肉同海鮮好值得一試,尤其係五花肉、扇貝同海蝦,肉質非常鮮甜,我足足叫咗好幾round😂。

2022-08-09
餐廳環境開揚舒適,最有特色係以QR Code落單後,食物會以「新幹線」智能化送餐,方便又衛生👍🏻另雖然座位都幾多,但唔會成間店都污煙漳氣,更有即棄圍裙提供,食完都唔覺件衫有油煙味,抽風系統唔錯👍🏻🥩Course C:日本產黑毛和牛放題包括:110款食物 + 舟·盛盒 + 橘·盛盒 + 是日寶箱 + 極上花盛盒($598/ 位,120分鐘)盛盒中嘅肉類分別有牛肉、豬肉及雞肉,另外仲有海鮮,分別置於寶箱或木船等,上枱時煙霧離漫,真係好IGable📸寶箱中嘅和牛西冷雪花紋勁靚,入口即溶,可惜無得再點😮‍💨其他肉類海鮮都唔錯😌另110款任點食物除有多款肉類及海鮮外,仲有前菜、炸物、熟物及飯麵等,就連生牛肉他他或壽司都有,牛魔王真係唔好錯過🤩身為牛舌控當然以食牛舌為主,當中以極上厚切牛舌及特上牛舌棒最得我歡心,口感爽彈又juicy🤤除可透過手機落單外,自助區仲有各式醬料、飲品、沙律、甜品及雪條供應,真係花多眼亂😍

🥩Course C:日本產黑毛和牛放題

2022-08-12 3382 浏览
最近見網上好多人介紹呢間,所以Happy Friday Night約埋三五知己去呢間燒肉店食大餐。呢間系任飲任食既燒肉店,日本和牛仲有QR code可以掃描認證,感覺幾高質。我地揀左Set B,呢個set有好多款食物,有牛、豬、雞肉、海鮮、壽司、炸物等等,多到食吾哂所有款式。揀好左set之後有店員會送上一架裝滿食物既船同木桶,貌相非常吸引同豐富。如果之後要加野食,用電話掃QR code落單就ok,之後就會經運輸帶自動送野食上黎,自動化夠衛生同快速。牛肉之中比較鐘意食薄切類,因為易咬同可以食多幾款吾同類型既肉。個人推介呢3款:大判壽喜燒牛里脊肉薄灸蔥花牛舌薄灸牛肋肉第一次燒時fail左,因為太薄一放落爐就燒到爛哂,變左肉碎,之後朋友就建議用個燒完元貝既殼墊住燒,燒完仲有肉汁,再配蛋漿好味道。另外仲有自助區,裝修得幾靚,有種外太空feel,飲品有果汁、汽水、茶包,亦有沙律。甜品個人大推!款式多之餘仲好好食,芝士蛋糕同奶凍系我至愛。仲有雪條同爆谷。雪條全部都系日本雪條,高質!餐廳幾大間,目測應該有30多張枱,每張枱都夠闊落。

大判壽喜燒牛里脊肉
薄灸蔥花牛舌
薄灸牛肋肉

甜品個人大推!款式多之餘仲好好食,芝士蛋糕同奶凍系我至愛。

仲有雪條同爆谷。雪條全部都系日本雪條,高質!

餐廳幾大間,目測應該有30多張枱,每張枱都夠闊落。
2022-08-11 173 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢間燒肉店有咩咁特別呢!✨佢哋係採用燒肉新幹線智能化送餐模式 不消幾分鐘食物就送到枱面🚝而且係全港首推和牛識別番號📸網上可以即時查閱和牛來源地 牛肉保證真才實料👩‍💻而家和牛燒肉一郎開到去荃灣啦🗺新界區嘅朋友想食就更加方便❤️❶放題有A-D 四款套餐今次我哋就食咗B餐 $498套餐入邊包咗舟•盛合,桶•盛合同+102 款食物任食🤤用餐時間有足足兩個鐘 真係食到捧住個肚走人😶當我哋一落單店員就好快咁送上舟•盛合同桶•盛合 🙈食物既擺盆佢好靚 非常Igable🎞 入面有牛肋條、牛肋肉、牛里脊肉、牛外橫隔膜、豚肉、雞肉、扇貝、蝦、蔬菜🍽樣樣都有d 非常豐富👍🏻至於其他食物就可以透過QR code落單😝牛肉係日本直送非常高質 🇯🇵有多個部位可以選擇 肉味濃郁又軟嫩🐂海鮮種類多而且新鮮🌊仲有多款小食無限量供應😍飲品、沙律、甜品就係採用自助形式 地方空間闊落🥤佢哋咁多間分店 方便港九新界各位牛魔王、大胃王😋
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

牛肉係日本直送非常高質 🇯🇵
有多個部位可以選擇 肉味濃郁又軟嫩🐂
海鮮種類多而且新鮮🌊
仲有多款小食無限量供應😍
飲品、沙律、甜品就係採用自助形式 地方空間闊落🥤
佢哋咁多間分店 方便港九新界各位牛魔王、大胃王😋

2022-08-09 190 浏览
📍和牛燒肉一郎 -荃灣一郎燒肉喺荃灣廣場開咗新分店啦 📣📣,今次仲係用新幹線為主題🚃,食物會喺輸送帶度送嚟,配合埋用QR code落單,方便衛生又快捷,地方好闊落坐得又舒服😙,唔會好似一般放題好逼夾侷促嘅感覺,想知係咩就繼續留意睇落去啦👇 放題有A - D 餐選擇 ^ 價錢由$298 - $888今次就試咗B餐 $498呢個餐總共有 1️⃣0️⃣2️⃣ 款食物,包括有牛肉丶豚肉丶雞肉丶海鮮丶炸物丶煮食等 🍱,總括嚟講我覺得得閒都要獎勵吓自己食啲好嘢呢個餐都好滿足㗎啦 🥰🥰—————————————-————📌 以下我會介紹我覺得必點嘅幾款嘢食👅 極上厚切牛舌👅 牛里脊肉👅 薄炙牛肋肉👅 炙燒牛外橫膈膜( 牛刺身)👅 海蝦 ‼️‼️真心正 超新鮮👅 帆立貝👅 廣島蠔肉👅 炸雞想講佢哋啲海鮮🦐真心正,完全唔似放題質素,平時我放題都唔鍾意食蝦因為費事整污糟隻手,我喺呢度我會食囉仲食咗超多隻🤣😂👅 甜品佢哋全部嘅雪條都係用明治,全部都係高質薯條,每款都好想食晒勁吸引😋😋 —————————————-————環境- 環境以放題來講真係坐得好舒服,抽風系統都好好唔會成場都係油煙味👍👍,最貼身係佢會為顧客提供圍裙
📍和牛燒肉一郎 -荃灣

👅 帆立貝
👅 廣島蠔肉
👅 炸雞

👅 甜品
環境- 環境以放題來講真係坐得好舒服,抽風系統都好好唔會成場都係油煙味👍👍,最貼身係佢會為顧客提供圍裙 加分加分💯💯
—————————————-————
📍 地址

📍 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621至630A號舖

📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

📍 和牛燒肉一郎 (新都城中心2期) (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1040-41號舖

📍 和牛燒肉一郎 (寶漢大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
相信餐廳係 7月開張,8月初到訪,運作上感到未太暢順,Lunch 備餐時間(火鍋類別) 頗長,餐具冇放齊就上台,鍋爐冇火需要換燭芯,店員係未撲熄火種既時候,拎起整個餐盤連火爐入逼返廚房處理,危險。餐廳設兩部份1 放題 2 午市套餐,book 左位約幾個同事午餐,每人一份Sukiyaki 壽喜燒,再單點四款牛肉燒烤,一次過滿足三個願望。落單時,店員有提議過嗌邊四款牛,最後上錯厚切牛舌兩片,都幾好笑追加既牛肉質素唔錯,份量由30g - 80g 不等,介乎$60 左右。睇圖就見到色澤同份量,足夠四人當前菜過口癮午市套餐,壽喜燒$128 跟一個白飯,甜品(細份),整體都唔錯,不過湯底有啲少,而且個爐火唔夠強。(係四個人, d火都唔強,備餐時間耐,打邊爐啲嘢又唔熟,搞咗好耐,唔太滿意呢點)午餐都可以自助沙律吧同飲品,不過放題至可以途用甜品櫃,款式都多。下次可以再試

睇圖就見到色澤同份量,足夠四人當前菜過口癮

午市套餐,壽喜燒$128 跟一個白飯,甜品(細份),

2022-08-07 218 浏览
老公生日,黎個staycation加外出食餐好嘅🤤可能因為都8點半,唔算太多人排隊。和牛燒肉一郎應該係新開,個環境非常舒適,新裝修,乾淨,光猛。同其他燒肉餐廳比係會貴少少🤏係值回票價嘅,因為不斷encore都keep到係靚肉,同埋唔同牛牛嘅部份都各有特式,例如牛里脊肉柔嫩;牛肋肉油花分布均勻,好靚嘅大理石油花;牛舌柔軟容易咀嚼,油脂非常豐富,香味溶在口中,非常回味。另外豬腩片肉都非常推薦,油脂部份燒開左之後外脆內軟,而瘦肉嘅部份則保持juicy細嫰嘅口感,所以都再叫左幾round。海鮮相比下不太突出,所以一round已足夠。飲品小食同甜品方面,選擇種類多,有唔同汽水啦,同8款自製飲品,例如美人果茶、青瓜奇異果綠茶、西瓜紅莓茉莉茶等,但怕太甜冇試到。然後自助沙律吧,keep到乾淨,唔會話周圍都係材料冇人理。甜品有布甸杯,芝士餅小杯等,細細杯一杯一啖,個人覺得大杯d就好。雪條係日本牌子,係吸引嘅,整體材料新鮮選擇多,唔錯。

燒肉船

牛舌

靚靚牛肉

肉盤

海鮮相比下不太突出,所以一round已足夠。

沙律吧

沙律
壽司卷
特飲
2022-08-05 191 浏览
和牛燒肉一郎最近在荃灣廣場開了新分店, 荃灣區嘅大胃王都可以去食好嘢喇! 餐廳以全港首創「燒肉新幹線」智能化送餐, 配埋 QR coe 落單, 快捷又衛生, 地方相當寬敞舒適, 佈置時尚型格。放題有 A~D 款選擇,價錢由$298 ~ $888 今日試咗 $498 ( B 餐放題)相當豐富有: 舟。盛合 + 桶。盛合 + 102 款食材任點任食,用120分鐘享用指定高質和牛、海鮮、 雪、甜品、沙律等, 讓人食指大動 !舟。盛合:用小木船盛上, 賣相精緻吸引,有牛肉、豚肉、雞肉、 帆立貝、海蝦及野菜。 餐廳選用日本直送優質 和牛, 油花滿佈的牛肉, 相當吸引 ,油脂豐盛 ,肉質軟嫩, 牛味 突出。 雞肉不但軟嫩滑溜, 仲十分 juicy。連殼的帆立貝,肥美飽滿 ,表面還放上牛油,燒烤至剛好, 入口鮮味滑溜 ,充滿彈性, 連同溶了牛油汁一起吃, 份外吸引。 大隻的海蝦, 燒烤後, 蝦殼散發著微微焦香, 蝦肉鮮味彈牙。 燒烤後啲野菜,水分仍然保持, 特別軟稔香甜。桶盛。盛合:飄著煙的木桶 , 放著豚肉、牛肋肉、 牛里脊肉、 雞肉, 賣相精緻 。五花豚肉,肥瘦相間, 燒熟後 , 金黃色的表面充

放題有 A~D 款選擇,價錢由$298 ~ $888
今日試咗 $498 ( B 餐放題)

舟。盛合:

桶盛。盛合:
飄著煙的木桶 , 放著豚肉、牛肋肉、 牛里脊肉、 雞肉, 賣相精緻 。五花豚肉,肥瘦相間, 燒熟後 , 金黃色的表面充滿焦香,入口柔軟, 滿滿油香, 又不會有油膩感 , 口感不錯。牛肋肉、 牛里脊,嫰紅的赤身,燒至油光亮麗, 香氣十足,質感柔軟、細嫩,肉汁散發口腔。

大判壽喜燒牛里脊肉:
超大塊、薄切的大判壽喜燒牛里脊肉, 只需要輕輕燒一燒,再沾上蛋液才吃, 份外軟嫩滑溜,牛味香濃。

炸物:
吉列炸蝦炸蝦、 炸蠔,新鮮炸起, 熱燙燙,被厚薄適中的粉漿包裹著, 被炸至金黃香脆, 外脆內軟, 鮮味十足。

壽司
特別喜歡烤和牛卷、福岡明太子卷。 烤和牛卷,柔潤而且充滿和牛 油香, 津津回味 。福岡明太子卷, 米飯卷上鮮味明太子, 令到飯卷惹味過癮。

小食:
黑松露炸薯條, 熱燙燙、脆卜卜的薯條,配上黑松露醬的幽香, 讓人停不了口。 炸什菜魚餅, 口感煙韌, 鮮味彈牙。

自助吧:
每款沙律菜, 用上塑膠盒分別盛載在冷藏櫃裏, 有車厘茄、青瓜、粟米粒、生菜沙律菜等, 既能保存新鮮又夠曬衛生。

飲品:
自製調配嘅梳打果汁, 甜度適中,
天然的果香 。仲有多款獨立茶包茶包, 解渴又解膩, 食燒肉不可少的最佳配搭。

冷麵:
冷麵湯頭有蘋果片、 青瓜片及水煮蛋, 充滿誘人的麻油香氣,味道開胃, 食後還帶來冰涼的感覺,引人食慾。

甜品
迷你蛋糕、明治雪條、樂天雪條 細細支容易食, 可以試多幾款口味 ,為熱燙燙的燒肉降一降溫, 十分爽。

溫馨提示, 唔想食放題,而家仲有午市套餐, 提供多一個選擇。

2022-08-05 185 浏览
好耐無食過燒肉,都好耐無食過一間好味嘅燒肉,今日遇到了。朋支約我去了荃灣行街,之後帶我去了這間燒肉和牛一郎食燒肉,平時一般都係燒豬牛雞,今次重有埋和牛燒,重要係任食,開心死我呀。基本果啲肉類我唔多講,出邊都有得食,不過佢哋啲食材都好新鮮,出邊未必有咁鮮。我好鍾意食佢哋啲和牛,我不停燒,加埋白飯一齊食,正呀😍😍和牛西冷塊和牛,大過我塊面呀,燒果時啲油香已經衝晒出嚟,攪到我流晒口水。一塊剪開4件,連飯一齊食,醬料都唔駛加👍🏻果啲肉汁,充滿牛味,加上牛脂,好美味呀👍🏻和牛里脊肉都係好好味,切到薄薄的,一燒就食得。肉質比較有咬口,我喜歡一啖放入口食,不配白飯,食多幾塊都無問題😍和牛刺身壽司我在香港第一次食,之前在日本食過,估唔到而家比我食到。和牛刺身因為無經過加熱,所以牛肉味相對無咁出,但仍然食到淡淡牛肉味,和牛真係好好味👍🏻重有幾款和牛,全部都好好味,如果食得太多和牛有啲滯,可以叫啲小食清吓油膩感,例如泡菜或凍波菜。食到飽晒,都唔好忘記重有甜品,我食咗兩條雪條,爽呀。

和牛西冷
一塊剪開4件,連飯一齊食,醬料都唔駛加👍🏻
果啲肉汁,充滿牛味,加上牛脂,好美味呀👍🏻

和牛里脊肉

和牛刺身壽司

食到飽晒,都唔好忘記重有甜品,我食咗兩條雪條,爽呀。

好耐無食烤肉,滿心歡喜黎食,揀左個B餐$448/位,其實唔算特別貴,但性價比太低,我真係未食過咁韌既和牛😭係所有部位都咁韌,有啲咬好耐都咬唔開,連牛舌都係咁,超唔開心,浪費Quota😭😭😭如果俾呢個價錢,相信去烤肉店單點啲質素會好好多。好評應該都係刷返黎,希望老闆比咁多廣告費不如專心搞好食物質素,唔好虛有其表⋯⋯⋯食物賣相係靚,環境乾淨,服務都幾好,全晚最好食係自助吧啲雪條😭PS:隔離仲有間香江花月,見到餐廳賣緊香江花月既月餅,應該係同一集團,之前係佐敦食過都係麻麻地又好趕,相信食物都係個啲貨源,都係樣靚但難食

2022-08-04
2022-08-04 308 浏览
好期望嘅和牛燒肉放題特登平日收工諗住早D去 冇咁多人容易D搵到位 但去到門口可以即刻入場 見到門面好明亮乾淨 諗住應該都OK叫左一個中等價位嘅放題套餐估唔到 失望到一個點任何一件牛肉都係咬唔開影相又好似唔係太差 但估唔到燒到仲有血水 都唔敢燒過七成熟 但係真係每一件都好難咬 從來未食過咁哽嘅牛肉好難明白點解可以做到咁樣 佢個買手好叻唔明點解 依度咁多人like 仲要唔平 兩個人連加一服務費成$1000仲要食唔飽 最好食係和牛可樂餅 我食咗兩塊一定冇下次 🤬😤
好期望嘅和牛燒肉放題
叫左一個中等價位嘅放題套餐