餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-07-31 317 浏览
一向都好少打食評 但今次真係好難食比$500結果質素非常惡劣牛肉可以未解曬凍就上 硬到咬唔開好 難 食 啊大家唔信我都唔緊要 食之前可以上youtube睇吓alfred條片就知道點解我會咁講完全唔知道呢間野點解會有正評暫時係我2022年食過最難食既食物全間鋪唯一可取之處就係的確係幾咁乾淨同企理但野食難食已經可以扣曬啲分Overall I would rate a 2/10 for this restaurant, can't believe I'm being charged $498 for this
一向都好少打食評 但今次真係好難食
暫時係我2022年食過最難食既食物
全間鋪唯一可取之處就係的確係幾咁乾淨同企理
但野食難食已經可以扣曬啲分

2022-07-26 207 浏览
呢間餐廳好多人推薦,除左有得任食燒肉之外,最特別係設有自動送餐系統,啲嘢食會喺卡位中間條輸送帶送到你張枱隔離(到達時會響起音樂),喺疫情時期,感覺比較乾淨衛生,呢晚就一於同朋友仔嚟試吓。我地揀左Course B 嚴選牛肉放題及盛合,首先職員會送上舟盛り同桶盛り,一上枱會出煙,記得要打卡先,入面會有牛肉、豬肉、雞肉+海鮮,樣樣都可以試下,岩哂選擇困難症既我,牛肉肉味濃;雞肉好juicy;五花腩豬肉充滿油脂香。之後就可以點QR code落單,記得點肉類要加埋個溫泉蛋醬汁,點住蛋汁食好好味🥺>大判壽喜燒牛里脊肉&薄炙牛里脊肉:大塊到有少少嚇親,不過D肉切得好薄,燒一陣就食得(記得唔好燒到全熟),因為里脊係牛入面油脂較少既部位,一煮熟就會好易變到好乾咁,燒到半熟,食落口肉質粉嫩又好味。>極上厚切牛舌:牛舌係我既最愛😍食燒肉一定要瘋狂食,厚切味道更有層次,點少少鹽都好好食,每咬一啖都有肉汁流出,牛味濃郁,越嚼越香。>廣島蠔:朋友仔燒野食技術一流,個蠔燒到岩岩好,口感滑溜,海水味唔重,>紫菜溫泉蛋飯:每次燒肉都會食呢個飯,超多紫菜,配埋香蔥+濃郁蛋汁,食到好飽大滿足
呢間餐廳好多人推薦,
除左有得任食燒肉之外,
最特別係設有自動送餐系統,
啲嘢食會喺卡位中間條輸送帶
送到你張枱隔離(到達時會響起音樂),
喺疫情時期,感覺比較乾淨衛生,
呢晚就一於同朋友仔嚟試吓。

我地揀左Course B 嚴選牛肉放題及盛合,
首先職員會送上舟盛り同桶盛り,
一上枱會出煙,記得要打卡先,
入面會有牛肉、豬肉、雞肉+海鮮,
樣樣都可以試下,
岩哂選擇困難症既我,
牛肉肉味濃;雞肉好juicy;
五花腩豬肉充滿油脂香。

之後就可以點QR code落單,
記得點肉類要加埋個溫泉蛋醬汁,
點住蛋汁食好好味🥺

>大判壽喜燒牛里脊肉&薄炙牛里脊肉:
大塊到有少少嚇親,不過D肉切得好薄,
燒一陣就食得(記得唔好燒到全熟),
因為里脊係牛入面油脂較少既部位,
一煮熟就會好易變到好乾咁,
燒到半熟,食落口肉質粉嫩又好味。

>極上厚切牛舌:
牛舌係我既最愛😍食燒肉一定要瘋狂食,
厚切味道更有層次,點少少鹽都好好食,
每咬一啖都有肉汁流出,
牛味濃郁,越嚼越香。

>廣島蠔:朋友仔燒野食技術一流,
個蠔燒到岩岩好,
口感滑溜,海水味唔重,

>紫菜溫泉蛋飯:
每次燒肉都會食呢個飯,
超多紫菜,配埋香蔥+濃郁蛋汁,
食到好飽大滿足。

呢度仲有好多款日本雪條、甜品、沙律+飲品提供,
性價比都唔錯。
平時忙於工作,適逢媽咪生日,又可以單獨同佢食飯慶祝,就揀咗同佢食矜貴嘅和牛燒肉放題!位於荃灣廣場嘅和牛燒肉一郎,係香港第4間分店,和牛由日本直送,每隻和牛都有「和牛識別番號」!見到餐廳門口有兩隻黑毛和牛就到達,餐廳燈光光猛空間感大,座位主要分左右兩排貼牆4至8人座位,中央有兩列4人座卡位,我同媽咪揀咗坐卡位,因為卡位先可以享用到佢嘅「燒肉新幹線」智能送餐系統服務!平日夜晚120分鐘任食放題價錢分別係Course A:$298、B:$448、C:$598、D:$888;星期五及假日收費:Course A:$348、B:$498、C:$648、D:$938!同媽咪食就要食最好嘅,揀咗Course D日本產黑毛和牛及極尚花盛盒!坐低咗之後,侍應迅速開着燒爐,然後送上頭盤,於是左邊人手送上一盤,右邊智能系統送上另外一盤,好快就送齊6個頭盤,每個頭盤都非常驚喜,因為擺盤賣相、牛肉嘅色澤、紋理、標簽講究度,都好似藝術品一樣!不能不相機先食!打咗卡先!➺➺桶•盛盒➺➺舟•盛盒➺➺極上花盛盒➺➺是日寶箱➺➺4天梯➺➺黑毛和牛•極尚和牛夏多布里昂部位當中4個頭盤係由日本直送,已經包含和牛嘅唔同部位、豚肉

➺➺桶•盛盒
➺➺舟•盛盒
➺➺極上花盛盒
➺➺是日寶箱
➺➺4天梯
➺➺黑毛和牛•極尚和牛夏多布里昂部位

當中4個頭盤係由日本直送,已經包含和牛嘅唔同部位、豚肉、雞肉、海鮮、蔬菜!另外餐廳主張冇加工和牛,呢啲頭盤嘅和牛都係冇經過醃製,即燒即食,加少少日本醬油,就食到和牛嘅原汁原味!

自己最欣賞係是日寶盒嘅西冷和牛、極上和牛夏多布里昂部位,肉質細膩柔軟, 燒兩燒油花就迫晒出嚟,鮮嫩多汁,肉味濃厚!

另外QR code仲可以選擇過百款和牛燒肉、和牛食品、刺身壽司、豚肉、雞肉、海鮮、飯湯麵。除咗食牛肉他他會食到生牛肉之外,未食過生牛肉壽司,原來可以咁易入口,肉質好豐腴!

餐廳門口隔離另設自助吧,可以自行拎取特色飲品、普通罐裝飲品、沙律、甜點、雪條!一口甜品同雪條都好好味!抵讚!

**加一服務收費
【Background】以日本JR為主題嘅「和牛燒肉一郎」近月終於喺荃灣插旗。荃灣分店佔地5000口呎,配合住佢哋獨家嘅「燒肉新幹線」自動送餐系統,有Gimmick 之外,送餐速度快。狠。準,只需15°度角華麗轉身即刻攞到㗎喇~────────────────────【套餐】Total有四款和牛燒肉放題套餐,最平$298起就有交易🥳 想任食120分鐘+超過100款嘅燒肉,海鮮同熟食,小編推薦Course B ($448/Weekday+ 10%charge)重點:1. 120分鐘2. 過百款款式3. 舟。盛合4. 桶。盛合5. 自助區任食.【舟。盛合】以木製舟承載,賣相吸引!有特選牛,豚肉,雞肉,帆立貝,海蝦,野菜.@推薦:牛里脊肉:口感細緻柔軟, 脂肪含量極低牛肋條:脂肪含量相對更高,入口即化,牛味突出帆立貝:厚實柔軟,好新鮮.【桶。盛合】有牛肋肉,牛里脊肉,豚肉,雞肉.@推薦:五花肉:肥瘦相間,層次感分明雞肉:肉嫩彈牙.【過百款款式】除咗以上盛合外,仲有過百款嘅燒肉款式經QR code落單,有名物,特選牛,嚴選牛,牛刺身,豚肉,雞肉,野菜,海鮮,涼拌小食,一郎料理,飯,湯,麵,種類
【Background】

3. 舟。盛合
4. 桶。盛合
5. 自助區任食

【舟。盛合】
以木製舟承載,賣相吸引!
有特選牛,豚肉,雞肉,帆立貝,海蝦,野菜
@推薦:
牛里脊肉:口感細緻柔軟, 脂肪含量極低
牛肋條:脂肪含量相對更高,入口即化,牛味突出
帆立貝:厚實柔軟,好新鮮

【桶。盛合】
有牛肋肉,牛里脊肉,豚肉,雞肉
@推薦:
五花肉:肥瘦相間,層次感分明
雞肉:肉嫩彈牙

【過百款款式】
除咗以上盛合外,仲有過百款嘅燒肉款式經QR code落單,有名物,特選牛,嚴選牛,牛刺身,豚肉,雞肉,野菜,海鮮,涼拌小食,一郎料理,飯,湯,麵,種類多到選擇困難症發作😂
推薦:
1. 大判壽喜燒牛里脊肉:超大一塊牛里脊肉!薄切上,輕輕燒一燒,再蘸上蛋液,真係無得彈
2. 香蔥海苔溫泉蛋拌飯:燒肉配香蔥海苔飯,吾洗多講都知係最Perfect match😆
3. 烤和牛卷:估吾到除左燒肉,壽司卷物都竟然好高質!薄必和牛壽司中間卷入芝士,和牛同芝士嘅融合,堅正!
4. 黑松露薯條:即叫即炸薯條配上黑松露醬,細細份,吾夠再encore!

【自助區】
自助區同樣有驚喜!多款沙律,睇得出係好新鮮🥳 仲有胡麻醬,沙律汁,柚子醋,檸檬鹽味汁等。飲品方面,有一般汽水,自製調配梳打,果汁,橙汁等,仲有茶包😘 甜品有幾款迷你Cake,雪條以明治同Lotte為主,細細一枝,逐個試勻都無難度🤣

2022-07-24 2768 浏览
🤤上次去打邊爐已經見到 #和牛燒一郎 新開的分店, 作為忠實燒肉愛好者 (特別是牛肉), 見到大大隻牛🐄站在門口迎賓, 當然要早早訂定枱同閨蜜涼住冷氣BBQ啦! 餐廳貫切Cyber 型格路線, 完全無煙狀態, 唔怕一身油煙味! 🐮Course B:$448(平日) / $498(星期五及假日) ~ 一開始送上頭盤 (一隻船及一個圓木桶), 頭盤內有多款種類, 包括: 牛肋肉、牛里脊肉、牛肋條、豚、雞、海蝦、扇貝及菇等! 一邊燒再一邊慢慢掃QR Code落單! 🍖QR Code 點餐食物種類繁多, 牛、豚、雞、飯麵主食、蔬菜瓜菇、海鮮及炸物等, 應有盡有!🥰薄身肉較為容易黐網, 店員會貼心的附上牛油脂, 先行把牛油脂掃網, 就不會容易黐! 🥩推介牛里脊、特上牛舌棒、薄炙牛肋肉配蛋、大判壽喜燒牛里脊肉配蛋、海蝦等等! 🐄此外, 隨單附上 QR Code 可查閱和牛的編號及來歷, 讚! 另外卡位設有輸送帶送餐, 乾淨衛生, 仲有音樂提示取餐, 唔怕掛住燒而唔記得拎!🍦從未見過自助區會如此乾淨衛生, 雪糕種類繁多, 飲品亦有自家制特飲, 不太甜! 沙律吧蔬菜新鮮, 醬汁以輸送帶傳送, 型! 🥗

2022-07-24 173 浏览
讚1 環境好闊落2 可能因為個個都以為午市得三四百果個放題 所以無人入 個場空到一個點 其實佢有個百幾既半放題 頭盤沙律任食加飲品任飲 然後點個主菜 幾抵下 肉份量多 牛肉啲位都唔係賣剩咁彈1 服務暫時有啲甩 無比燒肉拑 同埋唔太夠人 想埋單都搵唔到人

1 環境好闊落

久違的日式燒肉放題‼️原來在港九新界也有分店,荃灣這一間是新開張!店內裝修簡潔,以橙白色為主調,最特別的是他們的獨家燒肉新幹線,食物可以直接從運輸帶自動送餐,要注意坐卡位才有的🤣⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴄ> $598❅ 110款+舟盛盒+桶盛盒+是日寶箱+極上花盛盒總共有四個餐選擇,只有ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴄ & ᴅ提供日本黑毛和牛,今次選的ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴄ則有四款和牛任點,分別是和牛里脊肉、和牛薄炙里脊肉、和牛薄炙壽喜燒里脊肉及和牛牛肉角切!點餐後運輸帶會自動送上舟盛盒+桶盛盒+是日寶箱+極上花盛盒,裏面的肉、海鮮及蔬菜都可以自行掃ᴄᴏᴅᴇ再下單!點食物時發現他有有提供多款牛舌,有厚切牛舌、牛舌棒、薄炙蔥花牛舌、薄切牛舌心……是牛舌控的天堂👼🏻除了是日寶箱則是每枱一客,和牛西冷配上乾冰煙霧效果,視覺效果豐富,而且油花分佈比例均勻,入口油脂感極重!

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴄ> $598
❅ 110款+舟盛盒+桶盛盒+是日寶箱+極上花盛盒

2022-07-18 156 浏览
本身我都係一位 #大胃王加上心血來潮想食牛肉就去到位於荃灣一間 #任食和牛燒肉專門店「 #和牛燒肉一郎 」 @wagyuyakinikuichiro嘆佢哋嘅兩小時任食任飲【 #日式燒肉放題 】套餐有5個價錢選擇識食嘅你一定會揀 D Coures可以任食 #日本產鹿兒島黑毛和牛Weekday 價錢每位都只係888啱晒我地 #牛魔王 胃口呢‼️這一間新開的荃灣店佔地5500呎以日本JR為主題採用全港首創「 #燒肉新幹線 」智能化送餐我哋坐嘅卡位座位又大又舒服除咗送餐可以喺旁邊嘅輸送帶領取之外出面仲有一個自助吧有不同特色的飲品、沙律、甜品及雪糕等款式好多應有盡有仲有我最鍾意嘅果汁特飲系列點餐嘅時候只需要掃描QR code下單入面嘅食物實在太多而且圖文並茂非常吸引亦都可以減少人與人之間嘅接觸減低感染病菌機會咁就可以食得安心又放心‼️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🟠 #舟•盛合呢架燒肉船實在太吸引了裏面有五六款肉類還有海鮮當中包括有牛外橫膈膜、牛里脊肉、牛肋肉及牛肋條肉等不同部位的牛肉有着不同的質感話咁快燒一燒就食得每一款牛肉牛味濃郁而且好鮮嫩點一點醬汁更加滋味呢🟡 是
本身我都係一位 #大胃王
採用全港首創「 #燒肉新幹線 」智能化送餐
我哋坐嘅卡位座位又大又舒服
除咗送餐可以喺旁邊嘅輸送帶領取之外
出面仲有一個自助吧
有不同特色的飲品、沙律、甜品及雪糕等
款式好多應有盡有

💬 ✎ 食後感 :✨

🟠 #舟•盛合
呢架燒肉船實在太吸引了
裏面有五六款肉類還有海鮮
當中包括有牛外橫膈膜、牛里脊肉、牛肋肉及牛肋條肉等
不同部位的牛肉有着不同的質感

而且牛味相當香濃
配以旁邊特製嘅醬汁食非常Juicy

除咗食呢度嘅招牌和牛之外
豬雞類嘅部位都好多選擇啊
而且海鮮嘅大蝦、帆立貝
同樣地好新鮮好Fresh

確實係燒肉控必食高質燒肉放題
所以吸引我會再encore再食過🤤
1K
2022-07-16 187 浏览
坐無虛席嘅 #和牛燒肉一郎 又開分店嘞!今次✨光環照到嚟 #荃灣西!喺每個爭分奪秒嘅燒肉放題時刻,order上菜有埋「🚅express」加持,Gimmick得嚟其實真心user-friendly,同時亦係全港首間以「燒肉新幹線」為主題嘅AI智能化 #燒肉放題店。由衷地覺得住荃灣好幸褔,唔駛擔遮行到邊都有架空天橋四通八達引領大家食好西👅,打風落雨都唔怕!餐廳嘅放題menu分為5 個Level,小資食法其實Lv B有晒25款精選牛肉刺身,連牛「舟·盛合」同「桶·盛合」,再加埋free flow嘅其他牛、豬、雞肉同海鮮肉類,仲有其他小食side dishes,🔥🔥食飽飽是常識吧!· ‑ ‒ – — ‒ – ·🐂嚴選牛肉放題及盛合 ⁴ ⁹ ⁸

· ‑ ‒ – — ‒ – ·

🐂嚴選牛肉放題及盛合 ⁴ ⁹ ⁸
2022-07-15 279 浏览
本來好期待今晚嗰餐燒肉放題。我哋叫咗個B餐,計埋service charge,差唔多要$500位。一坐低佢哋就會俾咗一駕船同埋另外一兜肉我哋先,食晒之後先再點。食物嘅味道係…啲肉嘅質素係可以媲美旺角食百幾蚊一位嗰啲。乜嘢部位嘅肉,啲肉質都係一樣。哽到一個點。真係唔明白點解會有咁多likes. 因為冇一樣嘢好味所以都唔知可以影啲乜。只係影咗一張相。除咗呢啲燒肉仲有沙律bar,真係只有沙律。可能得甜品值得一讚,就係有好多唔同口味嘅meji 雪條。如果俾我可以再揀我會寧願去牛角。
2022-07-14
最近天氣真係超超超熱,同Friend 約左左Dinner Date係荃灣廣場行街,因為太熱完全唔想離開商場行左一陣就搵到間位於6/F 新開既日式燒肉Wagyu Yakiniku Ichiro  和牛燒肉一郎入到去唔似一般既日式燒肉場,餐廳好光,枱與枱好有空間感。Booth 隔離仲有條JR 好似輸送帯,interesting!而且仲唔會有一陣陣既油益味,空氣非常清新原來係用左新式既燒爐,抽酒煙系統SET 左係爐邊,所以唔會燻到成個人都係食完出街都仲得,唔怕帶住成陣燒肉味。自助Bar design 好新奇有別於一舨決定試下 $448 既 Course B,(加$68 有Beer All you can drink,加$88 就有Beer + Sake All you can drink!)一開始會有2樣野 Fune & BarrelAssorted Fune: Beef, Pork, Chicken, Seafood & Vegetable特選牛,豚,雞,海鮮,野菜Assorted Barrel: Short Ribs, Loin, Pork and Chicken 牛肋肉,牛里脊肉,豚肉
係荃灣廣場行街,因為太熱完全唔想離開商場
行左一陣就搵到間位於6/F 新開既日式燒肉

Wagyu Yakiniku Ichiro  和牛燒肉一郎

入到去唔似一般既日式燒肉場,餐廳好光,枱與枱好有空間感。
而且仲唔會有一陣陣既油益味,空氣非常清新

食完出街都仲得,唔怕帶住成陣燒肉味。

自助Bar design 好新奇有別於一舨

一開始會有2樣野 Fune & Barrel
特選牛,豚,雞,海鮮,野菜
牛肋肉,牛里脊肉,豚肉,雞
每人兩片,等你唔使諗咁多,幫你揀好。

食完就可以叫A LA CARTE,用QR CODE ORDER,好先進同衛生同唔使等。
叫完就會用餐枱旁邊既 JR 輸送帯運過黎。
全條 JR 輸送帯都有COVER,除左外形美觀仲保持高度衞生。
去到你度先要禁制打開門先拎到,未試過都幾過癮新奇。

種類夠哂多,日本和牛,特選牛,海鮮,壽司,巻物,炸物,漬物,其他料理
而且更加有其他非常小見既食物 - 牛刺身

最欣賞同Surprise個他他牛,非常鮮味,加埋醬油同WASHABI 簡直係絶配。
同埋好少放題有得食他他牛,由於太好味我地2個人前後總共叫左3個

同場加映疑似牛X飯,隻蛋黃真係好濃香,食到停唔到,不過留肚食下其他

私心推薦! 如果你同我一樣鍾意黑松露,記得要留肚試黑松露薯條
超濃郁既黑松露醬,薯條新鮮。不過如果用粗既薯條會更加好!

極上牛舌棒又係要encore 厚切牛舌, 濃味又軟滑。
2個人真係試得唔多款,下次約多幾個Friend 一齊再試。
之前經過佢既分店,見到有隻牛🐮係到都忍唔住停落黎望幾眼,感覺上係一間好重視牛質素既燒肉放題店😋。前排發現佢係荃灣都開左間新分店😳即刻約左朋友去試,果然真係好高質‼️一直覺得牛x已經好正,但冇比較冇傷害😂依間真係食牛既燒肉放題店世一‼️對牛有要求既牛魔王必去,肥都抵❗️強烈建議大家食C以上,下次我都試D先🤣🤤-餐廳一開始會送上頭盤先,之後就可以QR code落單,依到既送餐方式除左用人手之外,仲會用列車方式送上🚝,所以就算多人,上菜速度都好快☺️。-🐮Course A:$298(weekdays) / $348(Fri-Sun)🐮Course B:$448(weekdays) / $498(Fri-Sun)🐮Course D:$888(weekdays) / $938(Fri-Sun)-🐮Course C 日本產黑毛和牛 (120mins)110款+舟•盛合+桶•盛合+是日寶箱+極上花盛合💵Weekdays:$598💵Fri-Sun:$648✨另收加一-💕 自助區沙律:食落好fresh好新鮮🥗而且佢每款都有蓋好,十分衛生👍🏻飲品:有汽水之外,仲有佢哋自家製既特飲、梳打、美人水同幾款果汁🍹甜品:估

🐮Course C 日本產黑毛和牛 (120mins)
110款+舟•盛合+桶•盛合+是日寶箱+極上花盛合
💵Weekdays:$598
💵Fri-Sun:$648
✨另收加一
Course  C

💕 自助區

甜品:估唔到有日本樂天、明治、seika、丼村屋既雪條😱仲有幾款自家製甜品,特別推薦焦糖布丁🍮😍焦糖味岀有蛋香,質感綿密🥰食落似焦糖芝士蛋糕多過布丁🤣
爆谷:超香脆香甜焦糖味🤤

💕 110款
牛+豬+雞類、日本黑毛和牛、名物、牛刺身、牛壽司、野菜、海鮮、涼拌小食、卷物、炸物、飯湯麵
和牛 薄炙壽喜燒里脊肉(C)(D)
必食‼️實在唔係講笑😨‼️依個質素比岀面千幾蚊得幾塊既仲要好食好多😭❤️里脊肉肉質柔嫩多汁😍牛味極濃郁😍入口即溶😍沾上日本雞蛋🥚同醬汁食,微甜醬汁加上滑溜蛋漿,令人回味無窮🥹💕
生牛肉壽司(C)(D)
肉質鮮嫩可口,好新鮮,食落唔會有怪味/怪口感,就好似食緊帶微微牛香味既三文魚壽司🤣😍
香蔥生牛肉腹肉碎壽司(C)(D)
同佢賣相一樣,似食緊吞拿魚蓉壽司,口感幼滑無筯😍
特選拌生牛肉(B)(C)(D)
生牛肉鮮嫩,加上雞蛋口感滑嫩順口😍
炸物(A-D)
每款炸物都做得好岀色😍炸到金黃色勁香脆,特別係炸雞,外皮鹹酥香脆,肉質嫩滑多汁😍

💕 舟•盛合(A-D)⛵️
特選牛、豚、雞、海鮮、野菜

牛肋條:油花含量適中,肉質鮮嫩多汁👍🏻
扇貝:口感軟腍帶小小彈牙感,好鮮甜🤤
雞:雞腿肉肉質爽口彈牙☺️

💕 桶•盛合(B)(C)(D)
牛肋肉、牛里脊肉、豚、雞

牛肋肉:油脂分佈豐富,鮮嫩多汁🤤
牛里脊肉:油脂唔多但肉質軟嫩細緻☺️
五花肉:多肉汁,油脂感重而不膩👍🏻

💕 是日寶箱(C)(D)
每日款式唔同,當日新鮮即切**

和牛西冷
淨係個寶箱已經夠哂睇頭,仲有乾冰煙霧效果,真係好打卡able📸和牛西冷霜降分佈均勻,肉質軟嫩有回彈力,油脂感豐富🤤,入口即化😍食落充滿牛肉香氣又鮮甜🥰。

💕 極上花盛合(C)(D)
和牛肋肉、和牛里脊肉、里脊肉、牛外橫隔膜、豚肋肉、牛舌、蔬菜

將啲肉捲到花型🌹,真係有心思得黎又好食🥺

和牛肋肉:大理石紋好靚,油花同肌肉分布均勻☺️口感肉嫩多汁,醇香可口😍
牛外橫膈膜:肉質比較有咬勁,醬汁醃得好入味😋

環境:8.5/10
桶•盛合
極上花盛合
舟•盛合
和牛壽喜燒里脊肉
今日放假一天✌🏻喺屋企 悶悶地 冇野睇🤔一於去荃灣突襲男朋友放工🤣佢又驚又喜又怕餓親肚仔🤰🏻於是去食最鐘意嘅燒肉放題😋行到門口就有兩個大大隻嘅“牛郎”🐃歡迎我哋🥳1:1嘅牛擺設真係好少見!絕對係哩度嘅打卡位之一🤣入到去大廳 中間有條新幹線軌道🚅我哋安排坐係新幹線軌道嘅隔離😳本身仲諗緊條軌道有咩用🤔突然殺出一盤牛肉😱我當堂嚇一跳🤯原來得啖笑😂新幹線係用黎運輸野食俾唔同嘅客人😆不要被普通迴轉壽司店嘅運輸帶限制咗你對速度嘅敏銳!哩度嘅運輸速度真係可以媲美日本新幹線 速度極快⚡️本身坐路軌隔離都怕架車行黎行去會有啲嘈🙉但實際上此“一郎”如沐春風🌬行過都聽唔到🤣我們order左個B set😋有102款肉可以任選任食!掃一掃個QR code👀睇緊個豐富menu嘅時候!叮噹🔔第一架新幹線已經埋站駛到🚉‘’乘客‘’一個煙霧瀰漫嘅木桶🌫乾冰效果又可以保涷又靚👍🏻男朋友看我一臉懵逼😦解釋B餐會送一個木桶同木船🛶除左打卡之外📸上面牌仔標示住肉嘅各種唔同部位🐂俾我哋食完邊隻好味可以再order!連微細位都咁細心 服務質素又加幾分👍🏻Course B $448/位花多眼亂嘅Menu有唔同部位、唔同味道嘅牛🐮豬🐷雞

Course B $448/位
花多眼亂嘅Menu有唔同部位、唔同味道嘅牛🐮豬🐷雞🐔海鮮🐟蔬菜🥬 最令人驚喜嘅係佢連生牛肉都有😱生牛肉香港真係唔係度度有!飲品🍹甜品🍰雪條🍦同醬汁 就係門口轉左嘅自助區👍🏻

牛肉刺身🥩
B set嘅牛刺身有兩款!分別係炙燒牛外橫隔膜同埋特選拌生牛肉🥩 因為我同男朋友都係第一次食生牛肉🤔內心本身都好忐忑😅驚生牛肉會血淋淋腥味好重😱勇氣同好奇心驅使入口剎那間..即刻疑慮盡消🤯竟然啲啲腥味都冇!反而食到牛嘅鮮甜味同香濃嘅蛋汁!香口粘糯嫰滑😋同熟牛肉完全兩個口感!油香冇咁重但成個感覺好fresh🌟我哋今次初嚐牛肉刺身新體驗感覺不錯👍🏻

炙燒牛外橫隔膜俾我們又係另一個感覺😌食落冇生拌牛肉咁軟糯🤔但口感食落更加似食緊魚刺身😂一樣食到牛嘅鮮味🌟最特別係佢提供wasabi 同檸檬一齊食😋增加幾分日本風味!

牛🐮豚🐷雞🐔
燒牛肉有好多款唔同部位💪🏻我最鐘意嘅係特選薄炙牛肋肉🤤薄薄一塊 轉眼熟晒😆醮埋個日本溫泉蛋漿令牛香味特別濃😋日本雞蛋🥚濃郁嘅蛋香味真係令人Ichiban興奮👍🏻配埋特製甜豉油 用黎點牛肉真係一流!哩個combo諗起都口水流🤤 豚肉雞肉質素都唔差🐖由其係豚肋肉配Kimchi🥬 肉嫰不膩又好味😋

海鮮🐟
大蝦肉質鮮嫰又夠大隻💪🏻不過不得不提帆立貝岩岩燒起熟透好好食😋我們兩個夾埋食左8至10隻!帆立貝本身夠晒新鮮再加上旁邊嘅牛油點綴👍🏻燒完嘅帆立貝食到不平凡嘅味道🤤

甜品🍦飲品🍹
飲品好多元化🍹除左罐裝飲品之外🧃仲有唔同味道嘅自家製果汁!甜品有moose杯又有唔同嘅日本雪條🤤我食飽第一個胃之後要填飽第二個胃啦😆即刻啪兩條雪條開開胃先😋

其實仲有其他唔同嘅小食😋薯餅🥔炸蠔🦪薯條🍟仲有湯麵🍜拌飯🍚不過今次真係實在太飽啦🤰🏻留返下次encore再戰三百個回合🤣
1K
終於唔洗去到老遠都食到燒肉一郎,依舊有輸送帶,而且地方不比佐敦細冇食咁耐發現佢哋轉咗餐牌,今次食Course C發現已經可以食到和牛🤤🤤Course C包含咗寶箱,船,桶盛同埋花畑盒寶箱同埋船嚟嘅時候仲滿滿嘅乾冰,真係要拎定相機出嚟拍低呢個moment最吸引就係個寶箱既和牛,得壹塊好矜貴,但都係最滿意!油脂好豐富,食落口嗰種感覺雖然唔係入口即溶,但係滿滿嘅油脂,就好似食出戀愛感覺坐喺新幹線路軌隔離,就係方便我點餐然後快速送達,依家仲加咗新嘅功能就係會閃燈同埋有音樂,令你更加清晰知道佢來到了除咗手機點餐之外,出面有自助吧,有唔同嘅醬料,沙律,飲品,雪糕,甜品,爆谷,每樣嘢嘅種類都唔少而呢個c餐已經食到和牛,所以肉類我大部份時間都食佢和牛,食完和牛真係返唔到轉頭,另外仲有出面好少食到嘅生牛肉刺身同埋壽司,估佢唔到放題嘅生牛肉刺身都咁出色,真係超級好食😋超級建議大家食生牛肉刺身同埋拌生牛肉,超級滋味除咗豬牛雞,仲有海鮮,黑松露帶子好香同蠔,都係需要encore你以為剩係得牛肉好食?我想講燒完嘅豚肉更加出色,好神奇地豚肉燒出嚟金黃色,真係非一般嘅豚肉小食方面超鍾意食明太子薯仔沙律,偷偷地話你知

Course C
包含咗寶箱,船,桶盛同埋花畑盒

小食方面超鍾意食明太子薯仔沙律,偷偷地話你知我自己食咗一兜,仲有我好鍾意食嘅紫菜飯,估唔到朋友今次批准我食飯,因為佢自己都好鍾意食呢個紫菜飯,燒肉必食嘅飯呀係

店員都比較忙碌返枱,但係佢地都好迅速地幫我哋回收已經食完嘅碟同埋換爐網,而且服務唔錯值得稱讚👍🏻
2022-07-07 349 浏览
個女話想食燒肉,咁就去食燒肉啦!放題式燒肉越黎越多選擇,唔同價位有唔同牛肉選擇✨和牛燒肉一郎✨ (荃灣廣場)▶️以全港首創燒肉新幹線智能化送餐👍🏻COURSE D ▶️日本產黑毛和牛9種類 (120mins)🌈118款包25款特選牛肉和9款日本國產黑毛和牛任食自助吧任拎沙律、飲品、甜品。自由加配❤️舟盛合:大木船盛載著牛肋條、牛肋肉、牛里脊肉、雞肉、豚肉、海鮮同蔬菜牛肋肉肉汁豐富,肉質比較有咬口帆立貝脹卜卜好飽滿,食落好鮮甜❤️是日寶箱:每日精選唔同新鮮部位木製寶箱入面放住和牛西冷,感覺好珍貴❤️極上花盛合 :和風便當盒內載著蔬菜同卷成花狀嘅肉類 色彩豐富賣相精緻❤️和牛4天梯:木架上面分別有4款肉 (和牛西冷、和牛里脊肉、和牛肉眼、同和牛牛肋肉)由油花最少開始食起就可以感受每一件入口即溶的味道❤️極上夏多布里昂:以精緻華麗木盒盛載灑上金箔,配有香蒜醬汁,肉質軟腍好滋味!👍🏻和牛油花滿滿,輕輕一炙就食得,牛味香濃配日本生蛋同壽喜燒醬汁,令人啖啖回味!👍🏻5款牛舌選擇,個人推薦極上厚燒牛舌▶️牛舌油脂分佈均勻,食落好爽好脆好嫩👍🏻牛肉刺身配上雞蛋質感滑溜,必食!▶️大壩街4-30號#荃灣廣場 6樓621
個女話想食燒肉,咁就去食燒肉啦!
放題式燒肉越黎越多選擇,唔同價位有唔同牛肉選擇

✨和牛燒肉一郎✨ (荃灣廣場)

▶️以全港首創燒肉新幹線智能化送餐

🌈118款包25款特選牛肉和9款日本國產黑毛和牛任食
自助吧任拎沙律、飲品、甜品。自由加配

牛肋肉肉汁豐富,肉質比較有咬口
帆立貝脹卜卜好飽滿,食落好鮮甜

由油花最少開始食起就可以感受每一件入口即溶的味道

👍🏻牛肉刺身配上雞蛋質感滑溜,必食!

▶️大壩街4-30號#荃灣廣場 6樓621至630A號舖