餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-21 216 浏览
#和牛燒肉一郎今次講嘅係位於荃灣荃灣廣場6樓嘅和牛燒肉一郎💕店舖主打食燒肉 仲有唔同款式嘅肉類💙💙而且裝修好光猛 座位寬闊 所以坐得好舒服😌😌再加上店員服務態度好好 所以有一個好好嘅用餐體驗😚😚絕對可以Encore💜Course B $448 x 2💰呢一款配佐好多唔同嘅肉類🐂🤍牛肋肉,牛舌,牛柳粒等等 每一款牛份量十足 而且色澤均勻都好靚 每一款燒完都好香牛味💕💕可以用黑椒同鹽去調味 從而突出牛嘅鮮味🦋🦋 最重要係可以好快就燒熟😋😋唔使等太耐 醫好肚仔🙈🙈最靚嘅係個沙律吧真係好靚 會噴好多煙🤤🤤仲要有唔同種類嘅菜式‼️‼️壽喜燒牛里脊肉 呢款牛係包佐壽喜燒嘅蛋😋😋燒完牛里脊肉 點蛋漿食好惹味 同埋突岀佐牛肉嘅牛味🐂每一片都好大塊‼️‼️海鮮 🦞每一款海鮮都好新鮮 尤其係蝦 燒完好脆口😋😋而且係一啲都唔腥💓💓明太子小卷 明太子小卷包佐好多明太子 每一啖都係滿滿嘅明太子🤤🤤仲要份量係一口Size 食落去真係好滿足💜💜 小編叫完再叫多幾份🙈🙈甜品🍮甜品有好多唔同款式嘅雪條 每一條都好有特色 有唔同味 仲有荔枝海鹽味 芒果乳酸味等等💓💓絕對可以食完燒肉再食多幾條 ‼️‼️除佐雪條 仲有唔同款蛋糕 🍰

#和牛燒肉一郎

Course B $448 x 2💰

壽喜燒牛里脊肉

海鮮 🦞

明太子小卷

甜品🍮
甜品有好多唔同款式嘅雪條 每一條都好有特色 有唔同味 仲有荔枝海鹽味 芒果乳酸味等等💓💓絕對可以食完燒肉再食多幾條 ‼️‼️除佐雪條 仲有唔同款蛋糕 🍰小編試佐肉桂蘋果芝士蛋糕🍎 味道好濃郁 可以滿足甜品胃⭕️
仲有好多自家製飲品🍹🍹每一杯都好鮮甜清新🦋🦋

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 7.5 / 10 🌟
和牛燒肉一郎 (荃灣廣場) (荃灣)
⚜️荃灣大壩街4-30號荃灣廣場6樓621至630A號舖
⏱星期一至日 1200-1600 1730-2300
2022-06-17 528 浏览
剛開業不久的和牛燒肉放題店環境寬敞,裝修型格,設計很有心思。我們點了Course B(每位$448),120分鐘任食。首先店員會送上一個有特選牛、雞肉、豚肉、海鮮和野菜。而另一個有牛肋肉、牛里脊肉、豚肉和雞肉,非常豐富。之後可以用手機掃描QR code自助落單,菜單選擇多,有牛的不同部位,包括牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條、牛肉角切、牛舌和生牛肉,還有海鮮、泡菜和涼拌小食。特選薄炙牛里脊肉~油花少,啖啖肉特選薄炙牛肋肉~油花較多,牛味香濃兩色蔥花牛舌(鹽味)~口感彈牙海鮮方面,帆立貝、廣島蠔肉和蝦都好新鮮除此之外,自助吧有好多飲品可以選擇,也有沙律、甜品和雪條,非常滿足。

我們點了Course B(每位$448),120分鐘任食。
舟·盛合
首先店員會送上一個[舟·盛合]有特選牛、雞肉、豚肉、海鮮和野菜。
桶·盛合
而另一個[桶·盛合]有牛肋肉、牛里脊肉、豚肉和雞肉,非常豐富。

特選薄炙牛里脊肉

特選薄炙牛里脊肉~油花少,啖啖肉
特選薄炙牛肋肉

特選薄炙牛肋肉~油花較多,牛味香濃
兩色蔥花牛舌(鹽味)

兩色蔥花牛舌(鹽味)~口感彈牙
海鮮方面,帆立貝、廣島蠔肉和蝦都好新鮮

舟·盛合
桶·盛合
特選薄炙牛里脊肉
特選薄炙牛肋肉
兩色蔥花牛舌(鹽味)
2022-06-16 2351 浏览
#fafafoodblog荃灣 #fafafoodblog日本菜🍴燒肉放題 120 分鐘 星期一至四 每位888 蚊 呢間和牛燒肉一郎 專食燒烤 和牛最正 有唔同 level既 menu揀 a至 f . 我就揀左中上既 d course 有110 款野食 加極上花盛合 , 4 天梯 加 是日寶箱,仲有極正既夏多布里昴部位😈🐂 和牛 黑毛豬 牛刺身 雞肉 熟食 任點 基本上 食佢包既肉, 點下海鮮 好似蒜蓉海蝦 扇貝 魷魚桶 蠔肉 都好夠 因為我大食 d仲可點埋熟食 好似炸雞 水冷麵 炸蝦等等都十分唔錯 呢間放題 呢個價錢食到甘多高質素肉係物有所值 豬肉我覺得最正係厚切火腿肉 啖啖肉 油花夠唔會膩 . 雞腿肉都夠彈牙 十分唔錯 而牛肉 壺漬橫膈膜好得 夠煙韌牛味濃 . 牛舌十分爽口 牛肋肉都好夠牛味海鮮 蝦夠大隻 墨魚夠爽口👍🏻6. 其它野食 炸雞 炸蠔 吉列蝦 大大隻夠香脆 🔥 仲點左個牛肋肉拉麵 同水冷麵都十分唔錯 出面有沙律吧 各式可樂汽水 仲有自製沖既飲品好似青瓜菠蘿水 柑橘水甘 要黎解肉既濃味都唔錯 👍🏻7 甜品方面 好多雪糕 一定要試 meiji嗰款雲尼拿雪糕雲尼
🍴燒肉放題 120 分鐘
星期一至四 每位888 蚊

海鮮 蝦夠大隻 墨魚夠爽口👍🏻

7 甜品方面 好多雪糕 一定要試 meiji嗰款雲尼拿雪糕雲尼拿夠香濃 , 仲有 chana嗰款 上層脆皮朱古力入面 vanilla雪糕 下層蛋糕包雪糕必試🧁
#放題 #燒肉 #牛肉 #和牛 #雪糕 #可樂 #炸雞 #冷麵 #牛頸脊 #牛肋條
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#和牛燒肉一郎
荃灣大壩街4至30 號荃灣廣場6 樓 621 至630a號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog荃灣
=====================

2022-06-16
2022-06-13 738 浏览
新開張餐廳環境裝修唔錯,座位寬闊,感覺好乾淨,價錢有平有貴,點了$298美國牛100分鐘放題,心諗新張期應該唔會太差,試試伏唔伏先。入座時有機械人帶位,手機點餐黎會係運輸帶上菜。坐底會有隻船,有幾款牛豬雞肉,少少蔬菜同海鮮,放題牛既款式都有唔少,牛里脊肉,牛肋肉,牛舌,牛肉粒,牛橫隔膜....最正係薄牛肋肉可以揀跟溫泉蛋,燒肉點蛋漿真係勁夾,個人覺得最好食😋牛既質素都可以,但我覺得唔夠肥美,燒完唔夠牛香,調味方面基本上都係靠枱面的鹽,黑椒同燒汁,要貴餐先有其他醃味。我為左番本所以無試到豬肉同雞肉🤣海鮮方面有帆立貝,大蝦,多春魚,青口,魷魚,帆立貝燒完縮到好細粒,食左十幾隻!唔知係咪開張有蠔送,2人有8隻蠔,味道正常。蔬菜就有蘆筍,茄子,南瓜,雜菌...燒蔬菜比較乾,所以我點了牛油雜菌放d蔬菜入去一齊煮,加點鹽已經好好味😋最後講講飲品甜品,飲品有自家製果茶,清新但唔岩我口味,都係飲氣水。甜品有日本的雪糕同雪條,回本之選,仲有其他小甜品,但已經食唔切😄總結整體唔錯,加一都係三百幾蚊食到咁既質素既燒肉,又多選擇,環境真係好乾淨同舒服,食完無成身燒肉味,上菜速度又快(可能新張無咩人, 哈哈),
入座時有機械人帶位,手機點餐黎會係運輸帶上菜。

總結整體唔錯,加一都係三百幾蚊食到咁既質素既燒肉,又多選擇,環境真係好乾淨同舒服,食完無成身燒肉味,上菜速度又快(可能新張無咩人, 哈哈),店員服務都好好,推介👍🏻!希望可以保持質素,下次可以試高價一點的plan!
2022-06-10
2022-06-08 633 浏览
端午節人人都食糭,我就決定同屋企人去食牛!依間喺荃灣廣場新開嘅放題店,上網睇過佢地銅鑼灣、佐敦都有分店,夾夾埋埋荃灣依到已經係第4間。慢煮特選牛肉飯淨係賣相都已經夠哂吸引。用慢煮技術將牛肉煮熟,保留到口感同juicy肉汁,咬落夠滑唔會過火變韌。飯上面鋪滿厚厚一層牛肉,加埋日本蛋,撈埋佢地特製醬汁,諗住咁大碗食唔哂?放心,連我一個女人仔都得哂。日本黑毛和牛里脊肉一個餐有齊靚牛、味噌湯、飯同甜品,仲加埋前菜,真係相當抵食!牛肉嘅雪花紋係肉眼可見嘅多同均勻,waiter哥哥見我地一家大細,擔心我地人多手腳亂,勁細心幫我地燒埋,一食落口果然燒肉係要等專業的來!甜品細細杯,唔怕太飽,但一杯甜品又可以幫大家refesh,真係唔錯!餐廳仲有水果茶自助、沙律同飲品,幾多人一齊食都可以飲飽食醉!下次一於去埋將軍澳搵朋友一齊食先!
端午節人人都食糭,我就決定同屋企人去食牛!
夾夾埋埋荃灣依到已經係第4間。
慢煮特選牛肉飯

日本黑毛和牛里脊肉

牛肉嘅雪花紋係肉眼可見嘅多同均勻,
waiter哥哥見我地一家大細,擔心我地人多手腳亂,
勁細心幫我地燒埋,一食落口果然燒肉係要等專業的來!
下次一於去埋將軍澳搵朋友一齊食先!
2022-06-03