餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-10-03 39 浏览
約埋一班朋友,你食燒肉就最適合,呢度既和牛重有識別碼,有信心保證👍🏻👍🏻👍🏻自助區重有好多果汁,汽水同埋花草茶💕重有沙律同甜品區,最有驚喜既係呢度有好多日本著牌牌子既雪糕雪條🤤🤤🤤重有佢地既「燒肉新幹線」服務 令送餐速度好快 直接將食物送到去你枱面❤️❤️❤️今次試咗 course C 100分鐘燒肉放題有2款黑毛和牛+97款精選食物特上牛舌棒都非常爽口 而且牛味濃 -和牛牛肉角切都好正 一啖一粒
自助區重有好多果汁,汽水同埋花草茶💕

今次試咗 course C 100分鐘燒肉放題
有2款黑毛和牛+97款精選食物
特上牛舌棒都非常爽口 而且牛味濃 -
和牛牛肉角切都好正 一啖一粒
2023-10-03 69 浏览
6款套餐可選,套餐A-C 任食100分鐘,套餐D-F就任食120分鐘。我地就揀左套餐C,星期一至四晚人均大約$400,就有精選海鮮、豚、牛、雞等97款食物任食,多款汽水任飲。如果想任飲啤酒/梅汁/清酒等,就可以揀套餐D-F。先會送上黑毛和牛2款及澳洲M9薄燒盛合,當中嘅黑毛和牛牛肋肉最得我心🥰油花最甘香,肉質又柔軟。之後就再用QR落單。部份食物會由一部類似迴轉壽司嘅機器送黎。多款肉類選擇,比較喜歡牛肉角切/熟成壺漬牛外横膈膜/炙燒牛外橫膈膜/豚頸肉/海蝦。同有唔少小食揀。甜品都多,最開心有多款明治雪條任食🥰

甜品都多,最開心有多款明治雪條任食🥰

2023-09-26
這一家在佐敦的日式烤肉餐廳,名為「和牛燒肉一郎」,讓我驚艷不已!這裡的餐廳自助區超級巨大,種類多得讓人眼花繚亂,還有一個豪華的沙律區!進入餐廳後,你會發現各種各樣的食物和飲品種類繁多,真的是讓人不知從何開始!而且他們還有一個精心設計的沙律區,提供新鮮的蔬菜和各種美味的沙律配料,絕對是沙律愛好者的天堂!我認為最好吃的幾道菜式,首先是🐮和牛里脊肉,這是一道絕對不能錯過的美味!肉質鮮嫩多汁,入口即化,充滿濃郁的牛肉香氣,讓人回味無窮!還有🐮牛舌,口感彈牙,肉味濃郁,真的是一種獨特的享受!🐮和牛薄炙里脊肉也是我極力推薦的菜式,每一口都帶來一種迷人的口感和味道!除了牛肉,他們還有一道令人驚艷的菜式,那就是🦑燒魷魚!魷魚經過烤製後,外脆內嫩,帶有淡淡的炭燒香氣,咬上一口,鮮美的魚肉和獨特的口感絕對讓你驚艷!最後,我還要提到他們的沙律區!這裡提供多種新鮮的蔬菜和各種美味的沙律配料,讓你可以隨心所欲地製作屬於自己的沙律!這絕對是一個健康又美味的選擇,讓你在享受烤肉的同時也能滿足對蔬菜的需求!

絕對是沙律愛好者的天堂!

我認為最好吃的幾道菜式,
首先是🐮和牛里脊肉,這是一道絕對不能錯過的美味!
肉質鮮嫩多汁,入口即化,充滿濃郁的牛肉香氣,讓人回味無窮!

還有🐮牛舌,
口感彈牙,肉味濃郁,真的是一種獨特的享受!

🐮和牛薄炙里脊肉
也是我極力推薦的菜式,每一口都帶來一種迷人的口感和味道!

除了牛肉,他們還有一道令人驚艷的菜式,那就是🦑燒魷魚!

最後,我還要提到他們的沙律區!
2023-09-21
佐敦🐮和牛燒肉一郎🐮,有A-F嘅餐,售價由$300到$1000起,用餐時間120分鐘,我就揀咗D餐,有六款🐮日本黑毛和牛,🦐海鮮三款等,🍻啤酒清酒任飲,超抵食😍,星期一至四只係$478人頭起👏🏻👏🏻頭盤有和🐮牛肉眼,🐮和牛牛肋肉,🐮和牛里脊肉,我就鍾意食佢個🐮肉眼,蔥油味之餘油脂分布均勻,食落有油香,值得推介🙌🏻🙌🏻,頭盤嘅海鮮方面有整條魷魚筒🦑,大海蝦🦐,同青口等,食落非常新鮮😍,因為佢本身冇咩味,所以食落個原味特別出,呢度所有嘅嘢食都可以掃QR code,另外有個半自助吧,有沙律菜,飯,飲品,甜品等😆😆🥩肉類點菜方面除咗先前嘅牛之外,佢哋有分幾款種類,呢度嘅款式比較多,除咗燒肉之外,仲有生牛肉刺身🤤,牛壽司😎,我就叫咗生牛肉嚟試,佢個款似他他咁,聞落去可以,食落個感覺其實唔係好似牛肉,又唔會好腥,因為佢加咗啲調味,食落都唔錯👍🏻,其次必嗌嘅就係特選薄炙牛里脊肉,佢每一片都超大塊薄切既脊肉,脂肪均勻😋,我係encore左好多次,又有牛肉味,又唔膩,本身唔係好鍾意食醃製過嘅肉,所以好多都係原味,再點醬汁,正👍🏻👍🏻👍🏻,其次就有蔥花牛舌,牛外橫膈膜等,超多種唔同樣嘅部位,每個部位嘅肉口

🥩肉類
點菜方面除咗先前嘅牛之外,佢哋有分幾款種類,呢度嘅款式比較多,除咗燒肉之外,仲有生牛肉刺身🤤,牛壽司😎,我就叫咗生牛肉嚟試,佢個款似他他咁,聞落去可以,食落個感覺其實唔係好似牛肉,又唔會好腥,因為佢加咗啲調味,食落都唔錯👍🏻,其次必嗌嘅就係特選薄炙牛里脊肉,佢每一片都超大塊薄切既脊肉,脂肪均勻😋,我係encore左好多次,又有牛肉味,又唔膩,本身唔係好鍾意食醃製過嘅肉,所以好多都係原味,再點醬汁,正👍🏻👍🏻👍🏻,其次就有蔥花牛舌,牛外橫膈膜等,超多種唔同樣嘅部位,每個部位嘅肉口感都幾乎一致,雪花均勻,牛肉味夠重😆,仲要每一件都係薄切,食起上嚟特別惹味🤤🤤

🦐海鮮類,🥬雜菜類
估唔到會有雞泡魚乾,多春魚,菜方面都幾多,菇類粟米菜類🥦,枝豆甚至去到韓國泡菜都有☺️,另外仲可以叫啲生菜包肉嚟食,咁就唔會膩啦👏🏻👏🏻

🍰甜品方面有雪糕,雪條,cupcake,棉花糖(另外付費)等,種類繁多😍,味道都唔錯㗎,有一款紅豆煉奶雪條,真係超邪惡,但又幾好食喎👍🏻👍🏻
2023-09-22 3228 浏览
如果你又鍾意食燒肉🐮,又鍾意玩,呢間和牛燒肉一郎就絕對啱晒你啦。佢有新幹線送燒肉🚅,玩味十足。 門口位置有牛牛扇同埋顏色冊可以隨客人自取,啱晒有小朋友嘅客人。 呢度分咗6個唔同價錢嘅套餐,之前試過個D course,今次試吓個C course,每位$368,100分鐘任食,每檯有1客日本產黑毛和牛2款+澳洲M9 薄炙盛合,另外有精選海鮮、豚、牛、雞。不過如果論性價比,個人認為D course 會抵食好多,雖然價錢貴啲,不過款式同牛嘅質素真係高好多,而且時間又長啲。 職員先送上和牛里脊肉、和牛牛肋肉同澳洲M9 薄炙,和牛脂肪比例都幾均勻,油香十足,肉質幾嫩滑。 客人仲可以掃一掃和牛識別碼搜尋到牛隻詳細資料,例如:產地、年份,保證客人食到真正嘅和牛。 除咗職員送上嘅和牛之外,客人亦可以透過QR Code 自助落單。款式有牛刺身、名物、特選牛、豚肉🐖、野菜、雞肉、一郎料理、涼拌小食、海鮮、飯湯麵🍜。 自助吧有爆谷🍿、棉花糖,棉花糖上面仲有牛牛公仔,十分之可愛。 沙律吧有多款唔同嘅沙律🥗,顏色翠綠,蔬菜新鮮鮮甜,而且全部都用蓋遮住,確保乾淨衞生。 飲品方面都有好多唔同嘅罐裝飲品,又有咖啡機☕️,

飲品方面都有好多唔同嘅罐裝飲品,又有咖啡機☕️,同埋多款茶包可以沖茶嚟飲🍵。

甜品方面有多款唔同日本雪條,例如:日本明治栗子紅豆、明治海鹽荔枝、日本明治角十棒四方梳打味、白桃烏龍、藍莓乳酪味、煉乳紅豆雪條、栗子紅豆,除咗雪條之外,仲有杯裝雪糕, 沖繩海鹽味、朱古力、豆腐味、綠茶味, 款式非常之多。

除咗啲日式雪條之外,仲有啲自家製嘅小甜品,意式Tiramisu、木糠布甸、芝士布甸、迷你杯子蛋糕🧁。每款都會寫明製造期限同賞味期限,客人可以放心食用。

呢度仲有部好大型嘅棉花糖機,非常吸引,原來有幾十款唔同嘅造型同味道可以揀,真係令人花多眼亂😍 啱晒打卡!
2023-09-20
2023-09-21 68 浏览
每月都有一次既肉之日5百蚊左右就可以狂食和牛真心抵平日食普通放題套餐會有更多其他既配料,如果係肉之日就會少左啲平日既配菜,但更多和牛方面既選擇一坐低就會有和牛船同和牛藏寶箱先,之後會有和牛漢堡扒都好正肉類都好新鮮牛既油脂非常香,好重牛味
每月都有一次既肉之日

5百蚊左右就可以狂食和牛
真心抵

一坐低就會有和牛船同和牛藏寶箱先,之後會有和牛漢堡扒都好正

肉類都好新鮮牛既油脂非常香,好重牛味

2022-09-29
  • 是日寶箱
2023-09-20 67 浏览
曾幾何時去過銅鑼灣嗰間和牛燒一朗,念念不忘,不過今次唔想過海就嚟佐敦呢間,地方都好大,啲枱夠晒闊,坐得都幾舒服,仲有埋圍裙相當貼心。A至F餐任君選擇,上次食咗個貴嘅,今次就食個平嘅B餐試吓, 100分鐘挑戰開始!食肉之前梗係要食啲沙律打下底,沙律菜、車厘茄、粟米、甘筍絲、洋蔥、青瓜等配料樣樣齊,自助吧形式喜歡食幾多就夾幾多,仲有Salad dressing可配搭。另外仲有自助牛郎丼,不過要留肚食燒肉,所以我哋冇試。用手機落單後啲食物都好快到,而且係自動經輸送帶送到座位旁邊,自己打開個門拎出嚟就得,好先進啊!😆😆第一主打當然食牛,所謂一分錢一分貨,呢個B餐就冇得食日本黑毛和牛,主要食牛肋肉,只要掌握好火候,不要Overcooked,肉質都OK嘅。仲有特色啲嘅橫膈膜同埋牛舌可以選擇,算唔錯。牛以外,海鮮都係我嘅重點,青口鮮甜,海蝦好大隻有驚喜,魷魚夠新鮮,多春魚燒到又香又脆好味!仲有幾十種嘢食任食,我哋都好鍾意叫生菜夾住啲肉黎食,感覺無咁熱氣,而偏偏佢個黑松露薯條係勁好食,又大碟,唯有自己返去飲涼茶🤣第三大重點當然係甜品,雪糕雪條有好多選擇,另外仲有啲蛋糕仔,可惜我真係食得太飽,只可以食到
另外仲有自助牛郎丼,不過要留肚食燒肉,所以我哋冇試。
第三大重點當然係甜品,雪糕雪條有好多選擇,另外仲有啲蛋糕仔,可惜我真係食得太飽,只可以食到一條雪條咋🥲
和牛燒肉一郎,這家專注於鹿兒島和牛烤肉的餐廳,將您帶入一場奢華而美味的味覺盛宴。無論您是熱愛美食還是對和牛有著獨特的鑑賞眼光,這裡都是您不容錯過的一個目的地。一踏入這家餐廳,您會立即感受到它獨特的氛圍和設計。現代而精緻的室內裝潢與溫馨的燈光相結合,營造出一種舒適而奢華的用餐環境。工作人員的專業和熱情也為整個用餐體驗增添了一份溫暖。餐廳的主打菜式,鹿兒島和牛烤肉,絕對能夠令您驚艷。這裡的鹿兒島和牛以其卓越的品質和獨特的風味而聞名。每一口肉都帶給您濃郁的口感和豐富的肉香,讓您的味蕾沉浸在無盡的美味中。和牛燒肉一郎的廚師們是真正的烤肉藝術家。他們對於烹調鹿兒島和牛有著精湛的技巧和經驗,能夠將每片肉做得剛剛好。您可以根據個人口味選擇烤肉程度,從極紅到中等熟度,讓您品嚐到不同的口感和風味。無論您喜歡鮮嫩多汁的部位還是追求烤肉的香氣,這裡都能滿足您的挑剔味蕾。除了鹿兒島和牛烤肉,這家餐廳還提供了多種傳統日本烤肉菜式和精緻的配菜。新鮮的海鮮、口感豐富的蔬菜和各式各樣的日本小吃,為您的用餐體驗添加了更多的風味和多樣性。總而言之,和牛燒肉一郎為您提供了一場奢華而美味的日本鹿兒島和牛烤肉之旅。這裡結合了卓

總而言之,和牛燒肉一郎為您提供了一場奢華而美味的日本鹿兒島和牛烤肉之旅。這裡結合了卓越的鹿兒島和牛品質、精緻的用餐環境和烹飪技巧的完美融合。無論您是與摯愛的人共享美食,還是和朋友一同享受美好時光,和牛燒肉一郎都能帶給您一場難以忘懷的味覺饗宴。
2023-09-18 70 浏览
食牛除咗打邊爐,梗係唔少得燒肉啦。而且仲喺和牛加放題嘅組合。唔同level 嘅牛,每款都擺到靚靚先上枱,雙重享受放題組合有成110款食物簡,全程QR code 落單。仲有運輸帶上菜,方便衛生。和牛選擇:4款和牛部位:里脊肉・薄炙里脊肉・薄炙壽喜燒里脊肉牛肉角切肉類set :除咗可以單點美食之外,menu set 亦都配撘好幾個肉類set ,全部擺到靚一靚,超適合打卡!花畑Box 本日之寶箱(黑毛和牛西冷)舟盛(特選牛・豚・鶏・海鮮・野菜)桶盛(牛肋肉・牛里春肉・豚肉・雞)雖然餐廳主打食和牛,但其實都唔好錯過佢哋其他野食,小食,飲品同甜品。特別推介佢哋嘅黑松露醬薯條,各類熱湯麵食等等。另外,自助吧有超豐富飲品甜品同沙律吧!用餐體驗超好,環境舒服,店員服務質素亦都好好👍🏼

和牛選擇:
4款和牛部位:
里脊肉・薄炙里脊肉・薄炙壽喜燒里脊肉牛肉角切

肉類set :
花畑Box
本日之寶箱(黑毛和牛西冷)
舟盛(特選牛・豚・鶏・海鮮・野菜)
桶盛(牛肋肉・牛里春肉・豚肉・雞)

用餐體驗超好,環境舒服,店員服務質素亦都好好👍🏼
2023-09-18 91 浏览
朋友仔最鍾意食放題,今日就同佢嚟佐敦呢間和牛燒一郎食燒肉放題,價錢方便可以按喜好選擇唔同價位嘅餐,價錢貴啲當然食嘅牛靚啲,我哋衡量過之後決定選擇$248嘅B餐,呢個價錢已經有71款食物可揀,包括海鮮和豬牛雞。全部手機QR code落單,清晰方便,每一round有限點單數量,以免浪費食物。落咗單之後我哋就出自助吧先攞飲品同沙律。重點當然都係燒牛,牛就主力係牛肋肉,都有三款味道醃料,都好食只係略嫌有時肥膏多咗啲。另外仲有薄切上等牛舌芯,我哋啱啱去完日本食燒肉放題,嗰邊食放題,如果食牛舌係會價錢貴啲,估唔到呢個B餐已經有得食,即刻覺得抵左!海鮮方便可以揀青口、海蝦、魷魚或多春魚,我勁鍾意佢個蝦,又大隻又新鮮, order咗幾次添!雞肉和豚肉都有幾款選擇,不過不失。其他仲有好多食物選擇,包括炸物、拉麵、雜菜、壽司等等,食過幾款炸物都覺得幾好,另外特別鍾意佢個溫泉蛋,好味呀!臨尾當然要去雪糕櫃揀雪糕啦!款式都幾多啊,而且好多都係日本牌子呢!平平哋可以食一餐滿足嘅放題,正!

1925 浏览

2023-09-15 60 浏览
之前聽朋友介紹和牛燒肉一郎主打日本產鹿兒島和牛,對於和牛控的我地來講,肯定要來試一試.鋪頭門前有個一比一的和牛模型,好得意.坐低後我地選擇左COURSE D (120 分鐘放題).頭盤外其他都係掃QR CODE 落ORDER.頭盤黑毛和牛4款盛合(牛肋肉,里脊肉,一口牛,肉眼)-     牛肉非常高質,特別係一口牛, 入口即溶海鮮三款盛合(原隻魷魚筒,青口,蝦)-      魷魚筒爽口, 蝦鮮甜是日黑毛和牛精選(里脊肉,菇,南瓜)除左頭盤外,仲有好多其它款牛肉.牛舌,牛外橫膈膜,拌生牛肉,生牛肉壽司等.都非常值得一試.飲品套餐有配梅酒,清酒,啤酒.五飲酒的話都可以到自助區揀其他飲品自助區有沙律吧,甜品,同多款特色醬.值得一提甜品係有超過10款日本樂天同埋明治雪糕,款款都非常吸引,吃到好滿足

鋪頭門前有個一比一的和牛模型,好得意.

頭盤

黑毛和牛4款盛合(牛肋肉,里脊肉,一口牛,肉眼)

-     牛肉非常高質,特別係一口牛, 入口即溶

海鮮三款盛合(原隻魷魚筒,青口,蝦)

-      魷魚筒爽口, 蝦鮮甜

是日黑毛和牛精選(里脊肉,菇,南瓜)

除左頭盤外,仲有好多其它款牛肉.

牛舌,牛外橫膈膜,拌生牛肉,生牛肉壽司等.都非常值得一試.

飲品

自助區有沙律吧,甜品,同多款特色醬.

2023-09-15 51 浏览
朋友知我係食肉獸特登揀咗燒肉放題同我去食店內展示黑毛和牛產地來自鹿兒島仲有編號同標明A4級 方便食客識別食得有信心 又放心.放題採用電子落單只要掃一掃QR code就可以叫到唔同既野食 非常方便食品有唔同種類和牛、豚肉、雞、海鮮、冷盤、熟食、蔬菜餐廳內指定區域仲有各式甜品、冷熱飲、雪條食客可以隨意挑選.選擇太多 唯有講揀幾款印象比較深刻的.👅和牛里脊肉雪花算均勻 呈現粉紅色嘅狀態厚薄度剛好 燒十幾秒就食得放入口勁香牛脂味 唔使太多咀嚼已經可以吞入喉嚨配合岩鹽同黑椒絕對係encore之選👍🏻👍🏻👍🏻.👅特選薄炙牛里脊肉絕對係比特選兩個字吸引咗我人生得高 手掌偏大佢竟然仲大塊過我隻手油脂唔算多 偏薄 燒嘅時候都比較小心食落比較有驚喜 牛味幾重滿足到食肉獸對肉味嘅要求🤤🤤🤤.👅牛舌有別於一般嘅牛舌 呢款又長又薄雖然係好薄身 燒起嚟唔會好易斷放入口之前我會將佢捲起黎口感偏軟 又帶有少少煙靭有啲似食緊牛肉 而且唔會有油膩感好適合我呢啲又鍾意食肉又怕肥嘅女士😂.👅人參桂圓紅棗茶懶健康嘅我唔想飲汽水、凍飲自自然走左去熱飲嗰邊竟然比我發現除咗日本茶包之外仲有各式乾果水果茶當中我比較鍾意人參桂圓紅棗茶淡
朋友知我係食肉獸
特登揀咗燒肉放題同我去食
店內展示黑毛和牛產地來自鹿兒島
仲有編號同標明A4級 方便食客識別
食得有信心 又放心
放題採用電子落單
只要掃一掃QR code就可以叫到唔同既野食 非常方便
食品有唔同種類
和牛、豚肉、雞、海鮮、冷盤、熟食、蔬菜
餐廳內指定區域仲有各式甜品、冷熱飲、雪條
食客可以隨意挑選
口感偏軟 又帶有少少煙靭
有啲似食緊牛肉 而且唔會有油膩感
好適合我呢啲又鍾意食肉又怕肥嘅女士😂
👅人參桂圓紅棗茶
懶健康嘅我唔想飲汽水、凍飲
自自然走左去熱飲嗰邊
竟然比我發現除咗日本茶包之外
仲有各式乾果水果茶
當中我比較鍾意人參桂圓紅棗茶
淡淡的人參味 加上桂圓紅棗
滋補又帶少少甜味
仲可以沖走牛脂嘅油膩感 正👍🏻
2023-09-04
今日黎到和牛燒肉一郎, 呢間燒肉店裝修帶有非常新式日式風格, 地方闊落乾淨, 真係似去左日本~我地一行兩人, 坐左一張卡位大枱, 非常舒適!我地叫左C 餐, 包左黑毛和牛兩款同澳洲M9薄炙肉和牛都上得好快, 色澤漂亮, 份量充足去相~特選薄炙牛里脊肉呢款薄切既牛里脊肉只需要燒一面, 見到牛肉面油脂都溶化時就大概可以將牛肉卷起上碟, 牛肉既餘溫會將另外一面都焗熟, 令到牛肉唔會太燶。咁樣食起上黎牛肉比較濕潤, 保留更多牛味。和牛牛肋肉及和牛牛脊肉牛肋肉比起牛脊肉多油脂, 所以味道較濃, 牛脊肉就有咬口D蔥花牛舌蔥花牛舌係咁多款牛最濃牛味之一, 配蔥花確實將牛舌味道升華壺漬牛外橫隔膜壺漬左既牛肉當然會濃香D, 燒左既牛外橫隔膜估唔到質感幾鬆軟多春魚, 青口和牛燒肉一郎係海鮮方面都有唔少選擇, 兩者都不俗可樂薯餅, 炸蠔, 明太子薯仔沙律熟食方面都有唔少選擇, 非常推薦明太子薯仔沙律, 超高質雪糕雪條及飲料方面都有好多選擇我就食左宇治金時綠荼紅豆雪條做甜品
我地一行兩人, 坐左一張卡位大枱, 非常舒適!

我地叫左C 餐, 包左黑毛和牛兩款同澳洲M9薄炙肉
和牛都上得好快, 色澤漂亮, 份量充足
去相~

特選薄炙牛里脊肉

和牛牛肋肉及和牛牛脊肉

牛肋肉比起牛脊肉多油脂, 所以味道較濃, 牛脊肉就有咬口D

蔥花牛舌

蔥花牛舌係咁多款牛最濃牛味之一, 配蔥花確實將牛舌味道升華

壺漬牛外橫隔膜

多春魚, 青口

和牛燒肉一郎係海鮮方面都有唔少選擇, 兩者都不俗

可樂薯餅, 炸蠔, 明太子薯仔沙律

熟食方面都有唔少選擇, 非常推薦明太子薯仔沙律, 超高質

雪糕雪條及飲料方面都有好多選擇
我就食左宇治金時綠荼紅豆雪條做甜品

2023-09-14 64 浏览
好耐無食烤肉,平時都係鐘意打邊爐,所以今次轉下口味食烤肉店鋪就在地鐵站旁邊,交通相當方便一共有6個餐可以選,同朋友選了set D,包括和牛牛肉角切,和牛牛肉眼,和牛里脊肉,和牛牛肋肉等,牛肉烤到5-6成即可,嫩口多汁,牛肉都好新鮮睇得出係高質量的牛肉頭盤有鮮蝦,原只魷魚,青口,蝦鮮甜美味,魷魚大大一隻,新鮮,非常彈牙自助區有飲品,雪糕,沙律,湯,肉燥飯,甜品,任君選擇QR code落單非常方便,選擇也十分多,最中意係錫紙牛油包野菌,香濃牛油味包裹著野菌,帆立貝原汁原味很鮮甜泡菜盛合,牛肉石鍋飯也能滿足想食韓國菜的你最後加上雪糕就係非常滿足的一餐
好耐無食烤肉,平時都係鐘意打邊爐,所以今次轉下口味食烤肉

店鋪就在地鐵站旁邊,交通相當方便

自助區有飲品,雪糕,沙律,湯,肉燥飯,甜品,任君選擇

泡菜盛合,牛肉石鍋飯也能滿足想食韓國菜的你

最後加上雪糕就係非常滿足的一餐
2023-09-14 48 浏览
📍 和牛燒肉一郎(佐敦)作為燒肉迷既我又黎呢到食燒肉~我地叫左E餐 包梅酒清酒同啤酒 有和牛任食外仲有牛肉刺身、牛肉壽司同小食等😍大滿足一坐低會有頭盤黑毛和牛拼盤和牛牛肋肉好有油脂感 好味~個人最中意和牛薄灸里脊肉 無咁重油脂感但牛味濃上次黎食都有叫既烤和牛卷 好好味 中間包住cream cheese!!灸燒生牛肉他他都好好味🤤呢到啲小食都好吸引 不過我燒得太多肉淨係叫咗黑松露薯條 炸到金黃香脆 好正海鮮有蝦、帆立貝同蠔 由其蒜蓉口味嘅好惹味 絕對值得一試食到尾好飽但又好想食燒菠蘿解下膩 菠蘿超級juicy!呢到上菜都好快~職員服務都幾好好快手收碟 😆自助區有各款茶包比大家選擇仲有沙律吧~日甜品櫃有提拉米蘇、芝士布甸、木糠布甸貪心的小狗表示 我全都要🫡超推薦Tiramisu!真係好好食好有咖啡香又帶點酒味雪條都有好多款 白朱古力士多啤梨雪條好正 脆皮外層配上酸酸甜甜士多啤梨雪糕🍓雪條我起馬食左3樣😳捧住個肚走
📍 和牛燒肉一郎(佐敦)

一坐低會有頭盤
黑毛和牛拼盤

和牛牛肋肉好有油脂感 好味~
個人最中意和牛薄灸里脊肉 無咁重油脂感但牛味濃
灸燒生牛肉他他都好好味🤤
海鮮有蝦、帆立貝同蠔 由其蒜蓉口味嘅好惹味 絕對值得一試

食到尾好飽但又好想食燒菠蘿解下膩 菠蘿超級juicy!

呢到上菜都好快~職員服務都幾好好快手收碟 😆
自助區有各款茶包比大家選擇
仲有沙律吧~
甜品櫃有提拉米蘇、芝士布甸、木糠布甸
貪心的小狗表示 我全都要🫡
超推薦Tiramisu!真係好好食好有咖啡香又帶點酒味