2011-07-18
幾個月前來過,昨天一行五人再來食鐵板燒。星期日下午二時才到來,比較晚,所以已經唔係太多顧客。我點了$220 的海鮮,美國牛肉餐。先來蔬菜沙律,芝麻醬味道不錯,但蔬菜稍嫌雪得太凍。海鮮有帶子,大蝦,及銀雪魚。帶子及大蝦味道不錯,我較喜歡不點醬汁,吃原味,蝦頭若果再煎一會將會更脆。銀雪魚則煎得較生,也欠甜味,像在雪櫃雪了很久似的。我點了美國牛薄燒,內夾蒜頭,洋葱和綠葱。味道足,無膻味,配以吸油的麵飽。炒飯夠火候,份量亦足,但飯質稍欠質素。味增湯味道幾好,唔係太鹹。最後炒芽菜亦不錯,唔會太多水。最後可以揀咖啡或雪糕,我揀了芝麻味雪糕,唔錯。最大問題係回家後約兩小時後就肚痛,要往洗手間解決,雖然不能百分百肯定,但我估計係銀雪魚未夠熟,因為吃的時候已經感覺煎得唔係好熟當然,源於其他食物也有可能。我太太則無肚痛。廚師們以後請留意。