2017-08-28 142 浏览
最近工作多 經常做到好夜先食飯 今日約到班朋友 去gathering下先一句好想食好野 好朋友們立即 say yes!就約左響尖沙咀 山林道既同人鍋~任食雞煲海煲海鮮 仲要無限時 好興奮 望下個餐牌先~淨係海鮮已經超過10款 一般肉類 丸類 餃子 蔬菜菇都有齊晒坐位都闊落 咁岩平日黎無咁多人一坐低 已經揀野飲 都算多選擇 唔飲汽水 都有菊花露 蜂蜜柚子同酸梅湯 夠冰凍👍👍好肚餓 一黎就雞煲 成班響度搶食🙈好彩份量夠 個汁又夠濃 食埋d配菜 真係幾好一上檯 嘩左一聲 好大盤 好新鮮 好豐富又蝦又蟶子又鮑魚又蜆咁 仲可以refill 急不及待 食左d新鮮野先 ~~~唔記得講個湯底 係有足料花膠 女人岩哂!!鍾意食辣既朋友有福了 d醬料好正超辣 仲要辣得好過引~~~呢盤野 實在砌得有心思 個手打魚蛋好彈牙 而水餃都唔錯 打邊爐 不可缺少的是炸魚皮 響鈴 件件都大大舊 唔會碎哂 超讚呀~呢粒 係紫薯小晶包 味道唔錯 好味~而牛肉都好新鮮 無雪味 最鍾意係唔太肥呀食足2個幾鐘 仲refill左海鮮野食黎足 店員又主動加湯 真係唔錯唔錯
最近工作多 經常做到好夜先食飯
今日約到班朋友 去gathering下先
一句好想食好野 好朋友們立即 say yes!
就約左響尖沙咀 山林道既同人鍋~

坐位都闊落 咁岩平日黎無咁多人

一上檯 嘩左一聲 好大盤 好新鮮 好豐富

唔記得講個湯底 係有足料花膠 女人岩哂!!

鍾意食辣既朋友有福了 d醬料好正
超辣 仲要辣得好過引~~~

呢盤野 實在砌得有心思 個手打魚蛋好彈牙 而水餃都唔錯

呢粒 係紫薯小晶包 味道唔錯 好味~

而牛肉都好新鮮 無雪味 最鍾意係唔太肥呀

食足2個幾鐘 仲refill左海鮮
野食黎足 店員又主動加湯 真係唔錯唔錯
  • 海鮮拼盤
  • 花膠湯底
2017-08-24 107 浏览
打邊爐最佳配料係海鮮及靚肥牛, 無需要特別調味就可以食出最真嘅鮮味.朋友帶我來呢間火鍋店, $288/位無限時, 有麻辣雞煲食之餘, 仲有龍蝦或花膠湯底火鍋, 2種滋味1次過食晒. 首先食咗雞煲, 我鍾意食辣但唔係食得辣, 今次只揀咗小辣, 嚟喇嚟喇, 雞煲上枱喇, 嘩.... 2人份量嘅雞都好大件, 好足料, 麻辣味十足, 雖然係小辣但對我呢種BB班嘅已經好辣, 雞肉嫩滑到連雞胸肉都係滑嘅, 一致認同超正.  最正係有細粒嘅洋葱, 已經入晒味仲好甜, 我忍唔住食咗2粒. 到濃湯底嘅邊爐時間喇, 我地揀咗花膠湯底, 花膠件頭唔細架, 好鬼足料, 個湯頭好清甜, 我地見到隔離枱點咗龍蝦湯, 隻龍蝦堅大隻, 2款都係十足料, 用咁靚嘅湯底打邊爐特別好味, 而我地點咗嘅海鮮全都好新鮮, 最推介係肥牛嘅牛味好濃, 我地encore咗2次添.仲有最值得介紹嘅呢度有自家製嘅飲品, 當晚有3款, 一jar jar任你飲得幾多攞幾多, 仲有好幾款飲品可以無限任飲.若果想食甜品仲可以依店家的指示, 就可以免費食雪糕添.

最推介係肥牛嘅牛味好濃, 我地encore咗2次添.

若果想食甜品仲可以依店家的指示, 就可以免費食雪糕添.

2017-08-23 90 浏览
跑步跑步跑步 最近好努力跑步當然就搵日獎勵番自己 今日約左成班朋友 去尖沙咀打邊爐位於山林道十字路口既同人鍋 近佐敦站 門口幾大都易搵見到呢個牌 好吸引 因為無限時 食海鮮~~餐廳裡面 幅牆都幾有特式 環境大 夠闊落飲品除左汽水同韓國果汁外 仲有菊花露 酸梅湯 同蜂蜜柚子 試左菊花露 味道唔錯~首先食雞煲 多雞件既~個汁好惹味 個色澤好吸引 而雞都係滑既 朋友話好~食完雞煲 揀左個花膠湯底 好足料 清清地 唔錯~叫左海鮮先 店員好好提我地烹煮時間蟶子同蝦係好新鮮啖啖肉 而蠔就較細小 鮑魚係彈牙既 魚就好脆 盤海鮮真係唔錯牛肉色澤唔錯 encore再encore😁😁一大盤丸 手打魚蛋真係超級好食 好彈牙 另外有我鍾意既台灣腸 腐皮角都正~最開心 就係成檯都係野食 一路傾計 一路食最特別係中間既紫心水晶湯丸 好特別 甜甜地好好味~~坐下食下就3個鐘 唔限時係最好 埋單每人320蚊 都好抵 有咁多海鮮好喇 食完呢餐 又努力跑步~~
跑步跑步跑步 最近好努力跑步
當然就搵日獎勵番自己
今日約左成班朋友 去尖沙咀打邊爐

位於山林道十字路口既同人鍋 近佐敦站 門口幾大都易搵
見到呢個牌 好吸引 因為無限時 食海鮮~~

餐廳裡面 幅牆都幾有特式 環境大 夠闊落

食完雞煲 揀左個花膠湯底 好足料
清清地 唔錯~

叫左海鮮先 店員好好提我地烹煮時間

牛肉色澤唔錯 encore再encore😁😁

最開心 就係成檯都係野食 一路傾計 一路食

最特別係中間既紫心水晶湯丸 好特別 甜甜地好好味~~

好喇 食完呢餐 又努力跑步~~
2017-08-22 87 浏览
同屋企人食飯最緊要係可以舒舒服服咁慢慢食,慢慢嘆!行過尖沙咀山林道一帶,見到有無限時任食火鍋,餐廳門面又幾有特色,就呢間啦!先來雞煲,雞煲有辣有唔辣,近排已經食太多辣野,就揀個唔辣啦。未打開蓋已經聞到好香,雞肉嫩滑,而且好入味,大家都對呢個雞煲讚口不絕!再來美味ge火鍋餐。湯底有得揀花膠湯底或者原隻龍蝦湯底。花膠有豐富骨膠原,對皮膚同身體都好好,就建議揀花膠湯底。湯底好清甜,而且花膠都好足料,第一次用花膠湯底打邊爐,感覺好有營養好真材實料。隔離枱點左原隻龍蝦湯底,嘩!係一隻都幾大隻ge原隻龍蝦,好吸引!不過我地個花膠湯底咁鮮甜,都無後悔啦😁😁😁好味ge野梗係要食先,免得一陣間太飽食唔落就慘慘豬啦😂😂😂海鮮拼盤有鮑魚,蜆,蠔,蝦,蟶子,魷魚,鮮魚片,都算豐富啊!火鍋配料有好多選擇,而且都係任食。個人比較喜歡台灣腸,魚腐,響鈴同紫薯水晶包。大大個響鈴脆卜卜,涮一涮就食得,非常可口! 每一次都好享受都屋企人食好野ge時間,所以無限時任食真係唔錯ge選擇,唔使趕,鍾意食幾耐就幾耐😁

先來雞煲雞煲有辣有唔辣,近排已經食太多辣野,就揀個唔辣啦。未打開蓋已經聞到好香,雞肉嫩滑,而且好入味,大家都對呢個雞煲讚口不絕!

• 雞煲
2017-08-18 4688 浏览
吃雞煲後加湯打邊爐已不合時宜,最新玩法是吃完雞煲後火鍋湯底另上,這樣才可以享受兩種不同滋味!週日來到同人鍋,目的就是要和男友一起無限時任飲任食。食火鍋,食到盡!行一層樓梯上去後才知道這餐廳的面積好大,像一個大食堂的樣子,好像是一邊火鍋,另一邊是燒烤這樣。火鍋這邊有自助調味區任意使用。其實雞煲和火鍋有幾種配搭不同價錢,不過,在門口時已決定要吃288這個,除了雞煲還有整盤海鮮,又可以選擇原隻龍蝦湯底啊!飲品除了典型的茶和汽水,他們還自家製了一些清熱飲品,我們主要喝蜂蜜菊花露消熱氣,味道不會太甜,菊味香,不錯啊。另外不要忘記在facebook打卡和上載相片,每帳戶都有一杯雪糕送~為了遷就不能吃太辣的他,我們點了小辣。他們的雞件完全沒有雪藏的味道,感覺新鮮,肉質非常嫩滑,就算煲了好久,肉質都不會乾柴,是店家其中一個自豪的地方。醬汁味道相當濃郁,雞件全都好入味,不過比平常的小辣還要辣,男友不斷喝菊花露慢慢享受完雞煲,原隻龍蝦芝士湯底就上來了。乳白色的湯像牛乳,但其實芝士味好香。喝下去是濃厚芝士味,卻一點也不膩,還有龍蝦的鮮甜味道,讓我們不斷喝用這湯底非常有技巧,只在要涮熟食物時才能調高溫,否則要
雞煲後加湯打邊爐已不合時宜,最新玩法是吃完雞煲火鍋湯底另上,這樣才可以享受兩種不同滋味!週日來到同人鍋,目的就是要和男友一起無限時任飲任食。食火鍋,食到盡!

其實雞煲火鍋有幾種配搭不同價錢,不過,在門口時已決定要吃288這個,除了雞煲還有整盤海鮮,又可以選擇原隻龍蝦湯底啊!

雞煲

用這湯底非常有技巧,只在要涮熟食物時才能調高溫,否則要保持在保溫的溫度,如不整個湯底就會燶掉啊!
龍蝦芝士湯

然後就開始拆龍蝦肉來吃了,有工具容易把肉挑出來,所以可以啖啖肉的樣子吃!蝦肉又厚又爽口彈牙,好新鮮好甜
有原隻龍蝦真的好正

原隻龍蝦

接著就是豪華海鮮拼盤,有七款海鮮,都是每天早上才送到店的新鮮貨。蟶子王和鮑魚是限定的,其他例如蠔,蝦和貝殼類都可以任食。
海鮮拼盤

蟶子王和鮑魚的肉好爽,味道同樣鮮甜,鮑魚更是較煙靭有咬口
其他海鮮可以任食,我比較喜歡肥美的蠔和蝦

海鮮拼盤

看著這碟肉沒很多脂肪,雪花紋又平均分佈,一度以為是牛頸脊,但原來是安格斯肥牛!涮很質感還是相當柔嫩,牛肉味香濃,忍不住要encore好幾次

安格斯肥牛

其他配料是大約每款兩件一大碟上來,超級豐富,就不用煩惱要點甚麼,也可吃了再決定要encore甚麼。

我們最喜愛味道濃郁的台灣腸。餃子類的餡料都塞得飽滿有誠意,丸類比想像中好吃,可能是因為湯的關係。正因如此,我點特意點了烏冬放芝士龍蝦湯吃,又滑又creamy好正!紫薯包是特別的,一咬下煙靭外皮,紫薯蓉就爆發出來!

最後打卡上載照片拿到雪糕吃,整餐就完滿了。無限時可以慢慢吃,愈吃愈多
每人三百多元不錯啊!
2017-08-13
龍蝦芝士湯
原隻龍蝦
安格斯肥牛
行街行到攰, 就諗住搵間任食嘅可以大拆一餐, 山林道就不嬲多選擇, 見呢間裝修企理, 一個價錢雞煲同海鮮鍋任食任飲之餘仲冇限時, 至驚等佢熟又掛住傾偈搞到超時,唔使煩就中入去啦~坐低等雞煲嚟嗰陣就去攞嘢飲先, 除咗罐裝飲品,仲有解茶呢啲消滯嘢,兼夾仲有一渣渣嘅蜂蜜菊花露,蜂蜜柚子,同酸梅湯,真係超正! 蜂蜜菊花路同蜂蜜柚子都唔會太甜,飲多幾渣都唔漏~雞煲一來未開蓋就聞到好香, 一開蓋就唔使講嘢,即刻食件雞先~ 雞肉好滑又唔肥, 個醬汁啲味好特別, 我哋雖然叫微辣但都夠曬惹味, 仲喺個煲見到一條條乾辣椒, 唔係求其用啲辣椒精嚟充數~ 除咗啲雞,芫茜同洋蔥都落足料, 索曬啲精華~之後同老闆傾偈,先知佢哋嘅雞煲係原煲由生煮到熟先上枱, 唔係大圍煮完先再派, 唔怪得啲味咁均勻, 結果眨下眼成都清曬食完雞煲就起海鮮鍋, 女仔就梗係要揀花膠湯底補下身啦, 湯一滾就一人整番碗先, 奶白色嘅湯仲有一舊舊花膠喺入面, 夠厚身油唔會煲度太化, 啲湯入口鮮味冇腥味, 結果我哋飲到見煲底先肯收手~有辣椒,生蒜蓉,蔥花,豉油任, 每枱都有一壺清湯, 加湯不求人~ 清湯加落個鍋就可以開始, 海鮮拼盤一上我哋情緒

有辣椒,生蒜蓉,蔥花,豉油任, 每枱都有一壺清湯, 加湯不求人~ 清湯加落個鍋就可以開始, 海鮮拼盤一上我哋情緒就更高漲~ 有蠔, 蜆,海蝦,花甲,魷魚, 仲有order嘅蟶子同鮑魚, 全部都清得好乾淨又夠肥美,

蟶子同鮑魚都去曬腸, 一食落口就知佢仲夠新鮮添~
牛肉厚薄啱啱好,而且好夠牛味

其他丸類,餃類款式都好齊, 值得一提係竟然有台灣腸!估唔到火鍋食法一樣咁好味

瓜菜類高質,冇黃冇爛夠新鮮

食食下食咗三個半鐘, 侍應完全冇驅趕之餘仲好勤奮幫我哋換碟

最後再送左碟菠蘿俾我地,好甜,一d都吾酸,可以消一消滯

其實真係好想再嚟多個雞煲, 實在太回味, 但真係太飽啦, 唯有下次再嚟過啦~
係尖沙咀行完街,到左晚飯時間,大家最終決定左打邊爐。跟住就search 下,比我地揀到間又係附近,食物又多選擇既打邊爐。黎到大堂,已經看到不同既海鮮壁畫,令到鍾意食海鮮既我增加食慾~上到內堂,地方十分整潔,空間感闊落,唔覺得擠迫。我地揀左雞煲肥牛海鮮火鍋,又有雞煲,又有打邊爐,仲有海鮮食,一次滿足晒三個願望。首先會上左個雞煲,我地揀左小辣。雞肉好嫩滑,而汁既味道又剛剛好,唔錯~食完個雞煲,就換過另一個鍋打邊爐,湯底我地揀左蕃茄龍蝦湯龍蝦好大隻,肉質鮮甜結實,正!跟住海鮮拼盤上場喇。有大聖子、鮮鮑魚,海蝦,鱔片,生蠔......鮑魚同蝦都仲係郁緊架~聖子好大隻,超鮮甜,正呀~肥牛亦係另一堆介之選~雪櫃有唔同既飲品任飲添,今餐食得好滿足呀

上到內堂,地方十分整潔,空間感闊落,唔覺得擠迫。

食完個雞煲,就換過另一個鍋打邊爐,湯底我地揀左蕃茄龍蝦湯

龍蝦好大隻,肉質鮮甜結實,正!

跟住海鮮拼盤上場喇。
有大聖子、鮮鮑魚,海蝦,鱔片,生蠔......
鮑魚同蝦都仲係郁緊架~

聖子好大隻,超鮮甜,正呀~

肥牛亦係另一堆介之選~

雪櫃有唔同既飲品任飲添,今餐食得好滿足呀
2017-08-15 79 浏览
最鍾意周圍搵新野食,但都好貪靚 ! 內心最大嘅矛盾就係 「 打邊爐好食 vs 打邊爐好肥 」 呢個人生矛盾一直都解決唔到 , 唯有照食啦 ! 第一次幫襯同人鍋 , 侍應好熱心地介紹餐牌上的特色菜式,最吸睛就係先雞鍋,後龍蝦原隻開邊龍蝦湯底海鮮火鍋!一次過満足晒兩個願望!我地四個人第一 round 叫左一個雞煲 , 小辣小麻 , 上菜時待應會細心教我地每 2 分鐘煮煮 , 煮 6 分鐘左右就可以起動 !第二round有圖便有真相 , 加上睇緊食評嘅你地每雙雪白嘅眼睛 , 就知道呢個邊爐係幾出色 ! 龍蝦湯底好清甜 , 配上栗米及其他蔬菜,非常吸引 ! 海鮮有鮮蝦,蟶子,鱔片,蜆,韓國蠔,鮑魚, 蟹柳等!丸類蔬菜類飲品類都好豐富,好滿足!

用餐时段
2017-08-14 57 浏览
大熱天時嘆住冷氣食火鍋同雞煲都冇怕。呢間跟地鐵站距離唔算遠, 空間感幾好。而且間野提供既飲品既有大家係街邊好易買到, 亦有酸梅湯、菊花蜜同柚子蜂蜜之類, 解辣唔錯。最緊要係個火鍋湯底可以先飲, 湯底濃, 而且飲完唔會口渴, 少味精既湯料先最正! 先講個雞煲, 拎黎個陣都聞到陣香味, 熱辣辣擺落口, 雞又嫩味又足, 連煲裡既洋蔥片同香菜都好入味, 食曬雞之後, 我忍唔住食埋其他配料落肚。而且個雞煲好多汁, 拎來做醬配火鍋料簡直一流。力推跟丸、餃或者牛肉豬肉用雞煲汁食, 比一般大家用開既鼓油醬料正得多。海鮮併盤有夠豐富, 不得不提佢地既魚好滑, 滾耐左都冇問題。另外佢地既菜放入足料既湯底裡面滾, 就已經夠曬鮮味。估唔火鍋同雞煲一齊點, 可以互配, 正!
大熱天時嘆住冷氣食火鍋雞煲都冇怕。呢間跟地鐵站距離唔算遠, 空間感幾好。

海鮮併盤有夠豐富, 不得不提佢地既魚好滑, 滾耐左都冇問題。另外佢地既菜放入足料既湯底裡面滾, 就已經夠曬鮮味。估唔火鍋雞煲一齊點, 可以互配, 正!
  • 海鮮拼盤
2017-08-14 64 浏览
今日行完會展,再約幾年無見朋友聚舊,朋友對雞煲好有要求,點名去同人鍋食,開頭都吾知點解,食過之後真係返吾到轉頭面門豪不起眼,睇吾出係打邊爐要上一層環境乾淨舒適一定要加雞煲,吾食會後悔仲要無限時任飲自家制涼茶,好新鮮清甜可以追加配料款色好多呢個雞煲係我目前食過最好味師傅話醬汁每煲即時調配,雖然要等耐d,但真係好好味,未上枱已經好香仲要用同一個煲由生煮到熟,原汁原味,食過之後返吾到轉頭雞肉食到尾都吾會鞋,好滑,勁入味,如果食得落仲可以無限食,我好痛恨自己得一個冑食完個無敵雞煲再加個花膠海鮮煲成碗花膠湯,湯好清,花膠味濃海鮮每日4點新鮮運到,全部吾用隔夜海鮮,保持水準,雖然size 吾算大,但鮮味卻十分出色,配上花膠湯底生色不少,除左鮑魚同聖子,其他海鮮仲可以無限量添加牛肉都幾靚,色澤紅潤,少脂肪任食加靚雞先係$288 ,好到無野講,未食完已經想翻啅,一定會再幫襯

面門豪不起眼,睇吾出係打邊爐
要上一層

環境乾淨舒適

一定要加雞煲,吾食會後悔
仲要無限時

任飲自家制涼茶,好新鮮清甜

可以追加配料款色好多

呢個雞煲係我目前食過最好味
仲要用同一個煲由生煮到熟,原汁原味,食過之後返吾到轉頭

食完個無敵雞煲再加個花膠海鮮煲

成碗花膠湯,湯好清,花膠味濃

牛肉都幾靚,色澤紅潤,少脂肪

今日又食雞煲 無計啦 一班人食野 個個食嘅野唔同 食雞煲打邊爐就最啱😀坐下即會送上一窩雞煲, 我們選了微辣. 放上電爐上不到一分鐘即已熱騰騰, 肉質鮮美,配菜足,醬汁濃郁,唯一不足是雞肉不夠多, 不夠喉, 我們其後還翻叫了中辣, 雞煲實在太好吃了!!!吃完雞煲即送上火窩湯底, 挑選了花膠湯 主要以蘿蔔,鯊魚骨等熬成,咸度適中, 味道濃郁, 很不錯!! 建議大家要不斷攪拌, 防止花膠黐底.海鮮不過不失, 聖子王及鮑魚要記得控制時間,很容易煮老, 魚片是令我印象深刻的, 爽口嫩滑, 煮得久也依舊好吃.餃子是木耳韮菜豬肉餃, 肉末較碎最後甜點 紫薯水晶包, 皮滑又薄而餡又香又足, 大家一定要試!店家有免費供應各種罐裝汽水同無糖解茶 但特別一提是店家提供3款自家制飲料 為食既我3種都試哂😂 有蜂蜜菊花蜜 味道較甜 菊花味都重 鐘意甜嘅一定啱🤤 唔好甜既 可以飲酸梅湯 味道容易入口 不酸不甜 男女老少佳宜 仲感覺清熱下火🙈唔好甜又唔好酸既仲有蜂蜜柚子 清甜可口 較適合不喜甜的我 3種梗有一種你鐘意 唔洗擔心😂

海鮮不過不失, 聖子王及鮑魚要記得控制時間,很容易煮老,

魚片是令我印象深刻的, 爽口嫩滑, 煮得久也依舊好吃.

餃子是木耳韮菜豬肉餃, 肉末較碎

用餐时段
2017-08-11 1355 浏览
火鍋一年四季都流行,火鍋也是我常常會約朋友聚餐的活動之一,可以食很多不同種類的食物,很是過癮。因為工作關係,收工後在尖沙咀,於是相約朋友來同人鍋。原來不止火鍋,還有雞煲。只需另加48元,從經濟角度看,是甚俱吸引力的,我們商量後決定加個雞煲。份量並不少,看上去估計有半只雞份量,已經炒香的雞肉,本身已經很入味,辣味香味也足夠,配料有洋蔥,芫茜,蔥等,經過番熱後,洋蔥又淋又甜,雞煲辣味十足,過足口癮。很快地,雞煲已經食到七七八八,餐廳侍應端上一鍋火鍋。湯底方面,我們選擇了養顏的花膠湯底。一鍋大概有4~5件花膠,比預料中足料。火鍋配料有一盆比較飽肚感的,包括:各式丸類,腸仔,餃類,菇,粟米,芋絲和牛百葉等。五花八門,從各方面吸收食物營養。海鲜方面大概有8種,每款大概1至2分鐘就可以進食,非常方便,鮑魚非常爽嫩彈牙,可惜不可免費追加,其他海鮮可以免費追加的,生蠔雖小但鮮味十足,白鱔片切得很薄,熱湯下一滾就可以吃得。肥牛方面,色澤均勻,還好不會很肥,一碟四塊,份量不多,我平常不特別愛吃牛肉,所以每人有兩塊其實已經覺得足夠了。青菜也是跟在套餐里的,這次有兩種青菜,某程度上提供了多一個選擇。飲品方面,
因為工作關係,收工後在尖沙咀,於是相約朋友來同人鍋。
雞煲

很快地,雞煲已經食到七七八八,餐廳侍應端上一鍋火鍋

飲品方面,雖然不算多種類,但有餐廳自家調備的三種涼茶:蜂蜜菊花露、酸梅湯、蜂蜜柚子茶。味道不會太甜,提供解渴之餘也與較熱氣的火鍋雞煲達到制恆效果,令人食得放心。

除一般無酒精飲料之外,餐廳還提供酒水,紅酒、白酒、清酒、啤酒,樣樣齊全,不過,是需要另外收費的。
2017-08-09 84 浏览
成班人唔知吃乜好,最好就係食恰下恰下,起碼乜都有得吃又唔使爭。有時係尖沙嘴都會行去佐敦吃飯,今次行到山林道試雞煲同邊爐,有海鮮仲有花膠湯底,任食配料。拎完野飲就等雞煲上,雞煲一上就發現好香好香🤤🤤結果我地嗌左兩轉,真係好好味,雞煲醬好濃又惹味,雞肉夠嫩。由於個醬太好食,我地食埋啲配菜,仲將個汁當火鍋醬用,點黎食。中辣小辣都試左,都好正,越食越入味☺️跟住就係期待已久既花膠湯底,滾起先飲一碗,冇味精,清清地,之後就加湯恰下恰下。嗌左餃子,紫薯水晶包同魚皮餃🤔大家對水晶包評價十分高。丸類肉類應有盡有。重點係海鮮!有鮑魚,蟶子,蜆,沙白,蝦同魚片。個魚片好好食,值得嗌多幾轉☺️☺️雞煲首選💯

中辣小辣都試左,都好正,越食越入味☺️

嗌左餃子,紫薯水晶包同魚皮餃🤔大家對水晶包評價十分高。

丸類肉類應有盡有。

雞煲首選💯
2017-08-06 91 浏览
先來雞煲三人份量估計只有半隻雞,加熱後汁水很快便煲乾,味道變咸!。開鍋時的花膠湯很香,但三個人每位只嘗過一粒花膠!海鮮一人份量還可接受,但隻蝦已轉世投胎了 - 蝦頭黑黑無蝦味!牛肉薄切鋪滿碟(三塊)!各種丸子沒什麼特色!唯一是蔬菜算新鮮!醬油配料嫌不足,飲料今晚沒有酸梅湯,以288+10%=320來算,貴了些吧!
2017-08-06
庆祝纪念
纪念日
2017-08-03 193 浏览
由於友人話BOOK咗位呀原本都揀緊去邊間打邊爐好定食雞煲好但最後揀咗食同人鍋尖咀地鐵行過去都有段路去到完全唔駛等位因為有BOOK環境闊落 一張枱都好鬆動都算非常好坐 一啲都唔迫咁坐底一黎佢就會送咗堆好似拼盤咁既野比你地慢慢烚聽落好似係送 但係任食比左錢既其實都有飽魚聖子食飽魚好味 烚黎食都幾好咬感聖子都係唔錯既食物 幾爽口都好味架都但有幾樣海鮮只係食得一次 係冇任食不過都冇所謂 再點其他野食都係一般打邊爐既材料唔算新鮮D蠔仲好腥下款式種類唔算多但都唔少但價錢好貴下 加上只係第1ROUND可以食飽魚聖子類感覺唔抵食 價錢貴左啲 可以食嘅海鮮其實好少
由於友人話BOOK咗位呀
原本都揀緊去邊間打邊爐好定食雞煲