2020-07-11 67 浏览
今天中午來到位於銅鑼灣百樂中心的吉列牛忌廉烏冬專門店,想食呢間好耐啦,食物美味,這頓lunch好滿足。美式頂級牛里脊配大啡菇($178)牛里脊喺廚房煮到半熟後上桌,自己再用爐燒到喜歡嘅生熟度,肉質上乘,充滿牛香。咖哩忌廉烏冬($78) 賣相好似一朵雲朵,好靚好可愛,味道非常好,忌廉同咖哩係絕配❤️,忌廉令烏冬更加滑溜👍😋鹹蛋薯條($38)囡囡最愛,薯條香脆又唔油膩,充滿鹹蛋香。我就最鍾意點黑松露醬食😍

美式頂級牛里脊配大啡菇($178)

咖哩忌廉烏冬($78)

鹹蛋薯條($38)

2020-07-11
  • 咖哩忌廉牛肉烏冬
2020-07-11 339 浏览
呢座大廈有好多唔同嘅食肆,每逢晚市時段一定會大排長龍等𨋢上樓,今日就嚟咗呢一間吉列牛忌廉烏冬專門店。可能我時間尚早,入到嚟唔算太多人,可以靜靜地食嘢。見到好多人推介呢個美食頂級牛里脊套餐,於是乎我又叫一份試吓。首先點左一個鹹蛋薯條,新鮮炸起,確係幾好味。既然講得係忌廉烏冬專門店,當然會試吓個烏冬啦,送到上枱嘅時候見到烏冬上面嘅忌廉就好似奶蓋飲品系列咁,面層有一片白雪。過咗一段時間,忌廉慢慢溶化,會變成白泡,而下面嘅烏冬就沾滿咗咖喱汁。牛扒用隻鐵鍋上,連一隻大啡菇,仲有少少洋蔥絲。然後就自己切開牛肉,用每枱都已經放咗喺度嘅熱石,逐少逐少燒熟嚟食,都幾特色。
可能我時間尚早,入到嚟唔算太多人,可以靜靜地食嘢。
首先點左一個鹹蛋薯條,新鮮炸起,確係幾好味。
鹹蛋薯條
咖喱忌廉烏冬
牛扒用隻鐵鍋上,連一隻大啡菇,仲有少少洋蔥絲。
鹹蛋薯條
咖喱忌廉烏冬
2020-07-09 67 浏览
一年前同朋友仔,特登喺OpenRice搵到呢間吉列牛,充滿期待,滿心歡喜咁去,食完覺得超級滿足。一年後嘅今日同朋友仔傾開,先知原來大家都念念不忘,好想再試哩間,講到興起,放工就同朋友出去拜訪。 今次我哋叫咗鹹蛋薯條, 美式頂級牛里脊配大啡菇,咖喱牛肉忌廉烏冬。鹹蛋薯條🍟 鹹蛋包住啲薯條其實係冇得輸,香口,脆卜卜,另外佢仲有個黑松露醬,又係我另一個自愛,令到我食完一條又一條。美國頂級牛里脊大啡菇 🐮 牛里脊係一份咁上,下面墊住啲洋蔥,上到枱已經好香。可以按照自己想要嘅厚度,大細,放上燒熱好嘅石板上面燒,又好玩,又好食😋想食熟啲又得,生啲又得 大啡菇唔會燒到乾晒,仲有好濕潤嘅感覺,唔錯唔錯 必點咖喱牛肉忌廉烏冬 佢上到嚟係夢幻嘅白色泡沫,忌廉好豐盈,你以為個烏冬係白色咩,當你嘗試去夾嘅時候,入邊就係咖喱色嘅烏冬,我得意得來又好好食,被日式咖喱感覺,一啲都唔辣。一年後再返嚟呢間餐廳,好開心冇令我失望,期待下次再返嚟食☺️

鹹蛋薯條🍟

美國頂級牛里脊大啡菇 🐮
想食熟啲又得,生啲又得
大啡菇唔會燒到乾晒,仲有好濕潤嘅感覺,唔錯唔錯

必點咖喱牛肉忌廉烏冬

2020-07-09 46 浏览
之前聽人講食忌廉烏冬,覺得好奇怪,但好多人都話好食,於是特登搵吓邊度有得食!見依間幾多好評,一於試下佢。首先梗係咖喱忌廉烏冬($78)先,有得揀雞定牛,我就揀咗牛。個烏冬本身已經好滑,再加埋忌廉就更加唔洗講,咖喱同埋忌廉個味好夾,味道係甜甜地咁!真係忍唔住食哂佢。另外就叫左美式頂級牛里脊套餐($178),有芝士大啡菇同一塊牛里脊。另外有個爐係隔離,自己可以掌握個生熟程度!牛里脊姐係牛腰嘅部位,個肉無咩肥膏但肉質好嫩滑,牛味幾濃,正!另外個芝士溶哂喺大啡菇上面,依個組合都係無得輸嘅。呢間真係幾好食!而且食到忌廉烏冬嘅選擇真係唔多,下次想食都一定會再黎。

2020-07-09 22 浏览
銅鑼灣耀華街一帶,出名上樓多美食😈😈仔仔說想吃牛扒,那好吧,就去吃吉列牛忌簾烏冬吃吧😈😈咸蛋薯條~很香的咸蛋黃香味,薯條是有薯肉那種,不是空心,再沾上沙律醬和芥末醬吃,好正😋😋美式頂級牛里脊配大啡菇~充滿牛脂的牛扒‼️‼️放上石燒時,牛的肉汁不斷湧出及燴返入牛,滋味無窮😍😍香辣忌簾雞肉抄麵~愛吃辣,但又愛小辣的,就不能錯過了~微微的辣味,麵質軟硬適中,只吃麵已有滿足感,再加上微冷的忌簾,口感冰火二重奏🤣🤣有幾件雞球,餸是夠的👌🏻

好討厭叫牛扒食嘅時候侍應必會問你要幾多成熟,但往往上枱嘅時候,同預期的不一樣😅朋友知道我的心意,特意帶我去這間日式樓上舖。二話不說,揀咗美式頂級牛里脊套餐,配以鹹蛋薯條,兩樣都係我嘅至愛😍😍牛脊里終於上枱啦,不過,好似都幾熟喎,切開一片片,嘩!軟淋淋的,仍有血水呢,正!舖上石燒上,輕輕一燒,生熟程度按自己的喜好,再點些少秘製醬汁就已經好好味😋,另有一碟黑松露醬,如來點牛脊肉食係可以帶出濃濃嘅牛味,這是原全無諗過!真係夾到冇得彈👍🏻鹹蛋黃薯條,就略嫌鹹蛋黃味少咗啲。再多啲必定更好味!至於咖喱忌廉雞肉烏冬,見到真係嚇一跳!樣子好似好膩咁喎😂奇怪,輕輕攪拌一下,忌廉同咖喱味互相混合卻又出奇地配合!係滑溜、微辣,嫩肉,彈牙。整碗烏冬即刻昇華不少。唔試?會係一個損失呀!
朋友知道我的心意,特意帶我去這間日式樓上舖。
鹹蛋黃薯條,就略嫌鹹蛋黃味少咗啲。再多啲必定更好味!

2020-07-07 25 浏览
呢間食過幾次都覺得好味星期一放工,就食嚟開心下,兩個人叫咗一個忌廉咖喱牛肉烏冬,美式頂級牛里脊套餐忌廉咖喱牛肉烏冬,樣子吸引有仙氣,味道方面次中規中矩嘅勝在少有美式頂級牛里脊,慢慢切嚟燒,好玩又好味肉汗好juicy 呀,份量夠唒多,芝士啡姑都幾好食,咸蛋黃薯條呢,有啲普通喎,不過點埋黑松露醬就好好食
呢間食過幾次都覺得好味

星期一放工,就食嚟開心下,
兩個人
叫咗一個忌廉咖喱牛肉烏冬,
美式頂級牛里脊套餐

忌廉咖喱牛肉烏冬,樣子吸引有仙氣,
味道方面次中規中矩嘅
勝在少有

美式頂級牛里脊,慢慢切嚟燒,好玩又好味

2020-07-06
2020-07-06 122 浏览
銅鑼灣有家來自韓國的吉列牛忌廉鳥冬專門店,在旺角也有分店。晚上7點多幾乎滿座,疫情期間也沒有多大受影響。美式頂級牛里脊配大啡菇是餐廳的主打菜。牛里脊排不大塊但夠厚,伴有洋蔥和一隻芝士焗釀大咖菇。出品牛排兩成熟,客人可以自己在石爐上燒牛肉,控制適合自己的生熟度。牛肉軟腍香口有牛肉味。菇有多芝士和洋蔥一起吃好👍👍👍咖哩忌廉鳥冬配牛肉,表面上一層厚厚的忌廉幾有特色。拌勻之後鳥冬被濃郁的咖哩和忌廉包裹着夠彈牙,咖哩味濃又有忌廉的滑,食落都唔膩,幾有驚喜。咸蛋薯條伴有黑松露醬。咸蛋味重夠香,薯條外脆內軟,越吃越香,停不了口。如果量可以多一點是最好了。
美式頂級牛里脊配大咖菇
咖哩忌廉烏冬
咸蛋薯條
美式頂級牛里脊配大咖菇
咖哩忌廉烏冬
咸蛋薯條
2020-07-06 23 浏览
聽講呢間嘅吉列牛好好食,於是就同朋友嚟食,首先叫咗個咖喱忌廉烏冬$78,可以揀雞或者牛,好貼心👍🏼我哋就揀咗雞,雞肉幾嫩,唔錯!依個烏冬出邊好得意,有白色一層cream咁樣,之前都冇食過,原來啲烏冬入面係咖喱,將佢同埋啲忌廉一齊食都幾特別!啲烏冬整得唔錯🤩唔會太軟~然後唔少得嘅就係美式頂級牛里脊套餐$178,有我最中意食嘅芝士大啡菇同埋頂級牛里脊,佢會比個鐵板我地擺塊牛上去燒,燒到自己想要嘅熟度👍🏼然後再叫咗鹹蛋薯條配黑松露醬,$38,鹹蛋薯條揸得幾脆,唔會太粉,配黑松露醬更加係好味!

2020-06-15
2020-07-02 50 浏览
想食吉列牛好耐了 今次就揀左間入門版黎試下🤣🤣點解我形容係入門版? 因為佢係吉列牛入邊都叫做唔貴既一間🙊😂 咁我地一行4人 叫左一份吉列牛定食($148)都唔錯 不過略嫌有點油膩 同埋份量唔多一個秘製蛋卷 ($68)好重蛋味同埋芝士味😍一個原條鰻魚蟹籽釜飯($128)不過不失 好大條鰻魚 夠eye catching 一個咖喱忌廉牛肉烏冬($88)好味! 性格比高!!一個流心蛋韓式牛肉飯($68)同吉野家無咩分別😂😂😂 可以skip
想食吉列牛好耐了 今次就揀左間入門版黎試下🤣🤣

咁我地一行4人
叫左
一份吉列牛定食($148)
都唔錯 不過略嫌有點油膩 同埋份量唔多

一個秘製蛋卷 ($68)
好重蛋味同埋芝士味😍

一個原條鰻魚蟹籽釜飯($128)
不過不失 好大條鰻魚 夠eye catching

一個咖喱忌廉牛肉烏冬($88)
好味! 性格比高!!

一個流心蛋韓式牛肉飯($68)
同吉野家無咩分別😂😂😂 可以skip

2020-07-01 42 浏览
之前黎過一次食佢地既麵食,今次反而想試下牛定食,本身想叫最受歡迎的吉列牛,不過見到有個美式頂級牛里脊套餐都幾吸引,所以最後揀左呢個。美式頂級牛里脊套餐 $178呢個比吉列牛更豪華,廚師會先將整塊牛里脊燒至2-3成左右,然後自己再切件慢慢燒,自行控制生熟度。簡單燒20-30秒,牛里脊出名肉質柔嫩,脂肪比列較少,入口Juicy有咬口,頗有驚喜。套餐配芝士大啡菇、洋蔥、咸蛋薯條,大啡菇非常厚肉唔縮水,菇味香濃又多汁,配埋軟滑的芝士拉絲超正;旁邊的洋蔥亦係另一賣點,炒到完全熟透,軟身又充滿洋蔥的香甜味。雖然咸蛋薯條唔係好食到咸蛋碎,但薯條勝在脆口重薯味,沾埋黑松露醬都幾好食。咖喱忌廉牛肉烏冬 $78上次叫左雞肉,今次就試牛肉~望落似Whipped Cream既忌廉烏冬賣相仍然好靚,咖喱味不算太辣,攪勻忌廉一齊食口感更Creamy,烏冬算是煙韌,配料還有牛肉、西蘭花、洋蔥粒,整體無咁單調。

美式頂級牛里脊套餐 $178

咖喱忌廉牛肉烏冬 $78
2020-07-01 85 浏览
兩點上去食 侍應同廚房職員傾得好開心完全見唔到有人黎咗一坐低職員就咁dum左個QR code 黎話自己落單放低左杯室溫茶 就無見過佢lu我叫左忌廉咖喱牛肉烏東烏東淡而無味cream 唔夠凍 無左漩渦形狀牛肉非常細粒 大約有10粒指甲size格牛肉喺碗底想埋單走人緊時 侍應又唔見左 等咗五分鐘終於見到佢服務差 食物差 完全唔知點解咁多人覺得好食I arrived at the restaurant at 2. The waiter was chatting with the kitchen staff at the back so I waited for them to finish their conversation.After I sat down, he threw me a QR code on a clipboard, asked me to order online and left.I ordered the cream curry beef udon. The cream was way to hot and the 'waves' on it has melted
兩點上去食 侍應同廚房職員傾得好開心

想埋單走人緊時 侍應又唔見左
等咗五分鐘終於見到佢

服務差 食物差
完全唔知點解咁多人覺得好食

I ordered the cream curry beef udon. The cream was way to hot and the 'waves' on it has melted. The curry isn't strong enough at all to balance the cream. The beef size is about the size of a finger nail.......? The udon texture is surprisingly good, but that's the only good thing I can say about this restaurant.

I have no idea why this crap restaurant has so many good reviews. I won't recommend this to a friend.

• No
2020-06-30 61 浏览
咖哩忌廉烏冬 ($78)雖然好邪惡,但係真係好好味。好creamy但唔算好heavy。☕️Kobekyu秘製蛋卷 ($68)啲芝士可以拉出絲家。☕️吉列牛定食 ($148)前排吉列牛好hit,尖沙咀又有,荃灣又有,但係試左幾間,覺得呢間最正,炸粉唔算厚,牛肉又唔un。
咖哩忌廉烏冬 ($78)
☕️

Kobekyu秘製蛋卷 ($68)
啲芝士可以拉出絲家。
☕️

吉列牛定食 ($148)
2020-06-27 55 浏览
呢間餐廳好耐之前已經出名食吉列牛,今日試吓吉列牛以外嘅選擇.美式頂級牛里脊套餐 $178牛里脊大概只有一成熟,可以放上熱辣辣嘅石上面燒牛,呢隻牛要燒到熟少少,就會入口軟腍有牛味,芝士大啡菇都好重芝士味,隔離有好多洋蔥,一齊食好香🥰.咸蛋薯條 $38$38有呢個份量仲有鹹蛋同黑松露沙律醬真係幾抵,鹹蛋薯條好香,鹹蛋都好足料.香辣忌廉雞肉炒麵 $78糾結咗一陣要忌廉烏冬定係呢個忌廉炒麵,感覺呢個炒麵會冇咁漏,辣辣地真係幾過癮,有啲似韓式炒麵,幾creamy👍🏻
呢間餐廳好耐之前已經出名食吉列牛,今日試吓吉列牛以外嘅選擇
美式頂級牛里脊套餐 $178

咸蛋薯條 $38

香辣忌廉雞肉炒麵 $78
2020-06-26 39 浏览
來到銅鑼灣, 想食牛可以, 想食咖哩烏冬可以, 不過想食幾成熟就自己燒啦!我好 buy 呢樣野的,哈哈!因為每人喜愛的生熟程度都唔同,有人鍾意熟d ,有人鍾意生d ,我就最怕煩, 自己搞掂唔洗嘈。今次同家姐來到呢到食,先叫左份咸蛋薯條, 再叫碗咖哩忌廉雞烏冬, 最後叫左我最想食的美式頂級牛里脊套餐。家姐好驚訝點解送碗白色泡來我同佢講其實係忌廉, 當拌勻就好美味的了,家姐一食就話正烏冬夠彈d 咖哩味濃但又有忌廉的滑。咸蛋薯條,只要鍾意食咸蛋的人就自己會愛上。yeah 到我最愛牛 呢到的牛里脊套餐上面除左牛外仲有炒過我洋蔥,仲有個大啡菇,開始時,我把每一舊都切細件,方便我地各燒各,我喜歡燒到七成就點一點汁食, 好牛超濃又夠嫩滑, 相反家姐喜歡全熟,所以口感會變得唔同, 不過點食都好,我地都覺得呢到幾好食,下次再一起來食過。

家姐好驚訝點解送碗白色泡來

咸蛋薯條,只要鍾意食咸蛋的人就自己會愛上。

yeah 到我最愛牛