2020-10-17 63 浏览
放工突然想獎勵自己,上網search到呢間好震撼既忌廉烏冬,膽粗粗就自己來左試。點知見到餐牌就比吉列牛套餐吸引左...成個套餐好豐富,牛都算大塊,又有飯 湯 小吃。牛肉來到時已經切好曬一舊舊,外面炸到好脆,肉身就應該得1-2成。一放上鐵板,就聽到「炸炸」聲,證明夠曬熱👍🏻 之後煎大概2分鐘就可以塊到4-5成,加埋少少wasabi同牆油食,簡直一流👍🏻~ 少少分享,試過煎唔同時間,發覺4-5成左右d肉味會最出,肉質最好。如果太生或太熟,就會相對韌,難咬d。 另外,如果唔係即時食,煎到差唔多熟可以放係鐵板一邊,咁就可以保持肉既溫度,熱板既熱度又唔會過度煎熟塊扒。亦試左蟹蓋飯團🍙,好多蟹膏🤤。蟹膏燒過,味道夠曬鮮,咸度岩岩好。直接放係飯團飯上,再包埋紫菜,一啖放落口,好正😍番工番得咁辛苦,得閒係要獎勵下自己食一餐大滿足既😌。咁既質素,價錢絕對合理~

蟹蓋飯團

蟹蓋飯團
2020-10-17 73 浏览
唔記得第幾次黎食吉列牛,總之耐唔耐就想黎食,因為呢度市中心得黎多位,上菜又快,野食又保持到水準~吉列牛定食 $148睇樣都知好食啦~自己燒熟佢,又食得又玩得,個人最中意點佢個芥末沙律醬,想再刺激既可以點埋芥末醬🙊蒜片牛舌芯 $58牛、蒜同甜甜燒汁夾埋一齊真係好好食,牛舌又夠曬嫩口😋咖哩忌廉烏冬 $78次次黎都會叫既忌廉烏冬,滑得黎,咖哩同忌廉味唔會太濃稠而蓋過對方嘅味道😋Rose garden $38有氣水同甜甜玫瑰,加上佢既乾花,少女心十足🥰Passion Punch $38熱帶風情得黎,比前者酸而清新~

吉列牛定食 $148
蒜片牛舌芯

蒜片牛舌芯 $58
牛、蒜同甜甜燒汁夾埋一齊真係好好食,牛舌又夠曬嫩口😋

咖哩忌廉烏冬 $78
Rose  garden

Rose garden $38
有氣水同甜甜玫瑰,加上佢既乾花,少女心十足🥰
Passion  punch

Passion Punch $38
熱帶風情得黎,比前者酸而清新~
2020-10-14
蒜片牛舌芯
Rose  garden
  • 咖喱忌廉烏冬
📍 吉列牛忌廉烏冬專門店餐廳位於出名多嘢食嘅百樂中心22樓,餐廳座位都幾多。當晚店內都幾多食客,需要量體溫進入餐廳。➖➖📌吉列牛定食有一份牛肉、一碗珍珠米飯🍚、一碗面豉湯🍲、沙律🥗同前菜,吉列牛外層脆卜卜,放上石爐燒可以控制生熟度。牛肉肉質嫩滑無筋,燒爐夠熱可極快鎖住肉汁,令其保持鮮嫩。➖➖📌咖哩忌廉牛肉烏冬烏冬可以揀雞肉或牛肉,leighleigh係steak lover 黎,所以揀選左牛肉。牛肉一啲都唔靭,肉質都幾滑!成碗上到枱有嚇親,忌廉好似好漏咁樣,但係用筷子一夾,就發覺烏冬面頭的忌廉唔會太厚身,只係忌廉打得綿密,食落都唔會太漏!咖喱烏冬係帶日式口味,帶有少少辣,非常濃味,烏冬都幾煙韌。仲有洋蔥、西蘭花等蔬菜,夠曬營養!➖➖📌蒜片牛舌芯牛舌的味道和口感獨特,蒜片牛舌芯上到檯面時,只見牛舌切得大小和厚薄均勻,牛舌上鋪滿了炸得金黃色的蒜片,陣陣蒜香加上燒牛舌的香味撲鼻而來令人食指大動。把牛舌捲著蒜片送入口裡慢慢細品,只覺牛舌軟嫩濃郁,而蒜香完全滲入肉片中,絕對值得一試的餐前小食。➖➖  地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
📍 吉列牛忌廉烏冬專門店

📌吉列牛定食

📌咖哩忌廉牛肉烏冬

📌蒜片牛舌芯

地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
2020-10-13 10 浏览
下午同屋企人去完銅鑼灣買嘢,話咁快又到晚餐時間, 屋企人提議話想食吉列牛,於是我就揀咗呢間人氣高企嘅吉列牛忌廉烏冬專門店。上到去見間餐廳已經有唔少顧客,個個都係食吉列牛, 睇嚟呢度嘅吉列牛真係招牌菜喎。我哋揀咗個吉列牛定食,係一個套餐嚟,足夠兩人份量,跟餐嘅麵可以揀牛肉或者雞肉,我哋要咗雞肉忌廉烏冬,飲品要咗蜂蜜菊花蜜同埋rose Garden,仲追加一個小食,要咗牛油蒜香單骨雞翼 。吉列牛定食好豐富呀,除咗一份吉列牛,仲有個麻醬蕃茄仔, 麻醬豆腐, 麵豉湯,同白飯。吉列牛喺石上面煎嘅時候,已經聞到香味,同埋牛肉應該都肥美,一路煎間中都會彈油,真係好似喺廚房煮餸哈哈。 呢度嘅吉列牛唔係切到好薄嗰種,所以要稍為煎耐啲啲。食落口 ,牛肉唔韌, 好香又好食 ,同平時就咁 烤牛肉係唔同㗎,佢有個吉列皮, 另有一番風味㗎。好快我哋就又夾下一塊,煎下煎下好快就食曬啦。前菜方面都幾開胃,不過我哋太心急係食完牛先至食前菜。 忌廉烏冬幾特別,佢裏面係有咖哩汁㗎 ,烏冬都煙韌,味道唔錯。牛油蒜香單骨雞翼香脆可口,佢整咗單骨令到我哋進食更加方便, 正。至於飲品呢,我個rose garden好好飲,又靚,有三

呢度嘅吉列牛唔係切到好薄嗰種,所以要稍為煎耐啲啲。

好快我哋就又夾下一塊,煎下煎下好快就食曬啦。

前菜方面都幾開胃,不過我哋太心急係食完牛先至食前菜。

至於飲品呢,我個rose garden好好飲,又靚,有三朵玫瑰花架。屋企人嗰杯蜂蜜菊花蜜,佢話味道都唔錯, 食煎炸嘢潤一潤喉啱哂。

呢餐計埋加一總共四百蚊有找, 價錢合理, 好食又好玩,唔怪得呢間餐廳咁受歡迎啦。
2020-10-08
  • 吉列牛定食
疫情下銅鑼灣耀華街唔少商場都關門了,只剩下三份之一既地鋪有開,百樂中心平時要排隊搭lift, 今日亦唔駛。今次同老公食了忌廉烏冬和牛里里脊套餐。先講忌廉烏冬,可配上牛肉或雞肉,我點了雞肉。忌廉形既白花好靚,望落吸引,拌幾下就有咖啡汁係底下,啖啖香,而烏冬軟綿彈口,好睇又好食。牛里脊套餐,有冇啡菇,炸薯條,牛里肉。牛里脊肉係半熟,我地自己剪開同係鐵板度加熱,覺得好香,好林。點上和風醬汁十分yummy. 店務員反應快,有求必應。餐廳店內有四五枱客,情侶為主,以樓下冷清既街道相比算係唔錯架喇。

今次同老公食了忌廉烏冬和牛里里脊套餐。

牛里脊套餐,有冇啡菇,炸薯條,牛里肉。

店務員反應快,有求必應。

2020-10-11 13 浏览
📍忌廉雞肉咖哩烏冬❣️$78烏冬比人感覺係日式多🤣但今日難得介紹的是韓式的忌廉烏冬其實聽個名好似好重忌廉味但其實雖然烏冬上滿佈忌廉但只係忌廉泡😉忌廉泡有淡淡的忌廉味💕下面的烏冬沾滿咖哩咖喱加忌廉,感覺濃稠但面條夠滑溜☺️好夠咖喱味,真係好味道但雞肉就比較小😔我覺得如果雞肉可以多d就完美~. 地址:吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓評分5🌟為最高;💫為半粒特色:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟上菜時間:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟 味道:🌟🌟🌟🌟記得follow ▶️@tastemysay◀️💋💋💋
📍忌廉雞肉咖哩烏冬❣️$78
烏冬比人感覺係日式多🤣
但今日難得介紹的是韓式的忌廉烏冬
其實聽個名好似好重忌廉味
但其實雖然烏冬上滿佈忌廉但只係忌廉泡😉
忌廉泡有淡淡的忌廉味💕
下面的烏冬沾滿咖哩
咖喱加忌廉,感覺濃稠但面條夠滑溜☺️
好夠咖喱味,真係好味道
但雞肉就比較小😔
我覺得如果雞肉可以多d就完美~
地址:吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
味道:🌟🌟🌟🌟
記得follow ▶️@tastemysay◀️
💋💋💋
2020-10-10 13 浏览
✨中女獨食難肥日誌 ✨吉列牛忌廉烏東專門店kobekyu 中女食銅鑼灣雖然店名叫忌廉烏東專門店,不過今次唔係食烏東!係食吉列牛😍而且一份定食有吉列牛、飯、湯及前菜,份量好夠!吉列牛定食 $148吉列牛原來只有外面沾上炸槳略炸,中間仍是生肉要再在鐵板上每邊燒多一陣,自己掌握生熟度,牛有牛肉香,而且多肉汁可以點少許醬汁,其實不點醬也好好味!蒜片牛舌心 $58有驚喜的小食!牛舌簿切,燒得剛剛熟,不會太韌而且夾著蒜片及香蔥同吃,香口好味!喜歡這個小食!📮地址: 吉列牛忌廉烏冬專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓☎️電話: 34278822
✨中女獨食難肥日誌 ✨
吉列牛忌廉烏東專門店kobekyu 中女食銅鑼灣

吉列牛定食 $148
吉列牛原來只有外面沾上炸槳略炸,中間仍是生肉
可以點少許醬汁,其實不點醬也好好味!

蒜片牛舌心 $58
有驚喜的小食!牛舌簿切,燒得剛剛熟,不會太韌
而且夾著蒜片及香蔥同吃,香口好味!喜歡這個小食!
📮地址: 吉列牛忌廉烏冬專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
☎️電話: 34278822
2020-10-06
  • 蒜片牛舌芯
1K
2020-10-10 1250 浏览
在銅鑼灣返工,lunch總想四處去吃點好的,畢竟辛苦得來志在吃😝,之前見到啲朋友去呢間燒牛好吸引,就和同事去一下!餐廳位於百樂中心,坐窗邊位置可以看到馬場景,很寫意呢如此寫意的環境,一定要點個特式飲品~想不到飲品也頗特別的~🍸rose garden:好香的玫瑰味,之前去其他餐廳飲玫瑰花茶也沒有這麼香的🌹最愛有汽的飲品🌟忌廉咖喱烏冬:這個creamy的一碗烏冬是這裡的特式食物之一,朋友和我點了的吉列牛定食會附有烏冬,可以一次過吃到2款餐廳特色!厚厚的香滑忌廉泡泡鋪面,底下是香濃咖喱,好特別。烏冬的口感也很好😋而且都頗多雞肉🌟吉列牛定食:擺碟很精緻,頓時感覺像去了日本。牛肉放上石上燒,可以自己控制牛的熟度,同事喜歡7成熟的,也控制自如。牛肉好juicy,而且面層的吉列脆脆口感也幾特別!燒多幾塊後石上多了油,滲出更香的牛肉汁~🌟kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼:最愛吃雞翼,配上蜜糖香甜度剛剛好😋下次要來吃斧飯😋

餐廳位於百樂中心,坐窗邊位置可以看到馬場景,很寫意呢
rose  garden

如此寫意的環境,一定要點個特式飲品~想不到飲品也頗特別的~

吉列牛定食

🌟吉列牛定食:擺碟很精緻,頓時感覺像去了日本。

kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼

下次要來吃斧飯😋
rose  garden
kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼
2020-10-08 11 浏览
韓國吉列牛來到香港一段時間,從前都排隊排到人山人海,而今天突然想起就立即上來再嚐嚐。店內環境光猛,以全玻璃的設計,自然光可透切滲進,更可欣賞銅鑼灣的美景。來到當然要下個套餐2,當中已包含了主打的吉列牛定食及忌廉烏冬(或雞肉炒麵)。咖喱忌廉烏冬 (小辣) 整碗蓋上雪白的忌廉醬汁,每次看到都有種神秘的感覺。香濃的咖哩跟忌廉混合起來,令醬汁更細膩,配上吸滿咖喱忌廉的烏冬,入口彈牙,份外香滑,其微辣惹味,真的越食越想食。吉列牛定食中已包含了:吉列牛、前菜、味噌湯和一大碗飯。大碗飯咁簡單?加入了飯素後,更讓我添胃口,真係大大碗飯都食得哂。吉列牛來到已看到外脆內嫩,中層還保持嫩紅色,真的只需輕烤一會便可。把吉列牛放上爐火烤一烤,即時香氣撲鼻,最好的還可根據喜好烤至多熟。吉列牛外脆內軟,肉汁豐腴,牛味濃郁;而且加點醬料後味道更有層次。Cirtrus Ocean入口清涼冰爽,消暑解渴。無得飛韓國,但總算能吃頓豐富韓式午餐。

咖喱忌廉烏冬 (小辣)
整碗蓋上雪白的忌廉醬汁,每次看到都有種神秘的感覺。

吉列牛定食中已包含了:吉列牛、前菜、味噌湯和一大碗飯。

吉列牛來到已看到外脆內嫩,中層還保持嫩紅色,
真的只需輕烤一會便可。

Cirtrus Ocean
入口清涼冰爽,消暑解渴。

無得飛韓國,但總算能吃頓豐富韓式午餐。
2020-10-08 66 浏览
有2間分店,7點半到,都多人喎唔想諗,要個2人餐,咩都試到,加埋小食吉列牛:有得玩有得食,自己控制幾成熟,我中意生d,每邊放20秒都夠了,加埋個醬,惹味喎忌廉烏冬:打破我對烏冬既感覺,有咬口,加上濃汁,撈一撈,唔~~好好味甲鑼燒:3粒飯團,加埋蟹膏,濃味,我仲加埋舊吉列牛夾住食(如果有埋蒽花,少少清酒效果更好)梳打飲品:影相靚,但飲落普通d la評:食物好好味,但我會嫌細份少少,屬於大食之人,下次去應該叫得再多d
有2間分店,7點半到,都多人喎

唔想諗,要個2人餐,咩都試到,加埋小食

甲鑼燒:3粒飯團,加埋蟹膏,濃味,我仲加埋舊吉列牛夾住食

(如果有埋蒽花,少少清酒效果更好)
梳打飲品:影相靚,但飲落普通d la

梳打飲品
忌廉烏冬
忌廉烏冬
2020-10-07 16 浏览
吉列牛忌廉烏冬一直都很喜歡,但由於疫情的關係,不得不留家抗疫,最近疫情稍為緩和,快快脆脆來銅鑼灣吃個忌廉烏冬,一飽相思之苦。吉列牛定食+咖喱牛忌廉烏冬這個套餐有飯及招牌咖喱忌廉牛或雞烏冬,吉列牛外面炸得酥脆,但裏面卻生生的,顧客需要用特製的迷你石烤爐,按照自己的口味,輕輕的烤一下,生熟程度完全控制在自己的手裏。我自己比較喜歡吃較生的牛肉,所以每面只烤10秒就放入嘴巴裏。吉列牛雖然沒有和牛的油香,但它卻比和牛更有牛味,酥軟的牛肉充斥著嘴巴裡每一個縫隙,甘甜好味。白皚皚的奶油忌廉之下,是香滑熱辣的咖喱牛肉烏冬,本以為這碗烏冬一定非常的「漏」,怎知放進口裏卻異常的順滑,烏冬在嘴巴裏有非常豐盈的口感,極推薦。

吉列牛定食+咖喱牛忌廉烏冬

• 咖喱忌廉烏冬
2020-10-07 13 浏览
有什麼方法可以令你知道餐廳有什麼好吃?這間餐廳在名字就好直接告訴你他有什麼好吃的了。所以這次我就不用多想了,直接叫了套餐,一次就包括了吉列牛和忌廉烏冬,還有配搭汽水!咖哩忌廉烏冬(小辣)這個也是店裡的招牌菜單,烏冬放上了大量打發得鬆軟幼滑的忌廉,真的會令人不想破壞他的完整性,但奈何餓了,也要把他拌勻一起來吃!拌勻的過程很減壓就是了!當咖哩烏冬混合了大量忌廉,本以為會很難接受,但原來比想像中的更加好吃!咖哩變得像忌廉鬆軟幼滑,而且忌廉也中和了本來咖哩的辣度,每一條烏冬都包裹上大量醬汁,令人一口接一口,根本停不下來!烏冬也是高質素的,不會吃出有廉價的那種酸味,烏冬也爽滑彈牙。吉列牛定食一送到來,就發現這個定食比想像中要豐富,有胡麻蕃茄和胡麻豆腐作為前菜,而且還配有味噌湯。白飯上更加附有飯素,為白飯增加了不同的口感,就算直接吃白飯也不會覺得單調!飯素有紫菜和應該是牛肉碎,吃上來很甘香!吉列牛有一大一小,厚度約1CM,每一塊都是厚切的,剛送來的吉列牛只有一成熟,需要你手動用店員一開始就提供的小爐頭慢慢把它弄成你想要的熟度。吉列牛吃起來很嫩滑,有牛味,而且有肉眼可見的油花,這說明牛肉質量挺高的,
咖哩忌廉烏冬(小辣)

吉列牛定食
一送到來,就發現這個定食比想像中要豐富,有胡麻蕃茄和胡麻豆腐作為前菜,而且還配有味噌湯。白飯上更加附有飯素,為白飯增加了不同的口感,就算直接吃白飯也不會覺得單調!飯素有紫菜和應該是牛肉碎,吃上來很甘香!吉列牛有一大一小,厚度約1CM,每一塊都是厚切的,剛送來的吉列牛只有一成熟,需要你手動用店員一開始就提供的小爐頭慢慢把它弄成你想要的熟度。吉列牛吃起來很嫩滑,有牛味,而且有肉眼可見的油花,這說明牛肉質量挺高的,外面包裹著吉列脆醬也緊緊地貼合在牛扒上,不會輕易掉下來,吃起來脆脆的,好評!套餐內包括了兩款醬汁,一款是燒汁,一款是芥末味的白色醬汁。燒汁就是正常的燒汁,而芥末味的白色醬汁就比較特別,因為其實旁邊也有提供芥末,實在想猜不到那個醬汁也是芥末味,但配上吉列牛也是出奇地很夾,會令人一試再試!

Kobekyu秘製蛋卷(68元)
秘製蛋卷中間放了芝士,一定要剛送上來的時候就要馬上吃,如不是芝士會慢慢變硬,不能變成邪惡的拉絲了!蛋卷很有蛋味,面上也放了跟上面白飯一樣的飯素,所以也是一個特別的配搭,整體的味道不錯!

跟餐飲品
因為跟餐的是汽水,我看到他的特飲很特別,所以就加了錢轉特飲。我叫了Passion Punch,店員說是無酒精飲品來的,百香果味氣泡水,加了百香果肉,檸檬和薄荷,味道十分清新,酸酸甜甜,又帶點清涼的薄荷味,真係很好喝!而我朋友就叫了熱的韓國柚子蜜,因為是熱飲的關係感覺味道變得更加清香甜美!

總括來說,餐廳名字夠簡單直接,我十分喜愛,食物的味道也十分不錯,下次再試試其他食物!
2020-10-07 11 浏览
最近疫情緩和關係,我同女朋友仔終於可以多啲出去食飯!今晚就決定嚟呢間人氣高企嘅日式餐廳一飽口腹之慾!餐廳將兩款招牌菜都擺上自己店名,當然就要試佢一試!吉列牛定食套餐 - 金黃色嘅吉列炸粉包裹住每一件牛肉,食客可以利用餐桌旁邊嘅石盅,在店員幫忙點火後,可以自行將牛肉放上去燒烤至自己喜歡的火喉。吉列牛表皮炸得酥脆,本身並沒有將牛肉燒至全熟,大約五成左右最能保持肉汁,吃落鮮嫰而且Juicy!再配上特製的白色醬汁,簡直一絕!咖哩忌廉牛肉烏冬 - 咖哩烏冬上邊是滿滿的 Cream!忌廉香滑咖哩味濃,兩者撈埋後中和咗咖哩嘅油膩,而烏冬本身煙韌不稔,再吸滿咖哩汁,真係滋味無窮!蒜片牛舌芯 - 牛舌爽口無酥味,配以蒜片十分香口。
最近疫情緩和關係,我同女朋友仔終於可以多啲出去食飯!
今晚就決定嚟呢間人氣高企嘅日式餐廳一飽口腹之慾!
餐廳將兩款招牌菜都擺上自己店名,當然就要試佢一試!

吉列牛定食套餐 - 金黃色嘅吉列炸粉包裹住每一件牛肉,
食客可以利用餐桌旁邊嘅石盅,在店員幫忙點火後,
可以自行將牛肉放上去燒烤至自己喜歡的火喉。
吉列牛表皮炸得酥脆,本身並沒有將牛肉燒至全熟,
大約五成左右最能保持肉汁,吃落鮮嫰而且Juicy!
再配上特製的白色醬汁,簡直一絕!

咖哩忌廉牛肉烏冬 - 咖哩烏冬上邊是滿滿的 Cream!
忌廉香滑咖哩味濃,兩者撈埋後中和咗咖哩嘅油膩,
而烏冬本身煙韌不稔,再吸滿咖哩汁,真係滋味無窮!

蒜片牛舌芯 - 牛舌爽口無酥味,配以蒜片十分香口。

2020-10-06 8 浏览
記得三年前第一次去日本大阪旅行嘅時候,我同朋友為咗食一間好出名嘅吉列牛排隊排左成個鐘🧐喺香港食過嘅吉列牛同埋板燒牛都有好幾間,而呢間最出名既亦係我心目中回頭率最高既👻 叫左既牛里脊上碟嘅時候大約只係燒咗一至兩成熟,肉眼都已經可以見到入面好生,亦都因為咁,我哋可以過下手癮之餘,而且自己控制肉既生熟成🤞🏻 除咗主角牛肉之外,芝士大啡菇雖然係配菜,但質素絕對不比牛肉差👍🏻 雖然已經燒得熟晒,但仲保持住好Juicy,水份喺燒嘅過程中一啲都冇流失,加上上面淡淡的拉絲芝士更加balance到牛肉既油膩。已經兩年冇去過日本嘅我哋,喺燒緊嘅過程之中重拾返少少當時去旅行嘅感覺😭咖喱忌廉烏冬就係我每一次都一定會點嘅,除咗呢間餐廳之外我都冇喺其他地方食過相同嘅菜式,咖喱同忌廉嘅配搭夾之餘好特別,加上煮得好入味嘅洋蔥同埋雞肉粒,可以話回頭率100%!!之後就係鹹蛋黃薯條,平時鍾意食重口味嘅我哋好滿意,薯條炸得香脆之餘,並唔係只係用調味粉而係食得出粒粒鹹蛋黃😜

2020-10-04 12 浏览
Kobekyu - 再訪吉列牛吉列牛可算是我近年最愛的日韓料理排行首幾名的位置,原因它可以滿足鋸扒的鐵板石板的願望,又可以食到吉列炸物的感覺,今日又再訪-吉列牛忌廉烏冬專門店。吉列牛定食分量多的厚切吉列牛,牛肉被脆脆的麵包糠包着,表面已脆炸至金黃色,再用熱石板燒烤,燒烤時吉列牛的油分逼出,香氣四溢。定食已包括有麵豉湯、小食和滿滿飯素的白飯。咖喱牛肉忌廉烏冬香滑的忌廉厚厚的佈滿了在烏冬上,忌廉香甜,咖喱汁濃郁,配合忌廉後咖喱更加順滑,咖喱中還有洋蔥粒、牛肉粒。炸芝士薯仔年糕外皮包著脆脆紫菜,內裡煙煙韌韌的薯仔年糕。Rose Garden, Passion Punch 冰凍的玫瑰花特飲和熱情果特飲,梳打夠哂氣,清爽解膩。
Kobekyu - 再訪吉列牛

吉列牛定食
定食已包括有麵豉湯、小食和滿滿飯素的白飯。

咖喱牛肉忌廉烏冬

炸芝士薯仔年糕
外皮包著脆脆紫菜,內裡煙煙韌韌的薯仔年糕。

Rose Garden, Passion Punch
冰凍的玫瑰花特飲和熱情果特飲,梳打夠哂氣,清爽解膩。