2020-10-04
2020年9月27日 星期日今日同老婆出咗銅鑼灣搵嘢食,突然間好懷念食吉列牛,因為實在太耐無返日本。。。上到去餐廳好彩見到門口難得冇乜人排隊,因為平時一定會有好多人等位,我哋都好順利咁可以直接入去坐餐牌同之前黎嘅時候差唔多,都係有好多小食可以選擇,當然重點就係吉列牛啦,另外我哋仲叫咗個咖喱忌廉烏冬同雞軟骨餃子,相信一定足夠我哋兩個人食等咗大約5分鐘左右吉列牛套餐就送到,嚟到嘅時候已經聞到吉列牛嘅香味,已經即刻急不及待咁夾上去石板到燒每一舊吉列牛都色澤紅潤,燒兩燒已經好香,變晒色,咬落去外皮係鬆化,裏面嘅牛肉有咬口,充滿肉味,真係幾多舊都可以清得晒之後有雞軟骨餃子,餃子裏面真係食得出一粒粒雞軟骨,點埋豉油一齊食更加配合呢個係咖喱忌廉烏冬,就咁睇落去完全唔似咖喱,裏面嘅底層係咖喱湯烏冬,同上層嘅忌廉撈埋一齊食感覺完全唔辣,好creamy之餘烏冬可以掛到湯汁,又唔會太過飽滯最後仲有杯飲品,Passion Punch,其實係熱情果汁,飲落去酸酸甜甜,啱啱好可以消化左吉列牛嘅油膩同烏冬嘅滯呢個價錢既可以食得飽肚,又可以一解我嘅思鄉之苦
呢個價錢既可以食得飽肚,又可以一解我嘅思鄉之苦