2017-07-17
726係旺角新地標,原來有咁多餐廳,仲要咁好景添。之前睇FB,已經想食吉列牛和忌廉咖哩烏冬,今日同友人黎食個日韓lunch。17樓景觀不俗!餐廳格局好開揚,又有卡位,十分舒適。Korean style menu 設計頗有心思。係日本食過吉列牛令我再三回味,今次非點不可。套餐2有吉列牛定食+忌廉咖喱牛肉烏冬連汽水x2 ($246)。吉列牛set有白飯、胡麻豆腐和蕃茄。吉列牛有兩大塊,切得好薄,只需在熱爐上每邊3秒便成。肉質嫩滑加上吉列脆面,口感不錯,可以點芥末沙律醬,幾清新。忌廉咖喱牛肉烏冬上的時候好靚,軟綿綿的白色soft cream。夾一夾就發現咖喱烏冬了,終於食到!咖哩和忌廉的味道又係幾夾,令濃郁的咖哩汁更滑更香濃。味噌蟹蓋配紫菜飯糰($58)都幾多蟹羔包飯食不錯。照燒雞扒茶漬飯($55)可以揀湯底,清香抹茶湯頗有特色。自己加湯,茶漬飯清清地都幾好味,配照燒汁雞肉中和返個味,唔會咁dry,lunch set抵食。
17樓景觀不俗!餐廳格局好開揚,又有卡位,十分舒適。
Korean style menu 設計頗有心思。
味噌蟹蓋配紫菜飯糰($58)
都幾多蟹羔包飯食不錯。
照燒雞扒茶漬飯($55)可以揀湯底,清香抹茶湯頗有特色。