早餐:沙嗲牛肉麵加蛋 奶茶 $30咖央多 $15 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪沙嗲牛肉麵🐮 牛肉 有筋道 口感好仲有少少掛汁沙嗲味正常不突出 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪咖央多🍞 咖央 椰香清幽🏝 選用厚身多士 麵包軟熟兩邊微微烤熱 如果多士烘得脆身啲 口感會更好*聽說這咖央多 是這裡的名物更有人說成是全港最好吃的咖央多公道一句 味道不俗 下次來會再點但沒有到很驚豔的地步 也不會封冠😂
早餐:沙嗲牛肉麵加蛋 奶茶 $30

更有人說成是全港最好吃的咖央多

公道一句 味道不俗 下次來會再點
但沒有到很驚豔的地步 也不會封冠😂
2021-01-15 151 浏览
無意中見到人哋講呢度嘅葱係自助,最鍾意食麵叫多葱嘅我,真心係為葱以來。天氣冷,順便試吓佢嘅沙嗲牛肉麵。到嘅時候係早餐時間,$32連茶走。叫咗沙嗲牛肉麵配煎蛋,少湯。碗麵送上見到個湯底係有啲似清水湯底,就叫職員幫我加啲沙嗲汁,佢好爽快拎咗一碗沙嗲汁俾我。叫咗小湯再加埋呢碗小小嘅沙嗲汁,再加咗少少辣椒油,味道就剛剛好。佢嘅沙嗲牛肉唔多,而且是一隻蛋不是兩隻蛋,早餐冇多士跟,好少食晒一碗沙嗲牛肉麵嘅我今日都全部食晒,女仔來講夠飽嘅,滿足,男仔可能要加多份多士,或者加餸。公仔麵爽口彈牙,唔會太生都唔會太淋,剛好。多青,再篤爆個蛋黃,又坐喺大排檔嘅圓枱嗰度......葱,生雞蛋🥚,牛肉,圓枱,大排檔。突然間,好有三十年前去大排檔食火鍋嘅感覺茶走少甜,見到個底都仲有好多煉奶,我冇攪勻,直接飲上面,奶茶好滑,飲咗半杯。因為已經係今朝嘅第二杯奶茶,所以幾好飲都係飲半杯算。食完不口渴,份量同埋味道對我來講都剛剛好,唔使同人講多葱,自助任加,地方乾淨,會再來。

到嘅時候係早餐時間,$32連茶走。
叫咗沙嗲牛肉麵配煎蛋,少湯。

公仔麵爽口彈牙,唔會太生都唔會太淋,剛好。

多青,再篤爆個蛋黃,又坐喺大排檔嘅圓枱嗰度......
葱,生雞蛋🥚,牛肉,圓枱,大排檔

突然間,好有三十年前去大排檔食火鍋嘅感覺

• 奶茶
2021-01-06 142 浏览
1. 咖央多士 $15本身係諗住叫咖央西多,但口快快叫咗多士😅烘好嘅飛邊厚切方包搽滿咖央醬,甜甜哋唔會漏超級香😋雖然叫錯但係冇失望,如果方包再乾身脆口啲就更好。2. 西多士 $24一心嚟食西多點都要叫番份啦😂呢個係最經典冇咖央醬嘅純西多,多士炸到金黃色外脆內軟,再將上面舊牛油搽勻配埋煉奶同糖漿🤤入口鬆軟,蛋味香濃又唔油膩👍🏻👍🏻雖然做幾多gym都扣唔番但超滿足!3. 沙嗲牛肉麵 $28沙嗲湯底偏清,唔係嗰種好濃厚有沙粒感嘅湯。麵質軟硬適中,唔會太腍。牛肉份量好足,係肉味偏重有咬口嘅牛。覺得呢個試過就可以喇。4. 熱奶茶 $10茶味濃而不澀,質感濃厚夠滑掛曬杯🤤味道啱啱好,完全唔洗落糖👍🏻
1. 咖央多士 $15

2. 西多士 $24

3. 沙嗲牛肉麵 $28

4. 熱奶茶 $10
下午茶
由youtube得知呢度有間好出名飲瓦煲奶茶嘅地方,我都喜歡飲咖啡奶茶,所以特登嚟試一試。熟食中心未裝修之前就未試過嚟呢個熟食中心度進食,因為都怕衛生環境問題但聽聞佢裝修後情況得以改善,間隔又分得開,食客之間嘅距離又夠遠所以應該都安全嘅。我哋二人前所以叫咗兩杯奶茶同咖央多做下午茶。先講講奶茶茶好香好有奶味比起一般茶餐廳嘅感覺好飲但有少少楂,可能喺嗰煲茶有少少茶渣喺裏面,飲落唔夠完美。但總括而言比一般茶餐廳好飲,夠香同夠奶茶味。但比較有驚喜係個咖央多士,多士夠熱同夠脆,好香多士味。咖央醬十分之香,兩個配搭簡直係完美,雖然食咗午餐但都覺得呢個兩個配搭直係完美之作,好滿足。

瓦煲奶茶
咖央多士
2020-12-23
瓦煲奶茶
咖央多士
2020-12-19 158 浏览
重建后的海防道熟食中心比前干净很多,又光猛又通风。里面有几家必食名店,合香园是其中之一。周末早上人不多,更觉得地方宽敞。找到近铺前的桌子,菜单也贴在挡板上,点东西一目了然。也不用多想,来了一份加央多士和著名的瓦煲奶茶。 加央酱是他们自家制造的,现在只有极少店有得吃。搽在多士上可以吃到椰子味,也不会太甜,又不腻,是很好的轻食。他们的奶茶是出名的,加了花奶后口感十日滑,没有苦涩味,现在很多茶餐厅都没有这个水准。这顿早餐只是25元,经济实惠。

加央多士

奶茶

这顿早餐只是25元,经济实惠。
2020-12-19
$25 (早餐)
加央多士
  • 咖央多士
2020-12-19 153 浏览
再次來到剛剛重新開業不久的海防道熟食中心,吃了一頓下午茶,而這一次光顧的,是「合香園」。一碗招牌「沙嗲牛肉蛋麵」($30)、一份「咖吔西多」($26)、一杯少甜「茶走」($14)、一杯「凍檸茶」($16),就成為兩夫妻的一份下午茶餐。「沙嗲牛肉蛋麵」是及格的,牛肉多,但不算靚;沙嗲汁過得去,但就未算出色;麵條一般般,太陽蛋反而煎得不錯。「咖吔西多」賣相看來不大好,但原來水準不錯,多士軟熟不硬實,澆以糖漿,與牛油、咖吔一同為這西多士添上甜蜜的味道。「茶走」是不錯的,少甜後味道好,不太甜,茶味雖可濃些,口感就幾順滑。「凍檸茶」是老婆仔的,我一點也沒喝,就不說三道四,評頭品足了。下次再來這熟食中心,我應該會幫襯「華香園」吧!
下次再來這熟食中心,我應該會幫襯「華香園」吧!
2020-12-04 207 浏览
聽咗好耐,今日終於有機會去尖沙咀海防道熟食檔打卡,最後選咗合香園,叫咗1碟咖吔多1碟鮮油奶多同1杯奶茶,口味好特別,咖吔多有好香椰子味,鮮油奶多除咗鮮牛油同奶味之外仲加咗檸檬嘅清香味,出奇之甲,奶茶都好飲,有茶味奶味,不過唔夠滑同香濃,整體黎講下午茶以呢個價錢真係超值之選
鮮油奶多
咖吔多
2020-12-04
鮮油奶多
咖吔多
2020-11-25 176 浏览
海防道街市翻新完真係企理咗好多,雖然疫情依然緊張,但食肆檯上檔板間隔功夫都有做足。經過食個快tea,歇一歇腳都可以。其中合香園嘅瓦煲奶茶真係夠晒gimmick! 時下餐廳為咗快靚正都唔會用個豆潤咁細瓦煲煲奶茶,但呢間老字號依然堅持做法足足50年,無論冷熱奶茶都係瓦煲製,茶味突出但唔會過搶,奶味適中,好回味。配埋傳統奶醬多烘底,無得輸!咖央西多就一般般,都係維記正啲!✨好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑🥤人均消費大約$30

✨好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
🥤人均消費大約$30

2020-11-17
  • 瓦煲奶茶
2020-11-25 188 浏览
👉🏻瓦煲奶茶(熱)跟麵加$10杯茶一擺低,我就第一時間聞下,茶味相當濃🤩之後已經快快趣落糖就飲返啖。果然冇令我失望😋好香濃嘅茶味,而且夠厚身,茶同奶嘅比例好好,茶雖然濃,但唔會遮蓋奶嘅香,飲落亦好滑口,讚👍🏻👉🏻西多(糖膠)$24西多都幾厚身,但切得比較大件,中間亦都冇夾住花生醬,食開有花生醬嘅我表示唔夠滿足。不過塊包都幾鬆軟嘅,咬落個質感唔錯。味道就同一般嘅西多士差不多,冇乜特別之處。👉🏻沙嗲牛肉煎蛋麵 $30啲沙嗲好濃,濃到本身嘅湯都變埋沙嗲湯,食完都忍唔住飲返幾啖🤫麵就正正常常,冇乜可評之處,不過不失。而牛肉就食得岀冇落過梳打粉去處理,牛味都算重,不足處係有啲鞋口,但以香港今時今日嘅物價,呢個價錢收貨架啦。

👉🏻瓦煲奶茶(熱)跟麵加$10

👉🏻西多(糖膠)$24

👉🏻沙嗲牛肉煎蛋麵 $30
麵就正正常常,冇乜可評之處,不過不失。
2020-11-24
  • 熱奶茶
2020-11-23 210 浏览
今日跟老婆去海防道熟食檔食tea,雖然係星期六,但入到去都即刻搵到位。今次食嘅係合香園,叫左碗沙爹牛麵、花生醬西多士同茶走。碗麵先上,沙爹牛正牛肉有咬口,唔係一般「乸」到「林」晒嗰種,食到牛肉嘅質感,沙爹味道唔錯。不過個麵就「林」左啲,可能係預先淥好,大家可以加3蚊轉出前一丁,可能會好啲。茶走十分好飲,叫左少甜,甜度啱啱好,飲到好香嘅茶味,但又唔會濃到有苦澀味,值得一試。個花生醬西多士因為係即炸嘅關係,食完碗麵先到,時間啱啱好。個多士一入口就食到好香嘅蛋味同花生醬味,質地好鬆軟,熱辣辣,超正!甜度亦剛剛好,食得甜嘅朋友可以落埋糖漿。兩個人埋單都係76蚊,呢個質素,超抵!
沙爹牛肉麵
花生醬西多士
2020-11-21
花生醬西多士
1K
2020-11-22 114 浏览
讚1.環境的確乾淨左好多,以前坦白講真係唔想黎2.奶茶唔算滑,但茶味好足,亦係佢既特點;咖央多塊多士烘得唔過乾彈1.好嘈,唔係現場啲人,係啲抽氣同風扇超嘈2.咖央係罐頭貨,唔緊要,但可以用啲好少少既貨嗎?起碼都有啲香味丫,家下得個甜字

1.環境的確乾淨左好多,以前坦白講真係唔想黎

1.好嘈,唔係現場啲人,係啲抽氣同風扇超嘈
2020-11-18 97 浏览
星期六大約4點左右黎到,好快就有得坐,就食個咖央多試下,底烘得脆口,面頭咖央足料,份量兩人食當tea就岩岩好!當日發現好多人係叫咖央西多,見到有更多咖央!下次會再番黎試下個西多版!
2020-11-12 202 浏览
等左成年終於裝修後重開,不過始終都係不及當年值得令人懷念,有佢嘅特色 。雖然污糟咗啲,始終風味嘅嘢係舊式大排檔先有嘅。因為以前公司響尖沙咀,間唔中約到致同道合嘅同事就會去食,今日終於重回舊地,可惜前公司嘅同事多數都已經轉晒人。環境算係乾淨左,感覺闊落左,今日我哋嘅目標係豬扒同埋牛丸,可惜豬扒就冇開門,而牛丸就冇以前咁好味。入到去出名嘅牛丸檔想搵個位都難,唯有喺隔離檔借個位坐,再去買牛丸檔嘅牛丸外賣,當然你借佢個位坐都要幫襯下佢🤪因為同枱六個人有兩個人都幫襯佢,所以我同另外一個牛丸控就可以去掃街掃我哋想食嘅牛丸,另外叫咗沙嗲牛肉餐蛋面、旦牛烘同埋凍熱奶茶☕️!可能再加埋全部都外賣上,冇哂食大排檔既氣氛,亦都唔知係咪因為咁,連d牛丸都好似冇咁好味😞朋友嘅沙嗲牛肉餐蛋麵呢?餐肉係一大塊圓形唔似平時食開嘅切開兩半,沙嗲牛肉嘅汁都唔錯,整體一般啊!我嘅旦牛烘亦都係一樣平平無奇,凍奶茶我嫌佢過甜啦,明明已經叫咗少甜,熱奶茶朋友話好味喎!跟住就到萬眾期待嘅牛丸,其實諗諗吓我都唔知點解自己會食牛丸,本身對呢樣食物係一般般,可能因為受人影響啦,期待咗咁耐結果失望😞真係冇以前咁好食,好似冇以前咁有肉味🤨見餐

見餐廳老闆成日行過嚟揶揄我哋食其他鋪頭嘅嘢都唔食佢哋嘅出品,所以唯有叫多一件多士比比面啦!佢又建議我哋食西多,真係好後悔!😕完全冇西多嘅味道,面頭仲要放啲㗎咉響上面而並非傳統牛油加糖漿,極度失落,令到今次嘅行程極度遺憾,重已經諗定下一次黎一定要食豬扒,我朋友仲話會比多一次機會牛丸添,不過我就唔會喇 😛
德發淨牛丸
奶茶、旦牛烘
2020-11-10 166 浏览
無意經過海傍道,想入去看看重開的熟食中心,兜入去見好多人食西多士,雖然食了晏都忍不住坐低,只是隨意找一間,就去到合香園,兩人叫了咖央西多士及凍檸茶,是近期食好味厚西多士,外脆內軟,不似其他的又薄又炸得過火,凍檸茶就好濃的紅茶味,但不是個個都喜歡。
2020-11-10
2020-11-01 427 浏览
知道海防道臨時街市開返,特登黎回味下以前嘅味道😆😹兩點黎到,點知一入去見到👇🏻呢個畫面嚇親😹唔講以為呢度免費唔洗錢😹之後聽到有人經過話東張西望報導過。。。唔怪得咁多人。。。建議想去到慢慢嘆嘅人可以遲多排先去!裝修過又真係幾靚嘅,有啲新式裝飾👇🏻寫住香港啲特色本土小食,又有紅A燈罩~餐牌大部分都係手寫嘅,除左早餐餐牌~依然有賣大家熟悉嘅沙嗲牛、餐蛋麵、咖央西多、多士等等,當然唔少得瓦煲奶茶啦~☕ 呢日等左15分鐘有位😹坐低叫嘢食再等30分鐘先有得食😹😹所以真係想嘆奶茶嘅可以遲少少去~呢次叫左 咖央西多士($26)同 熱奶茶($10) 西多加埋咖央講簡直係絕配👍🏻👍🏻而奶茶味道依然無變,都係咁好飲💕茶味濃郁又夠香滑~成個人醒神晒~👍🏻

2020-10-30
等候时间
30 分钟 (堂食)