2023-01-15
今日約咗屋企人出街,喺旺角行完街之後就去搵食,發現咗呢間台酒鍋。餐廳所在嘅銀座廣場喺正彌敦道,非常方便我哋六點半左右入座,都算早所以唔駛等就可以直入,用餐位置要落多層先到,但沿途條樓梯牆身塗裝都充滿台灣風格亦都有啲台灣特色嘅裝飾品可以打卡一坐低首先點咗湯底先,呢度啲湯底都好有台灣風味,選擇都唔算少,最特別係竟然有肉骨茶湯底可以揀。試新餐廳就一於揀鴛鴦湯底,醉雞同肉骨茶肉骨茶湯底真係好正非常濃味同足料,就咁飲碗湯都好滿足呢度啲牛肉係美國Prime grade,自然唔會差得去邊,牛肩胛牛味都好濃。最特別係呢度有牛胸爽食真係無乜邊間任食嘅火鍋店有得食,而本人都係十分之鍾意,真係唔係咁多地方食到,更加驅使我下次再嚟幫襯另外呢度仲有王子麵食㗎係以前去台灣成日食滷味都必配嘅王子麵啊,麵質好Q彈自選火鍋配料同飲品選擇都算多,最緊要係雪糕選擇都好多,仲有至愛嘅MOVENPICK食
肉骨茶湯底真係好正非常濃味同足料,就咁飲碗湯都好滿足