2022-12-23
🧣今個禮拜終於凍左好多喇🍁為臨近聖誕節加添唔少浪漫嘅節日氣氛呢🎄天氣凍凍地🧊梗係要打番個邊爐啦🔥要任飲任食🦐🦞🐂🐖仲要有Movenpick雪糕任食🍦呢間真係超抵食呀💯🥳我哋兩個都好鍾意食和牛🐃所以今次我地揀咗火鍋 level 4❤呢個level 4可以任食我嘅最愛「日本A5北海道和牛」、「牛板腱」、「美國牛肩胛」💯不得不提✅佢哋d「深海大虎蝦」真係勁大隻又爽口🦐我哋食過不停呀🥳❤️🍻 任飲我都試得多喇🥳但係加多+$48可以任飲台灣啤酒就真係少有🍻唔知你哋之前有冇睇過一套台劇「我可能不會愛你」呢❓「程有青」同「李大仁」呢對好朋友咪成日飲「台灣啤酒」嚕🍻感覺返晒嚟呀🥳🥳✅✅✅必食💯💯🔸日本A5北海道和牛:呢個價錢打邊爐仲有和牛食真係勁抵食呀🐂輕輕灼佢兩下就食得🉐️和牛口感嫩滑💯勁encore呀🥳🥳🔸牛胸爽:第一次食呢個牛胸爽🐃佢其實係牛胸前肋骨上面嘅一塊細小嘅筋膜類肌肉🐮所以都算矜貴㗎❤重點係佢🈶️豐富嘅骨膠原✅啱曬貪靚嘅我哋啦🥳🥳🔸美國牛板腱:牛板腱嘅嫩度囗感覺同牛柳好相近🐄牛板腱🈶️細密嘅大理石紋路😋所以食起上嚟口感油潤又🈶️韌勁🔥鮮嫰多汁🐂🔸美國牛小排:呢個牛小排嘅油花分佈好均勻🐃質地柔軟又甘
✅✅✅必食💯💯
🔸美國牛小排:呢個牛小排嘅油花分佈好均勻🐃質地柔軟又甘甜😋今次放題可以盡情地食嚕🥳
🔸西班牙伊比利亞黑毛豬:黑毛豬豬片切得厚薄適中🔪質地係非常非常之嫩滑😋
🔸深海大虎蝦:隻蝦大得好誇張🦐又大隻又爽口💯正到不得了之了呀❤鍾意食蝦嘅朋友應該一定會大滿足🥳🥳
🔸香脆雞腿卷:呢個係必食嘅台灣小食🔥即叫即炸🔥所以口感係非常之脆卜卜架🥳🥳