2021-11-13 72 浏览
前兩日去咗一間想去好耐嘅餐廳!柚想蝦你沙律 $78沙律好大份,我覺得可以當三人份量,如果一個人食的話,可能食完個沙律已經好飽。沙律裏面嘅柚子肉同埋沙律菜好清新,面頭嘅刺身蝦好大隻好鮮甜。豚肉蘆筍 $29蘆筍清甜爽脆,豚肉厚度適中,食落好多汁,很不錯的下酒菜!蜘蛛 $88呢碟「蜘蛛」其實係軟殼蟹卷物嚟,因為軟殼蟹隻腳好長好似蜘蛛,所以就命名為「蜘蛛」。卷物裡面除咗有軟殼蟹,仲有蟹柳同牛油果,食落都幾有飽足感!壽司薄餅(千島醬海鮮)$88壽司薄餅都幾特別,佢嘅餅底係壽司飯,而壽司飯出面包咗麵包糠落去炸,有少少似可樂餅!壽司飯上面嘅餡料係魚生,份量好多~第一次食千島醬mix魚生,味道都幾特別,但唔會話好奇怪古今日式餃子 $42餃子有六隻,係傳統日式餃子,配搭餃子醋,味道正常~清酒煮蜆 $98啲蜆好大隻,好肥美,好鮮甜!湯底係昆布湯加清酒,酒味好香濃!
前兩日去咗一間想去好耐嘅餐廳!

柚想蝦你沙律 $78

豚肉蘆筍 $29
蘆筍清甜爽脆,豚肉厚度適中,食落好多汁,很不錯的下酒菜!

蜘蛛 $88

壽司薄餅(千島醬海鮮)$88

古今日式餃子 $42
餃子有六隻,係傳統日式餃子,配搭餃子醋,味道正常~

清酒煮蜆 $98
2021-11-09 1905 浏览
觀塘不同工業大廈裏面就已經有好多要親自發掘嘅餐廳,今日我又發掘到一間,仲要勁近地鐵站!行一層樓梯上去,佢個門面已經好與別不同,入到去見到接近滿咗,證明佢都真係有一定嘅魔力!原來呢間店最出名係卷物,陽光每一台都有唔同嘅卷物。我哋都揀咗兩款🍣東京爆脆 $88呢個好似平平無奇,但你一食,就發現佢中間係炸過既蟹柳,加上一層吞拿魚包住,入口脆卜卜,口感又特格豚肉泡菜鍋 $98天氣轉涼,好岩食泡菜鍋。入面有豚肉片、豆腐、娃娃菜等配料。泡菜本身有少少香辣,令全部材料都入味,岩晒呢個涼涼地的天氣食,熱辣辣超暖身! 我哋仲嗌左一啲小食!❤️冰鎮秋葵煮熟咗嘅秋葵,再雪凍 可以清清味蕾,好岩做前菜!❤️網燒牛舌 $58牛舌好Juicy, 網燒令油脂味流出來,好香,因為比較薄,容易就可以咬開。好味,好啱攞嚟送酒,食返一兩杯,可惜我哋lunch time唔可以飲酒😆原條茄子燒 $48本身我已經好中意食茄子,原條燒,正,加上大量的蝦干,食落香而不辣。仲有好多醬汁,超鮮甜嘢味,茄子也燒得腍滑,值得讚👍🏻總括來講,係好啱依家班人放工之後去食下野飲下酒嘅餐廳,有好多特別嘅卷物和小食,可以一齊分享 ,而且每一件都好有心思!

證明佢都真係有一定嘅魔力!

原來呢間店最出名係卷物,陽光每一台都有唔同嘅卷物。
我哋都揀咗兩款

🍣東京爆脆 $88

豚肉泡菜鍋 $98
天氣轉涼,好岩食泡菜鍋。
入面有豚肉片、豆腐、娃娃菜等配料。

我哋仲嗌左一啲小食!

❤️冰鎮秋葵
煮熟咗嘅秋葵,再雪凍 可以清清味蕾,好岩做前菜!

❤️網燒牛舌 $58

原條茄子燒 $48
仲有好多醬汁,超鮮甜嘢味,
茄子也燒得腍滑,值得讚👍🏻

總括來講,係好啱依家班人放工之後去食下野飲下酒嘅餐廳,
有好多特別嘅卷物和小食,
可以一齊分享 ,而且每一件都好有心思!
2021-10-27
2021-11-07 122 浏览
黎到觀塘經常好鍾意去工業區工廠大廈到遊歷一番 無論食、買、玩 只要橫穿直插係啲工廠大廈度都會有好多意想不到既驚喜😬 而今次竟然比我發現一間非常高質量定價合理既日本餐廳😍 而且每款食物既名都好有心機玩食字🤪🐮 埼玉網燒牛舌厚切牛舌 食落去好軟爽口 又食到肉汁 完全唔覺得硬 口感一流!🥗 柚想蝦你沙律生菜🥬蟹籽🦀刺身蝦🦐蘋果🍎柚子🍊牛油果🥑芝麻醬🧉 完全結合勁大碗 口感混埋一齊超清新既感覺🙆🏻‍♂️🍣 搖滾樂鰻魚卷包住炸蝦肉 兩種海鮮演奏出搖滾樂曲 新鮮口感上燒內脆 食落一試難忘😍🥭🦀 忘不了你芒果炸軟殼蟹卷物 芒果酸酸甜甜配上炸軟殼蟹 口感清新多層變化 真係有種忘不掉既感覺🐟 三文魚頭湯鍋超級鮮味既魚湯 原隻三文魚頭上比你 勁大碗飲落一啲都唔腥 配料非常豐富 津白 紅蘿蔔魚鮫魚頭魚肉🤗真心食完一定會返轉頭再食❤️推薦程度🌕🌕🌕🌕🌖

🐮 埼玉網燒牛舌

真心食完一定會返轉頭再食❤️
推薦程度🌕🌕🌕🌕🌖

• 忘不了您
2021-11-04 119 浏览
好耐冇食過,想食日本野所以encore;今次試嘅全部都係之前未食過嘅嘢。天氣轉涼,就梗要叫啲熱嘢食下,呢個豚肉泡菜鍋辣辣地,完全做到暖胃嘅感覺。菇同菜好新鮮,豆腐好滑,豚肉份量都幾多,抵食。燒茄子食得多,但係佢加埋櫻花蝦真係好為個口感加分,香口好多!燒虎蝦都幾大條,蝦肉好彈牙,甜!然後我哋今次勇於挑戰,叫咗個炸雞芝士卷試吓。如果唔講,其實完全食唔出入面係炸雞,因為舊雞好嫩滑。呢個忘不了卷,食完其實我同朋友都估唔到個餡係乜,望返Menu先知道原來係炸牛肉。可能因為佢加咗芒果喺面,所以唔覺得好滯。咁多個卷來講,我自己最欣賞呢個綠野仙蹤。入面有蘋果,加埋佢面頭嘅芒果,好新鮮嘅配搭,好開胃。
燒虎蝦都幾大條,蝦肉好彈牙,甜!
2021-10-30 195 浏览
周末來觀塘駱駝漆大廈,午飯時間朋友帶我來到官塘工業中心四期一樓B室的古今二,介紹說這家餐廳不错!的確餐廳裝修設計簡約大方,空間寬敞舒適,很有日本風格,這裏吃飯的人也是進進出出絡繹不絕,我們點了幾個有特色的菜。龍卷風沙津,沙律的份量真大,高高隆起的蟹柳絲、蟹籽下還藏有一團碧綠的海藻絲,還有超多新鮮爽脆的生菜配上中華沙律,真是絕佳的前菜!綠野仙蹤,將八爪魚、蟹柳、蘋果、牛油果、飛魚子等裹卷後製成的壽司,糯軟香甜,口感極佳!三文魚壽司薄餅,焦黃脆皮的米餅上覆蓋著一層厚厚的三文魚刺身粒和沙律調味醬,口感香脆,美味可口,非常富有特色的一種壽司做法 !三文魚頭湯鍋,好大一碗三文魚頭湯鍋,魚頭個大肉多,配上豆腐、娃娃菜及胡蘿蔔🥕,食料營養充足,湯汁鮮美無比!櫻花蝦茄子燒,一個茄子🍆切開軟配上XO醬及櫻花蝦烹製後,超有鮮味,軟爛細膩的茄子入口即化,香味撲鼻!自家製香菇雞肉丸串燒,雞肉和香菇的完美搭配,不僅保持了原汁原味,而且味道鮮美可口!这家店的食材個個份量十足,超級飽肚,周末能和好朋友一起聊天吃一餐有特色的日本料理真的好開心!两个人埋单HKD400多一点,好抵食!

2021-10-29 114 浏览
今日突然想食壽司,想起古今二在觀塘有分店,於是乎就跟同事一起盡情去吃😜柚想蝦你沙律,十足份量,除了主角柚子肉,也有車厘茄,蘋果粒,牛油果粒等,而且竟然有中華沙律,增加口感,沙律菜新鮮爽口,甜蝦夠鮮甜!沙律醬加入了柚子油,味道清新🤗超級龍卷風,餡料豐富,有鰻魚,芝士,靑瓜等,而炸蝦好脆口,口感外軟內脆!綠野仙蹤,蜜桃粒蓋滿壽司面,再加埋八爪魚,Apple ,蟹柳,牛油果和飛魚子等組成,味道好fresh 👍🏻櫻花蝦茄子燒,櫻花毫不吝嗇,蓋滿整條茄子, 每啖也充滿了樱花蝦的味道🥰日式炒烏冬,木魚舖滿整碟烏冬,而且用咗子薑炒,所以充滿子薑的味道,少咗一般炒烏冬的油膩感🤗香菇雞肉丸串燒,除了香菇雞肉外,還有雞軟骨,增加咬感,又軟稔又爽口😊

2021-10-29 110 浏览
門口見到貼咗很多明星推介同雜誌廣告訪問入到去有電視不斷重複播放訪問介紹門面《午餐定食》日式冷麵拼卷物 $88卷物拼湯麵🍜 $88火山卷拼加州卷卷物🍣醬油烏冬日式冷麵飲品Kiwi 益力多好稀好淡
門口見到貼咗很多明星推介同雜誌廣告訪問

日式冷麵

飲品
Kiwi 益力多好稀好淡

2021-10-27 101 浏览
古今二就響觀塘地鐡站口行上工廈一樓就系喇,好方便,所以今日又黎幫襯喇。因好多人食,原想避開午膳時間先黎食,點知近兩點半都仲坐滿人,好彩仲有兩個吉位,唔使等日式麻醬秋葵豆腐沙律$75好中意食哩度麻醬沙律,夠香又唔咸,整碗沙律大大份,豆腐夠滑有豆味,生菜蕃茄仔又新鮮爽口,好味,好快見底。好中意餐廳既卷物拼盤,所以特意點咗兩款,每次有唔同擺法,好靚,打卡一流。 超級龍卷風$88紅龍卷$108龍卷風卷住即炸香脆炸蝦及醬燒饅魚,紅龍卷卷住即炸香脆炸蝦,再在表面舖上鮮甜既吞拿魚,卷物面都淋上特制醬汁,壽司飯夠煙韌,舊舊壽司份量大,咬落又脆又軟,富有層次口感,好好食豚肉泡菜鍋$98用料好豐富,豚肉薄薄地但肥瘦相間,當熱鍋滾起,灼熟就食得,啱啱好,黃芽白好甜,泡菜鍋有啲辛辣,但好惹味,好食椒鹽雞腎$38有椒鹽味但又唔咸,配檸檬汁酸酸地,雞腎煙煙韌韌咁,好食枝豆$38試過自己買枝豆煮黎食,但總系覺得無咁好食,所以唯有又黎哩度食,哈哈職員友善,做事有效率,食物整體都好味,再一次滿足。

日式麻醬秋葵豆腐沙律$75

超級龍卷風$88
紅龍卷$108

豚肉泡菜鍋$98

椒鹽雞腎$38
有椒鹽味但又唔咸,配檸檬汁酸酸地,雞腎煙煙韌韌咁,好食

枝豆$38

職員友善,做事有效率,食物整體都好味,再一次滿足。
2021-10-26 2441 浏览
穿越—>古今二​涼涼的秋意配日本風味好啱今晚feel ,今晚就來試下呢間"​古今二",古今令我莫名想到承傳與創新,很是有意思,店裡環境氣氛果然很有古今味~舒服坐下先歎杯溫暖綠茶~令胃放鬆~做好準備迎接美食入胃~​先來蒜香牛油粟米,蒜香牛油味➕粟米的焦香味已經令我嗅覺滿足,咬下去蒜香牛油的少少鹽味更提升出玉米的新鮮香甜味,​簡單食物用心做~太對味了~​跟住就系呢間店既特色壽司卷(Maki Roll),我想古今之味就在其中了!​一看壽司擺設已經知道"司為何叫其名"了~型!​​金龍卷用兩條炸大蝦切開8件卷物,擺成金龍,如龍入雲很有觀賞性,外層軟綿既三文魚配內裡香脆嫩滑炸蝦,加少少芥末,芝士,醬汁,配味道清爽軟綿的壽司飯,口感多層次的滿足~滿足~​​富士山山底用牛油果及鰻魚做成卷物建成,堆滿成山峰的蟹柳撒上脆片,氣勢磅礴,香濃既鰻魚清新既牛油果鋪滿蟹柳脆片一口而入,濃清鮮既創新味道很有驚喜!果然是古今精髓皆在其中!食完冷食風味接著轉熱食風味~​​香菇雞肉丸串燒及日式炒烏冬​雞肉串大大粒,外皮煎香內裡肉嫩汁多加入軟骨有咬感,別具一格~​炒烏冬​三色椒,蔬菜,烏冬比例剛好,蔬菜吸收油份爽口
穿越—>古今二
​一看壽司擺設已經知道"司為何叫其名"了~型!
​​金龍卷
​​富士山
食完冷食風味接著轉熱食風味~
​​香菇雞肉丸串燒及日式炒烏冬
​炒烏冬
​三色椒,蔬菜,烏冬比例剛好,蔬菜吸收油份爽口得來唔會令人覺得烏冬油太多,沒肥膩感~
​最後是
​日本溫室南瓜沙律
就以一個清新健康既南瓜沙律 結束今晚古今之行~香甜綿密既南瓜溶配整塊南瓜片,同樣食材以不同形態結合,口感真是特別, 再加埋杏仁片,車厘茄,蟹籽,整個沙律口感層次不斷變幻~
​令人不斷回味古今二之美味~

一直都俾依間勁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈卷物吸引住🤩而且大王🤴🏻最近又成日話我自己去食日本野🍱🍣趁住佢放假,同佢食番餐有質素既鄉下飯🇯🇵🥢我地👫𝟐條友食左1️⃣個沙律🥗 • 1️⃣個小食🧆 • 2️⃣個卷物🍣 • 1️⃣個鍋🍲💃🏻超💕滿💕足🕺🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪麵豉湯🥣一坐低,店員就會俾😎☝🏻人有有☝🏻碗,湯好足料😍有昆布 • 腐皮細圈圈 • 豆腐粒 • 蔥花.▪ 龍卷風沙律 ($72) 🌪🥗面頭既蟹柳絲🦀疊到成座山咁高🌋表面再加左蟹籽🦀 • 脆片✨,醬汁🤎圍圈唧做點綴,睇落更吸引,食菜都可以好正😍蟹柳絲下面仲有中華沙律💚,最底有新鮮脆口既生菜🥬,𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦,醬既份量冇過多,岩岩好👏🏻.▪ 彩虹卷 ($98) 🌈🍣一客有8️⃣件,面頭鋪左3️⃣種唔同既新鮮魚刺身🐟有三文魚🧡 • 吞拿魚♥️ • 油甘魚🤍 • 牛油果🥑,4️⃣種顏色飯卷中間捲住蟹柳🦀 • 青瓜🥒壽司飯仲加左黑🖤 • 白🤍芝麻,更加香口😙.▪ 金龍卷 ($88) 🐲🍣一客有8️⃣件,面頭鋪左三文魚刺身🐟每件再加左一點蛋黃醬💛捲住炸蝦🍤同芝士🧀,炸蝦🍤即叫即炸🔥,脆卜卜💥頭 & 尾2️⃣件仲
一直都俾依間勁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈卷物吸引住🤩
而且大王🤴🏻最近又成日話我自己去食日本野🍱🍣
趁住佢放假,同佢食番餐有質素既鄉下飯🇯🇵🥢
💃🏻超💕滿💕足🕺🏻
▪麵豉湯🥣
一坐低,店員就會俾😎
☝🏻人有有☝🏻碗,湯好足料😍
有昆布 • 腐皮細圈圈 • 豆腐粒 • 蔥花
麵豉湯🥣

▪[A16] 龍卷風沙律 ($72) 🌪🥗
面頭既蟹柳絲🦀疊到成座山咁高🌋
表面再加左蟹籽🦀 • 脆片✨,醬汁🤎圍圈唧做點綴,
睇落更吸引,食菜都可以好正😍
蟹柳絲下面仲有中華沙律💚,
最底有新鮮脆口既生菜🥬,
𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦,醬既份量冇過多,岩岩好👏🏻
[A16] 龍卷風沙律 ($72) 🌪🥗
[A16] 龍卷風沙律 ($72) 🌪🥗

▪ [M17] 彩虹卷 ($98) 🌈🍣
一客有8️⃣件,面頭鋪左3️⃣種唔同既新鮮魚刺身🐟
飯卷中間捲住蟹柳🦀 • 青瓜🥒
壽司飯仲加左黑🖤 • 白🤍芝麻,更加香口😙
[M17] 彩虹卷 ($98) 🌈🍣
[M17] 彩虹卷 ($98) 🌈🍣

▪ [M19] 金龍卷 ($88) 🐲🍣
一客有8️⃣件,面頭鋪左三文魚刺身🐟
每件再加左一點蛋黃醬💛
捲住炸蝦🍤同芝士🧀,
炸蝦🍤即叫即炸🔥,脆卜卜💥
頭 & 尾2️⃣件仲凸出左炸蝦尾,真係有金龍🐉𝐅𝐞𝐞𝐥喎😎
加左黑🖤 • 白🤍芝麻既壽司飯🍣
炸野香口野💥加芝士🧀係邪惡😈
但真係冇得頂🤤
[M19] 金龍卷 ($88) 🐲🍣
[M19] 金龍卷 ($88) 🐲🍣

▪ [H2] 豚肉泡菜鍋 ($98) 🐷🍲
上枱個時豚肉🐖係多到蓋住晒下面既料咁🙆🏻‍♀️
鍋底🍲仲有金菇 • 豆腐 • 蔥 • 大量娃娃菜......配料😍
豚肉肉質🐷都淋,娃娃菜索晒湯汁,惹味🤪
依排天氣又涼左少少🌬,泡菜湯底又有少少辣🤏🏻🌶
加火🔥𝐊𝐞𝐞𝐩住加熱,夠晒熱辣辣🥵,食完暖笠笠🥰

▪ [A38] 煎豆腐 ($55) 🤍
豆腐有2️⃣大磚,
煎脆左表面💫,再加上甜甜既醬汁😝
外脆✨內軟,用煎仲冇炸咁油🤭
[A38] 煎豆腐 ($55)
[A38] 煎豆腐 ($55)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加10%服務費
🔺𝐌𝐞𝐧𝐮📖 方面都做得好好
👉🏻有埋圖睇👀,而且出到黎真係似樣,唔係🙅🏻‍♀️圖片只供參考
👉🏻野食名部份改得較特別🤓,所以旁邊會寫埋有d乜材料係入面🧐
🔺餐廳🍽主打特色創意卷物,但都有刺身🐟 • 鍋物🍲 • 串燒🍡 • 燒物🔥 • 天婦羅🍤......
🔺雖然係工廠區🏭,但勁近地鐵站🚇,行1️⃣分鐘就到,好方便🤗
2021-10-25 92 浏览
觀塘工廈真係收收埋埋好多正野。搵到呢間日本餐廳真心覺得可以再EncoreMenu卷物嘅名好特別「火山」個名同實物一樣咁勁,面層厚厚嘅蟹柳絲+蟹籽超夠份量,配埋下面卷物一齊食...好滿足「超級龍卷風」裡面脆卜卜嘅炸蝦,灑上粒粒脆片,口感豐富。「柚想蝦你沙律」柚子肉.鮮蝦.沙律菜勁新鮮,入口有清脆嘅索索聲「海老天婦羅」即叫即炸,一啲油膩感都無,好乾爽,裡面蝦肉長長大大隻,依然保持鮮嫩「日式冷麵」面層嘅配料 蟹柳.雞蛋.青瓜.日本魚蛋.全部切絲,再加入蕃茄Yummy
觀塘工廈真係收收埋埋好多正野。

搵到呢間日本餐廳真心覺得可以再Encore

Menu卷物嘅名好特別

「火山」

好滿足

「超級龍卷風」

裡面脆卜卜嘅炸蝦,灑上粒粒脆片,口感豐富。

「柚想蝦你沙律」
柚子肉.鮮蝦.沙律菜勁新鮮,入口有清脆嘅索索聲

「海老天婦羅」

「日式冷麵」

Yummy
2021-10-25
午餐
2021-10-25 100 浏览
被OpenRice 的相片吸引,決定lunch時試一試點了手握壽司餐,份量不太大,魚的質素還可以,但壽司飯太硬,感覺似隔夜飯午市套餐的餐飲選擇少,只有檸茶、檸水、咖啡,如有熱茶會比較日式午市食客不多,就算是接近中午一點也未滿座,不知是否因為性價比不高或食物質素普通的原故
被OpenRice 的相片吸引,決定lunch時試一試

手握壽司
2021-10-25
2021-10-25 190 浏览
觀塘嘅工廈出名多嘢食,今次呢間餐廳我已經係第二次幫襯,印象最深刻係佢嘅創意壽司🍣.柚想蝦你沙律🥗一上菜見到超大份,真心O咗嘴😲。好欣賞佢用蘋果🍎柚子🍊牛油果🥑刺身蝦🦐,勁多料又fresh又大兜.埼玉網燒牛舌🐮厚切牛舌,好有口感,食落好淋滑,重牛味🤤食落wow咗聲.搖滾樂🍣其實係鰻魚壽司,飯入面仲有炸蝦🍤,雙重口感同滿足🤪勁飽肚.忘不了你🥭🦀🍣芒果炸軟殼蟹壽司,芒果好澎湃,酸酸甜甜中和咗炸軟殼蟹嘅油膩,醬油都唔使點,已經好夠味😍.三文魚頭湯鍋🐟🍲估唔到咁鮮味🤤湯頭應該煮咗好耐,好重魚味,仲一啲都唔腥,飲咗勁多碗。魚頭又唔會煲到爛晒,魚皮仲係完整。配料相當豐富,勁多津白同紅蘿蔔🥕

柚想蝦你沙律🥗
柚想蝦你沙律

埼玉網燒牛舌🐮
埼玉網燒牛舌

厚切牛舌,好有口感,食落好淋滑,重牛味🤤食落wow咗聲
搖滾樂🍣
搖滾樂

其實係鰻魚壽司,飯入面仲有炸蝦🍤,雙重口感同滿足🤪勁飽肚
忘不了你🥭🦀🍣

埼玉網燒牛舌
搖滾樂
忘不了你
2021-10-24 61 浏览
每次都覺得觀塘好多嘢食,仲有好多隱世嘅餐廳等各位來發掘,今次就同朋友去咗觀塘道觀塘工業中心第四期嘅依間古今二,上網見到有好多好評,於是拉埋朋友過嚟一齊食🥰離到餐廳已經好多人等緊,好彩我哋好快有得入,餐廳嘢食好多元化,基本上所有日式嘅嘢食呢度都搵到,有齊前菜、主菜、同埋飲品,啱細各位選擇困難症嘅你哋而且嘢食全部都好飽肚,放工過嚟醫吓肚就啱啱好!叫咗一個蜘蛛同埋熱火紅唇💋見到個名好特別所以叫你試吓,第一次食覺得幾特別,裏邊有炸過嘅牛肉同埋士多啤梨夾埋一齊,估唔到壽司都可以crossover水果嫁另外一碟壽司仲有軟腳蟹,脆卜卜之後仲叫咗一個日式炒烏冬,份量超級大,四個人食都夠飽!仲有叫咗一個網燒牛舌,牛肉燒到好香,咬落去好有口感仲有一個蝦沙律🥗同埋日式章魚小丸子🍡
而且嘢食全部都好飽肚,放工過嚟醫吓肚就啱啱好!
叫咗一個蜘蛛同埋熱火紅唇💋

另外一碟壽司仲有軟腳蟹,脆卜卜

之後仲叫咗一個日式炒烏冬,份量超級大,四個人食都夠飽!

仲有叫咗一個網燒牛舌,牛肉燒到好香,咬落去好有口感

仲有一個蝦沙律🥗
同埋日式章魚小丸子🍡
2021-10-24 71 浏览
今日去咗觀塘行街街, 喺工廈林立嘅地方梗係去返工廈食個lunch。。。午餐除咗包熱飲,之外仲可以加配唔同嘅小食或者係烏冬 / 麵或者壽司 / 餃子🥟今次我哋揀咗蟹子沙律🥗卷物盛揀咗煙花🎆色彩繽紛卷物, 卷卷入面🥑牛油果、🦀蟹柳、鰻魚和脆片, 仲有晶瑩通透嘅蟹子,帶來味道和口感上的雙重豐富滋味😋。Nigiri sushi 🍣 三文魚 / 油甘魚 / 吞拿魚 / 劍魚腩 / 左口魚 醋青魚🐟🐠壽喜燒豆腐🐮牛肉鍋🥘牛肉、大蔥、 娃娃菜、豆腐、蒟蒻配有白飯🍚沙律🥗仲有甜品泡芙

今次我哋揀咗蟹子沙律🥗

卷物盛
揀咗煙花🎆

Nigiri sushi 🍣
三文魚 / 油甘魚 / 吞拿魚 / 劍魚腩 / 左口魚
醋青魚🐟🐠

壽喜燒豆腐🐮牛肉鍋🥘
牛肉、大蔥、 娃娃菜、豆腐、蒟蒻
配有白飯🍚沙律🥗仲有甜品泡芙
2021-10-24