2021-12-23 50 浏览
觀塘工業大廈啲餐廳價錢便宜,食物又正。今日同friend去古今二食日料,店鋪寬敞,都是卡座。我哋嗌左龍捲風沙律:分量好足,蟹柳絲高高隆起,底下還有海藻絲和新鮮生菜。薯片碎好特出。青龍卷:由牛油果和鰻魚組成啲卷物,不僅顏色漂亮,味道還好。蜘蛛:呢款是軟殼蟹卷物,因為軟殼蟹腳長似蜘蛛,所以呢款卷物就咁命名。分量還足,一啖都食唔晒。今日天氣轉涼,好適合食泡菜鍋。就愛咗豚肉泡菜鍋,暖暖胃。滿滿啲一鍋,有嫩滑啲豆腐,新鮮啲菇菜,一層薄薄啲豚肉片。開住小火慢慢煮,泡菜啲辣度慢慢滲入食材裡,又辣又好吃。櫻花蝦茄子燒:茄子烤得好綿軟,櫻花醬汁甜甜哋,櫻花蝦味道濃郁,熱辣辣食起好好味。又是一次食撐啲體驗。
2021-12-22 55 浏览
今日又黎到觀塘工廈覓食🤣🤣呢間係官塘工業中心嘅日本菜好受歡迎,呢度最特別嘅係除左有一般嘅壽司之外,佢仲有啲「創意卷物」,例如係火山、相撲力士😂聽到個名都好好奇係咩黎😆啲職員服務態度好好,環境都幾舒適😉🔻午夜牛郎 $88其實入面係三文魚、牛油果同芝士😆最出面果層係脆嘅,食落有少少煙韌,唔似係飯😂加埋佢嘅芝士醬汁都幾特別😛🔻紅龍卷 $108上面果層係吞拿魚,入面就係炸蝦同芝士,師傅將呢兩碟壽司放埋一齊但係睇得出係設計過黎😆好用心!🤤🔻三文魚頭湯鍋 $88呢個鍋其實都幾抵食,因為超大鍋!😂入面有兩條勁量三文魚頭,勁多魚肉,側邊加左好多嘅豆腐、黄牙白等嘅配菜,啲湯飲到啲黑胡椒味,都幾好飲 😋🔻櫻花蝦茄子燒 $48呢個燒茄子份量都幾多,中間加左大量櫻花蝦,燒得好惹味😆係好食嘅🔻鹽燒雞中翼串 $25兩隻燒雞翼燒到好脆,好貼心咁將啲骨拆左等客人易食啲😜🔻日式麻醬秋葵豆腐沙律 $75呢個沙律顏色好吸引,有豆腐、蕃茄、秋葵同啲沙律菜,加左啲麻醬所以食落一啲都唔會覺得dry😆作為前菜都幾開胃😋
午夜牛郎 $88
紅龍卷 $108
三文魚頭湯鍋 $88
櫻花蝦茄子燒 $48
鹽燒雞中翼串 $25
兩隻燒雞翼燒到好脆,好貼心咁將啲骨拆左等客人易食啲😜
日式麻醬秋葵豆腐沙律 $75
2021-12-20
午餐
  • 三文魚頭湯鍋
  • 午夜牛郎
2021-12-20 179 浏览
和朋友放工來到工廠大廈依間居酒屋食晚飯,地點鄰近港鐵非常方便。店內環境唔錯,食物有好多選擇,壽司卷物更是與別不同,的確幾好食。龍卷風沙律 $72沙律都幾大碗下,主要有蟹柳絲、蟹籽、生菜、中華沙律和車厘茄,撈埋食都幾好味,作為簡單開胃的前菜都唔錯。鹽燒雞中翼串 $25雞皮燒得香口,少少鹽吊味原味好食。櫻花蝦茄子燒 $48茄子開邊入口軟腍,配以櫻花蝦碎鹹香美味。 忘不了您 $88相當好味的卷物,以香脆的炸牛肉和半融芝士作餡,以軟滑清甜的芒果捲住,掃上芥末醬,非常滋味好食。青龍卷 $98餡料有入口即溶的牛油果、鰻魚和蟹柳,味道好夾,簡單好食。野菜鍋 $88成鍋菜好健康湯底清甜,娃娃菜勁多,豆腐、蟹柳、蕃茄、冬菇、金菇、鴻喜菇等,大大鍋份量十足依個價錢相當抵食。

龍卷風沙律 $72
龍卷風沙律

鹽燒雞中翼串 $25
雞皮燒得香口,少少鹽吊味原味好食。
鹽燒雞中翼串

櫻花蝦茄子燒 $48
茄子開邊入口軟腍,配以櫻花蝦碎鹹香美味。

忘不了您 $88
忘不了您

青龍卷 $98
餡料有入口即溶的牛油果、鰻魚和蟹柳,味道好夾,簡單好食。
青龍卷

野菜鍋 $88
2021-12-14
龍卷風沙律
鹽燒雞中翼串
忘不了您
青龍卷
2021-12-19 45 浏览
今日係投票日,坐免費巴士到觀塘搵嘢食!之前睇落去一直都好平,好多人都鍾意食。終於有機會過嚟食啦!地點係啱啱好落車就上去,唔算難搵,不過工業大廈真係有啲舊,行吓行吓以為自己行錯咗添。行到去餐廳門口睇落去都唔差喎!我哋晏晝係去食嘅所以有lunch set,冇諗過星期日都有lunch set啊!因為我想試多啲唔同嘅嘢,所以嗌咗雜錦刺身飯,同埋金龍卷相平拉麵!冇諗過其實真係咁好食㗎 ! !最緊要係唔係好貴,平民真係好出色啊。買單都係180十幾。刺身都算好新鮮仲有好多唔同種類嘅海鮮!金龍卷係我最愛我覺得味道好正呀唔使點豉油都好好食,我情人就最愛食刺身,雖然比唔想壽司大,但係都好好食呀又鮮甜又好味又口喎咬落去接接聲啊!下次有機會嘅話帶多啲朋友嚟,多啲人嚟食可以叫多啲唔同種類嘅壽司食嗎!
  • 金龍卷
  • 雜錦刺身飯
2021-12-19 196 浏览
之前到過銅鑼灣店,這週末到觀塘挑選聖誕禮物,決定到它們的調整網紅總店朝聖一下餐廳位於觀塘一工業大廈內,門面以鐵皮包圍,門外有一部懷舊老虎機店內各處也可找到懷舊玩意,計設有心思,樓頂擺放多款酒來到居酒屋當然要一試串燒!椒鹽雞腎爽脆入味,下酒必備豚肉蘆筍配搭清爽,蘆筍脆嫩的口感帶出豚肉香濃味道招牌卷物即點即做,源用日本空運新鮮吞拿魚!相撲力士卷著蟹柳及芝士,舖上刺身,再用醬汁畫出麻繩扭紋圖案,霸氣十足!辣妹以芝士、炸蝦及吞拿魚蓉製成,加上薄脆片,色彩繽紛必食推介龍捲風沙律以新鮮爽口的蔬菜作底 ,加上海藻、蟹柳絲及脆片,伴上祕製醬汁,口感豐富 三文魚頭湯鍋份量十足,有大量娃娃菜,湯底鮮甜
店內各處也可找到懷舊玩意,計設有心思,樓頂擺放多款酒
椒鹽雞腎
來到居酒屋當然要一試串燒!椒鹽雞腎爽脆入味,下酒必備
豚肉蘆筍
豚肉蘆筍配搭清爽,蘆筍脆嫩的口感帶出豚肉香濃味道
卷物
三文魚頭湯鍋
三文魚頭湯鍋份量十足,有大量娃娃菜,湯底鮮甜
2021-12-18
椒鹽雞腎
豚肉蘆筍
卷物
2021-12-19 41 浏览
平時食壽司通常都會叫壽司刺身,不過成日食壽司刺身都食到悶,間唔時點都要試下唔同嘢,比啲新嘗試自己!咁啱前排同朋友去開觀塘又想食日本嘢,就搵到呢間幾得意既日本居酒屋。呢間同一般既日本餐廳有啲唔同,佢係主打卷物,而且卷物款式多種,一開始諗食咩都諗左勁耐。🔥煙花一開始齋睇字面都估唔到係咩黎,好彩餐牌上面圖文並茂,吸引左我地嗌佢!呢個卷物其實幾特別,唔好睇佢面頭撒左一堆薯片感覺好奇怪,食落夾埋入面既三文魚同吞拿魚,再加埋上面既蟹籽,口感非常之特別,真係好似煙花咁喺你個口度爆🔥東京爆脆呢款卷物雖然睇落賣相冇咩特別,但食落其實幾正!佢係分開左兩層,中間嗰層吞拿魚同蟹柳卷係炸過既,食落唔油膩仲有陣火炙香!🔥龍卷風沙律唔係講笑呢個沙律認真唔錯。平時食沙律我自己最討厭啲菜太過苦澀乾身或者個醬調得太濃。今次食個沙律就正正啱晒我口味,除左沙律菜夠晒fresh之外,上面仲有蟹柳、蟹籽同中華沙律,食落唔會太齋,仲有少少薯片既辣味,真係一個幾新奇既體驗!🔥三文魚炒飯呢個炒飯不過不失,勝在夠晒熱,最啱喺食生冷嘢既時候黎暖暖胃!🔥照燒雞肉串燒食落甜甜地,味道都唔錯,係正常發揮嘅日式燒雞肉味。🔥煎豆腐外面炸過再加上醬油

🔥煙花

🔥東京爆脆

🔥龍卷風沙律

🔥三文魚炒飯

🔥照燒雞肉串燒
食落甜甜地,味道都唔錯,係正常發揮嘅日式燒雞肉味。

🔥煎豆腐
外面炸過再加上醬油,入面仲係一舊完整既滑豆腐。舊豆腐滑到可以跣入個喉嚨,做到真正既外脆內軟!
2021-12-18 33 浏览
古今二(觀塘)同朋友去觀塘食日本fusion 菜❤️❤️金龍卷😋$88炸蝦🍤、芝士、三文魚🍣卷物,卷物上面有鮮味十足的三文魚🍣,入面係炸蝦壽司,口感好正,再加埋芝士,十分惹味👍👍綠野仙蹤$98八爪魚🐙、牛油果🥑、蘋果、水蜜桃🍑、飛魚子,外面睇真係色彩繽紛,見到都想食🥰🥰三文魚頭湯鍋$88冬天好適合飲魚湯,入面好足料,三文魚好大舊,啖啖肉,而且湯鮮味十足,有豆腐和蔬菜🤩🤩照燒雞肉串燒$39有四串雞肉串,抵食,加埋燒汁,好好味😋櫻花蝦茄子燒$48茄子上面有櫻花蝦,配埋一齊食好好食🥰🥰龍捲風沙律$72蔬菜、蟹柳、脆片、海藻,配搭醬汁,好好味,食落好fresh❤️❤️餐廳環境⛱餐廳坐位好舒服,好合適傾偈🎊整體評分:5/5味道:5/5抵食:5/5環境:5/5地址:觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室
古今二(觀塘)

同朋友去觀塘食日本fusion 菜❤️❤️

金龍卷😋$88

綠野仙蹤$98

三文魚頭湯鍋$88

照燒雞肉串燒$39
有四串雞肉串,抵食,加埋燒汁,好好味😋

櫻花蝦茄子燒$48
茄子上面有櫻花蝦,配埋一齊食好好食🥰🥰

龍捲風沙律$72

餐廳環境⛱
餐廳坐位好舒服,好合適傾偈🎊

整體評分:5/5
味道:5/5
抵食:5/5
環境:5/5

地址:觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室
2021-12-18 48 浏览
今日約左幾個知己行街食飯,黎到觀塘搵食,有好多工廠大廈樓上鋪,比我地發現左呢間餐廳,就入去試下。首先我地叫左個蜘蛛同辣妹,蜘蛛有軟殼蟹壽司,容易入口,味道都唔錯,賣相十分有睇頭,非常霸氣。辣妹面頭就有一舊吞拿魚係面,非常新鮮,點咪啲醬油食十分野味,令到味道更加提升到極點。跟住重叫左三文魚炒飯,份量十足,粒粒金香米,係用左上等既米黎炒,口感一流,配料配合得天衣無縫。值得一試。重叫左炒野菜,呢個係什菜,面上放左好多堅魚乾,水蒸氣上升令到堅魚係面遊動,真係好有賣相。鐘意食菜既朋友一定喜愛。小食就叫左古今日式餃子,皮薄餡靚,外脆內軟,點咪啲醬汁食十分好味。最後叫多個照燒雞肉串燒,好有照燒香味,容易入口。友人十分喜愛。

2021-12-16 30 浏览
觀塘有不少的隱世餐廳,呢間亦都唔例外,餐廳除左充滿日式居酒屋嘅氛圍外,味道亦都不會令人失望。先講第一道龍卷風沙律,裏面以生菜為主,以中華沙律、蟹柳做配菜,沙律醬令成碟菜昇華不少,食落有少量辣味刺激味蕾,令我地更期待下一道菜。之後網燒牛舌亦都上枱喇,食落爽口易咀嚼,充滿住牛油嘅油脂味!一碟真係唔夠😍再黎就係壽司薄餅,呢一道真係極具創意,將壽司整成脆卜卜嘅大薄餅,底部嘅壽司飯煎得好香脆,配埋薯片薄脆同蟹柳,好有層次,又令人食唔停!之後金龍卷同三文魚頭湯鍋陸續上碟,味道亦都非常好!金龍卷賣相好靚,整整齊齊咁放好一排,係蝦天婦羅卷黎,面頭仲有一片片嘅三文魚,一口一粒,口感有鮮有脆,值得一試!👍🏻三文魚頭湯飲完之後特別想飲多碗,因為真係好鮮甜,飲完湯仲有兩大個三文魚頭食,夾夾下都夾到好多肉出黎!cp值好高🥰!呢間真係一間一定會回頭嘅餐廳喲👍🏻

呢間真係一間一定會回頭嘅餐廳喲👍🏻
2021-12-13 63 浏览
古今一定要打嚟book位🙊我真係好鍾意食呢間餐廳每次見到個Menu都忍唔住嗌好多嘢食龍捲風沙律辣味沙律醬蟹柳,中華沙律,加生菜睇落其實好普通,但唔知點解我每一次都鍾意食呢個前菜😂😂壽司:蜘蛛大大嚿,即叫即整仲好脆口👍🏻壽司薄餅:吞拿魚之前未見過呢個,所以好想試吓,又唔錯喎煎脆飯底再鋪上厚厚的吞拿魚,幾特別串燒:椒鹽雞腎,埼玉網燒牛舌亦都係即叫即整,牛舌”lam” 好香口 ,兩款串燒都唔會燒得好乾三文魚頭湯鍋個湯好濃三文魚味,正!配豆腐,蘿蔔,娃娃菜,三文魚頭,一定要試下,四個人share啱啱好
古今一定要打嚟book位🙊
我真係好鍾意食呢間餐廳
每次見到個Menu都忍唔住嗌好多嘢食

龍捲風沙律
辣味沙律醬蟹柳,中華沙律,加生菜
睇落其實好普通,但唔知點解我每一次都鍾意食呢個前菜😂😂

壽司:蜘蛛
大大嚿,即叫即整仲好脆口👍🏻

壽司薄餅:吞拿魚
之前未見過呢個,所以好想試吓,又唔錯喎
煎脆飯底再鋪上厚厚的吞拿魚,幾特別

串燒:椒鹽雞腎,埼玉網燒牛舌

三文魚頭湯鍋
觀塘工廈成日都有d特色餐廳,個人覺得呢間古今二都算係其中之一。古今二係一間日式居酒屋,主打特色創意卷物,餐牌都有刺身,壽司,沙律,前菜小食,飯麵,鍋物,串燒,燒物,天婦羅及炸物,定食等。除左必食嘅卷物之外,我哋另外叫左幾款新菜式試吓。當然要叫我最愛嘅金龍卷,另外叫左火山。兩款卷物擺埋喺同一隻碟上枱,仲有日式芥末伴碟,不過我覺得唔需要,卷物本身已經夠味。火山 $88 另加一第一次叫火山,真係成座山咁上枱。火山係加左黑白芝麻粒嘅飯卷包住紫菜再夾住蟹柳,青瓜絲同牛油果,飯卷上面係大量蟹柳絲同帶子絲,加左唔少辣沙律汁,味道都幾辣。最頂再加少少蟹籽。最底有一大片青瓜墊底。呢款卷物主要係蟹柳為主。卷物入面有牛油果提供左香滑口感。金龍卷 $88 另加一金龍卷一客八件,分開兩條短金龍放係碟既兩邊,係加左黑白芝麻粒既壽司飯卷包住炸蝦加d 忌廉芝士,上面舖上一塊厚厚地既三文魚刺身,再加少少沙律醬。炸蝦皮好脆,我好鍾意忌廉芝士既清新味同creamy質感,加埋新鮮肥美既三文魚刺身,多重口感味道。柚想蝦你沙律 $78 另加一柚想蝦你沙律即係新鮮沙律蔬菜做底,上面加左少少海草,仲有車厘茄,蘋果粒,柚子肉,蟹子,牛

古今二係一間日式居酒屋,主打特色創意卷物,餐牌都有刺身壽司,沙律,前菜小食,飯麵,鍋物,串燒,燒物,天婦羅及炸物,定食等。

除左必食嘅卷物之外,我哋另外叫左幾款新菜式試吓。
火山,金龍卷

火山,金龍卷

火山 $88 另加一

金龍卷 $88 另加一

柚想蝦你沙律 $78 另加一

柚想蝦你沙律即係新鮮沙律蔬菜做底,上面加左少少海草,仲有車厘茄,蘋果粒,柚子肉,蟹子,牛油果粒,同3隻去殼甜蝦,再加上柚子汁而成。沙律醬味濃,材料豐富,口感味道多層次,3隻甜蝦特別鮮甜滑溜。份量好多。
照燒雞肉串燒

照燒雞肉串燒 $39 另加一

照燒雞肉串燒一客4串。連皮雞肉細細粒串埋一齊,照燒汁超多。

櫻花蝦茄子燒 $48 另加一

櫻花蝦茄子燒有一大片茄子上面加左勁多櫻花蝦同醬汁,味道超濃。伴碟仲有少少生菜同車厘茄。

野菜鍋 $88 另加一

野菜鍋超大鍋,份量驚人。材料有番茄3片,豆腐4大件,冬菇3大件,啡菇,雞髀菇,金菇,大量娃娃菜,洋蔥,蔥,同蟹柳,湯係清湯,非常健康。

今餐食左大量菜,感覺健康。
2021-12-11
2021-12-09 171 浏览
一講觀塘fushion壽司,唔洗諗, 一定第一時間諗到古今二👍🏻 🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣火山 ($88)而個可以話係必點既壽司👍🏻連poster都係用佢做招牌菜😋滿滿既蟹柳係上面, 絕對唔吝嗇😍口感十足💯壽司底有塊青瓜係度, 令壽司變得好fresh~唔覺唔覺就食曬成舊🙊🙊🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣忘不了你 ($88)雖然入面係炸牛肉, 配上牛油果醬同芝士好似好膩咁,但因為有芒果中和番, 超好味😋😋👍🏻真係忘不了而種口感呀😚🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲唔夠飽的話, 可以叫埋而個壽喜鍋 ($158)而家開始轉涼, 岩曬❗️💯💯❗️😋
一講觀塘fushion壽司,
唔洗諗, 一定第一時間諗到古今二👍🏻
🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣
火山 ($88)
而個可以話係必點既壽司👍🏻
連poster都係用佢做招牌菜😋
滿滿既蟹柳係上面, 絕對唔吝嗇😍口感十足💯
壽司底有塊青瓜係度, 令壽司變得好fresh~
唔覺唔覺就食曬成舊🙊🙊

🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣
忘不了你 ($88)
雖然入面係炸牛肉,
配上牛油果醬同芝士好似好膩咁,
但因為有芒果中和番, 超好味😋😋👍🏻
真係忘不了而種口感呀😚
忘不了你

🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲
唔夠飽的話, 可以叫埋而個壽喜鍋 ($158)
而家開始轉涼, 岩曬❗️💯
牛肉壽喜鍋

💯❗️😋
忘不了你
牛肉壽喜鍋
✅古今二呢間特色既日本居酒屋久仰大名終於揾到機會黎試下啦🥰呢到唔係傳統既居酒屋或者日本餐廳呢到主打既特色壽司卷老闆加入左唔同材料同創意 研發出唔同既創意卷物😝每一款都各有特色!🔆三文魚壽司薄餅 $88 呢個壽司薄餅都係佢哋招牌菜之一唔講真係以為佢係一個正宗pizza🤣老闆將壽司飯整成薄餅既厚度再拎去炸 令到壽司飯都有薄餅 脆卜卜既口感不過食落就有少少痴牙薄餅飯上面仲有薯片碎同三文魚三文魚加入左少少七味粉同沙律醬三文魚加沙律醬個層次又再昇華左👍🏻味道: 3.7/5賣相: 3.7/5🔆搖滾樂 $92另外當然要試下佢既卷物啦😝呢款係鰻魚 炸蝦 芝士同牛油果既配搭卷物中間包左炸蝦 芝士 同牛油果因為有芝士同牛油果 所以食落好creamy🥰炸蝦亦都好脆口 唔會厚粉👍🏻壽司卷既面上放左一件件鰻魚鰻魚燒得啱啱好 仲有甜甜既醬汁好夾💓味道: 4/5賣相: 3.5/5🔆綠野仙蹤 $98呢款係有芒果 蘋果 八爪魚 蟹柳 同飛魚子諗住水果加壽司既配搭會好奇怪但點知食落好有驚喜卷物既面頭有大量既芒果同飛魚子 食落甜得黎帶咸味😝卷物中間就包左蘋果 八爪魚同蟹柳蘋果好爽甜 加埋八爪魚 味道好精新既感
✅古今二
呢間特色既日本居酒屋久仰大名
終於揾到機會黎試下啦🥰
呢到唔係傳統既居酒屋或者日本餐廳
呢到主打既特色壽司
老闆加入左唔同材料同創意 研發出唔同既創意卷物😝
每一款都各有特色!

🔆三文魚壽司薄餅 $88

諗住水果加壽司既配搭會好奇怪
但點知食落好有驚喜
卷物既面頭有大量既芒果同飛魚子 食落甜得黎帶咸味😝
卷物中間就包左蘋果 八爪魚同蟹柳
蘋果好爽甜 加埋八爪魚 味道好精新既感覺!
呢款卷物可能有水果既緣故 所以食落一啲都唔濟

🔆椒鹽雞腎 $38
居酒屋既餐牌當然都有串燒選擇
我就揀感椒鹽雞腎😀
雞腎本身就已經有醃到 已經有少少咸味
再加上燒既時候俾多少少椒鹽 就好夠味啦!
值得一讚既係啲雞腎燒完完全唔乾

仲有好濃既牛油香味🥰

味道: 3.6/5
賣相: 3/5

地址: 觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室

呢間日本餐廳位於觀塘D出口一行出去就搵到好方便呀♡估唔到工廈中都有間咁好食既餐廳😍卷物真係好出色!!🤩選擇困難症既我揀左以下呢兩款♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡🌟超級龍卷風($88)入面有鰻魚、海老,芝士加上青瓜既組合,係估唔到咁好食,芝士正常會漏啲,但佢又加上少少青瓜中和返陣味,連我朋友唔中意食青瓜都覺得好正。仲有脆片on top鋪係面,好有咬口呀!🌟煙花($95)入面有辣味三文魚、辣味吞拿魚,又係一食好有驚喜!!我覺得唔辣既其實,口感同味道都好好味,下次一定要encore!🌟柚想蝦你沙律($78)呢個好大碗,入面有甜蝦,牛油果,生菜,車厘茄,中華沙律加上麻醬同蟹籽溝埋,做前菜一流,真係唔覺意食下食下就食左好多菜,好健康👍🏻🌟迷你甜薯天婦羅($39)甜薯好甜好好味,炸得好脆口,點埋個天婦羅汁就岩岩好🌟三文魚頭湯鍋($88)成鍋湯有大半個魚頭,奶白色的湯底配上大量蔬菜同豆腐,個湯好清甜呀好正呀😋天氣咁凍食熱辣辣既野好正呀📍 觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室
呢間日本餐廳位於觀塘D出口
一行出去就搵到好方便呀♡
估唔到工廈中都有間咁好食既餐廳😍
卷物真係好出色!!🤩
選擇困難症既我揀左以下呢兩款

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
🌟超級龍卷風($88)

超級龍捲風+煙花

🌟煙花($95)

煙花

🌟柚想蝦你沙律($78)
柚想蝦你沙律

🌟迷你甜薯天婦羅($39)
甜薯好甜好好味,炸得好脆口,點埋個天婦羅汁就岩岩好
迷你甜薯天婦羅

🌟三文魚頭湯鍋($88)

📍 觀塘觀塘道436-446號官塘工業中心4期1樓B室
超級龍捲風+煙花
煙花
迷你甜薯天婦羅
  • 超級龍卷風
久違嘅日本菜➖古今二🇯🇵晚餐時段7點幾去到都幾多人下 我諗星期五六日應該都會幾full🤣發現呢間餐廳超多菜式 睇左餐牌好耐先決定到食咩〰️金龍卷 $88上面有三文魚 好新鮮 唔會太肥 炸蝦蝦肉新鮮 〰️搖滾樂 $92入面有芝士同天婦羅 兩者好match 加埋鰻魚 口感好豐富 唔點豉油都可以 兩款卷物賣相影相都好靚 〰️豚肉泡菜鍋 $98冬天好啱叫個鍋嚟食下 暖笠笠好舒服 佢仲有好多其他鍋揀 呢個泡菜鍋比想像中辣 不過味道好好 湯底係好濃郁嘅泡菜味 豚肉同其他配料就正正常常 〰️日式麻醬秋葵豆腐沙律 $75沙律好大碗 夠三個人食!豆腐勁滑 配埋麻醬好夾 〰️葱牛卷 $58愛葱人士最愛 外層肥牛片包住勁多葱 牛肉肥瘦適中 配埋甜甜地嘅燒汁好食👅〰️冬菇串燒 $25每次去親日式餐廳或者居酒居都好中意叫串燒食 但因為今次無叫到酒 所以淨係叫左一款串燒 有四粒冬菇都幾大粒下 燒得啱啱好 好juicy 日式餐廳嚟講性價比都唔錯兩個人埋單唔洗五百 地理位置係觀塘地鐵行出去一分鐘就到 好大可能會再翻兜😀💰 $480 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_觀塘
久違嘅日本菜➖古今二🇯🇵

〰️葱牛卷 $58
葱牛卷

〰️冬菇串燒 $25
冬菇串燒

💰 $480 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️