2022-10-12
又係時候打下邊爐,今次特登黎叁不館感受下以前打邊爐既氣氛依度既裝修好有懷舊風味,有好多打卡位我就坐係大排檔前面打邊爐,影出黎幅相好特別仲有懷舊售票處添!而且佢既坐位係用木櫈,仲有竹籃俾客人裝袋,真係好似回到過去既時代咁!玫瑰花花藥膳湯 $108好重藥膳味,感覺好滋補,飲左几啖,几仲意個味道!仲有d玫瑰花乾係湯底度添!頂級安格斯牛頸脊 $328(大)好大盤靚牛啊,上枱就已經好吸引,片片牛肉又薄又靚,都係鮮紅色好新鮮,夾起放落湯度淥5秒拎起沾醬汁食,好香口感又正!醉雞件 $118(半隻)雞件浸左滿滿酒味,分外香,雞好嫩滑,而且半隻雞份量原來係好多呢!手打五寶丸 $98五寶丸有豬肉丸、鯪魚丸、牛丸、墨魚丸、蝦丸,全部都係手打丸,特別彈牙,最仲意墨魚丸,真係食到有d墨魚粒係入面啊!真材實料!汽水 $16/枝做緊買3送1,不過淨係我朋友飲汽水,我唔好汽水,用唔到依個優惠lu開胃小食 $20/碟有兩碟,係辣辣地又酸酸地既手拍青瓜同埋咸咸地脆香既椒鹽花生!醬料 $18/位會有一個大盤奉上,有唔同醬料可以任mix,我就好仲意放好多蒜落醬料中,好正!
依度既裝修好有懷舊風味,有好多打卡位
我就坐係大排檔前面打邊爐,影出黎幅相好特別
玫瑰花花藥膳湯 $108
頂級安格斯牛頸脊 $328(大)
醉雞件 $118(半隻)
手打五寶丸 $98
汽水 $16/枝