🥂天后 - 叁不館🥂-再次encore既餐廳.香港人鍾意打邊爐,想打得有特色啲,想懷緬下舊年代嘅香港大排檔,但又唔想好熱好嘈,呢間餐廳就可以滿足到你,裝修風格玩味甚濃,仿香港懷舊大排檔特色,牆身壁畫都係人手畫上去,好有心思,一張張圓枱設計,加埋舊年代呀婆曬鹹魚既筲箕,好盞鬼,室內空間充足,枱同枱之間唔太迫。.VIP房仲係圍村設計,好搞笑😆,00後出世真係未必識🤣。:未打邊爐之前,仲有超過10種調味料俾你自己配搭。仲有兩小碟小菜,花生&雲耳俾你醫肚湯底———🥢沙嗲火鍋味道濃郁,淥完啲嘢食完全唔使再點醬汁:🥢玫瑰花藥膳湯,湯底有啲肉骨茶嘅藥膳味道,但就完全冇苦澀味,白雪雪嘅湯底仲放咗超過20粒玫瑰花,好有養身嘅感覺。:材料———嚟到呢啲唔係連鎖嘅火鍋店,一定要試吓佢哋自家製嘅火鍋食材,食到最新鮮嘅感覺。.🥢人氣必試:自家炸響鈴魚皮,好鬆脆,完全唔會硬,香而不油,同普通包裝完全兩種層次。.🥢手切牛肉,鋪到成朵花咁,偏偏牛肉厚薄均勻,花紋精美,肥瘦適中,顏色鮮艷,牛味香濃、薄而軟:🥢蔬菜同菇拼盤,顏色翠綠,生菜爽脆,非常新鮮,雜菇款式多,洗得好乾淨。
🥂天后 - 叁不館🥂
再次encore既餐廳

VIP房仲係圍村設計,好搞笑😆,00後出世真係未必識🤣。

湯底
———
🥢沙嗲火鍋味道濃郁,淥完啲嘢食完全唔使再點醬汁

材料
———